Page 1

FORÃ…R 2019 MANTZIUSLIVE


Billetter Forsalg af billetter foregår online på MantziusLive.dk eller Ticketmaster.dk. Billetter kan også købes pr. tlf. hos Ticketmaster på: 70 15 65 65 (hverdage 10-17).

Priser Alle priser er oplyst eksklusiv gebyr. Gebyret afhænger af billetprisen og er også gældende ved dørsalg. Bemærk: Ved udvalgte stående koncerter er det muligt at købe nummererede siddepladser på balkonen til angivet billetpris + 20 kr. eks. gebyr. Det fremgår på Ticketmaster.dk, om der kan købes billetter til balkonen.

Garderobe Garderobe er påkrævet. Der er mulighed for at benytte vores bemandede betalingsgarderobe til 20 kr. eller en gratis garderobe i kælderen uden opsyn.

Særlige behov På MantziusLive er der ubesværet adgang for kørestole, og handicapledsagere får gratis entré med ledsagerkort. Kontakt Ticketmaster for reservation af billetter og husk at medbringe gyldigt ledsagerkort til arrangementet.

Rudersdal Teater medlem Medlemmer af Rudersdal Teater kan bestille billetter til medlemspris på Ticketmaster.dk. Det fremgår af billetsalget hvilken billet, du skal vælge for at modtage rabatten. Husk at medbringe gyldigt medlemskort til arrangementet.

Beliggenhed

KÆRE PUBLIKUM, Efter et oplevelsesrigt 2018, tager vi med stolthed fat på 2019 og kaster os allerede i februar ud i anden udgave af formatet Mantzius Vinterfolk – en folkfestival med fremragende danske navne på programmet, der spænder både inspirationsmæssigt og geografisk bredt: fra f.eks. Fanø over Birkerød til Aarhus, sidstnævnte repræsenteret af fremadstormende singer-songwriter Kajsa Vala. Jazzprogrammet lægger ligeledes flot fra land med Blicher Hemmer Gadd feat. verdensstjernen Steve Gadd. Mere international stjernejazz får du fra amerikanske Nancy Harms og Miriam Mandipira med rødder i Zimbabwe, som du endda kan købe en samlet billet til. Et must for jazzelskeren, der er nysgerrig på amerikansk jazz og soul. Det er i den grad de unge artisters forår, og vi glæder os til at opleve Alex Vargas, Hjalmer, Noah og Nicklas Sahl for blot at nævne nogle få. Heldigvis får vi også besøg af nogle af dansk musiks ypperste legender på scenen i skikkelse af Anne Linnet, Love Shop, Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen. Inden for rocken ser vi frem til et gensyn med det formidable band The Entrepreneurs, Scandinavian Pink Floyd Project og en bragende udsolgt koncert med Queen Machine. Vi kan sige tillykke med 1 år til familieklubben Mantzius for BØRN, der vanen tro inviterer børnene op på første række til medrivende koncerter med Katrine Bille og Wafande og til kreative værksteder og andre aktiviteter gennem sæsonen. Er det et godt grin, du trænger til, er Mark Le Fêvre, Anders Matthesen og vores nye Comedy Club Night tre stærke bud på aftener i selskab med morgendagens – og i Andens tilfælde eviggyldige – komikere. Rudersdal Teaters program præsenterer tre flotte forestillinger, hvoraf du særligt burde unde dig selv at blive fortryllet af Dansk Danseteaters ”Krash & Chopin”. Hermed er der blot tilbage at opfordre alle til selv at dykke ned i programmet for at finde flere favoritoplevelser. Vi håber også, at programmet indbyder til at tage nogle chancer og opleve nogle navne, du måske ikke allerede kender. I dette spændingsfelt af nysgerrighed, overraskelse og inspiration opstår sommetider nogle af de største momenter.

Johan Mantzius Vej 7A 3460 Birkerød

Kolofon Kunstnerisk leder: Mads Riishede madr@rudersdal.dk / tlf. 72 68 56 41

Som altid står vores fantastiske frivillighold klar til at tage imod jer og guide arrangementerne godt i mål med deres service, professionalisme og gode humør.

Redaktion: Helle Nielsen hniel@rudersdal.dk / tlf. 72 68 56 47

På gensyn til livemusik og gode oplevelser for livet.

Fotos: Til programmet er anvendt pressefotos og fotos taget af vores frivillige fotografe Jan Palle/Facebook. com/fotografjanpalle. Udgiver: MantziusLive mantzius@rudersdal.dk / tlf. 46 11 56 40

Vi glæder os til at se jer. Mads Riishede, Kunstnerisk leder

Tryk: GP-tryk A/S Der tages forbehold for fejl, ændringer og aflysninger.

