__MAIN_TEXT__

Page 1

€ 6,95

www.managermagazines.be

Michel Oliebos, Würth Belux

“Om te slagen in veranderingstraject, moet je medewerkers inspraak geven” “WEBSHOP HELPT BIJ B2B-VERKOOP”

ONDERNEMEN IN DE NOORDERKEMPEN

“IN VERZEKERINGEN IS VERTROUWEN CRUCIAAL”

Blz. 18

Blz. 20

Blz. 80 1

Editie: Provincie Antwerpen - Nummer 65 - Maart 2014 - Jaargang 14 - Driemaandelijks in maart - juni - september - december - Afgiftekantoor 3500 Hasselt 1


DIT IS NIET SURREALISTISCH!

BESPARING

*

KMO, DAAG ONS UIT EN LATEN WE SAMEN BEREKENEN HOEVEEL UW ONDERNEMING KAN BESPAREN OP HET MOBIELE TELECOMBUDGET. Bel gratis op 0800/160.26 www.BASEbusiness.be/KMO BASEb i b /KMO *gemiddelde besparing op het bedrag van de laatste factuur van 107 KMO’s, die een offerte van BASE business hebben aangevraagd tussen 1 november 2013 en 6 januari 2014. Meer info op www.BASEbusiness.be/KMO


INHOU D

“Het aantal beleggers dat een risico wil nemen als er een hoger rendement tegenover staat, is weer gevoelig gestegen, zeker als er een ‘vloerbescherming’ of maximaal verlies is afgesproken.” 70 Erwin Schoeters, KBC

Pascale Innocent, KUNNIG

Sonja Bevers, Tam Tam Consulting

Lu Vandenberhgen, Lu’s Paragraph

19

64

92

“Lef tonen met nieuwe initiatieven”

4

Zakenecho’s

10 Coverstory: Michel Oliebos, Würth Belux

“De scheiding tussen privé en werk vervaagt”

28 Lukas Jacobs, burgemeester Kalmthout

28 Ranking: de 10 grootste bedrijven in Kalmthout

DE BLIJDE BOODSCHAP

15 Marleen Michiels, Bloemen Michiels FAMILIEPORTRET

17 Caluwé Artisan SPRAAKMAKERS

18 Peter Deré, Cathedral Design 19 Pascale Innocent, Kunnig

ONDERNEMEN IN DE NOORDERKEMPEN 20 Jan Jambon, burgemeester

30 Dieter Wouters, burgemeester Wuustwezel

32 Ranking: de 10 grootste bedrijven in Wuustwezel

in Brasschaat

24 Harry Hendrickx, burgemeester Malle 26 Ranking: de 15 grootste bedrijven in Malle

ICT 63 Cloud Computing staat of valt met de kwaliteit van de beveiliging

64 Sonja Bevers, Tam Tam Consulting 68 Thierry Geerts, Google België

BEDRIJFSADVIES 70 Het grote private banking debat

BOUW

met KBC, Belfius en Petercam

34 Bouwsector toont zich creatief op

77 Vijf tips om laattijdige betaling van

35 Belg scoort met internationale

79 Kan ik op voorhand een standpunt

36 Antwerps bedrijf scoort met

80 Het grote verzekeringsdebat: “Elke

Batibouw

architectuur

afgedankt krantenpapier

Brasschaat

22 Ranking: de 10 grootste bedrijven

“Ik ben geen voorstander van een vrouwenclubje”

ECOLOGIE – ALTERNATIEVE ENERGIE

uw facturen te vermijden

krijgen van mijn belastingcontroleur? wijziging in bedrijf kan gevolgen hebben voor polissen”

STRAFFE MADAME

92 Lu Vandenberghen, Lu’s Paragraph

59 Markt van hernieuwbare energie

kan voor honderden nieuwe jobs zorgen

Colofon: Antwerpen Manager, provincie Antwerpen, verschijnt driemaandelijks. Redactiesecretariaat en publiciteitsvoorwaarden: Big Media Group nv, Louis Pasteurstraat 21, 3920 Lommel, Tel.: 011 808 854, Fax: 011 808 855, e-mail: info@managermagazines.be. Abonnementen: voorwaarden op www.managermagazines.be. Bestuurders: Lian Cuypers, Thieu Cuypers. Hoofdredactie: Stefan Kerkhofs. Publiciteits- en redactiecoördinatie: Angelique de Leeuw, Sylvie Loenders. Vormgeving: Dirk Van Bun, Martine Vandervoort, Johny Verstegen, Walter Vranken. Coverfoto: Koen Bauters. Werkten mee aan dit nummer: Dominique Berquin, Arn Borstlap, Eduard Coddé, Jan Jacobs, Tom Goossens, Ronald Meeus, Tom Mondelaers, Hilde Neven, Bart Vancauwenberghe, Ruud Van De Locht, Kirsten Vandenboer, Paul Verstappen. Fotografie: Koen Bauters, Vincent Callot, Noortje Palmers, Jeroen Peeters, Ben Philipsen, Bart Vandermeersche. Druk: Drukkerij Hendrix. Verantwoordelijke uitgever: Lian Cuypers, p/a Big Media Group nv. Copyrights: de overname van gehele of gedeeltelijke artikels is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de uitgever. Uitgave van Big Media Group nv, Louis Pasteurstraat 21, 3920 Lommel, www.big-media-group.be. Lid van unie van de uitgevers van de periodieke pers, UPP.

3


MENSEN & ZAKEN ANTWERPEN - Martine Sporen is nieuwe voorzitter van Federauto Vlaanderen

Martine Sporen.

Martine Sporen, zaakvoerder van Toyota Celis in Hoboken, is verkozen tot voorzitter van Federauto Vlaanderen. Zij volgt Chris Ost (Honda/Volvo Wetteren) op. Daarnaast werden twee vicevoorzitters aangeduid die Martine Sporen ondersteunen: Raf Geurts (Geurts Car Center in Genk) en Chris Ost (Garage Ost in Wetteren).

SCHELLE - Xavier de Buck aan de slag als CEO bij Touring Glass

Xavier de Buck.

Touring Glass heeft Xavier de Buck benoemd tot nieuwe CEO. Touring Glass neemt ook een nieuw hoofdkantoor in gebruik. Het pand is gevestigd aan de Boomsesteenweg 10 in Schelle. Op de nieuwe locatie kunnen klanten ook terecht voor het herstellen of vervangen van ruiten voor auto’s, bestelwagens en vrachtwagens.

RANST - Tim Van Steenbergen steekt ORDAL in een nieuw kleedje Om de 75ste verjaardag te vieren van water- en limonadeproducent ORDAL, zorgde modeontwerper Tim Van Steenbergen voor een volledige restyling. De opgefriste flessen lagen al tijdens de feestdagen in de winkels. Tim Van Steenbergen putte inspiratie uit de geschiedenis van het familiebedrijf. “Er zijn duidelijke verwijzingen naar de flessen uit de jaren ‘50 en ‘70, maar het geheel blijft zeer herkenbaar ten opzichte van de huidige huisstijl,” aldus Liesbeth Schelkens van ORDAL.

MOL - Eneco en Lidwina van start met nieuwe zonnestroominstallatie Energieleverancier en -producent Eneco en beschutte werkplaats Lidwina vzw huldigden onlangs een nieuwe

4

AARTSELAAR - Roger Goossens wordt sales manager bij Gillain & Co

Roger Goossens.

Roger Goossens is sinds 1 januari 2014 de nieuwe sales manager process equipment van Gillain & Co, een internationale distributeur voor hygiënische procesapparatuur. Roger Goossens is industrieel ingenieur elektrotechniek en verdiende zijn commerciële strepen onder andere bij Hansen Transmission en Danfoss.

TURNHOUT - Johan Jaubin (Van Genechten Packaging) wordt voorzitter VIGC De raad van bestuur van het VIGC, het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie, verkoos Johan Jaubin onlangs unaniem tot nieuwe voorzitter. Johan Jaubin, actief bij de groep Van Genechten Packaging, volgt Erik Michiels op. Erik Michiels, na twee termijnen statutair ontslagnemend, werd door de raad van bestuur benoemd tot gedelegeerd bestuurder. Johan Jaubin.

zonnestroominstallatie in op het dak van de beschutte werkplaats in Mol. Dat deden ze in aanwezigheid van staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling Servais Verherstraeten (CD&V). De installatie met een vermogen van 382,50 kWp (kilowattpiek) moet jaarlijks 351 MWh produceren. Dat komt overeen met het jaarverbruik van honderd gezinnen. Eneco neemt de totale investering van 1,3 miljoen euro voor zijn rekening. Lidwina investeerde 170.000 euro om diverse daken te renoveren en een nieuwe elektriciteitscabine te installeren.

ANTWERPEN - Bedrijventerrein Wuustwezel Sterbos breidt uit Onlangs is de eerste verkoopronde gestart van Wuustwezel Sterbos Fase 3, een uitbreiding van 1,84 hectare van het al bestaande bedrijventerrein. Een nieuwe weg geeft toegang tot Fase 3. Op het terrein zijn alle nutsvoorzieningen aanwezig. Meer informatie: www.pomantwerpen.be/sterbos.


Z A K E NE C HO’S

ANTWERPEN - Hotel Radisson Blu Astrid opent vernieuwde vergaderzalen De vergaderzalen in het Radisson Blu Astrid hotel, aan het Koningin Astridplein in Antwerpen, werden onlangs gestript en voorzien van een nieuw design van de hand van de Nederlandse designstudio Piet Boon. De verbouwingen kaderen in het Experience Meetings-concept: zakenmensen inspireren om succesvol te vergaderen.

MECHELEN - Fusie tussen Winx en Moore Stephens Verschelden Accountantskantoor Moore Stephens Verschelden fuseert met ‘corporate finance’-specialist Winx (Mechelen). Door de fusie kunnen de twee ondernemende adviseurs zich nog sterker profileren als gespecialiseerd begeleider van kmo’s en middelgrote bedrijven. Zo creëren ze ook een sterkere ruggengraat, een completere knowhow en een groter potentieel voor hun klanten. Winx, dat bestaat uit Winx Capital en Winx Dealmakers, zal op onafhankelijke wijze werken en behoudt haar lidmaatschap bij IMAP, wereldwijd de

belangrijkste onafhankelijke M&A adviseur voor middelgrote transacties. Moore Stephens Verschelden breidde onlangs zijn activiteiten al verder uit met een tak ‘business consultancy’ als gevolg van de overname van X-STRA in Eeklo, een adviesbureau dat zich op strategie- en ‘performance’ management richt.

GROBBENDONK - Alliantie tussen Aldhem Hotel Grobbendonk en Best Western Het viersterrenhotel Aldhem Hotel in Grobbendonk ging een alliantie aan met Best Western en heet voortaan Best Western Plus Aldhem Hotel. Deze alliantie zorgde voor een vernieuwing van de kamers. Voor het zakelijke cliënteel zijn er ook voorzieningen, zoals ergonomische vergaderzalen, aanwezig.

OEVEL - Noordvlees Van Gool en Vanden Avenne bundelen krachten Groep Noordvlees Van Gool en Groep Vanden Avenne bundelen hun krachten op het vlak van slachtcapaciteit in een joint venture. Noordvlees Van Gool is vooral actief in het slachten van varkens, terwijl Vanden Avenne zich richt op de productie van mengvoeder

Van vandaag naar morgen. Als trusted partner is Unique het verlengstuk van uw HR-afdeling. Wij staan garant voor een persoonlijke aanpak. Voor oplossingen op uw maat door een van onze specialisaties Office, Customer Care, HR-Consult en Technicum. Daarbij kiest u de samenwerkingsvorm die het best bij u past: temping, werving & selectie of projectsourcing. www.unique.be

5


Z A K E NE C HO’S

voor varkens. De twee bedrijven bouwen dit jaar een nieuw slachthuis in Oevel met een slachtcapaciteit van 40.000 varkens per week. Het gaat om een investering van 20 miljoen euro.

