Page 1

field report zorg

Remote Cloud Management voor het MKB. Veilig. Efficient. Schaalbaar.

Met Insight Pro kunnen we gesignaleerde knelpunten in de netwerken van onze klanten vertalen in een verbeterde dienstverlening en optimaler aansluiten bij de klantbehoefte.

“We verzorgen de automatisering van organisaties die eerstelijns gezondheidszorg bieden en dat betekent dat we voornamelijk huisartsen, apotheken, tandartsen en fysiotherapeuten tot hun klanten mogen rekenen. Onze core business bestaat uit het ontzorgen van deze zorgverleners op het gebied van IT. We doen alles omtrent het beheer van lokale systemen en clouddiensten.” “ICTaurus is actief in een nichemarkt en onze klanten zijn in allereerste plaats bezig met de Mark Philippa, zorg voor hun patiënten. Voor het merendeel Manager Operations bij ICTaurus. van onze klanten in de gezondheidszorg geldt dat ze niet primair voorop lopen in technologische ontwikkelingen. Het zijn essentiële voorwaarden voor het functioneren van de centrale informatie en communicatie structuur van hun gezondheidscentrum, het moet altijd werken. De markt waarin we actief zijn, loopt dus niet erg voorop. De nieuwste ontwikkelingen worden meestal twee tot drie jaar later ­opgepakt.”


field report zorg

“Het is belangrijk dat de ICT bij onze klanten blijft werken. Ze werken met vertrouwelijke patiëntengegevens en de communicatie verloopt via beveiligde internetlijnen. Vanzelfsprekend hebben we geen toegang tot deze vertrouwelijke gegevens. Onze taak is het bouwen van een goed beheerd controlesysteem voor hun technische infrastructuur. ICTaurus doet dat op de meest veilige manier met inachtneming van de juiste ISO-richtlijnen op het gebied van privacy.” “Naast organisaties in de gezondheidszorg, ondersteunen we ook klanten in het mkb en de advocatuur. Op dit moment maakt ongeveer de helft van onze 600 klanten gebruik van Insight Pro. Met Insight Pro beheren we de wifi-netwerken en de PoE (Power over Ethernet) switches. In de toekomst gaan we mogelijk meer apparaten met Insight Pro beheren.”

Het voordeel van Insight Pro voor onze klanten? Ze hebben een beheerde wifi-omgeving waar ze geen omkijken naar hebben.

”Het voordeel van Insight Pro voor onze klanten? Ze hebben een beheerde wifi-omgeving waar ze geen omkijken naar hebben. Hun draadloze netwerken krijgen voortdurend en automatisch de laatste updates voor firmware. Met Insight Pro kun je ook gemakkelijk een apart gastennetwerk maken. Dat betekent dat je draadloze netwerken op een veilige manier van elkaar kunt scheiden. We kunnen alles op afstand monitoren en snel handelen mocht er een keer een probleem optreden.

“De mobiele app van Insight Pro gebruiken we in de praktijk om te ­checken of apparaten connectie met het internet maken. Via de desk­ topversie van Insight Pro monitoren we doorgaans de netwerken van al onze klanten. Doordat Insight Pro een clouddienst is, hebben we via een ­centrale interface inzicht in alle netwerken van onze klanten.” “Via de mobiele app van Insight Pro krijg je bij storingen of andere ­mutaties in het netwerk automatisch een notificatie. We hebben deze


field report zorg

­ otificaties gekoppeld aan ons eigen monitoringsysteem. Onze Servicen desk ziet onmiddellijk als er een calamiteit optreedt in het netwerk van een klant. Gaat het om een losse stekker of is er iets anders aan de hand? We zijn in staat om het probleem dan snel op te lossen.” “We kunnen op deze manier ook rechten aan verschillende type ­gebruikers toekennen. Overigens laten we onze klanten niet in het ­systeem inloggen. Als ze er specifiek om vragen, kunnen ze toegang ­krijgen tot informatie in Insight Pro. Op verschillende niveaus kun je instellen wat de mogelijkheden voor de gebruikers zijn.” “Zo kun je knelpunten signaleren en dat weer vertalen in verbeterde aansluiting bij de klantbehoefte. Bij de implementatie stellen we vast hoeveel access points en switches we nodig hebben. Insight Pro laat soms zien dat er teveel apparaten op een access point zijn aangesloten. Dan ­plaatsen we in overleg met de klant een extra apparaat in het netwerk. “De veiligheid van netwerk is ook belangrijk. Met Insight Pro kun je two factor authenticatie (2FA) instellen en dat komt de veiligheid alleen maar ten goede. We bieden de klant een beheerde omgeving die automatisch de laatste updates voor firmware krijgt. Dat betekent meer stabiliteit in de netwerken van onze klanten. Als het vermoeden bestaat dat een wachtwoord is gelekt, is het wijzigen ervan via Insight Pro een fluitje van een cent.”

Met Insight Pro kun je two factor authentication (2FA) instellen en dat komt de veiligheid alleen maar ten goede.

Profile for Marc  Boersma

NETGEAR Insight Pro | case ICTaurus  

Mark Philippa, Manager Operations bij ICTaurus: "Met Insight Pro kunnen we gesignaleerde knelpunten in de netwerken van onze klanten vertale...

NETGEAR Insight Pro | case ICTaurus  

Mark Philippa, Manager Operations bij ICTaurus: "Met Insight Pro kunnen we gesignaleerde knelpunten in de netwerken van onze klanten vertale...

Advertisement