Facebook

Instagram

Nyhedsbrev

Spotify

Følger du os på Facebook, er du med

Følg med backstage, hvor optrædende,

Få nyheder og tilbud direkte i din

Lyt til foråret 2019 på MantziusLive nu

før, under og efter arrangementerne

frivillige og medarbejdere deler

indbakke. Tilmeld dig nyhedsbrevet på

via vores Spotify profil

Facebook.com/MantziusLive

fortællingerne bag scenetæppet

vores hjemmeside

mantziuslive.dk

@mantziuslive #mantziuslive

www.mantziuslive.dk


MUS K KLAVERFABRIKKEN & MANTZIUSLIVE PRÆSENTERER:

BLICHER HEMMER GADD FEAT. STEVE GADD (US) 20. FEBRUAR KL. 20.00 ENTRÉ: 250 KR. + GEBYR (I DØREN: 300 KR.) / KONCERT + JAZZDINNER (KL. 18): 450 KR. + GEBYR Et nyt, stærkt samarbejde mellem Klaverfabrikken i Hillerød og MantziusLive bringer en verdensstjerne til de Nordsjællandske scener: Trommeslagerikonet Steve Gadd besøger nemlig kulturhusene to aftener i træk sammen med de danske jazzmusikere Michael Blicher og Dan Hemmer. Giver navnet Steve Gadd ikke umiddelbart resonans, så tænk blot på den øjeblikkeligt genkendelige tromme-intro til Paul Simons ”50 Ways To Leave Your Lover”, og du får en idé om hans rytmiske talent. Amerikanske Steve Gadd er en levende legende, der har revolutioneret trommespillet siden 70’erne. Paul Simon, Eric Clapton, Kate Bush, Steely Dan, Chick Corea og mange flere af musikkens største stjerner har haft Gadd bag trommerne på studiealbums og verdensturnéer.

Blicher Hemmer Gadd har fundet sammen om den tilbagelænede og groovy orgeljazz. Prisvindende saxofonist Michael Blicher er den gennemgående komponist og formår at tildele alle medlemmer af den ærefrygtindgydende trio en central rolle i det gnistrende samspil. Orgeltroldmanden Dan Hemmer binder det hele sammen med bas i fødderne og et orgel, der altid er i sync med Steve Gadds uimodståelige trommespil. 19. februar: Blicher Hemmer Gadd på Klaverfabrikken i Hillerød 20. februar: Blicher Hemmer Gadd på MantziusLive i Birkerød Få billetter på Klaverfabrikken.dk og MantziusLive.dk.


RASMUS WALTER - SOLO

HJALMER

I 2019 tager Rasmus Walter på sin første soloturné nogensinde for at søge tilbage til sine sange, som de oprindeligt er blevet til, kun bevæbnet med guitar og klaver. Få et intimt indblik i historierne bag hits som ”Dybt Vand”, ”Endeløst” og ”Heart of Stone”, når Rasmus Walter inviterer dig helt tæt på med sin bare fjerde solokoncert i dette set-up nogensinde.

Som et lyn fra en klar himmel bragede Hjalmer ind på den danske musikscene i 2017, og siden har han charmeret sig ind på livet af danskerne med sine varme popsange om flygtig kærlighed og ungdommens udfordringer. En særdeles anmelderrost og nærværende optræden på Smukfest 2018 slog i sommers fast, at den unge popsnedker besidder en gave for god, gedigen dansksproget popmusik og publikumstække.

7. FEBRUAR KL. 20.00 ENTRÉ: 275 KR. + GEBYR

21. FEBRUAR KL. 20.00 ENTRÉ: 175 KR. + GEBYR

THE ENTREPRENEURS 8. FEBRUAR KL. 20.00 ENTRÉ: 130 KR. + GEBYR

Den hårdtslående danske trio The Entrepreneurs har markeret sig som et af landets mest energiske livebands, og med udgivelsen af debuten ”Noise & Romance” 1. februar 2019, melder de sig klar til at erobre resten af verden. Fans af en mørk, eksplosiv grunge- og post-rock sound og navne som Sonic Youth, Deftones og Jeff Buckley kan godt glæde sig til en heftig omgang, når The Entrepreneurs lufter deres spritnye materiale på MantziusLive.


MANTZIUS

VINTERFOLK

Henover en februarweekend smelter Mantzius Vinterfolk den sidste vinterfrost væk med to dages gnistrende indblik i Danmarks diverse folkscene. Kom helt tæt på den levende musiktradition, når vi præsenterer fire bud på dansk folkemusik, der fortolker folkemusikalske rødder og inspirationer på tværs af tid og rum:

22.02 ULC Trio + Stanley Samuelsen Trio 23.02 Kajsa Vala + Norr

Entré: 160 kr. + gebyr pr. dag / begge dage: 250 kr. + gebyr

ULC TRIO + STANLEY SAMUELSEN TRIO

KAJSA VALA + NORR

Trioen ULC fra Fanø spiller op til bal med henrivende danske melodier fra det 17. århundrede, autentisk dansemusik fra Fanø, inciterende irske ballader og et ”party-repertoir” bestående af hot n’swing. Den lokale komponist, guitarist og sanger Stanley Samuelsen – oprindeligt fra Færøerne, men nu bosat i Birkerød - bidrager med sit bud på nordisk tonet folkemusik og bevægende fingerspil inspireret af legenderne Stephen Stills (Buffalo Springfield og Crosby, Stills, Nash & Young) og John Renbourn (Pentangle). Han ledsages af italienske Marco Santini på violin og Paolo Principi på harmonika.

