__MAIN_TEXT__

Page 1

Annoncetillæg til Rudersdal Avis – Det Grønne Område – Allerød Nyt – Furesø Avis – Hillerød Posten uge 2, 2016

MANTZIUSLIVE.DK


KÆRE PUBLIKUM - VELKOMMEN TIL MANTZIUSLIVE 2016 Vi kan med stolthed præsentere et varieret program med noget for stort set alle. Vi byder velkommen til Dúné, et ungt fremadstormende rockband. Vi skal høre fantastiske The Entrepreneurs, en aften med powerfuld nyrock. Vi får besøg af Morten Remar, Dodo & The Dodos og Erann DD, som vi alle kender for eminent sangskrivning og koncertoplevelser. På den jazzede scene finder vi Magnus Hjorth Trio, som tryllebinder med sit svenske tonesprog. Årets virkelig spændende kunstneriske konstellation med Alex Riel/Stefan Pasborg Universe og ingen ringere end Annisette på vokal bliver for mig personligt årets højdepunkt.

Når der er liv på scenen på MantziusLive, er hele huset gjort klar til koncert. Det har hele det store ihærdige frivillighold sørget for, og de skal nævnes her, for de er forudsætningen for, at MantziusLive er et fantastisk sted at være gæst. De løfter oplevelsen, de garnerer indtrykket, og de skaber grundlaget for den stemning, som du ikke finder andre steder i Birkerød end på MantziusLive. De slæber også musikernes gear, sætter stole op, syr duge, renser lysestager, slæber øl og vand til baren og rydder det hele op, når festen slutter. Et uvurderligt engagement! Vi har fyldt foråret med rabatidéer, fordi vi så frygtelig gerne vil lokke jer ind i varmen, og fordi vi gerne vil belønne dem, som besøger os ofte.

Vi skal også møde 3 kunstnere med afrikanske rødder: Wafande og Barbara Moleko i foråret og Miriam Mandipira i efteråret, og da kan du være med til at kåre årets bedste afrikanske artist i Danmark ved MantziusAward. På folk-scenen har vi en helt eminent dobbeltkoncert med danske Dreamers’ Circus og svenske Väsen. Hele fire dobbeltkoncerter med to stærke artister på samme aften. Stand-up er stærkt repræsenteret ved bl.a. Adam & Noah og Christian Fuhlendorff. Vi har intet mindre end 5 teaterforestillinger, flere børneforestillinger, et flot klassisk program ... og vi kunne blive ved.

Vi håber, du finder noget, du kan lide, eller tager chancen med noget, du ikke kender. Der er masser af uvurderlige oplevelser i vente på MantziusLive. Rigtig god fornøjelse. Mads Riishede Kunstnerisk leder

Vores foreninger, vores lejere og vores samarbejdspartnere tilbyder ligeledes fantastiske oplevelser på MantziusLive. Kammermusikforeningen, Rudersdal Teaterforening, Ny Musik og Jødisk Kulturfestival for blot at nævne nogle de mest aktive arrangører.

KULTUR

Afsender: MantziusLive, Johan Mantzius Vej 7A, 3460 Birkerød – mantzius@rudersdal.dk – tlf. 46 11 56 40 // Redaktion og design: Katrine Jacobi – kdam@rudersdal.dk // Grafik: Rudersdal Bibliotekerne // Tryk: DC-3 //

2

Billetsalg: BilletBoxen.dk // tlf. 70 25 16 25 hverdage ml. 9-16 Annoncering: Vil du annoncere i dette program? Så kontakt Katrine Jacobi – kdam@rudersdal.dk Der tages forbehold for fejl, ændringer og aflysninger MANT ZIUSL IVE FO RÅ R 2 016


MUSIK

FREDAG 22/01

DÚNÉ KL. 20.00 / 180-200 KR. / STÅENDE

Dansk rock // Siden 2001 har det danske rockband været kendt og elsket af danskerne, vundet adskillige danske priser og turneret verden rundt med deres eksplosive liveoptrædener. Nu kan du opleve de tre barndomsvenner Piotrek Wasilewski, Ole Bjórn og Mattias Kolstrup live i en ny rockprofil, hvor de spiller impulsiv, legende og let rock med stærke hooks og melodier.

FREDAG 05/02

FREDAG 12/02

MORTEN REMAR

SINNE EEG

KL. 20.00 / 160-210 KR. / UNUMM.

KL. 20.00 / 120-210 KR. / UNUMM.

Umulige kærester // I 80’erne var han frontmand i 80’er-bandet Back to Back, og man kan ikke sige hans navn uden at nævne kæmpehittet ’Jonathan’. Nu er Morten Remar tilbage med det anmelderroste album ’Umulige kærester’ - en poetisk og personlig rejse tilbage i tiden til sangskriverens unge år. Oplev en intim koncert i øjenhøjde, når Morten Remar præsenterer sin nye plade. Og mon ikke han også overrasker med en sang eller to fra sit store bagkatalog?

Vinterjazz 2016 // Danmarks ubetinget førende jazzsangerinde Sinne Eeg har både modtaget Ben Webster prisen og en Danish Music Award. Hendes seneste album, ’Face The Music’, blev belønnet med den prestigefyldte franske jazzpris Palmares, da L’Academie Du Jazz med prisen for bedste internationale vokal-udgivelse. Til februar står hun klar på scenen i Birkerød med netop dét album samt nye sange fra en kommende udgivelse i et verdensniveau, hvor stort nærvær, humor og musikalsk overskud er nøgleordene.

