Page 1

Vino za dušo Mesečnik za notranjo motivacijo št.06, Januar 2014

TOP FB objave

Bilanca leta 2013

Nadangel Daniel Čustveni atlas človeškega telesa

MOČNA, AVTENTIČNA IN ŽENSTVENA


Vino za dušo

Ljubezen ni nekaj, kar lahko najdemo. Zgodi se, ko v polnosti sprejmemo in živimo sebe. www.zdravljenje-duse.si Graham R. White

stran 1


UVODNIK Novi začetki se ne ujemajo vedno z začetkom koledarskega ali šolskega leta. In vse novoletne zaobljube so še ena priložnost, da začnemo nekaj, kar mislimo, da bi bilo za nas dobro, v resnici pa se temu vseskozi skušamo izogniti. Kakšen teden pred selitvijo sem si rekla: Ko bom v novem stanovanju, bom pa vsak dan sproti pomila posodo. In potem se je zgodil AHA moment: zakaj pa bi čakala na novo stanovanje, zakaj pa ne bi imela navade sprotnega pomivanja posode že sedaj, v sarem stanovanju? In kar naenkrat sem doumela, da to počnemo z vsem, kar želimo narediti. POGOJUJEMO. Ko bo to, bom pa to. Zato vam želim, da je vsak dan priložnost za nov začetek, za spremembo. ne čakajte, da bo sonce, rojstni dan, novo leto, penzion, hčerka šla v šolo... Če ne najdete časa, volje in energije sedaj, je tudi kasneje ne bose uspeli najti.

Manca


Vino za dušo

Bilanca leta 2013 Marsikdo bi dejal, da je 13 nesrečno število in glede na dogajnje v preteklem letu bi lahko imel celo prav. In vendar je vse stvar perspektive. Moja osebna bilanca v prvi polovici 2013 je na prvi pogled bolj podobna katastrofi kot nečemu normalno človeškemu, vendar je za tem prvim vtisom toliko dobrega, da sem vesela, da so se vse tegobe in težave odvile na način kot so se. Iskanje samega sebe te namreč včasih privede v kakšno bolj temačno dolino kot si pričakoval, ko prideš na drugi strani ven in te obsije sonce pa se ga razveseliš tisočkrat bolj, kot če bi že nekaj časa stal tam na vročini. Brez teme ne moreš prepoznati svetlobe in brez občutka mraza, ne moreš primerjati čudovitega občutka toplote, ko jo začutiš. Kot knajpanje koristi prekrvavitvi fizičnega telesa, tako tudi izzivi v življenju služijo »prekrvavitvi« duhovega telesa. V času največjega osebnega obupa, sem prišla do najglobljih spoznanj o sebi, zato sem hvaležna, da mi ni bilo postlano z rožicami. Naučila sem se razlike med iluzijo in vizijo, predvsem pa kako močna je resnica, da naše notranje stanje vidimo skozi zunanje situacije. In zunanje situacije nam VEDNO odsevajo naše notranje stanje. Zaupati in verjeti svojemu notranjemu glasu tudi takrat, ko je rezultat za ovinkom. 13 je številka boginje in božanske ženskosti. Med pripravo te številke Vino za dušo, sem namreč naletela na lanski članek, kjer je napoved za leto 2013, da je to nova doba, ko prevlada ženska energija. Zato očitno niti najmanj ni naključje, da sem imela v mesecu juniju predstavitev programa Umetnost ženske prisotnosti na 13.junij v 13. nadstropju ljubljanskega Nebotičnika, čeprav takrat tega nisem zavestno planirala. Odkrivanje in spodbujanje ženske energije je svetla točka preteklega leta. Potovanje na krilih in vijugah ženske energije se je pričelo tako intenzivno, da sem bila osupla v čudenju moči

