Page 1

Door deze training bereikt u de omslag naar nieuw leiderschap

4-daagse training q 8 en 9 december 2011 en 19 en 20 januari 2012 q Hilton Royal Parc Soestduinen

Servant Leadership Het nieuwe leiderschap

van controle en sturing naar vertrouwen en begeleiding

www.euroforum.nl/servantleadership

Betterleader


“Leadership is action, not position.” Donald H. McGannon

Roep om nieuw leiderschap Uw werkveld verandert, de werkcultuur verandert en ook de stijl van leidinggeven verandert. Er zijn verschillende generaties op de werkvloer met allemaal verschillende behoeften en wensen. Communicatielijnen worden transparanter door bijvoorbeeld social media. Hiërarchie komt steeds minder voor en sturende, dominante managers worden steeds minder populair. Allemaal ontwikkeling die vragen om nieuw leiderschap: servant leadership, om de succesfactor van uw organisatie en uw medewerkers, te laten excelleren.

Leidinggeven zonder bevelen Servant Leadership, dienend leiderschap, is een wijze van leidinggeven vanuit vertrouwen en begeleiding. Het is een authentieke stijl waarin u het beste in mensen naar boven haalt zonder dat zij zich gemanaged voelen. Dus niet het autoritaire, dominante sturen en controleren.

Resultaat met u aan het roer Ook u kunt het succes van servant leadership ervaren. Deze training geeft u de juiste handvatten om met servant leadership uw team naar een hoger niveau te tillen.

Na deze training: Kunt u controle en sturing vervangen door vertrouwen en begeleiden Bent u bezig met de output in plaats van de input Heeft uw de competenties van een diendend leider ontwikkeld Heeft u een managementstijl ontwikkeld waar uw professionals het meeste van houden en het beste onder presteren Kunt u differentiëren in uw team want, niet iedereen heeft hetzelfde nodig

Past Servant Leadership bij u? Bel voor vragen of informatie met de opleidingsadviseur Tonnie van Zanten, bereikbaar op 040 - 2 974 780.

Voor wie is deze training? Deze 4-daagse training is voor managers en projectleiders in zowel de non-profit als de profitsector, die werk willen maken van het nieuwe leiderschap en die tegemoet komen aan de omslag van controle en sturing naar vertrouwen en begeleiding.

Persoonlijk opleidingsadvies?  040 - 2 972 780

Betterleader


Servant Leadership Het nieuwe leiderschap

Trainingsdag 1: Servant Leadership Doel: De basis van deze leiderschapstijl onder de knie krijgen. Wat is servant leadership? Hoe is het ontstaan? Wat betekent het voor uw leiderschapsstijl? Welke communicatiestijlen horen erbij en hoe gaat u om met de 4 verschillende generaties op de werkvloer? De context: - Waarom servant leadership (ontwikkelingen in maatschappij) - Wat komt er bij kijken (4 generaties, het nieuwe werken, social media etc) Leiderschapsstijlen - Directief, coachend en dienend - Welke stijl wanneer - Eigen stijl, kwaliteiten en valkuilen - Start persoonlijk ontwikkelplan Communicatiestijlen en servant leadership - Algemeen - Eigen stijl, kwaliteiten en valkuilen 4 Generaties op de werkvloer - Kenmerken en behoeften van verschillende generaties - 4 generaties en het nieuwe leiderschap - Veranderingen in uw eigen leidersstijl (wat verandert er voor u, wat wilt u verder ontwikkelen)

Trainingsdag 2: Hoe wordt u een Servant Leader? Doel: Competenties van een servant leader in kaart brengen en koppelen aan uw individueel te ontwikkelen competenties. Authenticiteit vinden in deze nieuwe leiderschapsstijl. Kenmerken en compententies van servant leadership - Algemene inleiding - De 10 competenties volgens Greenleaf: luisteren, empathie, helen, bewustwording, overtuiging, conceptualisering, vooruitziendheid, rentmeesterschap, commitment aan groei van mensen en bouwen van gemeenschappen - Competenties en kwaliteiten ontwikkelen Authenticiteit in servant leadership - Wat is uw eigen leiderschapsstijl? - Werken met eigen overtuigingen - De authentieke servant leider