MANDAG 01/02 // BIRKAM

LØRDAG 06/02 // NY MUSIK // KUN DØRSALG

BRITTEN DEN DANSKE STRYGEKVARTET REIMAGINED KL. 19.30 / 75-150 KR. UNGE U. 18 ÅR: GRATIS ENTRÉ / SIDDENDE SE M EG ET M E R E PÅ M AN T ZIUS LIV E .D K

KL. 15.00 / 50-100 KR. UNGE U. 18 ÅR: GRATIS ENTRÉ / SIDDENDE

3


MUSIK

LØRDAG 13/02

ERANN DD KL. 20.00 / 200-260 KR. / UNUMM.

Kompromisløs, upoleret og autentisk // Op gennem 90’erne sang Erann DD sig ind i danskernes hjerter med sin sjælefyldte stemme. Han præsenterede lyden af Deep Funk, en ny lyd, som ingen andre musikere herhjemme dengang eller sidenhen har gjort efter. Ikke før nu, hvor ’the man himself ’ har udgivet et længe ventet nyt album: ’Erann David Drori - Rockin’ My Life’. Glæd dig til en dejlig aften i selskab med en af Danmarks stærkeste soul-stemmer, Erann DD, når soulstjernen i samspil med sit yndlingshold præsenterer sit nyeste album. Der er garanteret positiv, følsom og funky soul-stil.

LØRDAG 20/02

TORSDAG 25/02

LØRDAG 27/02

BO EVERS

PATRICK DORGAN

COPENHAGEN DRUMMERS

KL. 20.00 / 100-120 KR. / UNUMM.

Autentisk lyrik og fængende poplyd // Bo Evers er helt sin egen, både hvad angår opbygningen af sine tekster, sit musikalske univers, den hæse stemme og sin måde at anskue verden på. Bliv forført af den unikke sanger, der er blevet kaldt en moderne udgave af Poul Dissing.

Nyt stjerneskud // Mød stjerneskuddet Patrick Dorgan, som er braget ind på den danske musikscene med sin autentiske og iørefaldende soul med hits som ’Marilyn’, ’On the Way Down’ og ’Bitter’, i en stemningsfyldt koncert, og hør hans debutalbum før alle andre.

KL. 20.00 / 249 KR. / UNUMM. (BILLETTER FÅS PÅ BILLETTO.DK)

Top-entusiastiske, trommespillende drengerøve // Bliv opslugt af smukke og fantasifulde universer, når samspillet mellem lys og lyd i Copenhagen Drummers Elements tour giver dig en oplevelse ud over det sædvanlige.

MANDAG 22/02 // BIRKAM

SØNDAG 28/02 // NYMUSIK // KUN DØRSALG

TIRSDAG 08 /03 // BIRKAM

CARL NIELSENKVINTETTEN

ATHELAS SINFONIETTA COPENHAGEN

JALINA KLAVERTRIO OG KATRIN WEISSER

KL. 15.00 / 50-100 KR. – UNGE U. 18 ÅR: GRATIS ENTRÉ / SIDDENDE

KL. 19.30 / 75-150 KR. – UNGE U. 18 ÅR: GRATIS ENTRÉ / SIDDENDE

KL. 19.30 / 75-150 KR. – UNGE U. 18 ÅR: GRATIS ENTRÉ / SIDDENDE

4

KL. 21.00 / 100-120 KR. / STÅENDE

MANT ZIUSL IVE FO RÅ R 2 016


FREDAG 11/03

ALEX RIEL/ STEFAN PASBORG FEAT. ANNISETTE/JEPPE TUXEN & NICLAS KNUDSEN KL. 20.00 / 220-280 KR. / SIDDENDE

Musikalsk stjernekonstellation // Oplev de to trommeslagere Alex Riel & Stefan Pasborg i samspil med Annisette, Jeppe Tuxen og Niclas Knudsen. Pasborg danner sammen med Knudsen og Tuxen orkestret Ibrahim Electric og Riel og Annisette startede i sin tid Savage Rose. Kom med ind i deres univers, hvor hver stjerne tilfører en fascinerende variation og kraft til det musiske formsprog. Forbered dig på en medrivende koncert på højeste niveau, hvor du som lytter, kommer med på en rejse gennem deres fælles univers af rytmik og harmoni, fortid og nutid, rock og jazz, nærvær og improvisation og power – indrammet af så forskellige lydbilleder som Savage Rose, New Orleans street parades over swing til Igor Stravinsky.

SØNDAG 06/03

LØRDAG 19/03

LØRDAG 05/03

JESPER BODILSEN

ELVIS ON MY MIND

HVERDAGENS HELTE

KL. 15.00 / 120-160 KR. / UNUMM.

KL. 20.00 / 140-170 KR. / UNUMM.

KL. 21.00 / 130-170 KR. / STÅENDE

En ægte jazzgiant // Nyd en søndag i selskab med bassisten Jesper Bodilsen, når han står klar med sit stjernehold af musikere: Den napolitanske sanger Joe Barbieri med sin indlevende og intense stemme, Mads La Cour med sit musikalsk overskud og melodiske tone på trompet/flygelhorn. Nikolaj Benzon med sit elegante og swingende klaverspil og endelig gruppens tredje italienske islæt – Francesco Cali, der som få kan spille jazz på accordion og samtidig tilføje musikken et folklorisk præg. Glæd dig til at blive henført på en legende let måde i sublime musikalske rammer, når Bodilsen præsenterer sit seneste album ’Scenografie’. En kunstner, som rammer essensen af musikken med en unik finfølelse, og som aldrig mister et beat.

