Page 1

1 Brezplačen izvod, junij/julij 2014, številka 7, ISSN 2335-3430, www.sensilab.si

CELOVIT

mesečni program

POIŠČITE VAŠ IDEALEN NAČIN

hujšanja Vaš vodič po dietah in shujševalnih izdelkih

PRIPRAVA NA

HUJŠANJE

Končal sem z DIETO, kaj pa zdaj?


2

Maščobe TOPI in za odvečne kilogr ame POSKRBI!

Z izdelkom Malinie boste odvečne kilograme izgubili hitreje. Malinie vsebuje malinove ketone, grenko pomarančo in mate (paragvajsko bodiko), ki topijo maščobne blazinice, pospešujejo presnovo in blažijo občutek lakote.

www.sensilab.si


Junij/julij 2014

Kako shujšati? Na prvi pogled je odgovor očiten, saj običajno hujšamo zato, ker se želimo znebiti odvečnih kilogramov ter pridobiti zapeljivo in privlačno postavo. Morda pa se moramo vprašati drugače. Zakaj ljudje sploh pridobijo prekomerno telesno težo? Pridobivanje odvečnih kilogramov se prične počasi, kilogram za kilogramom, tako, da jih na začetku sploh ne opazimo. Običajno so posledica nepravilne prehrane, pomanjkanja športne aktivnosti, stresnih situacij, časovne stiske in podobno. Sodobni življenjski slog nas pogosto ohromi in skrb za svoje telo postavimo na zadnje mesto. Naših napak se zavedamo šele takrat, ko nam prične šepati zdravje, kar je pogosto povezano tudi s povečano telesno težo. Odvečni kilogrami lahko ogrozijo naše zdravje in v najslabšem primeru celo življenje. Nekatere zdravstvene posledice, ki nas lahko doletijo, so zamaščena jetra, diabetes tipa 2, hormonsko neravnovesje, srčno-žilne bolezni, bolečine v sklepih, težave s spanjem, pa tudi mnoge psihične težave in prizadeta samopodoba. Razlog za hujšanje naj tako ne bo samo lepa postava, pač pa predvsem skrb za optimalno zdravje ter dolgo in vitalno življenje.

Staša Matjaž

Holistična nutricistka

3

4 Hujšaj, torej živi 6 Kako hujšamo? 8 TEST: Kakšen je vaš idealen način hujšanja? 10 Priprava na hujšanje

Hujšanje z dieto Moja najljubša hrana so testenine Nimam časa, saj delam 10 ur na dan Hujšanje z vadbo Maščobne blazinice nočejo proč Ne morem se upreti sladicam Hujšanje z dieto+vadbo Shujšajte in oblikujte telo v 30 dneh!

misli Zdravo

Brezplačen izvod, junij/julij 2014, številka 7, letnik 3 ISSN 2335-3430 Izdajatelj: Sensilab Group SA, EU

Kaj bi vam priporočil Dr. Oz?

Uredništvo: Petra Šifrer, Staša Matjaž, Manja Ujčič Zrimšek Oblikovanje: Katarina Jakopin s.p. Lektoriranje: Veronika Perko

Malinovi ketoni - najmočnejši topilec maščob

Informacije o izdelkih:

Zelena kava – za energijo in dobro počutje

080 20 77

info@sensilab.com Izdelki Sensilab so na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah, Sanolaborju, drogerijah Tuš in Müller, trgovinah Sensilab misli Zdravo ter v spletni trgovini www.sensilab.si. Vsa vsebina je informativne narave in ne more nadomestiti nasveta farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Garcinia cambogia - sveti gral hujšanja

Acai jagode – še vedno najbolj priljubljene

Končal sem z dieto, kaj pa zdaj? Nova družina superživil Healthie Kje nas najdete? Postanite član Sensilab kluba

12 14 15 16 18 19 20 21 22 24 26 28 29 30 31 33 34


4

Pripr ava na hujšanje

Če želimo hujšati hitro in učinkovito, hkrati pa ne stradati in ogroziti lastnega zdravja, moramo svoje telo najprej dobro pripraviti na izgubo kilogramov. Da bomo kilograme v času diete zlahka izgubljali, moramo najprej spodbuditi delovanje jeter ali limfnega sistema. Jetra so namreč najpomembnejši organ za topljenje maščob, limfni sistem pa uravnava metabolizem maščob. Če pa v zadnjih mesecih niste niti malo pazili na svoje zdravje, če ste jedli, kar vam je ustrezalo, fizično aktivnost ste zanemarili, hkrati pa se vse bolj pod stresom, vam pred kakršnokoli spremembo, ki jo želite v življenju, priporočamo celovit razstrupljevalni program.

Preberite, katera izbira je za vas najboljša.

1.

Razstrupitev jeter

Zamaščena jetra, ki so obremenjena z maščobnimi zalogami in toksini ne morejo normalno delovati, zato čistijo telo in topijo maščobe počasneje, kot bi lahko. Dokler jih ne razstrupimo in olajšamo bremena, je hujšanje praktično nemogoče. Najpomembnejši 3 koraki k zdravim jetrom in uspešni dieti so: 1. Izključitev predelanih ogljikovih hidratov (beli sladkor, bela moka, pecivo, kruh, klasične testenine itd). 2. Zmanjšanje uživanja sladkorja in alkohola. 3. Za aktivno razstrupljanje jeter priporočamo naravno prehransko dopolnilo Hepafar. Prečiščena jetra vas bodo nagradila s pospešenim topljenjem maščobnih zalog - predvsem tistih okrog pasu, z izboljšano presnovo, z izboljšanim počutjem, kar bo vplivalo na manjšo potrebo po hrani. Z izdelkom Hepafar jetra razstrupimo v enem mesecu.


2.

3.

Zdrav limfni sistem proti zabuhlosti

Celovit razstrupljevalni program

Vsi smo že kdaj kritično stali pred ogledalom in si dopovedovali, da se nismo zredili, ampak smo le zabuhli in zadržujemo vodo. Limfni sistem, ki poleg odplavljanja strupov in mikrobov skrbi tudi za presnovo maščob, nam lahko pošteno pomaga pri hujšanju, če ga znamo prečistiti. Telo, ki je obremenjeno s toksini, ne more uspešno hujšati, saj se bori predvsem z ohranjanjem zdravja in ravnovesja v telesu. V takšnem stanju nam pogosto nagaja napihnjenost, zabuhlost in počasna presnova.

Detox ali program razstrupljanja je najcelovitejši pristop k čiščenju telesa, resetiranju živčnega sistema in regeneraciji celotnega organizma. Če ste v preteklih mesecih močno zanemarili svoje telo in vitko linijo, pred hujšanjem izberite 10-Days Detox, najhitrejši razstrupljevalni program, ki vas bo očistil in regeneriral v zgolj 10 dneh.

Kako pospešiti metabolizem in odpraviti zabuhlost Zmanjšajte vnos natrija oziroma hrano manj solite. Za okus lahko poskrbite s številnimi začimbami, ki bodo vašo hrano še dodatno obogatile z antioksidanti, ki pripomorejo k razstrupljanju in uravnavanju presnove. Vsak dan si privoščite hrano, ki ima diuretični učinek. To so tudi korenje, zelena, kumare, peteršilj, brusnice, zelena zelenjava itd. V vsakdan začnite vpeljevati blago fizično vadbo, kot je joga, pilates ali sprehod. Ne pozabite, da je tudi 15 minut gibanja bolje kot nič. Izberite prehransko dopolnilo WaterLost, ki vpliva na pospešeno delovanje ledvic in limfnega sistema.

WaterLost bo že v petnajstih dneh vplival na pospešeno izločanje zastajane vode v telesu.

Zakaj detox sploh uporabljamo? Naše telo je lahko zelo zastrupljeno zaradi številnih razlogov: • nezdravega življenjskega sloga, • prehrane, obremenjene z umetnimi aditivi, • onesnaženosti okolice, • agresivnih čistil in kozmetičnih sredstev, • prekomernega stresa in še mnogo drugega.