BEERSE - Stubbe start bouw nieuwe bedrijfshal Pierre Stubbe, een specialist in draai- en freeswerken uit Rijkevorsel, nam in 2009 Den Draaier over. De bedrijven bleven functioneren met eigen personeel en een apart bedrijfspand. Maar dat verandert, want Pierre Stubbe brengt de twee ondernemingen nu samen in een nieuwe vennootschap onder de naam Stubbe. Onlangs vierde het bedrijf ook de opening van een nieuwe bedrijfshal op bedrijvenzone Beerse-Zuid. Pierre Stubbe verwacht dat het nieuwe onderkomen eind 2014 in gebruik wordt genomen.

Manager Magazines werkt momenteel aan de specials

ƒƒ Mol ƒƒ Wilrijk / Aartselaar / Boom ƒƒ Bouw Wilt u zich in deze dossiers profileren? Neem dan contact met ons op: tel.: 011-808.854, fax: 011-808.855, info@managermagazines.be

OLEN - IT-bedrijf Intracto groeit fors Drupal-expert Intracto heeft een mooi jaar achter de rug. De omzet van de websitebouwer steeg van 2,9 naar 4 miljoen euro en het team breidde uit van 36 naar 52 professionals. Ook de projecten namen toe, zowel in aantal als in grootte. Vorig jaar gaf de teller 120 projecten aan, waarvan nieuwe e-commerceplatforms de meerderheid uitmaken. Het bedrijf werkte onder andere voor het Antigifcentrum, Cartamundi, Schoenen Van Loock, Blm Benelux, Mols Huurwagens en Brussels Airport.

ANTWERPEN - Autoverhuurder Bolides opent tijdelijk kantoor

onderkomen aan de Godefriduskaai 28. “We hadden nood aan een ruimer pand omdat we onze niches verder willen uitbreiden,” zegt operations manager Wim De Gruyter. “We kiezen heel bewust voor kantoren buiten het centrum die geen zogenaamde ‘inloopkantoren’ zijn. Werkzoekende kandidaten worden bij ons uitgenodigd voor infosessies. Alles gebeurt op afspraak.”

ANTWERPEN/WILLEBROEK Schenker investeert in magazijn met geautomatiseerde losplaats

Bart Lizen en zijn zakelijke partner Thibaud Dedier hebben voor hun premium autodeelservice een pop-up kantoor geopend in de Anselmostraat 100 in Antwerpen. Het kantoor blijft drie maanden operationeel. Bolides biedt gebruikers duurzame individuele mobiliteit zonder dat ze het comfort van een luxewagen moeten opgeven. Het grote verschil met bestaande diensten is de ‘pay-peruse’-formule in plaats van een permanent abonnement. Bolides positioneert zich zo als een autoverhuurder op ultra-kortetermijn.

Schenker, de logistieke tak van DB Schenker in België, heeft bij de upgrade van zijn magazijn in Willebroek fors geïnvesteerd in een nieuwe loszone met een auto-pilot, een gerobotiseerde heftruck die de paletten op de gewenste plaats groepeert. Door deze vernieuwingen kan het bedrijf klanten voortaan 24 uur per dag en zeven dagen per week een efficiënte losdienst aanbieden. “Dit is een belangrijke reden waarom Kellogg de logistiek voor hun nieuwe Pringles-product aan ons toevertrouwde,” zegt Ulrich Pütz, managing director van Schenker België.

ANTWERPEN - Z-Staffing Antwerpen verhuist naar Godefriduskaai

ANTWERPEN - Communicatiebureau Global Image verhuist naar Antwerpse binnenstad

Onlangs verhuisde het team van uitzendkantoor Z-Staffing Antwerpen van een pand in de Bataviastraat naar een nieuw

Communicatiebureau Global Image verhuist na dertien jaar van Deurne naar een pand in het centrum van Antwerpen. “Op deze

6


Z A K E NE C HO’S

locatie slaan we meteen de handen in elkaar met onze nieuwe collega’s van Mia, een creatief bureau met meer dan vijftien jaar ervaring in web development en brand design,” zegt Bert Van Thilborg van Global Image.

TURNHOUT - Grafische bedrijven Group Joos en Monti bundelen krachten Group Joos heeft de aandelen van zijn sectorgenoten Monti Documents en Monti Document Services overgenomen. Hierdoor wordt Group Joos marktleider in het segment drukwerk voor bedrijven. Group Joos telt na de overname 260 medewerkers en verwacht een omzet van 45 miljoen euro. De gedelegeerd bestuurder, het management, de medewerkers en de machines van Monti verhuizen naar de vestigingen van Group Joos.

BORNEM - Vermeiren Princeps stelt eerste biologische speculoospasta voor Vermeiren Princeps lanceert Vermeiren Bio, de eerste biologische speculoospasta ter wereld. De fabrikant speelt hiermee in op de fors stijgende vraag naar biologische voeding. Vermeiren Bio is op dit moment verkrijgbaar in België en Nederland, en zal later ook in andere landen worden verkocht. Deze speculoospasta bevat geen pesticiden, kunstmatige aroma’s of smaakversterkers en zo weinig mogelijk additieven. Vermeiren Princeps telt 25 medewerkers en behaalde een omzet van meer dan 9,5 miljoen euro in 2012.

MECHELEN - Red Arrow Duitsland neemt productiehuis Sultan Sushi volledig over

Johan Tuyaerts.

Oprichter Johan Tuyaerts verkoopt zijn Mechelse productiehuis Sultan Sushi aan het Duitse Red Arrow. Naast het produceren van tv-programma’s is Sultan Sushi ook bekend voor het organiseren van evenementen. Red Arrow, een dochterbedrijf van de Duitse mediagroep

Nu investeren in top vastgoed

Hoog geïndexeerd rendement en zekerheid

Mooi meerwaarde potentieel in de sterkste economie van Europa

Huidig project 7% rendement!

Laat u gratis informeren via onze nieuwsbrief Om u nog sneller te informeren over de meest recente zakelijke topics, kunt u zich gratis inschrijven op onze maandelijkse e-mail nieuwsbrief. Dankzij deze e-newsletter blijft u op de hoogte én maakt u elke maand kans op uitzonderlijke prijzen! Schrijf u snel in via de knop ‘Nieuwsbrief ’ op www.managermagazines.be!

ProSiebenSat.1., dat alle productiebelangen van ProSieben verenigt, nam in 2010 al een meerderheidsbelang van 51 % in het productiehuis Sultan Sushi. Nu bezit Red Arrow Sultan Sushi voor de volle 100 %. Johan Tuyaerts wordt opgevolgd door Steven Allock, voorheen werkzaam bij Studio 100. Hij wordt bijgestaan door Jan Keersmaeckers, die zijn functie als operationeel directeur behoudt.

MECHELEN - Cateraar Compass Group investeert 5,7 miljoen euro in nieuw assemblagecentrum in Mechelen Wereldleider in catering Compass Group opent in april 2015 een assemblagecentrum op de Oude Baan in Mechelen. Hiervoor investeert ze 5,7 miljoen euro. Compass Group voorziet in maaltijden voor zowel bedrijven als zorg- en onderwijssectoren. Het bedrijf zal overschakelen op de modernste kooktechniek op de wereldwijde cateringmarkt en zal een nieuwe techniek van verpakken van maaltijden hanteren. Het assemblagecentrum zal jaarlijks 5 miljoen maaltijden bereiden en zowel de Benelux-markt als Noord-Frankrijk bedienen. Met de opening van het assemblagecentrum creëert Compass Group tewerkstelling voor 40 mensen. Compass Group beschikt al over assemblage-eenheden in Canada, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Australië.

d u i t s r e ta i l INVESTMENT

Wij nodigen U graag uit voor meer informatie. E-mail ons:

info@dr-investment.nl Bedrijventerrein Kristalpark Louis Pasteurstraat 21 - 3920 Lommel

www.dr-investment.be

7


Z A K E NE C HO’S

KAPELLEN - E.D.&A. rust besturingen uit met Linux

WESTMEERBEEK - Oude Bonduelle site wordt terug La Corbeille

E.D.&A., ontwikkelaar en producent van custom-made elektronische besturingen en bedieningen voor machine- en apparatenbouwers, kiest ervoor om elektronica met Linux op de markt te brengen. Linux is een algemeen aanvaard besturingsplatform dat standaard een waaier van mogelijkheden biedt die anders veel extra ontwikkelingsuren zouden vragen. Er zijn tal van applicaties om een op Linux gebaseerd systeem mee op te bouwen en uit te breiden. E.D.&A. heeft vooral interesse in applicaties met uitgebreide grafische vereisten door de ondersteuning van grafische processors, zoals bijvoorbeeld het afspelen van geluidsfragmenten in de gebruikersinterface.

Lokale projectontwikkelaar Tervia’s begint drie jaar na de sluiting van de vestiging van Bonduelle met de renovatie van de leegstaande site, die een oppervlakte van 14 ha inpalmt. Deze site wordt omgevormd tot kmo-, retail- en industriezone. Dit project krijgt de naam La Corbeille, naar de voormalige conservenproducent die in 2008 door Bonduelle werd overgenomen. Ondernemers kunnen units aankopen die gaan van 180 m2 tot 30.000 m2 en die gebruikt kunnen worden als productiegebouw of als opslag- en/of kantoorruimtes. Er is al een contract afgesloten met een supermarkt die in 2015 of 2016 de deuren zal openen in het retailgedeelte van de site.

PUURS - Office Depot compenseert CO2-belasting van leveringen door duurzame projecten te steunen Wereldwijde leverancier van kantoorartikelen en -diensten Office Depot levert voortaan klimaatneutraal in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, door de CO2-uitstoot van leveringen aan klanten te compenseren. Ondanks het gebruik van zuinige auto’s leidt de levering van producten nog altijd tot het vrijkomen van grote hoeveelheden broeikasgassen. Samen met partner First Climate ondersteunt Office Depot twee klimaatbeschermingsprojecten die draaien rond duurzaamheid, schone energie en groene producten.

Safecon Bvba - Uw risico’s, onze zorg! Safecon bvba is actief met en voor investeerders, professionele gebruikers, ontwikkelaars, industriële sectoren, promotoren, eindgebruikers, non-profitorganisaties, overheden en particuliere klanten. Het toepassingsgebied van onze dienstverlening zijn alle industriële en dienstverlenende sectoren, ongeacht de activiteit. Onze kwalitatieve dienstverlening (wij zijn in het bezit van het Q-for kwaliteitslabel) en adviesverstrekking steunt op meer dan 15 jaar ervaring inzake preventieadvies, veiligheidsadvies gevaarlijke goederen, veiligheidscoördinatie, ontwerp en uitvoering voor bouwwerven, kwaliteitsmanagement, consultancy arbeidsveiligheid en welzijn in een risk management omgeving. Onze onafhankelijke positie en projectmatig geïntegreerde aanpak, gedragen door waarden als transparantie, kwaliteit, knowhow, proactief en ethisch handelen, onderscheiden Safecon als uw preferente partner bij de realisatie van uw projecten. Onze visie is dan ook om elk project binnen de gestelde deadline, volgens het wReeds vele klanten weten deze praktische, deskundige, pragmatische en resultaatgerichte aanpak te waarderen. Davy Van Dooren, Ing. MSc. Managing Director Safecon Bvba

8

GENT - Verkoopskantoor PUNCH.do haalt Amerikaanse gigant binnen PUNCH.do haalde onlangs een exclusief verkoopscontract voor Europa, Rusland en Turkije binnen bij de grootste Amerikaanse luxe meubel- en modefabrikant Ethan Allen. PUNCH.do werd opgericht door Joris Petillion en kent een sterke groei als ‘your preferred outsourced sales & business development office’. Het idee achter PUNCH.do is heel eenvoudig: “Wij zijn de meest doeltreffende manier om uw verkoop uit te breiden, aan de laagste kost,” zegt Joris Petillion. “Elk bedrijf dat haar commerciële uitbouw ernstig neemt, moet ons model overwegen. Wij bieden onze klanten een enorm competitief voordeel op hun concurrenten.” Info: www.punch.do.

