Page 1

USA & CANADA When the journey is my home!

OFFICIAL PARTNER


HET ULTIEME PARADIJS VOOR HET MAKEN VAN EEN ROADTRIP Van natuurliefhebbers tot cityhoppers, iedereen vindt zijn of haar ding in The USA. Ontdek adembenemende natuurparken of bezoek magische steden, maar beleef vooral uw eigenste “American Dream� gedurende een reis waarover enkel in superlatieven gesproken kan worden. Bovendien is de USA zeer makkelijk bereisbaar, ook voor zij die kiezen om alles met een huurwagen te ontdekken. We helpen je graag met het realiseren van jouw ultieme roadtrip. Zo kan je gaan voor een van onze kant en klare rondreizen of je reis, samen met een van onze experten, volledig op maat laten uitwerken. Is het de eerste keer dat je naar de USA gaat en reis je toch liever in groep, dan zijn onze gegarandeerde Nederlandstalige begeleide rondreizen uiterst geschikt.


INHOUD FLY & DRIVE Budget East

Eastern Highlights

10

Florida’s Best

14

Florida for Families

18

Southern Belle

22

Mighty 5

26

Highlights of the West

30

Wondrous National Parks

34

Classic West

38

Route 66

42

Great Parks of the East

46

Lower & Upper

50

Totem Peaks

54

Great Parks of the West

58

Unlimited Adventures

62

USA

8

CANADA

EXCLUSIEF NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE RONDREIZEN Scenic Northeast

66

Panoramic Florida

70

Canyon Experiences

74

Western Experiences

78

USA

3


USA & CANADA, HET ROADTRIP PARADIJS In deze brochure kan je, aan de hand van kanten-klare programma’s, heel wat inspiratie terugvinden voor een reis naar de USA en Canada. Onze vaste routes kunnen snel bevestigd worden, maar bieden je ook het voordeel van gratis nachten die reeds verrekend zijn in de prijs. Verblijven doe je op locaties die aangepast zijn aan jouw voorkeuren en budgetkeuze, zo is Canada en USA binnen ieders handbereik. Spreekt een van de programma’s je aan, maar had je graag enkele aanpassingen of extra’s gehad? Dan kan je steeds terecht bij een van onze erkende resellers, zij zullen het nodige doen om jouw perfecte roadtrip samen te stellen.

4

Budget, Standaard, Superior of Deluxe ? 99 BUDGET HOTELS zijn geschikt voor zij die voldoende hebben aan basis comfort, maar genieten van een zeer budgetvriendelijke verblijfsoplossing. De ligging kan soms ook wat verder van het centrum of het park zijn, om zo een nog groter prijsvoordeel op te leveren. 99 STANDAARD HOTELS beschikken ook over een basiscomfort, maar bieden wel wat meer dan de budget hotels. Vaak zijn het 2* of 3* hotels. Ook hier kan het zijn dat de ligging minder centraal is omwille van het budgetvoordeel.

99 SUPERIOR HOTELS (3*, soms 4*) hebben meer aandacht voor detail en comfort, om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Hun ligging is vaak ook veel beter dan de standaard en budget hotels, zo zijn de meeste dichtbij of in de Nationale Parken gelegen. Aanrader voor gezinnen! 99 DELUXE HOTELS zijn het topje van de ijsberg en bieden steeds dat heerlijk extraatje. Gelegen in de Nationale Parken, met luxueuze kamers en prachtig uitzicht.


ROADTRIP? Zo gaan we te werk!

PERIODE

INHOUD EN TEMPO

VLUCHTEN

HOTELS

Alvorens je reis te plannen is het belangrijk om te weten hoeveel dagen je kan uittrekken voor je roadtrip. Begin tijdig aan het plannen van je reis.

Afhankelijk van je voorkeur maken we samen met jou een eerste voorstel van je route. Welke steden en parken wens je te bezoeken en hoelang wil je er verblijven? Dit kan meer dan eens aangepast worden.

Als de periode en reisroute vast ligt, ga je samen met ons kijken naar de beste en meest voordelige vluchten. Neem voldoende overstaptijd.

Volgende stap houdt het kiezen van de juiste verblijven in. Deze zijn afhankelijk van gewenste ligging, luxe of budget.

UITSTAPPEN

LET’S BOOK IT!

HET EERSTE PLAN

HUURWAGEN

Nu de belangrijke zaken vastliggen, kan je rustig de tijd nemen om te kijken wat je wenst te bezichtigen. Toegangstickets en excursies boek je best op voorhand.

Is het plan definitief, dan is het tijd om alles te reserveren. Wij zorgen voor alles en volgen alles op tot je vertrekt.

Het plannen van een roadtrip is zoals het bouwen van een huis. Het eerste ontwerp kan zeer mooi zijn, maar twijfel niet als je nog wil wijzigen!

Last but not least is het kiezen van de juiste huurwagen. Je zit immers vele uren in de wagen.

Travel documents

FINAL STEPS

TICKETS

Controleer of de nodige identiteitskaarten in orde zijn. Zorg dat je ESTA of ETA correct aangevraagd is.

Een 14-tal dagen voor vertrek ontvang je jouw reisdocumenten en een gepersonaliseerd roadbook.

HIT THE ROAD JACK! 5


CANADA Londen Vancouver

Brussel Calgary

Toronto

Montreal

Boston

Salt Lake City Las Vegas San Francisco

Chicago

New York Washington

UNITED STATES

Los Angeles San Diego

Atlanta

Rechtstreekse vlucht vanuit Londen Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel Miami

Andere mogelijkheden overstap in Europa: Parijs, Frankfurt,... Mogelijkheden overstap in USA: New York, Chicago, Washington, Atlanta,... 6


HUURWAGEN SUNNY CARS Voor onze fly & drive programma’s werken we samen met Sunny Cars. Zij beschikken over een zeer ruim aanbod aan huurwagens en hebben een hoge beschikbaarheidsgraad. Daarnaast zit in de standaard formule een ruime verzekering, die zelfs bodem- en bandenschade dekt. Sunny Cars zorgt ervoor dat je zorgeloos kan genieten van je roadtrip. 99 99 99 99 99 99 99

Ongelimiteerde kilometers (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen Schadeverzekering (CDW) Diefstalverzekering (TP) Terugbetaling eigen risico Dekking glas-banden-bodem-dakschades 24/7 Nederlandstalig noodnummer

SMALL

VOORBEELD

EUROPESE VARIANT

PERSONEN

BAGAGE

Compact

Nissan Versa

Ford Focus

2+2

1+1

MEDIUM

VOORBEELD

EUROPESE VARIANT

PERSONEN

BAGAGE

Intermediate

Chrysler 200

Toyota Carolla

4+1

1+1

Full Size

Dodge Charger Sedan

Peugot 607

4+1

2+1

LARGE

VOORBEELD

EUROPESE VARIANT

PERSONEN

BAGAGE

Luxury

Cadillac CTS

Mercedes E klasse

4+1

2+2

SUV

VOORBEELD

EUROPESE VARIANT

PERSONEN

BAGAGE

Standaard

Jeep Gran Cherokee

BMW X5

4+1

2+2

Premium

Chevrolet Tahoe

GMC Yukon

5+2

1+3

VANS

VOORBEELD

EUROPESE VARIANT

PERSONEN

BAGAGE

Minivan

Dodge Caravan

Dodge Caravan

7

3+1

THE BEST SET OF WHEELS?

PICK-UP HUURWAGEN

KILOMETER NA KILOMETER

De doorsnee wagen in de USA en Canada is groter dan wat wij in Europa kennen; toch raden wij aan om een voldoende ruime wagen te kiezen voor je roadtrip. Gedurende je reis verblijf je toch wel wat tijd in je wagen en liefst van al wil je toch wat ruimte over hebben voor de shopping bags en een eventuele food supply. Voor een gezin met twee kinderen raden wij dan ook steeds een minivan of standard SUV aan. Beslis hier best op voorhand over, want ter plaatse rekenen ze flink door voor een upgrade naar een hogere klasse!

Bij het afhalen van de huurwagen pas je best op voor de ter plaatse verkochte extra’s. Medewerkers van de verhuurbedrijven werken op basis van commissie en proberen je daarom zoveel mogelijk upgrades te verkopen. Wees goed op de hoogte van de verzekering die inbegrepen is in jouw huurovereenkomst: je kan die terugvinden in de door ons aangeleverde reisdocumenten. Standaard kiezen wij voor een zo goed mogelijke dekking!

Als dit je eerste roadtrip in de USA is, raden wij aan om rekening te houden met een gemiddelde van 300 km per dag. Toch kan je ook opteren voor een wat rustiger reistempo en gaan voor een gemiddelde van 250 km per dag (Aanrader voor gezinnen!).

PARKING

TANKEN

In de grootsteden kost het vrij veel om je wagen te parkeren. Het beste rij je ook direct naar een betaalparking om niet te veel tijd te verliezen met het zoeken naar een parkeerplaats. Buiten de steden vind je vaak heel makkelijk een parkeerplaats en dit voor alle type wagens. Wordt er ergens Valet Parking aangeboden, wees je er dan van bewust dat je voor deze service een flinke stuiver meer betaalt. Het voordeel hiervan is dat je auto wordt weggezet en opnieuw aangeboden wanneer je het wil.

Bijna alle huurwagens rijden op loodvrije benzine, de prijs hiervan wordt uitgedrukt per gallon. (1 gallon = 3,8 liter). Het zal je snel opvallen dat de brandstof een stuk voordeliger is dan in België.

7


USA

BUDGET EAST 8

Duur

Type

Thema

7 DAGEN

FLY & DRIVE

CULTUUR


DAG 1 AANKOMST IN NEW YORK NY Vandaag kom je aan in New York de meest populaire stad van de Verenigde Staten en de citytrip bestemming bij uitstek. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 3 nachten ) Holiday Hasbrouck Heights of soortgelijk *** ( Meadowlands regio ) DAG 2 – 3 NEW YORK NY Tijdens deze twee dagen heb je de tijd om New York in al zijn facetten te ontdekken. Van het iconische Times Square tot het

DAG 5 PHILADELPHIA – WASHINGTON DC 220 KM Als laatste stad doe je de hoofdstad van de Verenigde Staten aan, Washington DC. Ook hier zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt wat je allemaal kan doen en bezoeken. Het beroemde Smithsonian, waar je meer dan 120 miljoen artefacten verspreid over 16 museums vindt. Je hebt er ook diverse monumenten, parken en overheidsgebouwen die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Het voordeel is dat veel bezienswaardigheden vrijgesteld zijn van toegangsgelden. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Holiday Inn Arlington in Ballston ***

symbool van New York, het Statue Of Liberty. Er zijn tal van bezienswaardigheden die de moeite zijn om te bezoeken, waaronder het Empire State Building, Central Park, Union Square of je kan ook een van de shows op Broadway reserveren. Daarnaast zijn er tal van

DAG 6 WASHINGTON DC Vandaag heb je nog een ganse dag de tijd om Washington verder te ontdekken. Overnachting in het hotel.

leuke eetgelegenheden en voldoende winkels voor de shoppers. Overnachting in het hotel. DAG 4 NEW YORK – PHILADELPHIA PA

168 KM

DAG 7 TERUGVLUCHT VANUIT WASHINGTON DC Rij naar de Internationale luchthaven van Washington voor je terugvlucht naar huis.

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 31/10/17

€ 999

€ 512

€ 334

€ 251

INBEGREPEN 99 99 99 99

6 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Verblijf op basis van logies alleen Mare Tours Nederlandstalig roadbook Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

Je verlaat het overweldigende New York en rijdt door naar de geboortestad van de Verenigde Staten, Philadelphia. In de stad vind je werkelijk een schat aan historische monumenten, vele die verwijzen naar het ontstaan van de Verenigde Staten. Bezoek zeker Independence Hall waar de Declaration of Independence werd ondertekend en het wereldberoemde Liberty Bell. Als lunch raden wij zeker de lokale delicatesse aan, een Philly Cheesesteak Sandwich in Pat Steaks of Genos.

Accommodaties ( 1 nacht ) Holiday Inn Express Midtown of soortgelijk ***

9


USA

EASTERN HIGHLIGHTS 10

Duur

Type

Thema

8 DAGEN

FLY & DRIVE

BEST OF


DAG 1 AANKOMST IN NEW YORK NY Vandaag kom je aan in New York de meest populaire stad van de Verenigde Staten en de citytrip bestemming bij uitstek. Van het iconische Times Square tot het symbool van New York, het Statue Of Liberty. Er zijn tal van bezienswaardigheden die de moeite zijn om te bezoeken, waaronder het Empire State Building, Central Park, Union Square of je kan ook een van de shows op Broadway reserveren. Daarnaast zijn er tal van leuke eetgelegenheden en voldoende winkels voor de shoppers. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Travel Inn of soortgelijk *** Superior: Millenium Broadway Hotel of soortgelijk **** DAG 2 NEW YORK – PHILADELPHIA PA

168 KM

Je verlaat het overweldigende New York en rijdt door naar de geboortestad van de Verenigde Staten, Philadelphia. In de stad vind je werkelijk een schat aan historische monumenten, vele die verwijzen naar het ontstaan van de Verenigde Staten. Bezoek zeker Independence Hall waar de Declaration of Independence werd ondertekend en het wereldberoemde Liberty Bell. Als lunch raden wij zeker de lokale delicatesse aan, een Philly Cheesesteak Sandwich in Pat Steaks of Genos.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Holiday Inn Express Midtown of soortgelijk *** Superior: Philadelphia Marriot Downtown of soortgelijk ***/*

11


DAG 3 PHILADELPHIA – WASHINGTON DC

220 KM

Als laatste stad doe je de hoofdstad van de Verenigde Staten aan, Washington DC. Ook hier zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt wat je allemaal kan doen en bezoeken. Het beroemde Smithsonian, waar je meer dan 120 miljoen artefacten vindt verspreid over 16 museums. Je hebt er ook diverse monumenten, parken en overheidsgebouwen die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Het voordeel is dat

DAG 6 NIAGARA FALLS ON Geniet van een dagje aan de prachtige watervallen en bezoek ze op een manier die jouw het beste past. Zo kan je jezelf aan een avontuurlijke uitstap met een Whirlpool Jet Boat wagen of de Hornblower boot nemen en zelfs per helikopter de watervallen vanuit de lucht bewonderen. Maak er zeker een onvergetelijke dag van. Overnachting in het hotel.

veel bezienswaardigheden vrijgesteld zijn van toegangsgelden. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Holiday Inn Arlington at Ballston of soortgelijk *** Superior: Capitol Skyline Hotel of soortgelijk *** DAG 4 WASHINGTON DC

DAG 7 NIAGARA FALLS – NEW YORK NY 688 KM Rij terug doorheen de ganse staat tot in New York. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Travel Inn of soortgelijk *** Superior: Millenium Broadway Hotel of soortgelijk ****

Vandaag heb je nog een ganse dag de tijd om Washington verder te ontdekken. Overnachting in het hotel. DAG 5 WASHINGTON DC – NIAGARA FALLS ON

646 KM

Vanuit Washington gaat het met een lange rit naar een van de mooiste natuurwonderen van de Verenigde Staten, de Niagara Falls. Je zal de watervallen langs de zijde van Canada bezoeken. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Skyline Hotel Niagara Falls of soortgelijk *** Superior: Sheraton on the Falls of soortgelijk ****

12

DAG 8 TERUGVLUCHT VANUIT NEW YORK NY Vandaag vlieg je terug naar huis of reserveer nog enkele overnachtingen bij om New York verder te ontdekken.


REISDATA EN PRIJZEN Per persoon

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 31/10/17

€ 1.751

€ 881

€ 613

€ 474

SUPERIOR

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 31/10/17

€ 1.829

€ 915

€ 680

€ 561

INBEGREPEN 99 99 99 99

7 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Verblijf op basis van logies alleen Mare Tours Nederlandstalig roadbook Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

13


USA

FLORIDA'S BEST 14

Duur

Type

Thema

9 DAGEN

FLY & DRIVE

BEST OF


DAG 1 AANKOMST IN MIAMI FL

Amerika, Key West. Enkele trekpleisters zijn; Ernest Hemmingsway

Vandaag kom je aan in Miami, deze prachtige stad biedt het ganse

Home and Museum, Duval Street en Mallory Square.

jaar door heerlijke zonneschijn en mooie stranden. Je vindt er een

Overnachting in het hotel.

mix van culturen, dit kan je ontdekken in de architectuur en diverse restaurants. De rest van de dag kan je vrij de stad en omgeving ontdekken. Overnachting in het hotel.

Tip: ga even mee met een Conch Tour treintje voor wat sightseeing en leuke weetjes over het eiland !

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Lexington Hotel Miami Beach of soortgelijk *** Standaard: Ocean Five of soortgelijk *** Superior: Essex House Hotel of soortgelijk ***/* Deluxe: Gale South Beach & Regent Hotel of soortgelijk ****/* DAG 2 MIAMI FL Geniet van nog een dagje in het prachtige Miami. Ontdek Miami beach of de ruimere omgeving van Miami. Enkele must do’s zijn Bayside Marketplace, Coconut Grove, Miami’s Food Court en Little Havana. Daarnaast is Miami ook een echt shopping paradijs, met tal

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Fairfield Inn Keys Collection of soortgelijk ***/* Standaard: Fairfield Inn Keys Collection of soortgelijk ***/* Superior: Doubletree Grand Key Resort of soortgelijk ***/* Deluxe: Gates Hotel of soortgelijk **** DAG 4 KEY WEST – EVERGLADES – FT. MYERS BEACH FL 455 KM Vandaag gaat het terug richting het vasteland, meer bepaald naar The Everglades. Dit is ongetwijfeld gekend omwille van de grote

van gigantische malls en super voordelige koopjes. Overnachting in

hoeveelheid alligators die er wonen. Breng zeker een bezoek aan

het hotel.

Shark Valley en maak een boottocht op een Airboat Ride om al het wildleven van de Everglades te ontdekken. Nadien ga je verder

Tip: maak een wandeling doorheen het Art Deco district !

richting Ft. Myers voor je volgende overnachting.

DAG 3 MIAMI – FLORIDA KEYS – KEY WEST FL

Highway met zijn 42 bruggen spreekt werkelijk tot de verbeelding.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Best Western Fort Myers of soortgelijk *** Standaard: Outrigger Beach Resort of soortgelijk *** Superior: Diamondhead Beach Resort & Spa of soortgelijk ****

De eindbestemming van vandaag is het meest zuidwestelijk punt van

Deluxe: South Seas Island Resort of soortgelijk ****

272 KM

Tijd om Miami te verlaten en koers te zetten naar de Florida Keys. De weg ernaar is al even mooi als de eilandjes zelf, The Overseas

15


16


DAG 5 FT. MYERS BEACH – SARASOTA – ORLANDO FL 405 KM

DAG 8 ORLANDO – KENNEDY SPACE CENTER – FT. LAUDERDALE FL

Voor je vertrekt is het zeker de moeite om nog snel even wat

384 KM

bezienswaardigheden in de regio te bezoeken of even te relaxen op

Vandaag wuif je het magische Orlando uit en vertrek je richting

een van de prachtige stranden. Langsheen de kustlijn rij je richting

het Kennedy Space Center. In het visitor center kan je interactieve

Orlando, onderweg kom je nog twee leuke plekjes tegen die zeker

simulators, live show en gigantische rakketten ervaren. Ontmoet

uitnodigen om even te stoppen, Longboat Key en Anna Maria Island.

ook een echt lid van het NASA astronauten corps en bekijk zeker een

Overnachting in het hotel.

van de IMAX filmen. Nadien rij je door naar het Venetië van Amerika

Accommodaties ( 3 nachten ) Budget: Champions World Resort of soortgelijk *** Standaard: Maingate Lakeside Resort of soortgelijk *** Superior: Doubletree Universal Orlando of soortgelijk ***/* Deluxe: Crown Plaza Universal Studios of soortgelijk **** DAG 6 - 7 ORLANDO FL Wie aan Orlando denkt, moet ook meteen aan de verschillende

Fort Lauderdale. Geniet hier van winkeltjes en restaurants of ga even mee op een Jungle Queen Boat tour om wat meer te weten te komen over de omgeving. Overnachting in het hotel.

Accommodaties (1 nacht) Budget: Bahia Cabana Beach Resort of soortgelijk *** Standaard: Best Western Plus Oceanside of soortgelijk *** Superior: Ocean Sky Resort of soortgelijk **** Deluxe: Marriot Harbor Beach Resort of soortgelijk ****/*

pretparken denken die er gehuisvest zijn. Maak een keuze uit een van volgende pretparken of geniet gewoon van de omgeving van

DAG 9 TERUGVLUCHT VANUIT MIAMI FL

Orlando; Magic Kingdom Park, Universal Studios, Universal’s Island

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Vandaag rij je naar Miami

of Adventure, Disney’s Epcot, Disney’s Animal Kingdom en Seaworld

International Airport voor uw terugvlucht naar huis. Tenzij je ervoor

Orlando. Overnachting in het hotel.

kiest om nog een verlenging bij te boeken …

53 KM

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon BUDGET

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 30/04/17

€ 1.029

€ 514

€ 298

€ 227

01/05/17 - 30/11/17

€ 810

€ 405

€ 279

€ 211

01/12/17 - 15/12/17

€ 913

€ 456

€ 341

€ 257

16/12/17 - 31/12/17

€ 1.591

€ 796

€ 580

€ 439

01/01/18 - 31/03/18

€ 1.216

€ 608

€ 446

€ 338

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 25/04/17

€ 1.395

€ 698

€ 533

€ 407

26/04/17 - 15/12/17

€ 1.074

€ 537

€ 393

€ 302

16/12/17 - 31/03/18

€ 1.531

€ 766

€ 496

€ 381

SUPERIOR

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 25/04/17

€ 1.891

€ 945

€ 694

€ 548

26/04/17 - 15/12/17

€ 1.368

€ 684

€ 472

€ 379

16/12/17 - 31/03/18

€ 2.036

€ 1.018

€ 696

€ 561

DELUXE

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 30/04/17

€ 2.864

€ 1.432

€ 994

€ 790

01/05/17 - 31/05/17

€ 2.178

€ 1.089

€ 795

€ 625

01/06/17 - 30/09/17

€ 1.962

€ 981

€ 737

€ 596

01/10/17 - 15/12/17

€ 2.178

€ 1.089

€ 795

€ 625

16/12/17 - 31/12/17

€ 3.281

€ 1.641

€ 1 .1 7 5

€ 927

01/01/18 - 31/03/18

€ 3.040

€ 1.520

€ 1.088

€ 858

INBEGREPEN 99 99 99 99

8 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Verblijf op basis van logies alleen Mare Tours Nederlandstalig roadbook Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

17


USA

FLORIDA FOR FAMILIES 18

Duur

Type

Thema

14 DAGEN

FLY & DRIVE

FAMILY FRIENDLY


DAG 1 AANKOMST IN MIAMI FL

tour om wat meer te weten te komen over de omgeving. Vervolgens

Vandaag kom je aan in Miami, deze prachtige stad biedt het ganse

rij je door naar het Kennedy Space Center. In het visitor center kan je

jaar door heerlijke zonneschijn en mooie stranden. Je vindt er een

interactieve simulators, live show en gigantische rakketten ervaren.

mix van culturen, die je kan ontdekken in de architectuur en diverse

Ontmoet ook een echt lid van het NASA astronauten corps en bekijk

culinaire eetgelegenheden. De rest van de dag kan je vrij de stad en

zeker een van de IMAX filmen. Tot slot ga je nog verder naar Saint

omgeving ontdekken. Overnachting in het hotel.