stran 3


tega, kar je dolgo ležalo in čakalo, da se prebudi. Tiste, ki ste bile in ste še na tem potovanju, veste o čem govorim. Energija matenice čaka vsako žensko, da jo ponovno najde, aktivira in odkrije njeno moč. Lahko rečem, da se resnično pričnejo dogajti čudeži, ki postanejo del vsakdana. Zgodba, ki jo je odvibrirala (in jo še) moja maternica je odlično izhodišče za kakšen romantičen hollywodski film. Morda pa res še napišem ljubezenski roman ;) V mesecu septembru sem praznovala prvo leto svetovalnice in trgovine Zdravljenje duše na Brilejevi, ki pa je bila hkrati tudi prelomnica, saj sem istočasno dobila novo vizijo, ki s trgovino kot tako ni bila več usklajena. Ko se spremeni notranjost, nam zunanjost to mora odsevati. Leto sem tako zaključila s tretjo selitvijo v 12 mesecih in vem, da je to nov začetek. Začetek nečesa, kar je večje od moje osebnosti. Čutim, da me vodi inteligenca, ki seže daleč in visoko preko tega, kar razume in doume moj um. Duša, ki je vpeta v višji načrt, mi po drobcih odkriva veliko sliko in ne preostane mi drugega kot da se čudim tej modrosti ter pustim, da se izraža skozi mene. Hvala vsem, ki ste stopali z menoj skozi leto 2013, skozi lepe trenutke in skozi tiste bolj težke izzive. Od vsakega med vami sem prejela ogromno in dala vse tisto, kar je vsak med vami poteboval. V letu 2014 želim z vsakim med vami soustvarjati še lepše trenutke, z vami želim kreirati vibracije lepega, prepletati svetlobne niti in prispevati k energijam nove dobe. Hvala vam, da vam lahko pomagam skozi vašo transformacijo in da lahko uživam v tem, ko odkrivate svojo notranjo moč, svojo svetlobo ter kreatorski potencial. V čast mi je, da lahko sodelujem pri vašem prebujanju. Kakšna je vaša bilanca za preteklo leto? Ste dojeli vse lekcije ali še kaj obžalujete, bi naredili drugače, se drugače odločili? Poglejte, kam vas je pripeljala točno tista reakcija ali odločitev, ki ste jo naredili in kaj ste se pri tem naučili. Ko se lekcijo naučimo, je ne potrebujemo več. Zato vam v letu 2014 želim le nove izkušnje! stran 4


Vino za dušo

Čustveni atlas človeškega telesa Vsa kri mu je šinila v glavo, skoraj se mu je utrgalo srce, žalost ga je prekrila, srečen je od glave do pet – že od nekdaj čustva povezujemo z različnimi deli telesa in to ne glede na jezik ali kulturo, ki ji pripadamo. Končno je temu pritrdila tudi znanost, ki je povezanost tovrstnih izrazov z dejanskim čustveno-telesnim stanjem potrdila na eksperimentalen način. Skupina raziskovalcev Biomedicinskega inženiringa na Aalto University na Finskem je prišla do teh ugotovitev, ko so izvedli študijo z več kot 700 postovoljci iz Finske, Švedske in Tajske. Strokovni članek so objavili v reviji Proceedings of the National Academy of Sciences in tako poslali ugotovitve v znanstveno javnost. Čustva čutimo v različnih področjih telesa, kar je znanstveno poimenovano z izrazom somatosenzacija. V študiji so odkrili, da so ta občutja univerzalna, da se čustva čutijo v točno določenih predelih telesa, ne glede na to od kod oseba prihaja. Udeležencem študije so pokazali čustvene video in fotografske posnetke, ter jih prosili naj označijo v katerem delu telesa so čutili emocije ter pobarvajo z ustreznimi barvami, glede na to ali občutijo toploto ali hlad. Ko so vse podatke združili, so dobili konsistentne vzorce za posamezna čustva ter tako ustvarili telesni čustveni atlas. Pri tem so opazili, da osnovna čustva, ki vodijo v nadaljnje aktivnosti povzročajo povečano aktivnost v zgornjem delu telesa, medtem, ko so čustva, ki ovzemajo voljo (npr. žalost) bolj povezana z rokami in nogami (težke noge in roke). V nasprotju z vsemi ostalimi čustvi, je edino sreča povezana z občutji v celotnem telesu – od glave do pet. Avtorji študije Lauri Nummenmaa, Enrico Glerean, Riitta Hari in Jari Hietanen pravijo, da študija odpira popolnoma nove možnosti zdravljenja duševnih stanj in razumevanja biomarkerjev povezanih s posameznimi čustvi, kot sta depresija in tesnoba. V vsakdanjem


življenju, tako pravi prof. Lauri Nummenmaa, čustva pripravijo telo na hiter odziv na dražljaje iz okolja. Povezanost med čustvi in telesnim občutenjem le-teh je tako pomemben del čustvenega procesiranja. Občutki v telesu vas torej spremljajo ob vsaki čustveni reakciji. Bodite nanje pozorni in zagotovo vas bodo veliko naučili o vas in vaših čustvih.

