__MAIN_TEXT__

Page 1

EFTERÃ…R 2016


DU KAN GLÆDE DIG TIL AT SE FORESTILLINGEN ’TRÆT LEVER OG TUNGT HJERTE’ DEN 7. MARTS 2017 ▲■ ●

Facebook: Like os og vær’ med både før, under og efter

Instagram: Kom med backstage! #mantziuslive

Nyhedsbrev: Nyheder og tilbud direkte i din mailboks

NYT! Snapchat @mantziuslive: Live reportager bag og foran scenen

Blog - port4lillescene.wordpress.com: Interviews, koncertanmeldelser, reportager, ugens tracks, nyheder, sessions, voxpops og meget, meget mere.

Kunstnerisk leder: Mads Riishede madr@rudersdal.dk / tlf. 7268 5641 Redaktør: Katrine Jacobi kdam@rudersdal.dk / tlf. 4611 5647 MantziusLive Johan Mantzius Vej 7A 3460 Birkerød mantzius@rudersdal.dk / tlf. 46 11 56 40 Grafik: Rudersdal Bibliotekerne Tryk: DC-3.dk Der tages forbehold for fejl, ændringer og aflysninger


JAN HARBECK QUARTET DEN 25. SEPTEMBER KL. 15.00 // 100-140 KR. + GEBYR

PROGRAM Priser Til hver koncert er der opgivet en ’fra’ og ’til’ pris hvoraf ’fra’ er med studierabat og ’til’ er standardprisen. Alle seperate priser findes på BilletBoxen.dk. Alle priser er oplyst eksklusiv gebyr. Gebyret er fast 20 kr. for alle vores arrangementer.

Billetter

Særligt for Rudersdal Teaters medlemmer

Forsalg sker via MantziusLive.dk, BilletBoxen.dk og hos BilletBoxen på tlf. 70 25 16 25, hverdage ml. 9-16

Medlemmer af Rudersdal Teater får rabat på vores teaterforestillinger. Billetter til medlemspris kan bestilles på mail: mantzius@rudersdal.dk.

Særlige behov

Beliggenhed

På Mantzius er der let adgang for kørestole, og du får din ledsager med gratis. Ring blot til BilletBoxen på ovenstående nummer for reservation af billetter.

Alle arrangementer foregår på MantziusLive: Johan Mantzius Vej 7A 3460 Birkerød

Garderobe Garderobe er, som på de fleste spillesteder, påkrævet. Du kan enten købe din billet inkl. garderobe eller betale på dagen. Vi har både en betalingsgarderobe, hvor dit overtøj er under opsyn til en flad 20’er, og en gratis garderobe i kælderen uden opsyn.

Symbolforklaring til programmet Siddepladser

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

FOTO: STEPHEN FREIHEIT


START DIN MUSIKGUIDE HER Min liveoplevelse skal være ...

Storslået, vild og sveddryppende

JA

NEJ

Nyudklækket, talentfyldt og orginal

Jazzet, livgivende og autentisk

JA

NEJ

NEJ

JA

Virkelig? Prøv igen

SQUAD På Slaget 12

Altså kunstnerisk, udtryksfyldt og unik?

JA

NEJ

Med grov-swingende, medrivende og dansable rytmer?

JA

NEJ

NEJ

JA

Lis Sørensen HUSH Aske Jacoby Jan Harbeck Quartet

Østkyst Hustlers Electric Guitars

Intim, musikalsk berigende og intens

Du mener en gratis helhedsoplevelse med nye skud fra den danske upcoming scene?

NEJ

JA

Så det du siger er, at du vil opleve de næste helt store stjerner?

NEJ

JA

SIKKER?

EJ OK

Povl Dissing & Pierre Dørges New Jungle Orchestra Kenneth Dahl Knudsen Orchestra

Tango Orkestret Esben Just Trio Mandipira/ Lauritsen/Gade/ Frost

Lydfest // Hovednavn: Marvelous Mosell Natmusik i Præstehaven

ANYA+Soleima De Danske Hyrder + Emil Kruse + dig?


MUSIK POVL DISSING & PIERRE DØRGES NEW JUNGLE ORCHESTRA 23.09 KL. 20.00 // PRIS: 230-250 KR. + GEBYR

Et møde mellem to originale musikmagere I 1985 tog to venner afsted til Molde Jazzfestival. Hver aften tog de til samme koncert og drak den samme øl. Øllen var norsk og dyr, koncerten var med New Jungle Orchestra, og vennerne var Povl Dissing og Benny Andersen. ”Efter Molde Jazzfestival blev jeg inviteret med i studiet, hvor Povl og Benny indspillede afrikansk inspirerede sange, men det var først i ’87, da vi spillede sammen i Østre Gasværk, at Povl og New Jungle Orchestra for alvor mødtes,” fortæller orkesterleder af New Jungle Orchestra Pierre Dørge.