Augustine voor je volgende overnachting.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Best Western Atlantic Beach of soortgelijk *** (2 double beds ROH) Superior: Residence Inn Miami Aventura of soortgelijk ***/* (2 bedroom suites 2BS, 1 Kingbed en 1 Queenbed / Sleapersofa )

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Magnus Hotel Historic of soortgelijk *** (2 Queen beds STD) Superior: Marriot Fairfield Inn & Suites of soortgelijk ***/* (2 Double beds ROH)

DAG 2 MIAMI FL

DAG 4 SAINT AUGUSTINE – DAYTONA BEACH – ORLANDO FL

Geniet van nog een dagje in het prachtige Miami. Ontdek Miami

189 KM

beach of de ruimere omgeving van Miami. Enkele must do’s zijn

Saint Augustine is de oudste Europese nederzetting van Amerika

Bayside Marketplace, Coconut Grove, Miami’s Food Court en Little

en bestaat uit een mix van Spaanse, Engelse en Amerikaanse

Havana. Daarnaast is Miami ook een echt shopping paradijs, met tal

culturen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Castillo de

van gigantische Malls en super voordelige koopjes. Overnachting in

San Marcos National Monument en het Lightner Museum. Heb je

het hotel.

voldoende gezien, rij dan verder naar Daytona Beach, de thuishaven van de wereldberoemde Daytona Speedway en een must see voor

Tip: maak een wandeling doorheen het Art Deco district !

elke autofanaat. Na wat beach tijd kan je doorreizen naar Orlando voor je volgende overnachting.

DAG 3 MIAMI – FORT LAUDERDALE – KENNEDY SPACE CENTER – SAINT AUGUSTINE FL

549 KM

Vandaag vertrek je uit Miami en gaat het richting Fort Lauderdale, ook wel het Venetië van Amerika genoemd. Geniet hier van winkeltjes en restaurants of ga even mee op een Jungle Queen Boat

DAG 5 – 8 ORLANDO FL Wie aan Orlando denkt, moet ook meteen aan de verschillende pretparken denken die er gehuisvest zijn. Maak een keuze uit een van volgende pretparken of geniet gewoon van de omgeving van Orlando; Magic Kingdom Park, Universal Studios, Universal’s Island of Adventure, Disney’s Epcot, Disney’s Animal Kingdom en Seaworld Orlando. Overnachting in het hotel. DAG 9 ORLANDO – TAMPA – SARASOTA FL 231 KM Na een overdosis adrenaline en pure fun is het tijd om verder te reizen. Vandaag verlaat je Orlando om naar Sarasota te gaan, maar onderweg is het de moeite om in Tampa het Bush Gardens Amusement Park te bezoeken. Hier vind je tal van leuke attracties, allen gelinkt aan het Afrikaanse Continent. Na wederom een spannende dag kom je aan in Sarasota, waar je gedurende 2 dagen kan genieten van de prachtige stranden aan de Golf van Mexico. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Best Western Plus Siesta Key of soortgelijk *** ( 2 Double beds, ROH ) Superior: Lido Beach Resort of soortgelijk ***/* ( 2 Double beds, DXK )

Accommodaties ( 5 nachten ) Standaard: Quality Inn & Suites Kissimmee of soortgelijk *** ( 2 double beds ROH ) Superior: Clarion Inn & Suites of soortgelijk ***/* ( 2 Queen bedroom SUI )

19


20


DAG 10 SARASOTA FL Geniet vandaag van de wondermooie stranden van Sarasota en neem een duik in de Golf van Mexico. Sarasota is een rustig strandstadje met tal van leuke activiteiten voor families. Naast tal van watersporten is het ook leuk om het Mote Marine Aquarium te bezoeken. Overnachting in het hotel. DAG 11 SARASOTA – FORT MYERS FL

122 KM

DAG 12 – 13 FORT MYERS FL Gedurende deze twee dagen kan je kiezen voor pure relaxatie op een van de prachtige stranden, genieten van de vele watersport mogelijkheden of enkele leuke bezienswaardigheden bezoeken. Enkele leuke ideetjes zijn het Historic Winter Home van Thomas Edison en Henry Ford, Key West Aquarium, J.N. Ding Darling National Wildlife Refuge, Sanibel, … . Overnachting in het hotel

Voor je vertrekt uit Sarasota kan je nog een blitzbezoek brengen aan de Jungle Garden, een oude bananenplantage die omgebouwd werd tot een botanische en zoölogische tuin. Rij vervolgens door naar Fort Myers, waar je terug enkele prachtige stranden zal vinden en waar tal van vogels en schildpadden komen om zich te nesten. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 3 nachten ) Standaard: Outrigger Beach Resort of soortgelijk *** ( 2 Double beds, EFF ) Superior: Marriot Sanibel Harbour of soortgelijk **** ( 2 Bedroom Suite, REV )

DAG 14 TERUGVLUCHT VANUIT MIAMI 248 KM Op de laatste dag van de reis rij je naar de International Airport van Miami voor je terugvlucht naar huis. Wil je het een beetje comfortabeler hebben, reserveer dan nog één of meerdere nachten bij in Miami.

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 15/04/17

€ 1.783

€ 892

€ 622

€ 473

16/04/17 - 15/12/17

€ 1.362

€ 681

€ 482

€ 372

16/12/17 - 31/03/18

€ 2.045

€ 1.022

€ 710

€ 542

SUPERIOR

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 10/12/17

€ 2.538

€ 1.269

€ 856

€ 650

11/12/17 - 31/03/18

€ 3.625

€ 1.812

€ 1.211

€ 920

INBEGREPEN 99 99 99 99 99

13 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Speciaal gekozen voor families ! Verblijf op basis van logies alleen Mare Tours Nederlandstalig roadbook Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

21


USA

SOUTHERN BELLE 22

Duur

Type

Thema

13 DAGEN

FLY & DRIVE

CULTUUR


DAG 1 AANKOMST IN ATLANTA GA

DAG 3 NASHVILLE – MEMPHIS TN

341 KM

Museum, Vicksburg National Military Park en Battlefield Museum.

Vandaag kom je aan in de luchthaven van Atlanta en rij je richting je

Rij weg uit Nashville en zet koers naar Memphis, “home of the blues”.

Restaurants, bars en winkeltjes kan je terugvinden in het centrum.

eerste hotel. Neem alvast wat tijd om de hoofdstad van Georgia te

Als eerste stop raden we Graceland aan, het wondermooie domein

Overnachting in het hotel.

ontdekken. Overnachting in het hotel.

van Elvis Presley. Daarna kan je eventueel eens langs de geboorte plaats van de Rock ’n Roll in Sun Studios. Daarnaast zijn er diverse

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Country Inn & Suites of soortgelijk *** Superior: Sheraton Atlanta of soortgelijk **** DAG 2 ATLANTA – NASHVILLE TN

mogelijkheden om wat sightseeing te doen in de stad en snuif de typische blues sfeer op in Beale Street. Overnachting in het hotel. 400 KM

Vertrek vandaag uit Atlanta en rij richting Nashville, beter gekend als de muziekstad van Amerika. Breng zeker eens een bezoekje aan de Country Music Hall of Fame of de historische RCA Studios B. Een andere leuke kant van Nashville is het Parthenon, het grootste indoor beeldwerk in de Westerse wereld. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Red Roof Nashville Fairgrounds of soortgelijk *** Superior: Millennium Maxwell House Hotel

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Confort Inn Downtown Memphis of soortgelijk *** Superior: Crowne Plaza Memphis of soortgelijk **** DAG 4 MEMPHIS – VICKSBURG MS

402 KM

In de ochtend vertrek je naar Vicksburg. Voor decennia lang was Vicksburg het centrum van de aristocratie en werd het gefinancierd door katoen. De rijkdom van deze stad kan je terugvinden in de vele goed bewaarde kerken, overheidsgebouwen en grote herenhuizen. Leuke bezienswaardigheden zijn The Old Court House

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Vicksburg Inn & Suites of soortgelijk *** Superior: Cedar Grove Mansion of soortgelijk ****   DAG 5 VICKSBURG – NATCHEZ, MS

115 KM

Rij vandaag naar de oudste permanente nederzetting aan de Mississippi rivier, Natchez. De stad is vooral gekend omwille van de vele Antebellum Houses, die je gedurende het jaar kan bezoeken. Natchez was ook een van de belangrijkste steden van het Zuiden gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard & Superior: Monmouth Historic Inn of soortgelijk ****

23


DAG 6 NATCHEZ – NEW ORLEANS LA

285 KM

Na Natchez gaat het richting de staat Louisiana, waar je onderweg zeker eens een stop moet maken in Baton Rouge. Gelegen op de oevers van de Mississippi, is dit de hoofdstad van Louisiana. Ontdek de kleurrijke, maar ook controversiële politieke geschiedenis van de stad tijdens een bezoek aan The Capitol Building en The Old Governor’s Mansion. Reis nadien verder naar het wondermooie New Orleans. Maak kennis met de lokale cultuur, keuken en typische sfeer van deze levendige stad. Proef zeker eens een beignet, een echt streekproduct. Tijdens de avond is het zeker de moeite om even doorheen Bourbon Street te gaan, waar het kloppende hart van The Jazz zich bevindt. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Holiday Inn Downtown Superdome of soortgelijk *** Superior: Hampton Inn New Orleans Downtown of soortgelijk ***/* DAG 7 NEW ORLEANS LA Geniet vandaag van een dagje in New Orleans of ga op uitstap in een van de moerassen. Hier vind je een grotere diversiteit aan wildleven en prachtige natuur. Nog een leuk alternatief is het Audubon Aquarium of the Americas, een van de beste musea van zijn soort in gans het land. Tijdens de avond kan je een spookwandeling maken doorheen het French Quarter. Overnachting in het hotel. DAG 8 NEW ORLEANS – FLORIDA PANHANDLE AREA FL 386 KM Je laat New Orleans achter je en vertrekt richting de mooie witte zandstranden van Fort Walton Beach. Geniet er van heerlijke rust aan het strand en proef zeker eens van de ongelooflijke visgerechten, een ware delicatesse. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Best Western Ft. Walton Beach of soortgelijk *** Superior: Hampton Inn Ft. Walton Beach of soortgelijk ***/* DAG 9 FLORIDA PANHANDLE AREA – TALLAHASSEE FL 272 KM Vandaag rij je naar de hoofdstad van Florida, Tallahassee. Hier vind je een heel ander soort Florida, een stad met universiteiten, alsook het astronauten en ingenieur center. Naast tal van bezienswaardigheden zijn er ook diverse mogelijkheden om lekker te eten, van fastfood tot 5 sterren diners. Overnachting in het hotel. 24


Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Red Roof Inn of soortgelijk *** Superior: Doubletree Tallahassee of soortgelijk ***/*   DAG 10 TALLAHASSEE – SAVANNAH GA 480 KM Van Florida gaat het naar Georgia, waar je kennismaakt met de zuiderse gastvrijheid in Savannah. De kasseistraatjes en victoriaanse huisjes nemen je volledig terug in de tijd tijdens een van de stadstoeren. Voor lekker eten moet je even langs het gerestaureerde Waterfront, daar vind je diverse restaurants en voor wie wil ook wat winkeltjes. Overnachting in het hotel. Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Quality Inn Midtown of soortgelijk *** Superior: Hampton Inn Savannah Midtown of soortgelijk ***/* DAG 11 SAVANNAH – CHARLESTON SC

184 KM

Ga nog wat verder in het ontdekken van het Zuiden en rij van Savannah naar Charleston. De beste manier om deze stad te ontdekken is een ritje maken in een van de paardenkoetsen in het centrum. Daarnaast zijn er nog tal van leuke bezienswaardigheden zoals; Burgeroorlog memorabilia in The Battery, Magnolia Plantation and Gardens of King street. Overnachting in het hotel.

DAG 12 CHARLESTON – ATLANTA GA 510 KM Vandaag staat er een langere rit op het programma, van Charleston tot Atlanta. Wederom een stad met een rijkelijke geschiedenis van leuke alsook minder leuke gebeurtenissen. Breng een bezoek aan het legendarische Martin Luther King Jr. National Historic Site en het Sweet Auburn District. Leer hier over de geschiedenis van de Civil Rights Movement. Daarnaast kan je ook een van de meest iconische producten ter wereld bezoeken namelijk in het New World of Coca – Cola of een kijkje nemen hoe het nieuws wordt gemaakt in CNN Atlanta. Het is dus de moeite om vroeg op te staan en tijdig naar Atlanta af te reizen want lots of things to do ! Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Country Inn & Suites Airport South of soortgelijk *** Superior: Sheraton Atlanta of soortgelijk **** DAG 13 TERUGVLUCHT VANUIT ATLANTA Rij op eigen kracht naar de International Airport van Atlanta voor de terugvlucht naar huis of reserveer nog enkele nachten extra in deze heerlijke stad.

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 31/03/18

€ 1.710

€ 855

€ 636

€ 526

SUPERIOR

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 31/03/18

€ 2.582

€ 1.459

€ 1.079

€ 903

INBEGREPEN 99 99 99 99

12 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Verblijf op basis van logies alleen Mare Tours Nederlandstalig roadbook Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Days Inn Patriot’s Point of soortgelijk *** Superior: Marriot Charleston Hotel of soortgelijk ****

25


USA

THE MIGHTY 5 26

Duur

Type

Thema

11 DAGEN

FLY & DRIVE

NATUUR


DAG 1 AANKOMST IN SALT LAKE CITY UT

uitgebreider bezoek te plannen. In de zomermaanden is het aan te

Vandaag kom je aan in Salt Lake City en rij je naar het eerste hotel.

raden van vroeg op te staan en een ochtendwandeling te maken,

Indien je nog tijd over hebt kan je even een bezoek brengen aan

anders gaat het al snel zeer warm worden. Als leuk alternatief kan

Temple Square, waar je wat geschiedenis kan terugvinden over de

je ook deelnemen aan een spannende rafting trip. Overnachting in

Mormoonse Kerk. In het City Creek Center kan je diverse restaurants

het hotel.

en shops terugvinden. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Red Lion Hotel Salt Lake Downtown of soortgelijk *** Superior: Sheraton Salt Lake City of soortgelijk **** DAG 2 SALT LAKE CITY – ARCHES & CANYONLANDS NP – MOAB UT 377 KM De rit van vandaag brengt je naar de witte en rode zandstenen van het Colorado plateau. Tijdens de vroege namiddag kom je aan in Arches en kan je via de Scenic Drive kennis maken met het park. Indien je wenst kan je ook een van de vele trails volgen voor een

DAG 4 MOAB – MONUMENT VALLEY AZ

DAG 6 CAPITOL REEF NP – BRYCE CANYON NP UT

319 KM

De reis gaat verder naar Bryce Canyon National Park, een combinatie 346 KM

Tijdens de ochtend kan je nog een bezoek brengen aan het Needles District, een ander onderdeel van de parken die je hebt in Moab. Nadien zet je koers richting een van de meest iconische natuurwonderen van de Verenigde Staten, Monument Valley. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Kayenta Monument Valley Inn of soortgelijk *** Superior: Gouldings Monument Valley Lodge of soortgelijk ***

uniek beeld op een van de natuurlijke bogen. Je kan ook een kort bezoek inlassen aan de andere twee parken in de buurt, Canyonlands

DAG 5 MONUMENT VALLEY – CAPITOL REEF NP UT

en Dead Horse. Overnachting in het hotel.

Maak vandaag eerst een korte uitstap met de auto doorheen

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Big Horn Lodge of soortgelijk ***

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Broken Spur Inn of soortgelijk **/* Superior: Capitol Reef Resort of soortgelijk **/*

342 KM

Monument Valley en stop op de diverse viewpoint locaties voor enkele memorabele foto’s. Indien je wenst kan je tegen een

van wondermooie kleuren en unieke rotsformaties “Hoodoos“. Zowel de zonsopkomst als de zonsondergang zijn beiden uniek om eens mee te maken en zeker een aanrader om te doen. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Bryce View Lodge of soortgelijk ** Superior: B.W. Plus Bryce Canyon Grand Hotel of soortgelijk ***/* DAG 7 BRYCE CANYON NP Vandaag heb je gans de dag de tijd om dit prachtige park verder te ontdekken. Sta zeker eens vroeg op voor een prachtige zonsopgang mee te maken, zo zie je de diversiteit aan kleuren dat de zandstenen geven bij het juiste zonlicht. Verder kan je tot op het hoogste punt rijden via de 38 mile Drive en stoppen aan de diverse viewpoints voor een fotomoment of een wandeling maken tussen de Hoodoos. Overnachting in het hotel.

Superior: Hotel Moab Downtown of soortgelijk ***/*

vergoeding ook een rondrit maken onder begeleiding van Navajo Natives. Vervolgens gaat het langs Natural Bridges National

DAG 8 BRYCE CANYON NP – ZION NP UT

DAG 3 ARCHES & CANYONLANDS NATIONAL PARK

Monument, waar je drie van ’s werelds grootste zandstenen

Na alle Canyons is het tijd voor wat afwisseling en die vind je terug in

Heb je niet genoeg tijd gehad om de vorige dag beide parken te

terugvindt. Tot slot rij je verder tot in de Torrey, gelegen in de regio

de groene oase van het Zion National Park. Doordat het een kortere

ontdekken, neem dan zeker vandaag nog even rustig de tijd om een

van het Capitol Reef National Park.

autorit is, heb je nog voldoende tijd om een wandeling te maken

136 KM

27


28


doorheen de Narrows en de watervallen van het park te ontdekken. In het park verplaats je jezelf met de gratis shuttlebussen die vertrekken vanaf het visitor center. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Majestic View Lodge of soortgelijk *** Superior: Zion National Park Lodge of soortgelijk DAG 9 ZION NP – CEDAR CITY UT

166 KM

DAG 10 CEDAR CITY – PARK CITY UT 405 KM Vandaag staat er een autorit van ongeveer een halve dag op het programma met als eindbestemming Park City. Dit stadje was de thuishaven van de Olympische Winterspelen van 2002 en bevindt zich slechts op 40 minuten van Salt Lake City Airport. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard & Superior: B.W. Plus Landmark Inn of soortgelijk ***

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 31/10/17

€ 1.337

€ 668

€ 496

€ 394

SUPERIOR

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 31/10/17

€ 2.074

€ 1.032

€ 742

€ 591

Start de dag met een bezoek aan het minder bezochte Kolob Canyons gedeelte, wij raden daar het Timber Creek Overlook trail aan ( +/- 1 uur ). Rij vervolgens door naar Cedar City voor de volgende overnachting.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard & Superior: B.W. Town & Country Inn ***/*

DAG 11 TERUGVLUCHT VANUIT SALT LAKE CITY 60 KM Rij naar de Internationale luchthaven van Salt Lake City voor je terugvlucht naar huis of reserveer nog een paar enkele extra nachten voor een langer verblijf.

INBEGREPEN 99 99 99 99

10 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Verblijf op basis van logies alleen Mare Tours Nederlandstalig roadbook Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

29


USA

HIGHLIGHTS OF THE WEST 30

Duur

Type

Thema

15 DAGEN

FLY & DRIVE

BEST OF


DAG 1 AANKOMST IN LOS ANGELES CA

trakteren op wat shoppen en een lekkere maaltijd in een van de vele

DAG 6 FRESNO – SEQUOIA NP – BAKERSFIELD CA

Vandaag kom je aan in Los Angeles en rij je door naar het eerste

restaurants in Cannery Row.

Van Fresno gaat het eerst naar Sequoia en Kings Canyon National

hotel voor een overnachting.

Vervolg dan je reis naar San Francisco voor de volgende overnachting.

Park. Deze parken bevatten beiden natuurlijke monumenten zoals

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Best Western Plus South Bay of soortgelijk ***/* Standaard: Holiday Inn Express LAX Airport of soortgelijk ***/* Superior: Crowne Plaza LAX Airport of soortgelijk ****

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Embassy Hotel of soortgelijk *** Standaard: Best Western Plus Americania of soortgelijk ***/* Superior: Kimpton Buchanan Hotel of soortgelijk ***/*

DAG 2 LOS ANGELES – SANTA BARBARA – SAN SIMEON CA 411 KM

275 KM

immense bergen, diepe canyons en ’s werelds grootste bomen. De

DAG 4 SAN FRANCISCO

Via de Pacific Coast verlaat je Los Angeles en rij je naar Santa Barbara.

Geniet van een dagje in San Francisco en doe de verschillende

Deze parel biedt dankzij haar klimaat een aantal mooie natuurlijke

bezienswaardigheden aan zoals het Civic Center, Japan Town, St.

bezienswaardigheden waaronder de Botanische tuinen en het Los

Mary’s Cathedral, … . Reserveer ook op voorhand je ticket om het

Padres National Forest. Daarnaast heb je ook enkele leuke stranden

wereldberoemde Alcatraz te bezoeken ! Overnachting in het hotel.

om even te genieten van het mooie weer. Na een eventuele heerlijke

grootste Sequoia boom is maar liefst 103 feet hoog. Ontdek beide parken op eigen tempo en rij dan verder tot in Bakersfield voor de volgende overnachting.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget & Standaard: Days Inn Bakersfield of soortgelijk *** Superior: Clarion Hotel of soortgelijk *** DAG 7 BAKERSFIELD – DEATH VALLEY – LAS VEGAS NV 589 KM Na al het prachtige groen gaat het richting de woestijn van Death Valley. Tijdens de zomer is het aan te raden om deze rit zo vroeg

zeevruchtenlunch rij je verder tot in San Simeon voor de volgende

DAG 5 SAN FRANCISCO – YOSEMITE NP – FRESNO CA 498 KM

mogelijk aan te vatten want Death Valley is een van de warmste

overnachting.