Safecon bvba is een expertisebureau in arbeidsveiligheid en projectmanagement en biedt zowel voor België als Nederland een totaalpakket van dienstverlening aan inzake kwaliteit, arbeidsveiligheid en leefmilieu. Ons integraal aanbod wordt opgedeeld in 7 core competences:

opleidingen audit en zorgsystemen

Erkenningsnr.: DV.O206945

risk management veiligheidscoördinatie detachering bouwteamcoördinatie project op maat Tel : +32 14 70 21 60, Fax : +32 14 71 87 28 info@safecon.be, www.safecon.be Maatschappelijke zetel : Safecon Bvba, Kromstraat 16, 2470 Retie Exploitatiezetel : Safecon Bvba, St. Paulusstraat 23/0001, 2470 Retie


Mankracht nodig?

Blankedale denkt mee !

Onze 680 gemotiveerde werknemers voeren deze werken uit binnen onze muren of bij u ter plaatse.

Sam Furnier. M A ES COM PRESSOREN

De zuurstof van uw productieproces

Uw werk in goede handen • • • •

Co-Packing Houtbewerking Manueel werk Montage

Groendienst Boekbinderij De Strijkwinkel Food

... en voor FOOD

Perslucht is onmisbaar in elk productieproces. Een optimale service voor deze nutsvoorziening is dan ook onontbeerlijk. Maes Compressoren is sinds jaar en dag specialist in deze materie. Zowel voor verkoop, verhuur, service als totaaloplossingen profileert het bedrijf uit Deinze zich tot het favoriete aanspreekpunt voor heel wat Vlaamse klanten. 30 jaar nadat de familie Maes het gelijknamige bedrijf oprichtte, werd het in 2009 overgenomen door de investeringsmaatschappijen Gimv en Vectis. “Sindsdien hebben wij het bedrijf omgevormd tot een moderne kmo, waar de aanwezige kennis zo breed mogelijk wordt gedeeld,” zegt CEO Sam Furnier. “Ons team van 37 medewerkers beschikt over een diepe expertise inzake perslucht. Dat maakt het ons mogelijk de noden van onze klanten optimaal in te vullen. Zo hechten we veel belang aan service, waardoor onze klanten zelfs bij een eventuele panne of langdurig onderhoud meteen kunnen worden geholpen. De afdeling Maes Energy Solutions zorgt ervoor dat het energieverbruik van de persluchtinstallaties wordt geoptimaliseerd. Bovendien voeren we onderhoud uit op alle merken.”

• • • •

werken we ijskoud !

Blankedale beschikt over een productieopp. van 3000 m2 en opslagruimte van 2500 m2 voor voeding.

Van -22° C tot +18° C • • • •

Verpakken & bewerken Afvullen van vloeistoffen Handling levensmiddelen BRC en BIO gecertificieerd

• Gekoelde en/of diepvriesopslag • Gekoelde productieruimtes

Meer weten? Bel 016 80 46 46 vraag naar Peter Swings

v.z.w. Blankedale Pastorijstraat 118 | 3300 TIENEN T +32 (0)16 80 46 46 F +32 (0)16 80 46 47 info@blankedale.be Industriezone 1 – E3-laan 25 – 9800 Deinze – T 09 386 61 96 info@maescompressoren.be – www.maescompressoren.be

Blankedale

www.blankedale.be FLEXIBEL INZETBAAR, KWALITATIEVE AFWERKING, 9 BUDGETVRIENDELIJK


“Als totaalleverancier helpen we onze klant geld te besparen.�

10


COV E R STORY

MICHEL OLIEBOS, WÜRTH BELUX

“We werken veel klantgerichter dan twee jaar geleden” In april blaast Würth Belux in Turnhout 50 kaarsjes uit. Het jubileumjaar valt net na een troebele periode voor het bedrijf. CEO Michel Oliebos nam in 2012 de taak op om het bedrijf na de crisisperiode vanaf 2008 terug op de rails te krijgen. Vandaag oogt de toekomst opnieuw veelbelovend. “Er zitten nog wat kronkels in de weg, maar de richting is bepaald.” Ook Michel Oliebos viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Zijn carrière hangt nauw samen met Würth Belux. In 1989 startte hij er als verkoper na zijn bouwkundige opleiding. De jaren nadien klom hij trede per trede hogerop. “Ik ben geen geboren salestalent, maar bouwde mijn carrière uit door te focussen op betrouwbaarheid. Zo kreeg ik gaandeweg meer verantwoordelijkheden en kreeg ik uiteindelijk ook het aanbod om dochteronderneming Tunap te gaan leiden, mijn eerste ervaring als CEO. Toen ik in 2011 de vraag kreeg om Würth Belux uit moeilijk vaarwater te loodsen, was ik dan ook niet onmiddellijk geneigd om ja te zeggen. Een succesvolle onderneming verlaten voor een minder zeker avontuur?” M.M.: Welke impact had de crisis op Würth Belux? Michel Oliebos: “In 2008 en 2009 kregen we af te rekenen met twee

tegenslagen op rij. Door de crisis kregen veel van onze klanten het moeilijk. Zij moesten besparen en gingen soms ook over tot ontslagen. Dat had onvermijdelijk een impact op onze afzet. Bovendien richtten wij ons in die periode op de boomende markt van zonnepanelen, met specifieke bevestigingsproducten voor die branche. Maar ook die markt stuikte in elkaar toen de overheid plotsklaps het subsidiebeleid terugschroefde.” M.M. Met andere woorden: toen u in 2012 de leiding nam, stond u voor een grote uitdaging? “We moesten het hoofd bieden aan de uitdagende economische omstandigheden en tegelijk ook nadenken over de lange termijn. Waar willen we staan in 2020? Het komt erop neer dat we onze klanten op de juiste manier willen bedienen. Niet alleen als

“Sport tilt groepsdynamiek naar een hoger niveau” Op initiatief van Michel Oliebos lanceerde Würth Belux onlangs het fit@work project. Alle medewerkers worden aangespoord om samen al lopend aan hun conditie te werken. “Heel de firma schaart zich achter het project,” vertelt Michel Oliebos. “Wij verwachten veel van onze medewerkers, ze krijgen meer werk en meer verantwoordelijkheid. Zij moeten Würth Belux voor een stuk beschouwen als hun eigen onderneming. Maar daar plaatsen wij wel graag een teken van appreciatie tegenover. Dit initiatief is daar een voorbeeld van. Lopen is een individuele sport, maar door het in groep te doen, tillen we de groepsdynamiek naar een hoger niveau. In totaal schreven al meer dan 110 collega’s zich in. Zij gaan elke week samen een uurtje sporten en zullen daarnaast deelnemen aan een tiental bekende loopwedstrijden, verspreid over het land. Mijn persoonlijk doel ligt ook al vast. Ik ga er alles aan doen om in november de marathon van New York te lopen.”

leverancier van producten, maar als totale dienstverlener met innovatieve voorraadsystemen. Er zitten nog wat kronkels in de weg, maar de richting is bepaald.”

130.000 artikelen

M.M.: Hoe ver staan jullie met het veranderingstraject? “We zijn voor 95 % rond. Het gamma staat op punt. Dat wil zeggen dat de klant momenteel uit een assortiment van maar liefst 130.000 artikelen kan kiezen, een uitbreiding met zo’n 100.000 stuks. Dat is meteen ook een van de redenen waarom we recent overschakelden op een rechtstreekse belevering van onze klanten vanuit Duitsland. Onze klanten werken dikwijls nog met tien of meer leveranciers, wat vele verdoken kosten met zich meebrengt. Elk proces herhaalt zich dan tien keer. Als totaalleverancier helpen we onze klant geld te besparen. Nu komt het erop aan om de bestaande voorraad in Turnhout af te bouwen en volledig om te schakelen op de bevoorrading uit Duitsland. We onderzoeken nog op welke manier we de vrijgekomen ruimte kunnen aanwenden voor de Würth Groep. Eventueel ter ondersteuning van onze dochterafdelingen in België.” M.M.: Wie zijn jullie klanten? “Dat is enorm divers, van carrosseriebedrijven tot elektriciens, van de lokale schrijnwerker tot de multinational. Ons aanbod is zodanig uitgebreid 11


COV E R STORY

“Ik ben geen geboren salestalent, maar bouwde mijn carrière uit door te focussen op betrouwbaarheid.”

dat we al die markten bedienen. De Würth Groep zelf bestaat intussen uit ruim 400 ondernemingen, waarvan ongeveer de helft ‘allied companies’

FICHE MICHEL OLIEBOS Leeftijd: 49 Burgerlijke staat: gehuwd, één zoon Carrière: - Start in 1989 als verkoper bij Würth Belux - Doorloopt diverse functies binnen het bedrijf - Neemt in 2004 de leiding van dochterbedrijf Tunap - Start in januari 2012 als CEO bij Würth Belux Managementfilosofie: “Hou eenvoudige zaken eenvoudig.” Vrije tijd: lopen, fietsen 12

zijn. Bedrijven die onder hun eigen naam actief zijn en waarvan de kernactiviteiten grenzen aan die van Würth of die eerder ondersteunend werken, van productiebedrijven tot logistieke partners en van IT-leveranciers tot hotels.” M.M.: Hoe hebben jullie het personeelsvraagstuk aangepakt? “We hebben zoveel mogelijk getracht om mensen om te scholen en in te passen in nieuwe functies. Onze buitendienstmedewerkers blijven instaan voor de verkoop, maar daarnaast werd bijvoorbeeld de afdeling Systemen in het leven geroepen. Zij bekijken hoe het bestelproces voor de klant verder vereenvoudigd kan worden en het stockbeheer optimaal kan verlopen. Vandaar ook het ontstaan van de nieuwe functie van ‘rack jobbers’. Zij zorgen ervoor dat bestellingen ook in de

voorraadsystemen van klanten terechtkomen. We geven klanten de mogelijkheid om met ons te werken zoals zij dat wensen. Via de vertegenwoordigers, maar evengoed via onze online shop. Dat vergt ook een aanpassing van onze buitendienstmedewerkers. Zij evolueren van traditionele verkopers naar volwaardige accountmanagers.”

Streven naar synergie

M.M.: Hoe reageert de markt? “Het effect is op meerdere manieren voelbaar. We zijn ondertussen al bij veel meer klanten totaalleverancier, met de nodige logistieke support. Maand na maand groeit ook de waaier aan artikelen die we bij hen aanbieden. Alle bedrijven zijn uiteindelijk geïnteresseerd in kostenbesparing, van klein tot groot. Iedereen moet mee met de veranderingen van de markt. Kijk maar naar de groei van e-commerce.”


COV E R STORY

“Het belangrijkste sleutelelement om iedereen mee te krijgen, was inspraak.” M.M.: Ook op de homepage van jullie website staat de online shop prominent in beeld. “We werken aan een applicatie die het onze klanten nog makkelijker moet maken. Wie iets online bestelt, wil het meestal onmiddellijk hebben. Daarom streven we naar synergie tussen onze online verkoop en de bestaande shops, bijvoorbeeld door bij een online bestelling meteen ook te verwijzen naar de dichtstbijzijnde shop waar dat artikel voorradig is. Wij hanteren een multichannelstrategie.” M.M.: Jullie hebben ook een externe HR-manager aangenomen. “Bij zo’n veranderingstraject is het belangrijk dat je je visie niet koste wat kost opdringt. Vandaar de investering in HR en opleidingen, zowel technisch als strategisch. Ook communicatie was cruciaal. Wanneer communiceer je? Hoe communiceer je? Wij hebben gedurende het hele veranderingstraject een hele waaier aan communicatietools gebruikt, zelfs een videoboodschap om het nieuwe verhaal bij het personeel te introduceren. Het belangrijkste sleutelelement om iedereen mee te krijgen, was inspraak. We hebben al onze medewerkers de kans gegeven om mee na te denken over de toekomst van het bedrijf. Als kickoff van het nieuwe verhaal van Würth Belux hebben we twee dagen een congreszaal afgehuurd. Daar kon iedereen ideeën geven, waar we dan achteraf ook daadwerkelijk iets mee gedaan hebben.”

