Page 1


łăranul Român - Februarie 2012

Supliment Doar noi vă putem ajuta!

Hotarare de Guvern nr. 1/2012, iesirea rapida din criza S-a lucrat 24 din 24 de ore in aceasta perioada grea pt tara Hotararea a fost asumata de Guvern si promulgata de presedinte Art. unic. Începînd cu data de 01. 01.2012 Guvernul României ofera slujbe gratuite tuturor somerilor. Slujbele vor fi oficiate de preoti, episcopi, arhiepiscopi si de Preafericitul, presedinte al României. Masuri anticriza: 1. Reangajarea obligatorie a pensionarilor pentru a putea finaliza marile realizari incepute in Epoca de Aur: Canalul Dunare – Marea Neagra, Dunare-Bucuresti, constructia unei noi Case a Poporului etc. 2. Impozitarea consumului de hartie igienica in functie de straturi, deoarece in asa vremuri cacacioase nu se poate trece cu vederea un asemenea potential. Cei care nu manânca nimic si in consecinta nu "produc" vor plati un impozit forfetar. 3. Taxa pe aer la un nivel de 0,04 euro/mc consumat. Numarul de mc consumati va fi stabilit de catre specialistii Guvernului impreuna cu Medicii de familie, in functie de capacitatea pulmonara a fiecarei persoane. Astmatici au reducere de la 25% pina la 100% in cazul cind se opresc din respirat mai mult de 15 minute 4. Impozitarea pe kilogram. Orice roman peste 35 de kg este un "gras nesimtit '', pe principiul lui Basescu " slabutul il duce in spate pe cel gras ". 5. Taxa pe "vanturi trase", ca prea s-au obisnuit romanii sa-si dea aere. Se vor monta detectoare la fundul fiecarui contribuabil care vor inregistra numarul vanturilor trase, intensitatea sunetului, intensitatea mirosului. Taxa va adauga 24% la factura de gaz si va fi obligatorie ca taxa "radio -Tv" de pe factura de curent. 6. Taxa pe a doua limba vorbita. Daca au bani si timp sa invete o alta limba in afara de romana, sa le fie rusine si sa plateasca pentru asta, pentru ca sigur o fac intentionat ca sa poata pleca din tara. Taxa va fi de 50 % din valoarea totala a alocatiei care a primit-o persoana respectiva pina la virsta de 18 ani de la stat. Sunt scutiti de taxa ungurii din Harghita, Covasna si Mures deoarece ei oricum nu stiu decit ungureste deci nu se pune problema ca ar sti mai mult de o limba. 7. Orice barbat care are mai mult de 124.899 de fire de par va plati o taxa pe fir de par echivalent a 10 euro / 1000 fire de par. Peste 20000 de fire in plus se va considera ca ai un alt cap si se va impozita dublu. Cei cu chelie proeminenta si /sau cu suvita peste chelie sunt scutiti.

