Page 1

DOSSIER INDIVIDUAL PRIMER TRIMESTRE INFORMÀTICA

Nom: Marcos Almarcha Vizcaya Nom professor: Roberto Pérez Data d’entrega: 3/12/2019 Assignatura: Informàtica


ÍNDEX DEL TRIMESTRE

TASQUES DEL TRIMESTRE

IND COL

Entrega

Observacions

Inclòs

Index trimestre

IND

17/18 - 09 - Tarea feta a mà, no està 19 inclosa.

NO

Preguntes inicials del projecte

COL

30 - 09 - 19 Tarea feta a mà, no està inclosa.

NO

Recerca d’informació del tema sistemes operatius

COL

4 - 10 - 19

Vam tindre alguns problemes al grup al finalitzar aquesta tasca.

SI

Presentació Sistemes Operatius

COL

9 - 10 - 19

No va sortir tot com volíem, però ens vam espabil·lar.

SI

- 2n bloc (fem de profes) Fem de profes

COL

21 - 10 - 19 Entrega de tot el material preparat per l'activitat "Fem de profes".

Si

Rúbriques d’avaluació

COL

23 - 10 - 19 Dues rúbriques i una exposició oral.

SI

- 3r bloc (projecte) Recerca d’informació del projecte “Revista Digital”

IND

13 - 11 - 19 Recerca que vam iniciar el passat 25 d'octubre.

SI

Resums esquemàtics

IND

27 - 11 - 19 Tarea feta a mà, no està inclosa.

NO


RECERCA SISTEMES OPERATIUS

Chrome OS ➢ Què és Chrome? ○ - ​Google Chrome ​es un navegador web que conté aplicacions de codi  obert  ○ - ​Les paraules de Chrome tenen el seu significat “interfície gràfica d'usuari” (fa referència a un programa informàtic que es nodreix d'imatges i objectes gràfics) ○ Google Chrome compta amb més de 750 milions d'usuaris, i se'l considera el primer navegador més utilitzat a nivell mundial. ➢ Funcions de chrome ○ pestanyes fixes ○ Silenci anuncis ○ Seleccionar múltiples pestanyes ○ Tornar a obrir la pestanya tancada ○ Estalviar temps amb emplenament automàtic ➢ Història de Chrome ○ El 7 de juliol de 2009, Google anuncia un dels seus més grans projectes, el seu propi sistema operatiu (SO Chrome). ○ Google explica que Chrome OS és un sistema operatiu diferent al que es coneix comunament com a sistema operatiu d'escriptori. ○ Les primeres característiques que destaca Google és, que el seu sistema operatiu és un projecte de codi obert i sense cap cost. Google Chrome US compta amb Chromium OS com a projecte de codi obert per al seu desenvolupament. ○ Google també destaca que la seva interfície d'usuari és simple, ràpida, i segura, pel fet que la seva principal eina d'ús és el navegador Google Chrome. Comptarà amb suport per a processadors x86 i ARM.


AVANTATGES I DESAVANTATGES AVANTATGES

DESAVANTATGES

➢ Lector natiu de PDF. ➢ Es pot imprimir documents PDF sense l'ús de connectors. ➢ Sincronització de comptes. ➢ Pestanyes independents. ➢ Es pot mantenir una pestanya sempre oberta. ➢ Ens permet transferir pestanyes entre diferents finestres. ➢ Traducció de llocs web. ➢ La interfície és segura, fàcil i ràpida.

➢ Alt consum de memòria RAM. ➢ Els marcadors no són dinàmics ➢ Si es tanca el navegador per accident, Chrome tanca totes les pestanyes obertes sense avís. ➢ Quan es tenen moltes pestanyes obertes no s'aconsegueix veure el títol de la pàgina, només es veu la icona.

➢ Característiques de Chrome OS: ○ La seva interfaç, que bàsicament està dissenyada per utilitzar el navegador de google chrome. És molt bàsic d’utilitzar.. ○ OK Google també és fundamental ja que et facilita buscar moltes coses. ○ La velocitat del sistema, ja que en enxegar-se tarda menys de deu segons. ○ Chrome OS no utilitza el típic sistema d'aplicacions, les aplicacions s'utilitzen dins del navegador web Google Chrome, poden ser utilitzades en línia o ser instal·lades per poder utilitzar-se sense la necessitat d'una connexió Internet. ○ El principal mitjà per obtenir aquestes aplicacions web és la botiga en línia Chrome Web Store, la qual permet adquirir aplicacions, extensions i temes per al navegador Google Chrome en un sol luga.

