Margó Irodalmi Fesztivál 2019

Page 1

1053 Budapest, Kรกrolyi u. 16.ÚJRA MARGÓ

2019. június 12–16.

A Margó kezdetben egy női név volt, szöveg nélkül hagyott sáv a lapszélen, üres, szabad hely. Most a kortárs magyar irodalom fesztiválja. A magánmániánkból közös ügy lett, támogatók, kiadók, írók, irodalomszervezők és olvasók közös ügye, az irodalom és a friss könyvmegjelenések ünnepe: tavaly 25 ezren látogattatok el a programjainkra – megszámoltunk titeket. Sokan vagyunk: regényekből, versekből világokat teremtő olvasók. Az irodalom a létező világok legjobbika, ezt a szabadságot éljük át együtt minden Margón. Most nyáron újra találkozunk a Petőfi Irodalmi Múzeumban, szerda délutántól vasárnap estig csináljuk a fesztivált, 70 program, 200 fellépő, beszélgetések, felolvasások, könyvbemutatók, koncertek, kisfilmes adaptációk, tárlatvezetések, tematikus séták, gyerekprogramok, éjszaka a múzeumban. Minden irodalom. Vagyis élmény, hagyomány, nyelv, személyes és közösségi történet. Szóból ért az ember. Gyertek el, találkozzunk a Margón!

FONTOS INFORMÁCIÓK:

· a Margó minden programja ingyenes · a helyfoglalás érkezési sorrendben történik · a szerzők könyvei a helyszínen 20% árengedménnyel megvásárolhatók · a szerzők a műsoruk után dedikálnak HELYSZÍN:

Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) 1053 Budapest, Károlyi utca 16. WEB:

margofeszt.hu margofeszt margofeszt


JÚNIUS 12. SZERDA 17.00 PIM, Díszterem LYRIKLINE A lyrikline.org nemzetközi oldalon kortárs költők versei hallhatók a szerzők előadásában. Jelenleg 83 nyelven közel 12 ezer mű 17 ezer fordításban érhető el, köztük 32 magyar költő 316 verse. Az idén 20 esztendős kezdeményezést 1999-ben a Literaturwerkstatt (ma Haus für Poesie) stábja indította el, amelyhez Wernitzer Julianna közreműködésével csatlakozott a PIM. Az esten a 2017-ben elhunyt szerkesztőre is emlékezünk. Résztvevők: Beck Zoltán, Horváth Csaba, Kalász Orsolya, Christiane Lange, Krusovszky Dénes, Terék Anna, Várady Szabolcs és Zádor Éva A PIM programja.

17.30 PIM, udvar MARGÓ EXTRA: BÉRCZESI RÓBERT Moderátor: Ott Anna Ismert olvasókkal beszélgetünk arról, hogyan változtatta meg őket, pályájukat egy-egy könyv. A hiperkarma zenekar frontemberének az élete egy poklokat megjárt, erősen magának való fiatalember története. Nem csupán a kábítószerekkel démoni csatát vívó tehetséges művész élettörténete bontakozik ki, de korrajzot is kapunk. Kiss Lászlóval közösen jegyzett életrajza Én meg az Ének címmel jelent meg.

17.30 PIM, Lotz-terem SVETLANA ŽUCHOVÁ: YESIM Közreműködik: Svetlana Žuchová, Vályi Horváth Erika, Bolemant Lilla és Izsó Zita A Prágában élő, pszichiáterként dolgozó Svetlana Žuchová Yesim című kisregénye egy fiatal ausztriai emigráns török énekesnő monológja, aki egy terápia folyamán próbálja meg megérteni és elmondani a benne rejtőző, zavaró érzéseket. Tolmácsolást biztosítunk. A budapesti Szlovák Intézet programja.

4


JÚNIUS 12. SZERDA

18.30 PIM, Díszterem UNGVÁRY RUDOLF: BALATONI NYARALÓ A szerzővel Földényi F. László beszélget Ungváry egy badacsonyi nyaraló évszázados történetét megörökítve rajzolja fel a Balaton-felvidéken letelepedett és ott a bortermelést meghonosító Lessner família és keresztény középosztályi környezetének hol szerencsés, hol végzetes fordulatokkal terhes sorsát. Számtalan, a valóságban létezett egyéniség bukkan fel, majd tűnik el a látszólag egy tanulmányíró távolságtartásával elbeszélt regényben. A Jelenkor Kiadóval közös szervezésben.

19.00 PIM, udvar TÓTH KRISZTINA: FEHÉR FARKAS A szerzővel Szilasi László beszélget Közreműködik: Takács Kati A novellák névtelen hősei ismerősek, mellettünk toporognak a liftben, mögöttünk loholnak a lépcsőházban. Felfigyelünk rájuk, ők pedig elkezdenek beszélni: egykor volt otthonokról, bizarr találkozásokról, évtizedes talányokról, kapcsolatokat szétfeszítő titkokról. Mások életébe pillantunk be, de a szövegek tükrében magunkra, a bennünk élő idegenre is ráismerünk. A Magvető Kiadóval közös szervezésben.

19.00 PIM, Lotz-terem HIDAS JUDIT: BOLDOGSÁG TÍZEZER KILOMÉTERRE A szerzővel Veiszer Alinda beszélget Fiatalfelnőtt-korától a negyvenes évei közepéig követhetjük nyomon Anna életét: látjuk egyetemistának, szexuális identitásában bizonytalan fiatal lánynak, mintafeleségnek, mintaanyának és lestrapált nőnek, ambiciózus fotósnak és vidéki fotóriporternek. Hidas az önáltatás és az önkeresés egyszerre kritikus és empatikus krónikáját rajzolja meg. A Kalligram Kiadóval közös szervezésben.

5


JÚNIUS 12. SZERDA

20.00 PIM, Díszterem EGRESSY ZOLTÁN: HOLD ON A szerzővel Bárány Tibor beszélget Közreműködik: Göttinger Pál A 2040-es évekre az embernek sikerül kolonizálnia a Holdat, pár ezer kutató él rajta hatalmas üvegbúrák alatt. Egressy új regényében a jövőbeli monarchikus Budapest, az összeomlott pisai ferde torony és az elárasztott Liverpool szatirikus díszletei között kalauzolja olvasóját egészen a Holdig, ahol főhőse kénytelen a saját és az emberiség jövőjét is érintő alapkérdésekkel szembesülni. A Jelenkor Kiadóval közös szervezésben.