8. Persoanele care isi rod unghiile vor achita TVA care va fi calculat la 100 de grame de unghii la un pret care va fi stabilit de catre guvern deoarece consuma un aliment si e normal sa plateasca. 9. Persoanele cu dizabilitati care umbla in carucioare pe strazi (scaune electrice, conform D-rei Elena Basescu) vor achita taxa de drum ca orice autovehicul. Cei care nu au carucioare electrice, ci din acelea impinse de o persoana (insotitor cu retributia micsorata cu 15%) vor plati "taxa de atelaj impins/tras de animal de povara" (bou/vaca in cazul nostru). Daca vor fi prinsi cu taxa neplatita, li se va confisca caruciorul si vor fi trimisi acasa pe jos 10. Taxa de caldura pentru vara deoarece orice cetatean care tine geamul deschis primeste gratuit incalzire prin bunavointa Sfantului Guvern si nu este normal. Astfel pentru fiecare geam deschis vara, la caldura peste 18 grade se va plati o "taxa de geam deschis" in valoare de 12 euro/geam. La mai mult de 3 geamuri deschise se va considera a doua casa si se va impozita dublu. Pentru geamurile inchise se va acorda o reducere de 50% dar numai pina la 24 de grade. 11. Sugarii si bebelusii care folosesc pampers (nesimtitii!!!) vor plati o taxa de poluare in functie de gradul de periculozitate care il prezinta fiecare din reziduurile acumulate in scutec. Pentru stabilirea gradului de periculozitate in care se incadreaza fiecare bebelus se vor trimite obligatoriu pina la 1 iulie 2011 pentru fiecare copil intre 0 si 2 ani mostre din "produsul" rezultat si acumulat in pampersi la sediul Guvernului pentru a fi analizate. Ulterior fiecare parinte va primi acasa o declaratie de impozitare pe care o va achita in 24 de ore la cea mai apropiata agentie CEC. 12. SI NU IN ULTIMUL RAND, TAXA PE PROSTIE , CA SUNTEM ATAT DE PROSTI SI ÎI RABDAM SA-SI BATA JOC DE NOI !!! 13. Se va elimina impozitul pe venit in 2 faze. In prima faza se va elimina venitul ... Propunere de colaborare: Pentru actuala clasa politica am cateva gramezi de pari din salcam pe care voiam sa ii pun in vie la primavara... ii donez fericit! fac eu altii :) Ii vreti si ascutiti? Se rezolva! :))) va fi nevoie de muuulti pari. Dar mai apelez pe la prieteni si cunostinte. Eu asigur materia prima :) cine ma ajuta cu adunatul candidatilor? Macar doi-trei sa prindem... sa nu mai spuna lumea ca nu vrem sa-i punem pe politicieni unde le este locul.


łăranul Român - Februarie 2012

Supliment Doar noi vă putem ajuta!

BANC SPUS DE SENATORUL CRISTIAN łOPESCU ÎN PLENUL PARLAMENTULUI: Senatorul PNL Cristian łopescu le-a spus parlamentarilor reuniŃi, miercuri (30 noiembrie 2011), în plenul comun al Senatului şi Camerei, un banc privind virtuŃile pe care Dumnezeu le-a dat fiecărei naŃiuni la facerea lumii. ... "La facerea lumii, Dumnezeu, ca să-i ajute pe oameni să prospere, a hotărât să dea câte două virturŃi fiecărei naŃii. Astfel, elveŃienii sunt ordonaŃi şi respectuoşi, nemŃii disciplinaŃi şi raŃionali, englezii - perseverenŃi şi studioşi, japonezii - muncitori şi răbdători, ungurii - hotărâŃi şi buni meseriaşi, francezii - culŃi şi rafinaŃi, spaniolii - veseli şi ospitalieri. Cat ii priveste pe romani, Dumnezeu i-a spus îngerului consilier că acestia vor fi inteligenŃi, cinstiŃi şi buni politicieni", a spus łopescu, în plen. El a adăugat că, după ce a publicat hotărârea în "Monitorul celest", îngerul a remarcat faptul că românii au trei virtuŃi, spre deosebire de toŃi ceilalŃi, care au numaicate două şi l-a întrebat pe Dumnezeu dacă astfel nu ar depăşi celelalte naŃii. "Aşa e, a spus Dumnezeu. Să revenim cu o OrdonanŃă de UrgenŃă, pentru că virtuŃile nu se mai pot lua înapoi, în care spunem că nimeni nu va putea folosi mai mult de două în acelaşi timp. Asa se explică de ce: - românii care sunt inteligenŃi şi cinstiŃi nu fac politică, - cei cinstiŃi şi care fac politică nu sunt inteligenŃi, iar - cei care fac politică şi sunt inteligenŃi nu sunt cinstiŃi", a spus dl.Cristianłopescu, senator PNL. Obama isi cheama toti americanii la Casa Alba. - Americani, cine este mama voastra? - SUA! - striga poporu'. - Si cine-i tatal vostru? - Obama! - striga poporu'. - Care este visul vostru? - Sa fim milionari! - striga poporu'. A doua zi, Obama da un decret si ii face pe toti milionari. Hu Jintao isi cheama toti chinezii la Beinjing. - Dragi tovarasi chinezi, cine este mama voastra? - China! - striga poporu'. - Si cine-i tatal vostru? - Hu Jintao! - striga poporu'. - Care este visul vostru? - Sa fim comunisti! - striga poporu'. A doua zi, Hu Jintao da un decret si ii face pe toti comunisti. Base isi chema romanii la Casa Poporului. - Romani, cine este mama voastra? - Udrea! - striga poporu'. - Si cine-i tatal vostru? - BASE! - striga poporu'. - Care este visul vostru? - SA FIM ORFANI! - striga poporu'.