Pomoč iz narave Ker je detox za naše telo zelo zahteven proces, mu priskočimo na pomoč z uživanjem prehranskih dopolnil v paketu 10-Days detox: 1. Liver Antiox: razstrupi in zaščiti naša jetra, 2. Digestive Care: uredi apetit, razstrupi želodec in poživi naše telo, 3. Colon Protect: podpira prebavo in vzdržuje ravnotežje naših prebavil. Pred pričetkom programa se registrirajte na zdravje.sensilab.si/10daysdetox in dnevno boste prejemali napotke in jedilnike, ki bodo olajšali razstrupljanje vašega telesa, vam povrnili energijo in omogočili super počutje.

5


Hujšaj, tor ej živi 6

Največja skrivnost uspešnega hujšanja in ohr anjanja teže Kaj je popolna dieta? Odkrijte pravo, tisto, ki ustreza vašemu življenjskemu stilu. Če še niste našli prave zase, vas bo morda Anžetova zgodba spodbudila k iskanju. Anže je shujšal s 130 kg na 90 kg. Kako? Tako, da je spoznal najpomembnejšo skrivnost hujšanja: »V resnici delujejo vse diete, in skoraj ni pomembno, katero izberete. Bistveno je, da najdete tisto, ki zares ustreza vam, vašim potrebam, vašemu telesu, vašim prehrambnim željam, vašemu času in konec koncev tudi vašemu cilju.«

Kakšna je vaša idealna teža? Živimo v poplavi naprav in aplikacij za hujšanje, merilnikov za spremljanje »indeksa telesne teže«, »strokovnjaki za hujšanje« vsako leto odkrijejo novo dieto in naštejejo nova živila, ki spodbujajo izgubo telesne teže, hkrati pa je več debelih ljudi, celo otrok, ki ne morejo in ne morejo shujšati. Anže je bil do takšnih strokovnjakov in naprav vedno skeptičen. Zato se ni osredotočal na to, s čim naj shujša, ampak kaj mu življenjsko najbolj ustreza. Odločil se je za kombinacijo diete, s katero lahko živi vsak dan in oblike gibanja, ki je zanj najprimernejša.

Prava prehrana Prehrana verjetno ne potrebuje veliko dodatne razlage. Odvisno od vaše skupine in vašega razumevanja vašega telesa bo potrebno uvesti ali kratkoročne manjše ukrepe, ali kratkoročne večje ukrepe, ali pa morda celo dolgoročne.

Poiščite način pr ehr ane, s katerim boste lahko zadovoljni, tako kr atkor očno kot dolgor očno.

Odkrijte, kako se vaše telo odziva na različne tipe prehrane. To zadnje je zares pomembno predvsem za tiste, ki hujšajo dolgoročno. Namreč, vsako telo se različno odziva na različne prehrambne kombinacije in hranila. Samo štetje kalorij tu ne pomaga kaj veliko. Odkriti morate, kaj zares ustreza vašemu telesu. Kako? Najlažje z eksperimentiranjem, s spremljanjem rezultatov in nato s prilagajanjem glede na rezultate.

Gibanje Podobno kot pri prehrani je tudi tu bistveno, da poiščete način gibanja, ki ustreza vam (zadovoljstvo) in vašemu telesu (učinek, cilji).

Dodatki Prehranska dopolnila so nujen sestavni del vsak diete iz več razlogov. Večina diet vam bo v telesu povzročila takšne ali drugačne primanjkljaje vitaminov, mineralov ali drugih substanc. S prehranskimi dopolnili pa lahko te primanjkljaje uspešno nadomeščate. Prehranska dopolnila vam bodo pomagala »napasti« problematične vidike vašega hujšanja, kot so npr. počasna prebava, maščobne zaloge, len metabolizem, čustvena nestabilnost itd. S prehranskimi dopolnili lahko tudi nekoliko ublažite posledice »nezdrave« prehrane, kot so npr. ogljikovi hidrati, maščobe itd. Prehranska dopolnila bodo povečala učinek vaših športnih aktivnosti. Seveda pa niso vsa prehranska dopolnila ustrezna za vsak namen. Podobno kot pri vsem ostalem morate tudi tu poiskati ravno pravšnjo kombinacijo za vaš način hujšanja.


Orodja Tehtnico je že fino imeti. Ali pa meter. Nekateri vam bodo priporočali, da se je boljše ne tehtati, temveč zgolj meriti obseg trebuha. Drugi bodo prisegali na tehtanje.

Pr avi odgovor? Tisto, kar ustreza vam! Anže pa bi vam priporočil: Vsako jutro se stehtajte in rezultat zabeležite v Excelovo tabelo. To vam bo po eni strani dajalo motivacijo in vas po drugi opominjalo, da morda česa niste naredili ravno OK. V to isto Excelovo tabelo si sproti beležite prehrano in gibanje ter tako postopoma ugotavljajte, katere kombinacije so za vas resnično najboljše.

Naj se hujšanje začne! Na naslednjih straneh vam predstavljamo različne kombinacije diet in prehranskih dopolnil, ki vam bodo pomagale do vaše želene teže. Ne pozabite, da je najpomembnejše poiskati dieto, ki zares ustreza vašemu življenjskemu slogu. Pomembno je, da najdete tisti pristop, ki vam bo omogočal dolgoročno zadovoljstvo. Brez zadovoljstva boste namreč zelo hitro spet prišli v staro stanje, vse izgubljene kilograme pa boste pridobili nazaj.

Čas je, da hujšanje postane vaša r esna zadolžitev!

7


Kako hujšamo? Odkrijte VAŠ 8

Hujšanje z DIETO

Hujšanje z VADBO

PREDNOSTI

PREDNOSTI

- manj truda - manj sprememb življenjskega sloga

- dobro počutje - manj odpovedovanja - spodbuja zdrav življenjski slog

SLABOSTI

- veliko odpovedovanja - dolgoročno večinoma neuspešno - možnost pomanjkanja vitaminov in mineralov

KAKO ZAČETI

SLABOSTI

- veliko predanosti - možnost športnih poškodb - visoka zahtevnost

KAKO ZAČETI

- zmanjšajte vnos ogljikovih hidratov - ne stradajte, izbirajte lahko, nepredelano hrano - preizkusite dieto z izključevanjem (veganska, presna, brezglutenska, beljakovinska dieta …)

- začnite s kardio vadbo, ki pokuri največ kalorij (tek, skoki, plavanje, kolesarjenje …) - dodajte vaje za moč, ki spodbujajo porabo maščobnih zalog (uteži, trebušnjaki, sklece, počepi …) - vpeljite kombinacijo različnih vadb (aerobika s poudarkom na moči, spinning, hitra hoja z utežmi …)

NASVET

NASVET

privoščite si TOP živila za hujšanje: - stročnice - juhe - zelenjava - temna čokolada - beljakovinski zajtrk - začimbe - oreški

povečajte nivo svoje vadbe

STE ZAČETNIKI ALI NE? Minimalna količina treninga, če ste že aktivni.

50 min/ teden

200 min/ teden

Minimalna količina, če še niste aktivni.


idealen način hujšanja 9

Hujšanje z DIETO+ VADBO

3500 kalorij manj = ½ kg manj

PREDNOSTI

- enkrat hitrejši učinki, kot pri ostalih dveh načinih - manj verjetnosti za jo-jo učinek - zmerno odpovedovanje pri dieti - zmerna količina telovadbe

SLABOSTI

- velika sprememba - največ predanosti

KAKO ZAČETI z aktivnostjo

150 min

vadbe/teden

300 do 500 kalorij manj/dan

z dieto

NASVET

5 pravil za uspešno hujšanje:

- uživajte naravno in domačo hrano - uživajte dovolj omega 3 in 6 maščobnih kislin - kombinirajte kardio vadbo in vaje za moč - ne pijte alkohola pred ali po vadbi - vstajajte zgodaj in bodite vsaj pol ure na jutranji svetlobi

8

h spanja


TEST: Kakšen je VAŠ idealen 10

1. Koliko kilogramov želite izgubiti?

a. Več kot 10 (4 točke) b. Več kot 5 (5)

Hujšanje z DIETO 9 - 12 točk

c. Manj kot 5 (3)

2.