Et ikon for mennesker verden rundt // Elvis On My Mind hylder The King of Rock’n’roll med et autentisk og mindeværdigt show, der i samspil med publikum genskaber Elvis’ karriere fra begyndelsen hos Sun Records og frem til hans alt for tidlige død i 1977. Showet er en kronologi spækket med en perlerække af hits, hoftevrik, tørklæder, fed musik og fest og farver. Læn dig tilbage og nyd de største hits fra kongens storhedstid med Skandinaviens bedste Elvis Tribute Artist Brian Troy.

Dansk folk-pop anno 2016 // I grænselandet mellem folk og pop – med en snert af elektronik – mødes tre stærke stemmer, tre garvede musikere, tre voksne mænd med hver deres bagage i livet. Tilsammen danner dette rammen om et nyt, unikt musikalsk foretagende med rødder i det århusianske ved navn ’Hverdagens Helte’. Bag Hverdagens Helte står Kim Munk og Mads Tønder, som har slået deres folder i The Broken Beats, og Søren Zahle, der bl.a. også gør sig som guitarist for Peter Sommer. Nu har de tre slået pjalterne sammen med nærværende og autentisk dansksproget musik for øje.

SE M EG ET M E R E PÅ M AN T ZIUS LIV E .D K

5


MUSIK

FREDAG 01/04

DODO AND THE DODOS KL. 20.00 / 270-300 KR. / STÅENDE

dobb

eltk

once

rt

80’er pop-rock, der stadig holder // En af Danmarks største og ældste pop/rock successer i original besætning står klar med alle de sange, som vi elsker. Sange som ’Vågner I Natten’, ’Gi’ Mig Hvad Du Har’ og ’Sømand Af Verden’ har vokset sig større end Dodo & The Dodos. De lever deres eget liv. Det beviser bandet – og publikum – ved hver koncert. Og 1,5 mio solgte plader siden debuten i 1986 taler deres eget sprog: ”Vi overholder overenskomsten med vores publikum. Vi skal være ydmyge og 110 % til stede og har for længst indset, at vores sange ikke længere kun er vores. Vi lover derfor at spille det, I kender”.

FREDAG 25/03

TORSDAG 31/03

LØRDAG 09/04

WAFANDE

CÆCILIE NORBY

KL. 20.00 / 130-170 KR. / UNUMM.

KL. 20.00 / 120-240 KR. / UNUMM.

Gi’ mig dit smil // Med kæmpe hits, strålende personlighed og en enestående stemme er hele Danmark kommet på fornavn med Wafande. Glæd dig til en af Danmarks absolut stærkeste live-performere, når han viser dig sin kærlighed til musikken gennem sine kompositioner og tekstskrivning. Der er ikke to koncerter, der er ens. Til gengæld er der garanti for en kæmpe fest – hver gang!

Just the two of us // Privat danner de par, og nu præsenterer to af de mest populære og respekterede jazzmusikere i Europa deres første duo-album sammen. Det er et intimt, frugtbart og rørende musikalsk møde mellem en stor sangerinde og en fantastisk bassist og musiker. Danske Cæcilie Norby og svenske Lars Danielsson er i bogstaveligste forstand jazz’ens dream-team. Kom med på en rejse ind i parrets private og aldeles betagende musikalske univers.

JULIE MARIA + LAURITS EMANUEL

Tør du tage på en blinddate? Vær’ en af de hurtige, der får fingre i 1 af vores 100 kulturelle lykkeposer, som udløser en billet til en af vores koncerter. Hvem du skal på date med offentliggøres den 01.02. 6

KL. 20.00 / 120-160 KR. / UNUMM.

Legesyge og originale kunstnere // Mød to yderpunkter i dansk sangskrivning, når Julie Maria og Laurits Emanuel giver dobbeltkoncert på Mantzius. En af landet bedste sangskrivere og sangerinder Julie Maria kommer solo for at møde sit publikum inden udgivelsen af sit næste album, der er klart i sommeren ’16. Hun søger hudløst og kompromisløst i genrerne pop, jazz, electronica og folk, og det har skaffet hende stjerner i hobetal. Laurits Emanuel ligeså. Med hans andet album, ’Midlertidig mening’, får vi serveret et af årets mest originale danske popalbums, som inviterer til både fest og fordybelse, og hvor han står på skuldrene af danske sprogmestre som Sebastian og Søren Kragh Jacobsen. Laurits står klar med sit band til at give dig en poetisk overhaling.

Køb ved at søge efter blinddate på BilletBoxen.dk.

150 kr. MANT ZIUSL IVE FO RÅ R 2 016


dobbeltko

ncert

TIRSDAG 12/04

FREDAG 15/04

TORSDAG 21/04

HYMNS FROM NINEVEH

THE ENTREPRENEURS // M. SUPPORT

WANGEL + GEORGE BEST

KL. 20.00 / 155-195 KR. / UNUMM.

Anmelderroste og uundgåelige hymner // Bag navnet Hymns from Nineveh gemmer sig et musikalsk projekt, egenrådigt orkestreret af Jonas Petersen. Jonas har både som sanger, sangskriver og guitarist et helt særlig talent for at formidle livets glæder og sorger med en sådan autenticitet, at man ikke kan undgå at blive rørt helt ind i hjertekulen. Lyden karakteriseres bedst som folk-inspireret pop, der på en gang er tilgængelig og imødekommende, men som samtidig har dybde og rum, der giver lyst til at udforske mere.

