Page 1

Palau de la Música Catalana

CONCERT PER A CLARINET

dissabte 2 de juny, 22’30hs.

www.orquestradecadaques.com

www.palaumusica.cat


Wolfgang Amadeus Mozart ( 1754 - 1791 )

CONCERT PER A CLARINET i orquestra K622, en la major I. Allegro II. Adagio III. Rondo – Allegro

RÈquiem, K. 626 I.Introitus Réquiem æternam II.Kyrie eleison III.Sequentia (Secuencia) Dies iræ Tuba mirum Rex tremendæ maiestatis Recordare, Iesu pie Confutatis maledictis Lacrimosa IV.Offertorium Domine Iesu Christe Hostias et preces V.Sanctus VI.Benedictus VII.Agnus Dei VIII.Communio


Orquestra de Cadaqués

L’

Orquestra de Cadaqués va néixer l’any 1988 per iniciativa d’un grup de músics de diversos països d’Europa que volien crear una orquestra activa, de formació clàssica, que portés els seus projectes arreu del món.

En l’actualitat, el seu director titular i principal és Gianandrea No-seda, guanyador el 1994 del Concurs Internacional de Direccció que l’Orquestra de Cadaqués organitza biennalment. Jaime Martín n’és el director titular, i Sir Neville Marriner, el principal director convidat. Des del 1990 Llorenç Caballero n’és el director artístic. Jesús Rueda i Ainhoa Arteta en són els artistes residents. Al llarg dels seus vint anys d’existència, aquesta formació ha anat adquirint un caràcter distintiu per iniciatives com el Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra, el treball conjunt amb compositors contemporanis (Xavier Montsalvatge, Jesús Rueda i Joan Guinjoan, entre d’altres), la incorporació d’obres desconegudes en el seu repertori habitual, com també la col•laboració amb artistes d’altres àmbits musicals, com Paco de Lucía, Tete Montoliu o Michel Camilo. L’Orquestra ha ofert programes al costat d’Alícia de Larrocha, JeanPierre Rampal, Jean Françaix, Rafael Orozco, Rafael Puyana, Narciso Yepes, Teresa Berganza, Ainhoa Arteta, Lisa Batiashvili i Maria Joâo Pires. En l’àmbit internacional, ha participat en el Festival de Música de Santo Domingo (2005) i ha realitzat gires pels Estats Units (2005), pel Japó (2006) i el sud-est asiàtic: Gira Toyota Classics (2002 i 2007), i per Alemanya (2011).És orquestra resident del Cicle Ibermúsica de l’Auditorio Nacional de Madrid. L’Orquestra manté una intensa activitat concertística i pedagògica a Girona, en estreta vinculació amb l’Auditori i l’Ajuntament d’aquesta ciutat. L’Orquestra té editats diversos CD amb el director Sir Neville Marriner, i les simfonies de Brahms i altres obres amb Gianandrea Noseda. Juntament amb la discogràfica Tritó, ha presentat La Corxera Juganera, una col·lecció d’obres de música clàssica per al públic infantil. www.orquestradecadaques.com


Amici Musicae

A

mici Musicae – Amics de la Música –, és un cor vocacional que neix durant el curs 89-90 a l’Escola Municipal de Música de Saragossa. La consolidació del cor vindrà com a conseqüència del suport i estabilitat que li va a brindar l’Auditori de Saragossa: des de l’any 1995 actua regularment a l’Auditori, i l’any 1997 signa un conveni de col·laboració com a grup resident en el qual passa a anomenar-se Cor Amici Musicae de l’Auditori de Saragossa. Així mateix, Amici Musicae inicia al setembre de 2002 la creació del Cor Infantil i el 2004 la del Cor Juvenil, en el seu afany de promoure i animar el cant coral des de la infància, i com a base i pedrera del propi cor adult, a més de la formació musical i humana que reben tots els coralistes. Desenvolupa els seus concerts bàsicament a l’Auditori de Saragossa, però ha actuat també a l’Auditori Nacional de Madrid, al Palau de la Música de Roma, al Baluarte - Auditori de Navarra, i a auditoris i sales de concert d’Osca, Terol, Tarragona, Logronyo, Guadalajara, etc.