Extern klankbord

M.M.: Heeft u ook een externe consultant geraadpleegd? “Ja, in een latere fase. Dat gaf een belangrijke meerwaarde, omdat het je dwingt om de tijd te nemen om naar de structuur van je organisatie te kijken. Het was ook zeer nuttig om af en toe een klankbord te hebben.” M.M.: Is Würth Belux een andere firma dan twee jaar geleden? “Absoluut, zowel voor onze medewerkers als voor de klanten. Onze mensen krijgen meer verantwoordelijkheid, maar we staan hen ook veel sterker bij, met allerhande werkinstrumenten en trainingen. Een van de pistes waar we momenteel op werken, is het aanbieden van iPads aan onze accountmanagers om het gamma van 130.000 beter te kunnen behappen. De klanten, van hun kant, profiteren naast het uitgebreide gamma ook van meer service. We hebben uit onze fouten geleerd en werken voortaan klantgerichter. We vragen klanten expliciet wat ze van ons verwachten. Dat vertaalt zich in de leuze ‘Iedere klant zijn Würth’. We willen bovendien onze productsegmenten – auto, cargo, metaal, maintenance, hout en bouw – nog scherper definiëren, zodat elke klant exact weet wat we voor hem kunnen betekenen.”

FICHE WÜRTH BELUX Opgericht: 1 april 1964 Activiteit: B2B-leverancier van verbruiksartikelen voor bevestiging en montage in diverse industriële sectoren (auto, cargo, metaal, maintenance, hout en bouw) Aantal medewerkers: 460, waarvan 300 buitendienstmedewerkers Omzet in 2013: 55 miljoen euro

Tom Mondelaers (Foto’s: Koen Bauters)

13


HEEFT U ALS BEDRIJF EEN BIJZONDER IDEE, MAAR PAST HET NIET IN UW PRODUCTIEPROCES? VERRASSEND VEELZIJDIG ... AL 50 JAAR! Wij draaien onze hand niet om voor delicaat werk, grote oplages, herstellingen, verpakkingen of ander loonwerk. Als het maar met afwerking te maken heeft. Neem de proef op de som en bel ons om te bespreken wat we voor u kunnen doen. AFWERKING VERPAKKING VERWERKING UITBESTEDING

AMIVAL vzw Everdongenlaan 27 - 2300 Turnhout / Tieblokken 4 - 2300 Turnhout 014 44 34 24 info@amival.be www.amival.be

MBG realiseert al uw bouwprojecten van klein tot megagroot, zowel nieuwbouw als renovatie MBG staat voor een gedegen, correcte en kwalitatieve realisatie van al uw bouwprojecten vanaf de werkvoorbereiding tot aan de oplevering. Daarbij bieden we U op maat gemaakte samenwerkingsformules. Onze ervaring en know-how geeft U de garantie voor het respecteren van budgetten, termijnen, kwaliteit en duurzaamheid.

Garden Square Blok D ƒ Laarstraat 16, bus 12 ƒ 2610 Antwerpen ƒ T 03 820 40 11 ƒ F 03 820 40 04 ƒ www.mbg.be

14


DE

BLI

JDE B ODSCH O

AP

MARLEEN MICHIELS, BLOEMEN MICHIELS

“Blijf positief vooruitkijken, ook al word je getroffen door tegenslagen” Bloemen Michiels uit Sint-Katelijne-Waver verhuurt en verzorgt de openbare ‘bebloeming’ aan industrie- en kantoorgebouwen en voor steden en gemeenten. Het bedrijf levert ook zelfgekweekte geraniums, stekperkgoed en – in het najaar – kerststerren aan tuincentra en groothandelsbedrijven. Kortom, het is een bedrijf dat door zijn activiteit vanzelf blijdschap verspreidt, want bloemen fleuren een mens op. Zaakvoerster Marleen Michiels geeft graag haar visie op ‘positief ’ ondernemen.

Over variatie en innovatie “Wat mij veel voldoening schenkt? Het meedenken met de klant en het samen naar oplossingen zoeken, plus de grote variatie in ons werk. Vroeger kweekten we enkel in serres, maar omdat dit economisch niet langer haalbaar was, opteerden we ook voor de verhuur en het onderhoud van de ‘bebloeming’. We proberen zoveel mogelijk te innoveren met kleuren en diverse variaties op basis van de wensen van de klant. Zoals grote bloembakken of bloementorens. Gemeenten vragen soms bloemen in de kleuren van hun logo, bijvoorbeeld geel/ blauw of rood/wit. Wij bieden bovendien een formule aan waarbij we instaan voor het onderhoud en de vervanging van onze producten.”

Goede planten, tevreden klanten

“We voeren ook veel proeven uit in onze serres, waarvan we nadien de resultaten tonen aan onze klanten. Ik vind het erg belangrijk om hen de waarheid te vertellen en correcte info mee te geven. Als je hen enkel goede planten verkoopt, krijg je in ruil tevreden klanten die een volgende keer met veel plezier weerkeren. Als we deze werkwijze kunnen blijven hanteren aan een constante omzet, ondanks de stijgende onkosten, geeft me dat een fier gevoel.”

Marleen Michiels (Bloemen Michiels): “In mijn vrije tijd kan ik enorm genieten van een strandwandeling met het geluid van de aanrollende zee op de achtergrond.”

Een heerlijke strandwandeling

“In mijn vrije tijd kan ik enorm genieten van een strandwandeling met het geluid van de aanrollende zee op de achtergrond. Lekker uitwaaien met een dikke muts en wanten en heerlijk vermoeid thuiskomen. Daar kikker ik helemaal van op. Of op vakantie gaan naar een kustgebied in een lekker warm land. Zo plannen we binnenkort een weekje weg. Die ‘tussenstops’ heb ik echt wel nodig, want het is toch zware fysieke arbeid met weinig vrije tijd. Tijdens het hoogseizoen draaien we zelfs zeven dagen op zeven. Bovendien beginnen de jaren ook stilaan te tellen en heb je wat meer recuperatie nodig. Daarnaast volg ik met veel interesse het leven van mijn twee zonen, respectievelijk 19 en 21 jaar oud. Ze studeren allebei nog.” Tot slot geeft Marleen nog één belangrijke stelregel mee. “Je moet steeds positief vooruitkijken, ook al word je getroffen door tegenslagen. Ons bedrijf brandde al eens volledig uit en we waren het slachtoffer van enkele diefstallen. Dan ween je eens goed en ga je opnieuw met volle moed aan de slag,” besluit ze. Ruud Van De Locht

15


HOE FRIS ZIJN UW KLANTEN? Hebt u daar ook zo’n hekel aan?

Dat er ongezien van die muffe en rotte exemplaren tussen zitten? Vanaf € 495 per jaar vermijdt u onaangename verrassingen: • U krijgt inzicht in de fijnste details van 400.000 vennootschappen. • U selecteert enkel gezonde contacten en ontdekt welk stuk van uw klantenportefeuille gevaar loopt. • U exporteert maar liefst 2.500 contacten per jaar. • U monitort tot 500 bedrijven en 10 sectoren via de alertservice. • U heeft onbeperkt toegang tot een beknopt financieel rapport met kredietadvies. Dat hebt u met één gezonde klant extra of één rotte klant minder al terugverdiend.

Surf naar trendstop.be/manager en eet smakelijk!

T 03 620 03 00

onze informeer naar opleidingen op s.be coolingway

Verwarmingssatellieten wa armin ar mings voor geïndividualiseerde diividualise collectieve verwarmingsinstallaties wa rmingsi (GCV).

Gasmotorgedreven warmtepompen lucht-lucht en lucht-water. Koelen en verwarmen.

Gasabsorptiewarmtepompen absorptiewarmtepom water en bodem-water. Hoogste gste verwarmingsrendement verwarmingsrendem ter wereld.

Gasabsorptiewarmtepompen sabsorptiewarmtepom lucht-water. Hoogste oogste verwarmingsrendem verwarmingsrendement ter wereld.

PROJECTEN

Industrie en kantoren

Onderwijs

Publieke gebouwen

Recreatie

+32 3 218 77 50 • info@coolingways.be • www.coolingways.be

16

Zorgsector LDL.BE

Individuele -en collectieve woningbouw


Moeder Rita, zoon Koen, vader Alberic en dochter Veerle. FA MILIE PORT R E T

Caluwé Artisan

Een familie van zoetekauwen De familie Caluwé uit Wommelgem is er een van zoetekauwen. Grootvader Caluwé startte met het maken van pralines in 1968. Al snel stapten ook zijn drie kinderen, waaronder zoon Alberic, mee in de zaak. Samen zorgden ze ervoor dat de kwaliteit van al dat lekkers ook over de grenzen mensen deed watertanden. In de jaren 80 ging Caluwé Artisan een nauwe samenwerking aan met een distributeur in het Verenigd Koninkrijk, dat tot op vandaag een van de belangrijkste afzetmarkten is. Vandaag wordt 90  tot 95% van de pralines in het buitenland verorberd, binnenkort zelfs in China.

In 2007 heeft Koen Caluwé, zoon van Alberic, het bedrijf volledig overgenomen. Terwijl Alberic nog  altijd productiemanager is en mama Rika aan het hoofd van de verpakkingsafdeling staat, neemt zus Veerle het HR- en financiële luik voor haar rekening. Ze worden daarbij bijgestaan door 45 medewerkers. Welke zijn favoriete praline is, wisten we hem niet te ontfutselen, maar Koen verklapte wel dat er in het najaar  twaalf nieuwe pralines op de markt verschijnen die onlangs alvast bijzonder goed gesmaakt werden op de grootste zoetwarenbeurs ter wereld. Jammer dat we dat hebben gemist! 17


S PR A A K MA K E R S

“Momenteel kocht 60 % van de Belgen ooit een product online.” Peter Deré.

PETER DERÉ, CATHEDRAL DESIGN

“Gebruiksvriendelijkheid en goede marketing zijn cruciaal voor webshop” Al tien jaar ontwikkelt Cathedral Design websites en -shops. Tot nu toe richtte de Antwerpse speler zich specifiek tot kmo’s, maar voortaan wil het bedrijf de focus verbreden en zich ook richten tot grotere organisaties. “We beschikken over de expertise om tegemoet te komen aan hun specifieke behoeften in e-commerce,” beklemtoont zaakvoerder Peter Deré. M.M.: Hoe ziet het takenpakket van Cathedral Design eruit? Peter Deré: “Sinds kort zijn we lid van de Qbikz groep. Deze Nederlandse organisatie heeft een competence center in Kiev waar een team van specialisten de ontwikkeling doet in Magento. Dat is het meest toegepaste e-commerce platform waarop 22 % van alle webshops wereldwijd draait. Daarnaast leveren we de Content Management Systems Drupal en TYPO3 voor websites en blogs. Wij richten ons specifiek op e-commerce projecten die voor het grootste deel uit maatwerk bestaan; zowel op het vlak van styling en design als voor koppelingen aan een ERP- of kassasysteem. Daardoor kan je veel stock en orders synchroniseren, zodat de klant zich onmiddellijk veel administratief werk bespaart.” M.M.: Wat zijn jullie belangrijkste troeven? “Klanten kloppen meestal bij ons aan voor het bouwen van een webshop, aangevuld met consultancy. Waarop moet je met andere woorden letten wanneer je een e-commerce project opstart? Op deze vraag hebben een heleboel bedrijven zich al de tanden stuk gebeten en dat willen wij met onze expertise graag voorkomen. Zo investeren veel bedrijven hun volledig budget in de ontwikkeling van hun website, terwijl de promotie 18

ervan minstens zo belangrijk is. Bovendien zorg je er best voor dat je ook nog budget overhoudt voor eventuele bijsturingen. We beschikken in onze onderneming over een aantal specifieke profielen die elk een bepaald aspect van het totaalproject ter harte nemen. Door hun hoge graad van competentie en de gerealiseerde drastische kostenverlaging dankzij onze samenwerking met Kiev scoren wij erg hoog als e-commerce partner. Tot slot besteden we erg veel aandacht aan marketing en ‘usability’; een website die aantrekkelijk of gebruiksvriendelijk is, garandeert de hoogste graad op succes.” M.M.: Hoe doet e-commerce het vandaag in België? “E-commerce in België hinkt nog steeds achterop tegenover Nederland. Momenteel kocht 60 % van de Belgen ooit een product online; bij onze noorderburen ligt dat percentage op 75 %. Het percentage Belgen dat regelmatig online koopt, bedraagt vandaag 24 %, wat toch al een stijging met 8 % is tegenover het jaar voordien. Onderzoek wijst bovendien uit dat veel klanten de kostprijs hanteren om online te kopen. Maar het kan ook anders, zoals Cool Blue bewijst. Zij zijn absoluut niet de goedkoopste, maar wel erg succesvol. Louter op basis van prijs komen ze dikwijls zelfs niet in de top 10 voor. Maar ze draaien wel een omzet die twintig maal hoger ligt dan de concurrentie. Dat danken ze aan hun grappige, spitsvondige marketing en hun websites, die een toonbeeld van gebruiksvriendelijkheid vormen. Nogmaals, een goede marketing én koopervaring bepalen het succes van een webshop. Om dat te bereiken heb je de juiste kennis en ervaring nodig. Een terrein waarin wij sterk zijn, want e-commerce is meer dan een webshop. En het is trouwens even interessant in een B2B- als in een B2C-omgeving.” Ruud Van De Locht