Giro 413 versus Louis Armstrong ”Vi minder vel i og for sig lidt om hinanden – vi har hver især har skabt vores eget kunstneriske udtryk, og vi har begge en ubændig nysgerrighed efter at finde på noget nyt. Povl som troubadour og jeg som musiker, der har sammensat mit eget junglemusikrum ved at forene tradition og søgen efter nye klange.” ”Vi har begge en stor kærlighed til jazz, blues, rock og folkemusik, og så er vi begge vokset op med både Giro 413, Louis Armstrong og de skæve, lystige og sørgelige danske viser og sange” fortæller Pierre Dørge.

Samhørighed og fantasi ”Vi håber, at vi med vores projekt, vores fælles udgangspunkt og musikalske hjerter, i mødet med publikum kan få en intens samhørighed til at opstå. En samhørighed, som får musikkens fortælling til at sprudle, så alle går hjem med fornyet energi og eftertænksomhed med en musikalsk oplevelse udover det sædvanlige i bagagen. Povl og jeg komplementerer hinanden ved at lytte og gribe nuet i ord og musik og give plads til fantasien. Det er så op til publikum at give sig hen og tage med på rejsen,” slutter Pierre Dørge. Til efterårets koncert præsenteres enkelte af viserne fra ’Zoo Sange’ sammen med helt nye sange fra bl.a. C.V. Jørgensens ’Blåt blod til alle på Blågårdsplads’ og Per Nørgaards ’Vedis Vuggevise’ til tekst af Johannes V. Jensen. Endvidere spilles både nye og gamle jungle hits af Dissing, Ellington, Becker og Dørge. Der vil være et ’LIVE efter LIVE’ act i foyeren efter koncerten.


LYDFEST // HOVEDNAVN: MARVELOUS MOSELL 27.08 KL. 15.00 // GRATIS ENTRÉ

Der er garanti for solskin, glade mennesker og ild i dansegulvet, når endagsfestivalen Lydfest løber af stablen den 27. august. 10 nye skud på den danske up-coming scene og Danmarks ukronede disco-hiphop-konge Marvelous Mosell er klar til at give dig en sensommerdag spækket med musikalske oplevelser. Glæd dig også til streetfood, art og overraskelser. Festivalen er arrangeret af frivillige unge, der brænder for musik og magiske oplevelser.

”Med rablende rim, vanvittige YouTube-videoer og gennemført 80er-stil er Marvelous Mosell et af de mest underholdende nye navne på den danske musikscene.” - Berlingske

SQUAD

02.09 KL. 21.30-01.00 // 48 KR. INKL. GEBYR DJ- og producerduoen SQUAD udgøres af ferme hænder siddende på Emil Degner og Nekid, der i kapgang er på vej mod toppen af den danske elektroniske scene. Blot i 2015 spillede duoen for fyldte sale som support for Mellemfingamuzik og den australske stjerne Alison Wonderland. Du kan feste til remixes af Kongsteds ’White Dat’, Simon Louis’ ’Ikk’ for at danse’ og Vild $miths ’Sindssyg’, når SQUAD rammer Mantzius i september!

TANGO ORKESTRET

04.09 KL. 15.00 // 100-160 KR. + GEBYR Bliv overøst af løssluppen improvisation og livgivende humør, når det anerkendte ensemble med fem af Danmarks ypperste instrumentalister tager dig med på en rejse gennem den moderne tango. Med udgangspunkt i de argentinske komponister Astor Piazzolla og Diego Schissi samt egne kompositioner har kvintetten Tango Orkestret i over 25 år forvaltet og opdateret tangotraditionen på internationalt niveau.

PORTRÆTKONCERT: IB NØRHOLM ARRANGERET AF NY MUSIK 11.09 KL. 15.00 // 50-100 KR. (KUN DØRSALG)

Til trods for sine 85 år er Ib Nørholm stadig aktiv som komponist. Ved koncerten uropføres således nykomponerede klaverstykker samt stykker for den usædvanlige besætning saxofon og harpe. Foruden pianisten Hans Andersen medvirker Pia Rose Hansen, mezzosopran, Kasper Hemmer Pihl, saxofon, og Josef Schelling, harpe.