Entre els directors que han dirigit al cor cal destacar a Sir Neville Marriner, Gianandrea Noseda, Marin Aslop, Juan José Olives, Miguel Ángel Gómez Martínez, Enrique García Asensio, Cristóbal Soler i Juan Luis Martínez, ha actuat amb solistes com Alfredo Kraus, Ainhoa Arteta, Maite Arruabarrena, Beatriz Gimeno, Santiago Sánchez Jericó, Isaac Galán, Mariano Jarne, Agustín PrunellFriend, Hans-Peter König, Mechthild Bach y Raquel Lojendio. El seu director titular des de la seva fundació el 1989 és Andrés Ibiricu.


María Hinojosa, soprano

I

nicia molt jove la seva carrera com a cantant. El 2007 es destaca la seva actuació a El Dúo de la Africana dirigida per Xavier Albertí en la temporada del Teatre Lliure de Barcelona per la qual és nominada com a Millor Actriu Musical guanyant el premi de la crítica als Premis Butaca del mateix any.

Neix a Sabadell el 1979, es llicencia en cant i Lied a l’ ESMUC amb la màxima qualificació i menció d’honor al projecte de final de carrera. Ha col·laborat amb importants grups de musica antiga dirigits, entre d’altres, per Pablo Heras Casado, Gabriel Garrido, Ottavio Dantone, Rinaldo Allessandrini, Fabio Biondi, Stefano Montanari, Eduardo López Banzo, Enrico Onofri, Pablo González i Martin Gester. Cal destacar la seva activitat discográfica que ha realitzat amb el segell Harmonia Mundi a més de destacades óperes de compositors catalans contemporanis com Primary Colours d’Agustí Charles, Anna Crusa d’Eduard Resina, RMSonce i The game of life de Francesc Martí. Properament té previst l’enregistrament d’un disc amb varies obres del destacat compositor Joan Guinjoan.

Marisa Martins, mezzo

L

a mezzosoprano hispano-argentina va iniciar el seus estudis a Buenos Aires i els va continuar al Conservatori Superior Municipal de Barcelona.

El seu repertori operístic abasta principalment Monteverdi (Ottavia, Proserpina, Minerva), Mozart (Dorabella, Annio, Zerlina, Idamante, Tamiri) i Rossini (Zaida, Doralice, Roggiero), rols que ha interpretat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Teatre de la Zarzuela i Teatre Real de Madrid, Teatre de la Monnaie de Brussel•les, Rossini Opera Festival de Pesaro, Festival Mozart de A Coruña, entre d’altres. En el 250è aniversari de Mozart, debutà al Festival de Salzburg amb “L’oca del cairo” i “Lo sposo deluso”. Especialment interessada en la relació veu-moviment, intervé en produccions que combinen música i dansa contemporània en els teatres de Basilea, Lucerna, Hebbel-Theater de Berlín, L’Òpera de Colònia, Brooklyn Academy of Music de Nova York, Festival de música antiga d’Innsbruck.


N

Lluís Vilamajó, tenor

ascut a Barcelona, inicià els seus estudis musicals a l’Escolania de Montserrat, i després els continuà al Conservatori Municipal Superior de Música de Barcelona. Ha estudiat cant amb Margarida Sabartés , Carmen Martínez. És membre de la Capella Reial de Catalunya, Hespérion XXI i de Al Ayre Español, i col.labora amb formacions com Le Saqueboutiers de Toulouse, Ensemble La Fenice, Ensemble Brroque de Limoges, Il Fondamento amb els quals ha ofert concerts i ha efectuat enregistraments en diferents auditoris d’Europa, així com també als Estats Units, Mèxic, Israel. Ha estat director de la Capella de Música de Santa Maria del Mar de Barcelona, en la qual havia cantat sota la direcció del mestre Enric Gispert. Actualment és el respònsable de la dirección artística, amb Lambert Climent, del Coro Barroco de Andalucia (Sevilla). Ha realitzat diversos enregistraments per Astrée-Audivis, Alia-Vox, Fonti musicali, Sony-classical, Deutsche Harmonia Mundi , Accord, Discant, Cantus.

F

José Antonio López, BAix

ormat en nombroses disciplines musicals: Clarinet, Piano, Direcció i Pedagogia Musical. Graduat en Cant al Conservatori Superior de Música de València, alumne de la professora Ana Luisa Chova, el baríton José Antonio López dedica la seva activitat artística al concert, l’òpera i la cançó abarcant diversos gèneres i períodes històrics incloent les músiques més avantguardistes i actuals . Regularment actua en la majoria de sales de concerts del país havent tingut com a directors entre d’altres a Josep Pons, Gerd Albrecht, Juanjo Mena, Josep Caballé, C. Hoogwood, Maurizio Pollini, Salvador Mas, Antoni Ros Marbà, J. R. Encinar, Ernest Martinez Izquierdo, Lorin Maazel, Victor Pablo Pérez, Edmon Colomer i Sir Neville Marriner. Ha enregistrat Don Giovanni de Mozart per Opus Art, La Revetlla de la Coloma per Decca, Pepita Jiménez d’Albéniz, el Diluvi de Noè de Britten i Gurrelieder de Schönberg per al segell Deutsche Grammophon.