Vandaag staat het eerste Nationale Park op het programma in

plaatsen van de Verenigde Staten. Eens Death Valley gepasseerd

Yosemite. Je zal overdonderd zijn door de natuurpracht die Yosemite

gaat het verder naar de pracht en praal van Las Vegas. Overnachting

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Courtsey Inn of soortgelijk **/* Standaard: Silver Surf of soortgelijk *** Superior: Cambria Pines Lodge of soortgelijk *** DAG 3 SAN SIMEON – MONTEREY – SAN FRANCISCO CA 343 KM Tijdens de ochtend verlaat je San Simeon en rij je verder langsheen de prachtige kust van de Stille Oceaan tot in Monterey. Dit artisanale stadje is de moeite waard om even te bezoeken en jezelf te

te bieden heeft in de Valley alsook de diverse gigantische rotsen

in het hotel

zoals El Capitan. Er zijn verschillende wandelpaden aangegeven

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Americas Best Value Inn of soortgelijk **/* Standaard: Gold Coast Hotel of soortgelijk *** Superior: Tropicana, a DoubleTree Hotel of soortgelijk ****

om op eigen kracht het park te ontdekken. Nadien rij je door naar Fresno waar de volgende overnachting zal plaatsvinden.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Ashlan Inn of soortgelijk **/* Standaard: Best Western Village Inn of soortgelijk ***/* Superior: Best Western Plus Town & Country of soortgelijk ***

DAG 8 LAS VEGAS Dompel jezelf vandaag onder in de magische stad Las Vegas. De diverse hotels en casino’s zijn allen een attractie op zichzelf. Waag

31


een gokje of ga lekker shoppen, alles kan en veel mag. Overnachting in het hotel. DAG 9 LAS VEGAS – ZION NP – BRYCE CANYON NP UT 391 KM Je laat de glitter en glamour achter je en reist richting de prachtige groene oase van Zion National Park. Door miljoenjaren lange erosie werd deze wondermooie omgeving gevormd. De reis gaat verder naar Bryce Canyon National Park, een combinatie van wondermooie kleuren en unieke rotsformaties “Hoodoos“. Zowel de zonsopkomst als de zonsondergang zijn uniek om eens mee te maken en zeker een aanrader om te doen. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Rodeway Inn of soortgelijk **/* Standaard: Bryce View Lodge of soortgelijk *** Superior: Best Western Plus Bryce Canyon of soortgelijk ***/* DAG 10 BRYCE CANYON NP – PAGE / LAKE POWELL AZ Vanuit Bryce Canyon rij je verder naar Lake Powell. Hier vind je naast de grootste natuurlijke brug ter wereld ook een prachtig meer, waarop je zelf kan varen door een bootje of jetski te huren. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Travelodge of soortgelijk *** Standaard: Marriot Courtyard Page of soortgelijk ***/* Superior: Lake Powell Resort of soortgelijk ***/*   DAG 11 LAKE POWELL – GRAND CANYON – FLAGSTAFF AZ 335 KM In de ochtend heb je nog even tijd om Lake Powell verder te ontdekken. Nadien gaat het verder naar een van de bekendste parken van de Verenigde Staten, Grand Canyon National Park. Hier kan je aan de South Rim een wandeling maken met diverse fotomogelijkheden. Indien je actiever wil zijn en de tijd er voor hebt, kan je ook afdalen in de Canyon. Tot slot ga je nog door tot Flagstaff. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Days Inn Flagstaff Highway 66 of soortgelijk **/* Standaard: Quality Inn Flagstaff of soortgelijk *** Superior: Little America Hotel Flagstaff of soortgelijk ***/* 32


DAG 12 FLAGSTAFF – SEDONA – PALM SPRINGS CA

680 KM

Via de Scenic Drive door Oak Creek Canyon rij je van Flagstaff richting Palm Springs. Onderweg kom je Sedona tegen, deze stad wordt omringd door rode rotsformaties. Prima foto plekjes zijn Bell Rock en Cathedral Rock. Je vindt er ook tal van lekkere eetgelegenheden, een goed idee voor de lunch. Vervolgens ga je door naar Palms Springs, dit trendy resort is een hotspot voor de jetset van Californië en biedt een ruim aanbod aan winkels en restaurants. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget & Standaard: Royal Sun Inn of soortgelijk *** Superior: V Palm Springs of soortgelijk **** DAG 13 PALM SPRINGS – LOS ANGELES CA

195 KM

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Best Western Plus Executive of soortgelijk *** Standaard: Best Western Plus Dragon Gate of soortgelijk ***/* Superior: Millennium Biltmore Hotel of soortgelijk **** DAG 14 LOS ANGELES CA Je kan kiezen voor een rustigere dag aan het strand of je kan ook de diverse bezienswaardigheden van Los Angeles bezoeken. De meest belangrijke zijn Hollywood, Santa Monica, Downtown of een van de attractieparken. Overnachting in het hotel DAG 15 TERUGVLUCHT VANUIT LOS ANGELES CA 34 KM Rij naar de Internationale luchthaven van Los Angeles voor uw terugvlucht naar huis of indien je wenst kan je nog wat extra nachten bij reserveren.

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon BUDGET

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 31/10/17

€ 1.355

€ 677

€ 498

€ 406

01/11/17 - 31/03/18

€ 1.232

€ 616

€ 455

€ 375

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 31/10/17

€ 1.837

€ 918

€ 663

€ 537

01/11/17 - 31/03/18

€ 1.469

€ 734

€ 539

€ 442

SUPERIOR

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 31/10/17

€ 2.681

€ 1.340

€ 1.009

€ 843

01/11/17 - 31/03/18

€ 2.315

€ 1 .1 5 7

€ 887

€ 751

Vetrek rustig uit Palm Springs voor een korte rit naar Los Angeles. De rest van de dag kan je alvast beginnen met het ontdekken van de entertainment hoofdstad van de Verenigde Staten.

INBEGREPEN 99 99 99 99

14 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Verblijf op basis van logies alleen Mare Tours Nederlandstalig roadbook Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

33


USA

WONDROUS NATIONAL PARKS 34

Duur

Type

Thema

17 DAGEN

FLY & DRIVE

NATUUR


DAG 1 AANKOMST IN DENVER CO Vandaag kom je aan in Denver, deze stad combineert alles wat een industriële stad te bieden heeft met het romantische van de Old West. Het was ooit ook de trekpleister voor veel goudzoekers en de dag van vandaag is het nog steeds een drijvend center van handel en financiën. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Holiday Inn Select Cherry Cree of soortgelijk ***/* Superior: DoubleTree Curtis Hotel of soortgelijk ***/*

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Best Western Ramkota Hotel of soortgelijk *** Superior: Rushmore Hotel & Suites of soortgelijk ***/* DAG 5 RAPID CITY – BADLANDS NP – RAPID CITY SD

258 KM

Vandaag heb je tijd voor een daguitstap naar het Badlands National Park. Met zijn 244.000 are is dit park een van de grootste gemengde prairies in de Verenigde Staten. Je kan er dan ook een groot aantal verschillende diersoorten treffen waaronder bizons, antilopen, groothoornschapen, … . Bezoek eerst het Visitor Center voor een introductie video over het

DAG 2 DENVER CO

park en voor de lunch kunnen we Wollies aanraden. Voor wat meer

Ontdek Denver door een rustige wandeling doorheen de stad, de

geschiedenis kan je terecht in het Wounded Knee Museum.

prachtige boulevards en groene parken maken het een aangename stad om te ontdekken. De top bezienswaardigheden zijn The US Mint, Denver Art Museum en het Colorado History Museum. Overnachting in het hotel. DAG 3 DENVER – ROCKY MOUNTAINS NP – CHEYENNE WY 310 KM De eerste rit van de reis brengt je van Denver naar het Rocky Mountains National Park. Door het sterk stijgende terrein van de Rocky Mountains, bevinden zich er zeer diverse soorten fauna en flora. Als je over de Trail Ridge road rijdt, ontdek je de werkelijke pracht van het park. Rij vervolgens verder naar Cheyenne voor de overnachting.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Radisson Hotel Chayenne of soortgelijk *** Superior: Nagle Warren Mansion of soortgelijk ***/*

Overnachting in het hotel in Rapid City.   DAG 6 RAPID CITY – DEVIL’S TOWER – CODY WY

682 KM

Met zijn 682 km is dit de zwaarte rit van de reis. Je gaat via Devil’s Tower tot in Cody. De thuisstad van Buffalo Bill. Er zijn dan ook tal van bezienswaardigheden die refereren naar hem, zoals het Buffalo Bill Historical Center en Het Buffalo Bill Museum. Daarnaast kan je in het Plains Indian Museum veel originele Amerikaanse en Europese wapens uit de 16de eeuw terugvinden. Cody is tevens de Rodeo Capital of the World, je kan er dan ook een rodeo bijwonen en tijdens sommige periodes in het jaar is er ook de Cody Night Rodeo. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Buffalo Bill Cabin Village of soortgelijk *** Superior: Holiday Inn Cody East Yellowstone of soortgelijk *** DAG 7 CODY – YELLOWSTONE NATIONAL PARK WY

214 KM

Yellowstone was het eerste Nationale Park van de Verenigde DAG 4 CHEYENNE – MOUNT RUSHMORE – RAPID CITY SD

Staten. Alle andere Nationale Parken zijn op dit park gebaseerd

509 KM

en volgen dezelfde structuur. Een van de meest populaire

Onderweg naar Rapid City kom je een van de meest iconische

bezienswaardigheden van het park is The Old Faithful, een geiser

bezienswaardigheden van de Verenigde Staten tegen, Mount

die steeds zeer stipt tot uitbarsting komt. Door de omvang van

Rushmore. In de rotsen staan hier George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt uitgebeeld ter ere van hun bijdrage aan het ontstaan van de Verenigde Staten. Daarnaast kan je ook een bezoek brengen aan het Crazy Horse Memorial waar de geschiedenis verteld wordt van de Native American Hero Crazy Horse in de vorm van een beeldhouwwerk. Overnachting in het hotel in Rapid City.

het park kunnen dieren vrij rondlopen en kunnen ze op een zeer natuurlijke manier leven zonder al te veel hinder te ondervinden van de bezoekers. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard & Superior: Yellowstone Lodging of soortgelijk ***  verblijf in het park is op basis van beschikbaarheid bij reservatie, “first come first serve” 35


DAG 8 YELLOWSTONE NP Je kan het park op verschillende manieren ontdekken, een van de meest populaire methoden is per paard. Er worden dan ook diverse tochten aangeboden, van een 2 uur durende tocht tot een ganse dag. Dankzij de vele waterwegen is het ook mogelijk om het park te ontdekken door een kajak te huren of je kan ook kiezen om een stevige hike te doen. Overnachting in het hotel. DAG 9 YELLOWSTONE NP – JACKSON HOLE WY

193 KM

Je laat Yellowstone achter je en gaat richting Jackson Hole. Tijdens de rit ga je doorheen de Grand Teton Mountains en onderweg kan je hier en daar unieke foto’s nemen. Vervolgens kom je aan in Jackson Hole, ooit een verre ruilpost en een echte cowboy stad. De westerse saloons en authentieke winkeltjes met handwerk geven een indruk van wat ooit het Wilde Westen was. Overnachting in het hotel

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Painted Buffalo Inn of soortgelijk *** Superior: The Wort Hotel of soortgelijk **** DAG 10 JACKSON HOLE – SALT LAKE CITY UT 488 KM Verlaat het Wilde Westen en rij naar Salt Lake City en het beroemde Mormon Temple Square. De stad werd in 1847 opgericht door een groep Mormoonse pioniers en hun profeet. Je kan het Temple Square met de Tabernacle en andere historische Mormoonse sites bezoeken tijdens een van de gratis begeleide tours. Vandaag de dag boomt de stad dankzij de mijnindustrie en ook dankzij de Olympische Winterspelen van 2002. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Comfort Inn Downtown Salt Lake of soortgelijk *** Superior: Little America Hotel of soortgelijk ****

DAG 11 SALT LAKE CITY – BRYCE CANYON NP UT

440 KM

Vandaag ga je wederom naar een prachtig natuurpark. Bryce Canyon National Park, een combinatie van wondermooie kleuren en unieke rotsformaties “Hoodoos“. Zowel de zonsopkomst als de zonsondergang zijn beiden uniek om eens mee te maken en zeker een aanrader om te doen. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Bryce View Lodge of soortgelijk *** Superior: Best Western Plus Bryce Canyon of soortgelijk ***/* DAG 12 BRYCE CANYON – ZION NP – PAGE / LAKE POWELL AZ 397 KM Tijdens de ochtend rij je weg van Bryce Canyon en rij je richting Lake Powell. Onderweg passeer je langs Zion National Park, een groene oase gevormd door jarenlange erosie. Het is zeker de moeite om een wandeling te maken op een van de vele trails die de Narrows telt. Je wagen kan je parkeren in een van de stadjes ervoor of aan het visitor center. In het park zelf verplaats je jezelf met de gratis shuttle services. Rij vervolgens verder naar Lake Powell voor de volgende overnachting.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Marriot Courtyard Page of soortgelijk ***/* Superior: Lake Powell Resort of soortgelijk ***/* DAG 13 LAKE POWELL – GRAND CANYON NP – FLAGSTAFF AZ 366 KM Tijdens de ochtend kan je Lake Powell ontdekken, je kan er een bootje of jetski huren en een tocht maken op het meer. Je vindt er ook de grootste natuurlijke brug van de wereld, de Rainbow Bridge. Nadien gaat het verder naar een van de bekendste parken van de Verenigde Staten, Grand Canyon National Park. Hier kan je aan de South Rim een wandeling maken met diverse fotomogelijkheden. Indien je actiever wil zijn en de tijd er voor hebt kan je ook afdalen in de Canyon. Tot slot ga je nog door tot Flagstaff. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Quality Inn Flagstaff of soortgelijk *** Superior: Little America Hotel Flagstaff of soortgelijk ***/* 36


DAG 14 FLAGSTAFF – CANYON VALLEY – MONUMENT VALLEY UT 586 KM Begin de dag vroeg en rij doorheen de Painted Dessert en bezoek Canyon de Chelly National Monument. Deze zandsteen werd reeds meerdere malen gebruikt tijdens diverse reclamespots. Rij dan door naar Monument Valley, waar je unieke zandsteen formaties ziet waaronder de Three Sisters en The Thumb. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Kayenta Monument Valley Inn of soortgelijk *** Superior: Goulding’s Lodge of soortgelijk *** DAG 15 MONUMENT VALLEY – MESA VERDE NP – DURANGO CO 267 KM Vandaag staat een bezoek aan het Mesa Verde National Park op het programma. Je vindt hier meer dan 4.000 ruïnes, waarvan tal van grotwoningen gebouwd door de voorouders van de Puebloan bevolking. Een zeer leuke ervaring is deel te nemen aan een begeleide wandeling met een Ranger voor wat meer informatie over het park. Nadien rij je tot in Durango voor de volgende overnachting.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Durango Downtown Inn of soortgelijk *** Superior: Historic Strater Hotel of soortgelijk ***/*  DAG 16 DURANGO – COLORADO SPRINGS CO 502 KM Rij naar de Colorado Springs en bezoek de Manitou Springs. Je kan er verschillende bezienswaardigheden bezichtigen waaronder Hike Pike’s Peak, The Seven Falls en The Garden of the Gods. Overnachting in het hotel.

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon

STANDAARD

SINGLE

01/05/17 - 30/06/17 € 2.794

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

€ 1 .3 97

€ 1.028

€ 796

01/07/17 - 31/07/17 € 3.053

€ 1 .5 2 7

€ 1 .1 3 2

€ 893

01/08/17 - 30/09/17 € 2.808

€ 1.404

€ 1.028

€ 796

SUPERIOR

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

SINGLE

01/05/17 - 14/07/17 € 3.870

€ 1.935

NB

NB

15/07/17 - 31/08/17 € 4.078

€ 2.039

NB

NB

01/09/17 - 30/09/17 € 3.870

€ 1.935

NB

NB

INBEGREPEN 99 99 99 99

16 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Verblijf op basis van logies alleen Mare Tours Nederlandstalig roadbook Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Quality Inn & Suites Garden o/t Gods of soortgelijk *** Superior: Cheyenne Mountain Resort of soortgelijk **** DAG 17 COLORADO SPRINGS – DENVER CO 136 KM Vandaag rij je naar Denver International Airport voor je terugvlucht naar huis.

37


USA

CLASSIC WEST 38

Duur

Type

Thema

21 DAGEN

FLY & DRIVE

FAMILY FRIENDLY


DAG 1 AANKOMST IN LOS ANGELES CA

DAG 5 FLAGSTAFF – LAS VEGAS NV

Vandaag kom je aan in Los Angeles en rij je door naar het eerste

Van de ruwe canyons gaat het naar de glitter en glamour van Las

hotel voor overnachting.

Vegas. Voordat je deze magische stad binnenrijdt kan je nog even halt houden aan het Hoover Dam Visitor center. De rest van de dag

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Embassy Suites El Segundo of soortgelijk *** DAG 2 LOS ANGELES – NEEDLES CA

kan je gebruiken om Las Vegas te ontdekken of te genieten van wat rust in je hotel. Overnachting in het hotel. 457 KM

Na een best lange rit kom je aan in het hotel te Needles, waar je kan genieten van wat vrije tijd of watersporten beoefenen op de Colorado Rivier. Overnachting in het hotel.

Zowel de hotels als de casino’s zijn een attractie op zichzelf, het is dan ook de moeite om enkele te bezoeken. Waag eens een gokje 325 KM

Van Needles ga je vandaag richting Flagstaff. Stop zeker onderweg even in Bearizona, een drive – through Wildlife Discovery Park, waar je verschillende soorten dieren kan bewonderen. In de namiddag kom je aan in Flagstaff voor de volgende 2 overnachtingen.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Embassy Suites Flagstaff of soortgelijk *** DAG 4 FLAGSTAFF – GRAND CANYON - FLAGSTAFF AZ Vanuit Flagstaff kan je een daguitstap maken naar de South Rim van de Grand Canyon. Je kan langsheen de rand wandelen of een avontuurlijkere wandeling maken die helemaal afdaalt tot beneden in de Canyon. Voor een meer specialere aanpak kan je gaan voor een helikopter vlucht. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Embassy Suites Las Vegas of soortgelijk *** DAG 6 LAS VEGAS NV

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Pirates Cove Resort of soortgelijk ***/* DAG 3 NEEDLES – FLAGSTAFF AZ

449 KM

of verwen jezelf met een heuse shoppingspree. Indien je wenst kan je best op voorhand al een van de vele shows reserveren, zo ben je zeker dat je goede plaatsen hebt en op het tijdstip kan gaan wanneer je wil. Overnachting in het hotel DAG 7 LAS VEGAS – MAMMOTH LAKES CA

520 KM

Vanuit Las Vegas gaat het richting Mammoth Lakes, onderweg passeer je ook nog Death Valley wat een van de warmste plaatsen van de Verenigde Staten is. De omgeving verandert van woestijnlandschap naar een panorama van hoge bergtoppen en grote bossen. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Village Lodge of Juniper Springs Resort of soortgelijk ***/*

39


DAG 8 MAMMOTH LAKES – YOSEMITE – BASS LAKE CA 259 KM Voordat je jezelf waagt aan de prachtige Tioga Pass naar Yosemite is het zeker de moeite om even te stoppen aan Mono Lake. Eens aangekomen in Yosemite kan je best te voet de natuurpracht van dit park ontdekken. Er zijn voldoende trails doorheen het park en wie wil kan er zelfs gaan klimmen in de vrije natuur. Tot slot rij je nog door naar Bass Lake voor uw volgende overnachting.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: The Pines Resort aan Bass Lake of soortgelijk *** DAG 9 YOSEMITE

278 KM

Vandaag heb je nog wat meer tijd om Yosemite verder te ontdekken. Maak zeker even tijd voor Maripose Grove, Glacier Point en Yosemite Valley. Vergeet zeker geen foto te nemen van El Capitan ! Overnachting in het hotel. DAG 10 YOSEMITE – SAN FRANCISCO CA

326 KM

Tijd om de natuurpracht achter je te laten en koers te zetten naar een van de mooiste steden van de westkust, San Francisco. Overnachting in het hotel in Bass Lake.

Accommodaties ( 3 nachten ) Standaard: Handlery Union Square of soortgelijk *** DAG 11 -12 SAN FRANCISCO CA Geniet van een dagje in San Francisco en doe de verschillende bezienswaardigheden aan zoals het Civic Center, Japan Town, St. Mary’s Cathedral, … . Reserveer ook op voorhand je ticket om het wereldberoemde Alcatraz te bezoeken ! Overnachting in het hotel. DAG 13 SAN FRANCISCO – MONTEREY CA

170 KM

Rij langsheen de kust van de Stille Oceaan naar Monterey. Overnachting in Monterey.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Embassy Suites Seaside of soortgelijk ***/* DAG 14 MONTEREY Monterey Bay is uniek in zijn soort en gekend omwille van Cannery Row, Monterey Bay Aquarium, Pebble Beach en nog veel meer. De Santa Cruz wandelboulevard en het amusementspark is een stukje pure Americana. Overnachting in het hotel. 40


DAG 15 MONTEREY – CAMBRIA CA

168 KM

Het hoogtepunt van vandaag is ongetwijfeld de rit langs de wereldberoemde Highway 1. De bossen met kustmammoetbomen

willen zonnen of die houden van surfen en andere watersporten. Tijdens sommige maanden kan je met een bootexcursie gaan kijken naar blauwe en bultrugwalvissen. Overnachting in het hotel.

in Julie Pfeiffer State Park zijn een van de beste langsheen de kustlijn en zijn zeker een bezoekje waard. Wanneer je de kliffen van de kust achter je laat kom je soms, in de buurt van Piedras Blancas, honderden zeeolifanten tegen. Tot slot kan je nog een laatste stop maken in Hearst Castle of enkel even langs het visitor center gaan alvorens aan te komen in Cambria. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Cambria Pines Lodge of soortgelijk *** DAG 16 CAMBRIA – MANDALAY BEACH CA

265 KM

Als je tijdens de ochtend tijd hebt, maak dan even een uitstap naar de natuurlijke pools aan de kust van San Simeon. Verder langs de kust vind je Lompoc, met zijn gerestaureerd La Purisma State Park brengt het je terug in de tijd toen Californië nog onder Spaans bewind stond. Rij tot slot door naar Mandalay Beach, je kan eventueel nog een korte stop maken in The Wharf in Santa Barbara. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Embassy Suites Mandalay Beach Resort of soortgelijk ****

DAG 18 MANDALAY BEACH – DISNEYLAND CA 152 KM Slechts enkele uurtjes van Mandalay Beach verwijderd, vind je Disneyland en California Adventure Park. Voor deze parken kan op voorhand reeds een-, twee- of driedaagse hopperpassen bij reserveren. Je kan lekker vroeg naar het park afreizen, want als je kamer nog niet klaar is zal het hotel je bagage bewaren tot ze wel beschikbaar is. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 3 nachten ) Standaard: Springhill Suites Anaheim Maingate of soortgelijk *** DAG 19 – 20 DISNEYLAND CA Geef de kinderen en jezelf nog twee dagen pure fun in een van de attractieparken. Overnachting in het hotel. DAG 21 TERUGVLUCHT VANUIT LOS ANGELES CA 52 KM Vandaag rij je naar Los Angeles International airport voor je terugvlucht naar huis of je kan nog enkele nachten bij reserveren voor een langer verblijf in Los Angeles.

