Page 1

Hivprevention i Västra Götaland

Utbildning i kondomkunskap och kondomsamtal Kondomen är det enda preventivmedlet som rätt använd ger ett skydd mot både könssjukdomar (STI), hiv och oönskade graviditeter. Trots en relativt hög tillgänglighet av kondomer i Sverige så fortsätter personer att smittas av klamydia och andra STI. Vi ser inte heller någon direkt minskning av antalet oönskade graviditeter eller nyinfekterade personer med hiv. Det är dags att sätta kondomen på kartan och prata sexuell praktik! Hur kan man lansera kondomen till de personer som man möter i individuell rådgivning? Hur kan vi prata om kondomen samtidigt som vi diskuterar hormonella preventivmedel för kvinnor? Vilka problem kan uppstå i kondomanvändningen och hur kan vi som professionella hjälpa personer som söker vår hjälp till rätta med problemen? Hur kan man ha säkrare sex utan kondom? Hivprevention i Västra Götaland erbjuder nu med hjälp av duktiga preventörer runt om i regionen en utbildning i kondomkunskap och kondomsamtal. De som i första hand har nytta av utbildningen är personer som arbetar med rådgivning på vårdcentraler, ungdomsmottagningar, barnmorskemottagningar och könsmottagningar.

Praktisk information Under våren 2012 utbildades personal från hela Västra Götalandsregionen. De är nu redo att komma till er mottagning, eller annan lämplig plats, för att under en halvdag diskutera och utbilda er i kondomkunskap och kondomsamtal. Allt utbildningsmaterial ingår. Utbildningen är kostnadsfri och finansieras av statliga hivmedel. Erbjudandet gäller under hösten 2012 och våren 2013. Sista datum för bokning av utbildningen är den 31 mars 2013.

Ytterligare information och anmälan Södra Älvsborg kontakta Eva Rundberg, E-post eva.rundberg@vgregion.se Telefon: 0761-10 02 40 Fyrbodal kontakta Mia Öster, E-post mia.öster@vgregion.se Telefon: 0761-27 30 28 Göteborg och södra bohuslän samt Skaraborg kontakta Cecilia Erlandsson på Hivprevention i Västra Götaland. E-post: cecilia.erlandsson@vgregion.se Telefon: 0769-498831, 031-346 06 93

Faktablad kondomutbildning 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you