KL. 20.00 / 120-140 KR. / STÅENDE

Rå og uforfalsket nyrock // Oplev upoleret og smadret musik i bedste rock-stil, leveret med nerve og en stilsikker vokal. The Entrepreneurs består af sanger og guitarist Mathias Bertelsen og guitarist og bassist Anders Hvass. Live bliver duoen suppleret med en trommeslager, og herfra slipper de ikke speederen igen. Glæd dig til en energisk og medrivende koncertoplevelse. The Royal Air Force – en energisk powertrio, der skriver humoristiske rocksange om hverdagens gang med kvinder og kærlighed – står klar til at varme op.

KL. 20.00 / 120-160 KR. / UNUMM.

Melodisk, eksperimenterende og overaskende // Kom ind i Wangels og George Bests dragende elektroniske univers, når de to bands optræder med en dobbeltkoncert på Mantzius. Begge bands er kendt for deres stemningsfyldte synthesizerede harmonier, smukke falsetter, skaptskårne beats og danseopfordrende kompositioner. George Best leverer en ren hedonistisk elektro-pop lyd, hvor Wangel byder ind i et mere intimt univers, hvor følelserne i den grad bæres uden på tøjet.

ONSDAG-TORSDAG 27/04 OG 28/04

BEATLES FOR ALLE KL. 19.00 / GRATIS ENTRÉ /

Rudersdal Musikskole præsenterer // Rudersdal Musikskole inviterer til en koncert, hvor The Beatles’ fantastiske sange får nyt liv med nye fortolkninger leveret af nye generationer. Danmarks førende Beatles-ekspert Peter Wium leverer historierne, mens musikskolens unge sangere og musikere på tværs af instrumenter og genrer leverer varen.

TORSDAG 05/05

BARBARA MOLEKO KL. 20.00 / 220-270 KR. / STÅENDE

Danmarks soulmama // Med sin skævt poppede danske R&B og livsbekræftende facon – i både lyrik og fremtoning – har Barbara Moleko vundet hjerte efter hjerte siden gennembruddet i 2012. Og historien vokser fortsat. Med sin særegne vokal, sin nænsomme blanding af soul og dansk visetradition og sin kulørte livshistorie fra Sydafrika, Mozambique og Vanløse har den unge Nørrebro-kvinde sat stort præg på hitlister, rejst landet rundt med udsolgte koncerter og optrådt til Dronningens 75-års fødselsdag. Oplev den tredjemest spillede danske kunstner i dansk radio live, når hun rammer Birkerød med sit fænomenale live orkester til en festlig koncert. SE M EG ET M E R E PÅ M AN T ZIUS LIV E .D K

7


G

25/03 WAFANDE 30/03 VINTERSOLHVERV 31/03 CÆCILIE NORBY

01/02 DEN DANSKE STRYGEKVARTET

03/02 SPOONFACE STEINBERG

05/02 MORTEN REMAR

07/02 MANTZIUS FASTELAVN

06/02 BRITTEN REIMAGINED

APRIL

19/05 DREAMERS’ CIRCUS

19/03 ELVIS ON MY MIND

FEBRUAR

O

P

31/05 LEILAH BROUKHIM COMPANY (E)