Ste se za vitko linijo pripravljeni odpovedati testeninam, kruhu in sladicam? a. Da (1)

b. Ne (3)

3. Ste se za vsaj 2 meseca pripravljeni skoraj popolnoma odpovedati alkoholu? a. Da (2)

b. Ne (4)

4.

Lahko oziroma ali ste pripravljeni fizični aktivnosti vsak teden »žrtvovati« vsaj 3 ure in pol? a. Da (4)

Če si zastavite cilj, ga lahko s pravo mero odpovedovanj in discipline tudi dosežete. Več o tem načinu hujšanja preberite na straneh 12 do 15.

PREHRANSKA DOPOLNILA ZA VAS: SlimGo Carb Blocker za preprečevanje razgradnje škroba, zniževanje glikemičnega indeksa (GI) živil, preprečevanje kopičenja maščobnih zalog in preprečevanje napadov lakote.

b. Ne (1)

5. Ste zdravi oziroma ali ste fizično sposobni težjih fizičnih naporov, kot je tek v hrib, 3-urni pohod ali polurno plavanje? a. Da (2)

b. Ne (1)

6.

Bi rekli, da ste spontani ali disciplinirani, kadar hujšate? a. Sem discipliniran/a (1)

b. Sem bolj spontane in impulzivne narave (3) Obkrožite odgovor, ki ustreza vašim ciljem in načinu življenja. Pri vsakem odgovoru je v oklepaju navedeno število točk. Točke seštejte in poiščite, v katero skupino spadate.

SlimGo Metabolism Boost za pospeševanje presnove, metabolizma makro in mikro živil ter za pospešeno porabo energije tudi med mirovanjem.


način hujšanja? 11

Hujšanje z VADBO 18 - 21 točk

Hujšanje z DIETO+VADBO 13 - 17 točk

Telovadba ni dobra le za vitko linijo, temveč tudi za odlično počutje, kar lahko prispeva tudi k zdravi teži.

Kjer je volja, je moč. Z izbiro zdravih, nepredelanih in domačih živil ter redno fizično aktivnostjo, boste dosegli tudi najvišje cilje!

Da bodo učinki vaše telovadbe kar se da nagrajujoči in pozitivni, si preberite nasvete na straneh 16 do 19.

Da bo vaš shujševalni načrt učinkovitejši, si preberite nasvete na straneh 20 in 21.

PREHRANSKA DOPOLNILA ZA VAS:

PREHRANSKA DOPOLNILA ZA VAS:

SlimGo Sugar Blocker za zmanjševanje želje po sladkem in preprečevanje absorpcije sladkorja, če si privoščite sladko pijačo, pecivo ali sladoled.

30-Days Slim za uravnoteženo kombinacijo diete, fizične aktivnosti in prehranskih dopolnil, ki bodo zmanjšala vaš apetit, pospešila porabo maščobnih zalog in uredila presnovo tako, da boste zaužito energijo tudi efektivno porabljali. Poleg prehranskih dopolnil paket vsebuje e-priročnik s programom hujšanja, dieto z recepti in programom vadbe.

SlimGo Fat Burner za povečanje učinkovitosti vaše fizične aktivnosti in pospešeno topljenje maščob po njej.


12

Hujšanje z DIETO

Če menite, da boste lažje izgubili odvečne kilogr ame s pomočjo stroge diete, je treba najprej spregovoriti o največji zablodi prehrambne industrije: o kalorijah. Dolga leta že poslušamo o štetju kalorij, dnevni priporočeni količini maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov, nizkokaloričnih živilih itd. A resnica je, da je vse, kar ste kdaj prebrali ali slišali o kalorijah, napačno. Zakaj? Ker ni vseeno, kaj se skriva za vašim dnevnim kaloričnim vnosom. In ker toplotno obdelana hrana vsebuje več kalorij kot presna oziroma so hranila v kuhani hrani bolj biološka dostopna (telo jih lahko takoj uporabi) kot tista v presni hrani.


Hujšanje, obrnjeno na glavo Telesu dajte vse, kar potrebuje Če želimo uspešno shujšati, moramo telesu nuditi vse, kar potrebuje – dovolj maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin, poleg tega pa tudi dovolj vitaminov in mineralov. Najsplošnejše usmeritve pravijo, da vsak dan potrebujemo: • 40 do 50 g beljakovin, • 310 g ogljikovih hidratov (od tega največ 90 g sladkorjev), • 70 g maščob (od tega največ 24 g nasičenih). Seveda se te vrednosti močno spreminjajo glede na našo višino, dnevno aktivnost in nivo presnove.

Kakšno dieto torej izbrati? Prehranjevanje po zdravi pameti je najbolj prijazno do vitke linije. To pomeni, da izbiramo: • kakovostna živila, • veliko sveže zelenjave, • dovolj sadja (preveč sadja pomeni preveč sladkorja), • pusto meso (puran in divjačina) ter morske sadeže, predvsem ribe. Odpovemo se predelanim živilom (piškoti, testenine, pecivo, slani in sladki prigrizki, sladoled …).

Kako kombinirati hrano za uspešno hujšanje Meso kombinirajte s poljubno količino zelenjave. Za okus lahko dodate tudi rastlinske maščobe in pekoče začimbe. Kadar uživate ogljikove hidrate, si poleg privoščite veliko zelene zelenjave, maščobam in beljakovinam pa se izognite. Sadje skušajte uživati v prvi polovici dneva, najbolje, da samostojno. Če si boste sadje privoščili za zajtrk ali jutranjo malico v obliki sadne solate ali zmešančka, ga naredite z rastlinskim mlekom.

Ogljikovi hidrati Ogljikovi hidrati so naš najpomembnejši vir energije, a težava nastopi, če ne porabimo vseh, ki smo jih zaužili. V tem primeru začnemo kopičiti

maščobne obloge in odvečne kilograme. Diete, ki temeljijo na zmanjševanju zaužitih ogljikovih hidratov ali popolnemu izključevanju te prehrambne skupine, veljajo za ene izmed najtemeljitejših, saj zaradi izgube odvečne vode v telesu prinesejo hitre rezultate, dolgoročno pa telo prisilijo, da vire energije začne iskati drugje – v maščobnih zalogah, ki se skrivajo na naši zadnjici, trebuščku in stegnih. Težava teh diet je, da nam vzamejo naš ključni vir energije, s tem pa lahko povzročijo razdražljivost, utrujenost, poleg tega pa tudi neprijeten zadah, glavobole in podobno. SlimGo Carb Blocker je prehransko dopolnilo, ki je še posebej primerno za tiste, ki se ne morejo ali nočejo redno gibati. Preprečuje oziroma zmanjšuje razgradnjo OH in absorpcijo škroba, kar pomeni, da telo zazna manjšo količino ogljikovih hidratov, kot smo si jih v resnici privoščili.

Metabolizem

Ni skrivnost, da hitrost metabolizma, torej presnove ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob, vpliva na vitko linijo. A hkrati velja, da je metabolizem odvisen predvsem od naše mase (velikosti in količine mišic). SlimGo Metabolism Boost z naravnimi sestavinami pospeši naš metabolizem in tako prispeva k hitrejši porabi kalorij. NA VOLJO Ker imajo neaktivni manj V JUNIJU mišične mase kot ostali, hkrati pa presnova pri neaktivnih poteka počasneje, je smotrno pospešiti metabolizem in tako povečati učinek svoje diete.