Kajsa Vala er en fremragende tekstforfatter, en sanselig vokalist og en forbilledlig guitarist. Hun spiller Americana – en genre, der sjældent synes at lykkes for andre end amerikanerne selv. Med en islandsk mor og en dansk far har Kajsa rødderne plantet i den nordiske muld, men hun har ad flere omgange boet i Nashville for at dykke ned i sangskriver-håndværket, og det har formet hendes take på den amerikanske musiktradition. Norr er et nyt dansk band, hvor tre unge kvinder mødes i et mørkt og varmt udtryk. Livets ubarmhjertigheder fylder i det tragiske tekstunivers baseret på autentiske hændelser fra søstrene Rikke og Ida Lundorffs virkelighed.

22. FEBRUAR KL. 20.00 ENTRÉ: 160 KR. + GEBYR / BEGGE DAGE: 250 KR. + GEBYR

23. FEBRUAR KL. 20.00 ENTRÉ: 160 KR. + GEBYR / BEGGE DAGE: 250 KR. + GEBYR


NICKLAS SAHL

THEESSINK & MØLLER

Til foråret kommer planeterne til at stå lige for dig, der kan lide fremtidens popmusik: Birkerød bliver nemlig et stop på Nicklas Sahls ”Planets” turné. Da Sahl udgav debutsinglen ”HERO”, strøg singlen direkte ind som P3’s Uundgåelige, og Sahl selv ind på scenen som særlig gæst til Alex Vargas’ udsolgte Danmarksturné. Nu tager popspiren på sin egen, og du kan forvente veldrejede sange, der ”alle bæres frem af Sahls største force: hans ubesværede og skarpskårne falset,” som Gaffa skrev i deres firestjernede anmeldelse af debut EP’en ”Planets” (2018).

Holder du af garvet, velspillet blues, så vil du med garanti holde af Theessink & Møller live. Hver for sig er de kapaciteter i genren; sammen er de en feinschmeckeroplevelse, der giver både gåsehud og smil på læben. Repertoiret består af sange fra Hans Theessinks fyldige bagkatalog tilsat numre fra den traditionelle blues roots genre. Fremført med Theessinks varme baryton og Knud Møllers følsomt fremførte improvisationer, kunne vi ikke tilbyde eftertænksomme blueshjerter bedre selskab på en onsdag.

20. MARTS KL. 20.00 ENTRÉ: 125 KR. + GEBYR

6. MARTS KL. 20.00 ENTRÉ: 175 KR. + GEBYR

UDSOLGT PINK FLOYD NIELS ROOS QUEEN MACHINE MARTS KL. 20.00 PROJECT: THE WALL MANDEN DE KALDTE 15. Ved kun otte koncerter i udvalgte byer kan du 2. MARTS KL. 20.00 til foråret opleve triumferende Queen Machine NIARN ENTRÉ: 275 KR + GEBYR 2019 markerer 40-året for Pink Floyds superalbum ”The Wall” (1979), og det hylder Scandinavian Pink Floyd Project med deres nye fortolkning og opsætning - en visuel totaloplevelse i særklasse orkestreret med lys, laser og video samt sanger og skuespiller Mikkel Lomborg som særligt inviteret gæst på scenen.

7. MARTS KL. 20.00 ENTRÉ: 195 KR + GEBYR

Du kender oprindeligt Niels Roos som rapperen Niarn. For fem år siden droppede Niels af livsnødvendighed karrieren som Niarn. Han har dog kun lagt aliasset og ikke musikken på hylden og er vendt tilbage med et underholdningsshow, der kombinerer musik og historiefortælling.

gå på scenen med et helt nyt show. Et show, der er musikalsk og visuelt fornyet, forbedret og forstærket for at give publikum en endnu mere storslået liveoplevelse helt i Queens ånd. Koncerten er udsolgt.


ALEX VARGAS 9. MARTS KL. 20.00 ENTRÉ: 300 KR. + GEBYR

På blot to år er Alex Vargas gået fra at spille koncerter på små klubscener til at fylde skovbunden på Smukfest med 20.000 festivalgængere og Royal Arena med sin himmelstræbende vokal og gennemslagskraftige popsoul. I 2019 vil Vargas give 15 helt særlige koncerter, der forener singer-songwriterens forskellige facetter: Her kan den anmelderroste sanger nemlig opleves med to forskellige liveopsætninger på én og samme aften første del solo og anden del med fuldt band. Og denne gang er Birkerød på hitmagerens turnékalender.