ANUNT IMPORTANT! comitetul pentru situaŃii de urgenŃă a hotărât următoarele. pentru politicienii din opoziŃie intrati în grevă parlamentară şi care vor rămâne fără salariu, Comitetul a hotărât scoaterea la concurs a următoarelor activităŃi: tăiat lemne, făcut partie, scos gunoiul din grajd. plata va fi de 50 lei brut, mâncare şi băutură. Doritorii sa se prezinte maine dimineata la testare cu o lopata, o furca si un topor. Se subintelege ca cei cu secera si ciocanul vor fi favorizati adica parlamentarii psd, pnl si pc...fostii fsn...fostii pcr. (doar trebuie sa avem grija de fostii nostri tovarasi, nu? ca doar ei ne-au adus aici, unde suntem acum si traim asa de bine). GLUMA ZILEI: sindicatul cultivatorii directi din romania a fost acuzat de un activist uselas, brusc trezit din somn, ca nu i-a cautat pe liderii usl in strada pt a discuta problemele din agricultura. pacat ca nu ni s-a spus si numele strazii pe care se afla respectivii, avand in vedere ca in curand se implineste un an decand am inceput demersurile pt initiearea unui dialog referitor la problemele cu care se confrunta mediul rural. demers care nu a facut decat sa ne consumd timpul si nervii degeaba. secretariatul SCDR Băsescu şi Raed Arafat se împacă şi se aşează la masă să negocieze pe Legea SănătăŃii. La un moment dat lui Raed îi sună telefonul, ascultă puŃin, se ridică şi iese spunând:”Mă scuzaŃi, e o urgenŃă!” Se întoarce în câteva minute, se reia discuŃia şi iar sună telefonul. Se repetă secvenŃa cu “Mă scuzaŃi, e o urgenŃă!” Dupa a cincea sau a şasea oară, Băse exasperat se pune-n uşă:”Doctore, n-o să terminăm niciodată dacă mergi să intervii latoate accidentele!” Raed se scuză: “Dar nu merg la nici-un accident. Mă tot sună unul care-mi spune că mă vede prin lunetă şi mă avertizează să ies naibii din cadru!”


łăranul Român - Februarie 2012

Supliment Doar noi vă putem ajuta!

łestoasa de pe stâlp Un tânăr mergea pe jos printr-un sat şi la un moment dat decide să ia o pauză. Se aşează pe o bancă, unde se afla un om mai în vârstă şi încep, firesc, să vorbească despre Ńară, guvern, despre legiuitori şi cei asemenea lor. Domnul îi spune tanarului: - Eu îi compar pe parlamentari şi pe alŃii asemenea cu o broasca Ńestoasă aşezată pe un stâlp. Intrigat, tânărul ii spuse: - Eu nu înŃeleg aceasta analogie ... Ce vreŃi să spuneŃi, domnule? Domnul a explicat: - Dacă te plimbi prin Ńară şi vezi cumva o broască Ńestoasă stând in echilibru pe capătul de sus al unui stalp de gard, ce poŃi să te-ntrebi? Văzând nedumerirea de pe faŃa tânărului, continuă cu explicaŃia: - În primul rând: Nu intelegi cum A AJUNS acolo. În al doilea rând: Nu poŃi să crezi că STĂ acolo. In al treilea rând: Ştii sigur că nu ar fi putut SĂ AJUNGĂ ACOLO SINGURĂ. In al patrulea rând : E clar că N-ARE CE CĂUTA ACOLO. In al cincilea rand : Eşti convins de faptul că aceasta NU VA FACE NIMIC FOLOSITOR cât timp stă acolo. Concluzia: singurul lucru raŃional ar fi s-o ajuŃi să coboare, iar ca să o ajuŃi să coboare trebuie să fii ACOLO, la VOT. VIITOARELE ALEGERI SA LE FACEM BINE. SA NENGRIJIM CA NICI UN ANIMAL SĂ NU AJUNGĂ PE STÂLP Ce faci atunci când ninge? Depinde de naŃie. Pentru că dacă eşti: - american, stai la televizor, beleşti ochii la reality show-uri şi razi câteva găletuşe de aripioare de pui. Dar musai bei cola dietetică, să nu te îngraşi. - scandinav, scoŃi schiurile şi te antrenezi pentru Cupa Mondială. - austriac, te bucuri că le iei banii fraierilor care vin să se dea uŃa prin zăpadă. - eschimos, profiŃi că ai material de construcŃie proaspăt şi repari tencuiala de la iglu. - rus, faci o plajă, razi o vodcă şi bagi o băiŃă la copcă. - sudanez, îi chemi pe ăia de la National Geographic să vadă minunea. - englez, bei un ceai şi dai vina pe emigranŃii din est. - japonez, te înghesui cu ceilalŃi conaŃionali să faci poze la greu. - chinez, aduni zăpada, o topeşti şi exporŃi apa rezultată drept medicament tradiŃional chinezesc. - turc, ridici preŃul la kebab şi îi mulŃumeşti lui Allah că Ńi-ai adus nevasta şi familia la Berlin. - canadian, râzi de americani. - italian, suni neamurile rămase la Napoli să le povesteşti ce porcării fac ăştia din Nord. - român.... stai ca prostul, îngheŃi în zăpadă şi îi înjuri pe nesimŃiŃii din guvern, că iar au uitat că "iarna nu-i ca vara".

