Page 32

mannenopvang

mannen uit de opvang

‘Ik sta er niet langer alleen voor’

Rens (28) klopte samen met zijn vriendin aan bij de opvang. Ze hebben samen drie kinderen, waarvan er destijds twee in een pleeggezin zaten. Ze zijn gevlucht vanwege haar gewelddadige ex, die het jonge gezin terroriseerde. Inmiddels woont Rens in de mannenopvang en zijn vriendin mét de kinderen in de vrouwenopvang.

Dat ging van kwaad tot erger. Eerst gooide hij de ruiten van mijn auto in. Daarna volgden de ruiten van het huis. Ook dreigde hij dat hij ons iets aan zou doen. Van een veilige, stabiele thuissituatie voor onze drie kinderen was geen sprake meer. Uiteindelijk zijn de twee oudsten door Bureau Jeugdzorg tijdelijk in een pleeggezin geplaatst. Natuurlijk wilden we de kinderen zo snel mogelijk weer terug. Maar daarvoor moesten de kinderen wel weer een veilige plek hebben. Voor ons zat er niets anders op dan professionele hulp te zoeken. Inmiddels verblijft mijn vriendin met de kinderen in de vrouwenopvang en heb ik een plekje gevonden in de mannenopvang.

“De ex van mijn vriendin was ooit mijn vriend. Ik heb hem regelmatig geholpen. Een fijne jongen was het alleen niet. Toen de ouders van mijn vriendin drie weken na elkaar stierven, heeft hij flink misbruik gemaakt van haar kwetsbaarheid. Hij deed voorkomen alsof ze beter met hem een relatie kon beginnen, waar ze aanvankelijk in meeging. Toen ze uiteindelijk terugkwam op die beslissing en weer naar mij terug ging, kon hij dat maar moeilijk verkroppen. Vanaf dat moment begon hij ons gezin lastig te vallen.

Ideaal is het niet, maar we zijn er veilig. Voor nu is dat voldoende. Bovendien hebben we goede hoop voor de toekomst. Momenteel hebben we urgentie aangevraagd en zijn we druk op zoek naar een nieuwe woning. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we daar van de zomer een nieuwe start maken. Vanuit de opvang worden we daarin goed begeleid. Het voelt fijn dat we er niet langer alleen voor staan.”

30

Profile for MannenOpvang

Mannenopvangmagazine  

Om een beter beeld te schetsen van de mannenopvang in Nederland besloten de G4 instellingen een magazine uit te brengen. Doel van dit magazi...

Mannenopvangmagazine  

Om een beter beeld te schetsen van de mannenopvang in Nederland besloten de G4 instellingen een magazine uit te brengen. Doel van dit magazi...

Advertisement