NATMUSIK I PRÆSTEHAVEN 09.09 KL. 20.00 // GRATIS ENTRÉ

Det dejligste live musik imellem træerne med sofa-atmosfære og rendyrket hygge.


”Det er umuligt ikke at overgive sig til Mosells kække dansetrin, der ubesværet glider over scenegulvet, mens piger skriger og fyre anerkendende lader sig rocke med og kaster håndtegn og syrede rim direkte tilbage til alle afteners ubetinget største helt.” – GAFFA

”Jeg blev fan på den der ‘Jeg vil høre alt, hvad det her menneske har lavet’-agtige måde” - David Mandel, P3

HUSH

24.09 KL. 20.00 // 160-180 KR. + GEBYR Glæd dig til en helt særlig og stemningsfuld oplevelse med plads til både intimitet og store armbevægelser. HUSH er atter tilbage i deres stærkeste form, som trio, med sangene, guitarerne, Dorthe Gerlachs smukke stemme og de mange historier, helt akustisk og i intime rammer.

PLEKTER

16.09 KL. 20.00 // DØRSALG: 40 KR. - GRATIS ENTRÉ VED TILMELDING TIL EVENTEN PÅ FACEBOOK Plekter er et bandudvekslingsprojekt, som skal booste den danske musikscene og sende de mange talentfulde vækstlagsbands rundt i landet. Kom forbi og hør noget lækker musik fra andre dele af landet, og vis at du støtter op. Følg med på Facebook-eventen: ’Plekter – MantziusLive’, hvor det løbende vil blive offentliggjort, hvilke kunstnere der gæster MantziusLive denne aften

MANDIPIRA/LAURITSEN/GADE/ FROST 17.09 KL. 20.00 // 100-150 KR. + GEBYR

Oplev 3 af landets bedste musikere; Kjeld Lauritsen, Per Gade og Søren Frost i et musikalsk stjerneteam med sangerinden Miriam Mandipira. Sammen har de skabt musik, der præsenterer jazz, blues og soul ved en uforglemmelig og opløftende koncert, hvor man som lytter bliver grebet om hjertet og følger dem på en musikalsk rejse, hvor svingende og dansable rytmer er i centrum.

COPENHAGEN PIANO QUARTET ARRANGERET AF BIRKAM 21.09 KL. 19.30 // 130 KR. + GEBYR


”Vi ønsker at give publikum den mest direkte og nærværende koncertoplevelse. Ved netop ikke at forstærke instrumenterne kunstigt er der så at sige ikke noget mellem os og publikum. Lyden fra de forskellige instrumenter forenes smukt i rummet, og vi bliver fortalt, at man som publikum virkelig kan tage imod musikken og blive rørt af den. Det er præcis dér, hvor vi gerne vil bringe samspillet hen” – Jan Harbeck

JAN HARBECK QUARTET 25.09 KL. 15.00 // 100-140 KR. + GEBYR

Oplev én af Danmarks ypperste saxofonister Jan Harbeck, når han med sin quartet inviterer til acoustic session.

MANTZIUSLIVE ACOUSTIC SESSION

DANSEFEST 30+

ELECTRIC GUITARS

ESBEN JUST TRIO 30.09 KL. 20.00 // 150-190 KR. + GEBYR

01.10 KL. 20.00-01.00 // 80 KR. + GEBYR

Mika Vandborg & Søren Andersen alias Electric Guitars hviler ikke på lauerbærrene. Efter et heftigt 2015 med mere end 50 koncerter og det anmelderroste album ’Stringfever’, rocker drengene videre med en ny single, endnu et album og et konstant voksende publikum. I oktober kan du opleve de to guitarekvilibrister i en tungere version, når de står klar til at give dig strengefeber!

Esben Just har altid været garant for en swingende, opløftende og underholdene oplevelse fra scenen. Musikalsk overskud, medrivende hooks og fællessang, så hjerterne gløder. Og sådan bliver det også i september. Med Niels Ratzer på trommer og Ole Skipper på bas er intet umuligt og alt opnåeligt, når trekløveret går på scenen for at ramme beatet og publikum lige der, hvor det gør allerbedst nemlig i hjertet.

Dans dig ind i efteråret med højt humør og gode vibes til en fest, hvor dansen er i centrum. DJ Claes Methling, kendt fra Kysten, Club Riva, Radio og TV, giver dig et forrygende mix af nye og klassiske dansehits. Skrål med på Earth Wind and Fires ’September’ eller vis dine bedste moves til Robin Thickes ’Blurred Lines’, når der den 1. oktober endnu en gang er lagt op til en dejlig aften med dansesvedig stemning på Mantzius.