20.30 PIM, Lotz-terem KATONAKÖNYV Közreműködik: Gazda Albert, Tóth Tibor, Makai József és Horváth Viktor Öt ember, öt hadsereg a béketáborban: milyen volt szolgálni a nyolcvanas években a szovjet, a román, a csehszlovák, a magyar vagy a jugoszláv néphadseregben? Elmondják, szándékaik szerint messze túllépve az anekdoták világán. A Cser Kiadó programja.

20.30 PIM, Vörös-szalon RENDSZERVÁLTÁS CSOPORTTERÁPIA - AVAGY TÚLÉLTÜK, DE HOGYAN? Moderátor: Szabó Amanda Volt egy olyan év, amikor még nem volt Facebook. A telefon vezetékes volt, a tévé pedig fekete-fehér. Ennek az évnek az elején még itt voltak az oroszok, a gyerekek még kisdobosok, a nagyobbak pedig úttörők voltak. És aztán minden megváltozott. A szerzők kibeszélik 89-es traumáikat. A kötet szerzői: Lackfi János, Vörös István, Kiss Noémi, Mészöly Ágnes, Laboda Kornél, Győri Hanna, Gerőcs Péter, Bendl Veronika, Gévai Csilla, Mán-Várhegyi Réka, Karafiáth Orsolya, Molnár T. Eszter, Magyari Péter, Kiss Judit Ágnes, Szabó Borbála. A Tilos az Á Könyvek programja. 6


JÚNIUS 12. SZERDA

20.30 PIM, udvar RÁJÁTSZÁS Közreműködik: Beck Zoltán, Egyedi Péter, Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László és Sárközy Zoltán A 2011-ben a Margóról indult Rájátszás játék verssel és zenével, körülbelül tíz ember közös magánügye. Az utóbbi évek legizgalmasabb irodalmi és zenei produkciója, amelyben a létrehozás és az előadás nem arról szól, hogyan lesz valaki személyesen nagy sztár, hanem arról: hogyan lesz egy dal nagyon jó.

7


JÚNIUS 13. CSÜTÖRTÖK 17.00 PIM, udvar SZABÓ MAGDA: AZ ŐZ Vecsei H. Miklós, Orvos-Tóth Noémi és Juhász Anna beszélgetése A POKET zsebkönyvek sorozatában jelenik meg Szabó Magda szerelmi háromszögről szóló bosszúregénye, Az őz. A húsz nyelvre lefordított történet főszereplői, Graff Angéla és Encsy Eszter életét nemcsak a közös gyerekkor, de egy férfi is összekapcsolja. Titkok, velünk élő sérelmek, elárult életek.

18.00 PIM, udvar MARGÓ EXTRA: VEKERDY TAMÁS Moderátor: Ott Anna Ismert olvasókkal beszélgetünk arról, hogyan változtatta meg őket, pályájukat egy-egy könyv. Vekerdy Tamás pszichológus, író, nemzedékek próbálnak gyereket nevelni az iránymutatásai alapján. Legújabb könyvében a válásról ír, a törés gyerekekre gyakorolt hatásáról, a kármentésről.

19.00 PIM, udvar BODORLAND Bodor Ádámmal Szegő János beszélget Közreműködik: Szikszai Rémusz Sinistra és Verhovina, Bogdanski Dolina és Pitvarszk – néhány olyan helyszín Bodor Ádám páratlan epikai univerzumában, ahol már jártunk a műveit olvasva. Honnan jönnek ezek a helyek? Hol lehetnek a különböző térképeken? Mi közük a valóságos földrajzhoz? Hogyan hatnak Bodor Ádámra a tájak és a városok? Hol van otthon az író? A Bodorland című rendezvényen ezekről is kérdezzük majd Bodor Ádámot. A Magvető Kiadóval közös program.

8


JÚNIUS 13. CSÜTÖRTÖK

20.30 PIM, udvar HÁY COME BECK Ha Háy János nem író volna, biztosan egy rockzenekar frontembere lenne. Ha Beck Zoli nem a 30Y-t hozza létre, talán író lett volna belőle. És ha nyolc évvel ezelőtt ez a két ember nem találkozott volna egymással, nem hoztak volna létre közös előadást. És ha egy újságíró nem ébreszti fel Háy Jánost egy álmos reggelen, hogy megkérdezze tőle, mi a pódiumestjük címe, most nem úgy hívnánk, hogy Háy Come Beck.

21.00 PIM, Csáth-kiállítás KUBISZYN VIKTOR: ÁRNYÉKVILÁG A szerzővel Demeter Szilárd beszélget Kubiszyn Viktor legújabb kötete egyszerre elmozdulás a régi világától és folytatója is annak. A szövegek egyik része továbbra is a drogos szubkultúrában tengődő, oda igyekvő vagy onnan éppen szabadult árnyalakokról szól, a másik része viszont már egy teljesen új szerzőt mutat – letisztult, érzelemmentes, durva szövegek, amik épp szenvtelen hangjukkal ütik szét az olvasói kívülmaradás kényelmes bástyáit. A PIM programja.

9


JÚNIUS 14. PÉNTEK 15.00 PIM, Díszterem P. HORVÁTH TAMÁS: A ZSOLNAY A regény a Tündérváros és az Öt torony című könyvek előzménye, a Zsolnay család Pécsre kerülését és Vilmos életútját mutatja be: a szabadságharcban betöltött szerepét, hogy hogyan mentette meg a Garibaldi ezredeseként szolgált bátyját, Cölesztint a kivégzéstől, és hogy hogyan ismerte meg a Skóciából a Bácskába került Bell Terézt, a feleségét. A Prae Kiadó programja.

16.00 PIM, Díszterem CSERHÁTI ÉVA: A SELLŐ TITKA

2015 júliusában, a görög gazdasági öszszeomlás és a menekültválság heteiben három, kivégzésre emlékeztető gyilkosság történik Budapesten. A nyomok először a magyar műtárgypiaci szereplőkhöz vezetnek, de a helyszínek egybevetése után a gyanú egy egykori görög kommunista menekültre terelődik. A Prae Kiadó programja.