13


» Moja 14

najljubša hrana so testenine. « Aleš, 32 let: »Moja punca je odlična kuharica, vendar kljub temu pravi, da sam pripravim najboljšo pašto na svetu. Najraje imam tisto s paradižnikovo omako, česnom, svežo baziliko in olivnim oljem. Kot strasten ljubitelj testenin so te večkrat na mojem jedilniku. Zavedam se, da moja prehrana ni idealna, vendar si kljub temu želim izgubiti kakšen kilogram. V lekarni mi je farmacevtka svetovala, da naj kot pomoč pri dieti uživam izdelek SlimGo Carb Blocker, ki zavira razgradnjo zaužitega škroba in s tem pomaga pri hujšanju. SlimGo Carb Blocker mi dovoljuje uživanje moje najljubše jedi.«

SlimGo Carb Blocker Ste eden tistih, ki obožujejo testenine, poleg tega pa si radi odrežejo še kos kruha? Vaš najljubši večerni prigrizek so čips, kokice, pica ali sendvič? Ogljikovi hidrati so pomemben vir energije, a vsak presežek, ki ga zaužijemo, takoj pretvorimo v maščobne zaloge. Zato je SlimGo Carb Blocker, ki preprečuje razgradnjo škroba in s tem zmanjšuje glikemični indeks zaužite hrane, najbolj logičen pomočnik pri shujševalni dieti. Uživanje tega prehranskega dopolnila bo umirilo nihanje inzulina, kar bo tudi preprečilo napade lakote.


» Nimam časa, saj delam 10 ur na dan.« Janja, 33 let: »Delo v pisarni od mene zahteva, da sem večino časa v sedečem položaju. Po napornem delovniku resnično nimam časa za športne aktivnosti, zato se že dlje časa mučim z izgubo odvečnih kilogramov, ki so se mi nabrali v preteklih letih. S prehrano sicer nimam težav, saj jem veliko sveže zelenjave, sadja, pusto meso, izogibam pa se ogljikovim hidratom in sladkim pregreham. Na spletu sem zasledila nov izdelek SlimGo Metabolism Boost. Zaradi naravne sestave in dokazanega delovanja, sem se odločila za nakup izdelka in bila nad rezultati izjemno navdušena. Zdaj lahko izgubljam odvečne kilograme tudi med delom v službi.« SlimGo Metabolism Boost Mnogi so na delovnem mestu priklenjeni za mizo ali v stoječem položaju z malo gibanja. Kadar pa se nam tudi v popoldanskem času ne uspe gibati, se kaj kmalu pričnejo nabirati odvečni kilogrami, ki se jih le stežka znebimo. Izdelek SlimGo Metabolism Boost vsebuje izvleček zelene kave v kombinaciji s čajem mate, ki imata dvojni učinek delovanja saj pospešita metabolizem glukoze in maščob ter spodbudita telo k večjemu porabljanju energije v stanju mirovanja. V kombinaciji z regratom, vitaminom B in s cinkom pospešita presnovo ter pripomoreta k izgubljanju odvečnih kilogramov tudi med delom v pisarni.

15


16

1. Pred in po vadbi ne pijte alkohola Če si po vadbi privoščite eno veliko pivo, ki ima v povprečju 250 kalorij, v veliki meri izničite učinek pravkar opravljene vadbe. Kalorije alkohola imenujemo »prazne« kalorije, saj alkoholne pijače vsebujejo le zanemarljive količine za telo pomembnih hranljivih snovi. Presežek kalorij pridobljenih iz alkohola se tako shrani le kot dodatna maščoba. Poleg tega alkohol ovira absorpcijo in porabo več vitaminov in mineralov, zaradi česar se upočasni presnova beljakovin in ogljikovih hidratov.

2. Izberite visokointenzivno vadbo Gre za vadbo, ki sicer lahko traja tudi le 20 minut, a ker vaš srčni utrip drži na 90 % maksimalne vzdržljivosti pokuri izjemno količino kalorij in močno povečuje vzdržljivost. Odločitev za takšno vadbo je primerna le, če ste zdravi, predvsem pa če imate zdravo in močno srce. Če do zdaj niste bili športno aktivni, začnite z lažjimi vajami, ki bodo sčasoma gradile vašo kondicijo.

Hujšanje z VADBO

Če ste prepričani, da je pravi način za izgubo vaših kilogramov povečana mera telesne vadbe, ne pa dieta ali kombinacija obojega, potem vam razkrivamo, kako lahko dosežete zelo učinkovito vadbo, ki vam ne bo vzela veliko časa.


3. Primer visokointenzivne vadbe Izvajate jo lahko v naravi ali na tekaškem traku v fitnesu. Ogrevanje: Hitro hodite v klanec 4 do 8 minut. Ustavite se in se pretegnite. Šprint: Šprintajte z vso močjo 30 sekund. Upočasnite tek in zmerno tecite še 3 minute.

10 nasvetov

za dolgoročno izgubljanje kilogramov

1. Uživajte naravno in domačo hrano. 2. Povečajte vnos vlaknin, lahko tudi s po-

Počepi s poskokom: Naredite 15 do 20 skokov iz počepa.

močjo superživil.

Sklece: Naredite 15 do 20 sklec.

kislin, saj le tako lahko učinkovito presnavljate maščobe.

Šprint: Šprintajte z vso močjo 30 sekund. Upočasnite tek in zmerno tecite še 3 minute.

4. Povečajte učinkovitost vadbe s topilci maščob Priljubljena vrsta prehranskih dopolnil aktivnih ljudi so topilci maščob, saj z njimi povečajo učinek telesne vadbe NA VOLJO oziroma pospešijo toV JUNIJU pljenje maščob po fizični aktivnosti. Topilec maščob, kot je SlimGo Fat Burner zaužijte 20 minut pred fizično aktivnostjo.

5. Ne uničite trdega dela Vam ob povečani fizični aktivnosti paše sladko? Sladice za telo nimajo nobene konkretne nutricionistične vrednosti. Vseeno se nekateri sladicam težko uprejo. Če ste med njimi tudi vi, poiščite prehransko dopolnilo, ki preprečuje absorpcijo sladkorja in nihanje inzulina. Tako deluje SlimGo Sugar Blocker, ki zmanjšuje negativne učinke zaužitih sladkarij, hkrati pa preprečuje željo po sladki in težki hrani.

3. Uživajte dovolj omega 3 in 6 maščobnih

4. Bodite fizično aktivni vsaj trikrat na teden, vsaj 1 uro na dan.

5.

Navadite se jutranje vadbe. Ta močno pospeši metabolizem čez cel dan, hkrati pa je poraba kalorij ob jutranji vadbi na tešče enkrat večja.

6.

Povezujte kardio vadbo in vaje za moč. Tako boste najučinkoviteje porabljali kalorije med vadbo in maščobne zaloge po njej.

7. Pred ali po vadbi ne pijte alkohola. Ta bo le upočasnil vaš metabolizem, hkrati pa telesu zagotovil kaloričen vnos brez nutricionistične vrednosti.

8. Vstajajte zgodaj in bodite vsaj pol ure na

jutranji svetlobi. Raziskave kažejo, da tako naravno pospešimo metabolizem in lažje ohranjamo vitko linijo.

9.

Pojdite zgodaj spat. Da se dobro naspimo, v miru regeneriramo svoj živčni sistem in proizvajamo vse hormone, si moramo zagotoviti miren in trden spanec. Zagotovite si vsaj 8 ur spanca.

10. Vašo prehrano dopolnite s prehranski-

mi dopolnili. Ta vam bodo pomagala, da boste rešili težave, kot so počasna prebava, povečan apetit, zamaščena jetra, slabo počutje, ljubezen do sladkega, naklonjenost ogljikovim hidratom itd.

