Page 1

PTF Foto V책ren 2011

Maren Frigstad


Djevel/Engel bilde Oppgaven i PTF var å ta fire valgfrie bilder. Det første bildet hadde jeg klart for meg med en gang jeg fikk oppgaven. Jeg har ikke sett noe lignende før. Bildet ble akkurat slik jeg ville ha det. Bildet er tatt i studioet på skolen, med min gode veninne Kathrine Svendsen som modell. Både hun som er personen i midten, engelen og djevelen. Hun har en engel på den ene skuldra og en djevel på den andre. Da jeg var i studio var jeg nøye på å ha lysinnstillingene like, slik at det ikke blir noe forskjell på de tre bildene. Utsnittet er halvtotal på det store, for å kunne se engelen og djevelen bedre og heltotal på djevelen og engelen. Har satt sammen tre bilder til et og lagt på skygger for å få engelen og djevelen til å se så ekte ut som mulig. Denne er å lagt til for at de har noe å stå på! Bildene er redigert i Camera Raw og PhotoShop. Har redigert kun litt på ujevnheter og fargeinstillingene.


Bildet er tatt i ei kjønn på Iveland, modellen er Silje Jørgen te bildet er at bruden skal ikke være like glad som bruder v en bildeserie med to bilder i. Det andre bildet er på neste s fargejustering og gjort om til svart/hvitt. Sto på en stor ste å få effekten av at hun skal bli liten og sårbar. Valgte dette ikke få med trærne som er rundt. Det passet utmerket bra dekjolen blaffrer. Og slik at hun ikke får store skygger i ansi at hun gråter, mens bildet på neste side er stortotal i det gy


B R U D E B I L D E

nsen og kjolen er lånt av moren hennes. Budskapet i detvanligvis er, hun gjør noe hun ikke har lyst til. Bildene er side! Har ikke redigert mye på bildene, kun småplukk, ein og brukte et stativ for å ta bildet i fugleperspektiv for også for å få med skinnet i vannet bak henne og for å at det var overskyet og blåste mye, slik at håret og bruiktet. Dette bildet er halvtotal for at man man se tydelig yldne snitt.


Brude


ebilde 2


Barnebilde

Barnebildene er to bilder som har en samme stilen og samme redigering. Barna er mine to nydelige tanteunger Marthe og Alexander. Jeg tok bildene litt opp i skogen på hytta mi! Bygningen på bildet til venste er et kjempegammelt skolehus. For å få til disse bildene måtte jeg ha en sjokolade for smiske med søskenparet til å være fine på bildene. Jeg tok på dem fine lyse sommerklær for at det skulle passe fint til den lyse naturbakgrunnen. Men skal ikke si det var enkelt å ta bilder av to barn som helst bare ville leke. Utsnittet jeg har valgt på bildet til høyre er heltotal, for å få med hele utrykket til jenta og for å kunne se hele kjolen. Jeg plasserte henne litt ned i bildet for å få virkningen av at hun ser liten ut. Siden barna er så små, har de ikke mye urenheter i fjeset. Det er derfor heller ikke mye redigering på disse to bildene. Redigerte de til vintage slik at det ser mer sommerlig og fine naturfarger. Det nederte bildet er halvnært for å se tydelig kysset. Jeg har plassert barna i skyggen for ikke å få skygger i ansiktet men likevell få en fint utendørs bilde.


Stuebilde

Dette bildet ser ut som et slags interiør bilde, serlig m tok det i stua hjemme hos meg selv. Tok bildet i det g dellen er Sofie Neverdal Oslen.Jeg tok ned gardinene utenifra. Dette bildet er heller ikke mye redigering p ville ha det pü bildet.

Jenta i stolen skal bare slappe av og nye livet. Sitte i e blad i fanget.


med den vintage stilen jeg har redigert på bildet. Jeg gyldne snitt for å gjøre det så ryddig som mulig. Moe for å gjøre bakgrunnen helt hvit, i stedet for støy på siden fargene som allerede var i rommet var slik jeg

en behagelig stol, i et koselig rom, med en kopp te og


TAKK

For at du s책 p책 bildene mine

PTF Foto  

Prosjekt til Fordypning i Foto VG1

Advertisement