16.00 PIM, Lotz-terem BEVÁLLALOD? - avagy hogyan tanítsunk kortárs szövegeket a középiskolában Kerekasztal-beszélgetés: Balajthy Ágnes, Fenyő D. György, Ruff Orsolya, Szekeres Nikoletta, Varga Betti, Vinczellér Katalin Tizennégy kortárs magyar könyv elemzéssel és óravázlattal. A Fausttól a Szívlapátig című irodalmi segédkönyv elsősorban a középiskolai tanárokat célozza meg, akik egyre inkább azzal szembesülnek, hogy nem beszélnek egy nyelvet a diákjaikkal, hogy az „élet” és az „irodalom” átjárhatatlan messzeségbe került egymástól. A Tilos az Á Könyvek programja.

10


JÚNIUS 14. PÉNTEK

17.00 PIM, Díszterem SZILÁGYI ISTVÁN: KATLANVÁROS Közreműködik: Fekete Vince, Márkus Béla, Márkus Béla, Papp Sándor Zsigmond, Őze Áron, Visky András Moderátor: Radics Péter A Katlanváros vallomásos, személyes sorsba és családtörténetbe is betekintést engedő szövegei az író eddig ismeretlen univerzumába kalauzolnak. A folyóirat-publikációkból összeállított válogatásból egy sajátos „életem regénye” kerekedik ki, ahol a különc alakok között a főhős mégiscsak Szilágyi István. Az MMA Kiadó programja.

17.00 PIM, Lotz-terem A VARÁZSLÓ KERTJE - Csáth Géza, ahogy még sosem láttuk Sidó Anna előadása Csáth Géza gyerekkora sejtelmesen dereng át novelláiból. Az előadás során közel hajolunk a varázsló kertjéhez, és a kiállítás egyik különlegességével, Csáth családjának fotóhagyatékával ismerkedhetünk meg. A fotográfiákon keresztül ráláthatunk egyrészt az író gyerekkori világára, másrészt az amatőr fényképészet és a családi albumok kezdeti korszakára. A PIM programja.

17.30 PIM, udvar MARGÓ EXTRA: UDVAROS DOROTTYA Moderátor: Ott Anna Ismert olvasókkal beszélgetünk arról, hogyan változtatta meg őket, pályájukat egy-egy könyv. Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Színpadon már szinte minden nagy szerepet eljátszott, de hogy Molière, Shakespeare vagy Szabó Magda szövegei hogyan alakították életét és szabadidejében mit olvas szívesen, elmondja nekünk.

11


JÚNIUS 14. PÉNTEK

18.00 PIM, Lotz-terem CSILLAG PÉTER: ADY STOPLISBAN A szerzővel Gazdag József beszélget Ady joghallgatóként futballozott, József Attila Sebes Gusztáv édesapjáról mintázta Csoszogit, Karinthy csatármúltjával büszkélkedett; Radnóti barátaival napozva hallgatta a magyar válogatott vb-meccsének rádióközvetítését 1938-ban; Csáth egy szabadkai délutánon rosszullétig rugdosta a labdát unokatestvérével, Kosztolányi Dezsővel. Irodalmi futballsztorik. A Jafa Kiadó programja.

18.30 PIM, Díszterem BESZÉLGETÉS AZ AEGON DÍJAS TAKÁCS ZSUZSÁVAL A díjazottal Winkler Nóra beszélget Közreműködik: Pálmai Anna, Szirtes Ági A Vak Remény című verseskötetéért kapta Takács Zsuzsa 2019-ben az Aegon Művészeti Díjat. Az összegyűjtött és új írások egy teljes életművet fognak össze. Ötven év munkája egy este: „A kötetben benne van gyerek- és fiatalfelnőtt-korom számtalan meghatározó érzelmi, szellemi, testi tapasztalata. Anyám dickensi gyerekkorának újraélése, a kamaszkori halálvágy, a fiatalkor szabadságmámora, a szerelmi elragadtatás.”

19.00 PIM, udvar PÉTERFY GERGELY: A GOLYÓ, AMELY MEGÖLTE PUSKINT A szerzővel Mészáros Sándor beszélget Van-e élet a szerelmen túl? Felülemelkedhetünk-e vágyainkon és ösztöneinken? Képesek lehetünk-e ellenszegülni a történelemnek? Lehetséges-e a szabadság a diktatúrák romjain? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Péterfy Gergely a 20. és 21. század Kelet-Európáját mágikus erővel megjelenítő új regénye, egy rendhagyó szerelem lebilincselő története. A Kalligram Kiadóval közös szervezésben.

12


JÚNIUS 14. PÉNTEK

19.00 PIM, Lotz-terem PETŐCZ ANDRÁS: A DENEVÉR VÉRE A szerzővel Hörcher Eszter beszélget Realizmus és mágikus szürrealizmus ötvöződik Petőcz András elbeszéléseiben. Különös és szuggesztív világ ez, amelyben ismeretlen földrészek sajátos szereplői tűnnek fel, és olykor már nem is tudjuk, a „valóságban” vagyunk, vagy éppen a képzelet játszik velünk, a történetek hősei akár mi magunk is lehetünk, éljünk Párizsban, Kolumbiában vagy éppen Hongkongban. A Napkút Kiadó programja.

20.00 PIM, Díszterem HÁY JÁNOS: KIK VAGYTOK TI? A szerzővel Valuska László beszélget „Író vagyok, nem akartam más írókat szobornak látni, nem akartam szobrok közt élni. Ki akartam szabadítani őket ebből a fogságból, hogy legyenek újra érinthetők, közvetlenek és megszólíthatók. Elevenséget akartam, mert az irodalom nem múzeumi tárgy.” Igazi Háy-próza, tele humorral, gondolattal, a valahai életművek teljesen újszerű megközelítésével. Az Európa Könyvkiadóval közös szervezésben.

20.30 PIM, udvar SZENDRŐI CSABA: MINTHA MUSZÁJ LENNE Zenés kötetbemutató A szerzővel Babiczky Tibor beszélget Közreműködik: Kovács Zoltán és Tóth András (Elefánt) A Scolar Live sorozat legújabb kötetében az irodalmi igényű szövegeiről ismert Elefánt zenekar frontemberének, Szendrői Csabának a verseit mutatjuk be: szövegeiben a szomorúság is könnyű egy kicsit, és a vicc mindig nehéz. Éjszakák, beszélgetések, lepkék gombostűre szúrva. Egy okos tekintet és egy okos nyelv találkozása jókor, jó helyen. Könnyed és súlyos. A Scolar Kiadóval közös szervezésben.