Vir: National Academy of Sciences USA, www.pnas.org Link do originalnega članka.

stran 6


Vino za dušo

MOČNA, AVTENTIČNA IN ŽENSTVENA 8 TEDENSKI PROGRAM SRČNEGA COACHINGA ZA TVOJO AVTENTIČNO ŽENSKOST

Verjamem, da lahko ženske spremenimo svet na bolje, tako da najprej poskrbimo zase in spremenimo najprej na bolje svoje življenje. V vseh odnosih in zaposlitvah, je na koncu na preizkušnji vedno eno in isto: koliko rada se imaš in koliko sočutja in ljubezni premoreš do sebe. ZAKAJ KOT ŽENSKA POTREBUJEŠ PRAV SRČNI COACHING?

Ker želiš več časa, da bi se posvetila sebi, da bi se upočasnila, ustavila in obenem želiš hitre ter konkretne rezultate. Se zavedaš, da je sedaj čas, da se iz mentala, misli, ki nenehno begajo, ponovno priklopiš na občutke, ki ti jih sporoča tvoje telo ter pridobiš notranjo jasnost. Od sebe zahtevaš preveč in misliš, da moraš biti trdna, popolna, vse zmoreš sama in to te utruja. Poizkusila si že veliko meditacijskih, energijskih in drugih tehnik, ki niso dale konkretnih rezultatov. Želiš si izpolnjujoče partnersko razmerje, veš, da je možno pa ne veš kako. Program srčnega coachinga, ki te tega nauči poteka skozi 8 individualnih srečanj, ki sledijo posameznim nivojem energetskih slojev. 7 nivojev na katere te vodim in kjer na narediš svoje osebne in poslovne kvantne skoke.

V nas ženskah, je ogromna kreativna moč in, ko se jo naučimo uporabljati, se nam odprejo nove možnosti.

stran 7


Vem, da smo ženske visoko sposobne, da zmoremo enakovredno tekmovati z moškimi, vendar nas to utruja, povzorča stres ter izpraznjenost. S tem se srečuješ, ko skušaš biti hkrati poslovno uspešna, močna in samozavesta, poleg tega pa še čudovita mama in ženstvena parnetrica, ki je vredna, da moški poskrbi zanjo.

KAJ LAHKO PRIČAKUJEŠ OD INDIVIDUALNEGA PROGRAMA?

Naučiš se VSTOPITI V SVOJO ŽENSKO ENERGIJO, ki je sprejemajoča, povezovalna, prizemljena in umirjena.

Najdeš NOTRANJI MIR, ki ti pomaga, da se sprostiš in pustiš, da se stvari odvijejo brez tvoje nenehne kontrole. Poskrbiš zase, NAPOLNIŠ SVOJE BATERIJE in postaneš prisotna (in pristna!) v vsakem trenutku.

Pri poslu to pomeni, da postaneš bolj jasna, vstopaš v odnose NA AVTENTIČEN IN NARAVEN NAČIN, ki spodbuja sodelavce, da pokažejo in izkoristijo svoje potenciale. V posel vneseš povezovalno žensko energijo ter PRIČNEŠ DELATI SKOZI SRCE. To ti prinese tisto IZPONJENOST, ki jo na poslovnem področju potrebuješ. IZBOLJŠAJO SE ODNOSI s tistimi ljudmi, kjer je bil pretok energije oviran.

Partnerski odnos se dvigne na novo raven ali pa pritegneš partnerja, ki ustreza tvoji novi Ženski vibraciji. Naučiš se, kako doma preklopiti v negovalno vlogo matere, vlogo enakovredne partnerice in postaneš SPREJEMAJOČA IN SIJOČA SREČNA ŽENSKA. Program srčnega coachinga, ki te vsega tega nauči, poteka skozi 8 individualnih srečanj, ki sledijo posameznim nivojem energetskih slojev. 7 nivojev na katere te

vodim, in kjer na strukturiran a hkrati fluiden in intuitiven način narediš svoje osebne in tudi poslovne kvantne skoke.

Program je investicija vate, je dvig tvoje vrednosti v tvojih očeh in s tem očeh drugih. Je zahteven in intenziven, vendar verjamem, da to zmoreš. Začni Življenje resnično živeti IZ SVOJE NOTRANJE MOČI NA AVTENTIČEN IN ŽENSTVEN NAČIN. stran 8


Vino za dušo 1. Fizično telo in njegovi občutki; naučiš se poslušati občutke svojega telesa ter se v telesu dobro počutiti. 2. Energija maternice in čiščenje starih čustev; bistvena energetska sprememba, ko vstopiš v svoj notranji sveti prostor maternice. 3. Strahovi mentalnega telesa ter preživeti mentalni vzorci; določiva najbolj škodljive mentalne vzorce ter jih nadomestiva z novimi, pozitivno spodbudnimi.

