Page 1

versie 2016.01

It Fits Specialist in

Valpreventie en valmanagement

Valincidenten vormen een groot probleem in de gezondheidszorg. Wist u dat een valpartij door een ongeval bij ouderen de belangrijkste oorzaak is van overlijden? In ziekenhuizen vinden drie keer zoveel valpartijen plaats als thuis. 51 procent van de valpartijen vindt plaats op de kamer van de patiĂŤnt en 13 procent op het toilet.

Voor het complete productoverzicht valpreventie en valmanagement ga naar www.it-fits.nl

12000 51%

Toch zijn ze vaak goed te voorkomen met de juiste preventieve maatregelen en de juiste producten. It Fits heeft het meest complete aanbod van Nederland in valpreventie en valmanagement. Van antislipsok tot rolkussen. Van alarmsysteem tot tentbed. Hiernaast vindt u een selectie van onze producten en diensten.

euro kost de zorg gemiddeld bij een valincident.

van de valpartijen vindt plaats op de kamer van de patiĂŤnt.

10%

van de valpartijen bij 65+ leidt tot serieuze letsels. Vallen is bij ouderen de belangrijkste oorzaak van overlijden bij een ongeval.

ge

me

13%

valt op het toilet.

tie & n e

nt

It Fits wil met Human Protection het aantal valincidenten verminderen en ondersteuning bieden bij een optimale patiĂŤntveiligheid.

Valpr ev

Kijk op www.it-fits.nl voor het complete aanbod. Of neem contact op met onze productspecialist voor een advies op maat. Bel 013-5363807.

Droogdokkeneiland 15 5026 SP Tilburg

humanprotection_folder_4luik.indd 1

t 013-5363807 f 013-5350998

info@it-fits.nl WWW.IT-FITS.NL

versie 2016.01

7%

valt in de badkamer.

7%

va l m a n

valt op de gang.

a

WWW.IT-FITS.NL

16-02-16 14:17


Ledwalk Deze vloerverlichting reageert via sensoren op bewegingen. Ondersteunt in de oriëntatie en kan valpartijen voorkomen.

Blauwlicht Blauw licht herstelt de natuurlijke klok van (dementerende) ouderen en vermindert nachtelijke onrust.

Bermuda met heupbeschermer Heeft uitneembare kussens van traagschuim. De valbroek beschermt de heupen tegen valletsel.

Antislipsokken Helpen het valrisico te verlagen. Voorzien van antisliplaag. In verschillende varianten, kleuren en maten te verkrijgen.

Anti-slip douchesloffen Deze waterdoorlatende sloffen helpen vallen in douche of bad voorkomen. Voorzien van een latexvrije rubberzool.

Anti-slip sloffen Helpen vallen voorkomen door latexvrije rubberzool. De sloffen hebben een ruime opening.

Care Relax stoel Deze stoel biedt optimaal zitcomfort en is van hoogwaardige kwaliteit. De stoel is standaard uitgerust met een vergrendelbaar werkblad en abductieklos.

Dwaaldetectiestysteem Geeft de patiënt bewegingsruimte binnen een vastgesteld gebied. Het systeem geeft een melding als de patiënt dit gebied verlaat.

Stoelkussen met alarm Hoogwaardig zitkussen met ingebouwde zender. Als de patiënt opstaat, wordt een signaal afgegeven.

Valpreventiewijzer Uw valpreventiebeleid in één oogopslag op posterformaat. Diagnose, maatregelen en materialen helder op een rij. Ook op maat te maken voor uw instelling.

Easy up bedtent De Easy-up bedtent biedt de geborgenheid van de bedtent zonder vrijheidsbeperkend te zijn. De bedtent is eenvoudig op te zetten via het pop-up mechanisme en past op vrijwel ieder bed.

FeelSafe tentbed Hét humane alternatief voor valpreventie en fixatie, zonder de klinische uitstraling van een ziekenhuisbed. Inclusief hoog/ laag verstelling.

