Page 1

Grafisk design

Opgaven Visitkort design. En hjemmeside bygget op af html og css, first cast hjemmeside. Jeg skulle tage udgangspunkt i katalogets forside. De forskellige transportmidler var et genkendeligt varemærke/image på Dolp-Journey. Flashbanner, som appetitvækker med flotte dynmiske billeder. Deres katalog skulle være med på siden. Hermed skulle de have deres addresse og email. Designet skulle være enkelt og elegant. Meta tags. Jeg fik mere frihed til at arbejde med flashbanneret. Det var kravene til opgavens.

1

Ide Jeg begyndte at tænke farvevalg, sort, hvid, sandfarvet og mat rød. til hjemmesiden. Enkeltheden i deres designs. Jeg tænkte på sol, sommer, vand, delfiner og rejser.

Udarbejdelse af opgaven Jeg gik igang med at brainstorme. Et godt udgangspunkt sted var at google, hvor jeg undersøgte, hvordan andre rejsebureauer havde valgt at sælge deres rejser til deres målgruppe. Jeg fandt så ud af det var charter rejser og det var ikke Dolp-Journeys måde at sælge rejser på. De ville være et unika i forhold til de andre rejsebaureauer. Efter en del overvejelser og kommunikation med kunden, så kunne jeg gå igang med opsætningen i html og css. 1

2

Opløsning Udgangpunktet var 960 grid system. Bredden på hjemmesiden skulle være 960 px og centret, da størstedelen af brugerne har dette format. Højden skulle være 1000 px, fordi kunden gerne ville have alt samlede i bestemt højde. Her var der så lagt et bagrundsbillede in i css'en. Mange af deres idé koncepter spillede meget på personlig henvendelser og e-mail kommunikation. Det ikke ligesom de andre rejserselskaber, hvor du kan klikke dig igennem ved selvbetjening. Dolp-Journey prioritere kunderservice som det vigtigste. Da det er en meget strukturet rejseløsninger.

Fonte

3 Kataloget skulle afspejle fonten på hjemmesiden, og da det ikke altid er muligt at finde de rigtige, må man finde det der minder mest om. Google web fonts var løsnigen på dette problem. Jeg brugte google fonten: „Pinyon Script', cursive”, svarende til „snell rounded” og „Roboto Condensed” svarende til „cobel”. Der kunne opstå problemer med google fonte. Folk der brugte explorer 8 og nedefter havde ikke muligheden for at se disse google fonts. Jeg tilføjede derfor en 2 ekstra fonte: „Verdana og sans-serif”, så explore bruger kunne se den næste font i systemmet.

Menuen

3

2 Menupunkterne var lavet som en listemenu, og selvom det ikke ser ud som at det holde register, så har jeg som sagt et udgangspunktet i 960 grid, som aftalt med virksomheden. Desuden ville brugervenlighed og udseende ikke stemme overens med resten af hjemmesiden.

Placering

4 Jeg valgte at placere transportmidlerne i venstre side for skabe opmærksomhed omkring, hvad Dolp-Journey tilbød og for at fange brugerens nysgerrighed. Bruger som benyttede sig af en bærbar eller mindre skærm ville se 2/3 af transportmidlerne. Det er et meget bevidst valg, da koncept ideen er – alt kan lade sige gøre. Det kendertegner deres stil. Det giver mere frihed til at tænke ud boksen. Teknisk set er billederne relativt positioneret og absolute positionering afgøre hvor billederene skal ligge, og jeg har lagt dem i baggrunden med z-index:-1.

4


Grafisk design

grafisk  

awegawegwg

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you