27/05 ASKE JACOBY + FILIP MØLLER

21/05 REPEATLES

20/05 MANTZIUS GI’R DEN OP // MUND DE CARLO+FULD EFFEKT +FARS RUM

16/05 GRIN & GYS

12/05 PLEKTER

13/03 ROSA & RØDDERNE

31/01 MIO, MIN MIO

24/01 RUDERSDAL BIG BAND

15/05 MAGNUS HJORTH

08/03 JALINA KLAVERTRIO OG KATRIN WEISSER 11/03 ALEX RIEL/ STEFAN PASBORG FT. ANNISETTE, JEPPE TUXEN OG NICLAS KNUDSEN

22/01 DÙNÉ

16/01 SIMON TALBOT

06/05 ELIEL LAZO & THE CUBAN FUNK MACHINE 07/05 THE BLUES OVERDRIVE

N

06/03 JESPER BODILSEN

Æ

05/05 BARBARA MOLEKO

H

05/03 HVERDAGENS HELTE

&

10/01 NYTÅRSKONCERT M. LYNGBY TAARBÆK SYMFONIORKESTER

D

04/05 CHRISTIAN FUHLENDORFF

MAJ

U

03/03 KONSTELLATIONER

MARTS

IV

09/01 MUSIK- OG DIGTERDAG

JANUAR

H


02/04 ADAM OG NOAH 03/04 FUTURE SOUND 1. BASE // MUSIKKONKURRENCE

12/02 SINNE EEG

13/02 ERANN DD

28/02 ATHELAS SINFONIETTA COPENHAGEN

@MANTZIUSLIVE

FACEBOOK.COM/MANTZIUS

MANTZIUSLIVE.DK

28/04 BEATLES FOR ALLE

27/04 BEATLES FOR ALLE

21/04 WANGEL + GEORGE BEST

15/04 THE ENTREPRENEURS // SUPPORT: THE ROYAL AIR FORCE

29/10 ASKE JACOBY

08/10 PÅ SLAGET 12

07/10 ELECTRIC GUITARS

30/09 ESBEN JUST TRIO

25/09 JAN HARBECK TRIO

10/04 THOMAS BUTTENSCHØN & CARL QUIST-MØLLER

26/02 ILDFUGLEN 12/04 HYMNS FROM NINEVEH

17/09 MIRIAM MANDIPIRA/LAURITSEN/ GADE/FROST

09/04 JULIE MARIA + LAURITS EMANUEL

25/02 PATRICK DORGAN

27/02 COPENHAGEN DRUMMERS

EFTERÅR 2016

07/04 UNGE TALENTER FRA OPERAAKADEMIET

19/06 MUSIKSKOLENS SOMMERKONCERT

06/06 KLEZMOFOBIA

JUNI

22/02 CARL NIELSEN-KVINTETTEN

20/02 BO EVERS

01/04 DODO AND THE DODOS

11/02 RUBEN SØLTOFT


MUSIK

FREDAG 06/05

ELIEL LAZO & THE CUBAN FUNK MACHINE KL. 20.00 / 140-180 KR. / UNUMM.

AfroCuban, funk, blues, Timba og Songo-rytmer // Seks toptunede musikere – 4 cubanere og 2 skandinaver med fabelagtige Eliel Lazo i front. Sæt kryds i kalenderen, for denne koncert bliver pakket med funky, jazzede, soul-fyldte rytmer, som garanterer at sætte gang i huset. En kraftfuld og dynamisk energi på scenen og et samspil med forskellige stilarter gør dette band til en sublim oplevelse og en vitaminindsprøjtning af de helt store.

TORSDAG 12/05

LØRDAG 07/05

SØNDAG 15/05

PLEKTER

THE BLUES OVERDRIVE

MAGNUS HJORTH

KL. 20.00 / GRATIS ENTRÉ* / UNUMM.

Bandudvekslingsprojekt // Plekter er et bandudvekslingsprojekt, som skal booste den danske musikscene og sende de mange talentfulde vækstlagsbands rundt i landet. Kom forbi og hør noget lækker musik fra andre dele af landet, og vis at du støtter op. *Ved tilmelding til eventen: Plekter @ MantziusLive på Facebook

KL. 20.00 / 120-160 KR. / UNUMM.

Prisvindende blues med internationalt format // Oplev et af landets mest efterspurgte bluesbands, der med deres kontemporære bluesudtryk, hvor der stilsikkert blandes elementer fra klassisk Chicago-blues til tranceagtige og hypnotiserende deltagrooves, har fået international anerkendelse og vundet flere priser. Med et repertoire bestående af selvskrevne numre i absolut topklasse er bandet forgængere for en opdateret version af bluesgenren, hvor den traditionsrige musik bringes ind i en nutidig kontekst.

KL. 15.00 / 120-150 KR. / UNUMM.

Ung, smagfuld og virtuos på piano // Magnus besøgte i efteråret Mantzius med Jakob Dinesen og viste her sin helt særlige klasse på klaveret. Hans svenske tonesprog vakte minder om udtrykket fra den store svenske pianist Jan Johansson. Brug din søndag i selskab med jazzmusikeren Magnus Hjorth, hvor udsøgt smag og elegance afspejles i hver eneste komposition, eftertænksomhed, skønhed og optimisme i hver melodi og solo. Magnus spiller med sin trio under konceptet Mantzius Acoustic Sessions* og udnytter derved Mantziussalens smukke højloftede akustik.

MANTZIUS AWARDS Nomineret for årets afrikanske artist:

Barbara Moleko Wafande Miriam Mandipira

Hvem e r din favorit?

Køb MantziusAward-pakken for 499 kr. og afgiv din stemme ved sidste koncert, så er du med i lodtrækningen om et års medlemskab af KlubM+1.

10

MANT ZIUSL IVE FO RÅ R 2 016


rt once dobb

dobbe

eltk

ltkon

cert

MUND DE CARLO

FULD EFFEK

TORSDAG 19/05

VÄSEN (SE) + DREAMERS’ CIRCUS

FREDAG 27/05

T

KL. 20.00 / 120-150 KR. / UNUMM.

KL. 20.00 / 160-200 KR. / UNUMM.

Folkemusik i verdensklasse // Den verdensberømte trio Väsen er et unikt mangeårigt samarbejde mellem Sveriges ypperste repræsentanter for svensk folkemusik. Siden 1989 har Väsen udviklet sig til et fænomen indenfor folkemusik og de turnerer flittigt i Europa, Nordamerika og Asien – nu er turen kommet til Mantzius, sammen med Dreamers’ Circus. Dreamers Circus’ er en koncentration af musikalsk historie, håndværk og ren, uforfalsket kunstnerisk vision. De har netop vundet en DMA for årets album og en statuette for årets komposition. Glæd dig til to prisvindende og anmelderoste grupper, for hvem folkemusikken er udgangspunktet, men som ellers ikke skelner mellem genrer.

ASKE JACOBY + FILIP MØLLER

FARS RUM

FREDAG 20/05

MANTZIUS GI’R DEN OP KL. 21.00 / 70 KR. INKL. 1 ØL / STÅENDE

Generationerne mødes // Guitaristen, sangeren og sangskriveren Aske Jacoby er klar solo med en teaser til efterårets koncert med band*. Glæd dig til dybe og rørende sange om det bittersøde i at være menneske på godt og ondt. Virtuost, råt og elegant udført af en kunstner med 100 % integritet. Denne aften kan man også møde 18-årige singer-songwriter Filip Møller – der som support for Sir Elton John, James Blunt og Simply Red på CV’et – for alvor er blevet blåstemplet af branchen. Det unge talent finder sin inspiration fra klassisk blues og akustisk rock. *Ved køb af billet, får du 30 % på den Aske Jacobys koncert i efteråret ’16

LØRDAG 21/05

REPEATLES KL. 20.00 / 215 KR. / UNUMM.