07.10 KL. 21.00 // 130-160 KR. + GEBYR

PÅ SLAGET 12

08.10 KL. 20.00 // 120-170 KR. + GEBYR Vær’ med til at fejre På Slaget 12’s 30 års jubilæum og tag på en tur nedad ’memory lane’ med de gamle hits og bliv samtidig præsenteret for de nye perler fra den første dansksprogede udgivelse i 18 år: ’Sæt hjerterne fri’.


KENNETH DAHL KNUDSEN ORCHESTRA 14.10 KL. 20.00 // 100 KR. + GEBYR

BLÆSERKVINTETTEN CARION ARRANGERET AF BIRKAM 10.10 KL. 19.30 // 130 KR. + GEBYR

Kenneth Dahl Knudsen er en ung, talentfuld dansk bassist og komponist, der den sidste årrække har turneret på den internationale jazzscene. Kenneths tekniske og musikalske talent rammer én, så snart man lægger øre til hans musik. Det er en stor fornøjelse, at kunne præsentere Kenneth i efteråret, hvor han medbringer 12 af sine yndlingsmusikere fra hele verden, der i en blanding mellem verdensmusik, klassik og jazz har fået anmelderne til at juble.

ANYA + SOLEIMA

22.10 KL. 20.00 // 110-150 KR. + GEBYR Glæd dig til eftertænksom R&B og soul leveret med silkeblød stemme og inspiration fra Hip Hop, når en af Danmarks største rising stars, ANYA, i en dobbelt koncert med Soleima, gæster Birkerød i oktober.

ASKE JACOBY

29.10 KL. 20.00 // 100-160 KR. + GEBYR Guitaristen, sangskriveren, sangeren og produceren Aske Jacoby har i mere end tredive år været fast inventar på den danske musikscene, som sideman og studiemusiker for blandt andre C.V. Jørgensen, Thomas Helmig, Sanne Salomonsen og Søs Fenger. Der er også blevet tid til fem soloudgivelser, blandt andet det anmelderroste album ’Chant’, hvor Aske Jacoby tog skridtet fuldt ud som solist og højlydt meldte sig ind i feltet af højt profilerede sangskrivere. Oplev en kunstner med 100 % integritet, når han med sit band præsenterer sit seneste album: ’Luna Plena Super Me’.

Sarah Mariegaard aka Soleimas karakteristiske stemme er genkendelig efter sekunder, og det er umuligt ikke at blive fuldstændig charmeret af hendes unikke elektro-popunivers, hvor de fine & skrøbelige tekster om kærlighed møder de mere rå og sexede, tunge beats.