17


» Maščobne 18

blazinice nočejo proč.« Zala, 24 let: »Moji prijatelji me poznajo kot zelo aktivno osebo. Rada tečem, plavam, hodim v hribe in kolesarim. Med poletjem skoraj ne mine dan, da se ne bi gibala. Ker pa so moji športi namenjeni sončnemu vremenu, se mi pozimi rad pojavi kakšen odvečen kilogram, ki ga spomladi želim čim prej izgubiti. Ob obisku trgovine Sensilab misli Zdravo mi je strokovna svetovalka priporočila uporabo izdelka SlimGo Fat Burner. Pojasnila mi je, da izdelek pospeši izgorevanje maščobnih blazinic pri osebah, ki so športno aktivne in poskrbi za hitro izgubljanje odvečnih kilogramov.«

SlimGo Fat Burner Če ste vedno v gibanju vaši prosti čas pa preživljate ob različnih športnih aktivnostih in bi želeli pospešiti izgubo odvečnih kilogramov, ki so se nabrali v preteklosti, je SlimGo Fat Burner kot nalašč za vas. Izdelek vsebuje rjavo morsko algo, ki ima skoraj čudežno delovanje na odvečne maščobne blazinice. Prispeva k zmanjšanju vsrkavanja maščob iz zaužite prehrane in preprečuje k nalaganje odvečnih maščobnih blazinic. V kombinaciji z ingverjem in papajo pospeši odpravljanje odvečnih maščobnih blazinic in pripomore k zmanjšanju telesne teže.


» Ne

morem se upreti sladicam.«

Maja, 41 let: »Sosedje me poznajo po mojih sladkih dobrotah in presnih sladicah, ki ne manjkajo na nobeni zabavi ali pikniku. Sama se zelo težko uprla poskušanju teh dobrot in sladkanju čez dan. Prav nesrečna sem bila, če po kosilu nisem zaužila še nekaj sladkega ... za dušo. Si pa seveda nadvse želim izgubiti kakšen kilogram, kar je bilo doslej ob moji sladkosnednostni povsem nemogoče. Med brskanjem po spletu sem odkrila izdelek SlimGo Sugar Blocker. Zmanjšal je mojo željo po sladkem, ki mi je pogosto pokvarila ves vložen trud v izgubo odvečnih kilogramov. Ker se kljub dieti kakšen dan pregrešim, se mi je zdel izdelek SlimGo Sugar Blocker kot nalašč zame. Z veseljem sem ga preizkusila in lahko potrdim, da resnično deluje.« SlimGo Sugar Blocker Ste tudi vi sladkosnedi? Slaščice so v času diete naš najhujši sovražnik. A s SlimGo Sugar Blocker si ob primerni dieti in redni vadbi vseeno lahko občasno privoščite svojo najljubšo sladico, saj to prehransko dopolnilo, ki vsebuje tudi zeleno kavo, preprečuje absorpcijo sladkorja in s tem zmanjšuje kalorično vrednost sladic. SlimGo Sugar Blocker bo vaš najljubši zaveznik tudi po končani dieti, saj bo zaviral željo po sladkem, hkrati pa preprečeval, da bi se v kri absorbiral sladkor, ki ste ga zaužli.

19


20

Hujšanje z DIETO + VADBO Telovadba je odličen zaveznik vitke linije, a tudi le košček sestavljanke. Shujšati manjšo količino kilogramov namreč ni tako težko. Ali si privoščimo agresivno telovadbo, ali pa drastično zmanjšamo vnos kalorij. A tako izgubljena teža po vsej verjetnosti ne bo ostala izgubljena. 95 % diet ne deluje, večina ljudi, ki bo le redno telovadila, ob tem pa si vseeno privoščila pice, pecivo in sladke prigrizke v večji meri, ne bo ostala vitkih. Za hujšanje in vitko linijo se je treba malce potruditi. A brez skrbi! Vitko linijo lahko ohranimo tudi po tem, ko smo shujšali, vendar le, če najdemo kombinacijo diete, ki nam ustreza in fizično aktivnost, ki jo imamo radi.

Matematika hujšanja je zelo preprosta

Da izgubimo pol kilograma, moramo le vsak dan pojesti 300 - 500 kalorij manj kot običajno, ali pa porabiti 300 - 500 kalorij s fizično aktivnostjo. To pomeni, da bomo pol kilograma izgubili v 12 dneh ali pa po 12 urah treninga. Seveda je trud ob kombinaciji vadbe in diete enkrat hitrejši. Če redno telovadimo in minimalno zmanjšamo vnos kalorij oziroma izberemo bolj zdrava živila, lahko brez težav shujšamo pol kilograma na teden, kar lahko dolgoročno prinese 26 kilogramov v letu dni. Brez odpovedovanja, brez trpljenja in brez jo-jo učinka po končanem trudu.


Shujšajte in oblikujte telo v 30 dneh! Zvezdnice na rdečih preprogah so vedno videti brezhibno. Popolna postava, čvrsta ritka, nikjer niti sledu o odvečnih maščobnih blazinicah. Pa res mislite, da so tako videti celo leto? Seveda ne. Tik pred zdajci se podvizajo in v samo mesecu dni iz sebe naredijo čudež. Sliši se zelo naporno, vendar ni. Verjetno ste že ugotovili, da za doseganje odličnih rezultatov v izjemno kratkem času potrebujete več kot samo spremembo prehrane ali športne aktivnosti. Zato so znanstveniki strnili glave in razvili paket izdelkov, ki vam zagotavlja odličen rezultat v samo 30 dneh. Paket 30-Days Slim vam ponuja celovit pristop k izgubi odvečnih kilogramov, saj omogoča, da zablestite v svoji koži že v mesecu dni. Zakaj hujšati s paketom izdelkov 30-Days Slim: • ker nudi odlične rezultate v samo 30 dneh, • ker ob nakupu paketa prejmete e-knjižico s popolnim shujševalnim načrtom, z natančnim jedilnikom in s programom telesne vadbe, • ker deluje hitro, enostavno in učinkovito, • ker topi maščobne blazinice z različnih delov telesa in zavira apetit. 30-Days Slim vsebuje tri izdelke, ki vaše telo spodbudijo k odpravljanju odvečnih kilogramov na popolnoma enostaven in naraven način:

1. Appetit Stop učinkovito zavira prekomeren apetit in prežene občutek volčje lakote. Tako pripomore k zmanjšanemu vnosu hrane in izgubljanju odvečnih kilogramov. 2. Fat Burner zavira vsrkavanje maščob iz zaužite hrane v telo, ter pospeši topljenje maščob in odpravljanje maščobnih blazinic z vseh predelov našega telesa. S svojim dvojnim delovanjem pripomore k hitro opaznemu napredku pri odpravljanju maščobnih oblog. 3. Metabolism Boost pospeši izgubljanje kilogramov tudi med spanjem. Ker telesni metabolizem prestavi v višjo prestavo, nam omogoča, da tudi med mirovanjem izgubljamo odvečne kilograme brez posebnega napora. Kombinacija izdelkov v paketu 30-Days Slim je tako hitra in učinkovita rešitev za odpravljanje odvečnih kilogramov, saj združuje kar tri mehanizme delovanja: zaviranje prekomernega apetita, pospešeno topljenje maščobnih blazinic in hitrejši telesni metabolizem. Z uporabo paketa 30Days Slim paketa vam zapeljiva postava v samo mesecu dni zagotovo ne uide, saj je to edina možna posledica sočasnega delovanja izjemno učinkovitih izdelkov. 30-Days Slim priporočamo: • vsem zaposlenim, ki nimajo časa za planiranje diete in potrebujejo enostaven in jasen pristop k izgubljanju odvečnih kilogramov, • osebam, ki imajo težave z disciplino in si želijo vidnih rezultatov v samo mesecu dni, • tistim, ki potrebujejo učinkovit rezultat v zelo kratkem času, naj si bo za zapeljivo postavo v poletnih kopalkah, poročni dan, maturantski ples ali kar tako, • vsem, ki sledijo najnovejšim modnim trendom

21


Kaj bi vam priporočil Dr. Oz ? 22

Garcinia cambogia

Malinovi ketoni Malinie

Garcinia Slim

Dr. O

z

z Dr. O

ekel Je r…

ekel Je r…

»Sveti gr al hujšanja, ki vam pomaga shujšati s serotoninom.«

“Čudežni topilec maščob, ki vaše telo pretenta, da je vitko.«

zavira nastajanje maščobnih blazinic

topijo maščobne blazinice

preprečuje čustveno prenajedanje

pospešujejo presnovo maščob

zavira apetit

blažijo občutek lakote

to Ali je ? e zam

Primerno za ljudi, ki si redilne jedi v preveliki meri privoščijo predvsem takrat, ko so slabe volje, utrujeni ali nervozni.

to Ali je ? e zam Primerno za tiste,

ki so aktivni in želijo povečati učinke svoje telovadbe ali pa se ne morejo oziroma nočejo gibati, vseeno pa bi radi pospešili topljenje maščobnih zalog.