13


JÚNIUS 14. PÉNTEK

20.30 PIM, Lotz-terem SÁNDOR ERZSI: MEDDIG JÖSSZ A szerzővel Csepelyi Adrienn beszélget Közreműködik: Takács Kati A vidéki színház fiatal színésznője, Lili beleszeret a híres-nevezetes fővárosi rendezőbe. A férfi nős, a válás fel se merül. Lili igyekszik megfelelni a színházban és a titkos viszonyban, várja a kedvező pillanatot, de csak üresjáratok vannak a színpadon, a színészházban, jószerivel mindenütt. Közben figyel, és belső monológjai, csípősen vicces párbeszédei nyomán megelevenednek a színház szereplői. A Park Kiadó programja.

21.30 és 23.00, Ady-kiállítás ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN 1. - A FÖLTÁMADÁS SZOMORÚSÁGA Kurátori tárlatvezetés Hegyi Katalinnal Ezen az éjszakán beszéljünk a halálról, Ady Endre haláláról. A zseniális költő fiatalon, 41 évesen halt meg. A szomorú eseményre vigasz, hogy a nemzet halottjaként bekerült a nemzet panteonjába. Ha máskor hal meg, bekerülhetett volna a kiválasztottak sorába? Lépjünk túl a halálon, és gondolkodjunk történelmi távlatokban! Előzetes regisztráció szükséges: regisztracio@pim.hu (max. 25 fő) A PIM programja.

21.30 és 23.00, Csáth-kiállítás ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN 2. - A VARÁZSLÓ HALÁLA Kurátori tárlatvezetés Molnár Eszter Edinával és Sidó Annával Csáth Géza íróként és orvosként is az emberi lélek mélységeit kutatta. Ezúttal mi fogjuk az övét. A kéziratokban és fotókban megőrzött életút zárt zónáit, kényesebb részeit is bebarangoljuk. Előzetes regisztráció szükséges: regisztracio@pim.hu (max. 25 fő) A PIM programja.

14


JÚNIUS 14. PÉNTEK

21.30 PIM, Díszterem AKINEK EZEK A VERSEK SZÓLNAK Dékány Dávid, Szabó Imola Julianna és Vajna Ádám költészeti estje Közreműködik: Lee n’gum Ugyanazt a nyelvet használva három eltérő világ épül: erős kisfilm élményekkel, csalódásokkal és személyes történetekkel. Vibrálás, pasztellszínek, csendes harsányság, feldúlt visszafogottság. Dékány Dávid Dolgok C-hez, Szabó Imola Julianna Lakása van bennem és Vajna Ádám Oda című köteteiből olvas fel.


JÚNIUS 15. SZOMBAT 10.00-14.00

GYEREKPROGRAMOK 10.00 PIM, udvar DAVID MCKEE: ELMER, A KOCKÁS ELEFÁNT Hallottál már a kockás elefántról? Gyerekprogram és elefántkészítés 2-10 éveseknek Elmer más, mint a többi elefánt: tarka kockás és mindig vidám. De vajon milyen érzés különbözőnek lenni? És ugyanolyannak? Zenés bábjátékunkon nemcsak erre kaphatják meg a választ 2–10 éves vendégeink, de a mese végén a saját elefántjukat is elkészíthetik! A programot Kis-Várday Júlia drámapedagógus tartja. A Szívünk rajta programja.

10.00 PIM, udvar NAGY RÉKA: ÖKOANYU - CSINÁLD MAGAD! Jó lenne mindig valami egészséges finomsággal előrukkolni, amikor édességre vágyunk. A mostani találkozónk alkalmával megmutatjuk, hogy kis energiagolyócskákat elkészíteni igazán gyerekjáték. A kicsikkel együtt fogjuk összeállítani a kis „jutalomfalatokat”! A Central Könyvek programja.

10.00 PIM, udvar SZERKESSZÜK EGYÜTT A CSODACERUZÁT! A szerkesztőség munkatársaival most kipróbálhatod, hogyan készül a magazin. Rajzolunk, verset és mesét írunk, tudományos rovatot szerkesztünk. Szeretettel várunk minden 5–10 éves gyereket! A Csodaceruza és a Cseh Centrum programja.

16


JÚNIUS 15. SZOMBAT

10.00 PIM, főlépcsőház FORGATAG A PALOTÁBAN Megismerkedhetünk a Károlyi-palota szerethető lakóival: Dzsenkóval, a Petőfi-rajongó telivérrel, K. Dezső vakonddal, a szenvedélyes kurátorral és Par Avion kisasszonnyal, a kissé rosszul tájékozódó postagalambbal. Amíg meghallgatjuk meséjüket, bebarangoljuk a palotát és utazunk is kicsit az időben. Ajánlott korosztály: 4–8 évesek Előzetes regisztráció szükséges: muzeumped@pim.hu (max. 25 gyerek) A PIM programja.

10.00 PIM, udvar KÉZMŰVESKEDJ A PAGONNYAL! Kavicsfestés (Vagánybagoly), frizbikészítés (Maszat a repülőn), tenyérrajzolás (Sári és Berci) és egy közös, óriás kép festése (Az orrszarvú és a madarak). Segítenek: Paulovkin Boglárka és Kelényi Gabriella. A Pozsonyi Pagony Kiadó programja.

10.00 PIM, Díszterem BOSNYÁK VIKTÓRIA-DUDÁS GYŐZŐ: PACÁK A PÁCBAN Mennyi minden lehet egyetlen paca? Írjátok együtt a meséket a szerzőpárossal! Alkossatok, készítsetek mesés pacákat, meséljetek és fedezzétek fel az apró részleteket a szerzőkkel! Verses mese elsősorban a nagyovis-kisiskolás korosztálynak. A Kolibri Kiadó programja.

17


JÚNIUS 15. SZOMBAT

11.00 PIM, udvar HAHÓ EGYÜTTES-KONCERT Tanulni és tanítani a felnőttek feladata, még szerencse, hogy hiper-szuper, kreatív, barátságos muzsikusok segítenek ebben, akiknek gyakorló apukaként bőven van tapasztalatuk a kis csibészekről. Cuki dalok nem csak cuki gyerkőcöknek.

11.00 PIM, Díszterem M. KÁCSOR ZOLTÁN: ACSARGÓ MOCSARAK A Zabaszauruszok-sorozat 3. kötetében Leiszút Feliszút bajban van, de régi barátai, Rilex, Barmol és Kunyi a segítségére sietnek, és nekivágnak a veszedelmes útnak, hogy kiderítsék, hogyan csendesíthetik le a Csendetlen-óceánt. Felolvasószínház és kézműveskedés. A Kolibri Kiadó programja.

