Page 1

Ai Masina? Incheie RCA!

Daca detii in proprietate un automobil este mai mult decat necesar sa inchei polita de asigurare RCA, este obligatoriu! Asigurarea de Raspundere Civila Auto (binecunoscutul RCA) este o polita de asigurare pe care toate persoanele fizice, cat si cele juridice care au in proprietate un autovehicul inmatriculat/inregistrat in tara noastra trebuie sa o incheie in mod obligatoriu pentru a putea circula in mod legal pe soselele din Romania.

Cei care se incadreaza in categoria vizata de aceasta lege si nu incheie polita de asigurare RCA vor fi nevoiti sa plateasca o amenda care poate varia intre 1000 si 2000 de lei, in cazul in care sunt surprinsi circuland fara a avea respectiva polita de asigurare RCA valabila. Pe langa amenda, organele Politiei rutiere le pot retine si placutele de inmatriculare ale masinii, cat si documentele de inmatriculare ale masinii, pana ce respectivii proprietari de automobile vor incheia polita de asigurare respectiva. Aceasta polita de asigurare a devenit obligatorie pentru ca este foarte folositoare tuturor celor care participa la trafic. Astfel ca, prin intermediul sau toate tertele persoane care sunt prejudiciate intr-un accident de circulatie au certitudinea ca vor primi despagubiri pentru pierderile suferite. De asemenea si soferii auto ai masinii asigurate au avantajul ca in cazul in care vor produce un accidentde circulatie in care terte persoane vor fi prejudiciate, acestia nu vor fi nevoiti sa scoata bani din propriul buzunar pentru a beneficia de oferte de pret foarte avantajoase. Cele mai ieftine preturi RCA le veti gasi comparand ofertele diferitilor asiguratori si prin intermediul lor veti putea intra in legalitate si in acelasi timp veti beneficia protectia necesara atunci cand va urcati la volan. Prin intermediul politei de asigurare RCA sunt despagubite urmatoarele: vatamarile corporale sau decesul persoanei accidentate, alte pagube materiale provocate in timpul accidentului (de tipul avarierii stalpilor, a vehiculelor, a imobilelor etc.), alte pagube care au rezultat din imposibilitatea de a folosi autovehiculul respctiv si chiar si cheltuieli de judecata platite de catre celnevinovat in cazul in care a existat un proces in acest sens.

Despre RCA  

Daca detii in proprietate un automobil este mai mult decat necesar sa inchei polita de asigurare RCA, este obligatoriu! Asigurarea de Raspun...