Page 1

Politele de Asigurare Auto Asigurarea de Raspundere Civila Auto, adica binecunoscutul RCA este o polita de asigurare prin care tertele persoane implicate in accidente de circulatie provocate de catre soferul automobilului asigurat, au posibilitatea sa beneficieze de despagubiri pentru pagubele suferite.

Astfel, prin polita de asigurare RCA se acopera urmatoarele riscuri legate de tertele persoane: - pierderi de natura materiala (avarierea automobilelor acestora, alte pierderi de natura materiala de tipul avarierii stalpilor, gardurilor etc.); - vatamare corporala sau deces; - cheltuieli de judecata; - pierderi de natura materiala care rezulta din imposibilitatea de a utiliza automobilul avariat. Politele de asigurare RCA pot fi incheiate in nenumarate moduri, la indemana oricarui sofer: direct la sediile companiilor de asigurari autorizate, prin intermediul brokerilor de asigurari care incheie in numele companiilor de asigurari polite RCA, prin intermediul agentilor mandatati de catre companiile de asigurari, cat si prin intermediul brokerilor de asigurari online. Daca vrei sa cumperi o polita de asigurare auto, poti folosi un calculator RCA disponibil pe site-ul brokerilor online. Atunci cand inchei polita de asigurare RCA primesti automat si un imprimat pe care sunt inscrise datele tale, cat si numarul politei. De asemenea, vei primi vigneta care se lipeste pe parbriz in partea dreapta jos. Daca va numarati printre cei care doresc sa calatoreasca in alte state cu masina, RCA-ul este valabil daca acestea apartin statelor membre ale Uniunii Europene sau celor care apartin Spatiului Economic European. Totusi, verificati ca respectivele state sa fie inscrise pe polita de asigurare RCA. In cazul in care intentionati sa mergeti intr-un stat care nu este inscris pe polita de asigurare RCA, trebuie sa aveti Cartea Verde. Daca masina v-a fost avariata intr-un accident de circulatie, de a carui producere se face vinovat un alt sofer, iar dumneavoastra detineti CASCO, exista doua alternative prin care va puteti repara masina. Prima dintre ele este sa apelati la RCA-ul celui vinovat. O alta varianta este sa reparati masina utilizand polita dumneavoastra CASCO. Daca alegeti sa va reparati masina prin intermediul politei de asigurare RCA, atunci va trebui sa va adresati companiei de asigurari a celui vinovat de producerea accidentului de circulatie. In cazul in care doriti sa va reparati masina utilizand propriul CASCO veti face demersurile necesare adreasandu-va propriei companii de asigurari.

Politele de Asigurare Auto  
Politele de Asigurare Auto  

Asigurarea de Raspundere Civila Auto, adica binecunoscutul RCA este o polita de asigurare prin care tertele persoane implicate in accidente...

Advertisement