Page 1

Importanta Incheierii Politei de Asigurare RCA RCA-ul sau Asigurarea Obligatorie de Raspundere Civila Auto este o polita de asigurare prin intermediul careia proprietarii de automobile din Romania au posibilitatea sa beneficieze de despagubiri in cazul in care sunt prejudiciati intr-un accident de circulatie auto.

Acest tip de polita de asigurare trebuie incheiat de catre toti cei care au autovehiculele inmatriculate in Romania, indiferent daca sunt persoane fizice sau juridice. In plus, este de retinut faptul ca polita de asigurare RCA este valabila atat pe teritoriul tarii noastre, cat si in alte state din Uniunea Europeana sau din Spatiul Economic European. Pentru a putea circula legal pe soselele din Romania incheie un RCA la un broker de asigurari sau un RCA de la RcaIeftina.ro. Atunci cand incheiati polita de asigurare RCA se coreleaza numarul de accidente pe care le-ati provocat in trecut cu valoarea primei de asigurare pe care va trebui sa o achitati. Astfel ca, pentru cei care au provocat cel putin un accident de circulatie in anul precent, valoarea primei de asigurare va creste cu 50-200% (acest din urma procent se aplica in cazul in care ati provocat mai mult de 3 accidente de circulatie). De asemenea, daca va incadrati in categoria celor care nu au provocat accidente de circulatie in trecut, veti plati mai putin pentru polita de asigurare RCA, reducerea fiind cam de 5-10% si ajungand pana la chiar 40%. Acesta este sistemul bonus-malus. In ceea ce priveste riscurile acoperite prin intermediul politei de asigurare RCA acestea se refera atat la vatamarea corporala a tertelor persoane prejudiciate in accident si chiar la decesul acestora. In plus, tot prin intermediul respectivei polite de asigurare RCA se acopera si pagubele materiale suferite de tertele persoane (fiind incluse aici avarierea automobilelor acestora, cat si alte pagube de natura materiala precum avarierea unor garduri, stalpi etc.), acoperirea cheltuielilor cu judecata in cazul in care a existat un proces de stabilire a vinovatiei, cat si alte pagube care rezulta din imposibilitatea de a utiliza automobilul care altfel ne-ar fi adus un anumit venit.

Importanta Incheierii Politei de Asigurare RCA  
Importanta Incheierii Politei de Asigurare RCA  

RCA-ul sau Asigurarea Obligatorie de Raspundere Civila Auto este o polita de asigurare prin intermediul careia proprietarii de automobile di...

Advertisement