MANTZIUSLIVE.DK


11.02 ROSA & RØDDERNE 19.02 EMIL DE WAAL TRIO FT. ELITH ’NULLE’ NYKJÆR

22.10 ANYA + SOLEIMA 23.10 SUNSHINE BOYS

30.09 ESBEN JUST TRIO

28.09 MEN’S ROOM VS. PREDATOR: THOMAS HARTMANN & TORBEN CHRIS

25.09 JAN HARBECK QUARTET

30.03 EVERYBODY’S TALKING 05.04 SÅ’ DET 07.04 SCANDINAVIAN PINK FLOYD PROJECT

03.11 LIS SØRENSEN 04.11 DE STUERENE 05.11 ØSTKYST HUSTLERS

23.11 LIMENAS (FREM TIL 03.12)

11.11 DE DANSKE HYRDER + EMIL KRUSE + DIG?

08.03 RUNE KLAN

07.03 TRÆT LEVER OG TUNGT HJERTE

03.03 LARS LILHOLT

28.02 VALS

25.02 THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO

01.11 TRIO CON BRIO

NOVEMBER

30.10 HÉLÈNE NAVASSE – NY MUSIK

24.09 HUSH

25.09 SILLE OG PALLE

29.10 ASKE JACOBY

23.02 MENS VI VENTER PÅ PORNO

01.02 MICK ØGENDAHL

19.10 LINDA P.

27.10 7 RUNER

22.01 EN MAND, DER HEDDER OVE

FORÅR 2017

26.12 CHRISTMAS DANCE

06.12 FRANCINE VIS & CHRISTIAN WESTERGAARD

DECEMBER

14.10 KENNETH DAHL KNUDSEN ORCHESTRA

10.10 BLÆSERKVINTETTEN CARION – BIRKAM

09.10 AB/CD

08.10 PÅ SLAGET 12

23.09 POVL DISSING & PIERRE DØRGES NEW JUNGLE ORCHESTRA

22.09 LILLYS DANMARKSHISTORIE

21.09 COPENHAGEN PIANO QUARTET – BIRKAM

17.09 MANDIPIRA/LAURITSEN/GADE/FROST

16.09 PLEKTER

11.09 PORTRÆTKONCERT IB NØRLUND – NY MUSIK

09.09 NATMUSIK I PRÆSTEHAVEN

04.09 TANGO ORKESTRET

07.10 ELECTRIC GUITARS

05.10 MALALA – EN PIGE MED EN BOG

01.10 DANSEFEST 30+

27.08 LYDFEST // HOVEDNAVN: MARVELOUS MOSELL

02.09 SQUAD

OKTOBER

SEPTEMBER


HÉLÈNE NAVASSE

ARRANGERET AF NY MUSIK 30.10 KL. 15.00 // 50-100 KR. (KUN DØRSALG) Oplev den anerkendte franskfødte fløjtenist Héléne Navasse, når hun fremfører musik af nyere danske komponister, herunder et smukt værk af Peter Bruun. Hélène spiller oftest almindelig tværfløjte, men er også kendt for sit spil på basfløjte. I nogle værker udvider hun musikken elektronisk.

LIS SØRENSEN

03.11 KL. 20.00 // 325-345 KR. + GEBYR Lis Sørensen er kendt og elsket for sin evne til at skrive gode melodier og fremføre dem med sin varme, indtagende og efterhånden ikoniske stemme. En stemme der på én gang til stadighed udvikler sig og samtidig bliver mere karakteristisk og markant med årene. I november kan du opleve den kvalitetsbevidste danske sangerindes imponerende og sprællevende bagkatalog af hits fra fire årtier, LIVE i Birkerød! Der vil være et ’Live efter Live’ act i foyeren efter koncerten.

TRIO CON BRIO ARRANGERET AF BIRKAM

01.11 KL. 19.30 // 130 KR. + GEBYR


ØSTKYST HUSTLERS

05.11 KL. 21.00 // 175-195 KR. + GEBYR I 1996 udgav Østkyst Hustlers albummet ’Fuld af Løgn’. Med næsten 150.000 solgte eksemplarer fik albummet dobbelt platin og trak for alvor hiphoppen ud af undergrunden. Østkyst Hustlers blev simpelthen Danmarks største band uanset genre og modtog hele seks Danish Music Awards. Det var umuligt at tænde for radioen uden at høre enten ”Han får for lidt”, ”Håbløs, ”Hustlerstil” eller nogle af de andre mange klassikere fra albummet ’Fuld af Løgn’. I 2016 drager Østkyst Hustlers på turné for at fejre Fuld af Løgns 20 års fødselsdag sammen med gamle og nye fans. Sangene har for længst bevist, at de stadig holder, og teksterne er præcis lige så aktuelle i dag, som de var, dengang de blev udgivet. Jazzy H, Bossy Bo og DJ Peyk har heller ikke mistet energien, så bered dig på en kæmpe fest, sved og fællessang. Der vil være afterparty efter koncerten.

MANTZIUS GI’R DEN OP 2.0

FRANCINE VIS & CHRISTIAN WESTERGAARD ARRANGERET AF BIRKAM 06.12 KL. 19.30 // 130 KR. + GEBYR

DE DANSKE HYRDER + EMIL KRUSE + DIG?

11.11 KL.20.00 // KR. 110-150 KR. + GEBYR, INKL EN ØL/VAND MantziusLive lukker endnu en gang gaden ind og trækker baggården med, når De Danske Hyrder, Emil Kruse og måske du (og dit band) er på programmet til ’Mantzius Gi’r Den Op 2.0’ Er du (og dit band) garanti for håndtegn, fest og svedig rap? Så er det nu, du skal sende en lækker ansøgning afsted til mantzius@rudersdal.dk med links til jeres musik og Facebookside. Ansøgningsfrist 01.10.16.