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 31/10/17

€ 6.190

€ 3.096

€ 2.230

€ 1.774

INBEGREPEN 99 99 99 99 99

20 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Speciaal gekozen voor families ! Verblijf op basis van logies alleen Mare Tours Nederlandstalig roadbook Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

DAG 17 MANDALAY BEACH – OXNARD – MANDALAY BEACH CA In Mandalay Beach vind je een van de mooist uitgestrekte stranden van Zuid Californië. Het is er dan ook heerlijk vertoeven voor zij die

41


USA

ROUTE 66 42

Duur

Type

Thema

16 DAGEN

FLY & DRIVE

HISTORISCH


DAG 1 AANKOMST IN CHICAGO IL

Deze prachtige stad staat vol met historische bezienswaardigheden

Utica St. en Euclid Ave in Jopling. De eindbestemming van vandaag is

Vandaag kom je aan in Chicago, een prachtige stad met rijke

die je terugbrengen naar het rijkelijke verleden.

Tulsa, vroeger de Oil Capital of The World en nu nog steeds een zeer

geschiedenis en een muzikale ziel. Van de torenhoge gebouwen tot

Overnachting in het hotel.

bedrijvige stad met een groot ruimtevaart centrum en thuishaven

de gezellige lounges waar je kan genieten van heerlijke Jazz en Blues. Rij naar je hotel voor je eerste overnachting.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Holiday Inn Chicago Mart Plaza of soortgelijk ***

van veel grote bedrijven. In het centrum vind je tal van historische

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Best Western Saint Louis Inn of soortgelijk *** DAG 5 ST. LOUIS – ROLLA – SPRINGFIELD MO

bezienswaardigheden waaronder de herdenking van de geliefde cowboy Will Rogers. Overnachting in het hotel. 347 KM

Verder langs de Route 66 vind je Rolla, de thuisbasis van de Totem

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Best Western Plus Tulsa of soortgelijk ***

DAG 2 CHICAGO IL

Pole Trading Post. Rij vervolgens door naar Springfield, hier werd

Neem vandaag zeker de tijd om Chicago te ontdekken. Enkele

de naam van deze wereldbefaamde route uitgevonden en vind je

DAG 7 TULSA – OKLAHOMA CITY OK

leuke ideeën om te doen zijn: een begeleide tour van het Frank

nog steeds een stukje van de allereerste route 66. In het centrum

Vandaag ga je naar de hoofdstad van de staat, Oklahoma City.

Lloyd Wright House en Studio, John Hancock Center, Art Institute

vind je een prachtige mix van oud en nieuw alsook tal van leuke

Van oorsprong is dit een echte cowboy stad en dit kan je duidelijk

of Chicago, … . Voor een leuke namiddag is het ook de moeite om

eetgelegenheden. Overnachting in het hotel

zien in de Stockyard City. Je vind er tal van shops en restaurants

eens de Navy Pier te bezoeken, naast het millitaire zijn er o.a. ook een IMAX theater en kan je bijvoorbeeld een Shakespear optreden bekijken. Tijdens de avond kan je dineren in een van de vele leuke restaurants en misschien een drankje nuttigen in een van de vele loungebars. Overnachting in het hotel DAG 3 CHICAGO – BLOOMINGTON – SPRINGFIELD IL

gespecialiseerd in het Wilde Westen alsook enkele leuke

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Sleep Inn Springfield of soortgelijk *** DAG 6 SPRINGFIELD – JOPLIN – TULSA OK

bezienswaardigheden zoals de National Cowboy Hall of Fame & Western Heritage Center, American Rodeo Gallery en de Oklahoma 290 KM

Van Missouri rij je naar Oklahoma en onderweg is het een aanrader 332 KM

171 KM

om even te lunchen in Dale’s Ole 66 Barber Shop op de hoek van

National Stockyard. Overnachting in het hotel

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Red Roof Inn & Suites of soortgelijk ***

Tijdens de ochtend verlaat je Chicago en rij je richting Springfield. Onderweg kom je in Bloomington, de thuishaven van de historische Route 66 Memory Lane. Er zijn tal van authentieke zaken die verwijzen naar de geschiedenis van deze iconische snelweg, zoals gerestaureerde billboards en banners. Springfield is de geboorteplaats van Abraham Lincoln, voormalig president van de Verenigde Staten. Bezoek zeker even het Lincoln Home National Historic Site, The Lincoln Depot alsook de Lincoln Tomb. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Best Western Clearlake Plaza of soortgelijk *** DAG 4 SPRINGFIELD – ST. LOUIS MO

165 KM

De reis brengt je vandaag naar St. Louis, de grootste stad langs de Route 66 en heeft als bijnaam “The Gate to The West”. Een van de meest bekende bezienswaardigheden is de St. Louis Gateway Arch, maar andere leuke spots zijn Union Station, Daniel Boone Home en het Campbell House Museum. Om wat afwisseling te hebben kan je terecht in het Deer park, waar je verschillende soorten dieren zoals bizons, antelopen, zebra’s en struisvogels kan bekijken. 43


DAG 8 OKLAHOMA CITY – SHAMROCK – AMARILLO TX 414 KM Verlaat Oklahoma en ga naar de Lone Star State, Texas. Onderweg naar Amarillo is het een aanrader om een stop te maken in Shamrock en een bezoekje te brengen aan het U – Drop – Inn Restaurant en het Pioneer West Museum voor een glimp op het oude verleden van Route 66. Amarillo is met zijn combinatie van spoorwegen en ranches een belangrijke schakel in de veehandel, maar is dankzij de Route 66 ook een toeristische trekpleister geworden. Een must do is zeker de Cadillac Ranch en Route 66 Historic District. Sommige lokale mensen bieden koetstochten aan in combinatie met heerlijke maaltijden. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Red Roof Inn Amarillo of soortgelijk ***

DAG 9 AMARILLO – SANTA ROSA – ALBUQUERQUE NM 461 KM Laat Big Texas achter en rij naar het zuidwesten van New Mexico. Onderweg vind je in Santa Rosa nog verschillende structuren die nog altijd operationeel zijn sinds de gloriedagen van de Route 66. Verder gaat het naar Albuquerque voor de volgende 2 overnachtingen.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Baymont Inn and Suites Downtown of soortgelijk ***

44

DAG 10 ALBUQUERQUE – SANTA FE – ALBUQUERQUE NM Ontdek vandaag het mooie Albuquerque, een stad vol grote contrasten tussen oud en nieuw, natuurlijke schoonheid en door de mens gemaakte wonderen. Zeker het bezoeken waard is het historische centrum, Trendy Nob Hill en de Indian Pueblo Cultural Center. Maak ook even een tochtje op de Sandia Peak Tramway, ‘s werelds langste lucht tramrit, eens boven kan je skiën of mountainbiken. In de buurt kan je ook een uitstap maken naar Santa Fe, de oudste hoofdstad in de Verenigde Staten. Deze stad bestaat uit oudere straten en echte Pueblo huizen, je vindt er ook een zeer grote mix aan verschillende culturen. Hotspots hier zijn The San Miguel Mission, Miraculous Stairway en de Oldest House. Overnachting in het hotel te Albuquerque. DAG 11 ALBUQUERQUE – GALLUP – HOLBROOK AZ 373 KM Via Gallup verlaat je Albuquerque en rij je naar Holbrook in Arizona. Hier bevinden zich de Native American lands van zowel de Navajo als de Hopi indianen. Daarnaast kan je er ook terecht in het Petrified Forest National Park voor een wondermooie Scenic Drive langsheen diverse viewpoints, de beste locaties om unieke foto’s te nemen. Voor de meer avontuurlijke reizigers zijn er uitdagende wandelpaden die je helemaal tot aan de Colorado Rivier brengen. Voor nog meer adrenaline is een raftingtocht zeker een aanrader. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Magnuson Hotel Adobe Inn of soortgelijk ***


DAG 12 HOLBROOK – GRAND CANYON NP – FLAGSTAFF AZ 419 KM Verlaat Holbrook en rij richting een van de meest gekende parken van de Verenigde Staten, het Grand Canyon National Park. Hier kan je kiezen om een wandeling te maken langsheen de South Rim en op verschillende plaatsen prachtige foto’s nemen of indien je wenst ook af te dalen voor een langere wandeling. Vervolg je reis naar Flagstaff voor de volgende overnachting.

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Quality Inn Flagstaff of soortgelijk *** DAG 13 FLAGSTAFF – LAS VEGAS NV

402 KM

Na de wondermooie natuur gaat het richting de Glitter and Glamour van Las Vegas. Ontdek de talloze casino’s en hotels, allen een bezienswaardigheid op zichzelf. Je kan er heerlijk shoppen of eens een gokje wagen, maar daarnaast kan je ook een van de vele shows gaan bekijken of een heerlijke maaltijd nuttigen in een van de vele restaurants. In deze stad is werkelijk alles mogelijk en zijn de grenzen soms ver weg. Overnachting in het hotel.

even stoppen in Barstow om een bezoek te brengen aan het Route 66 Museum. Eens aangekomen in Santa Monica kan je genieten van wat heerlijk shoppen of luieren op een van de stranden. Op de Santa Monica pier kan je ook verschillende attracties terugvinden alsook het echte eindpunt van Route 66. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Standaard: Carmel by the Sea of soortgelijk *** DAG 15 SANTA MONICA Tijd om even te bekomen aan het zwembad van het hotel of op een van de mooie stranden. Dit heb je zeker verdient na 3.543 km gereden te hebben en maar liefst 8 staten te hebben doorkruist. Overnachting in het hotel DAG 16 TERUGVLUCHT VANUIT LOS ANGELES 19 KM Vandaag rij je naar de Los Angeles International Airport voor uw terugvlucht naar huis.

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/04/17 - 31/10/17

€ 1.973

€ 987

€ 716

€ 570

01/11/17 - 31/03/18

€ 1.819

€ 910

€ 663

€ 530

INBEGREPEN 99 99 99 99

15 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Verblijf op basis van logies alleen Mare Tours Nederlandstalig roadbook Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

Accommodaties ( 1 nacht ) Standaard: Gold Coast Hotel of soortgelijk *** DAG 14 LAS VEGAS – BARSTOW – SANTA MONICA CA

459 KM

Tijd om weer verder te rijden en koers te zetten naar de eindbestemming van de Route 66, Santa Monica. Onderweg kan je

45


CANADA

GREAT PARKS OF THE EAST 46

Duur

Type

Thema

15 DAGEN

FLY & DRIVE

NATUUR


DAG 1 AANKOMST IN TORONTO ON

DAG 4 HUNTSVILLE ON

Vandaag kom je aan in Toronto en rijd je naar het hotel voor de

In de regio van Huntsville kan je verschillende buitenactiviteiten

eerste overnachting.

doen zoals; tennissen, golfen, bootje varen, paardrijden en wandelen. Een klein stukje rijden en je vindt er het Lion’s Lookout Park alsook

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Bond Place Hotel of soortgelijk *** Standaard: Chelsea Hotel of soortgelijk **** Deluxe: Sheraton Centre Hotel of soortgelijk **** DAG 2 TORONTO – MIDLAND ON

het Muskoka Pioneer Village. Overnachting in het hotel. DAG 5 HUNTSVILLE – OTTAWA ON 145 KM

Zeer mooie eerste rit naar Huron Country, met een omweg via Penetanguishene. Wij raden een bezoek aan Georgian Bay 30.000 Islands aan en een toer van The Jesuit Mission in Sainte – Marie. Overnachting in Midland.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget & Standaard: Best Western Plus Highland Inn of soortgelijk *** Deluxe: Super 8 Midland of soortgelijk *** DAG 3 MIDLAND – HUNTSVILLE ON

350 KM

Verlaat Huntsville en rij richting het Gatineau Park, waar je

185 KM

Vanuit Midland gaat het naar het noordoosten, tot het eeuwen oude Algonquin Provincial Park en Muskoka regio. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget & Standaard: Colonial Bay Motel Resort of soortgelijk ** Deluxe: Deerhurst Resort of soortgelijk ****

kilometers aan wandel- en fietsplezier zal terugvinden. Nadien kan je doorrijden naar Ottawa voor de volgende overnachting.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Capital Hill Hotel & Suites of soortgelijk *** Standaard: Lord Elgin of soortgelijk *** Deluxe: Delta Ottawa City Center of soortgelijk **** DAG 6 OTTAWA – TREMBLANT QC

200 KM

Ontdek Ottawa tijdens het eerste gedeelte van de dag. Er zijn tal van bezienswaardigheden die je kan bezoeken waaronder de parlementsgebouwen. Rond de middag rij je best door naar Tremblant, want je komt hier in de Laurentian Mountains terecht. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Les Suites Tremblant La Tour des Voyageurs of soortgelijk *** Standaard: Marriot Residence Inn Tremblant of soortgelijk *** Deluxe: Les Suites Tremblant Westin Resort & Spa of soortgelijk ****

47


DAG 7 TREMBLANT QC Geniet van een ganse dag in de bergen. Wij kunnen je als leuke excursie een uitstap naar St. Jovite Village en Mont Tremblant Park aanraden. Overnachting in het hotel. DAG 8 TREMBLANT – QUEBEC CITY QC

380 KM

Via een prachtige route van de Chemin De Roy en langsheen talloze historisch Frans – Canadese dorpjes, gaat het richting Quebec City. Een van de oudste dorpjes is Trois – Rivières, veel van de straten zijn er nog in de 18de eeuwse stijl met tal van galerijtjes. Daarnaast heb je nog Batiscan, hier kan je nog wat oude ambachten bewonderen. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Hotel Ambassadeur of soortgelijk *** Standaard: Auberge Quebec of soortgelijk *** Deluxe: Delta Quebec of soortgelijk **** DAG 9 QUEBEC CITY QC Spendeer een volledige dag in de oudste stad van Canada, reeds opgericht in 1608. Het is tevens de enige ommuurde stad in heel Noord Amerika en het is ook Unesco werelderfgoed. Overnachting in het hotel. DAG 10 QUEBEC CITY – ST. MICHEL DES SAINTS QC

180 KM

Vandaag rij je door een prachtig landschap van vruchtbare gronden en heuvelachtig terrein naar de Mauricie en Bois – Francs regio. Hier maak je kennis met het achterland van Quebec, nog stukjes ongerepte natuur. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget, Standaard en Deluxe: Auberge Du Lac Taureau of soortgelijk **** DAG 11 ST. MICHEL DES SAINTES QC Geniet nog een dagje van alle natuurpracht in de regio van Reservoir Taureau en Baie Du Milieu. Je kan er ook tal van outdoor activiteiten doen, wij raden zeker eens een tochtje per kano of kajak aan. Overnachting in het hotel. DAG 12 ST. MICHEL DES SAINTES – MONTREAL QC

160 KM

Laat de natuurpracht achter je en rij langsheen de talloze meren richting Montreal. Onderweg moet je zeker eens een stop maken in Berthierville en bezoek het Gilles Neuves Museum. 48


Eens aangekomen in Montreal kan je nog wat tijd nemen om de stad rustig te ontdekken of ergens lekker te gaan eten. Top bezienswaardigheden zijn de Notre Dame Basilica, Olympische site, Biodome, Montreal Museum of Fine Arts, Mt. Royal Park en het casino. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Suites Labelle of soortgelijk *** Standaard: Hotel Faubourg Montreal of soortgelijk *** Deluxe: Delta Montreal of soortgelijk **** DAG 13 MONTREAL – KINGSTON ON

290 KM

Rij de grens van Ontario over en ontdek de schoonheid van de Thousand Islands regio. Breng een bezoekje aan het Upper Canada Village in Morrisburg en Old Fort Henry of ga mee aan boord van een korte cruise. Tijdens de cruise ga je verschillende zeedieren kunnen spotten, een must do ! Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Ramada Kingston Hotel & Conference Centre of soortgelijk *** Standaard: Comfort Inn Midtown Kingston of soortgelijk *** Deluxe: Four Points by Sheraton Kingston of soortgelijk ***

DAG 14 KINGSTON – NIAGARA FALLS ON 390 KM Het loont vandaag de moeite om op tijd te vertrekken. Langs het Ontario Lake rij je Toronto voorbij om zo aan te komen bij de Niagara Falls. Dit is een niet te missen hoogtepunt van de reis en daarom ook de moeite om er tijdig aan te komen. Je kan kiezen om de watervallen vanaf verschillende viewpoints te bekijken of meer avontuurlijk te zijn en een boottocht te maken met de Hornblower. Tijdens de avond kan je een romantisch diner houden met zicht op de watervallen. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Days Inn Clifton Hill of soortgelijk *** Standaard & Deluxe: Hilton Hotel & Suites Fallsview of soortgelijk **** DAG 15 TERUGVLUCHT VANUIT TORONTO 130 KM Vandaag staat er nog een korte rit naar het International Airport van Toronto op het programma. Hier zal je je vlucht terug naar huis nemen.

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon BUDGET

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/05 - 09/06/17

€ 1.828

€ 924

€ 677

€ 562

10/06 - 15/06/17

€ 1 .97 7

€ 999

€ 728

€ 592

16/06 - 20/06/17

€ 2.049

€ 1.035

€ 754

€ 609

21/06 - 29/06/17

€ 1 .97 7

€ 999

€ 728

€ 592

30/06 - 01/07/17

€ 2.049

€ 1.035

€ 754

€ 609

02/07 - 03/08/17

€ 1 .97 7

€ 999

€ 728

€ 592

04/08 - 06/08/17

€ 2.049

€ 1.035

€ 754

€ 609

07/08 - 06/09/17

€ 1 .97 7

€ 999

€ 728

€ 592

07/09 - 17/09/17

€ 2.049

€ 1.035

€ 754

€ 609

18/09 - 18/10/17

€ 1 .97 7

€ 999

€ 728

€ 592

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/05 - 22/06/17

€ 2 .1 1 7

€ 1.069

€ 809

€ 673

23/06 - 25/06/17

€ 2.275

€ 1 .1 4 6

€ 8 61

€ 7 11

26/06 - 03/08/17

€ 2 .1 1 7

€ 1.069

€ 809

€ 673

04/08 - 08/08/17

€ 2.275

€ 1 .1 4 6

€ 8 61

€ 7 11

09/08 - 06/09/17

€ 2 .1 1 7

€ 1.069

€ 809

€ 673

07/09 - 10/09/17

€ 2.275

€ 1 .1 4 6

€ 8 61

€ 7 11

11/09 - 18/10/17

€ 2 .1 1 7

€ 1.069

€ 809

€ 673

DELUXE

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/05 - 09/06/17

€ 2 .51 3

€ 1.265

€ 980

€ 835

10/06 - 18/10/17

€ 2.684

€ 1.350

€ 1.035

€ 878

INBEGREPEN 99 14 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke 99 Verblijf op basis van logies alleen 99 Mare Tours Nederlandstalig roadbook

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

49


CANADA

LOWER & UPPER CANADA 50

Duur

Type

Thema

11 DAGEN

FLY & DRIVE

BEST OF


DAG 1 AANKOMST IN TORONTO ON

DAG 3 TORONTO – OTTAWA ON

400 KM

van Ottawa te bezoeken. Wandel zeker even naast het Rideau Canal,

Vandaag kom je aan in Toronto en rij je naar het hotel voor de eerste

Na twee nachten Toronto is het tijd om de stad te verlaten en koers

deze wordt in de winter de grootste ijspiste van de wereld. Passeer

overnachting.

te zetten richting het oosten. Langsheen Lake Ontario gaat het naar

ook even langs de residentie van de Prime Minister and Governor

de hoofdstad van Canada, Ottawa. Tijdens de rit kom je terecht in de

General of breng een kort bezoekje aan het Royal Canadian Mounted

regio van de Thousand Islands, deze kan je volgens ons het beste

Police Museum and Stables. Nadien rij je verder richting Montreal

ontdekken gedurende een boottocht van een uurtje alvorens door

voor de volgende overnachting.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Bond Place Hotel of soortgelijk *** Standaard: Chelsea Hotel of soortgelijk ****

te rijden naar de stad. De boottocht vaart met je door de Garden of Great Spirits voorbij Boldt Castle, Zavikon Island en Millionair’s Row.

DAG 2 TORONTO – NIAGARA FALLS – TORONTO ON

260 KM

Tijdens deze eerste dag kan je kiezen om Toronto verder te ontdekken of om een dag uitstap te maken naar de Niagara Falls. In de stad zijn er tal van bezienswaardigheden zoals het Rogers Centre, de haven of het multi-level Eaton Centre voor wat shopping plezier. Indien je

Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Capital Hill Hotel & Suites of soortgelijk *** Standaard: Lord Elgin of soortgelijk ***

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Travelodge Montreal of soortgelijk *** Standaard: Le Nouvel Hotel & Spa of soortgelijk *** DAG 5 MONTREAL – QUEBEC CITY QC

250 KM

Neem de tijd om Montreal te ontdekken, een stad die gekenmerkt wordt door de dubbele cultuur doorheen de jaren. Maak kennis

toch kiest voor de daguitstap zal je door een prachtig wijnlandschap

DAG 4 OTTAWA – MONTREAL QC

200 KM

met de Frans – Canadese flair, wanneer je door het historische

rijden tot aan de Niagara Falls. Overnachting in Toronto.

Tijdens de ochtend kan je de tijd nemen om de bezienswaardigheden

Old Montreal wandelt. Hier vind je nog straten met kasseien en

51


52


prachtige marmer bij het Notre Dame Basilica. Het is zeker ook een aanrader om naar het uitkijkpunt op de top van Mont Royal te gaan om enkele prachtige foto’s van de stad te nemen. Rij vervolgens door naar Quebec City voor de volgende overnachting.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Hotel Ambassadeur of soortgelijk *** Standaard: Auberge Quebec of soortgelijk *** DAG 6 QUEBEC CITY QC Spendeer een volledige dag in de oudste stad van Canada, reeds opgericht in 1608. Het is tevens de enige ommuurde stad in heel Noord Amerika en het is ook Unesco werelderfgoed. Overnachting in het hotel. DAG 7 QUEBEC CITY – CHICOUTIMI QC 345 KM Rij langs de kust van Beaupré en via Tadoussac naar Chicoutimi. Het unieke landschap, gevormd door de rivieren Seguenay en St. Lawrence, is een van de meest populaire plekken voor walvis spotten. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget & Standaard: Hotel La Sagueneenne of soortgelijk *** DAG 8 CHICOUTIMI – LAC ST. JEAN REGION QC 140 KM Vlak na je vertrek kan je een bezoekje brengen aan de St. Felicien Zoo. Dit reservaat is de thuis van vele wilde diersoorten zoals bizons,

beren, herten en wolven. Met de auto kan je kijken hoe deze dieren leven in hun natuurlijke habitat en krijg je via audio bijhorende uitleg. Nadien gaat de rit verder doorheen landschappen van bossen en meren tot in de regio van Lac St. Jean. Hier heb je voldoende mogelijkheden om te gaan wandelen, vissen, bootje varen of paardrijden. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget & Standaard: Hotel Du Jardin of soortgelijk **** DAG 9 LAC ST. JEAN REGION – MAURICIE REGION QC 292 KM Vandaag gaat de reis weer verder en rij je nog steeds tussen prachtige bossen, meren en rivieren. In de Mauricie Region zal je de komende 2 nachten verblijven in een lodge of natuur resort. Geniet van de rust en prachtige natuur. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget & Standaard: Pourvoirie Du Lac Blanc Hotellerie Champêtre of soortgelijk ** DAG 10 MAURICIE REGION QC Geniet vandaag van de vele outdoor mogelijkheden en vooral van de rust in deze wondermooie regio. Overnachting in het hotel. DAG 11 TERUGVLUCHT VANUIT MONTREAL QC 180 KM Vandaag rij je terug naar Montreal International Airport voor je terugvlucht naar huis.

