Page 1

TEAM Tora uojCamilla

sveriges hetaste idrottssatsning


t

••

Sommarens hAftigaste sport t Beachvolley Beachvolley är den häftiga sommarsporten som växte fram på Kaliforniens stränder i slutet av 1920-talet. Fortfarande idag förknippas sporten med surfing, sol och stränder men utvecklingen har varit enorm. Sedan 1996 är sporten en officiell OS-gren och i dag turnerar Swatch FIVB World Tour runt på alla kontinenter och har över 100 miljoner kronor i prispengar. I Sverige är Nestea Swedish Beach Tour (NSBT) ett av sommaren häftigaste sportarrangemang och spelas från Åhus i söder till Umeå i norr.

Björn Berg och Simon Dahl öppnade upp svenska folkets ögon för beachvolley och hade stora framgångar i framförallt OS i Aten 2004. Länge har de varit de stora profilerna i svensk beachvolley men nu är dags för ett generationsskifte. Tora & Camilla är Sveriges mest lovade unga beachvolleypar som ingår i förbundets landslagssatsning. Häng med oss och låt Er inspreras av allt positivt beachvolley har att erbjuda!


••

Beachvolley ar unikt Jämställdheten. Herrar och damer får lika mycket prispengar, uppmärksamhet och sändningstid i TV.

Publiksiffrorna. 2500 personer i publiken lever sig med under en dammatch. Folkfesten. Evenemanget genomförs i en ung och trendig miljö för en målgrupp som uppskattar livesportunderhållning.

Flexibiliteten. Den svenska touren spelas både på stränder och mitt inne i stadskärnor där mycket folk rör sig. Kombinationen.

Beachvolley förknippas med sol, bad och unga människor samtidigt som den är en officiell OS-gren och är fri från droger och doping.

Populariteten. Under OS i Sydney 2000 och i Aten 2004 var beachvolley en av de populäraste tv-sporterna.


tora Uppvuxen: Hjärup Född: 1987 Längd: 180 cm

Spelartyp: Blockspelare Meriter:

2:a NSBT Helsingborg 2008. Årets genombrott 2008. JSMguld 2007. USM- guld 2004 och 2005. 30 J-landskamper volleyboll. 3 elitseriesäsonger (Svedala och RIG Falköping)

Under tiden på volleybollgymnasiet i Falköping var jag även lagkapten i juniorlandslaget. Att byta inomhusskorna mot sand mellan tårna var inget svårt beslut. Jag gillar att vi bara är två på planen och allt eget ansvar det innebär. Satsningen tillsammans med Camilla känns spännande, utmanande och helt rätt. Jag är van vid att träna mycket och har svårt att tänka mig något annat.


camilla Uppvuxen: Söderhamn Född: 1984 Längd: 173 cm

Spelartyp: Försvarsspelare Meriter:

SM-guld 2008 och 2006. SM-silver 2007. 1:a NSBT Helsingborg och Umeå 2008. 9:a U-23 EM 2006. Årets genombrott 2005. JSM-guld 2005.

Efter tio år som lovande simmare började jag istället av en ren slump att spela beachvolley. Sen den dagen har jag varit fast och har aldrig haft svårt att motivera mig till en träning. Sju år, många träningstimmar och två SM-guld senare har jag äntligen träffat Tora som älskar det här livet lika mycket som jag och beachvolley har aldrig varit roligare.


vart mal Vårt stora mål är att spela OS i London 2012. För att nå dit har vi hjälp av Sveriges bästa tränare och rådgivare inom beachvolley. Just nu är vi rankade som nummer två i Sverige. Vi är ett framtidslag som redan nu är två välkända och respekterade spelare i Sverige. Camilla har de tre senaste åren vunnit två SM-guld och ett SM-silver. 2008 blev hon nominerad som en av tre till utmärkelsen Årets spelare i Sverige. Tora har gått från att vara en lovande junior till att vara en av Sveriges bästa block- och anfallsspelare och blev välförtjänt vald till Årets genombrott 2008.

Efter sommaren 2008 med Camillas SM-guld och Toras etablering på touren bestämde vi oss för att satsa tillsammans mot OS i London 2012. Under hösten spelade vi vår första World Tour- tävling tillsammans i Thailand där vi gjorde succé och kvalade in till huvudturneringen. Under sommaren har vi båda fått mycket uppmärksamhet i samband med touren då vi är två populära spelare både på och utanför banan. Vi har ett sevärt, publikvänligt och fysiskt spel som skiljer oss från många av de andra svenska damlagen.


teamet runt oss Team Tora & Camilla är långt ifrån bara oss två. Tillsammans med alla samarbetspartners är vi ett och samma team. Svedala Volley, våra tränare, förbundet och självklart våra sponsorer är alla en viktig del av vår satsning.

