Page 1

EL RAVALET

nยบ 6

LA REVISTA DE LES NENES I ELS NENS

* ESPECIAL primavera * ...molt mรˆs que lletres i dibuixos!


2

EL RAVALET

Editorial Ja es aquí el número més esperat del Ravalet. El sisé!!! Qui ens hoi havia de dir, que n’arribaríem a fer tants! I arriba acompanyat del bo i millor de cadascú, i guarnit d’alguns dels millors moments d’aquest llarg quadrimestre, el Carnaval, la Diada de Sant Jordi, un munt de Passatemps i les millors prediccions dels pitonissos ravalers, a través dels horòscops. Esperem que gaudiu d’ell i animeu a tothom a seguir endavant. Fins aviat

Sumari Editorial ........................ Agenda Infantil ............. El prota ........................ Text Lliure ..................... Carnaval ...................... Va de còmic .................. Passatemps ................. Horòscop ..................... Sakabo loke sedaba ....

2 3 4 5 11 14 16 22 24

Projecte Infància 2008 Dibuix de portada: Fundació Social del Raval Dibuix Central: Estel d’Assís El projecte Infància el conformen: El Casal Drassanes, L’Estel d’Assís, La Fundació Social, El Gavina i El Casal d’Infants. Col·labora: Projecte Espai Tecnològic - Casal dels Infants del Raval


EL RAVALET

Agenda Infantil

23 d'Abril: arriba Sant Jordi!!! El dia del llibre i la rosa la Rambla del Raval s'omple de paradetes de totes les entitats del barri durant tot el dia. Allà podràs fer tallers de dibuix, de pintura, així com llegir, canviar llibres, comprar contes i altres objectes. També hi haurà espectacles. No t'ho perdis!!! 24 de Maig: arriba la Tamborinada!!!! Al parc de la Ciutadella durant tot el dia trobaràs activitats, espectacles, tallers de tot tipus i per a tots els gustos i colors. És la festa de totes les entitats associades a la Roda d'Espectacles. Els casals i centres d'infància del Raval també hi tenim una parada. Anima't i vine a passar un dia genial!!! 4 de Juny: Final de la Lliga de Futbol del Raval Si si si!!! S'acaben els partidets entre les entitats, i ho celebrarem al pati del Ruben Dario fent una mini lligueta i un berenar tots plegats. 12 de Juny : Festa de l'Escuma d'Infància S'acosta l'estiu i el curs s'acaba i per celebrar-ho què millor que fer-ho amb la nostra tradicional remullada en espuma. Així doncs un any més tots els centres i casals d'infància del barri ens trobarem a la Plaça Caramelles per disfrutar sota l'escuma i celebrar el final de curs tots plegats. C.O. Gavina

3


4

El prota

EL RAVALET

Bart Simpson

Faré els deures tots els dies Faré els deures tots els dies Faré els deures tots els dies Faré els deures

En Bart es un nen de 8 anys ros, musculós i molt mogut. Li encanta fer trapelles i enfadar als grans. Sempre va vestit de rapero i li agrada cantar molt la cançó de LA PAU que canta al cole. Té 10 germans amb qui es baralla moltíssim però també els estima molt. Li agrada jugar molt amb el seu gat,i amb el seu peix. En Bart, ja fa temps que ve al Casal, on aprèn a llegir, fa experiments, aprèn a cosir i cuinar, i sobretot aprèn a jugar i compartir amb els seus companys, encara que li costa una mica.

Casal dels Infants


EL RAVALET

Text LLiure

El grup de Petits del Centre Obert Estel d'Assís hem treballat el conte de Sant Jordi, i hem fet el conte gegant amb aquest dibuixos. Així que ho volem compartir am tots vosaltres.

La llegenda de Sant Jordi Fa Molt i molt de temps, el poble de Montblanc era devastat per un monstre ferotge i terrible, que podia caminar, volar i nedar, i tenia un alè tant pudent, que des de molt lluny amb les seves alenades enverinava l'aire i produïa la mort a tots els qui el respiraven.

5


6

EL RAVALET

El mostre era l'estrall dels ramats i les persones, i per tota aquella contrada regnava el terror més profund. Preocupats per la situació, els habitants de Montblanc van pensar en donar al drac, cada dia de menjar a una persona, per intentar calmar-lo. El problema, era trobar la persona que vulgues sacrificar-se cada dia per ser devorada pel drac.

I així fou com després d'una llarga discussió, els vilatans van decidir sortejar cada dia qui seria la persona que aniria a para a l'estomac del drac.I així ho feren, i sembla ser que la jugada els va sortir bé, l'abominable bèstia se'n deuria sentir satisfeta, per que deixà de fer estralls i malifetes per aquelles terres.