CHRISTMAS DANCE 26.12 KL. 20.00-01.00 // 80 KR. + GEBYR Tag vennerne i hånden, og oplev gensynsglæden med gamle kammerater, veninder, kærester eller kollegaer, som er i Birkerød over julen, når Mantzius og Joakim Hediger for andet år i træk skruer op for varmen på denne kolde 2. juledag, så du kan få danset julegodterne af. Du kan eksklusivt tilkøbe et bord til dig og max. 4 af dine venner i vores lounge. Bordpakken koster 700 kr. og indeholder 1 fl. spiritus og 5 vand. Bordet tilkøbes ved billetkøb på BilletBoxen.dk. Aldersgrænsen på denne aften er 21 år.


STAND-UP

MEN’S ROOM 3: MEN’S ROOM VS. PREDATOR 28.09 KL. 20.00 // 190-210 KR. + GEBYR

Fordi vi er MÆND! Da de to komikere Torben Chris og Thomas Hartmann i 2012 lavede showet ’Men’s Room’, anede de ikke, hvor meget det ville gribe om sig. Showet drejede sig, i al sin enkelhed, om de sider af kvinder, som de fleste mænd ryster på hovedet af – det hele naturligvis med et kærligt glimt i øjet. Allerede inden de var færdige med turnéen, var der dog opstået så mange nye idéer, at en opfølger var uundgåelig. Til efteråret er de klar med sidste kapitel i trilogien: Men’s Room 3: Men’s Room vs. Predator.

Hvorfor er kvinder et nær uudtømmeligt emne? ”Kort sagt: Fordi vi er mænd, heteroseksuelle vel at mærke, og dermed i besiddelse af en vis erfaring. Forholdet mellem mænd og kvinder er noget, de fleste kan forholde sig til, og kontrasten imellem kønnenes tanker, følelser og prioritering er en god kilde til humor,” fortæller Thomas Hartmann.

Ens og alligevel forskellige ”Torben og jeg synes som udgangspunkt, at de samme ting er sjove. Grundstammen i vores humor er den samme, men vores komiske sprog – vores måde at formidle tingene – er ret forskelligt. Nettoresultatet er, at vi tilsammen rammer bredere – og får flere forskellige vinkler på diverse emner – end nogen af os ville gøre på egen hånd.” ”Vi håber på at kunne runde trilogien af med et brag! Og vi glæder os til at møde publikum med jokes, som flertallet kan nikke genkendende til” slutter Thomas Hartmann.


LINDA P – NORMAL?

19.10 KL. 19.00 // 255-275 KR. + GEBYR Linda P gør i sit kommende onemanshow “NORMAL?” status over sin egen selvudvikling og funderer over, om hun er nået i mål. Er hun blevet normal nok? Hvad vil det sige at være normal? Og er det overhovedet noget at stræbe efter? Som altid leverer Linda sine livsbetragtninger i et underholdende flow af sarkastiske punchlines.

MICK ØGENDAHLS FEST 01.02.17 KL. 19.00 // 300-325 KR. + GEBYR

Fire år er der gået, siden Mick Øgendahl sidst var rundt på de danske scener. Tiden har han brugt på at skrive på sit nye show og på at spille hovedrollen i den populære tv-serie, ’Tomgang’. En tur på psykiatrisk afdeling blev det dog også til, og Mick Øgendahl konstaterer nu med et lille ironisk smil: ”Ikke alt var lige sjovt. Men DÉT bliver det nu!” Det bliver uden tvivl et morsomt gensyn, når det jordbundne multitalent fra Falster endelig er tilbage med ’Mick Øgendahls FEST’, som bliver det sjette i rækken af hans sprudlende onemanshows.

BARDRONNING, TEKNIKFREAK ELLER MUSIKNØRD? BLIV FRIVILLIG PÅ MANTZIUSLIVE! INFOMØDE D. 03. OKTOBER KL. 19.00. SE MERE OG TILMELD DIG PÅ FACEBOOK.COM/MANTZIUSLIVE


EA ER TEATERSÆSONEN FORTSÆTTER I FORÅRET 2017: 22.01 EN MAND, DER HEDDER OVE 23.02 MENS VI VENTER PÅ PORNO 28.02 VALS 07.03 TRÆT LEVER OG TUNGT HJERTE 05.04 SÅ’ DET