UDSOLGT

KARL WILLIAM

1. MARTS KL. 20.00 ENTRÉ: 225 KR. + GEBYR / STUDERENDE & UNGE UNDER 18: 125 KR. + GEBYR Karl Williams længe ventede, ambitiøse album ”Livet, Faldet & Alt Det Andet” udkom i 2018 og indeholder personlige fortællinger – alle sammen pakket lækkert ind i popkometens karakteristiske lydunivers. De fortællinger tager William nu med sig på turné, hvor han vil levere drømmende R’n’B-sjælere og legesyge pophits på stribe, som publikum har elsket ham for siden 2014 og ikke mindst siden hans stærke fortolkninger i ”Toppen af Poppen” 2017.

ANNE LINNET: JEG ER JO LIGE HER 30 ÅR 8. MARTS KL. 20.00 ENTRÉ: 295 KR + GEBYR

”Jeg Er Jo Lige Her” er titlen på Anne Linnets dundrende succesalbum fra 1988 med mange af de sange, der må betegnes som de absolut største Linnet-klassikere: ”Tusind Stykker”, ”Tabt Mit Hjerte” og ”Forårsdag”. Det er nu 30 år siden, ”Jeg Er Jo Lige Her” udkom, og derfor inviterer Anne publikum med på en kærlighedsfyldt tidsrejse tilbage til dengang, man tabte sit hjerte på en forårsdag. Koncerten er udsolgt.


NOAH

16. MARTS KL. 20.00 ENTRÉ: 260 KR. + GEBYR Siden Troels Gustavsen singledebuterede med de uundgåelige træffere ”Over Byen” og ”Alt Er Forbi” i 2012 har sangeren og sangskriveren leveret det ene dansksprogede hit efter det andet under navnet NOAH. Syv år senere lyser NOAH stadig som et af landets allerstørste popnavne. Med Gustavsens velkendte, nordiske tone af melankoli har sangerens singler domineret de danske radiostationer og streamingtjenester og resulteret i udsolgte koncerter uden ende. I 2018 slap NOAH den dybt personlige single ”Undskyld”, og vi ser frem til at høre den og mere dugfrisk pop fra øverste hylde til koncerten på MantziusLive.

JOANITA

23. MARTS KL. 20.00 ENTRÉ: 145 KR. + GEBYR Fredag efter fredag har Joanita Zachariassen imponeret hele landet med sin stemme, sit nærvær og sin charme i bedste sendetid som deltager i DR1-programmet ”LIVE”, som hun vandt sammen med titlen Danmarks nye liveartist. Til foråret 2019 står talentet på MantziusLives scene, og vi glæder os til at blive blæst bagover, når hun med fuldt band sender kærlige, dansable og soulede bølger af afropop direkte ind i hjerterne på publikum.

MATHILDE FALCH SKO/TORP

28. MARTS KL. 20.00 ENTRÉ: 295 KR. + GEBYR Evigt populære Søren Sko og Palle Torp fejrer deres 30-års jubilæum på landevejene i 2019, hvor de medbringer deres nye, syvende album ”#skotorp7” (2018) og selvfølgelig hits som ”On A Long Lonely Night” – for nyligt udødeliggjort af Lis Sørensen i ”Toppen Af Poppen” 2018, som Søren Sko også deltog i.

30. MARTS KL. 20.00 ENTRÉ: 150 KR. + GEBYR

Sidste gang Mathilde Falch besøgte MantziusLive stjal hun vores hjerter. Derfor er det en stor ære at kunne byde en sjælden fugl i dansk rock som den cool og hudløst ærlige Mathilde velkommen tilbage. Mathilde udgav i 2017 sit fjerde album ”Som Børn På Ny”; et mørktonet og dristigt rockalbum, der slog fast, at sangskriveren og sangerinden har ordet i sin magt og kan formidle humor, sorg, styrke og sårbarhed på den mest rammende facon.


JULIE: AKUSTISK 15-ÅRS JUBILÆUM 21. MARTS KL. 20.00 ENTRÉ: 195 KR. + GEBYR

I 2018 havde den magiske sangerinde Julie Berthelsen 15-års jubilæum og inviterer i den anledning forårspublikummet indenfor til en intim og ærlig jubilæumskoncert, hvor hun vil genbesøge debutalbummet ”Home” (2003). Det bliver et vidunderligt og følsomt musikalsk tilbageblik på en tid, der både var overvældende og fantastisk, og som derfor bærer mange minder og fortællinger med sig. Se frem til ”Home”-hits som ”Every Little Part Of Me” og ”Completely Fallen” samt helt nye sange fra Julies kommende album.

NY MUSIK

PORTRÆTKONCERT: LARS HEGAARD 3. FEBRUAR KL. 15.00 ENTRÉ: 100 KR. (MEDLEMMER: 50 KR.)