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon BUDGET

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/05 - 14/06/17

€ 1.261

€ 652

€ 507

€ 439

15/06 - 20/06/17

€ 1.444

€ 746

€ 562

€ 473

21/06 - 28/06/17

€ 1.261

€ 652

€ 507

€ 439

29/06 - 01/07/17

€ 1.444

€ 746

€ 562

€ 473

02/07 - 02/08/17

€ 1.261

€ 652

€ 507

€ 439

03/08 - 06/08/17

€ 1.444

€ 746

€ 562

€ 473

07/08 - 05/09/17

€ 1.261

€ 652

€ 507

€ 439

06/09 - 17/09/17

€ 1.444

€ 746

€ 562

€ 473

18/09 - 22/10/17

€ 1.261

€ 652

€ 507

€ 439

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/05 - 21/06/17

€ 1.385

€ 7 11

€ 562

€ 477

22/06 - 25/06/17

€ 1.640

€ 839

€ 648

€ 541

26/06 - 02/08/17

€ 1.385

€ 7 11

€ 562

€ 477

03/08 - 08/08/17

€ 1.640

€ 839

€ 648

€ 541

09/08 - 05/09/17

€ 1.385

€ 7 11

€ 562

€ 477

06/09 - 10/09/17

€ 1.640

€ 839

€ 648

€ 541

11/09 - 22/10/17

€ 1.385

€ 7 11

€ 562

€ 477

INBEGREPEN 99 10 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke 99 Verblijf op basis van logies alleen 99 Mare Tours Nederlandstalig roadbook

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

53


CANADA

TOTEM PEAKS 54

Duur

Type

Thema

15 DAGEN

FLY & DRIVE

BEST OF


DAG 1 AANKOMST IN VANCOUVER BC Vandaag kom je aan in Vancouver en rij je naar het eerste hotel. Tijdens de rest van de dag kan je de stad wat verkennen of even bekomen van de vlucht. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Sandman Hotel Vancouver City Centre of soortgelijk *** Standaard: Holiday Inn and Suites Vancouver Downtown of soortgelijk *** DAG 2 VANCOUVER BC Neem de tijd om Vancouver te ontdekken. Wij raden zeker aan om volgende bezienswaardigheden te bezoeken; Stanley Park, The MacMillan Planetarium, Chinatown, Gastown, Granville Island, Capilano Suspension Bridge en Grouse Mountain. Overnachting in Vancouver. DAG 3 VANCOUVER – PENTICTON BC

395 KM

In voormiddag rij je via een prachtige route van Vancouver naar

DAG 4 PENTICTON – REVELSTOKE BC 260 KM Geniet tijdens de ochtend nog wat van de mooie omgeving van de Okanagan Valley. Nadien rij je verder en passeer je prachtige watervallen, torenhoge bergen en uitgestrekte meren. Eindbestemming van vandaag is Revelstoke. Overnachting in het hotel.

DAG 7 BANFF – JASPER AB

Accommodaties ( 1 nachten ) Budget: Sandman Hotel Revelstoke of soortgelijk ** Standaard: The Sutton Place Hotel Revelstoke of soortgelijk ****

Overnachting in het hotel.

DAG 5 REVELSTOKE – BANFF AB 280 KM Via Glacier National Park en Rogers Pass gaat het vandaag richting de Canadian Rockies. In het Yoho National Park kom je aan de grens van British Colombia met Alberta en maak je kennis met het eerste Nationale Park. Een van de hoogtepunten is hier ongetwijfeld de Kicking Horse Pass. Alvorens door te rijden naar Banff, raden wij ook een stop in Lake Louise aan. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Spruce Grove Inn of soortgelijk ** Standaard: Mount Royal Hotel of soortgelijk ***

Penticton, gelegen in de Okanagan Valley. De regio staat bekend voor zijn stranden, wijngaarden, warm en droog klimaat. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Sandman Hotel Penticton of soortgelijk *** Standaard: Ramada Inn & Suites Penticton of soortgelijk ***

DAG 6 BANFF NP AB Vandaag heb je de hele dag tijd om het Banff National Park te bezoeken. Wij raden aan om zeker het Banff Natural History Museum te bezoeken. Andere leuke ideeën zijn het maken van een rafting tocht of een boottrip op Lake Minnewanka. Overnachting in het hotel.

285 KM

Van Banff gaat het naar Jasper en dit via de spectaculaire Icefield Parkway. Maak zeker een stop ter hoogte van Peyto Lake en geniet van enkele mogelijkheden voor het maken van prachtige foto’s. Dankzij het mooie landschap van hoge bergen, watervallen en velden maakt het dat dit een van ’s werelds mooiste Scenic Drives is.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Marmot Lodge of soortgelijk *** Standaard: Lobstick Lodge of soortgelijk *** DAG 8 JASPER – PRINCE GEORGE BC

375 KM

Je laat Jasper weer achter je en rijdt meer naar het noorden. Via de Yellowhead Highway gaat het langs Mount Robson, de hoogste berg van de Rockies, tot in de valleien en bossen van noord British Colombia. Langsheen de noordelijke arm van de Fraser Cariboo regio gaat het naar Prince George. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Coast Inn of the North of soortgelijk *** Standaard: Ramada Hotel Downtown of soortgelijk *** DAG 9 PRINCE GEORGE – SMITHERS BC

370 KM

Vandaag gaat het doorheen de bergen en wat ruwer terrein richting de volgende overnachtingsplaats in Smithers. Overnachting in het hotel.

55


Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Sandmann Inn Smithers of soortgelijk ** Standaard: Hudson Bay Lodge of soortgelijk ***

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget & Standaard: Kwa’Lilas Hotel of soortgelijk *** DAG 12 PORT HARDY – CAMPELL RIVER BC

DAG 10 SMITHERS – PRINCE RUPERT BC

240 KM

350 KM

Reis langsheen de oostkust van Vancouver Island tot Campell River.

Volg de prachtige Skeena River Valley naar de zeer actieve haven

Dit stadje is een echte hotspot voor het vissen op zalm. Overnachting

van Prince Rupert. Hier zal je morgen de Inside Passage nemen naar

in het hotel.

het zuiden. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Pacific Inn of soortgelijk *** Standaard: Crest Hotel of soortgelijk ****

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget & Standaard: Coast Discovery Inn of soortgelijk *** DAG 13 CAMPELL RIVER – VICTORIA BC

270 KM

Via de kust gaat het langs de kuststadjes Courtenay, Qualicum DAG 11 PRINCE RUPERT – PORT HARDY BC

Beach, Parksville en Nanaimo. In Duncan bezoek je best het

INSIDE PASSAGE PER BOOT

Quw’utsun Cultural and Conference Centre en in Chemainus zie je

Geniet van een ganse dag aan boord van de ferry, voor de overzet

prachtige muurschilderingen. Tot slot kom je aan in de hoofdstad

van Prince Rupert naar Port Hardy. Je zal tijdens de avond aankomen

van British Colombia, Victoria. Overnachting in het hotel.

in Port Hardy voor de volgende overnachting. Behalve voor reizen tussen 6 september en 7 juni, dan vertrekt de boot pas in de namiddag en slaap je aan boord van de ferry. 56

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Sandman Hotel & Suites of soortgelijk *** Standaard: Chateau Victoria Hotel & Suites of soortgelijk ***

DAG 14 VICTORIA – VANCOUVER BC OVERTOCHT PER FERRY, 70 KM Neem tijdens de ochtend nog even de tijd om het charmante Victoria te bezichtigen. Breng snel even een bezoekje aan Butchart Gardens, een prachtig schilderij van bloemen in een oude steenhoeve. Met de ferry maak je vervolgens de oversteek naar het vasteland, om door te rijden tot Vancouver. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Sandman Hotel & Suites Vancouver Airport of soortgelijk *** Standaard: Pacific Gateway Hotel Vancouver Airport of soortgelijk **** DAG 15 TERUGVLUCHT VANUIT VANCOUVER BC Rij naar de internationale luchthaven van Vancouver voor je terugvlucht naar huis of reserveer nog enkele extra nachten voor een langer verblijf.


REISDATA EN PRIJZEN Per persoon BUDGET

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

Mei: 2*,9*,16*,23*,30*

€ 2.499

€ 1.350

€ 1.029

€ 890

juni: 6*,10,12,14,16,18, 20,22,24,26,28,30

€ 2.499

€ 1.350

€ 1.029

€ 890

July: 2,4,6,8,10,12,14,16,18, € 2.499 20,22,24,26,28,30

€ 1.350

€ 1.029

€ 890

Augustus: € 2.499 1,3,5,7,9,11,13,27,29,31

€ 1.350

€ 1.029

€ 890

September: 2,4,5*,12*,19*

€ 2.499

€ 1.350

€ 1.029

€ 890

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

Mei: 2*,9*,16*,23*,30*

€ 2.879

€ 1.545

€ 1.185

€ 1.039

juni: 6*,10,12,14,16,18, 20,22,24,26,28,30

€ 2.879

€ 1.545

€ 1.185

€ 1.039

July: 2,4,6,8,10,12,14, 16,18,20,22,24,26, 28,30

€ 2.879

€ 1.545

€ 1.185

€ 1.039

Augustus: 1,3,5,7,9,11, 13,27,29,31

€ 2.879

€ 1.545

€ 1.185

€ 1.039

September: 2,4,5*,12*,19*

€ 2.879

€ 1.545

€ 1.185

€ 1.039

INBEGREPEN 99 14 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke 99 Verblijf op basis van logies alleen 99 Mare Tours Nederlandstalig roadbook

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

* Op deze data zal je niet overnachten in het hotel, maar aan boord v/d ferry op dag 11.

57


CANADA

GREAT PARKS OF THE WEST 58

Duur

Type

Thema

14 DAGEN

FLY & DRIVE

NATUUR


DAG 1 AANKOMST IN VANCOUVER BC Vandaag kom je aan in Vancouver en rijd je naar het hotel voor de eerste overnachting.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Sandman Hotel Vancouver City Centre of soortgelijk *** Standaard: Coast Plaza Hotel & Suites Vancouver of soortgelijk *** Deluxe: Fairmont Hotel Vancouver of soortgelijk **** DAG 2 VANCOUVER BC De eerste rit van de rondreis gaat al direct naar de fabelachtige Rocky Mountains. Neem de tijd om Vancouver te ontdekken. Wij raden zeker aan om volgende bezienswaardigheden te bezoeken; Stanley Park, The MacMillan Planetarium, Chinatown, Gastown, Granville Island, Capilano Suspension Bridge en Grouse Mountain. Overnachting in Vancouver. DAG 3 VANCOUVER – PENTICTON BC

395 KM

In de voormiddag rij je via een prachtige route van Vancouver naar Penticton, gelegen in de Okanagan Valley. De regio staat bekend voor zijn stranden, wijngaarden, warm en droog klimaat. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Sandman Hotel Penticton of soortgelijk *** Standaard: Ramada Inn & Suites Penticton of soortgelijk *** Deluxe: Penticton Lakeside Resort of soortgelijk ****

DAG 4 PENTICTON – REVELSTOKE BC 260 KM Geniet tijdens de ochtend nog wat van de mooie omgeving van de Okanagan Valley. Nadien rij je verder en passeer je prachtige watervallen, torenhoge bergen en uitgestrekte meren. Eindbestemming van vandaag is Revelstoke. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Sandman Hotel Revelstoke of soortgelijk ** Standaard & Deluxe: The Sutton Place Hotel Revelstoke of soortgelijk **** DAG 5 REVELSTOKE – BANFF AB 280 KM Via Glacier National Park en Rogers Pass gaat het vandaag richting de Canadian Rockies. In het Yoho National Park kom je aan de grens van British Colombia met Alberta en maak je kennis met het eerste Nationale Park. Een van de hoogtepunten is hier ongetwijfeld de Kicking Horse Pass. Alvorens door te rijden naar Banff, raden wij ook een stop aan Lake Louise aan. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Spruce Grove Inn of soortgelijk ** Standaard: Tunnel Mountain Resort of soortgelijk *** Deluxe: Fiarmont Banff Springs Hotel of soortgelijk **** DAG 6 BANFF NP AB Vandaag heb je gans de dag tijd om het Banff National Park te bezoeken. Wij raden aan om zeker het Banff Natural History Museum te bezoeken.

Andere leuke ideeën zijn het maken van een rafting tocht of een boottrip op Lake Minnewanka. Overnachting in het hotel. DAG 7 BANFF – JASPER NP AB 285 KM Van Banff gaat het naar Jasper en dit via de spectaculaire Icefield Parkway. Maak zeker een stop ter hoogte van Peyto Lake en geniet van enkele mogelijkheden voor het maken van prachtige foto’s. Dankzij het mooie landschap van hoge bergen, watervallen en velden maakt het dat dit een van ’s werelds mooiste Scenic Drives is. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Marmot Lodge of soortgelijk *** Standaard: Lobstick Lodge of soortgelijk *** Deluxe: Fairmont Jasper Park Lodge of soortgelijk **** DAG 8 JASPER NP AB Je hebt vandaag gans de dag de tijd om rustig te relaxen of om Jasper National Park verder te ontdekken. Wij raden een ritje op de Jasper Skytram aan of een bezoek aan de Miette Hot Springs. Mocht je nog tijd over hebben kan je gaan wildwater raften op de Athabasca River. Overnachting in het hotel. DAG 9 JASPER NP – 100 MILE HOUSE BC 465 KM Rij over de Yellowhead Pass, na de Mount Robson de hoogste berg van de Rockies, en ga verder naar het zuiden via de Thompson River. Je passeert vlak aan het Wells Gray National Park, wij raden een stop aan de Blue River en Clearwater aan. Overnachting in 100 Mile Drive.

59


60


Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Ramada Limited 100 Mile House of soortgelijk ** Standaard: The New 108 Resort of soortgelijk *** Deluxe: Spruce Hill Resort & Spa of soortgelijk ***

DAG 12 WHISTLER BC Geniet van een volledig dagje rust of neem deel aan een van de vele outdoor activiteiten, waaronder; hiking, zeilen, windsurfen, golf, tennis en bootje varen. Ook de shoplustigen onder ons kunnen hun hart in Whistler ophalen. Overnachting in het hotel.

DAG 10 100 MILE HOUSE BC 100 Mile House werd opgericht ten tijde van de Cariboo Gold Rush om de goudzoekers, die naar de goudmijnen gingen, een verblijfplaats onderweg aan te bieden. De dag van vandaag staat het vooral gekend als een regio met veel veeboerderijen en vakantieverblijven. Overnachting in het hotel. DAG 11 100 MILE HOUSE – WHISTLER BC

300 KM

Via de prachtige Cariboo Highway en de Duffey Lake Road gaat het naar de rand van het Garibaldi Provincial Park, meer bepaalt naar Whistler. Dit is een van de populairste vakantiebestemmingen en dit gedurende het ganse jaar. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Whistler Village Inn and Suites of soortgelijk *** Standaard: Crystal Lodge of soortgelijk **** Deluxe: Fairmont Chateau Whistler of soortgelijk ****

DAG 13 WHISTLER - VANCOUVER BC 125 KM Na een dagje rust ben je terug klaar voor een rit van Whistler naar Vancouver.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Sandman Hotel & Suites Vancouver Airport of soortgelijk *** Standaard & Deluxe: Pacific Gateway Hotel Vancouver Airport of soortgelijk **** DAG 14 TERUGVLUCHT VANUIT VANCOUVER BC Rij naar de internationale luchthaven van Vancouver voor je terugvlucht naar huis of reserveer nog enkele extra nachten voor een langer verblijf.  

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon BUDGET

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/05/17 - 19/10/17

€ 1.799

€ 915

€ 679

€ 579

STANDARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/05/17 - 19/10/17

€ 2.145

€ 1.085

€ 825

€ 699

DELUXE

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

01/05/17 - 19/10/17

€ 3.845

€ 1.969

€ 2.029

€ 1.599

INBEGREPEN 99 13 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke 99 Verblijf op basis van logies alleen 99 Mare Tours Nederlandstalig roadbook

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

Opmerking * Van 17-20 juli is er geen rondreis mogelijk omwille van de Ironman in Whistler * Van 14-25 augustus is er geen rondreis mogelijk omwille van de Ironman in Penticton

61


CANADA

UNLIMITED ADVENTURES 62

Duur

Type

Thema

16 DAGEN

FLY & DRIVE

NATUUR


DAG 1 AANKOMST IN CALGARY AB

DAG 4 BANFF – JASPER AB

Vandaag kom je aan in Calgary en rij je naar het hotel voor de eerste

Van Banff gaat het naar Jasper en dit via de spectaculaire Icefield

overnachting.

Parkway. Maak zeker een stop ter hoogte van Peyto Lake en geniet

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Sandman Hotel Calgary City Center of soortgelijk *** Standaard: International Hotel Suites Calgary of soortgelijk *** Deluxe: Fairmont Palisser Hotel of soortgelijk **** DAG 2 CALGARY – BANFF AB

130 KM

Voor de eerste rit van de rondreis gaat het al direct naar de fabelachtige Rocky Mountains. Hoe dichter je tegen Banff aankomt, hoe hoger en overweldigender de bergtoppen zullen lijken. Geniet de rest van de dag om Banff al een beetje te ontdekken. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Spruce Grove Inn of soortgelijk ** Standaard: Banff Ptarmigan Inn of soortgelijk *** Deluxe: Fiarmont Banff Springs Hotel of soortgelijk ****

285 KM

van enkele mogelijkheden voor het maken van prachtige foto’s. Dankzij het mooie landschap van hoge bergen, watervallen en velden maakt het dat dit een van ’s werelds mooiste Scenic Drives is. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Marmot Lodge of soortgelijk *** Standaard: Lobstick Lodge of soortgelijk *** Deluxe: Fairmont Jasper Park Lodge of soortgelijk **** DAG 5 JASPER NP AB Je hebt vandaag gans de dag de tijd om rustig te relaxen of om Jasper National Park verder te ontdekken. Wij raden een ritje op de Jasper Skytram aan of een bezoek aan de Miette Hot Springs. Mocht je nog tijd over hebben kan je gaan wildwater raften op de Athabasca River. Overnachting in het hotel. DAG 6 JASPER – WELLS GRAY PROVINCIAL PARK - CLEARWATER BC

DAG 3 BANFF NP AB

440 KM

Vandaag heb je gans de dag tijd om het Banff National Park te

Via de Yellowhead Highway rij je naar Wells Gray Park. Alvorens

bezoeken. Wij raden aan om zeker het Banff Natural History

de Rocky Mountains te verlaten, ga je nog een uniek uitzicht

Museum te bezoeken. Andere leuke ideeën zijn het maken van een

hebben op de in mist gehulde bergtop van Mount Robson. Een

rafting tocht of een boottrip op Lake Minnewanka. Overnachting in

kleine omweg langs het Wells Gray Park is zeker een aanrader om

het hotel.

te doen. Ontdek er de minerale bronnen, uitgestrekte meren en

63


krachtige watervallen. Van dit laatste is Helmcken Falls de meest tot verbeelding sprekende. Overnachting in Clearwater.

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Wells Gray Inn of soortgelijk ** Standaard & Deluxe: Clearwater Lodge of soortgelijk *** DAG 7 CLEARWATER – TYAX WILDERNESS RESORT & SPA 350 KM Vandaag gaat het doorheen Lakes Country en volg je de Cariboo Highway richting het zuiden. Je komt verschillende dorpjes tegen die je mee terug in de tijd nemen, van toen er nog veel goudzoekers in deze regio hun geluk kwamen zoeken. Tot slot rij je door tot de grootste lodge van het westen, Tyax Wilderniss Resort & Spa. Hier kan je tal van activiteiten doen zoals; paardrijden, mountainbiken, … . Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget, Standaard & Deluxe: Tyax Wilderniss Resort & Spa *** DAG 8 TYAX WILDERNESS RESORST & SPA Geniet nog een dagje van het prachtige resort of amuseer je tijdens een van de vele outdoor activiteiten. Overnachting in het hotel. DAG 9 TYAX WILDERNESS RESORT & SPA – WHISTLER BC 130 KM Probeer van de dag vroeg te starten, zodat je voldoende tijd hebt om de prachtige omgeving van Whistler te ontdekken. Via kronkelende wegen ga je al snel in dicht bebost gebied komen en zie je terug besneeuwde bergtoppen verschijnen. Eens in Whistler aangekomen kan je tal van activiteiten doen zoals golfen, hiking, paardrijden, en raften of je kan ook gewoon genieten van alle leuke winkeltjes en restaurants. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Whistler Village Inn and Suites of soortgelijk *** Standaard: Crystal Lodge of soortgelijk **** Deluxe: Fairmont Chateau Whistler of soortgelijk **** DAG 10 WHISTLER BC Een volledige dag te besteden in Whistler of het nu relaxen is in het hotel of lekker actief zijn met een van de vele outdoor mogelijkheden. Overnachting in het hotel. 64


DAG 11 WHISTLER – PACIFIC RIM NP BC

310 KM

Vertrek vanuit Whistler langs de Sea – To – Sky Highway. Onderweg zal je een landschap met gletsjers en fjorden tegenkomen, waar een korte stop in Shannon Falls aan te raden is. Nadien rij je door

Accommodaties ( 1 nacht ) Budget: Chateau Victoria Hotel & Suites of soortgelijk *** Standaard: Inn at Laurel Point of soortgelijk **** Deluxe: Fairmont Empress ****

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon BUDGET

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

12/05 - 11/06/17

€ 2.620

€ 1.325

€ 988

€ 818

naar Horseshoe Bay, om aan boord te gaan van de Ferry. Deze

DAG 14 VICTORIA – VANCOUVER BC

zal je vervolgens, via The Strait of Georgia, naar Vancouver Island

OVERTOCHT PER FERRY, 70 KM

12/06 - 15/06/17

€ 2.735

€ 1.380

€ 1.031

€ 848

brengen. Nadat je bent aangemeerd, rij je verder richting de Pacific

Neem tijdens de ochtend nog even de tijd om het charmante Victoria

16/06 - 06/07/17

€ 2.620

€ 1.325

€ 988

€ 818

Rim National Park. In dit dicht beboste park kan je, als je geluk hebt,

te bezichtigen. Breng snel even een bezoekje aan Butchart Gardens,

07/07 - 16/07/17

€ 2.735

€ 1.380

€ 1.031

€ 848

een glimp opvangen van beren, herten en wolven. Overnachting in

een prachtig schilderij van bloemen in een oude steenhoeve. Met de

17/07 - 02/10/17

€ 2.620

€ 1.325

€ 988

€ 818

het hotel.

ferry maak je vervolgens de oversteek naar het vaste land, om door te rijden tot Vancouver. Overnachting in het hotel.