4. Sočutje in uravnovešanje dajanja ter sprejemanja; sočutje in ljubezen do sebe, kako jo okrepiti in se sprejeti točno takšno kot si. 5. Avtentično izražanje ter postavljanje osebnega prostora; kreativnost izražanja in komuniciranja prihaja skozi tebe, zavedanje energetskega prostora kot bistven element. 6. Notranja modrost in intuicija; kje je, kako jo zaznaš, tvoji speči potenciali.

7. Poslanstvo in namen tebe kot ženske; zakaj se poslanstvo tvoje duše najlažje izrazi skozi žensko energijo, kako integrirati energijo duše v vse, kar počneš.

stran 9

Vsako srečanje je nadgradnja prejšnjega, sproti preverjava rezultate dela in odpravljava vzroke za ovire, ki se pojavijo. Kot mentorica ti stojim ob strani z nasveti s poslovnega ter zasebnega področja, ti nudim oporo ter varen prostor, da si lahko to, kar v resnici si. Tako na vsakem nivoju odložiš nekaj “stare prtljage” in jo zamenjaš z novim, lažjim načinom delovanja, čutenja in čustvovanja. Na vsakem srečanju ti predam vaje za krepitev ženske energije ter zavedanja. S tedenskimi “domačimi nalogami” vse to vpelješ v konkretne situacije ter to še utrdiš. Osmo BONUS SREČANJE je namenjeno zmenku s tvojo dušo. Je intenziven vpogled na vse nivoje skozi barve in energije Aura-Some, ki ti ponudi še dodatno razumevanje, ozaveščanje ter celostno podporo. Celotna interpretacija izbora stekleničk ravnovesja se posname na CD. Pred pričetkom programa skupaj postaviva cilje, ki jih želiš doseči s programom in ga tako še dodatno prilagodiva tvojim individualnim potrebam.

Pred vstopom v program ti ponujam pogovor, brez kakršnihkoli obvez, na katerem boš ugotovila in ocenila ali sem res prava oseba, ki ji lahko zaupaš. Skupaj postaviva cilje, ki jih želiš doseči s programom in ga tako prilagodiva tvojim individualnim potrebam. Kontaktiraj me na telefon 040 888 978 ali pošlji mail na manca@zdravljenje-duse. si in dogovoriva se za termin, ki nama obema najbolje ustreza.


Nova steklenička rojena 14.12.2013 ob 14:02

B111 Nadangel

Daniel

V nekaterih tekstih Daniela opisujejo, da je star nekaj čez trideset, zelo visok, z svetlimi zelenimi očmi in svetlimi kodrastimi lasmi. O njegovem izvoru se ne govori, saj je to od kod prihaja in kako na nek način nedoumljivo. Daniel pomaga, da zmoremo razlikovati med tem, kaj je res in kaj ne. To je njegov glavni namen. Da pomaga osredotočiti naše sanje in namen na način, ki pripomore k materializaciji le-teh tako, da pri tem izgubimo kar najmanj energije in časa. Daniel prinaša komunikacijo, ki teče brez omejitev in odpravlja težave tam, kjer entuzijazem ter prehitro razmišljanje lahko vodita k nerazumevanju, Njegovo delo z jasnostjo izražanja je zelo pomembno za pravo dojemanje čustev ter sočutja. Če najdem način, da smo sočutni do sebe, se to lahko razlije naprej v svet okoli nas. In Daniel s svojimi energijami pomaga, da smo sočutni do sebe. Njegova zmožnost, da nas postavi v pravem trenutku na pravo mesto, nam omogoči, da smo lahko mi sami ter se nam ni potrebno vesti drugače, tudi kadar smo v situacijah, ki so za nas izredno pomembne. Daniel je odličen pomočnik tam, kjer se nahaja ali se je nahajala tesnoba. Mnoge situacije, ki zadevajo pravne zadeve ter pravičnost so v njegovi

