Page 1

Седмични предложения

Travel Newsletter Мареа Травъл 5 септември 2012 Година 2, Издание 25

Есента е сезонът на фестивалите, особено в Европа. Посветили сме седмичния ни брой на най-големия винен фестивал в Германия, който се провежда в едно малко градче на Пътя на виното.

Винен уикенд фестивал в Bad Dürkheim, Германия Каним ви да посетите един от най-големите фестивали в Германия – Dürkheim Wurstmarkt. Той се провежда в първите уикенди на септември. Традицията датира отпреди 570 години. Можете да опитате над 150 вида вино – от Ризлинг до Айс вино. Бад Дюркхайм е разположен на Пътя на виното и е център на виненото производство и балнеологията.

За атмосферата допринасят концертите и представленията на живо, както и апетитните немски вурстчета. В центъра на града се намира най-голямата винена бъчва в света, която би могла да побере 1,7 милиона литра вино. Тя е превърната в ресторант, който побира 650 души. Районът е известен и със своите термални извори още от Средновековието. В центъра на града е разположен Kurzentrum, който предлага медицински СПА процедури и уелнес. Особено популярни са комбинациите от вана и масаж със специфични аромати, като например: ягодова вана и масаж с ягодово олио. Предлагат се и тайландски и аюрведа масажи. В турската баня с помощта на специален терапевт се изпълнява Хамам ритуал, който включва сауна, масаж, чаена церемония и релаксация. Градът разполага с открит инхалаториум, където солена изворна вода се стича по 330-метрова стена. Мястото е подходящо за любителите на богатите традиции и култура, ценителите на хубавата храна и вино, както и за онези, които търсят активна и здравословна почивка. Можете да стигнете до Бад Дюркхайм с полет до Франкфурт и влак или рент-а-кар. Фестивалното градче е на около час път с кола от Франкфурт. Полети на Bulgaria Air има на 13.09 и на 14.09 следобед. Цената с връщане на 17.09 (понеделник) излиза около 340€.


Къде да отседнете? Hotel Annaberg **** Вид стая

Winegrower suite

Цена

170 EUR

Цена на стая на вечер на база закуска, безплатен безжичен интернет и паркинг. Хотелът е разположен сред лозови масиви. Разкрива прекрасни гледки към долината на река Рейн. Предлага специална програма „Почувствай се по-добре“, която съчетава масажи, козметика, здравословна храна, кулинарни сесии и демонстрации във винарската изба.

Waldhotel Eisenberg *** Двойна стая

Единична стая

90 EUR

70 EUR

Цена на стая на вечер. Безплатен безжичен интернет и паркинг. Хотелът разполага със сауна и уелнес зона, където се предлагат традиционни тайландски масажи. Намира се на около 12 км от Бад Дюркхайм. Предлага се шатъл срещу допълнително заплащане и ползване на колела безплатно.

Ramada hotel Neustadt ***

Стандартна двойна

Двойна супериор

80 EUR

103 EUR

Цена на стая на вечер. Безжичен интернет и паркинг срещу заплащане. Доплащане за закуска - 14€. Хотелът разполага със сауна и фитнес. Намира се на около 13 км от Бад Дюркхайм, в близост до природен парк Pfälzerwald. Деца до 6 години се настаняват безплатно на наличните легла. Деца до 2 години се настаняват безплатно в кошарка.

За повече информация, насоки и резервации: 02/ 986 7034, 02/ 980 4945 или reservations@mareatravel.com


Предложенията на редактора Какво подбрахме за Вас тази седмица? Универсална хартия за опаковане

Feminine Expression (30 август – 20 септември 2012 г.)

Всички сме се сблъсквали със суматохата преди празници. Напрежението все повече нараства, а идеите се изчерпват. Ако сте се чудили как да опаковате подаръците си бързо, лесно и ефектно, ето един вариант да го направите:

Feminine Expression е изложба на границата между феминизъм и женска изява. Тя обхваща млади художнички от цял свят, тяхното усещане за женствеността, за мястото на жената в съвременното общество, както и за личностната идентификация.

С помощта на универсалната хартия за опаковане! На листа са напечатани всякакви видове пожелания, а вие само трябва да откриете подходящото за случая и да го оградите. За допълнителен ефект можете да поставите панделка с подобен или същия цвят. Може да се поръча през сайта на производителя тук. Необходимо е да се преосмисли какво е женското изкуство и да му се даде повече чуваемост и значимост. „На създаденото от жени изкуство все още се гледа като на прищявка и в никакъв случай като сериозна работа.” – Ния Пушкарова, художничка и фестивален организатор. Напоследък темата за феминизма стана отново актуална в световните музеи. Техния пример са решили да последват и в „Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство“. Изложбата можете да видите на бул. „Черни връх“ № 2

Newsletter_September_1  
Newsletter_September_1  

Travel&Leisure