RUDERSDAL BIG BAND

BIRKAM

NY MUSIK

QUATUOR VOCE (FR) MUSIK- & 5. FEBRUAR KL. 19.30 DIGTERDAG 2019 ENTRÉ: 150 KR. + GEBYR / STUDERENDE: 75 KR. + GEBYR / BØRN & UNGE UNDER 18 ÅR: FRI ENTRÉ

NY MUSIK

STEFAN BAUR & CAROLINE ALBERTINE MINOR 16. FEBRUAR KL. 15.00 ENTRÉ: 100 KR. (MEDLEMMER: 50 KR.) BIRKAM

FØDSELSDAGSKONCERT

NYT!NYT FESTIVAL 2019

CELLO & KLAVER

3. MARTS KL. 15.00 ENTRÉ: 100 KR. (MEDLEMMER: 50 KR.)

JONATHAN SWENSEN & ELIAS HOLM 5. MARTS KL. 19.30 ENTRÉ: 150 KR. + GEBYR / STUDERENDE: 75 KR. + GEBYR / BØRN & UNGE UNDER 18 ÅR: FRI ENTRÉ

BIRKAM

NY MUSIK

SJÆLLANDSKE KOR & VOKAL ENSEMBLER

KIRA MARTINI & HENRIK BOLBERG 24. FEBRUAR KL. 15.00 ENTRÉ: 130 KR. + GEBYR / STUDERENDE & UNGE UNDER 21: 65 KR. + GEBYR

TRIO CON BRIO

9. APRIL KL. 19.30 ENTRÉ: 150 KR. + GEBYR / STUDERENDE: 75 KR. + GEBYR / BØRN & UNGE UNDER 18 ÅR: FRI ENTRÉ

BENT SØRENSEN, BEARBEJDET

29. APRIL KL. 19.30 ENTRÉ: 100 KR. (MEDLEMMER: 50 KR.)

5-ÅRS JUBILÆUMSKONCERT 22. MAJ KL. 19.30 ENTRÉ: 50 KR.


JAZZSELSKAB MANTZIUS

NANCY HARMS QUARTET (US/DK)

11. APRIL KL. 20.00 ENTRÉ: 190 KR. + GEBYR / KONCERT + JAZZDINNER (KL. 18): 390 KR. + GEBYR En af de nye stjerner på den internationale jazzhimmel kommer helt exceptionelt på besøg i Birkerød. Amerikanske Nancy Harms besidder en udsøgt og slående autentisk stemme, som publikum verden over kontinuerligt vender tilbage efter. De sidste fire år har Copenhagen Jazz Festival-gængere tilmed også kunne nyde hendes utrolige vokal. Nancy Harms optræder med kvartet på MantziusLive.

STJERNEJAZZ: 2 AFTENER - 1 SAMLET BILLET JAZZSELSKAB MANTZIUS

MANDIPIRA/LAURITSEN/GADE/FROST

Nancy Harms Quartet + Nancy Harms Quartet Mandipira/Lauritsen/ Gade/ + Mandipira/Lauritsen/ Frost: Gade/Frost: 300 kr. + gebyr 300 kr. + gebyr

12. APRIL KL. 20.00 ENTRÉ: 180 KR. + GEBYR / KONCERT + JAZZDINNER (KL. 18): 380 KR. + GEBYR Miriam Mandipira, Kjeld Lauritsen, Per Gade og Søren Frost byder på alt fra swingende jazz over smukke ballader til svedig blues- og funkmusik. Alt sammen udført med et højt professionelt niveau, stor, smittende spilleglæde og Hammondorgel komplet med roterende Leslie-højttaler og fuld fodpedal. I front for aftenen er sangerinden Miriam Mandipira med rødder i Zimbabwe. Inspireret af blandt andre Ella Fitzgerald og Aretha Franklin leder Mandipira os kyndigt gennem et swingende repertoire og giver desuden prøver på populære sange fra sit elskede Afrika.

HIT MED 80’ERNE + AFTERPARTY 6. APRIL KL. 20.00 ENTRÉ: 225 KR. + GEBYR

Du kender dem: dine favoritsange fra dit favoritårti fremført af dit favoritband. Navnet er Hit Med 80’erne, resten husker dine fødder. Hit med 80’erne spiller alle de sange, der betød så meget for så mange dengang - og stadig gør det i dag. Forbered dig på en velspillet og varm hyldest til Tøsedrengene, Dodo & The Dodos, Rocazino, RayDeeOhh, TV2, News… Fortsæt selv listen med klassikere fra danskrockens guldalder. Festbandet spoler rutineret tiden tilbage til dengang Ecco-sko og pastelfarvede habitjakker var det, der i dag ville blive kaldt ”meganice”. Efter koncerten kan du køle ned eller danse de resterende trin ud af kroppen med kolde drinks og en brandvarm DJ bag pulten.


LOVE SHOP

5. APRIL KL. 20.00 ENTRÉ: 250 KR. + GEBYR Kalenderen viser 2019, og nu er det to år siden, Love Shop sidst tog på regulær turné´. Om lidt bliver det sommer, og det kalder på action fra det legendariske band: ”Fordi aftenerne ude i landet, på klubber, i sale er noget helt specielt. Med den følelse af kærlighed og samhørighed, som gennem årene er blevet til en smuk tradition. De intense aftener holder os levende som band. Og som vi kan mærke det, hvor vi kommer ud, betyder de heldigvis også en verden for jer,” lyder det fra forsanger Jens Unmack. Forvent favoritter, sange, der fortjener nyt liv samt helt nye toner.