23

Jagode acai

Zelena kava

Acai Detoxan

Green Coffee

z Dr. O

Dr. O

ekel Je r…

“Sadež iz Brazilije, ki r azstruplja in uravnava prebavo.«

z

ekel Je r…

»Magično zdr avilo za hujšanje za vse tipe ljudi.«

razstrupljajo telo

za več energije in boljše počutje

pospešijo prebavo

pripomore k izgorevanju zaužite hrane

pripomorejo k občutku sitosti

izboljša razmerje med mišicami in maščobami

to Ali je ? Primerno za vse, ki zame si pogosto privoščijo

nekakovostno hrano z veliko maščob, sladkorja in umetnimi dodatki, kot so ojačevalci okusa in barvila. V pomoč je tudi vsem, ki imajo po naravi počasno prebavo.

to Ali je ? e zam

Primerno za tiste, ki pogosto opazijo napade lakote ali neustavljivo željo po sladki in mastni hrani, četudi so se prej dobro najedli.


Garcinia cambogia - sveti gr al 24 Zveni malce pretirano, a Garcinio cambogio je kot sveti gral hujšanja označil sam Dr. Oz, priznani ameriški zdravnik, ki je vedno na lovu za prehranskimi dopolnili, ki spodbujajo hujšanje. Raziskave kažejo, da Garcinia cambogia povezuje vse nujne shujševalne učinke.

Zdravnik jo je priporočil na osnovi kliničnih študij Ko je Dr. Oz Garcinio cambogio poimenoval “sveti gral hujšanja” se je nanašal na konkretne raziskave, ki so nesporno pokazale, da ta čudežni sadež deluje. Dvojna slepa študija v Ameriki 89 ljudi s prekomerno težo so razdelili v dve skupini. Prva skupina je vsak dan uživala prehransko dopolnilo, ki je vsebovalo 3 grame ekstrakta Garcinie cambogie, ostali pa so uživali placebo. Nobena skupina ni smela spremeniti niti svojih prehranjevalnih navad niti povišati nivoja fizične aktivnosti. Po treh mesecih so v biltenu ameriške zdravstvene organizacije (The American Medical Association) objavili rezultate, ki so osupnili strokovnjake. Skupina, ki je 3 mesece uživala Garcinio cambogio, je v povprečju shujšala 1,3 kg več kot druga skupina. Poleg tega se jim je tudi znižala stopnja slabega holesterola in zvišal nivo dobrega holesterola. Prva skupina se je lahko pohvalila tudi z manjšim obsegom trebuha kot tista, ki je uživala placebo. Najpomembnejše dejstvo pa je, da nihče, ki je užival shujševalno prehransko dopolnilo, ni opazil nobenih negativnih stranskih učinkov.


hujšanja Raziskava dr. Chena Dr. Chen je s svojo raziskavo Garcinie cambogie dokazal, da ekstrakt tega sadeža spremeni biokemično stanje telesa, tako da upočasni tvorbo maščobnih celic. S tem prepreči kopičenje maščobnih oblog in preprečuje nastanek novih. A to še ni vse …

Magična snov hidroksicitrična kislina ali HCA Glavna učinkovina Garcinie cambogie je hidroksicitrična kislina ali HCA, ki se pridobiva iz lupine sadeža in ima znanstveno dokazano delovanje pri zniževanju prekomerne telesne teže. HCA zavira delovanje encima, ki v našem telesu vse ogljikove hidrate, ki jih ne porabimo za proizvodnjo takojšne energije, pretvori v maščobno zalogo. Poleg tega je tudi znana zaviralka apetita, saj poviša raven serotonina v krvi. Serotonin je možganski nevrotransmiter, ki ljudem daje občutek dobre volje in veselja. Ker HCA poviša raven serotonina, izboljšuje razpoloženje in zavira željo po uživanju hrane. Njegovo delovanje je še posebej vidno, kadar so osebe nagnjene k čustvenemu uživanju hrane. To pomeni, da se zaradi slabega razpoloženja, prepira ali stresne situacije po tolažbo namesto k ljubljeni osebi zatečemo v hladilnik ali omaro s hrano. Ko uživamo hrano se potolažimo, vendar pa je to dvorezen meč. Mnogi se po čustvenem uživanju hrane počutijo še slabše, saj jih preplavi občutek krivde in manjvrednosti, ker se zavedajo, da se bo ravnokar zaužit obrok shranil v obliki maščobnih blazinic na njihovem telesu.

Trojni učinek Garcinie Cambogie Izdelek Garcinia Slim vsebuje naravni izvleček sadeža Garcinia cambogia, ki vsebuje kar 60 % hidroksicitrične kisline ali HCA. Poleg tega smo izdelku dodali še vitamin C, ki v telesu sodeluje pri biosintezi karnitina in krom, ki s svojim delovanjem pripomore k optimalnemu metabolizmu krvnega sladkorja ter posledično k zniževanju telesne teže.

Majhen zelen sadež, ki raste pretežno v južni Aziji na hujšanje vpliva na treh nivojih: • preprečuje nastanek maščobnih celic in topi maščobe, • zmanjšuje apetit in preprečuje čustveno prenajedanje, • dviguje nivo serotonina v telesu.

25


Malinovi ketoni - najmočnejši topilec 26

Topilci maščob so že dolgo popularna pomoč pri hujšanju in oblikovanju postave. V zadnjem času so najpopularnejši malinovi ketoni.

Malinove ketone priporoča tudi Dr. Oz Dr. Oz je malinove ketone predstavil v eni izmed svojih TV oddaj in v naslednjih dneh so jih Američani razgrabili s prodajnih polic. Zakaj? »Malinovi ketoni so čudežni topilec maščob,« je rekel Dr. Oz. S svojo mikro sestavo vplivajo na hormon adiponektin, ki ga poznamo tudi kot »hormon suhih«. S spodbujanjem tvorbe tega hormona pospešujemo metabolizem maščob in topljenje maščobnih zalog. Študije so namreč pokazale, da imajo naravno vitki ljudje tega hormona več kot ostali. Ti ljudje zato lažje porabijo zaužito hrano in jo pretvorijo v energijo. Tistim, ki so nagnjeni k debelosti, tega hormona primanjkuje, zato se jim zaužita hrana prične pretvarjati v maščobo, ki se nabira kot maščobna zaloga.

Kako malinovi ketoni delujejo? Malinovi ketoni delujejo na encim lipazo, ki je odgovoren za sproščanje maščobnih kislin in praznjenje maščobnih celic v procesu kurjenja maščob. Te aromatične spojine torej povečujejo učinek vadbe pri aktivnih in blago pospešujejo proces porabe maščobnih zalog pri tistih, ki se nočejo ali ne morejo gibati. Zato jih priporočamo vsem, ki so vsaj malo fizično aktivni. Kot naravni topilec maščob namreč povečujejo učinek telesne vadbe in pospešujejo topljenje maščob.

200 mg malinovih ketonov na dan odžene maščobe stran Da bi malinovi ketoni uspešno topili maščobe, jih moramo vsak dan zaužiti vsaj 200 mg. Da bi zaužili toliko malinovih ketonov, bi morali pojesti približno 40 kg malin. Seveda pa bi ob tem zaužili tudi toliko sladkorja, da bi bil shujševalni učinek izničen.


maščob 27

Kapsule Malinie združujejo kar 600 mg malinovih ketonov z ekstraktom ekološko pridelane grenke pomaranče in mate, ki učinkovanje malinovih ketonov še spodbujata.