Persoonlijk opleidingsadvies?  040 - 2 972 780

Betterleader


Servant Leadership Het nieuwe leiderschap

Trainingsdag 3: HET NIEUWE WERKEN EN ‘VERANDERINGEN’ ALS SOCIAL MEDIA Doel: Omgaan en gebruiken van fenomenen zoals Het Nieuwe Werken en social media. Wat betekenen deze nu eigenlijk, en hoe kunt u deze als servant leader dienend inpassen in uw organisatie?

Wat is het nieuwe werken? - Aandacht voor alle componenten - Nieuwe mindset voor het anders organiseren en samenwerken - Anders sturen en leidinggeven - Hoe toch grip te houden op de uitvoering en resultaten - Werkwijzen en praktijkvoorbeelden - Inspireren en motiveren Informatie-uitwisseling en het gebruik van social media - Voordelen en nadelen - Van controle naar vertrouwen - Social media en de organisatie - Praktijkvoorbeelden

Trainingsdag 4: Servant LEADERSHIP en de organisatie Doel: Servant leadership inzetten in de hele organisatie. U leert wat hier voor nodig is en maakt een praktisch plan van aanpak.

De organisatie en servant leadership - Wat vraagt servant leadership van de organisatie - Van controle naar vertrouwen - Waardengedreven organisaties - Persoonlijke waarden en huidige situatie in eigen organisatie - Drijfveren en waarden op één lijn brengen (praktijkvoorbeelden) - Plan van aanpak maken

Tijdschema alle dagen: Vanaf 09.00 is de ontvangst. De training zelf duurt van 09.30 uur tot 17.00 uur.

Persoonlijk opleidingsadvies?  040 - 2 972 780

Betterleader


Servant Leadership Het nieuwe leiderschap

Méér dan een groepstraining Wij willen, net als u, dat deze training ook echt het gewenste resultaat geeft. Daarom worden er naast de training verschillende tools ingezet om al het geleerde maximaal resultaat te laten hebben. Tijdens deze training werkt u aan uw eigen vraagstukken via het intervisie-instrument Coaching Circles. De werkwijze is sterk interactief, omdat er veel ruimte is voor de inbreng van uw ervaringen en cases. Tijdens de training werkt u ook aan uw persoonlijke ontwikkelingsplan, u gaat namelijk aan de slag met de competentieontwikkeling van een Servant Leader. Als afsluiting heeft u een plan van aanpak dat past bij u en uw organisatiedoelen.

  Uw hoofdtrainer Nicole Dubois is een ervaren manager, executive coach, teamcoach en mediator. Na jaren werken in de ICT richtte zij in 1993 haar eigen bedrijf op. Zij is tevens mede-oprichter van UnityOne. To the point, nuchter en met humor inspireert zij tot bewustzijn en groei. Vanuit visie en een persoonlijke missie begeleidt zij organisaties bij cultuurverandering, management development en teamontwikkeling. Daarnaast leidt Nicole coaches en teamcoaches op. Nicole is senior practitioner coach bij het NOBCO, geregistreerd mediator, en gecertificeerd partner van Management Drives en Barrett Cultural Transformation Tools.

Persoonlijk opleidingsadvies?  040 - 2 972 780

Betterleader


#

Zo schrijft u zich in: 1. Via internet: www.euroforum.nl/servantleadership 2. Via e-mail: inschrijving@managerskalender.nl 3. Opsturen in een open, ongefrankeerde envelop, naar: MANAGERSKALENDER klantenservice, antwoordnummer 27, 5600 VB Eindhoven 4. Telefonisch: 040 - 2 974 977 Uw inschrijfbewijs sturen we u zo snel mogelijk toe. Als uw e-mailadres bij ons bekend is, ontvangt u de bevestiging van uw deelname binnen een werkdag via e-mail. Een aantal weken voor aanvang van de 4-daagse training sturen wij u een herinneringsmail, de intake en de routebeschrijving.

