Page 1

Fitxa de la lectura Autor/ora Àlvaro Colomer i Antonio Lozano

Títol Terror a la Xarxa 1 el noi que vivia tancat en una habitació

Il.lustrasdor/a No hi ha il.lustracions al llibre

Editorial i col.lecció Editorial Grupo Edebè col.lecció Terror a la Xarxa

Nombre de pàgines 205

Data d’inici de la lectura 27 de Febrer

Data del final de la lectura 1 de Març *Pot ser que no siguin dates gaire acurades ja que no ho vaig comptar mai ni m’enrecordo gaire dels dies al igual que amb les hores.


Nom dels protagonistes La Nerea (la noia que busca el seu germà) en Derek (el noi que vivia tancat) L'ombra, la tieta Liz, L'Inspector Harry. Els trets físics rellevants del/la protagonista Realment no explica gaire el físic. Però l'inspector Harry tè un ull de cada color i en Derek el cabell li acostuma a tapar els ulls i tè una pell molt pàl·lida Per què et sembla que és l'antagonista o el personatge negatiu? Perquè té un nom amenaçador (l'ombra) i ha viscut experiències traumàtiques. Quina manera de ser té el/la protagonista? La Nerea és una mica pesada o insistent (depèn de com li vulguis dir) però també és molt preocupada per els seus amics i familiars. En Derek és un noi molt amable que en quant la Nerea li demana ajuda ell fa servir l'eina que millor domina (l'ordinador) per ajudar-la Quina és la manera de ser de l'antagonista (o personatge negatiu) La manera de ser de l'ombra és misteriosa, freda i despietada.

Argument/Estructura tema


Escriu breument l'argument del llibre i indica on comença i on acaba la introducció el nus i el desenllaç La introducció comença i acaba quan en Jonathan està a casa seva i el segresta l'ombra. El nus comença quan l'Àlex desapareix fins que la Nerea el troba i tornen a casa. El desenllaç comença quan la Nerea i el seu germà es retroben i troben l'ombra i en Harry.

Quin és el tema de la novel.la que has llegit? Misteri/Thriller

1. Busca el llibre la descripció d’un paisatge, d’un objecte i d’un ambient; cita la pàgina on ho has trobat i copia el fragment que t’hagi semblat més clar o més bonic​ . A la seva esquena hi havia penjat un pòster d'Evils i Pekin, el grup preferit de la Nerea, i una prestatgeria plena de llibres amb uns títols que no es podien distingir a travès de la pantalla. ·Pàgina 108 La por li va fer un nus a la panxa. El fred s'havia intensificat i li feia exhalar glopades d'aire gèlid, la foscor sembla encara més insondable que abans i el silenci va esdevenir eixordador ·Pàgina 17

2. Segurament en el llibre que has llegit s’hi descriuen valors i sentiments: amor, tristesa, solidaritat, decepció, i col·laboració. Decepció:​Quan la Nerea descobreix que l'inspector Harry és dolent. Tristesa:​Quan l'Àlex no li respon els missatges de Facebook de la Nerea. Amor: ​ Quan en Derek i la Nerea es veuen per primera vegada. Col·laboració:​De la Nerea i en Derek intentant trobar a l'Àlex. Solidaritat:​De la tieta Liz en acollir l'Àlex i la Nerea.


3.ELEMENTS DE LA NARRACIÓ 1. Explica algun tret biogràfic de l’autor/autora de la novel·la que t’hagi cridat l’atenció. L’autor de la novel·la Álvaro Colomer a part d’escriptor és periodista i crític literari.

2. Personatges de l’obra: descriu un fet que et cridi l’atenció Que la Nerea sempre vagi sempre amb taxi i no amb autobús.

3. Descripció de l’entorn on es desemvolupa l’obra: l’espai general, població, casa, platja, carrer… L’obra és desemvolupa a casa de la Nerea, l’universitat on va l’Àlex (una petita part), i a l’habitació den Derek.

4. Descripció en el temps: salts en el temps, durada de l’acció, temps indeterminat, fantàstic, època històrica, etc… Fa forces salts en el temps i dura més o menys unes 2 setmanes entre que els segresten a tots i estan al polígon a fer el sacrifici.


4. OPINIÓ PERSONAL

1.

Digues la teva opinió sobre el llibre de manera general, si t’ha agradat o no i, el perquè​ .

A mi m'ha agradat molt el llibre i de fet m'ha agradat tant que demanaré a la, biblioteca el 2n llibre. També m'ha agradat molt el disseny del llibre, que les, pàgines estiguin impreses amb color negre pels voltants. 2.​Explica

el detall del llibre que més t’ha emocionat, interessat, divertit o sorprés, etc...

,

​ uant la Nerea surt de casa seva per anar a buscar el seu germà a casa l’ombra i Q llavors la descobreixen i ha de sortir corrents per que sinó l’ombra l’atraparia i la ​,​ mataria per tant ha de refugiar-se al centre comercial.

​​ 3.

Ara -suposa que t’ha agradat el llibre- anima un company/companya a llegir aquest llibre, com si parlessis a un amic o una amiga, sense explicar-li l’argument ni el final. M'he llegit un llibre súper bo està molt bé ames no té paraules difícils ni res així està, molt bé creu-me que t'ho dic jo. També té tres parts i mira que m'agrada que ja he demanat la segona part a la biblioteca i si m'agrada el segon demanaré el tercer que crec que també el tenen si vols et deixo el primer que m'hal va comprar la meva mare.

4. Inventa un anunci per promocionar el llibre que has llegit. Ha de tenir text i imatge.


Lectura català terror a la xarxa Marcel Bischof  
Lectura català terror a la xarxa Marcel Bischof  
Advertisement