Acai jagode – še vedno najbolj priljubljene 28

Jagode acai so bile ene izmed prvih shujševalnih hitov, ki so osvojile svet. Zaradi dragocenih snovi, ki jih najdemo v teh temno-vijoličnih jagodah iz Brazilije, so še vedno priljubljena pomoč pri uravnavanju telesne teže.

Kako acai jagode vplivajo na hujšanje? • Ker vsebujejo veliko vlaknin, spodbujajo prebavo. Zato preprečujejo napihnjenost in kopičenje kilogramov. • Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov razstrupljajo telo, odplavljajo proste radikale in urejajo metabolizem. Urejena presnova preprečuje tvorjenje maščobnih oblog. • Bogate so z vitamini B-kompleksa, zato uravnavajo živčno stanje in zagotavljajo dovolj energije za vadbo, hkrati pa pomirjajo. S tem preprečujejo prekomerno uživanje hrane zaradi živčnosti.

Več kot le shujševalni izdelek Za uspešno obvladovanje telesne teže je nujno, da telesu zagotavljamo vse, kar potrebuje. Če nam primanjkuje določenega vitamina ali minerala, nam lahko ta primanjkljaj ponagaja tudi pri ohranjanju vitke linije. Jagode acai so bogate predvsem s/z: • vitaminom A, ki prispeva k zdravju prebavnega trakta, • vitaminom C, ki skrbi za presnovo energije, ki jo vnesemo v telo s pomočjo hrane. Poleg tega varuje pred vplivom slabega holesterola, • kalcijem, ki prispeva k izrabi beljakovin in k normalnemu delovanju mišic, • omega 3 in 6 maščobnimi kislinami, ki prispevajo k izgubi telesne teže, saj le z njihovo pomočjo lahko normalno koristimo ostale maščobe, ki jih uživamo s hrano, • B-kompleksom, ki vpliva na presnovo ogljikovih hidratov ter k duševnemu miru in zato preprečuje napade lakote, • vitaminom D, ki je nujen za normalno presnovo maščob in preprečevanje maščobnih blazinic okoli trebuha, • vlakninami, ki pripomorejo k izgubljanju prekomerne telesne teže. S svojim delovanjem nase vežejo zaužito maščobo.

Kapsule Acai Detoxan vsebujejo kar 450 mg izvlečka jagod acai v eni kapsuli.


Zelena kava – za energijo in dobr o počutje Zelena kava in klorogenska kislina Ta močan antioksidant upočasni absorpcijo glukoze (sladkorja) po zaužitem obroku. Poskok glukoze je največji, kadar uživamo sladko oziroma hrano z visokim glikemičnim indeksom (GI). Znanstvene raziskave potrjujejo, da klorogenska kislina prispeva k izgubi telesne teže, tako da spodbudi izgorevanje zaužite hrane in jo pretvori v energijo. Obenem telo spodbuja k sproščanju in pretvorbi prihranjene energije, ki jo telo hrani v obliki maščobnih blazinic. Z rednim uživanjem zelene kave pripomoremo k večji energiji, boljšemu počutju in, kar je najpomembnejše, pospešimo izgubljanje odvečnih kilogramov ter pripomoremo k izboljšanju razmerja med mišicami in telesno maščobo. Dr. Oz je ob predstavitvi te čudežne naravne sestavine celo zatrdil, da vpliva na hujšanje, četudi se ne gibamo oziroma nismo fizično aktivni. Zelena kava bo kmalu na voljo v obliki prehranskega dopolnila, kapsul Sensilab Green Coffee. Za razliko od pražene kave zelena kava ne deluje diuretično in ne vsebuje kofeina, zato lahko kapsule Green Coffee uživajo tudi osebe s povišanim krvnim tlakom. NA VOLJO V JUNIJU

Kapsule Green Coffee vsebujejo 400 mg izvlečka zelene kave v eni kapsuli.

Zelena kava ali Green Coffee so semena kave, ki še niso bila pražena, pač pa jih zmeljejo takoj po sušenju. Zaradi postopka priprave se ohrani visoka vsebnost sestavine, ki je zelo pomembna za oblikovanje postave - klorogenska kislina.

29


Končal sem z dieto, kaj pa zdaj? 30 Kako poskrbeti za ohranitev tele-

sne teže, potem ko ste shujšali

Če boste vse, kar ste se naučili med dieto, pozabili naslednji dan, ko je tehtnica pokazala željeni cilj, hujšanje ne bo imelo dolgoročnega učinka. Vitka postava in zdrava telesna teža sta tesno povezani z zdravimi prehranjevalnimi navadami, rednim gibanjem in s skrbjo zase. Kljub temu, da se seveda kdaj pa kdaj sprostimo in si privoščimo kaj, česar ne bi smeli, lahko ohranjamo vitko linijo, če bomo v naš jedilnik vnesli superživila.

Kaj so superživila? Medtem, ko so superživilom dolga leta pripisovali skoraj nadnaravni, magični učinek, je resnica prav nasprotna – gre za živila, ki so nadvse naravna in prvinska in to je tudi njihova ključna prednost. Hrana, ki jo imenujemo superhrana oziroma superživila, po definiciji glede na svojo kalorično vrednost vsebuje visoko vsebnost naravnih snovi, kot so vitamini, minerali, antioksidanti, vlaknine, rastlinske beljakovine itd. Lahko bi torej rekli, da so superživila narava v svoji najmočnejši obliki.

Pomoč pri ohranjanju telesne teže Več kot polovica hrane, ki jo užijemo vsakodnevno, je umetno pridelane in predelane. Hrani je dodana kopica aditivov, ki vplivajo na okus, barvo in vonj živil. Vsakdanja hrana vsebuje vse manj vitaminov, mineralov in življenjsko pomembnih hranil, ki so nujni za naše zdravje. Vsak primanjkljaj vitaminov in mineralov se ne kaže le v poslabšanem počutju in upadu odpornosti, ampak tudi v težavah s telesno težo. Poleg tega je treba hrano, ki vsebuje veliko umetnih barvil, ojačevalcev okusa in strupov, uravnovesiti in telesu dati možnost razstrupljanja in čiščenja.


Nova družina superživil Healthie Healthie je nova družina superživil, ki združuje različne učinkovine, ki imajo dober vpliv na naše zdr avje.

Med njimi so tudi taka živila, ki so še posebej odlična pri ohranjanju oziroma izgubi telesne teže. Opuncija, alfalfa, kakavova zrna, mangostin, cupuacu, MSM in še mnoga druga bodo odslej lahko del vašega jedilnika. Izdelki Healthie so osnovani z vso skrbnostjo. Z uporabo naravnih, recikliranih in razgradljivih embalažnih materialov ter z izbranimi in čim krajšimi oskrbnimi potmi zagotavljajo čim manjšo obremenitev za okolje.

Mangosteen in Capuacu MANGOSTEEN imenujemo tudi “kralj sadežev” in je odličen vir antioksidantov - ksanotonov. Ksantoni predstavljajo naslednjo generacijo fitonutrientov in so med najmočnejšimi antioksidanti, ki se pojavljajo v naravi. Trenutno obstaja več kot 200 znanih naravnih ksantovov, od teh mangostin vsebuje več kot 40. Healthie bio MANGOSTEEN lahko brez skrbi uporabimo na tisoč in en način. Dodamo ga v svoj najljubši jogurt, smoothie, posujemo v mueslije ali pa ga uporabimo v presni sladici. CUPUACU sodi v družino kakavovcev in je vrelec hranilnih snovi. Vsebuje polifenole, antioksidante, vitamine, minerale, aminokisline. Učinkuje poživljajoče a vendar ne vsebuje kofeina. V kolikor se počutite brez energije je uživanje Healthie CUPUACU odlična rešitev brez posledice zvišanja krvnega tlaka, kot je to stranski učinek uživanja kave. Lahko ga uporabimo za izdelavo raznovrstnih sladic, saj lepo obogati jedi, jogurte, smoothieje ali muslije. Njegov okus se lepo ujema z breskvami, hruškami, bananami, mangom in ananasom.