1


“Het leeraspect is zo belangrijk omdat velen die hier terecht komen aanvankelijk bang zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan.” Pascale Innocent. S PR A A KMA K E R S

KUNNIG KIJKT TOEKOMST ENTHOUSIAST TEGEMOET

“Intens leerproces voor wie het moeilijk heeft op de arbeidsmarkt” Wanneer we de bedrijfsgebouwen van KUNNIG (Zweeds voor ‘vakkundig) verlaten, zijn we erg hoopvol gestemd. Deze Antwerpse onderneming bewijst dat een ‘beschermde werkplaats’ zijn plaats meer dan verdient in de huidige economische wereld. Lef, innovatie en een constant geloof in de eigen mogelijkheden vormen de basisingrediënten. M.M.: Hoe kwam KUNNIG tot stand? Pascale Innocent (algemeen directeur): “KUNNIG ontstond vanuit de Beschermde Werkplaats Antwerpen, opgericht in 1965. Vier jaar geleden had dit instituut dringend nood aan een verzelfstandiging, want het was volledig ‘ingedommeld’ en draaide op een erg laag pitje. De hoogste tijd om een businessplan op te maken en te bekijken met welke activiteiten we deze onderneming zowel rendabel als uniek konden maken. We besloten om aanzienlijk te investeren in machines en opleiding op de diverse afdelingen. Bovendien koos het bedrijf voor een totaal nieuwe koers op het vlak van marketing en sales. Met succes, want in september 2013 namen we de beschermde werkplaats Arbeid en Vreugde in Hoboken over. Het logische gevolg is een sterkere positie op de economische markt én extra mogelijkheden voor de klant.” M.M.: Waaruit bestaan jullie activiteiten? “Vandaag beschikt KUNNIG over drie hoofdpijlers: handling (voorbereiding, afwerking en verpakking van goederen), een technische afdeling (schrijnwerkerij, metaalafdeling, textielatelier) en locatiewerk met arbeidersploegen ter plaatse bij andere bedrijven. In totaal stelt KUNNIG 260 mensen tewerk op het Kiel en in Hoboken. Onze doelgroep bestaat traditioneel uit mensen met een lichamelijke of mentale handicap, maar de laatste jaren is die groep aanzienlijk uitgebreid. Zo krijgen we ook een heleboel laaggeschoolde arbeiders over de vloer

die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt en hier een intens leerproces doormaken. Daarna veroveren ze dikwijls een plaats op de reguliere arbeidsmarkt. Dat leeraspect is zo belangrijk omdat velen die hier terecht komen aanvankelijk bang zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Door hen permanent nieuwe impulsen aan te reiken en kleine en grote vaardigheden en technieken aan te leren, trekken we hen over de streep. Daardoor werken we vandaag met heel flexibele mensen die verschillende jobs uitvoeren en daar bovendien erg positief tegenover staan, ondanks hun beperkingen.” M.M.: Wat is de succesformule van dit huis? “Lef tonen door nieuwe initiatieven te nemen waarin we volop geloven. We legden de voorbije jaren al een lange weg af, maar willen die de volgende jaren verder uitwerken, door bijvoorbeeld nog meer in locatiewerk te investeren. En vooral ook in beeld blijven komen, wat ons voorlopig al vrij aardig lukt. Bovendien ben ik erg fier op de hoge klantentevredenheid en enorm sterke vertrouwensband die KUNNIG met zijn klanten opbouwde. Een resultaat waarvoor elke medewerker een stukje verantwoordelijk is. Onze vier grote troeven zijn het vertrouwen van de klanten, onze enthousiaste medewerkers, een erg flexibele organisatie en een open, toekomstgerichte blik die voortdurend vernieuwing en innovatie zoekt.” Ruud Van De Locht

19


ONDERNEMEN IN DE NOORDERKEMPEN

JAN JAMBON, BURGEMEESTER BRASSCHAAT

“Forum lokale economie schept zuurstof voor ondernemers” In Brasschaat tracht burgemeester Jan Jambon de gemeente zoveel mogelijk te leiden als een hedendaagse ondernemer. Het ondersteunen van de lokale economie vormt een belangrijke pijler in zijn aanpak. M.M.: Wat zijn de economische troeven van de gemeente Brasschaat? Jan Jambon: “Op de aangekochte terrreinen van de Luitenant Coppens kazerne ontwikkelden we een bedrijventerrein, dat we nog verder willen uitbreiden. Daarnaast beschikken we over een winkelcentrum, vormt de Bredabaan een belangrijke commerciële as en bezit iedere wijk een lokaal winkelcentrum met veel passage. Tot slot bestaat er tevens een aanzienlijk luik sociale economie met het AZ Klina, Woon- en Zorgcentrum Vesalius en het project Prins Kavelhof waar we 190 assistentiewoningen voor senioren bouwen.” M.M.: Wat zijn de grootste economische uitdagingen voor de gemeente? “Ongetwijfeld de vergrijzing, die we dus willen opvangen met nieuwe wooninitatieven, maar ook een ‘vergroening’ of verjonging in onze gemeente realiseren. Om jonge gezinnen aan te trekken, starten we programma’s ‘betaalbaar wonen’ op. In Mariaburg creëerden we bijvoorbeeld woningen boven een school. Daardoor bespaar je op dure vierkante meters én het transport naar school. Een gelijkaardig initiatief komt er in de verouderde wijk De Kaart waar we een bestaande school gaan vervangen door een nieuwe. In dezelfde buurt ontwikkelen we assistentiewoningen voor senioren.” M.M.: Wie zijn de bekendste ondernemers in de gemeente? “Qua naam ongetwijfeld Lego dat hier zijn Benelux hoofdkwartier recent vestigde. Maar ook het Vlaamse GG Pronails, dat werelwijd actief is op het vlak van

20


BRASSC HAAT

“We willen een ‘vergroening’ of verjonging in onze gemeente realiseren.” handverzoring, en de vzw Acta die specifieke chemieopleidingen geeft. Verder Renault Trucks en het AZ Klina natuurlijk.” M.M.: Welke maatregelen neemt het gemeentebestuur om lokaal ondernemerschap aan te moedigen? “We richtten een forum voor lokale economie op, waarin zowel winkeliersverenigingen, sociale economie en een vertegenwoordiger van het bedrijventerrein zetelen. We ontmoeten elkaar maandelijks om ideeën af te toetsen en het plaatselijke bedrijfsleven zoveel mogelijk zuurstof te geven. Zo schaften we bijvoorbeeld alle bedrijfsbelastingen af. Bovendien zijn we een van de weinige gemeentes die een strategisch plan lokale economie uitbouwden, dat binnenkort wordt geleid door een centrummanager.” M.M.: Heeft u nog tijd voor netwerking binnen de bedrijfswereld, naast uw politieke agenda? “Ik probeer telkens aanwezig te zijn tijdens de bijeenkomsten van Zakelijk Netwerk, een vereniging voor Brasschaatse ondernemers, die vier maal per jaar plaatsvinden. Op zo’n momenten voel je goed wat er bij hen leeft. Bovendien bezocht ik de meeste bedrijven in Brasschaat al, waar ik luister naar ieders specifieke noden.” M.M.: Vergt het besturen van een gemeente goede management skills? “Zeker en vast. Dat ik tot 2006 zelf als manager in het bedrijfsleven werkte, helpt me enorm. Ik beschouw de gemeenteraad als de algemene vergadering en het schepencollege is de raad van bestuur waarvan ik de voorzitter ben. Enkel het doel verschilt: een bedrijf wil winst maken, wij een goede dienstverlening aanbieden. In feite wil ik in onze gemeente de werkwijze van de banken introduceren, zodat de Brasschaatse burger de meeste documenten thuis kan opvragen. Dat kan vandaag perfect met de elektronische identiteitskaart.”

Ruud Van De Locht

T HE EVENT WATC HERS

Een andere kijk op evenementen Een personeelsfeest, teambuilding of een evenement voor klantenbinding? De lancering van een nieuw product of ‘live’ support voor uw merk? Voor The Eventwatchers is alles mogelijk! U kiest bij The Eventwatchers voor:

Eén contactpersoon Ronald Bubbe, de man achter The Eventwatchers, is uw contactpersoon van brainstorm tot event. U mag rekenen op een duidelijke communicatie en een zeer flexibele en transparante aanpak.

Unieke mensen

The Eventwatchers werkt telkens samen met specialisten in hun vak en dat in functie van uw evenement. Elk evenement vraagt een unieke aanpak, met de juiste mensen op de juiste plaats. Wij houden de laatste trends in de gaten en verrassen u met de meest originele ideeën.

Creativiteit op maat

The Eventwatchers benadert uw event steeds vanuit een verrassende invalshoek. Creativiteit op maat gaat hand in hand met haalbaarheid, efficiëntie en functionaliteit. The Eventwatchers maakt van uw evenement een rendabele meerwaarde.

Ervaring voor een eerlijke prijs

Plant u een adembenemend en onvergetelijk event? The Eventwatchers biedt u de knowhow en expertise van jarenlange ervaring voor een eerlijke prijs! En u heeft een organisator te pakken die geen enkele uitdaging uit de weg gaat!

Veldstraat 154 – 2930 Brasschaat – GSM 0475 92 32 99 ronald.bubbe@eventwatchers.be – www.eventwatchers.be

21


N O OR D E R K E M P E N

B R A S S C H A AT

RANKI N G

De 10 grootste bedrijven Eric Avonts. ROTON D E

Veertig jaar zorg voor mensen met een handicap

Hieronder vindt u een klassement van de – naar toegevoegde waarde –10 grootste bedrijven in Brasschaat. We zochten ze op in de meest recente Trends Top 100.000, die zich baseert op de prestaties in het jaar 2012. 1. Deldo Autobanden Toegevoegde waarde: 39,43 miljoen euro Sector: rubber en banden Werknemers: 42 - Afg. bestuurder: Jozef Delcroix

2. Renault Trucks België

Via nauwkeurige zorg de kwaliteiten van mensen met een handicap stimuleren: het is al veertig jaar de succesformule van Rotonde vzw. Door het bieden van zowel woonondersteuning, dagbesteding als begeleiding excelleert Rotonde in de zorg voor volwassenen met een beperking.

Toegevoegde waarde: 6,65 miljoen euro Sector: verkoop en onderhoud van bedrijfsvoertuigen & vrachtwagens Werknemers: 61 - Afg. bestuurder: François Gatineau

Rotonde biedt in diverse woonvormen ondersteuning aan 250 mensen met een handicap die sociaal geïntegreerd zijn en aan personen die intensieve zorg behoeven. In de dagcentra (gelegen in Kapellen, Stabroek en Brasschaat) varieert het aanbod van arbeidsmatige ateliers tot belevingsgerichte workshops die de zintuigen van de deelnemers optimaal stimuleren. “Via een uiterst respectvolle benadering, waarbij we onze medewerkers en onze cliënten aanspreken vanuit hun talenten, verhogen we de levenskwaliteit van beiden,” stipt algemeen directeur Eric Avonts aan. “Door intersectorale samenwerking met diverse partners ontwikkelen we voortdurend zorgvernieuwende projecten, m.n. Zorgboerderij Meander, samenwerking Wereldwinkel en experimentele woonprojecten. Op kamp Noord (voormalige legersite Brasschaat) zullen we de komende jaren proeftuinprojecten opzetten tussen welzijn, sociale economie en toerisme.” In het feestjaar 2014 organiseert de vzw diverse exclusieve evenementen voor zowel vrijwilligers, cliënten als personeel. “We willen ook het bedrijfsleven hierin betrekken als belangrijke stakeholder.”