11.00 PIM, Petőfi-kiállítás PETŐFI FORGATAGA Felfedezzük a Petőfi-tárlatot, megismerkedünk a szerethetően szétszórt, szenvedélyes költővel, s arra a különös rejtélyre is fényt derítünk, miért találhatunk 16 ördögszarvacskát a róla szóló kiállításban. Ajánlott korosztály: 6–12 évesek Előzetes regisztrácó szükséges: muzeumped@pim.hu A PIM programja.

12.00 PIM, Díszterem VARRÓ DÁNIEL: CSÜTÖRTÖK, A KISÖRDÖG Diafilmről mesél a szerző A három ördögfióka – Bezzeg, Csütörtök és a legkisebb, Sáti – soha nem unatkozik. Náluk aztán igazán zajlik az élet. Szegény mamájuk, Anyubanya éppen a morzsákra gyűlő rágcsálókkal birkózik, elküldi hát Csütörtököt az ördöngös molnárért, hogy közösen próbálják elűzni a kártevőket. A Jelenkor Kiadó programja. 18


JÚNIUS 15. SZOMBAT

12.00 PIM, Lotz-terem GRÓH ILONA: JÖJJ KI, NAPOCSKA! Utazás a rímek világába - Mondókák és közös éneklés a legkisebbeknek Zenés, mondókázós foglalkozás, A Jöjj ki, napocska! című könyv alapján. Közösen kitalált történetet mesélünk és játszunk el a gyerekekkel, amiben ismert gyerekdalok és mondókák fognak felcsendülni – új köntösben. Lesz élő zene, bábozás, éneklés, dobolás és sok-sok nevetés. Bölcsődés és óvodás korosztálynak ajánljuk. A programot Kis-Várday Júlia drámapedagógus tartja. A Szívünk rajta programja.

13.30 PIM, Lotz-terem MILYEN AZ ÉV GYEREKKÖNYVE? Tényleg a gyerek könyve? Beszélgetés a frissen kiosztott Év Gyerekkönyve Díjas könyvekről a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum szervezésében. Mi tetszik a gyerekzsűrinek, a szakértőknek, a szakmának és a laikus olvasónak? Az Év Gyerekkönyve Díj zsűritagjait kérdezi Szekeres Niki.


JÚNIUS 15. SZOMBAT 13.30 PIM, Díszterem MEDDIG ÉL EGY ÍRÓ? Dávid Ádám és Szluvokényi Katalin szerkesztőkkel Dóka Péter beszélget Beszélgetés gyerekirodalmi klasszikusainkról Kormos István Az égig érő fa, Lázár Ervin Százpettyes katica és Nemes Nagy Ágnes Kósza varjak című új válogatáskötete kapcsán. A Móra Könyvkiadó programja.

13.30 PIM, udvar SZABÓ MAGDA LEGÚJABB KÖTETEI - KISPRÓZÁK ÉS INTERJÚK Közreműködik: Borbély Alexandra A közelmúltban megjelent Üzenet odaátra című kisprózakötet és Az élet újrakezdhető címet viselő interjúkötetről beszélget Juhász Anna irodalmár Jolsvai Júliával, a kötetek összeállítójával és a sorozat főszerkesztőjével. A Jafa Kiadó programja

14.30 PIM, Díszterem 100 ÉVES A TANÁCSKÖZTÁRSASÁG Beszélgetés a Tanácsköztársaság 100 éves évfordulója kapcsán megjelent kötetek szerzőivel, Romsics Ignáccal, Benedek Szabolccsal és Bob Denttel. A szerzőkkel Krúg Emília beszélget. A Helikon Kiadó programja.

20


JÚNIUS 15. SZOMBAT

15.00 PIM, udvar LACKFI JÁNOS: MINDEN NAPRA EGY SZTORI A szerzővel Barabás Éva beszélget 365 sistergő, ropogósan vidám vagy maróan szomorú sztori. Vigyázat, a történetek fokozott mértékben tartalmaznak valóságot és abszurd humort! Esznek-e szőlőt a kannibálok? Ki tetoválja ki a halakat? Hogyan találkozik Örkény és a DJ? Mit tegyünk a beszélő csirkecombokkal? Hétköznapi őrületek a legváltozatosabb módokon elbeszélve. A Helikon Kiadó programja.

15.00 PIM, Lotz-terem ENUMERÁCIÓ-TAVASZ Műsorvezető: Viola Szandra Közreműködik: Zrinyi Gál Vince „Marcsák Gergely kárpátaljai költőnek a Fekete-Tisza az első könyve, sorait az ottani magyarság sorstragédiája szövi át. Polgár Kristóf szolnoki, de Kolozsvárott végzi a színiakadémiát – Hamlet retúr című debütáló kötetét olvasva az az érzésünk támad, mintha Zeusz a Facebookon cserkészné be az újabb Európét vagy Alkménét. Regős Mátyás költői bemutatkozása a Patyik Fedon élete, abszurd-groteszk lírai írásaiban a rendszerváltás előtti Magyarország öröksége sejlik föl, Bék Timur Aszterión című első kötete pedig számos kiváló vers mellett egy bravúros szonettkoszorút is tartalmaz. Debütkötetüket olvasván elmúlik aggodalmunk a magyar költészet jövője iránt.” (Orbán János Dénes) Az Előretolt Helyőrség programja.

16.00 PIM, Díszterem MÉNES ATTILA: MŰANYAG SZALONNA A szerzővel és Hetényi Zsuzsával Nagy Boglárka beszélget A semmibe táguló világegyetem: abszurditás. Az ember léte ebben a világegyetemben: még nagyobb abszurditás. Az ember nélkül elképzelt világegyetem: még annál is nagyobb abszurditás. És innen kezdve az abszurd ott van mindenütt. Ménes rövid elbeszélései az orosz abszurd klasszikusáról, Danyiil Harmszról kapták a nevüket. A Jelenkor Kiadó programja. 21


JÚNIUS 15. SZOMBAT

16.30 PIM, udvar MARGÓ EXTRA: ÓNODI ESZTER Moderátor: Ott Anna Ismert olvasókkal beszélgetünk arról, hogyan változtatta meg őket, pályájukat egy-egy könyv. Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színésznő, a Katona József Színház tagja. A színpadon kívül számos filmben láthattuk, hangját pedig rádiójátékokban hallhattuk. Utánajárunk, hogy mit ad neki az irodalom, mikor szokott rá az olvasásra, és melyek a kedvenc könyvei.