Inschrijfformulier q Ja, ik schrijf me in voor de 4-daagse training

Servant Leadership

8 en 9 december 2011 en 19 en 20 januari 2012 Hilton Royal Parc Soestduinen

(ef-66809/M100/M200/M300/M400)

q Nee, ik kom niet, maar houd mij op de hoogte van uw activiteiten

Naam+voorletters:

qM qV

Voornaam:

Geboortedatum:

Telefoon:

Fax:

/

/

Mobiel:

Data en plaats

E-mailadres:

8 en 9 december 2011 en 19 en 20 januari 2012 Hilton Royal Parc Soestduinen Van Weerden Poelmanweg 4-6 3768 MN Soestduinen Tel. 035- 603 8388

Afdeling/kamernummer: Functie: Vakgebied: Naam secretaresse: Ik wil op de hoogte gehouden worden van bijeenkomsten op mijn vakgebied via e-mail: q ja q nee

WWW.MANAGERSKALENDER.NL Managerskalender (by Euroforum) biedt trainingen, opleidingen en congressen voor managers en professionals. Een uniek, helder en exclusief aanbod staat garant voor persoonlijke en zakelijke groei met blijvend resultaat.

Naam organisatie: Branche: Postadres: Postcode/plaats: Telefoon:

Fax:

Aantal werknemers in onze vestiging: Bettercoaching

Betterme

Bettertalent

Factuuradres: Ons intern ordernummer:

INLICHTINGEN EN OPLEIDINGSADVIES Tonnie van Zanten Email: t.van.zanten@managerskalender.nl Telefoon: 040 - 2 972 780

Uw investering Uw investering voor deze 4-daagse training bedraagt e 3.299,- (excl. btw) per persoon. Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunches. Daarnaast ontvangt u een syllabus die u als naslagwerk kunt gebruiken. Mailing en adressering Graag houden wij u op de hoogte van voor u interessante aanbiedingen van onze producten en diensten. U bent daartoe opgenomen in ons adressenbestand of in een bestand dat wij van derden betrekken. Daarnaast kunnen wij uw (NAW-) gegevens ter beschikking stellen aan derden. Hierbij houden wij zoveel mogelijk rekening met uw persoonlijke voorkeuren. Mochten uw gegevens niet correct zijn of wenst u dat uw gegevens niet gebruikt worden voor deze doeleinden, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice, tel. 040 - 2 974 977. Verhinderd Indien u verhinderd bent kan uw collega - in het bezit van uw toegangsbewijs - u zonder bijkomende kosten vervangen. Wilt u annuleren? Dat kan uitsluitend schriftelijk tot een maand voor datum. Wij berekenen u dan e 175,- administratiekosten (excl. btw). Daarna berekenen wij het volledige bedrag.

Of schrijf u in via www.euroforum.nl/servantleadership

Inschrijving geautoriseerd door: dhr/mevr

functie:

De kosten ad e 3.299,- (excl. btw) per persoon voldoe ik na ontvangst van de factuur. Op alle verbintenissen met ons zijn onze algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven. Toezending kosteloos op uw verzoek.

Over Euroforum en Managerskalender Managerskalender is onderdeel van Euroforum. Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, cursussen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties. Euroforum maakt deel uit van Informa, een wereldwijd congres- en uitgeefconcern genoteerd aan de beurs in Londen. Meer informatie op: www.euroforum.nl. Deze training op maat voor uw organisatie? Kies voor een praktijkgerichte aanpak waarin uw organisatie centraal staat. Behaal meer rendement door gericht te trainen! Vanaf 5 deelnemers is een incompany training (financieel) aantrekkelijk. Informeer naar de mogelijkheden, bel 040 - 2 974 851 of kijk op www.euroforum.nl/incompany.

Persoonlijk opleidingsadvies?  040 - 2 972 780

Betterleader

Servant Leadership  

Deze training begeleidt u in de paradigmashift naar het nieuwe leiderschap!