RASMUS NØHR 24. APRIL KL. 20.00 ENTRÉ: 225 KR. + GEBYR

Folkekære Nøhr er aktuel med albummet ”Monas Butik” (2018), der filosoferer over, hvor stor en rolle vi kan indtage i andres liv, hvis vi evner at være nærværende. Når hverdagspoeten tager den slags fortællinger under behandling, så udfolder de sig med Nøhrs instinktive fornemmelse for melodi og billedrige tekster. Und dig selv et nærværende og relevant pusterum med Rasmus Nøhr og hans nye bandbesætning og få et skud musikalsk energi.

ANNE DORTE & MARIA 4. MAJ KL. 20.00 ENTRÉ: 295 KR + GEBYR

Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen, kendt fra bl.a. Tøsedrengene, har sammen skabt et af den danske livescenes mest funklende comebacks. Med sig har de en imponerende samling af deres 80’er og 90’er hits suppleret med helt nye sange fra 2019. Sig: ”Indianer”, ”Jeg vil la’ lyset brænde”-- ja, sig: ”Sig, du ka’ li’ mig”, og du ved, der er dømt fællessang, når Anne Dorte, Maria og deres band, under kyndig ledelse af tidligere Gnags-trommeslager Mads Michelsen, fylder MantziusLive med energi og nerve.

JAZZSELSKAB MANTZIUS

CHRIS MINH DOKY

27. APRIL KL. 20.00 ENTRÉ: 200 KR. + GEBYR / KONCERT + JAZZDINNER (KL. 18): 400 KR. + GEBYR Chris Minh Doky er internationalt anerkendt som en af verdens mest innovative bassister og har opnået Grammy nomineringer og sågar Det Danske Ridderkors. Til foråret giver han sammen med Peter Rosendal på piano og Jonas Johansen på bas et lille udvalg af danske koncerter med den nye plade ”Transparency” (2018). Sætlisten vil indeholde sange fra det nye album, men også nytænkende versioner af de mest populære kompositioner fra Minh Dokys bagkatalog.


STAND-UP UDSOLGT ANDEN BRINGER UD: KLASSISK STAND-UP MED ANDERS MATTHESEN, LIGE TIL DØREN 10. MAJ KL. 18.30 / EKSTRA SHOW KL. 21.00 ENTRÉ: 375 KR. + GEBYR

Efter et veloverstået jubilæum i 2018 er Anders ”Anden” Matthesen atter klar til at drage ud til landets lokale scener for at lave det, han elsker allermest: klassisk stand-up. Med sig har han en åndssvagt sjov pulje af stand-up materiale, der endnu ikke har været opført. Modsat tidligere shows vil disse fremtidige stand-up aftener med Anden formentlig ændre sig fra aften til aften i indhold og stil i synergi med publikum. Det bliver stand-up i ordets reneste forstand: Anden og en mikrofon. Ingen dikkedarer.

MANTZIUS COMEDY CLUB NIGHT: JACOB TAARNHØJ / MAHAMAD HABANE / MIKKEL RASK 29. MARTS KL. 20.00 ENTRÉ: 200 KR. + GEBYR

Tre nye, skarpe stand-up talenter omdanner MantziusLive til en comedy club for en aften. Baren er åben, lyset er sat, og mikrofonen er tændt. Oplev: JACOB TAARNHØJ – har for nyligt fået sit nationale gennembrud med sin sublime, ordekvilibristiske fortællestil og intelligente humor. MAHAMAD HABANE – nedbryder tabuer med stærkt afvæbnende comedy om forholdet mellem danskere og indvandrere på udpræget aarhusiansk dialekt. MIKKEL RASK – omtalt af kollegaen Thomas Hartmann som ”muligvis den bedst skrivende komiker i Danmark” med reference til Rasks målrettede, tætpakkede jokes og perfekte timing.

MARK LE FÊVRE: BØVL! 13. MARTS KL. 19.00 ENTRÉ: 175 KR. + GEBYR

”BØVL!” er Marks one-man show debut med personlige historier og skarpe jokes, der vil efterlade dig flad af grin over alle de ting, som kan gå galt i livet. Foruden sin medværtrolle i TV2-successen ”Stormester”, er den fremadstormende Mark Le Fêvre intet mindre end et internetfænomen. Med sine karikerede sketches som ”Jyde-Man” har Mark på lyntid opnået stjernestatus. Så tag med og grin af vores alle sammens bøvl - og særligt Marks.


MANTZIUS

T E AT

ER & MANTZIU

SF

OR

RU

S ER

L DA

Har du også lyst til at være med? Hos Mantzius for BØRN er der altid noget, du kan hjælpe med. Meld dig på Facebook.com/Mantziusforboern eller skriv til Mantziusforboern@ gmail.com

RN

D

FOR BØRN WAFANDE FAMILIEKONCERT LILLE FRØ

17. MARTS KL. 14.00 ENTRÉ: 98 KR. + GEBYR – 148 KR. + GEBYR Historien om, hvordan Lille Frø kom fra rummet og landede i en meteor hos familien Frø. Om at rejse langt væk hjemmefra og om at være god nok, som man er. Baseret på bogen ”Lille Frø” af Jakob Martin Strid.