Våra tränare

Simon Dahl. Sveriges genom tiderna främsta beachspelare med två OSdeltagande på sin meritlista. Efter sin aktiva karriär är han nu en mycket eftertraktad tränare. Simon är just nu även projektchef för World Tourtävlingen Paf Open på Åland. Isak Hermansson. Sveriges mest erfarne beachtränare och har som ende europén gått det brasilianska volleybollförbundets elittränarprogram. Han

har även varit ansvarig för de svenska och slovenska damlandslagen samt det svenska talangprogrammet. Ulric Svensson. Förbundskapten för de svenska landslagen och tidigare manager för OS-laget Berg/Dahl. Mattias Magnusson. En av Sveriges bästa tekniktränare som tränar de svenska landslagen på hemmaplan. Matte driver även Beachhallen i Södertälje där man kan spela beachvolley året om i tropisk och skön miljö. Mer information om deras träningar och events finns på www.beachvolley.se.


19

85


Svedala volley I Svedala Volley har vi satt upp som mål att tillhöra toppen i svensk volleyboll, både på elitnivå, inom beachvolley och på ungdomssidan, samtidigt som vi tar ansvar med en bra breddverksamhet. Vårt elitlag är ett ungt lag med många egna talanger. Vi har satsat långsiktigt och har nu fast etablerat oss i Elitserien med slutspel som delmål i år. På ungdomssidan har vi en av Sveriges mest framgångsrika ungdomsverksamheter med SM-medaljer varje år sedan 2002, såväl inomhus som i beachvolley. Vår policy att alla ungdomar ska få spela lika mycket i sina ungdomsserier är unik.

Genom att vi nu knutit Tora och Camilla till oss har vi ett damlag som spelar beachvolleyboll på högsta svenska nivå och även internationellt. Vi vill även bygga egna beachplaner för att öka intresset lokalt för beachvolleyboll. För att kunna tillhöra toppen i svensk volleyboll behöver vi stöd från marknaden. En förutsättning är därför att vi hittar sponsorer bland Sveriges lokala, regionala och nationella företag. Ett trettiotal företag har redan sett att det finns ett marknadsvärde i Svedala Volley som den professionella och samtidigt familjära klubb vi är. Varför inte bli ett av dem?


Swatch FIVB World Tour Vår framtida arbetsplats

Swatch FIVB Beach Volleyball World Tour är namnet på den internationella världscupen. Här tävlar de bästa spelarna i världen om prispengar, ära och värdefulla rankingpoäng för att kvala in till VM och OS. Varje år spelas cirka 20 damtävlingar och 20 herrtävlingar mellan april och november runt om i hela världen.

Paf Open

Paf Open är en av deltävlingarna för damer och herrar i den internationella världscupen. Evenemanget arrangeras på Åland och samlar årligen beachvolleyns absoluta världselit. Paf Opens syfte är att bidra till utvecklingen av beachvolley och volleyboll i Sverige och Finland.

Visionen är att Paf Open ska utvecklas till ett av Nordens största återkommande idrottsevenemang. 2009 avgörs tävlingen den 18-23 augusti och självklart kommer vi att vara på plats och spela!


Tourfakta: Totalt antal besökare: Snitt/event: Tv-sändningar, TV4 Sport: Räckvidd TV4 Sport:

114 800 12 800 22 st (Camilla deltog i 11 av dessa) 545 000 (exkl sammandrag)


nestea swedish beach tour Nestea Swedish Beach Tour är Svenska Volleybollförbundets största satsningar någonsin inom OS-sporten beachvolley. Enbart de absolut bästa svenska spelarna kvalificerar sig och vid varje deltävling deltar inbjudna utländska lag för att göra konkurrensen ännu hårdare. Deltävlingar spelas uteslutande på sommardestinationer och i större städer. Touren täcker stora delar av landet och är därmed en nationell företeelse, vilket borgar för stor uppmärksamhet såväl lokalt som nationellt. Spelplatser 2009 är Uppsala, Helsingborg, Karlskrona, Åhus, Sundsvall, Umeå, Falkenberg (SM) och Halmstad.