Joggingbroek met heupbeschermer Heeft uitneembare kussens van traagschuim. De broek beschermt de heupen tegen valletsel.

Camera observatie Het ‘nachtzicht’ wordt automatisch ingeschakeld als het donker wordt waardoor de patiënt ook in de nacht goed te observeren is.

Draadloos deurcontact Dit magneetcontact geeft een melding als de deur wordt geopend. Eenvoudig te monteren aan de buitenzijde van het kozijn.

Polsbandje geel Personen met valrisico zijn voor u en uw collega’s snel te herkennen met dit polsbandje.

Valmat Beschermt de cliënt tegen valletsel. Bekleed met vinyl en voorzien van antisliplaag en lichtgevende band. Randen van de mat zijn veilig afgeschuind.

Automatische rolstoelrem De blocker is een remsysteem gemonteerd aan de rolstoel. Als de cliënt opstaat uit zijn rolstoel schakelt de rem automatisch in.

Rolkussen/Rolwig Voorkomt dat de patiënt uit bed rolt en geeft een geborgen gevoel. Een vriendelijk alternatief voor bedhekken.

Draadloze valpreventie sensor Registreert wanneer een persoon aanstalten maakt om het bed te verlaten. De sensor schakelt automatisch in.

Verzwaarde deken Verzwaarde dekens kunnen het gevoel van geborgenheid vergroten waardoor de nachtelijke onrust afneemt.

Vita Motion Deze eenvoudig bestuurbare robottechnologie laat mensen passief bewegen als alternatieve vorm van bewegen. Het prikkelt zintuigen, vitale lichaamsfuncties en het brein.

GERT-pak Aan de hand van het ouderdomssimulatiepak GERT kunt u aan den lijve ondervinden hoe het is om een oudere te zijn met fysieke en visuele beperkingen.

Scholing & Training It Fits levert maatwerk in scholing en instructie over producten en maatregelen rond valpreventie en valmanagement.

Ga voor het complete

-LEARNING

Valpreventieset Complete preventieset met antislipsokken, fleecedeken, armband en sticker.

WWW.ITFITS.NL humanprotection_folder_4luik.indd 2

Sticker vallen-zien-horen Opvallende valpreventie-sticker. Naast het valicoon kunt u ook een oog en oor aanvinken als er sprake is van verminderde visus of verminderd gehoor.

Sensorisch schootskleed Een schootskleed dat de zintuigen stimuleert en een gevoel van rust en geborgenheid geeft.

Heupbeschermer Heupbeschermer met uitneembare kussens van traagschuim. Speciaal om heupen te beschermen tegen valletsel.

Valmat met alarm Beschermt de cliënt tegen valletsel en schakelt bij contact met de mat een oproep naar de verzorging. Inclusief lichtgevende striping en anti-sliplaag.

Geriatrische stoel De unieke zitvalling met de hogere armleuningen geven cliënten een geborgen en veilig gevoel waardoor onrust vermindert.

Zitbroek De zitbroek helpt te voorkomen dat de patiënt uit de stoel valt of onderuit glijdt. Diverse uitvoeringen mogelijk.

Vloerbed De minimale hoogte van vloer tot bedbodem is 7cm. Elektrisch verstelbare kniehoek, rughoek en (anti) trendelenburg stand.

Posey tentbed Een hoog/laagbed met geïntergreerde afsluitbare tent. Zeer succesvol, veilig en patiëntvriendelijk alternatief bij valpreventie.

assortiment naar www.it-fits.nl

E-Learning It Fits ontwikkelt e-learning programma’s om de kennis binnen uw organisatie op peil te houden.

WWW.IT-FITS.NL 16-02-16 14:17

Profile for IT FITS

Valpreventieflyer by it fits  

It Fits: Specialist in Valpreventie en valmanagement. Doel is het verminderen van het aantal valincidenten en het bieden van ondersteuning...

Valpreventieflyer by it fits  

It Fits: Specialist in Valpreventie en valmanagement. Doel is het verminderen van het aantal valincidenten en het bieden van ondersteuning...

Advertisement