Manifestacija

Page 1

Iza Login, Danaja Usnik, Savina Atai Ilustracije: Dreja Novak

Manifestacija - Sam svoje sreÄ?e reĹžiser

Oktober 2017


Choose happiness Gradiva ni dovoljeno kopirati ali razmnoževati v kakršni koli obliki in je last avtoric oz. kot vir navedenih avtorjev. Grafično oblikovanje: Rdeča Oranža d.o.o.


Uvod Ljubi udeleženec, udeleženka delavnice Manifestacija – Sam svoje sreče režiser, iskreno sem vesela, da bomo vikend, ki je pred nami, preživeli skupaj. Verjamem, da tudi ti. Vem, da bom svoje znanje uspešno predstavila, in verjamem, da boš razumel/a in doumel/a moje sporočilo in tehnike, ki jih želim predati. Na tebi in samo na tebi pa ostaja, ali boš to znanje potem naprej uporabljal/a. Sprejeti odgovornost za vse, kar se ti v življenju dogaja, je velik korak, a tako osvobajajoč, da ga je vredno narediti. Ko boš dobil/a potrditve v vsakdanjem življenju (in zagotavljam, da jih boš, če boš le poskusil/a), je korak nazaj sicer mogoč, a je to dejanje predaje in obupa. Vse v življenju si kreiramo sami, je moja skoraj že legendarna fraza in za njo stojim stoodstotno. To sicer ne pomeni, da nimam nobenih težav, izzivov, bolečin – a te vedno pokažejo, da v tistem trenutku živim v nasprotju s svojo lastno resnico, kot v svoji pesmi zelo jasno pove Charlie Chaplin. In ker vem, da sem za to bolečino ali težavo odgovorna sama, jo lahko zelo hitro odstranim iz svojega življenja. Če je bolečina fizična, lahko zdravljenje traja nekaj časa, ali pa tudi ne, odvisno od mojih prepričanj, ki jih ljubim in sprejemam. Oboja, tista, ki me podpirajo, in tista, ki me blokirajo in omejujejo, so del mene, odkar sem prišla na najčudovitejši planet v našem osončju. Življenje na Zemlji je prekratko, da bi se predajali bolečinam in trpljenju, če smo lahko veseli, radostni in srečni. Naj bo ta vikend začetek najbolj vznemirljive zgodbe tvojega življenja.


Theta stanje zavesti Možgansko valovanje je ritmična ali ponavljajoča se možganska aktivnost centralnega živčnega sistema. Valovanje se meri v Hz. Glede na frekvenco možganskega valovanja določamo različna stanja: beta (13–30 Hz), alfa (7.5–12.5 Hz), delta (1–4 Hz), theta (4–8 Hz) in gama (30–70 Hz). Vir: Wikipedija

Beta valovanje

Gama valovanje

Zaznamo ga ob aktivnostih, pri katerih močno procesiramo informacije, kot tudi pri kognitivnih funkcijah. Pomembno je pri učenju, pomnjenju in procesiranju informacij.

4

Zaznamo ga, ko smo budni, pri zavestnem in logičnem razmišljanju in ima stimulativni učinek. S pravo količino beta valovanja se zlahka fokusiramo in opravimo šolske ali delovne obveznosti, preveč beta valovanja pa lahko vodi v stres ali anksioznost. Stimulanti, kot je npr. kofein, navadno povečujejo frekvenco.

Sam svoje sreče režiser - Manifestacija


Alfa valovanje

Razpon te frekvence povezuje zavestno razmišljanje in podzavest. Lahko rečemo, da je most med beta in theta valovanjem. Pomaga, da se umirimo in čutimo globoko sproščenost.