16.30 PIM, Lotz-terem HALOTT FÖLD - RÖPKÉPTELEN MADARAK Szerkesztette, rendezte és közreműködik: Deres Péter és Zrinyi Gál Vince A Halott öld debütáló szerzője, a kárpátaljai Shrek Tímea tanárként hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozott, a nehéz sorsok súlya és tragédiája arra késztette, hogy ne csak megértse, meg is írja őket. Vöröskéry Dóra bizarr világában csokoládéboltosok, sellők és beszélő állatok élnek, az apokalipszis lovasának van egy öccse, az ördögnek egy lánya, és mindenki teszi a dolgát – a Röpképtelen madarak novellái ezer nevető varjúként rontanak az olvasóra. Kettős kötetbemutató, beszélgetés, felolvasás, audiovizuális installációk. Az Előretolt Helyőrség programja.

17.30 PIM, Díszterem VIOLA STERN FISCHER-VERONIKA H. TÓTH: A MENGELE-LÁNY A szerzővel és Mészáros Tünde fordítóval Oláh Andrea beszélget Egy szlovákiai magyar nő túlélte a rettegett Josef Mengele kísérleteit, négy koncentrációs tábort, és végül megszökött a nácik elől. Viola évtizedekkel később mesélte el emlékeit egy újságírónak. Ez a könyv az ő és mások sorsát örökíti meg: olyan sorsokét, amelyeknek nem lenne szabad feledésbe merülniük. Tolmácsolást biztosítunk. Az Animus Kiadó programja. 22


JÚNIUS 15. SZOMBAT

18.00 PIM, udvar BESZÉLGETÉS A LIBRI IRODALMI DÍJAK NYERTESEIVEL Moderátor: Gyárfás Dorka Negyedszerre adják át a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat, amelyekkel az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit ismerik el. A beszélgetés résztvevői a tízes jelöltlistából kerülnek ki: Barabási Albert-László, Dragomán György, Kemény István, Krusovszky Dénes, Mán-Várhegyi Réka, Pintér Béla, Simon Márton, Szilasi László, Szvoren Edina, Takács Zsuzsa.

18.00 PIM, Lotz-terem PÁL SÁNDOR ATTILA: BALLADÁSKÖNYV A szerzővel Turi Tímea beszélget Közreműködik: Kovács Krisztián A Balladáskönyv egy ízig-vérig mai verseskötet, amely megmutatja, milyen teremtő és ugyanakkor romboló erővel bír a hagyomány és az emlékezet. Pál Sándor Attila versei az Arany János-i és a népballadákat szólaltatják meg ma is érvényes hangon, hogy közben a lassan eltűnő falusi, paraszti kultúrára vessenek megértő pillantást. A Magvető Kiadóval közös szervezésben.

19.00 PIM, Díszterem KÖTTER TAMÁS: NEM KIJÁRAT A szerzővel Szabó Bori beszélget Közreműködik: Bánfalvi Eszter A Nem kijárat novellái, akár egy baljós nyomozás egy-egy fejezete, Kiss Zoltán életét legfontosabb leckéiben követik, egyúttal arra is választ keresnek, hogy a gyermeki szorongás apró hazugságai miként hajszolhatnak gyilkos félelembe egy meglett férfit. A Kalligram Kiadóval közös szervezésben.

23


JÚNIUS 15. SZOMBAT

19.30 PIM, udvar MÚZSASIRATÓ RÉGI BARÁTOKKAL Grecsó Krisztián és Szabó Balázs zenés, verses estje Dialógusok, találkozások és átfedések egy különleges, alkalmi estén. Húrok és Grecsó-versek, új hang és öreg hangszerek, Grecsó felolvas, mesél és egy kicsit muzsikál, Szabó Balázs zenél, mesél, improvizál és egy kicsit felolvas.

19.30 PIM, Lotz-terem FÖLD, 2646 Mészöly Ágnes-Molnár T. Eszter: Kalaallit Nunaat -Emberek Országa A szerzőkkel Grancsa Gergely beszélget Kalaallit Nunaat a kultúra utolsó menedéke a Harmadik Háború és a klímaváltozás miatt szinte lakhatatlanná vált bolygón. Nanouk és Umia világát egy visszatérő álom forgatja ki a sarkaiból. Elképzelhető-e lázadás a legigazságosabb társadalomban? Van-e értelme az összetartozásnak, szerelemnek ott, ahol a napfény és a víz halálos veszélyt jelent? A Vörösmarty Mihály Gimnázium dráma tagozatos diákjai olvasnak fel szemelvényeket. A Tilos az Á Könyvek programja.

20.30 PIM, Díszterem KOLOZSVÁROS Közreműködik: Bodor Ádám, Láng Orsolya és Tompa Andrea Moderátor: Balázs Imre József A Kolozsvár tereit, utcáit, ikonikus épületeit és a város természeti környezetét megelevenítő verseket, regény- és novellarészleteket régi és új, a 17. századtól a 20. század végéig terjedő időszakból származó várostérképrészletek illusztrálják. Válogatás Bodor Ádámtól Szabó T. Annán, Térey Jánoson és Tompa Andreán át Vida Gáborig. A Jelenkor Kiadóval közös szervezésben.

24JÚNIUS 15. SZOMBAT

21.00 PIM, udvar MINKA X BERNÁTHY 2018 elején debütált Pátkai Rozina Minka-projektje, amely 20. századi magyar költők verseit dolgozza fel elektronikus zenei alapokon. BernáthY Zsiga live act művészként lép fel országszerte, a saját készítésű loopok, groove-ok láncolatának egymásra fűzéséből bontakozik ki az előadás improvizációkkal teli, megismételhetetlen egysége.

21.00 PIM, Lotz-terem ZALKA CSENGE VIRÁG: HŐSÖK ÉS PIMASZOK Kamaszoknak még lehet mesélni? A nemzetközi mesemondó hivatásos pályafutását 2006-ban kezdte. Magyar, angol és spanyol nyelven mesél. Szerinte a kamaszoknak már nem mesél senki, de mindent megtesz, hogy az általános iskolás és a felnőttkor között ne szakadjon meg a mese fonala. A Pont Kiadó programja.