Revolver // Sprælske, top-tunede og fantastisk velspillende Repeatles fortsætter deres never ending tour i 2016, som markerer 50-året for et af verdens allermest berømmede albums fra verdens allerstørste band – The Beatles. Med suveræne klassikere som: ’Yellow Submarine’, ’Taxman’, ’She Sais She Said’ og mange flere, er de 5 musikere klar til at tage dig tilbage til de gode gamle 60’ere.

JØDISK KULTURFESTIVAL TIRSDAG 31/05

MANDAG 06/06

LEILAH BROUKHIM COMPANY (E)

KLEZMOFOBIA

KL. 20.00 / 150 KR. / UNUMM.

En livsrejse gennem flamenco // Forestillingen Dejando Huellas (spor) følger en sefardisk kvindes personlige og historiske rejse gennem flamenco. Inspireret af historien om hendes jødiske og persiske forfædre følger man en bevægende og uforglemmelig forestilling med musik, dans og kunst, som minder os om, et spor af vores fortid, der definerer vores nærvær og fremtid. Lad den verdensberømte flamenco danser Leilah Broukhim fortrylle dig med ekspressiv andalusisk dans. SE M EG ET M E R E PÅ M AN T ZIUS LIV E .D K

KL. 19.30 / 150 KR. / UNUMM.

Integreret og unikt kunstnerisk udtryk // Forbered dig på højt tempo, dybe klangflader, fællessang, hård rock’n’roll, glæde, melankoli, fanden-i-voldskhed, lyriske tonebilleder, improvisation, kædedans og en medrivende visuel oplevelse. Gruppen Klezmofobia turnerer i store dele af verden, og med udgangspunkt i den østeuropæiske spillemandsmusik ’Klezmer’ og på sproget jiddisch strømmer glæde og sorg fra de langsomme sørgmodige ballader til festlige sange. Glæd dig til en gruppe, der giver af alt, hvad de indeholder af følelser og musikalsk dybde.

11


STAND-UP

LØRDAG 16/01

TORSDAG 11/02

SIMON TALBOT

RUBEN SØLTOFT

KL. 20.00 / 210-250 KR. / SIDDENDE

KL. 19.00 / 190-230 KR. / UNUMM.

Mr. Copenhagen // Hvordan er det at være en del af mediebranchen, når man ikke selv føler, man er det? Mød den kropskomikalske komet Simon Talbot i hans tredje one man-show, når han tydeliggør kontrasten mellem at besøge sin irske fars vanvittige og fællessyngende familie for at tylle øl til en måned senere at overrække priser under Elle Style Awards – i selskab med Christopher. Oplev en komiker, som sprudler af fortællelyst og en stålsat vilje til at underholde.

Mit hoved // I Rubens første onemanshow får du et ærligt indblik i hans underlige univers. Du er inviteret til en privat, guidet tur bag de krøllede lokker i Rubens fritsvævende hoved, hvor den røde tråd er, at der som regel ikke er nogen. Rubens hjerne er skør og knudret og har aldrig kunnet holde fokus længe nok til at læse en bog. Til gengæld leverer han sine fortællinger uforsigeligt, fantasifuldt og med en oprigtig indlevelse. Her finder du absurde betragtninger og fantastiske fortællinger om alt fra flyskræk og flatterende kropsdele til parforhold og pandaporno. Alt sammen leveret med hans charmerende smil og glimt i øjet.

ONSDAG 04/05

LØRDAG 02/04

CHRISTIAN FUHLENDORFF ADAM OG NOAH KL. 19.00 / 230-270 KR. / SIDDENDE

KL. 20.00 / 130-150 KR. / SIDDENDE

Det er ligegyldigt hva’ andre tænker, ikk’? // Fuhlendorff er kendt som improvisationens sande mester, og ligesom kreative mennesker sjældent trives i skemalagte rammer, er det både synd og skam at tøjle hans vanvittigt morsomme fantasi i et temalagt show. ’Det er ligegyldigt hva’ andre tænker, ikk’?’ bliver derfor mødet med årets komiker 2015 i et show uden begrænsninger, hvor målsætningen er et gennemtænkt flow af gode grin.

Hva’ sker der dansker? // De to unge fyre Adam og Noah er blevet en Facebook-sensation med små videoklip, hvor de på satirisk vis sætter danskeren under lup. På Facebook har ghettoens svar på Gøg og Gokke små 200.000 følgere, og deres videoer har typisk mellem en halv og to millioner visninger. Nu prøver de for første gang kræfter med de skrå brædder, og det kommer med garanti ikke til at gå stille for sig, når de to forsøger at nå frem til et svar på deres evige spørgsmål: ’Sker der, dansker!?’

Hos Spisekurven får du lækre oplevelser til ganen Bliv fristet af pølser fra Fanø, chokolade fra Fyn, øl fra Birkerød Bryghus, rugbrød fra restaurant Gilleleje samt en masse andre delikatesser og specialiteter fra ind- og udland.