Theta valovanje

Razpon te frekvence vključuje budno sanjarjenje in spanje. Theta valovanje je povezano z izkušanjem in občutenjem globokih, prvinskih občutkov. Pomaga okrepiti intuicijo, kreativnost in to, da smo bolj naravni. Vključeno je tudi v regenerativno spanje. Kadar so naši možgani v theta valovanju in smo mi v theta stanju zavesti, je naše sprejemanje povečano in lahko dostopamo do informacij in znanja, ki sega nad zmožnost zavedanja. Tako lahko pridemo do odgovorov na vprašanja, ki jih ne moremo dobiti od drugih ljudi ali v knjigah. So absolutna resnica, ki obstaja v naši podzavesti. Theta stanje zavesti nam omogoča nenadne vpoglede in navdihe.

Delta valovanje

To je najpočasnejše možgansko valovanje, kar ga lahko izmerimo. Največkrat ga najdemo pri dojenčkih in majhnih otrocih. Povezano je z najglobljo stopnjo sproščenosti in regenerativnega, zdravilnega spanca. Povezano je tudi z uravnavanjem srčnega utripa in prebave. Vir: Mental Health Daily

Manifestacija - Sam svoje sreče režiser

5


nevrednost

osamljenost

h i n o č bču u j lk

kt ov

pomanjkanje vere vase /zavračanje Boga v sebi / zanikanje samega sebe

nesprejetost

pomanjkanje svobode / utesnjenost

kontrola

7+1

ponižanost

pomanjkanje ljubezni

6

Sam svoje sreče režiser - Manifestacija


Everything is energy


Ko sem se začel resnično imeti rad Ko sem se začel resnično imeti rad, sem spoznal, da sem vedno in ob vsaki priložnosti na pravem mestu in v pravem času, in da je vse kar se dogaja pravilno – od takrat dalje sem lahko miren. Danes vem, da se to imenuje ZAUPANJE.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem prenehal hrepeneti za nekim drugim življenjem in lahko sem videl, da je bilo vse okoli mene poziv za rast. Danes vem, da se to imenuje ZRELOST.

8

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem lahko spoznal, da so čustvena bolečina in trpljenje za mene samo opozorila, da živim v nasprotju z lastno resnico. Danes vem, da se to imenuje BITI VERODOSTOJEN.

Ko sem se začel resnično imeti rad, sem si prenehal krasti prosti čas, in prenehal sem ustvarjati mogočne projekte za prihodnost. Danes počnem samo to, kar ustvarja zadovoljstvo in radost, tisto, kar ljubim in kar ustvarja smeh v mojem srcu, na moj lasten način in v mojem osebnem ritmu. Danes vem, da se to imenuje ČASTITOST.

Sam svoje sreče režiser - Manifestacija


Ko sem se resnično začel imeti rad, sem se osvobodil vsega, kar ni bilo zdravo zame, od jedi, ljudi, stvari, situacij in od vsega, kar me je vedno ponovno povleklo nižje, proč od samega sebe. Na začetku sem to imenoval „zdravi egoizem“, a danes vem, da je to LJUBEZEN DO SAMEGA Ko SEBE. sem se

resnično začel imeti rad, sem prenehal imeti vedno prav, tako sem bil manj v zmoti. Danes sem spoznal, da se to imenuje SKESANOST.

Ko Ko sem se sem se resnično začel imeti resnično začel imeti rad, rad, sem se odrekel življenju v sem spoznal, da lahko od preteklosti, svojih misli zbolim in da sem in da skrbim glede prihodnosti. lahko slaboumen. Sedaj živim samo v tem trenutku, Ko pa sem spet našel moči svojega v katerem se vse začenja. srca, Tako živim danes in to je razum dobil pomembnega imenujem ZAVEDANJE. partnerja. To vez danes imenujem Ni MODROST SRCA. potrebe, da se še naprej bojimo razprav, konfliktov in problemov s samim seboj in drugimi, ker tudi zvezde sem ter tja trčijo med seboj in nastanejo novi svetovi. Danes vem: TO JE ŽIVLJENJE.

Charlie Chaplin

Manifestacija - Sam svoje sreče režiser

9Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.