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget & Standaard: Marina West Hotel of soortgelijk *** Deluxe: Black Rock Oceanfront Resort of soortgelijk ****

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

12/05 - 11/06/17

€ 2.952

€ 1.495

€ 1.103

€ 916

Accommodaties ( 2 nachten ) Budget: Sandman Hotel Vancouver City Centre of soortgelijk *** Standaard: Holiday Inn & Suites Vancouver Downtown of soortgelijk *** Deluxe: Fairmont Hotel Vancouver of soortgelijk ****

06/07 - 16/07/17

€ 3.084

€ 1.559

€ 1.154

€ 950

17/07 - 02/10/17

€ 2.952

€ 1.495

€ 1.103

€ 916

ontdekken. Er zijn voldoende wandelmogelijkheden doorheen de

DAG 15 VANCOUVER BC

DELUXE

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

bossen of langsheen de kustlijn. Je kan eventueel een excursie bij

Neem de tijd om Vancouver te ontdekken. Wij raden zeker aan

12/05 - 06/07/17

€ 4.716

€ 2 .411

NB

NB

om volgende bezienswaardigheden te bezoeken; Stanley Park,

07/07 - 16/07/17

€ 4.912

€ 2.509

NB

NB

The MacMillan Planetarium, Chinatown, Gastown, Granville Island,

17/07 - 02/10/17

€ 4.716

€ 2 .411

NB

NB

DAG 12 PACIFIC RIM NP BC

12/06 - 15/06/17

€ 3.084

€ 1.559

€ 1.154

€ 950

16/06 - 05/07/17

€ 2.952

€ 1.495

€ 1.103

€ 916

Neem vandaag de tijd om het Pacific Rim National Park verder te

reserveren om te gaan walvis spotten. Overnachting in het hotel. DAG 13 PACIFIC RIM NP – VICTORIA BC

325 KM

Via de kust gaat het langs de kuststadjes Courtenay, Qualicum Beach, Parksville en Nanaimo. In Duncan bezoek je best het Quw’utsun Cultural and Conference Centre en in Chemainus zie je

Capilano Suspension Bridge en Grouse Mountain. Overnachting in Vancouver. INBEGREPEN DAG 16 TERUGVLUCHT VANUIT VANCOUVER BC Rij naar de internationale luchthaven van Vancouver voor je

prachtige muurschilderingen. Tot slot kom je aan in de hoofdstad

terugvlucht naar huis of reserveer nog enkele extra nachten voor

van British Colombia, Victoria. Overnachting in het hotel.

een langer verblijf.

99 15 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke 99 Verblijf op basis van logies alleen 99 Mare Tours Nederlandstalig roadbook

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Huurwagen en parkeergelden Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

65


USA

SCENIC NORTHEAST 66

Duur

Type

Thema

10 DAGEN

NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE RONDREIS

CULTUUR


DAG 1 AANKOMST IN NEW YORK NY

beïnvloedde door de Britse Kroon, was het de geboorteplaats van

Vandaag komt u aan in het wereldberoemde New York. Deze

de oppositie gedurende de Revolutionaire oorlog. Er zijn dan ook tal

prachtige stad is onderverdeeld in diverse regio’s / buurten; in

van bezienswaardigheden die naar deze periode verwijzen en alle

Lower Manhatten vind je Chinatown en Little Italy, het traditioneel

zijn zeer goed bewaard gebleven. Je zal deze bezoeken door middel

Joodse Lower East Side, het kunstige Soho, TriBeCa, East en West

van een bus tour. Nadien zal je nog wat vrije tijd hebben om de stad

Villages, Financial District met tal van Skycraper buildings en tot

verder te ontdekken. Overnachting in het hotel.

slot het meest gekende Times Square. Dit laatste New York icoon werd vernoemd naar de New York Times en is gekend uit tal van Amerikaanse films / series. Naast de talloze billboards vind je er ook diverse megastores en een hele reeks aan thema restaurants. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Omni Berkshire Place New York of soortgelijk ( 2 nachten ) ***** DAG 2 NEW YORK NY

Accommodaties Sheraton Framingham of soortgelijk ( 1 nacht ) **** DAG 4 BOSTON – NIAGARA FALLS ON Na het ontbijt, een kleine stop in het artistieke stadje Stockbridge. Daarna gaat het verder tot de regio van de Finger Lakes, gekend voor zijn vele wijngaarden. Hier zal nog halt gehouden worden in Geneva, een klein pittoresk dorp aan de oevers van Seneca Lake. Nadien gaat het richting de Canadese grens, waar je het natuurwonder van de

Na het ontbijt ga je gedurende een halve dag op City Tour doorheen

Niagara Falls gaat ontdekken.

Manhattan. Deze tour zal omstreeks 08u15 aan het hotel starten.

Accommodaties Best Western Plus Cairn Croft Hotel of soortgelijk ( 2 nachten ) ***

Tijdens de tour bezoek je, onder begeleiding van een rasechte New Yorker, tal van beroemde buurten, bezienswaardigheden en attracties.

DAG 5 NIAGARA FALLS – TORONTO – NIAGARA FALLS ON

In de namiddag mag je New York verder op eigen kracht ontdekken.

Na het ontbijt staat er een bezoek aan Toronto op het programma,

Overnachting in het hotel.

deze ultra moderne stad staat vol met prachtige bouwwerken. Er zullen tal van bezienswaardigheden aangedaan worden en de tour

DAG 3 NEW YORK – BOSTON MA

zal eindigen aan het gerenoveerde Eaton Centre. Met zijn grote

Na het ontbijt gaat de reis richting het noorden, naar Boston.

hoeveelheid aan shops en restaurants is dit de ideale plaats om

Als een van de oudste steden van de U.S.A. en een van de meest

je vrije lunch te nuttigen. In de namiddag gaat het terug naar de

67


Accommodaties Renaissance Washington DC of soortgelijk ( 2 nachten ) ****

Vandaag zal de reis eindigen in New York, waar je nog van een vrije avond kan genieten.

DAG 6 NIAGARA FALLS – AMISH COUNTRY – LANCASTER PA

DAG 8 WASHINGTON DC

Na het ontbijt ga je terug de grens over naar de U.S.A. en gaat

Ontbijt, tijdens een begeleide tour doorheen de stad maak je

Accommodaties Omni Berkshire Place New York of soortgelijk ( 1 nacht ) *****

de reis verder naar het zuiden doorheen de staat New York en

kennis met de meest belangrijke bezienswaardigheden. Hier mag

Pennsylvania. Deze regio staat bekend om haar inwoners, de Amish

zeker The White House, The Capitol, The Lincoln Memorial, … niet

of Pennsylvania Dutch.

ontbreken. Tijdens de rest van de dag mag je de stad op eigen kracht

Niagara Falls, waar je kan genieten van prachtige uitzichten over de watervallen. Overnachting in het hotel.  

Accommodaties Marriot Lancaster at Penn Square of soortgelijk ( 1 nacht ) **** DAG 7 LANCASTER – GETTYSBURG – BALTIMORE –

68

DAG 10 TERUGVLUCHT VANUIT NEW YORK NY Ontbijt en afhankelijk van je vluchturen dien je op eigen kracht naar de luchthaven te gaan voor je terugvlucht naar huis.

ontdekken. Washington is zeer makkelijk zelf te bereizen en vaak zijn de bezienswaardigheden vrij van toegangsgelden. Overnachting in het hotel

WASHINGTON DC

DAG 9 WASHINGTON – PHILADELPHIA – NEW YORK NY

Na het ontbijt gaat het naar een van de meest historische sites uit de

Na het ontbijt verlaten we de hoofdstad en gaan we richting The

Amerikaanse geschiedenis, namelijk Gettysburg. Hier vond in 1863

City of Brotherly Love, Philadelphia. De stad was een van de meest

gedurende 3 dagen een hevige strijd plaats met meer dan 51.000

invloedrijkste steden gedurende de Amerikaanse revolutie en was

slachtoffers. Voor de vrije lunch wordt er gestopt in Baltimore, om

de originele hoofdstad van de U.S.A.. De stad beschikt over tal van

vervolgens de reis verder te zetten naar de hoofdstad van de U.S.A.,

historische monumenten en bezienswaardigheden die veel vertellen

Washington DC.

over het ontstaan van de U.S.A..


REISDATA EN PRIJZEN Per persoon BUDGET

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

KIDS*

05/05, 19/05/17

€ 2.389

€ 1.582

€ 1.427

€ 1.329

€ 820

02/06, 30/06/17

€ 2.389

€ 1.582

€ 1.427

€ 1.329

€ 820

14/07, 28/07/17

€ 2.389

€ 1.582

€ 1.427

€ 1.329

€ 820

25/08/17

€ 2.389

€ 1.582

€ 1.427

€ 1.329

€ 820

8/09/17

€ 2.389

€ 1.582

€ 1.427

€ 1.329

€ 820

* Kinderen van 8 tot 16 jaar

INBEGREPEN 99 99 99 99 99

9 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Verblijf op basis van logies en ontbijt Exclusief Nederlandstalige begeleiding tijdens de rondreis Rondreis volgens programma in autocar met airco Sightseeing in Boston, Niagara Falls, Toronto, Gettysburg, Washington D.C. en Philadelphia 99 Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Transfers luchthaven – hotel – luchthaven Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

69


USA

PANORAMIC FLORIDA 70

Duur

Type

Thema

11 DAGEN

NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE RONDREIS

BEST OF


DAG 1 AANKOMST IN MIAMI FL Vandaag kom je aan in Miami, deze prachtige stad biedt het ganse jaar door heerlijke zonneschijn en mooie stranden. Je vindt er een mix van culturen, deze kan je ontdekken in de architectuur en diverse restaurants. De rest van de dag kan je vrij de stad en omgeving ontdekken. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Essex House Miami Beach of soortgelijk ( 2 nachten ) ***/* DAG 2 MIAMI – MARATHON FL Ontbijt. Vandaag ga je naar het zuiden, naar de rand van The Everglades en ga je aan boord van een Airboat voor een boottocht over het moeras. Maak kennis met het wildlife van The Everglades, je vindt er alligators en als je geluk hebt ook withtail deer. Je houdt ook halt bij het beroemde “Robert is Here tropische fruitstand”, hier proef je een heerlijk stukje Florida. Vervolgens gaat het naar een hotspot voor vissers, Robbie’s, hier krijg je even tijd om de altijd hongerige tarpoenen eten te geven. Tot slot gaat het over de Overseas Highway met zijn 42 bruggen naar de Florida Keys. Overnachting in het hotel

Accommodaties Holiday Inn Express Marathon of soortgelijke ( 2 nachten ) ***/* DAG 3 MARATHON – KEY WEST – MARATHON FL Ontbijt. Geniet van het zwembad of ga snorkelen tussen de Florida Reefs en ontdek de grote diversiteit aan zeedieren. Rond de middag ga je naar het meest zuidwestelijke punt van Amerika, Key West. Na een korte oriëntatie tour krijg je ruim de tijd om dit mooie eiland te ontdekken. Je kan ook deelnemen aan een optionele excursie voor een sunset cruise. Vrije keuze voor het diner en na zonsondergang gaat het terug naar het hotel voor de overnachting. DAG 4 MARATHON – NAPLES – SARASOTA FL Ontbijt. Vandaag verlaat je de Keys en ga je terug naar het vasteland. Via het historische Tamiami Trail ga je doorheen het Everglades landschap naar Naples. Er zal een stop gemaakt worden in Tin City, een markt ten midden van Naples. Na de vrije lunch gaat het verder naar Sarasota. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Sandcastle Lido Beach of soortgelijk ( 2 nachten ) ***/* 71


72


DAG 5 SARASOTA FL Ontbijt. Geniet van een relaxerend dagje aan het zwembad of neem een duik in het warme water van de Golf van Mexico. Ook de omgeving van Sarasota is zeer leuk om even vrij te ontdekken. Overnachting in het hotel. DAG 6 SARASOTA – TARPON SPRINGS – HOMOSASSA SPRINGS – ORLANDO FL Ontbijt. Via de Sunshine Skyway Bridge gaat het langs de kust van Tampa naar Tarpon Springs, waar je even stopt in het Greek Sponge vissersdorp. Vervolgens gaat het verder naar het Homosassa Springs State Park voor een kennismaking met een van de mooiste natuurlijke bronnen en divers wildleven zoals bobcats, zwarte beren, alligators, … . Nadien gaat de reis verder tot Orlando. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Park Inn Resort by Radisson of soortgelijk ( 3 nachten ) ***/* DAG 7 ORLANDO FL Ontbijt. Geniet van een vrije dag in Orlando. Ga even langs de reisleiding om te kijken welke optionele excursies er kunnen gedaan worden of welke activiteiten leuk zijn om te doen. Orlando heeft een ruime keuze aan pretparken, winkelcentra en bezienswaardigheden. Overnachting in het hotel.

DAG 8 ORLANDO FL – DAYTONA BEACH – ST. AUGUSTINE – ORLANDO FL Na het ontbijt gaat het richting de kust en breng je een bezoek aan Daytona Beach, de thuishaven van de wereldberoemde Daytona Speedway. Nadien gaat het wat noordelijker naar St. Augustine, dit is de oudste Europese nederzetting in Amerika en bestaat uit een mix van Spaanse, Engelse en Amerikaanse culturen. Je gaat terug naar Orlando voor overnachting in het hotel. DAG 9 ORLANDO – KENNEDY SPACE CENTER – MIAMI FL Ontbijt. Vandaag staat er een bezoek aan het Kennedy Space Center op het programma. Tijdens een begeleide bus tour krijg je meer uitleg over de installaties en de geschiedenis van het Center. Vervolgens gaat de reis verder naar Miami. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Essex House Miami Beach of soortgelijk ( 2 nachten ) ***/* DAG 10 MIAMI FL Ontbijt. Geniet van een vrije dag in Miami. Overnachting in het hotel DAG 11 TERUGVLUCHT VANUIT MIAMI FL Ontbijt. Vandaag ga je op eigen kracht terug naar de luchthaven van Miami voor je terugvlucht naar huis.

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL TRIPLE

QUAD

KIDS

22/04/17

€ 2.127

€ 1.391

€ 1.145

€ 565

€ 1.263

13/05, 27/05/17

€ 1.937

€ 1.279

€ 1.069

€ 962

€ 565

10/06/17

€ 1.785

€ 1.225

€ 1.035

€ 929

€ 565

08/07, 22/07/17

€ 1.785

€ 1.225

€ 1.035

€ 929

€ 565

5/08/17

€ 1.785

€ 1.225

€ 1.035

€ 929

€ 565

02/09, 16/09/17

€ 1.785

€ 1.225

€ 1.035

€ 929

€ 565

* Kinderen van 8 tot 16 jaar

INBEGREPEN 99 99 99 99 99

10 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Verblijf op basis van logies en ontbijt Exclusief Nederlandstalige begeleiding tijdens de rondreis Rondreis volgens programma in autocar met airco Toegang tot Everglades Airboat Ride, Robbie’s Tarpon Marina, Homosassa Spring State Park, Castillo de San Marco en Kennedy Space Center 99 Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Transfers luchthaven – hotel – luchthaven Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

73


USA

CANYON EXPERIENCES 74

Duur

Type

Thema

11 DAGEN

NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE RONDREIS

NATUUR


DAG 1 AANKOMST IN LAS VEGAS NV

DAG 3 LAS VEGAS – ZION NP – BRYCE CANYON NP UT

DAG 4 BRYCE CANYON NP – CAPITOL REEF NP – ARCHES NP –

Vandaag kom je aan in, de tot de meest verbeelding sprekende stad

Ontbijt. Je laat de glitter en glamour achter je en reist richting de

MOAB UT

van Amerika, Las Vegas. De hotels en casino’s zijn een attractie op

prachtige groene oase van Zion National Park. Door de miljoenen

zich en zijn allen een bezoekje waard. Gedurende de rest van de

Ontbijt. Tijdens de voormiddag reis je door Canyon Country en

jaren lange erosie werd deze wondermooie omgeving gevormd.

dag ben je vrij om de stad te ontdekken of een gokje te wagen. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Circus Circus Hotel of soortgelijk ( 2 nachten ) ***

De reis gaat verder naar Bryce Canyon National Park, een combinatie van wondermooie kleuren en unieke rotsformaties “Hoodoos“. Zowel de zonsopkomst als de zonsondergang zijn beiden uniek om eens mee te maken en zeker een aanrader om te doen. Overnachting in het hotel.

het Capitol Reef National Park. Er zal even gestopt worden aan het Panorama Point zodat je enkele unieke foto’s kan nemen. Vervolgens ga je een kijkje nemen in het Arches National Park, gekend omwille van zijn natuurlijke stenen bogen en balancerende rotsen. Overnachting in het hotel.

DAG 2 LAS VEGAS NV Ontbijt. Vandaag ben je vrij om de magische stad Las Vegas verder te ontdekken. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Bryce View Lodge of soortgelijk ( 1 nacht ) ***

Accommodaties Super 8 Moab of soortgelijk ( 1 nacht ) ***

75


DAG 5 MOAB – SILVERTON – DURANGO CO Ontbijt. Na een vroege start over de Scenic San Juan Mountains gaat het richting het oude mijnstadje Silverton. Deze stad bevat een mix van het oude wilde westen en het moderne van een leuk ski resort. Nadien gaat de bus verder richting Durango, waar je nog wat vrije

DAG 7 LAKE POWEL – GRAND CANYON AZ Ontbijt. De rit gaat vandaag naar een van de meest iconische

tijd hebt. Overnachting in het hotel.

plaatsen van Amerika, namelijk The Grand Canyon. Tijdens deze reis

Accommodaties Durango Downtown Inn of soortgelijk ( 1 nacht ) ***

en Bright Angel Lodge vindt. Overnachting in het hotel.

DAG 6 DURANGO – MESA VERDE NP – MONUMENT VALLEY NP – LAKE POWEL AZ Ontbijt. Vandaag staat een bezoek aan het Mesa Verde National Park op het programma. Je vindt hier meer dan 4.000 ruïnes, waarvan tal van grotwoningen gebouwd door de voorouders van de Puebloan bevolking. Vervolgens gaat de bus verder naar het zeer beroemde Monument Valley, wat al zeer vaak het decor was voor menig Hollywood films. Tot slot ga je naar de eindbestemming van de dag, Page aan Lake Powell. Overnachting in het hotel.

76

Accommodaties Quality Inn at Lake Powell of soortgelijk ( 1 nacht ) ***

doe je de South Rim aan, waar je Desert View, Mather Point, Yavapai

Accommodaties Red Feather Lodge of soortgelijk ( 1 nacht ) ***/* DAG 8 GRAND CANYON – SEDONA – SCOTTSDALE AZ Ontbijt. Vandaag vertrek je vanuit Grand Canyon via de Scenic Oak

DAG 9 SCOTTSDALE – PALM SPRINGS – LOS ANGELES CA Ontbijt. Op weg naar Los Angeles maak je kennis met het exclusieve resort stadje Palm Springs. Dit kleine stadje is de speeltuin voor de rich and famous. Overnachting in het hotel in Los Angeles.

Accommodaties Holiday Inn LAX of soortgelijk ( 2 nacht ) **** DAG 10 LOS ANGELES CA Na het ontbijt ga je op een stadstour doorheen Los Angeles en ontdek je tal van bezienswaardigheden zoals Hollywood, Beverly Hills en Rodeo Drive. De tour zal terug eindigen aan het hotel en de rest van de dag ben je vrij om de stad op eigen kracht te ontdekken. Overnachting in het hotel.

Creek Canyon naar Sedona, waar je een vrije lunch kunt nuttigen. Nadien gaat het richting Scottsdale, waar je wat vrije tijd krijgt om te genieten aan het zwembad van het hotel. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Embassy Suites Phoenix of soortgelijk ( 1 nacht ) ****

DAG 11 TERUGVLUCHT VANUIT LOS ANGELES CA Ontbijt. Vandaag ga je op eigen kracht naar de luchthaven van Los Angeles voor je terugvlucht naar huis.