EL RAVALET

Però heus aquí que un dia, la sort feu que li toqués ser devorada a la filla del rei. La jove princesa era molt simpàtica, amable, bonica, elegant. Tenia el cor de tots els ciutadans robats, i per aquest motiu centenars s'oferiren per substituir-la. Però el rei, afligit i adolorit, fou just i sever, la seva filla era com qualsevol altre. Si li havia tocat hi havia d'anar. I així fou com la jove donzella sortí del castell per trobar-se amb la bèstia, mentre tot el poble mirava desconsolat i afligit com la princesa es dirigia cap al sacrifici.

7


8

EL RAVALET

Però mentre la noia es dirigia cap al cau del monstre, un jove cavaller, amb una brillant armadura , muntat sobre un cavall blanc, La donzella se'l mirà i l'advertí: - Fugiu! fugiu ràpidament d'aquí! noble cavaller, si us quedeu per aquí, apareixerà la bèstia i només us vegi us devorarà. El jove cavaller, se la mirà i li contestà - No patiu jove donzella.Si sóc aquí es per què hi he vingut expressament. He vingut des de molt lluny per protegir-vos a vós i a alliberar el vostre poble d'aquesta fera.


EL RAVALET

No va tenir temps ni de dir això, que de cop i volta va sortir la fera, davant l'horror de la princesa i el goig del cavaller. Va començar una intensa però breu lluita, fins que el cavaller li va clavar una bona estocada amb la seva llança, que va deixar malferida a la terrible bèstia i la matar.

9


10

EL RAVALET

De la sang que en brollà, en sorgí ràpidament un roser, amb les roses més vermelles que la princesa hagués vist mai, roser del que el jove cavaller en tallà una rosa i li oferí a la princesa.

Grup Formiguetes: Mamadou, Ilyas,Abdo, Samira, Franz, Sara, Chaima, Iman, Marwane, Oumaima, Nirmine.

BON SANT JORDI QUE US REGALIN MOLTS LLIBRES I MOLTES ROSES!!!! Estel d’Assís


EL RAVALET

Carnaval

Ravalstoltada LTD Edition

11


El grup de petits del Centre Obert Estel d'Assis, us enviem diferents dibuixos del conte de sant Jordi, que podeu pintar i passar-ho molt i molt be!!!!!!!

Pinta la Diada de Sant Jordi

12 EL RAVALET


EL RAVALET

13


14

Còmic de Sant Jordi

EL RAVALET


EL RAVALET

PINTA EL TEU REGAL PEL DIA DE LA MARE

15


Passatemps

16

EL RAVALET

Sopa de lletres de Cantants

S

H A K

J

L

M O

I

P A U I

R A B C D E H C U L

I

N A R U B

D A C E G

I

I

O

K M O Q S

E Q C A R

L O S

B A U

T

E

T

L

U

T

E

R A

I

O S

H

S

P

E

R

Y U

P C V

S

S

R C T

X

Y O N C E

B

S A E O

I

N B

E

H K I

D A B C N M N

L

A D S

I

B

L G A A A S

A W V

F G Y

E A D O N O M A R

K

F

P O

J N W R

Shakira - Carlos Baute - Bisbal - Beyonce Paulina Rubio - Don Omar - Melendi - Estopa

Centre Obert Gavina


17

EL RAVALET

Troba els noms de 7 fruites escrites en castellà

M

E

L

O

C

O

T

O

N

A

B

Q

O

L

Q

F

B

K

N

P

S

N

P

L

R

O

I

Z

R

T

A

S

A

E

I

W

A

Q

Y

T

U

O

S

P

I

N

A

R

A

N

J

A

I

Ñ

A

S

F

L

E

L

W

J

N

S

H

O

P

I

Ñ

A

G

H

Melocotón, Manzana, Piña, Naranja, Fresa, Platano, Kiwi

Dibuixa les fruites

Centre Obert Gavina


18

EL RAVALET

Puzzles de Sant Jordi


EL RAVALET

19


20

EL RAVALET

Acudits i Colmos Era un noi tant alt tant alt tant alt, que es va menjar un yogurt i quan li va arribar a l'estòmac ja li havia caducat. Era un noi tant alt, tant alt, tant alt, que es va entrebancar un diumenge i va caure a terra un dilluns. Era un home tant prim, tant prim, tant prim que la seva feina era netejar mangueres per dins. Com es treu un elefante d'un riu? Mullat. Que li diu una pedra a un altra pedra? Quina vida més dura. Això és un noi que va a la casa d'un endeví i el noi pica al timbre. L'endeví pregunta: "Qui és? " El noi respon: " Puaf, quina caca d'endeví que no sap qui sóc! " ¿Saps per què els de Lepe no beuen llet fresca? Perquè no els cap la vaca a la nevera. ¿Cual es el colmo de una flor? Que la dejen plantada. ¿Cuanta leche hace una vaca en su vida? Lo mismo que en bajada. ¿ Cual es el colmo de Satanás? Que saque un 10 en religión.