DE STUERENE

04.11 KL. 19.30 // 100-195 KR. + GEBYR

Pia Kjærsgaard på de skrå brædder For første gang dramatiseres historien om Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti, der på to årtier har ændret det politiske landskab og den politiske dagsorden i Danmark markant. I en blanding af satire, portrættering og fortælling undersøger Mungo Park Kolding historien om Dansk Folkeparti. Det handler om Pia Kjærsgaard og hendes parti, der i de første år blev dømt ude som politisk ukorrekte af det politiske parnas, men som nu står i forreste geled i magtfordelingen i dansk politik. Lasse Bo Handberg, teaterdirektør på Mungo Park Kolding: ”Som teaterdirektør vil jeg gerne lade kunsten tale med vores virkelighed, som den er lige nu og her. Jeg har tidligere ladet mig inspirere af angrebet på World Trade Center, af Yahya Hassans digte, og af folkeskolereformen. Dansk Folkeparti egner sig også til teatret, for der er den sandhed, som var umiskendelig før valget, og som nu er blevet endnu mere tydelig, nemlig at DF uden tvivl er den største politiske historie og mest dagsordensættende bevægelse i de seneste 20 år, hvor danskheden er blevet det afgørende værdipolitiske tema”

Fra underdog til sejr ”Det er en klassisk underdog-historie. De var dem, de andre ikke ville lege med. Partiet er igen og igen blevet dømt ude af parnasset, men samtidig har svaret været at gå fra sejr til sejr og blive større og større. I 1999 forudsagde statsminister Poul Nyrup, at de ’aldrig blev stuerene’. I 2015 indtager Pia Kjærsgaard formandsposten i Folketinget. Det er så bonet et gulv, at man kan spejle sig i det. Den voldsomme diskrepans mellem paria og de bonede gulve er meget teatralsk, og det minder unægtelig om en historie af H.C. Andersen eller Holbergs Jeppe på Bjerget.”

Dagens Erasmus Montanus ”Mit mål er ikke at prædike for koret af kulturradikale teatergængere, som aldrig kunne finde på at stemme på DF. De Stuerene er i højere grad en moderne komedie om elitens hybris. Holberg havde jo også øje for eksalterede fine folk, hvor hovmodet stod for fald. I hans komedier er der altid nogen, der puster sig op. Tag en Erasmus Montanus, som virkelig nakkes af Holberg. Den karakter kunne minde om parnassets analyser af DF, der igen og igen har været fejlagtige, fordi man ensidigt har set DF som xenofobiske landsbytosser,” slutter Lasse Bo Handberg.


LILLYS DANMARKSHISTORIE 22.09 KL. 19.30 // 100-290 KR. + GEBYR

I anledning af 100-året for kvindernes valgret i 2015 præsenterer Teatret Fair Play og Folketeatret Danmarkspremieren på Pia Fris Laneths roman: ’Lillys Danmarkshistorie’, som giver en hidtil uset vinkel på Danmarkshistorien. Seks kvinder – i alle aldre og størrelser – sætter stolt livskraft i spil, når de fra scenen fortæller historien som en sprudlende familiekrønike fra 1920’rne til i dag. Stykket indeholder kendte sange fra revy, film og dansktop, som bidrager til at tegne et billede af tiden og livet – fra Vesterbro til Vestjylland, dengang og nu.

MALALA – EN PIGE MED EN BOG 05.10 KL. 19.30 // 80-150 KR. + GEBYR

’Malala’ er en monolog om en kvindelig forfatters kamp for at forstå pigen Malala og begivenhederne omkring attentatforsøget, idet hun forsøger at skrive et værk om den berømte børneaktivist. Det bliver en opdagelsesrejse for den nysgerrige forfatter, der undervejs spørger ind til sine opdagelser: Hvad ved vi egentlig om Islam og andre religioner? Hvilke fordomme har vi? Hvordan kunne en lille pige pludselig udgøre en trussel mod et stort og stærkt fundamentalistisk netværk? Hvorfor vælger man at skyde en 15 år gammel pige? Det er nogle af de mange spørgsmål forfatteren stiller på sin rejse. Generalsekretrær for Amnesty International Trine Christensen holder efter forestillingen et oplæg om Malala, Parkistan og menneskerettigheder.

Bloggeren og børneaktivisten Malala Yousafzai kæmpede for pakistanske kvinder og pigers rettigheder til at få en uddannelse; en kamp, der førte til at Taleban i et attentatforsøg den 9. oktober 2012 skød hende i hovedet. Heldigvis overlevede den da kun 15 år gamle Malala, der nu fik hele verdens opmærksomhed, og kun to år efter attentatforsøget modtog - som den yngste nogensinde - Nobels Fredspris.

7 RUNER

27.10 KL. 19.00 // 100-175 KR. + GEBYR

7 Runer er en rå, poetisk og kraftfuld danseforestilling – som henter inspiration i nordisk mytologi, vikinger og kultfilmen ’The Hunger Games’. Syv frygtløse ’shapeshifters’ danner en klan i en verden, hvor brutale, mystiske og humoristiske spil om kærlighed, magt og håb udfolder sig.