REISDATA EN PRIJZEN Per persoon BUDGET

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

KIDS

17/05, 31/05/17

€ 1.938

€ 1.331

€ 1.148

€ 1.062

€ 708

14/06/17

€ 1.938

€ 1.331

€ 1.148

€ 1.062

€ 708

12/07, 26/07/17

€ 1.938

€ 1.331

€ 1.148

€ 1.062

€ 708

9/08/17

€ 1.938

€ 1.331

€ 1.148

€ 1.062

€ 708

06/09, 20/09/17

€ 1.938

€ 1.331

€ 1.148

€ 1.062

€ 708

* Kinderen van 8 tot 16 jaar

INBEGREPEN 99 99 99 99 99 99

10 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Verblijf op basis van logies en ontbijt Exclusief Nederlandstalige begeleiding tijdens de rondreis Rondreis volgens programma in autocar met airco Stadstour in Los Angeles Sightseeing in Zion, Bryce Canyon, Capitol Reef, Arches, Mesa Verde, Monument Valley, Grand Canyon en Oak Creek Canyon 99 Toegang tot alle Nationale Parken en monumenten zoals vermeld in het programma 99 Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Transfers luchthaven – hotel – luchthaven Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

77


USA

WESTERN EXPERIENCES 78

Duur

Type

Thema

15 DAGEN

NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE RONDREIS

BEST OF


DAG 1 AANKOMST IN SAN FRANCISCO CA

DAG 3 SAN FRANCISCO – MONTEREY – MERCED CA

namiddag ga je verder over de spectaculaire Tioga Pass richting

Vandaag kom je aan in San Francisco en heb je de rest van de dag tijd

Ontbijt. Tijdens de ochtend ga je naar Monterey, een artisanaal

Mammoth Lakes. Overnachting in het hotel.

om de stad te ontdekken. Door zijn compactheid is San Francisco

stadje dat gekend staat voor zijn diversiteit in zeeleven. Belangrijkste

een zeer aangename stad om in te vertoeven en zeer gemakkelijk

trekpleister is het Old Fisherman’s Wharf Cannery Row, een oude

Accommodaties

te bereizen. Zeer typisch zijn de leuke trams en Victoriaanse stijl van

sardine fabriek. De rit gaat ook over de 17 – Mile Drive, met tal

Sierra Nevada Lodge soortgelijk ( 1 nacht ) ***/*

huizen. Overnachting in het hotel.

van prachtige natuur en stranden, tot in Carmel. Deze stad werd

Accommodaties Westin St. Francis of soortgelijk ( 2 nachten ) ****/*

ook het mekka voor visuele en beeldende kunst. Tot slot ga je door

DAG 2 SAN FRANCISCO CA Na het ontbijt ga je op een stadstour doorheen San Francisco en doe je verschillende bezienswaardigheden aan zoals het Civic Center, Japan Town, St. Mary’s Cathedral, … .

verkozen tot een van de mooiste steden van heel de U.S.A. en het is tot in Merced. Overnachting in het hotel

DAG 5 MAMMOTH LAKES – DEATH VALLEY – LAS VEGAS NV Na het ontbijt vertrek je terug richting Las Vegas, maar onderweg passeer je eerst nog langs Death Valley. Een woestijn van

Accommodaties Hampton Inn & Suites of soortgelijk ( 1 nacht ) ***/*

zandduinen, bergen en meerkleurige rotsformaties. Het is tevens

DAG 4 MERCED – YOSEMITE NP – MAMMOTH LAKES CA

worden aan Father Crawley en Zabriskie Point, dit zijn twee prachtige

een van de warmste plaatsen van gans Amerika. Er zal gestopt

Ontbijt. Vandaag gaat de reis langsheen een Scenic Drive naar een

viewpoints. Na een korte vrije lunch pauze in Furnace Creek, gaat de

De tour zal eindigen in Fisherman’s Wharf, vanwaar je het

van Amerika’s meest beroemde nationale parken, Yosemite. Hier

reis verder tot in Las Vegas. Overnachting in het hotel

wereldberoemde Alcatraz Island kan zien liggen. De rest van

vind je prachtige fauna en flora met als meest bekende trekpleisters

de dag ben je vrij om nog wat te winkelen of enkele optionele

El Captain en Half Dome. Je krijgt dan ook de nodige vrije tijd om

Accommodaties

bezienswaardigheden te bezoeken. Overnachting in het hotel.

ten volle te kunnen genieten van dit prachtig stukje natuur. In de

Circus Circus Hotel of soortgelijk ( 2 nachten ) ***

79


DAG 6 LAS VEGAS NV Ontbijt. Vandaag ben je vrij om de magische stad Las Vegas te ontdekken. Overnachting in het hotel. DAG 7 LAS VEGAS – ZION NP – BRYCE CANYON NP UT Ontbijt. Je laat de glitter en glamour achter je en reist richting de prachtige groene oase van Zion National Park. Door de miljoenen jaren lange erosie werd deze wondermooie omgeving gevormd. De reis gaat verder naar Bryce Canyon National Park, een combinatie van wondermooie kleuren en unieke rotsformaties “Hoodoos“. Zowel de zonsopkomst als de zonsondergang zijn beiden uniek om eens mee te maken en zeker een aanrader om te doen. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Bryce View Lodge of soortgelijk ( 1 nacht ) *** DAG 8 BRYCE CANYON NP – CAPITOL REEF NP – ARCHES NP – MOAB UT Ontbijt. Tijdens de voormiddag reis je door Canyon Country en het Capitol Reef National Park. Er zal even gestopt worden aan het Panorama Point zodat je enkele unieke foto’s kan nemen van deze regio. Vervolgens ga je een kijkje nemen in het Arches National Park, gekend omwille van zijn natuurlijke stenen bogen en balancerende rotsen. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Super 8 Moab of soortgelijk ( 1 nacht ) *** DAG 9 MOAB – SILVERTON – DURANGO CO Ontbijt. Na een vroege start over de Scenic San Juan Mountains gaat het richting het oude mijnstadje Silverton. Deze stad bevat een mix van het oude wilde westen en het moderne van een leuk ski resort. Nadien gaat de bus verder richting Durango, waar je nog wat vrije tijd hebt. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Durango Downtown Inn of soortgelijk ( 1 nacht ) *** DAG 10 DURANGO – MESA VERDE NP – MONUMENT VALLEY NP – LAKE POWEL AZ Ontbijt. Vandaag staat een bezoek aan het Mesa Verde National Park op het programma. Je vindt hier meer dan 4.000 ruïnes, waarvan tal van grotwoningen gebouwd door de voorouders van de 80


Puebloan bevolking. Vervolgens gaat de bus verder naar het zeer beroemde Monument Valley, wat al zeer vaak het decor was voor menig Hollywood film. Tot slot ga je naar de eindbestemming van de dag, Page aan Lake Powell. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Quality Inn at Lake Powell of soortgelijk ( 1 nacht ) *** DAG 11 LAKE POWEL – GRAND CANYON AZ Ontbijt. De rit gaat vandaag naar een van de meest iconische plaatsen van Amerika, namelijk The Grand Canyon. Tijdens deze reis doe je de South Rim aan, waar je Desert View, Mather Point, Yavapai en Bright Angel Lodge vindt. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Red Feather Lodge of soortgelijk ( 1 nacht ) ***/* DAG 12 GRAND CANYON – SEDONA – SCOTTSDALE AZ Ontbijt. Vandaag vertrek je vanuit Grand Canyon via de Scenic Oak Creek Canyon naar Sedona, waar je een vrije lunch kunt nuttigen. Nadien gaat het richting Scottsdale, waar je wat vrije tijd krijgt om te genieten aan het zwembad van het hotel. Overnachting in het hotel.

Accommodaties Embassy Suites Phoenix of soortgelijk ( 1 nacht ) **** DAG 13 SCOTTSDALE – PALM SPRINGS – LOS ANGELES CA Ontbijt. Op weg naar Los Angeles maak je kennis met het exclusieve resort Palm Springs. Dit kleine stadje is de speeltuin voor de rich and famous. Overnachting in het hotel in Los Angeles.

Accommodaties Holiday Inn LAX of soortgelijk ( 2 nacht ) **** DAG 14 LOS ANGELES CA Na het ontbijt ga je op een stadstour doorheen Los Angeles en ontdek je tal van bezienswaardigheden zoals Hollywood, Beverly Hills en Rodeo Drive. De tour zal terug eindigen aan het hotel en de rest van de dag ben je vrij om de stad op eigen kracht te ontdekken. Overnachting in het hotel. DAG 15 TERUGVLUCHT VANUIT LOS ANGELES CA Ontbijt. Vandaag ga je op eigen kracht naar de luchthaven van Los Angeles voor je terugvlucht naar huis.

REISDATA EN PRIJZEN Per persoon

STANDAARD

SINGLE

DUBBEL

TRIPLE

QUAD

KIDS*

13/05/, 27/05/17

€ 3.240

€ 2.255

€ 1.975

€ 1.835

€ 995

10/06/17

€ 3.240

€ 2.255

€ 1.975

€ 1.835

€ 995

08/07, 22/07/17

€ 3.240

€ 2.255

€ 1.975

€ 1.835

€ 995

5/08/17

€ 3.240

€ 2.255

€ 1.975

€ 1.835

€ 995

02/09, 16/09/17

€ 3.240

€ 2.255

€ 1.975

€ 1.835

€ 995

* Kinderen van 8 tot 16 jaar

INBEGREPEN 99 99 99 99 99 99

14 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke Verblijf op basis van logies en ontbijt Exclusief Nederlandstalige begeleiding tijdens de rondreis Rondreis volgens programma in autocar met airco Stadstour in San Francisco en Los Angeles Sightseeing in Monterey, Yosemite, Tioga Pass, Death Valley, Zion, Bryce Canyon, 99 Capitol Reef, Arches, Mesa Verde, Monument Valley, Grand Canyon en Oak Creek Canyon 99 Toegang tot alle Nationale Parken en monumenten zoals vermeld in het programma 99 Alle resortfees en lokale taksen

NIET INBEGREPEN 99 99 99 99 99

Vluchten Transfers luchthaven – hotel – luchthaven Maaltijden en dranken Optionele excursies, fooien en kruierslonen Persoonlijke uitgaven

81


82


ALGEMENE REISVOORWAARDEN van de Geschillencommissie Reizen

ARTIKEL 1 TOEPASSINGSGEBIED Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de Belgische wet van 16 februari 1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling. ARTIKEL 2 PROMOTIE 1. De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of de reisbemiddelaar die de brochure hebben uitgegeven, tenzij: a) wijzigingen in deze gegevens duidelijk, schriftelijk en vóór het afsluiten van het contract ter kennis van de reiziger zijn gebracht; de brochure moet daarvan uitdrukkelijk melding maken; b) er zich naderhand wijzigingen voordoen ingevolge een schriftelijk akkoord tussen partijen bij het contract. 2. De reisorganisator en/of reisbemiddelaar kan voor bepaalde of onbepaalde duur het geheel of een gedeelte van zijn reispromotie schrappen. ARTIKEL 3 INFORMATIE VANWEGE DE REISORGANISATOR EN/OF REISBEMIDDELAAR De reisorganisator en / of reisbemiddelaar zijn verplicht: 1. vóór het sluiten van het contract tot reisorganisatie of tot reisbemiddeling aan de reizigers schriftelijk mede te delen: a) de algemene informatie betreffende paspoorten en visa en de formaliteiten op gebied van gezondheidszorg die voor de reis en verblijf noodzakelijk zijn, opdat de reizigers de nodige documenten in orde zouden kunnen brengen. Reizigers van niet-Belgische nationaliteit moeten bij de betrokken ambassade(s) of consulaat(aten) informeren welke administratieve formaliteiten zij moeten vervullen; b) informatie over het aangaan en de inhoud van een annulering- en/of bijstandsverzekering; c) de algemene en bijzondere voorwaarden van toepassing op de contracten. 2. ten laatste 7 kalenderdagen voor de vertrekdatum, volgende inlichtingen aan de reizigers schriftelijk te verstrekken: a) dienstregelingen en tussenstops en aansluitingen alsook, indien mogelijk, de door de reiziger in te nemen plaats; b) naam, adres, telefoon-, faxnummer en/of e-mail adres van hetzij de plaatselijke vertegenwoordiging van de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hetzij de plaatselijke in- stanties die de reiziger bij moeilijkheden kunnen helpen, hetzij rechtstreeks de reis- bemiddelaar of de reisorganisator. c) Voor reizen en verblijven van minderjarigen in het buitenland, de informatie waar- door rechtstreeks contact mogelijk is met het kind of met de persoon die ter plaatse voor diens verblijf verantwoordelijk is. De hierboven vermelde termijn van 7 kalenderdagen is niet van toepassing in geval van laattijdig gesloten contract. ARTIKEL 4 INFORMATIE VANWEGE DE REIZIGER De reiziger moet de reisorganisator en/of reisbemiddelaar alle nuttige inlichtingen verstrekken die hem uitdrukkelijk gevraagd worden of die redelijkerwijze een invloed kunnen hebben op het goede verloop van de reis. Wanneer de reiziger verkeerde inlichtingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor de reisorganisator en/of reisbemiddelaar, mogen die kosten in rekening worden gebracht. ARTIKEL 5 TOTSTANDKOMEN VAN HET CONTRACT 1. Bij het boeken van de reis zijn de reisbemiddelaar of -organisator ertoe gehouden een bestelbon aan de reiziger te overhandigen conform de wet. 2. Het contract tot reisorganisatie ontstaat op het ogenblik dat de reiziger, al dan niet via de namens de reisorganisator optredende reisbemiddelaar, van de reisorganisator de schriftelijke bevestiging van de geboekte reis ontvangt. Wijkt de inhoud van de bestelbon af van die van de reisbevestiging of gebeurt

de bevestiging niet binnen uiterlijk 21 dagen na de ondertekening van de bestelbon, dan mag de reiziger ervan uitgaan dat de reis niet werd geboekt en heeft de reiziger recht op de onmiddellijke terugbetaling van alle reeds betaalde bedragen. ARTIKEL 6 DE PRIJS 1. De in het contract overeengekomen prijs kan niet worden herzien, tenzij dit uitdrukkelijk in het contract is voorzien samen met de precieze berekeningswijze ervan, en voor zover de herziening het gevolg is van een wijziging in : a) de op de reis toegepaste wisselkoersen en/of b) de vervoerskosten, met inbegrip van de brandstofkosten en/of c) de voor bepaalde diensten verschuldigde heffingen en belastingen. Er moet dan wel aan de voorwaarde worden voldaan dat bedoelde wijzigingen ook aanleiding zullen geven tot een verlaging van de prijs. 2. De in het contract vastgestelde prijs mag in geen geval worden verhoogd binnen de 20 kalenderdagen die de dag van het vertrek voorafgaan. 3. Zo de verhoging 10 % van de totaalprijs te boven gaat, kan de reiziger het contract zonder vergoeding verbreken. In dit geval heeft de reiziger recht op onmiddellijke terugbetaling van al de bedragen die hij aan de reisorganisator heeft betaald. ARTIKEL 7 BETALING VAN DE REISSOM 1. Behalve uitdrukkelijk anders overeengekomen, betaalt de reiziger, bij de ondertekening van de bestelbon, als voorschot, een gedeelte van de globale of totale reissom zoals in de bijzondere reisvoorwaarden bepaald. 2. Indien de reiziger, nadat hij vooraf in gebreke werd gesteld, nalaat het voorschot of de reissom te betalen die van hem wordt geëist, zal de reisorganisator en/of reisbemiddelaar het recht hebben de overeenkomst met de reiziger van rechtswege te beëindigen, met de kosten ten laste van de reiziger. 3. Behalve indien op de bestelbon anders wordt overeengekomen, betaalt de reiziger het saldo van de prijs uiterlijk 1 maand vóór de vertrekdatum, en op voorwaarde dat hem vooraf of tezelfdertijd de schriftelijke reisbevestiging en/ of reisdocumenten bezorgd worden. ARTIKEL 8 OVERDRAAGBAARHEID VAN DE BOEKING 1. De reiziger kan, vóór de aanvang van de reis, zijn reis overdragen aan een derde, die wel moet voldoen aan alle voorwaarden van het contract tot reisorganisatie. De overdrager dient tijdig vóór het vertrek de reisorganisator en, in voorkomend geval, de reisbemiddelaar, van deze overdracht op de hoogte te brengen. 2. De overdragende reiziger en de overnemer zijn hoofdelijk gehouden tot de betaling van de totale prijs van de reis en de kosten van de overdracht. ARTIKEL 9 ANDERE WIJZIGINGEN DOOR DE REIZIGER Vraagt de reiziger om een andere wijziging, dan mag de reisorganisator en/ of de bemiddelaar alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt. ARTIKEL 10 WIJZIGING DOOR DE REISORGANISATOR VÓÓR DE AFREIS 1. Indien, vóór de aanvang van de reis, één van de wezenlijke punten van het contract niet kan worden uitgevoerd, dient de reisorganisator de reiziger zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, daarvan op de hoogte te brengen en hem in te lichten over de mogelijkheid het contract te verbreken zonder kosten, tenzij hij de door de reisorganisator voor- gestelde wijziging aanvaardt. 2. De reiziger dient zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, de reisbemiddelaar of reisorganisator van zijn beslissing in kennis te stellen. 3. Zo de reiziger de wijziging aanvaardt, dient er een nieuw contract of een bijvoegsel bij het contract te worden opgesteld waarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed daarvan op de prijs worden meegedeeld. 4. Zo de reiziger de wijziging niet aanvaardt, mag hij de toepassing vragen van artikel 11.

ARTIKEL 11 VERBREKING DOOR DE REISORGANISATOR VÓÓR AFREIS 1. Indien de reisorganisator, vóór de aanvang van de reis, het contract verbreekt wegens een niet aan de reiziger toe te rekenen omstandigheid, heeft de reiziger de keuze tussen: 1) ofwel de aanvaarding van een nieuw aanbod van een reis van gelijke of betere kwaliteit, zonder dat hij een supplement dient te betalen: zo de reis die ter vervanging wordt aangeboden van mindere kwaliteit is, moet de reisorganisator het verschil in prijs zo spoedig mogelijk terugbetalen. 2) ofwel de terugbetaling, zo spoedig mogelijk, van alle door hem op grond van het contract betaalde bedragen. 2. De reiziger kan eveneens, in voorkomend geval, aanspraak maken op een schadeloosstelling voor het niet-uitvoeren van het contract, tenzij: a) de reisorganisator de reis annuleert omdat het minimum aantal reizigers, voorzien in het contract en nodig voor de uitvoering van de reis, niet werd bereikt en de reiziger, binnen de in het contract voorziene termijn en ten minste 15 kalenderdagen vóór de vertrekdatum hiervan schriftelijk op de hoogte werd gebracht; b) de annulering het gevolg is van overmacht, waaronder overboeken niet is inbegrepen. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van diegene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden. ARTIKEL 12 GEHELE OF GEDEELTELIJKE NIET-UITVOERING VAN DE REIS 1. Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten waarop het contract betrekking heeft, niet zal kunnen worden uitgevoerd, neemt de reisorganisator alle nodige maatregelen om de reiziger passende en kosteloze alternatieven aan te bieden met het oog op de voortzetting van de reis. 2. Zo er een verschil is tussen de voorgenomen en de daadwerkelijk verleende diensten, stelt hij de reiziger schadeloos ten belope van dit verschil. 3. Indien dergelijke regeling onmogelijk blijkt of indien de reiziger deze alternatieven om deugdelijke redenen niet aanvaardt, moet de reisorganisator hem een gelijkwaardig vervoermiddel ter beschikking stellen dat hem terugbrengt naar de plaats van het vertrek, en, in voorkomend geval, de reiziger schadeloos stellen. ARTIKEL 13 VERBREKING DOOR DE REIZIGER De reiziger kan te allen tijde het contract geheel of gedeeltelijk verbreken. Indien de reiziger het contract verbreekt wegens een aan hem toe te rekenen omstandigheid, vergoedt hij de schade die de reisorganisator en / of -bemiddelaar lijden ten gevolge van de verbreking. De schadevergoeding kan forfaitair bepaald worden in de bijzondere voorwaarden of in het reisprogramma, maar mag ten hoogste éénmaal de prijs van de reis bedragen. ARTIKEL 14 AANSPRAKELIJKHEID VAN DE REISORGANISATOR 1. De reisorganisator is aansprakelijk voor de goede uitvoering van het contract, overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de bepalingen van het contract tot reisorganisatie redelijkerwijs mag hebben, en voor de uit het contract voortvloeiende verplichtingen, ongeacht of deze verplichtingen zijn uit te voeren door hem zelf dan wel door andere verstrekkers van diensten en zulks onverminderd het recht van de reisorganisator om deze andere verstrekkers van diensten aan te spreken. 2. De reisorganisator is voor de daden van nalatigheid van zijn aangestelden en vertegenwoordigers, handelend in de uitoefening van hun functie, evenzeer aansprakelijk als voor zijn eigen daden en nalatigheden. 3. Indien een internationaal verdrag van toepassing is op een in het contract tot reisorganisatie inbegrepen dienst, wordt de aansprakelijkheid van de reisorganisator overeenkomstig dat verdrag uitgesloten of beperkt. 4. Voor zover de reisorganisator niet zelf de in het reiscontract voorziene diensten verleent, wordt zijn aansprakelijkheid voor stoffelijke schade en de vergoeding van de derving van het reisgenot samen beperkt tot tweemaal de reissom. 5. Voor het overige zijn de artikelen 18 en 19 van de wet van 16 februari 1994 van toepassing.

83


ARTIKEL 15 AANSPRAKELIJKHEID VAN DE REIZIGER De reiziger is aansprakelijk voor de schade die de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hun aangestelden en / of hun vertegenwoordigers door zijn fout oplopen, of wanneer hij zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. De fout wordt volgens het normale gedrag van een reiziger beoordeeld.

Geschillen m.b.t. lichamelijke letsels kunnen enkel door de rechtbanken beslecht worden. 5. Het paritair samengesteld arbitraal college doet, overeenkomstig het geschillenreglement, op een bindende en definitieve wijze uitspraak over het reisgeschil. Hiertegen is geen beroep mogelijk.

ARTIKEL 16 KLACHTENREGELING 1. Vóór de afreis: Indien de reiziger een klacht heeft voor de afreis moet hij deze zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs indienen bij de reisbemiddelaar en/of reisorganisator. 2. Tijdens de reis: Klachten tijdens de uitvoering van het contract moet de reiziger zo spoedig mogelijk ter plaatse, op een gepaste en bewijskrachtige manier, melden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet hij zich - in deze volgorde - wenden tot een vertegenwoordiger van de reisorganisator, of een vertegenwoordiger van de reisbemiddelaar of rechtstreeks tot de reisbemiddelaar, of ten slotte rechtstreeks tot de reisorganisator. 3. Na de reis: Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de reiziger onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij uiterlijk één maand na het einde van de reisovereenkomst bij de reisbemiddelaar of anders bij de reisorganisator per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs een klacht indienen.

Secretariaat van het arbitraal college, en algemeen secretariaat van de Geschillencommissie Reizen: telefoon: 02 277 62 15 (9u tot 12 u) fax: 02 277 91 00 City Atrium, Vooruitgangstraat 50, 1210 Brussel e-mail: clv.gr@skynet.be

ARTIKEL 17 VERZOENINGSPROCEDURE 1. Ingeval van betwisting moeten de partijen eerst onderling een minnelijke regeling nastreven. 2. Mislukt deze poging tot minnelijke regeling binnen een termijn van 1 tot 3 maanden, dan kan elk van de betrokken partijen aan het secretariaat van de Cel Verzoening van de vzw Geschillencommissie Reizen vragen om een verzoeningsprocedure op te starten. Alle partijen dienen ermee in te stemmen. 3. Hiertoe zal het secretariaat aan de partijen een verzoeningsreglement en een "overeenkomst tot verzoening" bezorgen. 4. Overeenkomstig de in het reglement beschreven eenvoudige procedure, zal een onpartijdige verzoener daarna contact opnemen met de partijen teneinde een billijke verzoening tussen de partijen na te streven. 5. Het eventueel bereikte akkoord zal in een bindende schriftelijke overeenkomst vastgelegd worden. Secretariaat van de “Cel verzoening”: telefoon: 02 277 61 80 fax: 02 277 91 00 e-mail: verzoening.gr@skynet.be ARTIKEL 18 ARBITRAGE OF RECHTBANK 1. Wordt geen verzoeningsprocedure ingesteld of mislukt deze, dan kan de eisende partij desgewenst een arbitrageprocedure instellen voor de Geschillencommissie Reizen of een procedure aanhangig maken voor de gewone rechtbank. 2. De reiziger kan nooit verplicht worden de bevoegdheid van de Geschillencommissie Reizen te aanvaarden, noch als eisende noch als verwerende partij. 3. De reisorganisator of reisbemiddelaar die verwerende partij is kan de arbitrage slechts weigeren indien het door de eisende partij geëiste bedrag 1250 euro bedraagt of meer. Hij beschikt hiervoor over een termijn van 10 kalenderdagen na ontvangst van de aangetekende brief waarin wordt aangegeven dat een dossier met een vordering vanaf 1250 EUR werd geopend bij de Geschillencommissie Reizen 4. Deze arbitrageprocedure wordt geregeld door een geschillenreglement, en kan slechts worden opgestart na het indienen van een klacht bij de onderneming zelf en wel zodra vaststaat dat het geschil niet minnelijk kon geregeld worden of zodra 4 maanden zijn verstreken na het (voorziene) einde van de reis (of eventueel vanaf de prestatie die aanleiding gaf tot het geschil).