La un moment dat, Bula ajunge intr-o mare criza de bani. Se gandi sa mearga la vecinul lui , Itic si sa-i ceara 2 lei, ca imprumut pana la primavara. Itic il asculta atent, apoi ii zise: -Bine, iti dau 2 lei imprumut pana la primavara, dar imi lasi toporul ca zalog, iar la primavara imi dai 4 lei inapoi, altfel nu ne invoim. E bine? Mai de voie, mai de nevoie, intr-un final Bula se invoi. Lasa toporul ca zalog, lua banii si dadu sa plece. Insa Itic il striga: -Bai Bula!Ia fii atent la mine, la ce m-am gandit. La primavara stiu ca o sa-ti fie greu sa-mi dai inapoi cei 4 lei, ca iarna e lunga si grea, asa ca stii ce? Ia da tu acum 2 lei inapoi, si la primavara iti mai raman de dat doar 2 lei, ce zici, o sa-ti fie mai usor? Bula se gandi putin si recunoscu, in sinea lui, ca Itic are dreptate si ca uite, e un vecin adevarat, asa ca se invoi, ii dete inapoi cei 2 lei si pleca acasa ceva mai usurat. Insa pe drum tot calcula: -Hmmm! Bani nu am, topor nu am, insa m-am ales cu o datorie de 2 lei, si totusi nu a fost nimic in neregula...! PS: azi, Itic si-a schimbat numele si acum se numeste FMI! OperaŃia pe colon a lui Ion Iliescu a fost un succes. Medicii au reuşit să-i scoată un morcov mai vechi, rămas acolo de la mineriade. Urmeaza ca Iliescu sa paseze morcovul actualului presedinte al PSD. Pentru alti lideri asiguram morcovi din import dar culesi tot de taranii romani. Unde-s banii FMI ? by Marius-Adrian Porojnicu Unde-s banii FMI ?Ca am luat foarte multi : Pentru pensii,investitii,...fonduri pentru dezvoltare,... Noi suntem mult mai flamanzi si mai goi si mai desculti ! Si mai mult decat atat:taiati incontinuare ! Suntem ciumpaviti, striviti de impozite enorme: Nu avem, de sarbatori, ce pune in farfurie ! Zilnic suntem ingraditi si reglementati cu norme: Motivand economia,n'avem bani nici de sicrie ! Unde-s banii 'mprumutati,pe spinarea natiunii ? Unde e economia,obtinuta din taieri ? Parlamentul Romaniei,e adeptul furaciunii? Juramantul de credinta,acela, depus mai-ieri, E calcat cu buna-stinta ?Raspundeti, stimati boieri !