EL RAVALET

Sant jordi i el Drac

Estel d’Assís

21


Horòscop

22 ARIES

E TAURE

F

EL RAVALET

Tot t'anirà força bé si treballes amb ganes. Fixat bé en els que et rodegen perquè pots trobar el teu amor molt aviat. Alguna de les teves millors amigues et robarà, alerta!!! Hi haurà un professor que et felicitarà per el teu comportament i tindràs una bona setmana. Si vols aconseguir l'amor d'aquella persona tan especial has d'apropar-t'hi molt més. Una nova amistat et convidarà a la seva festa.

Encara que et sembli que vas sobrat/ada, no afluixis, que ja s'acaba!! Passaras un gran estiu, BESSONS potser et passaran grans coses en el terreny amoros. Encara que et sembli que no recuperaras aquesta amistat, tranqui, tot donara la volta i us tornareu a parlar.

G

Hauràs de fer un esforç per acabar el curs en CRANC bones notes. La màgia de l'amor t'envoltarà seràs feliç. Ves amb compte,ja que pots tindré una discussió amb un bon amic.

H

LLEÓ

I

Si fas els deures sempre treballaràs de futbolista. Si et dutxes cada dia i et poses colònia tindràs moltes novies. Si respectes als companys tindràs molts amics i seràs una persona més feliç.

Si t'esforces més amb els deures,aprovares tots VERGE els exàmens. Si cuides més la teva imatge coneixeràs una noi molt guapo. Aniràs a la platja amb els teus amics i serà un dia molt divertit.

J


EL RAVALET

23

BALANÇA No corris a l'escola,podries caure i fer-te mal.

K ESCORPÍ

L SAGITARI

M

Arribat la primavera i amb ella moltes sorpreses. Els teus amics et preparen una sorpresa...

El profe fa tot el que pot perquè tu et motivis, aprofita, Ja queda poc perquè et digui alguna coseta, està esperant el moment idoni. Un amic, està trist, parleu i veuràs com millora. Si no t'esforces les notes seran dolentes, posat les piles. Tindràs 3 novies, ves en compte es difícil de tenir-les contentes a totes!!! Si ets simpàtic i bon amic, les teves amistats duraran tota la vida, rebràs un regal.

Un professor et felicitarà pel teu comportaCAPRICORNI ment a classe ,segueix així. Tindràs un dia molt emocionant amb la teva família. Cuidar molt bé als teus amics i no t'enfadis amb ningú.

N

AQUARI

O PEIXOS

P

Estàs en un bon moment, aprofita per avançar tant com puguis. Perquè no l'hi dius alguna cosa? Potser et farà cas. El teu grup d'amics s'ampliarà guanyares amics nous . Aquesta vegada no ha anat com tu volies, hauràs de recuperar el temps perdut! Mal moment per dir-li que t'agarada, ell/a esta passant un moment dificil. Els teus amics et faràn costat en tot allò que et faci faci falta, tens una gran amistat, cuida-la.

Casal Infantil Drassanes


Sakabo loke sedaba Esperem que us hagi agradat aquest’’especial Primavera,Sant Jordi” i aqui ens acomiadem fins el proper número!!! En aquesta secció pensem que es un bon lloc per parlar de les nostres colonies de Setmana Santa. Ens em anat a Vilanova de Sau, casa Les Tallades a pasar-lo bé. Em fet moltes activitats com: escalada, rugby, hipica, supervivencia, ginkhanas,excursió al Pantan de Sau, discoteca, jocs de nit, etc... Em estat 5 dies peró que llastima que s’a cabat les colonies. Tornem a l’escole peró no pasa res per que anirem en juliol altre vegade de colonies. Molts Petons!!!

Feliç Sant Jordi a Tothom! Buba i Louie, Fundació Social del Raval

El Ravalet 006  

* ESPECIAL primavera * ...molt mÈs que lletres i dibuixos! nº 6 LA REVISTA DE LES NENES I ELS NENS 2 El projecte Infància el conformen:El Ca...

El Ravalet 006  

* ESPECIAL primavera * ...molt mÈs que lletres i dibuixos! nº 6 LA REVISTA DE LES NENES I ELS NENS 2 El projecte Infància el conformen:El Ca...

Advertisement