Spisekurven – Hovedgaden 43 – 3460 Birkerød – Tlf. 4553 5054 – www.spisekurven.dk 12

MANT ZIUSL IVE FO RÅ R 2 016


TEATER

FREDAG 26/02

ILDFUGLEN KL. 19.30 (INTRODUKTION: 18.30) / 155-250 KR. / SIDDENDE

Dansk Danseteater // Det bliver en aften i dansens tegn, når Dansk Danseteater inviterer publikum indenfor til to forskellige værker af koreografen Tim Rushton. Kl. 18.30 vil der være en kort introduktion til stykket samt en appetizer fra værket ’Men in Coats’. Aftenens premiere er den nye udgave af Ildfuglen, hvor Tim Rushtons bevægelsessprog kombinerer den moderne dans’ flow med klassisk teknik, og netop derfor har han en lidenskabelig forkærlighed for Stravinskys kompositioner. I Rushtons Ildfuglen er iscenesættelsen nutidig og trinnene moderne, mens musikken er, som vi kender den.

TORSDAG 03/03

KONSTELLATIONER KL. 19.30 / 180-270 KR. / SIDDENDE

NEPO Teatret // Konstellationer er en eksplosiv romantisk komedie om kærlighed, skæbne og den frie vilje. Oplev Troels Lyby og Marie Askehave i rollerne som Marianne og Roland. Et par der mødes, finder sammen, går fra hinanden og mødes igen – en tryllebindende og romantisk rejse, der trodser grænserne for den verden, vi tror, vi kender. Forestillingen er en rørende fortælling, der rejser spørgsmål om, hvorvidt der er forskel mellem valg og skæbne.

ONSDAG 03/02

ONSDAG 30/03

SPOONFACE STEINBERG

VINTERSOLHVERV

KL. 19.30 / 100-160 KR. / UNUMM.

KL. 19.30 / 220-315 KR. / SIDDENDE

Atoriet // Oplev Tine Gotthelf som Spoonface Steinberg i Danmarkspremieren på ’Billy Elliot’-forfatteren Lee Halls prisvindende monolog. En livsbekræftende og tankevækkende fortælling om at finde gnisterne i tilværelsen, være til stede her og nu og turde være den, man er – uhøjtideligt fortalt med humor, poesi og livsgnist. Forestillingens instruktør Petra Berg Holbæk og skuespiller Tine Gotthelf vil holde en kort ’aftertalk’ om forestillingen.

Det Kgl. Teater // Oplev et humoristisk og skræmmende familiedrama skrevet af den tyske dramatiker Roland Schimmelpfenning, hvor scenen er sat i det velbjærgede og trygge Norden. Under skildringen af de velkendte norénske relationer anes politiske brydninger, der sætter vores humanistiske værdier på prøve i det meste af Europa. Medvirkende: Mads Wille, Helle Fagralid, Kirsten Olesen, Flemming Enevold og Troels Thorsen.

SE M EG ET M E R E PÅ M AN T ZIUS LIV E .D K

13


FOR BØRN

SØNDAG 31/01

MIO MIN MIO KL. 16.00 / 150-260 KR. / SIDDENDE

Musikalsk Astrid Lindgren-eventyr // Mio, min Mio er et musikalsk eventyr for hele familien om venskab, kærlighed og mod efter bogen af Astrid Lindgren. En rørende og smuk fortælling om en uelsket og ensom dreng, der bruger fantasien til at gøre sin verden bedre. Der vil være live-musik på scenen.

SØNDAG 13/03

SØNDAG 10/04

PINSEMANDAG 16/05

ROSA & RØDDERNE

THOMAS BUTTENSCHØN & CARL QUISTMØLLER

GRIN & GYS

KL. 13.00 / 115-175 KR. / SIDDENDE

Rosas Store Sovedyrsshow // Gik du glip af festen i 2015, eller er du frisk på at feste igen? Så er du hermed indbudt til årets sovedyrsfest! Der skal danses med dukker, svinges med sovedyr, bages bamsekager og skråles med på sovedyrssange til den helt store festmedalje. Alle børn er selvfølgelig inviteret med deres yndlingssovedyr, så HUSK DIT SOVEDYR!

MuM

KL. 13.00 / 100-150 KR. / SIDDENDE

Musikalsk og underholdende show for børn // Thomas Buttenschøn og Carl Qvist-Møller har fundet sammen i et litterært og musikalsk samarbejde med udgangspunkt i en fælles kærlighed til børnenes univers. I forbindelse med udgivelse af Buttenschøns første børnebog med fortællingen om bjørnen Tofte præsenterer den nye duo et musikalsk show med egen komponeret musik og masser af underholdning for børn i alderen tre til otte år.

KL. 13.00 / FRI ENTRÉ

En fortælleroplevelse i pinsen // Forfatteren Kim Berglund er klar til en times grin og gys i selskab med de to skotske drenge Cooker & Cooky, der er figurer i de 3 bøger: ”Cooker & Cooky i rummet”, ”Perlens Øje” og ”Doktoren”. Historien følger de to drenge, lige fra de bliver tvunget til at rydde op på deres værelse af deres skrappe far, til de tager på skattejagt på deres tip tip tip-oldefars gamle slot. Fortællingen henvender sig primært til børn i alderen 5-10 år.

SØNDAG 07/02

MANTZIUS FASTELAVN KL. 11.00 / 25 KR. /

Tønder for alle // Vi inviterer både Elsa, Spiderman, fabeldyr, prinsesser, robotter, indianere og alle andre udklædte, børn som voksne, til fastelavnsfest på Mantzius. Vi skal både finde en kattekonge og kattedronning, spise fastelavnsboller og kåre den bedste udklædning. Kim Berglund, kendt for sine bøger om Cooker, Cooky og deres lillesøster Trunte, kigger forbi og fortæller gode historier.