Joan Enric Lluna, clarinet

M

úsic polifacètic que compagina la seva tasca de clarinetista amb la direcció d’orquestra i l’ensenyament. El 2005 va fundar Moonwinds, i dirigeix des de 2009 el Festival Internacional “Residències de Música de Cambra” a Godella, València. Com a solista ha interpretat gran part del repertori per a clarinet i estrenat concerts de compositors com Sir John Tavener, C. Cano o J. Guinjoan. Cal destacar les seves estrenes de “Qualia” amb la OCV i Zubin Metha i “Elogio del Horizonte”, ambdues de Sánchez Verdú, especialment aclamats a Madrid i a Munic amb la Bayerische Rundfunk. Entre els seus enregistraments discogràfics cal destacar el concert K622 de Mozart amb Neville Marriner (Tritò) i amb Antony Pay (Cala). Ha gravat amb els quartets Bordsky, Tòquio i Alexander, i té 5 CDs dedicats a la música espanyola per a Harmonia Mundi i Clarinet Classics. Amb Moonwinds ha gravat divertiments inèdits de Martin y Soler, així com la Gran Partita i les Serenates per vents de Mozart. Va ser nomenat el 2006 per Lorin Maazel clarinet solista de l’Orquestra CV del Palau dels Arts Reina Sofia de València. Anteriorment va ser primer clarinet de la Bournemouth Sinfonietta, i principal convidat en orquestres com la Royal Philharmonic, Academy of St Martin-in-the-Fields, London Symphony, Chamber Orchestra of Europe, City of Birmingham, London Mozart Players, etc. Joan va ser cofundador de l’Orquestra de Cadaqués, de la qual és primer clarinet. Actualment és professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya, Barcelona, al Trinity College of Music de Londres, i és convidat amb regularitat a impartir classes magistrals i recitals en importants institucions musicals, com la Califòrnia State University, Royal College i Royal Academy de Londres o la Royal Scottish Academy of Music de Glasgow.


Sir Neville Marriner, director

N

eville Marriner va estudiar violí al Royal College of Music de Londres i al Conservatori de París. El 1949 es va incorporar al Martin String Quartet i va fundar el Jacobean Ensemble amb Thurston Dart i el Virtuoso String Trio. Ha tocat amb la major part de les orquestres de Londres, el que li ha donat l’oportunitat de treballar amb directors llegendaris com Toscanini, Furtangler, Cantelli i Karajan. Quan era membre de l’Orquestra Simfònica de Londres va fundar, el 1959, l’Academy of St.Martin-in-the-Fields, de la qual va ser concertino i, posteriorment, director titular. Pierre Monteux es va convertir en el seu mentor, i el seu primer encàrrec com a director va ser amb l’Orquestra de Cambra de Los Ángeles en el període del 1969, quan va obtenir el lloc a l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Stuttgart. Des del desembre de 1992 és el principal director convidat de l’Orquestra de Cadaqués. Sir Neville Marriner ha estat guardonat dues vegades per la seva tasca realitzada en pro de la música: el 1979 va ser nomenat Comanador de l’Ordre de l’Imperi Britànic i el 1985 va rebre el títol honorífic de Sir. Recentment, l’Academy of St.Martin-in-the-Fields i Sir Neville han rebut el Queen’s Award for Export Achievement en reconeixement dels seus èxits en el camp dels concerts i dels enregistraments internacionals.


2012 —2013

Palau 100

La millor música amb els millors intèrprets

Abona’t a Palau 100 Aquesta temporada obtindràs molts avantatges: - 25% de descompte - Possibilitat de canviar les entrades quan no puguis assistir! Venda d’abonaments a partir del 15 de maig Venda d’entrades a partir del 13 de juliol

Escull la teva modalitat: Abonament Palau 100 (13 concerts) 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13 Abonament Palau 100 Piano 03, 07, 10 i extra Sokolov Preus d’abonaments: de 186 a 1.178 €

Informació i venda: Taquilles del Palau de la Música Tel. 902 442 882 A/e: abonaments@palaumusica.cat