22.00 PIM, Díszterem NEM ADOK GONDOLATOT RÍMÉRT - MOLNÁR PÉTER MAGYAR ÉS EURÓPA-BAJNOK SLAMMER ESTJE Közreműködik: Promise Frank Ejiofor, Asli Karaca, Gryllus Dorka, Horváth Kristóf, Pocsai Bettina, Aly Talibab Tüntet ő, Molnár Péter, aki remixeli a valóságot és a nyelvet. Előbb a magyar slam poetry bajnokságot, majd egy lendülettel az Európabajnokságot is behúzta. Krimiként olvasható szólásszabadság-történetektől, a Keresők, avagy a lány neve budapesti meséjén, a „Hate Speech” Monologues-on és Arisztophanészon át, 5000 erőszakmentes üvöltésig a sajtószabadságért. Szóló- és csapatslamek, szóritmusolók, egyestényi gondolatbátorság.

26JÚNIUS 16. VASÁRNAP 11.00 PIM, udvar NIOK - NINCS IDŐM OLVASNI KIHÍVÁS Házigazda: Szabados Ágnes A két és fél éve indult olvasásnépszerűsítő akcióból 17 ezres közösség fejlődött. Havi tematikák, évente legalább 12 elolvasott könyv, online és személyes találkozók. Ez az olvasó család azt bizonyítja, hogy van idő olvasni.

11.00 Skandináv krimi 12.00 D. Tóth Kriszta, a Jöttem, hadd lássalak írója 13.00 Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál szervezője

11.00 PIM, a bejárat előtt VÁROSI BÚJÓCSKA Irodalmi séta Ady Endre nyomában E szép júniusi vasárnap délelőtt Ady Endre nyomába indulunk, hogy elkísérjük őt kedves helyeire, a szerkesztőségbe, a kávéházba vagy éppen Lédához. Tematikus sétánkon a belváros néhány fontos emlékhelyét keressük fel, az Ady–Csinszka-lakástól a Nemzeti Múzeumig. (Max. 25 fő.) Sétavezetők: Czékmány Anna és Sóki Dia múzeumpedagógusok. Előzetes regisztráció szükséges: muzeumped@pim.hu A PIM programja.

13.00 PIM, Díszterem CSÁTH GÉZA KÉNYSZERKÉPZETEI Molnár Eszter Edina és Szajbély Mihály előadása Milyen kényszergondolatok kínozták Csáth Gézát? Mitől rettegett már 16 évesen? Kiről ábrándozott tinédzserként? Miért nyúlt morfiumhoz? Mi áll féktelen szexualitásának hátterében? Miért ölte meg a feleségét? Miért lett öngyilkos? Ezeket a titkokat Csáth Géza naplói őrzik. Minden kérdésre válaszolunk! A PIM programja.

28


JÚNIUS 16. VASÁRNAP

14.30 PIM, udvar KALAPOS ÉVA VERONIKA: F MINT A szerzővel Szily Nóra beszélget Közreműködik: Balsai Móni A harmincas Fema eladó egy éjjelnappaliban, anyjával és a férjével él. Beteget ápol, és a házasságát próbálja fenntartani. Egyhangú élete egy nap azonban megváltozik, amikor felbukkan a fotós, a titokzatos kapucnis alak, aki telefonjával fotózni kezdi az embereket, Fema körül pedig egyre furcsább dolgok történnek. Az Athenaeum Kiadó programja.

14.30 PIM, Lotz-terem PANNON TÜKÖR „Ugyanúgy volt szinte mindig minden, és azt vártuk, hogy egyszer majd valami más legyen.” A Pannon Tükör 2019/3. számának bemutatója és kötetbemutató: Vass Norbert Indiáncseresznye című kötetéről (FISZ–Apokrif) Nagygéci Kovács József kritikus beszélget a szerzővel. Közreműködik: KollárKlemencz László A Nap Kiadó programja.

15.00 PIM, Díszterem PETŐ ANDREA: LÁTHATATLAN ELKÖVETŐK A szerzővel Stumpf András beszélget A kötet a budapesti népbíróság egyik legelső ügyének, Dely Piroska esetének krimiszerűen izgalmas elemzésén keresztül ad képet a második világháborút követő igazságszolgáltatás természetéről, valamint a nők szélsőséges radikális politikai mozgalmakban való részvételéről. A Jafa Kiadó programja.

29


JÚNIUS 16. VASÁRNAP

15.00 PIM, a bejárat előtt VÁGYRÁZTA VÁROSUNK - CSÁTH GÉZA PESTI ÉLETE Egy fiatal orvostanhallgatóval, Brenner Józseffel indulunk útnak, irodalmi szövegek, levelezések, naplók, újságcikkek segítségével nyomozunk, hogy megismerjük a nyüzsgő metropoliszt, a korabeli szerhasználattal kapcsolatos szokásokat és a nyílt italfogyasztás helyszíneit. A séta a Csáth - A varázsló halála című kiállításhoz kapcsolódik. Sétavezetők: Bezsenyi Tamás bűntörténész és Sóki Dia múzeumpedagógus. Előzetes regisztráció szükséges: muzeumped@pim.hu A PIM programja.

16.00 PIM, udvar MARGÓ EXTRA: MOLNÁR ÁRON (NOÁR) Moderátor: Ott Anna Ismert olvasókkal beszélgetünk arról, hogyan változtatta meg őket, pályájukat egy-egy könyv. Molnár Áron színész, rapper, a noÁr nevű formáció alapítója. Munkásságával a társadalmat érintő fontos ügyek mellett áll ki, többek között írt dalt a szabad oktatásról vagy a hajléktalanokkal való méltatlan bánásmódról. Hogy mikor jut ideje olvasni, melyik könyvet olvasta a legtöbbször, vagy melyiket hagyta félbe, erről kérdezzük.

16.00 PIM, Lotz-terem GYURKOVICS TAMÁS: MIGRÉN - EGY BŰNTUDAT TÖRTÉNETE A szerzővel Bombera Krisztina beszélget A regény főhősét, Spielmannt az író arról a Spiegel Ernőről mintázta, akit 1944-ben ikertestvérével, Magdával együtt Munkácsról hurcoltak el Auschwitz–Birkenauba. A táborban Josef Mengele választotta ki, hogy az ikerfiúk „kápója” legyen. A láger felszabadulását követően közel negyven gyereket kísért haza a szétdúlt Európán át, élete legnagyobb részében mégis lelkiismeret-furdalástól szenvedett. A Kalligram Kiadóval közös szervezésben.

