Page 1

I N D U S T R I A L

D E S I G N

PORTFOLIO Manita Schrieks

2 0 1 8


Vrolijk, nieuwsgierig, leergierig en zorgzaam zijn woorden die mij, Manita Schrieks, omschrijven. In het dagelijks leven zul je mij wel met een potlood, kwast, hockeystick, dienblad, computer en allerlei gereedschap zien, want niks doen is niet mijn ding. Vanaf toen ik klein was vond ik het al leuk om dingen te ontwerpen en te maken, daarom wil ik van mijn passie mijn werk gaan maken.


VAARDIGHEDEN: -Solidworks -Adobe: Illustrator, Photoshop, InDesign -Openshot video editor -Microsoft: word, powerpoint, exel -Schetsen

WAT WIL IK GRAAG LEREN? Tijdens mijn stage zou ik graag meer ervaring willen opdoen over conceptontwikkeling en het technisch uitwerken van een product. Ook zou ik graag meer ervaring willen opdoen met Solidworks, zodat ik hier nog beter in kan worden.


Feedease

PROBLEEM: Anorexia patiĂŤnten krijgen soms onder dwang in korte tijd sondevoeding toegediend. Dit levert veel fysieke klachten op. OPLOSSING: Constructie waarmee de kracht wordt verminderd door middel van hefboom. -Behuizing om constructie voor een zo vriendelijk mogelijke uitstraling.


Proces

In samenwerking met een metaalbewerker en de ontwerpafdeling heb ik de behuizing van mijn ontwerp gemaakt uit RVS.

Gebruikerstesten


Infrarood Thermometer

Een handinstrument dat ergonomisch is. Met deze hand thermometer is het mogelijk om vanaf een afstand de temperatuur te meten van bijvoorbeeld het menselijk lichaam. Hierbij bevindt zich boven de hand het display. Het is gemakkelijk te bedienen met 1 of 2 hand(en).


Braceletrow

Als eigen project heb ik meegedaan aan Het Beste Baby Idee. Door analyseren heb ik zelf een probleem geconstateerd. PROBLEEM: Kinderen raken (onderweg) speelgoed/ producten kwijt of gooien het op de grond. OPLOSSING: Mijn ingezonden idee was een armbandje waaraan een product gekoppeld kan worden zodat deze niet kwijtraakt en niet constant op de grond valt. -Beveiligingssysteem bij klemming met (grote) kracht


Proces

Bij het project heb ik veel geanalyseerd om meer over problemen bij baby’s te weten te komen. Met behulp van de kennis die ik had aangevuld ben ik schetsen gaan genereren.


Euromunten verzamel kast

Als eigen project heb ik met een lasersnijder een munten verzamel kast gemaakt. Als kind spaarde ik al euromunten en bewaarde deze in een map. In een museum had ik een muntenkast gezien met oude munten erin, dus vond ik het erg leuk om er zelf een te maken en te leren lasersnijden.


Buddy’’chair to hang around with’’

Een rotatiegegoten concertstoel. Stoelen die op een concert (concert at sea) geplaatst kunnen worden. Hierbij heb ik rekening gehouden met: -Berging -’Kampvuur gevoel’ -Plaatsing ongelijke oppervlaktes.


Powercube

Sports & Wellbeing Design Contest 2018 Met een groep van 4 internationale studenten heb ik aan attributen en de berging in de powercube(box voor fitness) gewerkt. In het huidige ontwerp was het een lege kast. Ik heb de berging uitgewerkt en een prototype op schaal gemaakt.


Interactieve prullenbak

Ontwerpwedstrijd Eindhoven en Tilburg. ‘seductive interaction design’ PROBLEEM: Er wordt nog steeds veel afval op de grond gegooid, ondanks dat er genoeg prullenbakken zijn. OPLOSSING: Openbare afvalbakken die communiceren met hun gebruikers. In de prullenbak zitten sensoren, die beweging waarneemt. Wanneer er afval in de prullenbak gegooid wordt, zullen de led strips oplichten.


Manita Schrieks m.schrieks1@gmail.com 06-13163622

https://www.linkedin.com/in/manita-schrieks-b4735b15a

Portfolio manita schrieks april 2018  
Portfolio manita schrieks april 2018  
Advertisement