Spelområdet är utformat för att ge en skön och genuin beachvolleyupplevelse för besökare, tv-publik och spelare. Under 2008 sändes ca 45 timmar från Nestea Swedish Beach Tour i TV4 Sport. Direktsändningarna är 2-2,5 timmar och innehåller damfinal, studio och herrfinal. Det planeras även webbsändningar på tourens hemsida som under förra året hade 76 500 besökare, varav 34 200 unika.


media Varje event på Swedish Beach Tour bevakas av alla de större lokala medierna (tidning, radio och tv) från respektive tävlingsstad. Under sommaren och hösten 2008 har det funnits ett stort intresse kring vårt lag och vi har synts i olika slags media och informationskanaler. Vi har varit exponerade i bl.a: - Sydnytt - TV4 Sport - TV4 Syd

- Helsingborgs Dagblad (Tidn. & Web-TV) - Norrbottens-Kuriren - Skånska Dagbladet - Smålandsposten - Sydsvenskan - Sundsvalls Tidning (Tidn. & Web-TV) - Svedala Lokaltidning - Söderhamns Kuriren - Uppsala Nya Tidning

- TV4 Mitt

- Västerbottens Folkblad

- GT-Expressen (Tidn. & Web-TV)

- Västerbottens Kuriren

- Göteborgs-Posten

- Ålandstidnigen

- Hallandsposten

- Radio P4 Norrbotten


För etags event i B eachhallen, Södertälje


Sponsorstrategi Team Tora & Camilla står för laganda, höga ambitioner, nytänkande och underhållning. Som det yngsta hårdsatsande beachlaget i Sverige kan vi erbjuda våra sponsorer något unikt. Vi är ett målmedvetet lag som har ett fysiskt och sevärt spel, vilket vi gör att vi sticker ut. Spelande på Nestea Swedish Beach Tour leder till värdefull exponering för våra sponsorer. Sponsring handlar idag om mer än att kunna exponera sitt varumärke med ett framgångsrikt lag. Därför är vi måna om att vara kreativa tillsammans med våra sponsorer och att

kunna erbjuda något unikt. Låt Ert företag inspireras av oss i form av föreläsningar, beachlektioner, underhållande matcher och mycket annat. Samtidigt blir Ni en del av Sveriges hetaste idrottssatsning.


Huvudsponsor (2 st.) Huvudsponsorn erhåller sig rätten att associera sig till laget Tora & Camilla och får branschexklusivitet. Event - 1 st föreläsning per år. - 1 ”beachskola” för sponsorn tillsammans med Tora & Camilla. Biljetter - 2 VIP-biljetter till NSBT-slutspelet - 6 biljetter till Paf Open (Swatch FIVB World Tour). Nyhetsbrev - 1 gång per vecka under tävlingssäsong. Hemsida - 1 banner på alla sidor.

Exponering - Nedanstående specifikation gäller för spel där laget har rätten till samtliga exponeringsytor på matchdräkten. För spel på Swatch FIVB World Tour, se under rubrik internationellt spel. Matchdräkt/spelare - Stor fram top. - Stor bak trosa. - Fram keps/huvudbonad. - 1 Armbindel/hennatatuering. Internationellt spel - Matchdräkter spelare. - Bak trosa. - Sida kepsar/huvudbonader. - Armbindlar/hennatatueringar.


Sponsor (4 st.) Sponsorn erhåller sig rätten att associera sig till laget Tora & Camilla och möjlighet till branschexklusivitet. För branschexklusivitet tillkommer en kostnad om 50 procent på det ordinarie priset. Event - 1 ”beachskola” för sponsorn tillsammans med Tora & Camilla. Nyhetsbrev - 1 gång per vecka under tävlingssäsong. Hemsida - 1 banner på startsidan. Exponering - Nedanstående specifikation gäller för

spel i Sverige där laget har rätten till samtliga exponeringsytor på matchdräkten. Dock gäller specifikationen ej då Tora & Camilla spelar på den internationella Swatch FIVB World Tour. Matchdräkt/spelare - Bak top eller hennatatuering - Fram trosa. - Sida keps/huvudbonad.

Supporter Nyhetsbrev - 1 gång per vecka under tävlingssäsong. Exponering - Namn, logotyp och nämnd på hemsida. - Tackannons i Svenska Volleybolltidningen.


KONTAKT Tveka inte att kontakta oss om ni vill ha mer material eller har frågor angående ett samarbete. Om vi inte svarar så är det för att vi är fullt upptagna med att träna men givetvis ringer vi tillbaka till er så fort vi har borstat av oss sanden.

Tora

Tel: 073- 028 10 72 | mail: till_tora@hotmail.com

Camilla

Tel: 073- 977 45 81 | mail: camillasigrid@hotmail.com

Lars Palm Ordf. Svedala Volley

Tel: 070- 979 41 41 | lars.palm@byggarden.se


Team Tora & Camilla  

Promotionbroschyr för beachvolleybollparet Tora Hansson & Camilla Nilsson

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you