30JÚNIUS 16. VASÁRNAP

16.30 PIM, Díszterem PÉTERFY-NOVÁK ÉVA: APÁD ELŐTT NE VETKŐZZ A szerzővel Valuska László beszélget Közreműködik: Szikszai Rémusz Miskolc, 1920-as évek. A nyolcéves Károly és a négyéves Anna szüleit szinte egyszerre viszi el a spanyolnátha, a gyerekek pedig árvaházba kerülnek, ahol bármi megtörténhet. Hatvan évvel később, szintén Miskolcon, az ötéves Eszter elhidegül imádott édesapjától, miután anyja figyelmezteti, hogy vigyázzon vele. A kislány csak nagyapjára, Tatusra számíthat. A Libri Kiadóval közös szervezésben.

17.30 PIM, udvar PAJOR TAMÁS: HALADÓ MAGYAR - DALVERSEST A szerzővel Veiszer Alinda beszélget Pajor Tamás sokáig a rock & roll és a sebesség megszállottja volt, majd a nyolcvanas évek végétől a hit megszállottjaként lett igazán ismert. E kötetben magamagáról is precíz öndefiníciót ad: haladó magyar, aki tovább halad a krisztusi úton, költőként, prédikátorként, dalszerzőként, magyarként és zsidóként is. Az Európa Könyvkiadóval közös szervezésben.

17.30 PIM, Lotz-terem FERDINANDY GYÖRGY: SZIGET A VÍZ ALATT A szerzővel Száraz Miklós György beszélget A 60-as évek derekán egy fiatal magyar férfi érkezik egy apró trópusi szigetre, hogy a hegyekben kezdjen új életet, ahol a rabszolgák unokái álmodnak egy szebb jövőről. Tanítani kezdi őket, ám hamar kiderül, nem ókori filozófiát, hanem földrajzi és történelmi alapismereteket kell átadnia nekik, mert addig csak amerikaiak mesélték el nekik, kik ők. Ferdinandy György új regényében a saját Puerto Ricó-i tapasztalatait osztja meg velünk. A Scolar Kiadó programja.

32


JÚNIUS 16. VASÁRNAP

18.00 PIM, Díszterem SCHEIN GÁBOR: MEGLESZÜNK ITT A szerzővel Szegő János beszélget Közreműködik: Pál András Kiefer, a magányos és elszigetelt kisvárosi számtantanár kénytelen rádöbbenni arra, hogy addigi élete és hivatása tarthatatlan és értelmetlen, a regény másik szála egy negyven felé közeledő házaspár krízistörténete. Schein Gábor sűrű szövésű, több szálon futó regénye arra a kérdésre keresi a választ, mit kezdhet az ember az életével, mi választ el és mi köthet össze embereket, akik szomszédai egymásnak, ugyanakkor idegenek a saját létezésükben. A Magvető Kiadóval közös szervezésben.

19.00 PIM, udvar NÁDASDY ÁDÁM: JÓL LÁTHATÓAN LÓGOK ITT A szerzővel László Ferenc beszélget Közreműködik: Fodor Tamás Nádasdy verseinek olvasásával nem is a szövegekkel, de magunkkal vagyunk figyelmesek: ha odafigyelünk rájuk, magunkról tudhatunk meg valami bizalmasat. A Jól láthatóan lógok itt egy megkapóan eleven verseskönyv a villanófényként felragyogó felismerésekről. A Magvető Kiadóval közös szervezésben.

19.00 PIM, Lotz-terem BESZÉLGETÉS A MARGÓ-DÍJAS MÉCS ANNÁVAL A szerzővel Valuska László beszélget A novelláival kipattintotta a gyerekzárat 2018 legjobb első prózakötetének írója, akit családi hagyományokról, kétségekről, írásról, sikerekről és matematikáról kérdezünk. A Gyerekzár szövegeiben esszenciákat akart megmutatni, egymás mellé tenni pár dolgot, amiken keresztül kirajzolódik egy egész élet. Sűrítmények, amelyekben akár egy regény is lehet. Lehetne.

33


JÚNIUS 16. VASÁRNAP

19.30 PIM, Díszterem FEHÉR FARKAS ÉS MÁS KISFILMEK Tóth Krisztina írásai filmen SZILÁGYI FANNI: FEHÉR FARKAS

Niki egyetlen barátja a közeli állatkert magányos lakója, a fehér farkas. A fiatal cigány lány egyetlen célja, hogy a veszélyes állat ketrecébe férkőzhessen. PÁPAI PICI: HÁTSÓ LÉPCSŐ Bebi a Sorbonne-ra kapott ösztöndíjat, szállása egy párizsi ház kopár és mocskos manzárdja. A szomszédban egy szexmániás ösztönlény lakik, aki senkire és semmire nincs tekintettel. BARANYI GÁBOR BENŐ: HOL A NYUSZI? Egy fiú és egy lány kutyát sétáltatnak a sűrű erdőben. A kutya és a szüzesség elveszik. MOLDOVAI KATALIN: AHOGY EDDIG A remény ad értelmet az életünknek. Margit megbetegszik, ami változást és új kezdetet hoz anya és lánya életében. IDEGENEK A METU 2018-ban végzett Kreatív producer szakos

hallgatói Tóth Krisztina Párducpompa című novelláskötete alapján készítettek szkeccsfilmet Idegenek néven.

20.30 PIM, udvar MMAMT Koncert Az MMAMT Egyedi Péter (Óriás, Rájátszás) szerzői alteregója, amely az egy szál gitáros estekből mára egy nagyzenekaros, fúvósokkal is kiegészülő izgalmas zenei kaland lett. A márciusi lemezbemutatót követően a Margón lesz először hallható a több kortársvers-feldolgozást is tartalmazó műsor.

IMPRESSZUM Szervező, lebonyolító: Kultúrkombinát Kft., 1024 Budapest, Keleti Károly utca 15/C I Arculat: Grosan Cristina I Tördelés: Kappéter Ákos I Korrektor: Balázs Jenő I Nyomdai munkák: Crew Print, 1067 Budapest, Eötvös utca 9. 34


Aegon Művészeti Díj 2019

Gratulálunk a szerzőknek! Tíz könyv, ami biztosan jó. Olvasni jó!


FŐ TÁMOGATÓ

TÁMOGATÓK

KIEMELT PARTNEREK

PARTNEREK

MÉDIAPARTNEREK