27.01:

5. MAJ KL. 12.00 ENTRÉ: 160 KR. + GEBYR / KONCERT + BØRNEBRUNCH (KL. 10.30): 310 KR. + GEBYR Kalder alle børn: Så er det op foran scenen med jer og ned bagerst i salen med de voksne, når Wafande og hans altid veloplagte band inviterer til familiekoncert! Kærlighed, dans og overraskelser er øverst på programmet denne forårsdag.

KALENDER - ØVRIGE

MANTZIUS FOR BØRN 1 ÅR: FÆLLESSPISNING I RESTAURANT MANTZIUS 03.02:

SANSEMOTORIK 24.03:

KREA-VÆRKSTED: NATUREN VÅGNER - BILLEDKUNST MED METTE BJØRN 28.04:

EN GARDE! FÆGTNING 26.05:

KRIBLE KRABLE-VÆRKSTED: INSEKTHOTEL & MAGISKE INSEKTER

KATRINE BILLE & BAND

24. MARTS KL. 11.00 ENTRÉ: 150 KR. + GEBYR / KONCERT + BØRNEBRUNCH (kl. 10): 300 KR. + GEBYR Katrine Bille, kendt fra DR Ramasjang programmerne ”Luk op, luk i” og ”LilleNørd”, og hendes seje band spiller op til en bundmusikalsk, sjov og lærerig oplevelse for hele familien med sange om musik og følelser.


TEA ER PRÆSENTERES AF RUDERSDAL TEATER

TVIND - THE MUSICAL

4. APRIL KL. 19.30 ENTRÉ: 98 KR. + GEBYR – 248 KR. + GEBYR Denne fortælling følger en gruppe stærke individer fra Tvinds spæde start i 70’erne indtil modvinden midt i 90’erne. Forvent ikke en dokumentarisk gennemgang af Tvinds historie med Amdi i hovedrollen, men en medrivende historie om en gruppe mennesker, deres drømme og udvikling krydret med et udvalg af tidens politiske (slag)sange.

LIMENAS 2019: 17.01 18.01 19.01 22.01 23.01 24.01 25.01 26.01

BLIV MEDLEM Bliv medlem af Rudersdal Teater og opnå fordele som:

KRASH & CHOPIN DANSER 19. FEBRUAR KL. 19.30 ENTRÉ: 98 KR. + GEBYR – 248 KR. + GEBYR

Dansk Danseteaters dobbeltforestilling af Tim Rushton og Alessandro Sousa Pereira tager afsæt i to vidt forskellige musiktraditioner, der dog er bundet sammen af fællesnævnerne passion og stor poesi. ”CHOPIN DANSER” udforsker komponisten Frédéric Chopins, også kaldet klaverets digter, intime klavermusik. ”KRASH” er et værk fyldt med vildskab og maskulin kropsenergi. Værket tager afsæt i digtet med samme titel af den danske poet Niels Frank, men er samtidig en ode til brasilianske trin og musik.

• Nedsat billetpris på alle forestillinger • En forfriskning i pausen inkluderet i biletten • Nyhedsbrev før hver forestilling Pris: 125 kr. årligt. Tilmelding via: www.rudersdalteater.dk


SALSASON + DANSEINSTRUKTION

2. FEBRUAR KL. 20.00 / DANSEINSTRUKTION KL. 19.00 ENTRÉ: KONCERT: 150 KR. + GEBYR / KONCERT + DANSEINSTRUKTION: 200 KR. + GEBYR MantziusLive inviterer til en energisk aften i salsaens tegn med Salsason komplet med indledende danseinstruktion! Salsason er et velsvingende og dynamisk band med base i København. Bandets besætning består af syv dygtige musikere med rytme i årerne og rødder i Cuba, Colombia, Chile og Danmark. Bandet er særdeles velkendt i salsamiljøet med deres fyrige, fyldige repertoire, der byder på både salsa, son, merengue, cha-cha og bolero. Aftenen indledes med en danseinstruktion fra cubanske Charli Ibañez, der er professionel danser.

BLIV SPONSOR FOR

K U LT U R E N

KULTURSPONSOR

Som Kultursponsor er du og din virksomhed med til at sikre og styrke et kulturprogram af høj kvalitet i Rudersdal Kommune. Du får mulighed for at deltage i store kulturoplevelser, modtager reducerede priser på leje af vores faciliteter, får værdifuld eksponering og bliver en del af Erhvervsklub Mantzius, hvor du kan møde andre erhvervsfolk med ambitioner på kulturens og lokale fællesskabers vegne.