SUNSHINE BOYS

23.10 KL. 16.00 // 100-300 KR. + GEBYR Humoren har også sine klassikere - og denne er en af de mest berømte og sjoveste. De to hovedroller kan KUN spilles af et par ældre skuespillere – så det har været længe at vente! Og det var ikke nemt! Waage og Flemming har måttet kæmpe sig igennem årtier med alverdens sygdomme og videre frem gennem teaterturnéer, dagbladsinterviews og urinsyregigt. NU er den der! Endelig er de gamle nok til at spille så gamle.


SKAL DIN LIVEOPLEVELSE VÆRE …

Grov-swingende, medrivende og dansabel?

Kunstnerisk, udtryksfyldt og unik?

SÅ KAN DU FÅ 3 AF SLAGSEN MED:

SÅ HAR DU NU MULIGHED FOR BÅDE AT OPLEVE:

Tango Orkestret

TØR DU TAGE PÅ BLINDDATE? Sidste år kom de modige til koncert med Barbara Moleko – er du lige så modig? Vær en af de hurtige, der får fingre i 1 af vores 100 kulturelle lykkeposer, som udløser en billet til en af vores koncerter. Hvem du skal på date med offentliggøres den 15.09.

Povl Dissing & Pierre Dørges

Esben Just Trio Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost

New Jungle Orchestra Kenneth Dahl Knudsen Orchestra

FOR KUN

FOR KUN

497 kr.

348 kr.

Køb ved at søge efter ’LIVEPAKKE1’ på BilletBoxen.dk

Køb ved at søge efter ’LIVEPAKKE2’ på BilletBoxen.dk

DER ER ET BEGRÆNSET ANTAL PAKKER I SALG.

Køb ved at søge efter blinddate på BilletBoxen.dk.

150 kr.

BLIV SPONSOR FOR

KULTUREN! SØLVKORT

20 fribilletter Fri garderobe Særlige tilbud og presales Synlighed på hjemmeside 5.000,- ex. moms

GULDKORT

Fri entré i et helt år for 2 personer uden forudbestilling. Adgangen er ikke personlig, så både du og dine medarbejdere, forretningsforbindelser eller andre kan bruge kortet Fri garderobe Særlige tilbud og presales Synlighed på TV-skærm og hjemmeside Kort nr. 2: 5.000,10.000,- ex. moms

VIL DU VIDE MERE, SÅ KONTAKT KATRINE JACOBI PÅ KDAM@RUDERSDAL.DK


FOR B RN AB/CD

09.10 KL. 13.00 // 80-100 KR. + GEBYR AB/CD præsenterer stolt deres nye show, hvor børn i alderen 3 til 15 år samt voksne i alderen 15 til 100 år kan forberede sig på 1 times rigtigt rockshow. Børnene kommer på scenen og spiller på instrumenterne, der synges, klappes og danses, bandet bytter instrumenter mens de spiller, og en masse andre elementer, der gør det sjovt og spændende og samtidig bidrager til en forståelse af musikkens og verdens udvikling.

LIMENAS MUSICAL PREMIERE: 23. NOVEMBER KL. 19.30 // 120 KR. + GEBYR Øvrige spilledage: - 24. november kl. 19.30 - 25. november kl. 19.30 - 26. november kl. 17.00 - 29. november kl. 19.30 - 30. november kl. 19.30 - 01. december kl. 19.30 - 02. december kl. 19.30 - 03. december kl. 17.00

SILLE OG PALLE

25.09 KL. 11.00 // 60 KR. + GEBYR Børnekoncert for de 2-8 årige: Til Sille og Palles børnekoncert medvirker de helt unge verdensborgere i en spillevende børnekoncert, der præsenterer forskellige musikgenrer – fra vuggende samba og svedig funk, over boblende bebop til lullende blød bossa samt et par klassikere, som vi alle kan synge med på, og så er der selvfølgelig også de melodier der opstår helt spontant undervejs. Husk dit instrument!


MANTZIUSLIVE.DK Johan Mantzius Vej 7A 3460 Birkerød

Profile for MantziusLive

MANTZIUS EFTERÅR '16  

Det bedste opleves LIVE! Billetter fås på BilletBoxen.dk

MANTZIUS EFTERÅR '16  

Det bedste opleves LIVE! Billetter fås på BilletBoxen.dk

Advertisement