Page 21

Een carnavaleske groet

H

et carnavalsseizoen is gestart. Op de 11e van de 11e is ook dit jaar weer het officiële startsein gegeven. Uiteraard zijn de voorbereidingen van de carnavalsactiviteiten al weken of zelfs maanden geleden begonnen. Want het blijkt elk jaar weer, dat een goede voorbereiding het halve werk is. Betrokken en samenwerken zijn voor mij de woorden die het eerst in mij opkomen als ik aan de start van een nieuw carnavalsseizoen denk. Ik blijf het namelijk bijzonder vinden dat er zoveel mensen, ongeacht leeftijd of afkomst, betrokken zijn en samenwerken bij de organisatie van een nieuw carnavalsseizoen. Iedereen staan te trappelen om hun bijdrage te leveren. Die bijdragen variëren van het versieren van de praalwagens tot de organisatie van hét carnavalsweekend.

als in 1961 heeft de jongerengemeenschap van Weerselo opnieuw van zich laten horen. De Jongerencarnavalsvereniging De Pearse Köp werd opgericht. Sindsdien vieren C.V. de Knollentrekkers en J.V.C. De Pearse Köp elk jaar samen het carnaval in Weerselo. In 2013 bestaat uw vereniging al 52 jaar. Nog maar drie jaar verwijderd van het jubileumjaar. En ik twijfel erg geen moment aan dat u die 55 jaar gaan halen. Bij deze wens ik u allen bijzonder gezellige, feestelijke en spectaculaire carnavalsactiviteiten toe. Maar inmiddels kan ik uit ervaring zeggen dat ik dat wel aan u kan toevertrouwen. Met carnavaleske groet, Mr. R.S. Cazemier Burgemeester Dinkelland

In 2010 heeft het woord samenwerken voor u een nog diepere betekenis gekregen. Net

Marietje heeft vanaf de oprichting een belangrijke en actieve rol gespeeld binnen onze vereniging. Zo was zij één van de eerste dansmarietjes. Ook was zij vanaf het begin actief betrokken bij de gala. Zo trad ze de eerste jaren vaak op en maakte ze later veelvuldig teksten voor deze of gene en zat ze in het jubleumcomité bij het 33 jarig bestaan van de vereniging. Ondanks haar ziekte bleef Marietje een trouwe bezoekster van diverse carnavalsavonden. Maar haar grootste hobby was toch wel het galacomité; vele jaren lang heeft ze zich hier voor ingezet en zette ze er al het andere voor opzij! Als dank hiervoor werd haar in 2000 de Zilveren Knol uitgereikt. We zullen haar met waardering en respect blijven herinneren.

IN MEMORIAM Voor jou is het doek gevallen, achter de coulissen blijft het stil. We zullen je ontzettend missen met z’n allen, God, wat had’n wie altied ‘n wil.

MARIETJE POTS Beschermvrouwe van onze vereniging Draagster van de zilveren knol Lid van het Galacomité We zullen jouw onverbeterlijke wilskracht en humor nooit vergeten.

`t Knoll´n blaedke 2013 21

Knolnblaedke_2013  

knolnbleadke 2013

Knolnblaedke_2013  

knolnbleadke 2013

Advertisement