84


BIJZONDERE REISVOORWAARDEN van Mare Tours

ARTIKEL 1 | DE PRIJS 1. De totaal prijs in EUR omvat, 99 Alle verblijven in de vermelde hotel categorieën (budget, standaard, superior of deluxe) 99 Verblijf op basis van logies alleen, tenzij anders vermeld 99 Alle lokale taksen en resort fees, tenzij anders vermeld 99 Nederlandstalig Roadbook voor alle selfdrives 2. De totaal prijs in EUR omvat NIET: 99 Nationale of internationale vluchten, tenzij anders vermeld 99 Huurwagen 99 Alle persoonlijke uitgaven zoals bijvoorbeeld dranken, fooien, … 99 Alle uitstappen die niet uitdrukkelijk vermeld staan als inbegrepen, facultatieve uitstappen bijvoorbeeld 99 Enige kosten met betrekking tot paspoorten, visums, … 99 Transfers, tenzij anders vermeld 3. Mare Tours zal de reiziger en de reisbemiddelaar, in de mate van het mogelijke en voor zover haar bekend, steeds zo correct mogelijk op de hoogte trachten te brengen van deze niet inbegrepen componenten. Dit zal gebeuren op moment van reservatie. 4.De online prijzen die terug te vinden zijn op de website van Mare Tours (http://www.americaexpert.be) kunnen ten allen tijde gewijzigd worden. De prijs van de online aangeboden producten is die zoals genoteerd op de Mare Tours website, behalve in het geval dat er duidelijk sprake is van een materiële vergissing. In dat geval is Mare Tours niet verplicht om de producten te leveren aan de reiziger of reisbemiddelaar tegen een klaarblijkelijke foutieve prijs. De reiziger had duidelijk kunnen zien dat de vermelde prijs niet correct kon zijn voor dat product. 5. Wijzigingen aan de heffingen, belastingen en vervoerskosten ( met inbegrip van brandstoftoeslagen ) die in de totaalprijs vervat zijn, of invoering van nieuwe taksen kunnen aanleiding geven tot een prijsherziening en zullen netto worden verrekend tot de vijfenveertigste dag voor de datum van de afreis. De prijsherziening zal worden bepaald door het positieve of negatieve verschil te berekenen tussen de prijs die van toepassing was op datum van het reiscontract en de prijs op datum van de invoering van de prijswijziging. 6. Afwijkingen op de standaard programma’s Indien er aanpassingen gebeuren aan bestaande programma’s, gaande van de volgorde van de reis, verblijfsduur of enig andere, zal de prijs opnieuw berekend worden. ARTIKEL 2 | BELANGRIJKE DOCUMENTEN / FORMALITEITEN 1. Identiteitskaarten, Paspoorten en visums a. Een visum is een apart document, kleefbriefje of stempel in het paspoort van de reiziger. Het dient in bepaalde landen en gedurende bepaalde periodes als vergunning om naar of door dat bepaald land te reizen of er te werken. Bij publicatie van deze brochure was er voor de reizigers met de Belgische nationaliteit een visum noodzakelijk voor zowel de Verenigde Staten alsook weldra ook voor Canada. Deze voorschriften kunnen echter steeds veranderen, voor een update verwijzen wij u dan ook verder naar uw reisbemiddelaar of naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken ( http://www.diplomatie.be ). b. Voor alle reizen, gepubliceerd in deze brochure , is er een internationaal paspoort nodig met een geldigheidsdatum tot 6 maanden na terugkeer. Indien het vluchtschema via de Verenigde Staten van Amerika loopt, zelfs

wanneer u er in transit blijft of wanneer u er effectief verblijft, dient u tijdig een elektronische visumaanvraag te doen via het web. Maximum 90 dagen en minimum 72 uur voor vertrek. (http://esta.cbp.dhs.gov/esta) en in het bezit te zijn van een gedigitaliseerd internationaal paspoort. Wendt u dan ook op tijd en zo vroeg mogelijk tot de bevoegde dienst van uw gemeente en heb minimaal drie pasfoto’s bij voor een gedigitaliseerd paspoort. Voor reizen en transit in Canada dient u in het bezit te zijn van een ETA (elektronisch visum), aan te vragen via het web (http://www.cic.gc.ca/ english/visit/eta.asp) c. Voor kinderen van elke leeftijd is ook een eigen internationaal paspoort met een geldigheidsduur van 6 maanden na terugkeer verplicht, dit voor elke reis gepubliceerd in deze brochure. d. Reizigers die een andere nationaliteit hebben dan dan de Belgische, dienen zicht te wenden tot hun ambassade of consulaat. e. De reiziger dient zelf te zorgen dat hij of zij in bezit is van alle noodzakelijke documenten ( int. Paspoort, visa, pasfoto’s, … ) f. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de correcte inlichtingen die vereist zijn voor zijn reis, aan de officiële instanties en de reisorganisator. 2. Gezondheid, Medische voorzieningen Voor reizen naar de Verenigde Staten van Amerika of Canada zijn tot op heden geen verplichtingen tot inentingen. De meest volledige en up to date lijst kan je terugvinden op de website van www.itg.be . Hou er wel rekening mee dat medische kosten zeer hoog kunnen oplopen in de Verenigde Staten van Amerika alsook in Canada. Een bijstandsverzekering is dan ook aangewezen voor deze soort reizen. ARTIKEL 3 | SPECIFIEKE DIENSTEN EN PRODUCTEN 1. Vliegtuigtickets a. De reiziger aanvaardt dat de aangeboden prijs voor vliegtuigtickets pas gegarandeerd kan worden na de volledige betaling van de reiziger / reisbemiddelaar met daarop volgend de uitgifte van het ticket door Mare Tours. b. Uitgegeven vliegtuigtickets zijn niet wijzigbaar, annuleerbaar of terugbetaalbaar tenzij anders vermeld. c. Mare Tours zal eventuele vluchtuur wijzigingen, tot 48 uur voor vertrek, via de reisbemiddelaar aan de reiziger doorgeven. Dit kan afwijken gedurende verlengde weekends. Eens binnen de periode van 48 uur, is de reiziger zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van eventuele wijzigingen in vluchturen. Ook voor de terugvlucht ligt de verantwoordelijkheid bij de reiziger zelf. Mare Tours is dan ook niet verantwoordelijk voor het missen van een vlucht indien deze regel niet nageleefd werd. d. Mare Tours kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enig gevolg dat voortvloeit uit vertragingen, stakingen of andere acties (overmacht) die een impact hebben op het normale verloop van de luchtvervoersdiensten. De extra kosten die hieruit voortvloeien zullen ten koste zijn van de reiziger. e. Bij vertraging of overboeking of annulering van een vlucht gelde de bepalingen van de “ Europese Verordening over vergoedingsstelsels “ opgelegd aan de luchtvaartmaatschappijen, die de conventie van Montreal hebben goedgekeurd en indien het vervoer gebeurt tussen landen die het verdrag van Montreal hebben onderschreven. Voor het andere vervoer blijven de limieten van aansprakelijkheid van de Conventie van Warschau en het aanvullende protocol van Den Haag gelden. 2. Accommodatie a. De Reiziger erkent op de hoogte te zijn van het feit dat de meeste hotels in New York en diverse andere staten van de Verenigde Staten een minimumleeftijd van 21 jaar hanteren. Dat wil zeggen dat het hotelpersoneel aan reizigers, die jonger zijn dan 21 jaar en niet begeleid zijn door een persoon die ouder is, het toewijzen van een kamer en daarmee ook samenhangt de check – in mag weigeren. Mare Tours kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen voortvloeiend uit het niet in acht nemen van deze regel.

3. Huurwagen a. Huurwagens kunnen in de Verenigde Staten en Canada enkel bestuurd worden door personen die over een geldig internationaal rijbewijs beschikken. b. Reizigers kunnen enkel een huurwagen reserveren en besturen indien deze ook over een geldige kredietkaart beschikken c. Mare Tours wil er tevens ook op wijzen dat sommige verhuurwagenfirma’s er een extra kost op na laten, indien de wagen afgegeven wordt op een andere locatie dan waar hij is opgehaald ( drop off cost ). ARTIKEL 4 | BETALING VAN DE REISSOM 1.Voorschot a. Indien de reis een vlucht omvat, dient het bedrag van de vlucht onmiddellijk 100 % door de reiziger betaald te worden. De integrale betaling van het ticket is noodzakelijk om de uitgifte van de tickets te kunnen uitvoeren. b. Voor alle andere diensten dient een voorschot betaald te worden van 35 % op de totale som van deze diensten, tenzij dit anders vermeld wordt op moment van reservatie. Het voorschotbedrag dient ook betaald te worden bij uitvoering van het boekingsproces. c. Indien de reis een verzekering omvat, dient het bedrag van de verzekering onmiddellijk 100 % betaald te worden. De integrale betaling van de verzekering is nodig voor de effectieve activatie van de verzekering. d. Voor alle andere extra’s zoals excursies, toegangstickets, ... , zal er altijd gevraagd worden om het volledige bedrag onmiddellijk te betalen. Tenzij anders vermeld op moment van reservatie. e. Indien de reservatie gebeurd op minder dan 45 dagen voor de vertrekdatum, dient het volledige bedrag van de reis onmiddellijk 100% betaald te worden op moment van reservatie. Hetzelfde is van toepassing op reservaties uit promotiecampagnes. 2. Saldo a. Het saldo van de reis ( het verschil tussen het betaalde voorschot en het totale bedrag van de reis ) zal uiterlijk 45 dagen voor de vertrekdatum betaald dienen te worden. ARTIKEL 5 | OVERDRAAGBAARHEID EN WIJZIGINGEN 1. De uitgegeven vliegtuigtickets van de reiziger, zijn niet overdraagbaar, noch terug betaalbaar of wijzigbaar tenzij uitdrukkelijk vermeld of tegen een bepaalde kostprijs. De kostprijs die de luchtvaartmaatschappij aangerekend zal verhoogd worden met een forfaitaire kost van 45 euro per persoon. 2. Niet elke geboekte dienst is wijzigbaar. Als de reiziger wil weten wat de wijzigingsmogelijkheden zijn van bepaalde diensten of producten, dient hij zich daaromtrent in te lichten via zijn reisbemiddelaar. Deze zal op zijn beurt de nodige informatie inwinnen bij Mare Tours. Tenzij hier reeds vermeld. 3. Een wijziging in de reservatie van een huurwagen kan enkel worden uitgevoerd volgens de voorwaarden van de betrokken verhuurmaatschappij en mits betaling van de daarvoor contractueel bepaalde vastgestelde vergoedingen. Het is niet mogelijk van nog wijzigingen aan te brengen op de dag waarop de huurperiode aanvangt, de totale prijs zal dan ook verschuldigd blijven. Mare Tours rekent tevens ook een administratieve kost aan van 45 euro voor het wijzigen van het afgesloten huurcontract. 4. Accommodaties / hotels Wijzigingen met betrekking tot accommodaties of hotels die gereserveerd werden via Mare Tours, geven onverminderd aanleiding tot volgende kosten die verschuldigd zijn aan Mare Tours. Tenzij anders vermeld bij reservatie.

85


99 Tot 29 dagen voor vertrek: € 30 euro per persoon 99 Van 28 – 15 dagen voor vertrek: 50 % van de totaalprijs van de accommodatie of hotel, met een minimum van € 100 per persoon 99 Vanaf 14 dagen voor vertrek: Geen wijzigingen meer mogelijk en dus automatisch ook 100 % verschuldigd van het totale bedrag van de accommodatie of hotel 5. Terugbetalingen Elke terugbetaling zal verlopen via de reisbemiddelaar. Deze terugbetaling zal gebeuren op rekening van de reisbemiddelaar en deze zal vervolgens overgaan tot terugbetaling aan de reiziger. De terugbetaling gebeurt na inhouding van dossierkosten, bovenvermelde wijzigingskosten en eventuele vergoedingen die verschuldigd zouden zijn door de verzekeraar. De reiziger dient er ook rekening mee te houden dat de terugbetaling van de geboekte diensten enkele maanden in beslag kan nemen. ARTIKEL 6 | ANNULERING DOOR DE REIZIGER 1. Niet elke geboekte dienst valt automatisch te annuleren. In principe zijn boekingen gemaakt in het kader van een promotiecampagne en boekingen gemaakt aan zeer gunstige tarieven niet te annuleren. Indien de reiziger wil weten wat de annuleringsmogelijkheden van bepaalde geboekte diensten zijn dient hij zich daaromtrent voor elke boeking in te lichten bij zijn of haar reisbemiddelaar. Deze zal op zijn beurt contact opnemen met Mare Tours. 2. Vliegtuigtickets 99 Voor uitgifte van het ticket: Indien de reiziger het geboekte vliegtuigticket wenst te annuleren voor uitgifte van het ticket, zal Mare Tours een administratieve kost van 30 euro per persoon aanrekenen. 99 Na uitgifte van het ticket: In principe zijn vliegtuigtickets na uitgifte niet te annuleren tenzij anders uitdrukkelijk vermeld bij reservatie. Indien er wel kan geannuleerd worden, dient dit te gebeuren tegen en volgens de voorwaarden van de betrokken luchtvaartmaatschappij(en). Hierbij kunnen kosten aangerekend worden door de luchtvaartmaatschappij, deze zullen daarenboven verhoogd worden met een administratieve kost van 30 euro van Mare Tours. 3.Accommodaties / Hotels Indien het mogelijk is om bepaalde accommodaties of hotels te annuleren, geeft deze annulering aanleiding tot volgende kosten die verschuldigd zijn aan Mare Tours: 99 57 dagen voor vertrek: 10 % van de totale kostprijs van het hotel of andere accommodatie en dit met een minimum van 40 euro per persoon. 99 Van 56 – 29 dagen voor vertrek: 25 % van de totaalprijs van het hotel of andere accommodatie met een minimum van 60 euro per persoon 99 Van 28 – 15 dagen voor vertrek: 50 % van de totaalprijs van het hotel of andere accommodatie met een minimum van 80 euro per persoon 99 Vanaf 14 dagen voor afreis kan er geen annulering meer worden uitgevoerd en zal de totaalprijs van het hotel of andere accommodatie 100 % verschuldigd blijven. NOOT: indien bepaalde leveranciers strengere voorwaarden stellen, zal Mare Tours genoodzaakt zijn deze zelfde voorwaarden te hanteren naar de klant toe. 4.Huurwagen Bij Mare Tours gereserveerde huurwagens kunnen tegen een administratieve kost van 45 euro worden geannuleerd, indien dit ten laatste 29 dagen voor vertrek gedaan wordt. Vanaf de 28ste dag voor vertrek zal de administratieve kost 75 euro bedragen. In geen enkel geval kan de huurwagen geannuleerd worden op de dag dat normaal gezien de huurperiode zou aanvangen. In dit

86

geval zal de totaalprijs van de huurwagen verschuldigd blijven. 5.Excursies / toegangstickets / treintickets of andere extra’s Bij Mare Tours geboekte excursies, toegangstickets, treintickets of andere extra’s zijn niet altijd automatisch annuleerbaar tegen een vergoeding. Dit dient per onderdeel of product aangevraagd te worden door de reisbemiddelaar, in opdracht van de reiziger. Voor excursies die op naam gereserveerd werden, kunnen er geen annuleringen plaatsvinden. Voor andere zijn de minimum kosten voor te annuleren de volgende: 99 57 dagen voor vertrek: 10 % van de totale kostprijs en dit met een minimum van 40 euro per persoon. 99 Van 56 – 29 dagen voor vertrek: 25 % van de totaalprijs en dit met een minimum van 60 euro per persoon 99 Van 28 – 15 dagen voor vertrek: 50 % van de totaalprijs en dit met een minimum van 80 euro per persoon 99 Vanaf 14 dagen voor afreis kan er geen annulering meer worden uitgevoerd en zal de totaalprijs, 100 % verschuldigd blijven. NOOT: indien bepaalde leveranciers strengere voorwaarden stellen, zal Mare Tours genoodzaakt zijn deze zelfde voorwaarden te hanteren naar de klant toe. 6. Algemene richtlijnen De annulering van een product / boeking kan enkel schriftelijk gebeuren door de Reiziger en dit via een schriftelijk schrijven of ontvangstbewijs bezorgt aan Mare Tours door de reisbemiddelaar. ARTIKEL 7 | INSOLVENTIE Mare Tours is aangesloten bij Garantiefonds Reizen dat in bepaalde omstandigheden en onder bepaalde voorwaarden tussenkomt in de uitvoering van de reis of de kosten daarvan bij financieel onvermogen van de reisorganisator of – bemiddelaar. Verder informatie hieromtrent wordt ter beschikking gesteld via de website van www.gfg.be ARTIKEL 8 | AANSPRAKELIJKHEID 1. De algemene aansprakelijkheid wordt geregeld door artikel 14 van de Algemene Reisvoorwaarden, wat op zijn beurt een samenvatting is van artikels 17 en 18 van de Reiscontractenwet. De aansprakelijkheid van de reisorganisator is niet betrokken in geval van overmacht ( zoals gedefinieerd in artikel 14 paragraaf 2b in de Reiscontractenwet ) of van een gebeurtenis die hij zelfs met inachtneming van de grootste zorgvuldigheid niet kan voorzien of verhelpen. Bovendien is de reisorganisatie bij wet verplicht, om in het mate van het mogelijke, bijstand en hulp te verlenen aan de in moeilijkheden verkerende reizigers tijdens de uitvoering van het reiscontract. In deze gevallen ( overmacht of hulp en bijstand ) zal de reisorganisator de door hem gemaakte kosten voor extra vervoer en / of verblijf ten laste leggen van de reiziger. 2. In overeenstemming met artikel 9 van de Europese verordening nr 2111/2005 is de reisorganisator verplicht de reiziger te informeren over het bestaan van een lijst van luchtvaartmaatschappijen die binnen de EU een exploitatieverbod opgelegd kregen, de zogenaamde communautaire lijst. Deze kan men consulteren op http://air-ban.europe.eu 3. In overeenstemming met artikel 11 van de Europese verordening nr 2111/2005 moet de reisorganisator verplicht de reiziger informeren over de identiteit van de exploiterende luchtvaartmaatschappijen die betrekking hebben op uw vlucht. Voor zover de identiteit nog niet bekend is op het ogenblik van de boeking wordt de naam vermeld van de maatschappij die waarschijnlijk de vlucht zal uitvoeren. De identiteit van de exploiterende luchtvaartmaatschappij wordt u

meegedeeld bij het versturen van de vliegtickets / saldofactuur. Indien zich naderhand wijzigingen voordoen zal men u zo snel mogelijk informeren en in elk geval voor de check – in of, als er bij overstappen een aansluitende vlucht geen check – in plaatsvindt, bij het instappen. 4. De Reisorganisator kiest zijn luchtvaartmaatschappijen met de grootste omzichtigheid. Zo worden op alle intercontinentale en continentale vluchten enkel reguliere lijnvluchten ingeschakeld, die borg staan voor het correct hanteren van de verplichte veiligheidsmaatregelen. 5.Eventuele wijzigingen en / of errata in de gepubliceerde programma’s zullen als dusdanig zo vlug mogelijk aan de reisagent worden meegedeeld. 6. Mare Tours kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het goede verloop van de excursies, die de reizigers bij derden zelf boeken. 7. Alleen wanneer het Ministerie van Buitenlandse Zaken enig bezoek aan een land expliciet afraadt kan voor de reiziger zijn annuleringsverzekering in werking treden. 8. Mare Tours is niet aansprakelijk voor een eventuele aanhouding door de politie en / of andere autoriteiten wegens het door de reiziger niet naleven van de plaatselijke geldende wetten en voorschriften van het land. 9. Mare Tours heeft het recht de reisovereenkomst op te zeggen, zonder aansprakelijk te kunnen worden gehouden voor enige schade in geval van overmacht, waar onder wordt verstaan “ abnormale en onvoorziene omstandigheden, die onafhankelijk zijn van de wil van degene die zicht erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden. Bij het vaststellen van overmacht zal er rekening gehouden worden met de lokale omstandigheden waarop de reisovereenkomst betrekking heeft. ARTIKEL 9 | KLACHTENBEHANDELING 1.Alle klachten met betrekking tot de reis dienen onmiddellijk of zo snel mogelijk, schriftelijk ter kennis worden gebracht van Mare Tours. Onverminderd artikel 16 van de Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, aanvaardt Mare Tours eveneens dat dergelijke klachten per e-mail aan de reisbemiddelaar worden gericht. Deze reisbemiddelaar moet deze dan ook schriftelijk of per e-mail deze klacht overmaken aan Mare Tours. 2.In elk geval dient een klacht binnen een termijn van 1 maand na de terugkeer aan Mare Tours te worden meegedeeld. Klachten die na deze termijn worden toegestuurd, zullen als laattijden en dus ook onontvankelijk worden beschouwd. ARTIKE 10 |SLOTBEPALING Door het reserveren van een reis bij Mare Tours, verklaart de reiziger zich ook akkoord met de vermelde algemene en bijzondere voorwaarden.


WWW.MARETOURS.BE | CALLCENTER: 016/50 22 22

 AALST

Molenstraat 28b

T 053/72.97.97

info.AL2@maretours.be

 AARSCHOT

Martelarenstraat 23

T 016/56.36.56

info.AAR@maretours.be

 DEURNE

Turnhoutsebaan 107

T 03/325.87.55

info.DEU@maretours.be

 RILLAAR

Diestsesteenweg 141

T 016/50.93.10

info.AA2@maretours.be

 BEVEREN

Yzerhand 6

T 03/775.62.27

info.BEV@maretours.be

 BORSBEEK

De Robianostraat 2

T 03/322.62.00

info.BOR@maretours.be

 BRASSCHAAT

Bredabaan 298

T 03/652.19.11

info.BRA@maretours.be

 BRUGGE

Gistelsesteenweg 432

T 050/39.20.00

info.BRU@maretours.be

 DIEST

Hasseltsestraat 67

T 013/32.35.35

info.DIE@maretours.be

 EEKLO

Stationsstraat 5

T 09/377.25.99

info.EEK@maretours.be

 GEEL

Markt 43

T 014/58.35.38

info.GEE@maretours.be

 GENK

‘De Passage’ Molenstraat 13, b 1

T 089/35.77.27

info.GNK@maretours.be

 HECHTEL-EKSEL

Kerkstraat 8 bus 2

T 011/73.36.36

info.HEK@maretours.be

 KORTRIJK

”K in Kortrijk“ Steenpoort 2/W034

T 056/24.56.80

info.KOR@maretours.be

 LEUVEN

Tiensestraat 64

T 016/20.27.33

info.LEU@maretours.be

 LONDERZEEL

Dorpstraat 2

T 052/30.47.30

info.LON@maretours.be

 MOL

Graaf de Broquevillestr. 23

T 014/31.84.63

info.MOL@maretours.be

 ROESELARE

Noordstraat 62

T 051/24.26.28

info.ROE@maretours.be

Verantwoordelijke uitgever: M.J. Vancamp, Diestsesteenweg 141, 3202 Aarschot, BE 0428007154 licentienr. A1883 Op al deze reizen zijn de algemene reisvoorwaarden van toepassing, voor meer info kan u terecht in een van onze kantoren of op onze website.

2016-2017-mare-tours-usa-en-canada-web