29/09/2012 — 20.30 h

19/12/2012 — 20.30 h

01

05

Filharmònica de Viena

Daniele Gatti, director J. Brahms: Simfonia núm. 2 J. Brahms: Simfonia núm. 4

25/10/2012 — 20.30 h

Pittsburgh Symphony Orchestra

02

Ensemble Matheus

Sandrine Piau, soprano David DQ Lee, contratenor Topi Lehtipuu, tenor Florian Boesch, baix Cor de Cambra del Palau de la Música Jean-Christoph Spinosi, director G. F. Händel: El Messies

18/03/2013 — 20.30 h

Gustav Mahler Jugendorchester

09

Leif ove Andsnes, piano Herbert Blomstedt, director L.van Beethoven: Concert núm. 4

L.van Beethoven: Simfonia núm. 7 22/03/2013 — 20.30 h

András Schiff 15/01/2013 — 20.30 h

Orquestra de Cadaqués

10

G. Mahler: Simfonia núm. 2, “Resurrecció”

13/11/2012 — 20.30 h

Khatia Buniatishvili

03

Les Musiciens du Louvre

13

Ievgueni Nikitin, Holandés Ingela Brimberg, Senta Mika Karès, Daland Eric Cutler, Erik Hélène Schneidermann, Mary Bernard Richter, Steuermann Cor de Cambra Filharmònic d’Estònia Marc Minkowski, director R. Wagner: L’holandès errant

(versió de concert) 10/05/2013 — 20.30 h

06

Adriana Kucerova, soprano Gerhild Romberger, contralt Orfeó Català Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana Manfred Honeck, director

03/06/2013 — 20.30 h

Grigory Sokolov

Extra András Schiff, piano Barbara Hendricks, soprano Jaime Martín, director J. Guinjoan: Concert per a percussió (estrena) W. A. Mozart: àries de concert H. Berlioz: Herminie F. Schubert: Simfonia núm. 9, “la Gran”

L. van Beethoven: Sonates núm. 19, 20, 11, 12, 13, 14 i 15 04/04/2013 — 20.30 h

Orquesta Sinfónica de Galicia

11

Grigory Sokolov, piano Programa per determinar

28/05/2013 — 20.30 h

Händel’s Bad Boys

Extra

21/01/2013 — 20.30 h

Rudolf Buchbinder

07

Khatia Buniatishvili, piano Obres de Chopin, Beethoven i Prokófiev Rudolf Buchbinder, piano 23/11/2012 — 20.30 h

Akademie für Alte Musik Berlin

04

Obres de Schubert i Schumann

J. Guinjoan: In tribulatione mea S. Prokófiev: Ivan el Terrible

02/03/2013 — 19.00 h

12/04/2013 — 20.30 h

Bayerisches Rundfunkorchester

08

Lydia Teuscher, Pamina Topi Lehtipuu, Tamino Marcos Fink, Sarastro Burçu Uyar, Reina de la Nit Daniel Schmutzhard, Papageno Sunhae Im, Papagena RIAS Kammerchor René Jacobs, director W. A. Mozart: La flauta màgica, (versió de concert)

Ewa Podle , contralt Valeriano Lanchas, baix baríton Sergi López, narrador Orfeó Català Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana Víctor Pablo Pérez, director

European Union Youth Orchestra

12

Yefim Bronfman, piano Zubin Mehta, director

Daniel Hope, violí Vladimir Ashkenazy, director

F. Liszt: Mazeppa B. Bartók: Concert núm. 2 P. I. Txaikovski: Simfonia núm. 5

B. Britten: Montjuïc, suite de danses catalanes (1937) B. Britten: Concert per a violí M. Ravel: Suites 1 i 2 de Daphnis et Chloe

Xavier Sabata, contratenor Orquesta Barroca de Sevilla G. F. Händel: àries d’òperes: Giulio Cesare, Faramondo, Ariodante, Ottone i Amadigi


Feu-vos Amics de l’Orquestra de Cadaqués

Hi ha diverses modalitats de col.laboració: Adults, Joves, Infantil i per Empreses. Compartiu amb nosaltres l’experiència de fer música en viu i rebreu informació puntual de totes les nostres activitats, tindreu l’oprtunitat de viatjar amb l’OdC de gira i rebreu anualment un CD de regal. És fàcil, entreu a

www.orquestradecadaques.com

ompliu el formulari i comenceu a gaudir d’una nova amistat.

www.orquestradecadaques.com

www.palaumusica.cat

REQUIEM de MOZART  

Programa Concierto en el palau de la Música Catalana

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you