WEBGRAFIA Caracteristicas, ventajas y desventajas de google chrome. https://josemberrocal.wordpress.com/2018/04/08/caracteristicas-ventajas-y-desventajas-d e-google-chrome/​ (08-04-2018) [ 17-10-2019] Redactado por Julia Máxima Uriarte https://www.caracteristicas.co/google-chrome/​ (18-05-2019) [17-10-2019] Qué es un Chromebook y en qué se diferencia https://www.xataka.com/basics/que-chromebook-que-se-diferencia​ (14-06-2018) [17-10-2019] Sistemas operativos. http://sistemaoperativogooglechromeos.blogspot.com/2013/10/historia.html​(3-10-2013) [18-10-2019]


RÚBRIQUES D’AVALUACIÓ RÚBRICA D’UN DOCUMENT

Presentació

Contingut del document

Recerca d’informació

Treball d’equip

NO ASSOLIT

PRÀCTICAMENT ASSOLIT

POC ASSOLIT

ASSOLIMENT SATISFACTORI

No s’han revisat el treball abans de entregar-l’ho, tenien moltes faltes d’ortografia i estaba mal estructurat.

El treball estava bé explicat, però estava ple de faltes d’ortografia i no es podia llegir gens.

El treball compleix amb les normes de presentació parcialment i/o el document té faltes d’ortografia.

S’han revisat molt bé el treball abans de entregar-l’ho.

El document no estava terminat, faltava gaire bé tot el que es demanava de treball.

El document té el contingut bé, però manca d’algunes errades .

El contingut del document està contrastat però no està referenciat.

El document té el contingut necessari i no manca d’alguna errada.

En el treball es notava que no hi havien escrit ells, que l’avien copiat, varies parts no es entenien ja que no estava explicat amb les seves paraules.

La recerca d'informació és correcta però manca d’una informació més endreçada.

Les webs estàn ben contrastades però no estan ben referenciades.

La recerca d’informació està molt ben feta i no té cap errada.

En el grup no hi havia cap comunicació, i només es s’havien la seva part. No es sabien la part dels altres companys.

Alguns companys es s’havien tot, d’altres només es s’havien la seva part, no han tingut cap comunicació els membre de l'equip.

És nota que el treball està desequilibrat i que han habut desacords al grup.

Al treball d’equip s’ha treballat molt bé repartint les tasques.


RECERCA D’UNA REVISTA DIGITAL.

Parts i elements d’una publicació: ➢ Portada: ​És la presentació de llibres, revistes, i dona informació sobre el contingut del llibre o de la revista. La portada va acompanyada amb una imatge i un títol gran que digui un resum del contingut. ➢ Contraportada: ​La contraportada a un llibre o a una revista explica el contingut que hi ha dins d’ella, el nombre de sèrie, la seva editorial, un petit eslogan sobre el llibre, i a vegades una frase d’aquesta. ➢ Redactat d’editorial: ​El redactat d’editorial es el petit text que es posa en la contraportada, dona una petita anomenació al contingut del llibre, part de la editorial i nombre de sèrie.

Tipología de publicacions: ➢ Llibre:​ Té més de 50 pàgines, té un caràcter no periòdic i es sol editar en un volum solament, però se'n venen mes de 3 volums. Es poden fer més de dues parts per llibre. ➢ Pdf: ​Una publicació Pdf és com una publicació d’un arxiu Doc, però que no es pot modificar de ninguna manera. Es pot fer una còpia. ➢ Format Web: ​El format web es un tipus de publicació on pots fer qualsevol document, presentació, online i es guarda online. Pots compartir-lo amb més gent, donant-li accés a editar, veure, o fins i tot a comentar. ➢ Revista: ​El format de revista, es com un llibre, però amb més imatges, un tipus de lletra més gran i un tipus de full diferent.


Psicología i colors d’imatge: La psicología als colors representa molt, com si els colors que es possan és com et sents en un moment. Aquesta guía comenta els colors i la seva emoció que representa. Per exemple El groc representa optimisme, el taronja amistat, el vermell excitació, el rosa creativitat, el blau força , el verd pacifitat i el blanc calma.

Temàtica dels colors: Com en el apartat de psicología i colors d’imatge, la temàtica dels colors és molt important per a una revista, digital o a mà. La temàtica dels colors, com a la imatge indica, diu una emoció que vol transmitir el text que redactis. Per exemple, si posem un text amb el color verd volem transmitir un tó pacífic i relaxat, però en canvi si escollim un text de color vermell, volem transmitir una cosa enèrgica.

Estil de fonts, Imatges, TítoLs, etc: L'estil de fonts, títols i imatges també es essencial per a la revista, per què amb un tipus de lletra, pots expressar una situació més formal, o tot el contrari. L’estil de la font pot combinar amb l’estil de la revista. Donant-li un aspecte diferent, amb les imatges es el mateix. Combinar-les amb el text és que fa que sigui visible.

Programari i emmaquetatge: Els programes que es poden utilitzar per fer una revista digital poden variar des-de fer la portada, el estil de tota la revista, l’emmaquetatge que es el procés final de la revista, llibre o qualsevol altre. Consisteix en unir i editar tot el contingut. Aquest és un treball de la editorial o encarregat de emmaquetatge.

Creació d’una pàgina web i de catàlegs:   La creació d’una pàgina web és molt important per a la revista, ja que amb ella pots donar a conèixer la teva revista i promocionarla a internet. I els catàlegs serveixen per promocionar un article de la teva revista.


Profile for Marcos Almarcha

DOSSIER ISSU INFORMÀTICA  

DOSSIER ISSU INFORMÀTICA  

Advertisement