14

MANT ZIUSL IVE FO RÅ R 2 016


Bliv sponsor for kulturen ttebre e l l i b ero ri 20 f Fri Gard ales

s g pre side ud o e b l i m t hjem lige r å æ p S d lighe Syn

T

ms

ntré Fri e

OR

LV Ø S

g. stilln udbe e, r o f n ejder r ude sone e medarb r e p t. /din or 2 korte lt år f de du et he lig, så bå an bruge k erson ndre kke p er eller a i r e dels ngen Adga ingsforbin ide n t es mes m forre derobe g presal e j o ar og h Fri G e tilbud -skærm g i l Sær hed på TV kr. 0 lig Syn r. 2: 5.00 n t Kor

LDK

R KO

GU

kr. 0 0 5.0

. mo l s k e

kr. 0 0 10.0

T

ms

. mo l s k e

Vil du vide mere, så kontakt Katrine Jacobi på kdam@rudersdal.dk

FANG, DEL OG KOM BACKSTAGE // Lægger du dine fotos og film fra Mantzius på Instagram, så brug endelig #mantziuslive, så vi kan se, hvad du får i linsen. Kom også med backstage, når kunstnere og medarbejdere fanger alle de vinkler, du ikke kan se. instagram.com/MantziusLive

DIREKTE I DIN MAILBOX //

Tilmeld dig på mantziuslive.dk

LIKE US // Følger du os på Facebook, er du med både før, under og efter koncerterne. Du kan også få en masse tips til oplevelser, du ikke må gå glip af.

facebook.com/Mantzius

DOWNLOAD VORES APP // Er du sidst i køen? Med vores app får du en forlomme til tilbud, billetter og nyheder.

Find os i App Store


MANTZIUS FASTPRIS SA LG

0

10

KU N

*

TI L

7 12 FRI

PO PU L EST M

3

*

Æ RE

FIND DEN PÅ BILLETBOXEN.DK VED AT SØGE PÅ DEN PAKKE DER PASSER TIL NETOP DIT BEHOV

*

timers oplevelser

timers oplevelser

-e oplevelser

299 kr.

799 kr.

1.499 kr.

9.999 kr.

FRI

FRI

FRI

Vælg mellem:

FREDAGSROCK DÙNÉ OG THE ENTREPRENEURS // M. SUPPORT

TORSDAGSPOP PATRICK DORGAN OG BARBARA MOLEKO

DET STARTER MED H HVERDAGENS HELTE OG HYMNS FROM NINEVEH

ACOUSTIC SESSIONS MAGNUS HJORTH OG JAN HARBECK TRIO (EFTERÅR 15) + SURPRISE

Garderobe

Garderobe

5 MZ

10 MZ

Mantzjusser*

Mantzjusser*

Vælg mellem:

ALL ABOUT JAZZ SINNE EEG, JESPER BODILSEN, MAGNUS HJORTH, CÆCILIE NORBY OG AXEL RIEL/ STEFAN PASBORG FT. ANNISETTE/ JEPPE TUXEN & NICLAS KNUDSEN

MANTZIUS YOUTH DÚNÉ, RUBEN SØLTOFT, WANGEL + GEORGE BEST, THE ENTREPRENEURS // M. SUPPORT OG WAFANDE

MANTZIUS ANBEFALER

PREMIUM SIMON TALBOT, ERANN DD, DODO AND THE DODOS, CHRISTIAN FUHLENDORFF, AXEL RIEL/ STEFAN PASBORG FT. ANNISETTE/ JEPPE TUXEN & NICLAS KNUDSEN, ILDFUGLEN, BARBARA MOLEKO OG ELECTRIC GUITARS (EFTERÅR ’16)

MORTEN REMAR, ASKE JACOBY + FILIP MØLLER, HYMNS FROM NINEVEH, VÄSEN + DREAMERS’ CIRCUS OG JULIE MARIA + LAURITS EMANUEL

1 kr.

1 kr.

ER MHED RKSO OR VI KUN F

timers oplevelser

Garderobe Op til

* 200 timers oplevelser

SIMON TALBOT // DÚNÉ // MIO MIN MIO // SPOONFACE STEINBERG // MORTEN REMAR // RUBEN SØLTOLF // SINNE EEG // ERANN DD // PATRICK DORGAN // ILDFUGLEN // KONSTELLATIONER // HVERDAGENS HELTE // ALEX RIEL/ STEFAN PASBORG FT. ANNISETTE, JEPPE TUXEN OG NICLAS KNUDSEN // ROSA & RØDDERNE // VINTERSOLHVERV // CÆCILIE NORBY // DODO AND THE DODOS // ADAM & NOAH // THOMAS BUTTENSCHØN & CARL QUIST-MØLLER // HYMNS FROM NINEVEH // THE ENTREPRENEURS // WANGEL + GEORGE BEST // OG MANGE, MANGE FLERE ...

SE MERE side 15

1 kr.

1 kr.

I oprettelse

I oprettelse

I oprettelse

I oprettelse

Samlet pris: 300 kr.

Samlet pris: 800 kr.

Samlet pris: 1.500 kr.

Samlet pris: 10.000 kr.

*= Det med småt: En mantzjus er en drink, en øl, et glas vin eller en sodavand. Pakkernes timeantal er estimeret.

Profile for MantziusLive

MANTZIUSLIVE FORÅR '16  

MANTZIUSLIVE FORÅR '16  

Advertisement