4. Coberna

3. Maandag Project Sourcing Toegevoegde waarde: 6,02 miljoen euro Sector: HR-management Werknemers: 123 - Afg. bestuurder: Hans Verhoeven Toegevoegde waarde: 4,89 miljoen euro Sector: immobiliën - Afg. bestuurder: Guido Bernaerts

5. Professionails Toegevoegde waarde: 4,38 miljoen euro Sector: cosmetica Werknemers: 56 - Afg. bestuurder: Marc Vanacoleyen

6. Maandag België Toegevoegde waarde: 4,38 miljoen euro Sector: advieskantoren, consultancy Werknemers: 55 - Afg. bestuurder: Hans Verhoeven

7. Gravo Toegevoegde waarde: 4,33 miljoen euro Sector: wegenwerken, waterbouw, utiliteitsbouw Werknemers: 87 - Afg. bestuurder: Herbert Smets

8. Imobe Toegevoegde waarde: 3,50 miljoen euro Sector: immobiliën - Afg. bestuurder: Guido Bernaerts

9. Lego Belgium Toegevoegde waarde: 3,40 miljoen euro Sector: speelgoed Werknemers: 24 - Afg. bestuurder: Koen Steurbaut

10. Comforthome Augustijnslei 78 – 2930 Brasschaat T 03 650 26 00 – eric.avonts@rotonde.eu – www.rotonde.eu

22

Toegevoegde waarde: 3,29 miljoen euro Sector: dienstverlening via dienstencheques Werknemers: 100 - Afg. bestuurder: Ingrid De Potter


Elke Calewaert. LEGO

“Streven naar beter dan het beste” Ze hebben ons uren speelpret bezorgd. Die wereldberoemde LEGO blokjes. En ook vandaag zijn onze kinderen er dol op. LEGO is dan ook dé nummer één op de Belgische speelgoedmarkt. Maar wat is het geheim van dit succes? Elke Calewaert, HR Consultant bij LEGO Benelux, vertelt het ons. De LEGO blokjes zijn al meer dan 50 jaar oud. Toch blijven ze ons inspireren. Wat is de sleutel tot dit succes? Elke Calewaert: “Bij LEGO werken we keihard om het morgen nog beter te doen. Onze wereldwijde visie? De toekomst van het spelen blijven uitvinden. En de vier LEGO beloftes houden ons daarbij op het juiste spoor: play, partner, planet en people. Het allerfijnste speelplezier is onze play-belofte. En dus maken we speelgoed dat kinderen nóg meer stimuleert en ontwikkelt. Speelgoed dat hun creativiteit nog sterker aanspreekt. Een zoektocht die nooit stopt en waarbij we ook op onze partners rekenen: leveranciers, klanten, de kleinhandel, consumentenorganisaties … We streven resoluut naar een win-winsituatie en bouwen sámen aan de toekomst. De toekomst. Daarom hechten we zo veel belang aan onze derde belofte: planet. We willen dat onze kinderen opgroeien in een wereld die ook morgen groen en veilig is. LEGO is synoniem aan duurzaamheid. Onze blokjes

zijn onverslijtbaar en u krijgt er een levenslange garantie op. Maar LEGO gaat verder. Het hoofdkwartier van LEGO Benelux ligt in Brasschaat. Het ligt vlak bij Nederland, ideaal voor onze Nederlandse werknemers en klanten, en een groener kantoorgebouw vind je niet. En ook hier streeft LEGO naar het allerbeste. Want tegen 2020 hebben we de wereldwijde ambitie om 100 % energieneutraal te werken. Een reusachtig windmolenpark staat in de steigers.” Wie maakt al deze ambities waar? “Onze people natuurlijk. Elke LEGO medewerker kent zijn aandeel in het succesverhaal en we zorgen letterlijk voor elkaar. Onze beloftes, die maken we samen waar.” Wie werkt er bij LEGO Benelux? “Ons Benelux-team telt ongeveer 70 medewerkers: specialisten in sales, marketing en operations. De meesten zijn hoogopgeleid. Gevestigd in Brasschaat, voeren we een lokaal aanwervingsbeleid. Waarbij we wel streven naar

een evenwicht tussen Nederlandse en Belgische medewerkers.”

FICHE Filosofie: LEGO – de nummer één op de Belgische speelgoedmarkt – streeft naar beter dan het beste. Om ook morgen de grootste te zijn. Omschrijving: benieuwd naar het ultieme LEGO gevoel? Breng dan eens een bezoek aan de LEGO store in het Wijnegem Shopping Center, en verken er het volledige assortiment. Of neem er deel aan één van de verrassende activiteiten – voor jong én oud.

Ruiterijschool 5 – 2930 Brasschaat T 03 247 61 90 – sales.belgium@lego.com www.lego.com/nl-be

231


N O O R D E R KE M P E N

MA LLE

BURGEMEESTER HARRY HENDRICKX Alain De Laet en Arnt Proost. L IT EM

Oplossingsgerichte no-nonsense advocatuur Wat: dynamische advocaten, aangestuurd door de vennoten Alain De Laet en Arnt Proost, die uw dossier consequent als team behandelen en, indien opportuun, gespecialiseerde kantoren betrekken. Filosofie: via een betere, duidelijkere en vooral open communicatie met iedere cliënt constructieve oplossingen bedenken: “Wij kijken breder dan louter de technisch-juridische aspecten van een zaak en staan onze cliënten van bij het begin met advies op maat bij.” Specialismen: burgerlijk en handelsrecht. Het kantoor heeft ruime ervaring met kmo’s en behandelt incasso, contracten (huur/koop/verkoop), aansprakelijkheid, aanneming, vastgoed, notarieel- en vennootschapsrecht, alsook familiaal recht, verkeersrecht en expertises. Transparantie troef: “Via klare en duidelijke afspraken en een helder beeld van de gemaakte kosten en erelonen, vermijden we dat onze cliënten voor verrassingen komen te staan.”

Duboisstraat 48/2 – 2060 Antwerpen T 03 292 88 60 Meirakkerweg 18 – 2390 Malle info@litem.be – www.litem.be

24

“Wij streven naar synergie tussen onze ondernemingen” Malle is bekend dankzij haar trappistenbier Westmalle. Maar de Kempense gemeente heeft veel meer te bieden. “Als ondernemingsvriendelijke gemeente erkennen we het belang van lokale economie,” zegt burgemeester Harry Hendrickx. M.M.: Welke doelstellingen wilt u op economisch vlak realiseren? “Onze voornaamste doelstelling is de uitbreiding van industriezone De SchaafDelften op het terrein Hooyberg, met zeven ha. Alleen de aanleg van een ringweg rond Zoersel vormt nog een probleem. Ook willen we de Malse bedrijven hier houden en nieuwe bedrijven aantrekken. We proberen hiervoor gunstige omstandigheden, zoals lage belastingen, te scheppen.” M.M.: Hoe zien de plannen voor het industrieterrein eruit? “Door de grondschaarste willen wij niet meer rond elk terrein een groene zone inlassen. Rond de hele industriezone wordt wel een groene zone voorzien. Het plan is de bedrijven tegen elkaar te bouwen. Ze mogen hoger en dieper bouwen om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.” M.M.: Schrikt het mobiliteitsprobleem bedrijven af om zich hier te vestigen? “Samen met het provinciebestuur en wegen en verkeer denken we na over de ontsluiting van de Noorderkempen. De kmo-zone in Malle wordt in deze bijeenkomsten beschouwd als een van de kernzaken. Ondanks dit probleem bieden veel bedrijven zich aan om zich op het industrieterrein in Malle te kunnen vestigen.” M.M.: Waarin heeft Malle de afgelopen jaren geïnvesteerd? “Simpel: in mensen. Onze grootste investeringen waren het woonzorgcentrum en het administratief centrum van het OCMW. Ook de fiets- en voetpaden

“Ondanks het mobiliteitsprobleem bieden veel bedrijven zich aan om zich op het industrieterrein in Malle te kunnen vestigen.”

werden voorzien van verlichting. Nu zijn we bezig met een PPS-project in het centrum van Oostmalle. Het gebied zal bestaan uit een combinatie van wonen, cultuur en groen.” M.M.: Moedigen jullie lokaal ondernemerschap aan? “Zeker. We hebben een ambtenaar die in overleg met verschillende organisaties een onderbouwd lokaal economisch beleid op poten zet. Ondernemers kunnen met vragen en klachten bij haar terecht. We hebben bovendien een autonome vzw Bedrijvenpark Malle, die – samen met het gemeentebestuur – bijeenkomsten organiseert om synergie te creëren tussen de bedrijven.”


ON D ERN EMEN IN DE N OOR DE RK E MPE N

“ASK Romein gaf al vorm aan de Ghelamco Arena van AA Gent en het procesgebouw van Bayer in Antwerpen.” Ivan Vinck.

ASK ROMEI N

De toekomst is van staal en beton Bouwbedrijf ASK Romein is een belangrijke speler voor staal- en industriebouw in de Benelux. Van kleine bedrijfspanden tot ingenieuze bouwwerken. Met een jaarlijkse capaciteit van 30.000 ton staal geven ze vorm aan onder andere distributiecentra, kmo-gebouwen, petrochemische sites en offshore constructies. Hun sterkte? Ze ontwerpen, produceren én bouwen voor u.

Bouwproject van a tot z “Kennis is onze troef,” zegt Ivan Vinck, gedelegeerd bestuurder van ASK Romein. “Wij delen onze kennis met de klanten om de meest voordelige oplossing en de beste alternatieven te bieden. Staal of beton? Het eindresultaat primeert. ASK Romein levert een totaalformule, van ontwerp tot afwerking. En stelt één contactpersoon aan voor het hele proces. Resultaat? Een perfect project volgens de regels van de kunst binnen het afgesproken budget en tijdschema. Onze klant is koning.”

Veertig jaar vakmanschap

ASK Romein, dat is een sterk staaltje vakmanschap. Al veertig jaar leggen ze de lat hoog voor creaties in binnen- en buitenland. Ivan Vinck: “In de vestiging van Westmalle staan 120 gepassioneerde experts voor u klaar. Ze werken met het modernste machinepark en zijn thuis in de nieuwste productietechnieken.

De volautomatische samenstel- en lasrobot is een van de pronkstukken van ons huis. Dankzij deze machine garanderen we constante kwaliteit en snelheid en spelen we in op de toekomst.”

Slimme oplossingen

“ASK Romein gaf al vorm aan de Ghelamco Arena van AA Gent en het procesgebouw van Bayer in Antwerpen. Maar we bouwden ook de magazijnen van Katoen Natie in Kallo, goed voor een bebouwde oppervlakte van 680.000 vierkante meter.” “Hoe vroeger de klant ons betrekt, hoe beter wij het ontwerp kunnen afstemmen op de wensen. Bij ASK Romein is het optimaliseren van het beton- én staalontwerp gegarandeerd. Alle diensten zitten onder één dak, zo maken we het verschil. Hebt u een projectidee? Reken op ASK Romein voor uw slimme oplossingen.”

FICHE Filosofie: staal- en totaalbouwer voor elk projectformaat. Omschrijving: ASK Romein is aannemer en staalbouwbedrijf in één. Deze mannen van staal creëren, produceren en monteren industriële constructies. Aanbod: industriebouw, staalbouw, offshore.