stran 10


Vino za dušo

domeni. Da bi prevedli vse Danielove energije v človeški jezik je težko, saj je kot nadangel transmisije ljubezni in vseh njenih kvalitet velikokrat nad človeškim razumevanjem. Kjer je bila poškodba ali izziv, tam je priložnost, da njegova milost presije vzroke ter prinese mir ter blagostanje. Kjer nismo bili prepričani v lastno identiteto ali kjer je bila le-ta napačno uporabljena, jo Daniel ponovno pomaga odkriti. Danielove kvalitete so povezane z resnico ter harmonijo. Podpira nas, da vidimo okoliščine na pravi način, da jih vidimo jasno in na način, ki nam omogoča, da pravilo reagiramo. Kjer smo bili zavedeni skozi komunikacijo, pinaša jasnost, osvetli skrite manipulacije znotraj razmerij. Daniel je varuh in zaščitnik, ki podpira naše angele varuhe. Zadnje čase je vključen v nadzor izgradnje časovnih potovanj med galaksijami ter različnimi vesolji. Je član skupine samragdnih nadangelov, ki navdihujejo holističo ter mirolubno življenje človeštva, v harmoniji z ostalimi bitji Zemlje v tej dobi. Daniel je prelil svoje energije v to stekleničko in s tem označil novo sekvenco v času. Kot vemo začenjamo nov cikel in to je tudi razlog, zakaj so se Danielove energije pojavile prav zdaj. Poklican je bil s strani nadangela Mihaela in Gabriela, da pomaga v tranziciji skozi katero potuje Zemlja in človeštvo na kolektivni ravni. Konkretno lahko Daniela povežemo s Smaragdom Srca, harmonijo ter ljubeznijo, ki se ustvarja med zemeljsko energijsko mrežo ter našim energijskim sistemom. Močna povezava obstaja med Danielovo in Venerino energijo. Če vas pritegne Danielova steklenička bodite gotovi, da nakazuje partnerski odnos, poroko, jasnost v teh donosih.

Na osebnem nivoju je Daniel zmožnost opuščanja skozi dih. Dihanje božanske ljubezni, vdih sočutja, topline in izdih bolečine, ranjenosti in izdajstev preteklosti nam pomaga, da najdemo nov občutek jasnosti. Daniel nas podpira pri iskanju boljše poti ven iz situacij, kjer ne čutimo, tja kjer se ljubezen manifestira na način, ki ga potrebujemo, želimo in zaslužimo. Podpira nas pri navdihu za spremembe znotraj nas in znotraj naših odnosov. stran 11


Facebook stran Zdravljenje duše je z vami že več kot eno leto in nabralo se je že preko 1500 všečkov. Z veseljem in ponosom povem, da noben všeček ni bil plačan, kar pomeni, da vam je resnično všeč vsebina, ki jo objavljam. Misli, ki so doživele največji odziv pa na naslednjih dveh straneh tudi za tiste, ki me na Facebooku morda še ne spremljate. Vsem, ki ste že tudi na FB pa hvala za vso vašo podporo!

www.facebook.com/ZdravljenjeDuse

stran 12


stran 13


Vino za dušo

10

“ta pametnih” za tvoje potovanje

1. 2. 3. 4. 5.

Če misliš, da sonce zate ne sije - SI GA NARIŠI.

Najdi veselje v vsem, kar počneš. Odloči se tako.

V vsakem trenutku lahko nekaj spremeniš - tudi, če je tako že od nekdaj.

Prijaznost je vrlina. Vadi jo vsak dan.

Življenje je igrišče na katerem se duše učijo. Igraj se!

Odpuščaj čim več. Predvsem sebi.

ISKRENOST do sebe naj bo vedno na prvem mestu.

Skozi življenje pojdi z zavedanjem vsakega trenutka.

Vlagaj vase. Tega nikdar ne moreš izgubiti in nihče ti tega ne more vzeti.

.6 .7 .8 .9

Vse velike stvari so preproste in enostavne. Ne kompliciraj.

.10 stran 14


Za vse pasti potovanja vase, ko se vrtiš v krogu ali ne veš, katera orodja bi bila najprimernejša, ti iz svoje bogate zakladnice znanja, izkušenj in povezanosti z duhovnim vodstvom svetujem, te spodbujam in te motiviram

Manca Razboršek

www.zdravljenje-duse.si Razvoj človeškega potenciala, Manca Razbrošek s.p. Prušnikova 54, Ljubljana 040 888 978 manca@zdravljenje-duse.si www.zdravljenje-duse.si

Urnik svetovalnice in trgovine: OBISK in PREVZEM Bachovih esenc in izdelkov Aura-Some je mogoč izključno po predhodem dogovoru na 040 888 978.

Vino za dušo - Januar 2014  

Nova steklenička ravnovesja B111, Čustveni atlas človeškega telesa, Močna, avtentična in ženstvena

Vino za dušo - Januar 2014  

Nova steklenička ravnovesja B111, Čustveni atlas človeškega telesa, Močna, avtentična in ženstvena

Advertisement