Pripravili smo vam nekaj preprostih receptov, s katerimi bo SUPERHRANA postala del vašega vsakdanjega jedilnika.

ČOKOLADNE MANGOVE KOCKE • 100 g kakava v prahu • 100 g datljev • 50 g fig • 50 g lešnikov • 10 jušnih žlic agavinega sirupa • čajna žlička cimeta • kokosova moka • 6 čajnih žličk Healthie bio MANGOSTEENA V mešalniku zmešajte vse sestavine, masa mora biti lepljiva in primerna za oblikovanje (če ni dovolj tekočine, dodajte malo vode). Maso nato razvaljate v pravokotno posodo (posoda za shranjevanje, pekač ...) in jo pustite v hladilniku, da se strdi. Ko je strjena, narežite na poljubno velike kocke.

31


32

SLADOLED S CUPUACUJEM

SMOOTHIE ZA VITKO POSTAVO

• 2 zamrznjeni banani

• ½ avokada

• 1 skodelica indijskih oreščkov

• 1 pomaranča

• 1 zrel mango

• 1 kivi

• agavin sirup ali kokosov sladkor po okusu

• sok limone

(za 3 osebe)

• 2 dcl kokosovega ali mandljevega mleka

(za 1 osebo)

• 1 čajna žlička Healthie bio OPUNTIE

• 3 čajne žličke Healthie CAPUACUJA Banane narežite na kolobarje in jih zamrznite. Indijske oreščke namočite, najbolje čez noč, saj le tako naredijo kremasto maso, ko jih mešamo. Ko so banane in indijski oreščki nared, vse sestavine v mešalniku zmešajte do gladkega in maso postavite v hladilnik. Nato servirajte v kozarce, lahko okrasite z lešniki, mandlji, rozinami, ribezom ...

V mešalniku zmešajte sadje in sok limone ter vmešajte 1 žličko Healthie bio OPUNTIA. Opuncija je rastlina iz družine kaktusov. Ker zavira apetit in prispeva k metabolizmu maščob je učinkovita pomoč pri uravnavanju telesne teže. Začnite jutro s smoothijem za vitko postavo v katerega ste vmešali 1 žličko Healthie bio OPUNTIE in tako vzdržujte željeno telesno težo. Namesto avokada, pomaranče in kivija si smoothie lahko zmešate tudi čisto po svoje.


Kje nas najdete? 33

Verjamemo, da za svoje zdr avje lahko največ nar edite pr av sami. Da bi vam olajšali izbiro pri nakupu Sensilab izdelkov, smo vam na voljo na različnih prodajnih mestih, internet straneh ali na telefonski številki. Sensilab izdelki so na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah, drogerijah in Sensilab misli Zdravo trgovinah. Trgovine Sensilab misli Zdravo najdete v Ljubljani (Mercator center Šiška, Citypark BTC in Supernova Rudnik), Celju (Citycenter) in Novem mestu (Mercator center Bršljin). V trgovinah Sensilab vam ponujamo osebno svetovalnico za dobro počutje, uravnoteženo prehrano in zdrav življenjski slog. Strokovni članki in nasveti so vam na voljo na www.sensilab.si/clanki ali v brezplačni reviji misli Zdravo. Razvili smo moderno in pregledno spletno trgovino na www.sensilab.si. Spremljajte nas tudi na www.facebook.com/MisliZdravo. Brezplačna svetovalna linija je na voljo vsak dan od 9 do 21 ure, ob nedeljah pa do 15 ure.


Postanite član Sensilab kluba 34

Pot do zdravja in boljše kvalitete življenja je s članstvom v klubu Sensilab še bolj enostavna! Brezplačno članstvo Vam omogoča: SENSILAB SVETOVALNICA Vaša svetovalnica za dobro počutje, uravnoteženo prehrano, lepoto in zdrav življenski slog. SENSILAB IZDELKI Posebne ugodnosti in popusti. SVETOVANJE PO TELEFONU Naši strokovnjaki svetujejo na brezplačni liniji. INTERNETNA PODPORA Dostop do nasvetov, testov, prehranskih načrtov in dodatnega svetovanja. www.sensilab.si

PRISTOPNICA v SENSILAB KLUB

DA, želim postati član Sensilab kluba.

Kako se včlanite? Član kluba Sensilab boste postali ob prvem nakupu v trgovinah misli Zdravo, preko brezplačne telefonske številke ali preko spletne strani

www.sensilab.si. Lahko pa izpolnete tudi pristopnico, jo izrežete in nam jo pošljete na naslov: Sensilab SA, Farmicom d.o.o., Obrtna cona Logatec 30, 1370 Logatec.

Zanimajo me naslednja področja zdravja: Hujšanje, razstrupljanje in lepota

Ime in priimek

Stres, nespečnost in koncentracija

Ulica in hišna številka

Prebava

Poštna številka in kraj Elektronski naslov Številka mobilnega telefona Letnica rojstva

Mozolji, gube, koža Datum:

Srce in ožilje Zdravje sečil Sklepi Šport Odpornost, energija

Podpis:

S podpisom potrjujem vpis v Sensilab klub in družbi Sensilab SA, Farmicom d.o.o. dovoljujem, da shranjuje, obdeluje in uporablja osebne podatke, posredovane na tem obrazcu, do preklica za naslednje namene: za pošiljanje revije misli Zdravo, telefonsko, pisno in elektronsko obveščanje o novostih in ponudbah, vabila na dogodke, segmentacijo strank, anketiranje, statistične obdelave.


HUJŠAJ S PRAVIM CELOVIT MESEČNI PROGRAM

• trojno delovanje: zavira apetit, topi maščobe in pospeši metabolizem • z dietnim planom • s programom telovadbe

SPECIFIČNE REŠITVE ZA SPECIFIČNE TEŽAVE NA VOLJO V JUNIJU

SlimGo FAT BURNER Z uživanjem pred športno aktivnostjo poveča učinek vadbe in topi maščobe.

NA VOLJO V JUNIJU

SlimGo METABOLISM BOOST Za osebe, ki imajo pretežno sedeče delo. Pospeši presnovo, tudi če se ne gibate.

SlimGo

SlimGo

CARB BLOCKER Zavira razgradnjo zaužitega škroba, ki se skriva v kruhu, testeninah, krompirju in rižu.

SUGAR BLOCKER Zavira željo po sladkih pregrehah, preprečuje vsrkavanje in pospeši metabolizem zaužitega sladkorja.

VEČFUNKCIONALNI IZDELKI ZA HUJŠANJE NA VOLJO V JUNIJU

Garcinia Slim

Izjemno iskana garcinia cambogia: • zavira nastajanje maščobnih blazinic • preprečuje čustveno prenajedanje • zavira apetit

Malinie

Naravni malinovi ketoni: • topijo maščobne blazinice • pospešujejo presnovo maščob • blažijo občutek lakote

Acai Detoxan

Jagode acai iz brazilskega pragozda: • razstrupljajo telo • pospešijo prebavo • pripomorejo k občutku sitosti

MangoFit +

Mango iz osrčja Azije: • zavira prekomeren apetit • odpravlja čustveno potrebo po hrani • uravnava optimalno presnovo

Green Coffee

Aromatična zrna zelene kave: • za več energije in boljše počutje • pripomorejo k izgorevanju zaužite hrane • izboljšajo razmerje med mišicami in telesno maščobo


36

SI, KAR JEŠ!

Si, kar ješ! Bodi Healthie.

Začini svoj obrok z zdravjem

NOVA DRUŽINA SUPERŽIVIL

Misli zdravo revija st7 lowres  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you