Ambachtsstraat 33 – 2390 Westmalle T 03 320 24 00 – info.be@ask-romein.com – www.ask-romein.com

25


MA LLE RANKI N G

De 15 grootste bedrijven Hieronder vindt u een klassement van de – naar toegevoegde waarde – 15 grootste bedrijven in Malle. We zochten ze op in de meest recente Trends Top 100.000, die zich baseert op de prestaties in het jaar 2012. 1. ETAP

Werknemers: 130 - Afg. bestuurder: Luc Swinnen

Toegevoegde waarde: 21,99 miljoen euro Sector: verlichting, fabricage en verkoop Werknemers: 382 - Afg. bestuurder: Crist’l Joris

9. I.K.A.

2. Natra Allcrump Toegevoegde waarde: 18,82 miljoen euro Sector: chocolade en suikerwaren Werknemers: 201 - Afg. bestuurder: Joris Van Looveren

3.Trappisten van Westmalle Toegevoegde waarde: 10,07 miljoen euro Sector: brouwerijen en aanverwanten Werknemers: 45 - Afg. bestuurder: Philippe Van Assche

4. ASK Romein Malle Toegevoegde waarde: 8,87 miljoen euro - Sector: bouwondernemingen Werknemers: 117 - Afg. bestuurder: Marinus Davidse

5. GET Toegevoegde waarde: 7,90 miljoen euro - Sector: tijdsregistratie Werknemers: 98 - Afg. bestuurder: Yves D’Hooge

6. Mintjens K. Meubelfabriek Toegevoegde waarde: 7,20 miljoen euro - Sector: meubelindustrie Werknemers: 198 - Afg. bestuurder: Carl Mintjens

Toegevoegde waarde: 5,42 miljoen euro Sector: intercommunales - Afg. bestuurder: Johan Verzyck

10. Ecover Toegevoegde waarde: 5,23 miljoen euro Sector: onderhoudsmiddelen, productie en handel Werknemers: 49 - Afg. bestuurder: Philip Malmberg

11. Oostmalle Cars Toegevoegde waarde: 4,38 miljoen euro Sector: autocarbedrijven Werknemers: 75 - Afg. bestuurders: Hugo Wouters en Herman Claes

12. Hacos Toegevoegde waarde: 3,61 miljoen euro - Sector: machinebouw Werknemers: 51- Afg. bestuurders: Patrick Ducornait en Peter Van Meulenbeke

13. D.K. Invest Toegevoegde waarde: 3,54 miljoen euro Sector: immobiliën, kantoor- en bedrijfsgebouwen Afg. bestuurder: Jan Theeuwes

14. Peethultra Transport

7. Fingo Toegevoegde waarde: 6,60 miljoen euro Sector: bouwmaterialen, productie Werknemers: 47 - Afg. bestuurder: Marc Van Cauwenbergh

8. Pasec Toegevoegde waarde: 6,02 miljoen euro - Sector: verpakking

Toegevoegde waarde: 3,43 miljoen euro - Sector: transport, logistiek Werknemers: 53 - Afg. bestuurder: Roland Peeters

15. Europe Chocolate Company Toegevoegde waarde: 3,29 miljoen euro Sector: chocolade en suikerwaren - Werknemers: 35 Afg. bestuurder: Eric Van Tichelen

A R C H I T E C T U R E TA I L O R E D T O Y O U R N E E D S

industrie

projectontwikkeling

villabouw

renovatie

Antoon de Lalaingstraat, 1 bus 4 – 2320 Hoogstraten – T 03.314.22.92 – info@architecten-vbhvl.be – www.architecten-vbhvl.be 26


Hans Jacobs. J ACOB S B EVEILIG IN G

“Wij garanderen uw veiligheid” Als de economie sputtert, draait de inbraak op volle toeren. Jacobs beveiliging zorgt ervoor dat u zelfs dan geen ongewenste bezoekers hoeft te vrezen. De installateur bouwde in een korte tijdspanne een nationaal cliënteel op. Nadat Hans Jacobs de gelijknamige eenmanszaak in 2005 oprichtte, evolueerde het bedrijf in 2008 tot een bvba. “Wij installeren zowel bij kmo’s als bij particulieren totale beveiligingsconcepten, bestaande uit inbraakbeveiliging, camerabewaking, branddetectie, toegangscontrole en/of kluizen. Onder meer dankzij onze 24/24 uur-permanentiedienst, erkent zowel het ministerie van Binnenlandse Zaken als het verzekeringswezen (INCERT) ons als installateur.” Het zeskoppige team van Jacobs excelleert op vlak van properheid: alle bekabeling wordt netjes weggewerkt. “We werken alleen met materialen van topkwaliteit. Die kunnen onze klanten komen bezichtigen in de moderne showroom van onze nieuwe vestiging in Oostmalle. Als zaakvoerder hecht ik het grootste belang aan persoonlijk contact en aan het opstellen van aangepast beveiligingsadvies, dat de leidraad vormt voor elk concept.”

Hoogstraatsebaan 51 – 2390 Oostmalle T 03 464 03 37 – info@jacobsbeveiliging.be – www.jacobsbeveiliging.be

27


K A LMTH OUT

LUKAS JACOBS, BURGEMEESTER KALMTHOUT

“Letterlijk ruimte creëren” Tewerkstelling is een zaak van iedereen. CD&Vburgemeester Lukas Jacobs legt uit hoe ze er in Kalmthout werk van maken. ”Als gemeente van bijna 18.000 inwoners kent Kalmthout al jaren een relatief lage werkloosheidsgraad van rond de 4,5 %. Daarmee scoren we erg goed in de Noord-Antwerpse regio. De nabijheid van de haven van Antwerpen speelt daarin een belangrijke rol: bijna een kwart van de Kalmthoutse beroepsbevolking is (on)rechtstreeks tewerkgesteld in de haven.” Daarnaast creëert het gemeentebestuur in Kalmthout letterlijk ruimte voor de bedrijven. “We zijn bezig met de ontwikkeling van de kmo-zone Bosduin, bijna 30 ha groot. In tegenstelling tot verschillende buurgemeenten, is er in Kalmthout op termijn nog een groot aanbod aan bijkomende ruimte voor bedrijven. Na de zone Bosduin, die bijna vol is, maken we straks werk van de ontwikkeling van het bedrijventerrein Rijkmaker, aan de grens met Essen. Daar zal opnieuw meer dan 20 ha omgezet kunnen worden in een bedrijvenzone.”

Winkelcentra en jobbeurs

Via een actieve aanpak willen ze in Kalmthout voor meer jobs zorgen. “Zo hebben we geen specifieke bedrijfsbelastingen, investeren we in de winkelcentra en organiseerden we een jobbeurs met meer dan 500 bezoekers. Er zijn ook allerlei vormen van sociale tewerkstelling.” De werken aan het winkelcentrum De Beek starten nog dit jaar. Die openbare ruimte wordt helemaal vernieuwd, met heel wat bijkomende parkeerplaatsen.

RANKI N G

De 10 grootste bedrijven Hieronder vindt u een klassement van de – naar toegevoegde waarde – 10 grootste bedrijven in Kalmthout. We zochten ze op in de meest recente Trends Top 100.000, die zich baseert op de prestaties in het jaar 2012. 1.Van Gool Noordvlees Toegevoegde waarde: 9,65 miljoen euro - Sector: vleesindustrie Werknemers: 104 - Afg. bestuurder: Dirk Nelen

2. Pelckmans Uitgeverij Toegevoegde waarde: 7,97 miljoen euro - Sector: uitgeverijen Werknemers: 43 - Afg. bestuurder: Thom Pelckmans

3. Bruynseels-Vochten Toegevoegde waarde: 5,73 miljoen euro Sector: afwerking Werknemers: 82 - Afg. bestuurders: Marcel Vochten en Guido Bruynseels

4. Jozef Michel Oud Papier Toegevoegde waarde: 4,49 miljoen euro Sector: recuperatie & recyclage Werknemers: 49 - Afg. bestuurders: Robert Michel en Phillip Michel

5.Vermeiren Toegevoegde waarde: 4,00 miljoen euro Sector: medische en farmaceutische apparatuur en uitrusting Werknemers: 65 - Afg. bestuurder: Patrick Vermeiren

6. Bruvo Toegevoegde waarde: 3,63 miljoen euro Sector: bouwmaterialen, productie Werknemers: 62 - Afg. bestuurders: Marcel Vochten en Guido Bruynseels

7. Pipelife Belgium Toegevoegde waarde: 3,57 miljoen euro Sector: buizen, pijpen, pijpleidingen, fabricage Werknemers: 45 - Afg. bestuurder: Dick Wiedijk

8. Wouters Brood&Patisserie Toegevoegde waarde: 3,06 miljoen euro Sector: brood, banket, koekvervaardiging Werknemers: 47 - Afg. bestuurders: Bert Wouters en Chris Wouters

Burgemeester Lukas Jakobs: “Nu de kmo-zone Bosduin bijna vol is, zullen we ook het bedrijventerrein Rijkmaker ontwikkelen.”

9. Meeusen Kalmthout Toegevoegde waarde: 2,23 miljoen euro Sector: auto’s, verkoop & garage Werknemers: 23 - Afg. bestuurder: Pierre Meeusen

10. Dejongh Jos Bouwondern. Toegevoegde waarde: 2,17 miljoen euro Sector: bouwondernemingen Werknemers: 42 - Afg. bestuurder: Jos Dejongh

28


Feestzalen

De Kievit

Clark Ommeganck begon in de begin jaren ‘80 aan een traiteurzaak. Na amper een jaar mocht hij bij zijn grootouders in de tuin, Korte Heuvelstraat 14 te Kalmthout een feestzaal en parking bouwen. Vijf jaar later kwam de hoeve tegenover de familie Ommeganck te koop staan. Vrij snel werd deze hoeve aangekocht om een feestzaal te openen. De hoeve werd afgebroken, de stenen werden met de hand, één voor één proper gemaakt om erna op de oude parking de tweede feestzaal op te bouwen. Waar de hoeve stond werd een parking gemaakt. Zo ontstonden de feestzalen ‘De Kievit’ en is intussen na 33 jaar een vaste waarde voor Kalmthout. In 2010 werd feestzalen ‘De Kievit’ onder handen genomen en volledig gerenoveerd.

We hebben ondertussen twee grote zalen en twee kleine zalen. En daar bovenop een zeer mooie pergola met zicht op de tuin. Vandaag de dag geniet deze prachtge feestlocatie een uitstekende reputatie bij een gevarieerd publiek van particulieren, bedrijven en verenigingen. Wij verzorgen graag Uw feest, evenement, meeting of receptie tot zelfs aan huis. Sinds kort is Wes Truyen de toekomst van feestzalen ‘De Kievit’.

www.feestzalendekievit.be

29


N O O R D E R KE M P E N

WUUS T W E Z E L

DIETER WOUTERS, BURGEMEESTER WUUSTWEZEL

“Open ruimte biedt ons extra armslag” Burgemeester Dieter Wouters leidt de gemeente Wuustwezel met veel overtuiging en dynamiek. Wanneer knelpunten zijn pad kruisen, probeert hij die via constructieve communicatie op te lossen. Hij omschrijft zichzelf als een echte coach. die over gans Europa hun exclusief product aanleveren. Tot slot is ook Fluxus bekend omwille van zijn gasopslag in onze gemeente.” M.M.: Hoe groot is de invloed van de bedrijfswereld op de politieke besluitvorming in uw gemeente? “Dat valt wel mee. Wanneer we samen met Voka en Unizo een ondernemersavond organiseren, voeren we een open dialoog met een grote groep bedrijfsleiders. Als we hen kunnen ondersteunen, laten we dat zeker niet na.”

Dieter Wouters.