GULDKORT

Vil du give dit personale og dine forretningsforbindelser den ultimative forkælelse med kulturoplevelser som omdrejningspunkt? Et Guldkort giver adgang for to personer inkl. fri garderobe til alle arrangementer i et helt år samt eksponering på MantziusLive.dk.

ANNONCERING

Som annoncør i vores trykte program får du en enestående mulighed for eksponering med lang levetid. Vores program udkommer to gange årligt og bliver husstandsomdelt til mindst 30.000 husstande i og omkring Rudersdal Kommune. Derudover publiceres det som mobilvenligt e-magasin via Issuu.

VIL DU VIDE MERE?

KONTAKT OS PÅ MANTZIUS@RUDERSDAL.DK


MANTZIUSLIVE.DK JOHAN MANTZIUS VEJ 7A, 3460 BIRKERØD

JANUAR 06.01 17.01 27.01

MANTZIUS NYTÅRSKONCERT (UDSOLGT) LIMENAS (FREM TIL 26.01) MANTZIUS FOR BØRN 1 ÅR - MANTZIUS FOR BØRN

24.03

KREA-VÆRKSTED: NATUREN VÅGNER - MANTZIUS FOR BØRN 28.03 SKO/TORP 29.03 MANTZIUS COMEDY CLUB NIGHT: JACOB TAARNHØJ / MAHAMAD HABANE / MIKKEL RASK 30.03 MATHILDE FALCH

FEBRUAR

APRIL

02.02 SALSASON + DANSEINSTRUKTION 03.02 PORTRÆTKONCERT: LARS HEGAARD - NY MUSIK 03.02 SANSEMOTORIK - MANTZIUS FOR BØRN 05.02 QUATUOR VOCE (FR) - BIRKAM 07.02 RASMUS WALTER 08.02 THE ENTREPRENEURS 16.02 MUSIK- & DIGTERDAG 2019 - NY MUSIK 19.02 KRASH & CHOPIN DANSER - RUDERSDAL TEATER 20.02 BLICHER HEMMER GADD (US/DK) 21.02 HJALMER 22.02 MANTZIUS VINTERFOLK: ULC TRIO + STANLEY SAMUELSEN TRIO 23.02 MANTZIUS VINTERFOLK: KAJSA VALA + NORR 24.02 FØDSELSDAGSKONCERT - RUDERSDAL BIG BAND

04.04 05.04 06.04 09.04 11.04

MARTS 01.03 KARL WILLIAM 02.03 SCANDINAVIAN PINK FLOYD PROJECT: THE WALL 03.03 NYT!NYT FESTIVAL 2019 - NY MUSIK 05.03 CELLO & KLAVER - BIRKAM 06.03 THEESSINK & MØLLER 07.03 NIELS ROOS: MANDEN DE KALDTE NIARN 08.03 ANNE LINNET: JEG ER JO LIGE HER 30 ÅR (UDSOLGT) 09.03 ALEX VARGAS 13.03 MARK LE FÊVRE: BØVL! 15.03 QUEEN MACHINE (UDSOLGT) 16.03 NOAH 17.03 LILLE FRØ - RUDERSDAL TEATER & MANTZIUS FOR BØRN 20.03 NICKLAS SAHL 21.03 JULIE: AKUSTISK 15-ÅRS JUBILÆUMS TOUR 23.03 JOANITA 24.03 KATRINE BILLE & BAND - MANTZIUS FOR BØRN

12.04 24.04 27.04 28.04

TVIND - THE MUSICAL - RUDERSDAL TEATER LOVE SHOP HIT MED 80’ERNE + AFTERPARTY TRIO CON BRIO - BIRKAM NANCY HARMS QUARTET (US/DK) - JAZZSELSKAB MANTZIUS MANDIPIRA/LAURITSEN/GADE/FROST - JAZZSELSKAB MANTZIUS RASMUS NØHR CHRIS MINH DOKY - JAZZSELSKAB MANTZIUS EN GARDE! FÆGTNING - MANTZIUS FOR BØRN

MAJ 04.05 05.05 10.05 22.05 26.05

ANNE DORTE & MARIA WAFANDE FAMILIEKONCERT - MANTZIUS FOR BØRN ANDERS MATTHESEN: ANDEN BRINGER UD (UDSOLGT) 5-ÅRS JUBILÆUMSKONCERT - SJÆLLANDSKE KOR & VOKAL ENSEMBLER KRIBLE KRABLE-VÆRKSTED: INSEKTHOTEL & MAGISKE INSEKTER - MANTZIUS FOR BØRN

EFTERÅR 2019 02.10 04.10 24.10 26.10 07.11 20.11 28.11 04.12

LARS HJORTSHØJ: PLAN B BERLEV’S ROCK’N’ROLL HOTEL I THINK YOU’RE AWESOME SØREN HUSS JACOB DINESEN MADSEN, MØLLER & FROM HANNE BOEL THOMAS WARBERG: NYT ONE-MAN SHOW

MANTZIUSLIVE FORÅR 2019  
MANTZIUSLIVE FORÅR 2019  
Advertisement