łăranul Român - Februarie 2012

Supliment Doar noi vă putem ajuta!

Şparlamentul României ! by Marius-Adrian Porojnicu Draga,scumpa noastră Ńară, Jefuită sistematic, A ajuns vestită'n lume : Furtu-i este emblematic ! În zadar muncim ca proştii : În zadar plătim la stat ! Orice'nseamnă bun sau ban, Este-imediat!-furat ! Pofta de furat e mare : Fură şi ce nu avem ! Pentru asta, şeful Ńării, A decis : ne'mprumutăm ! Parlamentul? E complice : Altfel,nici că s-ar putea ! Nimeni n'ar putea s'aplice Fără ei, de partea sa ! Domnilor şparlamentari, Jocul vostru-i evident ! Jefuirea României, E decisă'n Şparlament ! pentru ca azi nu a mai iesit Igas cu nici o perla, ma simt obligata sa va readuc aminte cateva din perlele emise de analfabet. si incepem: - braNconaj, criminoLOgen, compleCt, impetuos in loc de imperios, vadite de energie in loc de vaduvite de energie, temperarturi de minus zero grade... :)))) - si una din declaratiile facute de acelasi analfabet, de la tribuna parlamentului, referitoare la francezi si care este memorabila: "FACE EI CEVA PE MCV-ul NOSTRU", - si o alta facuta catre liderii de sindicat: "sa nu mai dezinformeze asa cum OBISNUIESTE sa faca de fiecare data: :)))))))) daca mai stiti si voi altele, scrieti ca poate reusim sa schimbam DEX-ul pentru domnia sa, analfabetul! :))))))


łăranul Român - Februarie 2012

Supliment Doar noi vă putem ajuta!

Realizatorii revistei: Manole Silviu – Redactor Şef; Hulea Mornea Elena-Lăcrămioara; OiŃă Simona; Felecan Valerica; Manole Benieamin; Felecan Sorina; Voevod Mihai; Sbârciog Alina; Angelica Monserrat – Mexic; Loredana Terec-Vlad; Anastasia G; Bisoceanu Georgeta; Massimiliano Frattale – Italia; Murariu Nicolae; Nicoleta Lazăr; Valentina Sen; Marius-Adrian Porojnicu;

Vino în echipa noastră formată din specialişti în cele mai variate domenii, dedicaŃi satului românesc. Institutul NaŃional de AsistenŃă pentru CetăŃeni caută voluntari pentru realizarea revistei online łăranul Român, pe următoarele domenii: Persoanele interesate sunt rugate să îşi trimită articolele şi un mini CV la adresa de mail inaccdr@yahoo.com Activitatea de jurnalism: 2.1 Jurnalism: redactarea de articole pentru revista łăranul Roman pe următoarele domenii: 2.1.1 editorial; 2.1.2 interviul lunii; 2.1.3 popularizarea activităŃii SCDR-INAC; a. Politică: 2.1.4 popularizarea agriculturii româneşti. b. Economie: 2.1.5 idei de afaceri; 2.1.6 informaŃii privind sprijinirea agricultorilor în organizarea pe plan local; 2.1.7 legislaŃie românească; 2.1.8 legislaŃie europeană; 2.1.9 fiscalitate (taxe şi impozite); 2.1.10 consultanŃă juridică; 2.1.11 consultanŃă contabilă; 2.1.12 finanŃări europene; c. Agricultură: 2.1.13 ştiri cu caracter agricol; 2.1.14 sfaturi practice în activitatea agricolă pe domenii: cereale, legume, fructe, creşterea animalelor, plante energetice, medicină veterinară, floricultură, medicină naturistă, 2.1.15 agricultură ecologică; 2.1.16 articole privind alte domenii ale agriculturii; d. Timp liber: 2.1.17 poveşti din satul românesc; 2.1.18 reŃete româneşti; 2.1.19 obiceiuri şi tradiŃii; 2.1.20 turism; 2.1.21 pagina cititorului

Fotografii Mărăşescu Nicolae łăranul Român (Priponeşti. Online) ISSN 2248 – 2903 ISSN – L = 2248 – 2903

Supliment Taranul Roman 25 februarie 2012  

Supliment literar si artistic :)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you