Page 1

Mx

Portfolio Margaux Indekeu


toekomstig Ir. Architect ...


Inhoud Projecten

Infopunt Strandstructuur Atelier

4 6 8

Persoonlijk

Photoshop Info

12 14

3


Dit infopunt voor het Maria-Hendrikapark in Oostende was mijn eerste ontwerpoefening. Het is volledig ge誰spireerd op de aanwezige natuur van het park: de heuvels, het gras,... Harmonieus in zijn eenvoud.

Academiejaar:

1 Bira, 2010-2011 Begeleider:

Tom Van Mieghem

4


Infopunt “Integratie in de omgeving en rekening houden met de context�, was de boodschap.

5


Een ‘spanten-oefening’: “Zet een oorspronkelijk 2D idee om, door iteratie van constructief logische spanten, tot een driedimensionaal verhaal”. Het ontwerp is geïnspireerd op een - nog half met vel bekleed - karkas van een aan de staart opgehangen vis die door een marktkraam op de dijk ter plekke te koop aangeboden werd.

Academiejaar:

1 Bira, 2010-2011 Begeleider:

Geert de Neuter

6


Strandstructuur

7


8


Atelier Dit project kreeg van mij de eer om in al mijn oefeningen van Architectural Computing, deel 1, de hoofdrol te spelen. Ook mijn persoonlijk logo en de cover van deze portfolio hebben hun wezen aan dit atelier te danken.


Statica versus Dynamica is hier het centrale thema, waarop mijn ontwerpkeuzes gebaseerd zijn. De baksteen als materiaalkeuze en de (daarop ge誰nspireerde) vorm van de raamopeningen, maar vooral de vorm van het gebouw en de verhouding van zijn volume tot de omgeving - namelijk ingegraven, geworteld in de bodem - behoren tot de statische aspecten van dit ontwerp. Daarentegen de positionering van de ramen en het balvolume - namelijk rakelings grenzend aan en licht uitkragend over de Dijle - waardoor men als het ware een stroomversnelling ervaart, doen het gebouw haast ontstijgen aan zijn verankering. Ontsnappen. Wegdrijven? Dynamisch.

Academiejaar:

1 Bira, 2010-2011 Begeleider:

Ghislain Lams

10


Dit concept werd ook doorgetrokken in het interieur. Zo refereert het langwerpige werkblad aan een soort van stijger, het bad doet aanvoelen als een boot, aangemeerd aan de steiger, terwijl het bed kan ervaren worden als een vlot dat wel eens meegetrokken zou kunnen worden met de stroming.

Binnenin dit atelier is er overvloedig natuurlijk licht door de vele raamopeningen, die tegelijkertijd strategisch geplaatst zijn zodat ze telkens een uitzicht bieden op specifieke kwaliteiten van de site. Het volume werd ingeplant recht tegenover de parking van het kasteel van Arenberg. Vandaar deze keuze voor de vormgeving van de zuidgevel.

11


Photoshop Dit gebouw stond net iets te veel in de kijker, ten koste van mij en mijn familie. Ook de toeristen en security-people moesten een stapje achteruit zetten.

Academiejaar:

2 Bira, 2011-2012 Begeleider:

Niels Wouters

12


13


Info *Persoonsgegevens Voornamen: Margaux Line Familienaam: Indekeu Geslacht: Vrouw Geboortedatum: 02.04.1993 Geboorteland: BelgiĂŤ Geboorteplaats: Leuven Nationaliteit: Belgisch Taalvaardigheid: Moedertaal: Nederlands Kennis van: Frans, Engels Burgerlijke staat: Ongehuwd *Opleidingen Secundair onderwijs: Latijn-Wiskunde, gevolgd door Wiskunde optie wetenschappen Universitair onderwijs: Bachelor of Science in de ingenieurswetenschappen: architectuur *Website www.student.kuleuven.be/~r0259049

14


... al veel geleerd & nog lang niet klaar


Meer? www.student.kuleuven. be/~r0259049

KU Leuven, 2 Bira, 2011-2012, AC1.d Digitale documentatie en Presentatie

Mijn portfolio  

Mijn portfolio gemaakt naar aanleiding van Architectural computing, deel 1.

Mijn portfolio  

Mijn portfolio gemaakt naar aanleiding van Architectural computing, deel 1.

Advertisement