M.M.: Wat zijn de economische troeven van de gemeente Wuustwezel? Dieter Wouters: “We tellen intussen bijna 20.000 inwoners en dat maakt ons interessant voor een aantal bedrijven, zoals o.a. supermarktketens. Bovendien beschikken we over een jonge bevolking waaronder een heleboel tweeverdieners. Een derde belangrijke troef, zowel economisch als ecologisch, is ongetwijfeld de grote open ruimte. Dat biedt mogelijkheden voor kmo-zones. Zo komt er binnenkort nog een extra zone in het centrum.” M.M.: Wat zijn de grootste economische uitdagingen voor de gemeente? “Mobiliteit, want de grootste werkgever voor onze bevolking is nog steeds de Antwerpse Haven. Daarom vind ik het bijzonder jammer dat er minder i.p.v. meer treinverbindingen komen tussen Antwerpen en Brecht. Het gevolg is dat veel mensen in Wuustwezel en de nabije regio aan de slag willen. De vraag naar lokale werkgelegenheid is groot, maar daar zijn niet altijd mogelijkheden voor.” M.M.: Wie zijn de bekendste ondernemers in de gemeente? “Transportbedrijf Hens en aluminiumspecialist Vorsselmans, die 145 mensen tewerkstelt. Maar ik vermeld ook graag de vele land- en tuinbouwers die ondermeer aardbeien, melkproducten en plantgoed produceren. Zo is er boomkwekerij Solitaire 30

M.M.: Hoe verzoen je de algemene verlangens met de wensen van ondernemers? “Af en toe zijn conflicten onvermijdelijk. Maar ondanks de verminderde verdraagzaamheid, proberen we niet constant toe te geven aan de individuele klager. Anderzijds organiseren de bedrijven ook regelmatig opendeurdagen om een goede verstandhouding met de bewoners te vrijwaren.” M.M.: Welke maatregelen neemt het gemeentebestuur om lokaal ondernemerschap aan te moedigen? “Zoveel mogelijk meedenken met die lokale ondernemers. We stimuleren o.a. de diversiteit op de kmo-zones, bieden een ondernemingsloket aan waar iedere starter terecht kan met zijn vragen, trachten voldoende parkeerterreinen te voorzien en werken aan een cafévriendelijk horecabeleidsplan.” M.M.: Heeft u nog tijd voor netwerking binnen de bedrijfswereld? “Dat vind ik enorm belangrijk. Zo bezoek ik alle opendeurdagen, want hoe meer inwoners je beter leert kennen, des te aangenamer werken. We organiseerden ook een enquête over het imago van Wuustwezel. Naast stabliteit en een goed bestuur vinden een aantal mensen onze gemeente ook saai. Daar moeten we dus aan sleutelen.” M.M.: Vergt het besturen van een gemeente goede management skills? “Ik ben jaloers op privébedrijven die hun werknemers veel meer kunnen aanmoedigen op financieel vlak. Dat kan een gemeente niet, waardoor we steeds dreigen goede krachten te verliezen. We kunnen er enkel naar streven dat onze medewerkers fier zijn dat ze voor de gemeente werken. Daarom probeer ik een zo goed mogelijke coach te spelen...” Ruud Van De Locht


N O O R D E R KE M P E N

Antoine Wouters. BO OM K W EK ERIJ WOUTERS

De natuur als leermeester en bondgenoot Antoine en Nicole Wouters zijn nu bijna 20 jaar de bezielers van een 50 ha tellende professionele boomkwekerij. De voorbije vijf jaar focusten zij met hun acht medewerkers op maximale duurzaamheid en weren ze het gebruik van chemische producten zo veel mogelijk. “Afstand nemen van chemie is de enige optie om een land- en tuinbouwbedrijf als het onze naar de toekomst te leiden,” beklemtoont Antoine Wouters. “Tegen 2023 wordt onze sector verplicht het gebruik van chemicaliën met 80 % terug te dringen. Daar begin je maar beter meteen aan.”

Fascinerend

Boomkwekerij Wouters voegde de daad bij het woord en liet zich inspireren door de natuur zelf, waar er weinig of geen problemen met ziektes opduiken als je de natuur ongemoeid zijn gang laat gaan. Antoine Wouters: “De natuur is fascinerend en we moeten ervan leren om er optimaal mee samen te werken. Wij hebben de voorbije jaren onafgebroken geïnvesteerd in het beter begrijpen van de natuurlijke verweermiddelen. Dankzij observatie en analyse hebben we onze werkwijze bijgestuurd en opnieuw geëvalueerd. Dat alles terwijl we ons bedrijf ook operationeel rendabel hielden.” Boomkwekerij Wouters heeft de voorbije drie jaar het gebruik van chemische middelen met 60 % teruggedrongen en is vastberaden dat de komende jaren nog veel verder terug te dringen.

Marcus J.J. Van den Keybus. SEDLEX

Juridische expertise in de breedste zin Marcus J.J. Van den Keybus is als advocaat ingeschreven aan de balie te Antwerpen sinds 1979 en de vaste vertegenwoordiger en het aanspreekpunt van het kantoor Sedlex. Sedlex verstrekt advies, verleent bemiddeling, voert procedures en behartigt belangen i.v.m. uiteenlopende juridische issues. Mr. Van den Keybus: “Mijn expertise strekt zich uit over een groot rechtsgebied. Eigenlijk doen cliënten een beroep op mijn diensten voor alle rechtstakken, met uitsluiting van fiscaal recht, sociaal recht en strafprocesrecht. Vooral op het gebied van verbintenisrecht, goederenrecht, verzekerings- en verkeersrecht, aannemingsrecht e.a. handelsrecht kan ik bogen op een jarenlange ervaring.”

Efficiënt netwerk

Om de kwaliteit en flexibiliteit van de juridische bijstand te waarborgen onderhoudt het kantoor samenwerkingsverbanden met diverse advocaten(kantoren) in België en Nederland. “Naargelang het dossier doe ik een beroep op een gespecialiseerde jurist, om een optimale service te kunnen verzekeren. Mijn missie is en blijft personen of vennootschappen advies, bijstand en/of vertegenwoordiging te verlenen in de meest diverse rechtsmateries.”

Sedlex Advocatenkantoor

Boomkwekerij Wouters Peerdsvenweg 21 – 2990 Wuustwezel – T 03 669 86 10 info@boomkwekerijwouters.be – www.boomkwekerijwouters.be

Bredabaan 311 – 2990 Wuustwezel T 03 669 64 39 – m.vdkeybus@sedlex-advocatenkantoor.be www.sedlex-advocatenkantoor.be

31


N O O R D E R KE M P E N

W UUS T W E Z E L

RANKI N G

De 10 grootste bedrijven Hieronder vindt u een klassement van de – naar toegevoegde waarde – 10 grootste bedrijven in Wuustwezel. We zochten ze op in de meest recente Trends Top 100.000, die zich baseert op de prestaties in het jaar 2012. 1.Verellen Toegevoegde waarde: 8,33 miljoen euro - Sector: tabak Werknemers: 78 - Afg. bestuurders: Erik Verellen en Frank Verellen Bart en Marc Adriaensen. A LUM A RC

Vlekkeloze service voor aluminium ramen en deuren Hoogwaardige ramen en deuren zijn van groot belang voor ieder gebouw. Alumarc uit Wuustwezel biedt voor elke vraag het meest geschikte product en zorgt voor een punctuele productie en plaatsing. Acht jaar nadat vader Marc en zoon Bart Adriaensen aan de wieg van Alumarc stonden, geldt de onderneming zowel op de particuliere als op de projectmarkt als een kwalitatieve aanbieder van ramen, deuren en nevenproducten. “In ons eigen productieatelier vervaardigen vijf specialisten aluminium ramen en deuren van topkwaliteit. Hiervoor werken we samen met gereputeerde merken als Sapa Building Systems (profielen) en Saint-Gobain (glas). Via onze vaste onderaannemers nemen we ook de plaatsing voor onze rekening,” zegt Bart Adriaensen. Alle ramen van Alumarc hebben een CE-markering. “We investeerden vorig jaar in een CNC-gestuurde doorvoermachine en zullen volgend jaar investeren in een nieuw te bouwen bedrijfspand. Samen met de familiale aanpak moet dat ons toelaten om ook in de toekomst een mooie groei te kunnen realiseren in de diverse segmenten.”

2. Hens Toegevoegde waarde: 6,78 miljoen euro Sector: burgerlijke bouwkunde, utiliteitsbouw, wegenwerken en waterbouw Werknemers: 74 - Afg. bestuurders: Frank Hens en Alois Hens

3.Vorsselmans Toegevoegde waarde: 4,53 miljoen euro Sector: schrijnwerk (hout, metaal, PVC,…) Werknemers: 81 - Afg. bestuurder: Mark Vorsselmans

4.V.W.Tuinderijen Toegevoegde waarde: 3,34 miljoen euro Sector: groente-industrie, fruitindustrie Werknemers: 37 - Afg. bestuurder: John Vermeiren

5.Vorsselmans Montagebedr. Toegevoegde waarde: 2,69 miljoen euro Sector: bouwondernemingen Werknemers: 40 - Afg. bestuurder: Mark Vorsselmans

6. H.G.T. Toegevoegde waarde: 2,18 miljoen euro - Sector: kipwagentransport Werknemers: 32 - Afg. bestuurders: Alois Hens en Frank Hens

7. Menda Toegevoegde waarde: 2,11 miljoen euro Sector: bouwondernemingen Werknemers: 43 - Afg. bestuurders: Luc Hens en Karl Hens

8. Aertsen & Partners Toegevoegde waarde: 2,02 miljoen euro Sector: verzekeringen, tussenpersonen, underwriters, makelaars Werknemers: 29 - Afg. bestuurders: Frans Aertsen, Stan Boden, Peter Aertsen en Hans Huybrechts

9. Aernouts Swa Toegevoegde waarde: 1,71 miljoen euro Sector: recuperatie en recyclage Werknemers: 11 - Afg. bestuurder: Swa Aernouts

10.Van de Locht Guy Nijverheidsstraat 7 – 2990 Wuustwezel T 03 297 59 90 – info@alumarc.be – www.alumarc.be

32

Toegevoegde waarde: 1,68 miljoen euro Sector: bouwondernemingen Werknemers: 18 - Afg. bestuurder: Guy Van de Locht


N O O R D E R KE M P E N

GL A Z EN WA SSERIJ M ERC ATOR

Ramen zijn visitekaartje van uw gebouw Guido Peeters.

Het imago van uw bedrijf valt of staat met de eerste indruk. En dan zijn schone ramen een must. Bij Mercator Glazenwasserij hebben ze een jarenlange ervaring in de reiniging van ramen, veranda’s, zonnepanelen en naamborden. Alles wordt letterlijk tot in de puntjes verzorgd. Geen vuile hoeken, strepen of vegen, alleen het beste is goed genoeg. Het verhaal van glazenwasserij Mercator gaat terug tot het jaar 1962. “Mijn vader was glazenwasser en ik heb de knepen van het vak bij hem geleerd,” vertelt zaakvoerder Guido Peeters. “Ruiten reinigen is me als het ware met de paplepel ingegeven.” Vandaag werkt Guido Peeters met drie deskundige glazenwassers die elk werk aankunnen. Glazenwasserij Mercator focust zowel op kmo’s als op woningbouw. Met het modernste materiaal en hoogtewerkers vormen ook moeilijk bereikbare plaatsen geen probleem.

osmosewater. “Alle bestanddelen zijn uit het leidingwater gefilterd en het is ontdaan van alle mogelijke verontreinigingen,” legt Guido Peeters uit. “Zodra dit water in contact komt met een vuil oppervlak, neemt het gemakkelijk allerlei bestanddelen op, en laat het schone, streepvrije glazen na. Door osmosewater te gebruiken kunnen we chemicaliën en detergenten vermijden, wat deze oplossing tot de meest milieuvriendelijke maakt van de markt. En uw ramen blijven langer schoon!”

Langer proper dankzij osmosewater

Reinig regelmatig uw zonnepanelen

Glazenwasserij Mercator gaat prat op hoogstaande kwaliteit en precisiewerk. “We zemen niet alleen ramen, ook kaders en kozijnen worden telkens grondig mee gepoetst, met milieuvriendelijke reinigingsmiddelen.” Voor de buitenkant van de ruiten en moeilijk bereikbare plekken kunt u zonder meerprijs kiezen voor reiniging met

FAMILIAAL VERTROUWEN, OFFERTE OP MAAT Zaakvoerder Guido Peeters hecht veel belang aan de familiale sfeer van Glazenwasserij Mercator. “Dat zorgt voor een stevige vertrouwensband met onze klanten. Zo komen we altijd zelf langs om uw woning of kantoor te bekijken en een offerte op maat te maken. Want ieder gebouw is anders en vergt een andere aanpak.”

Ook het reinigen van uw zonnepanelen laat u best over aan het deskundig vakmanschap van Glazenwasserij Mercator. Guido Peeters raadt aan om dit regelmatig te laten doen. “Zonnepanelen die vuil zijn, of bedekt met bladeren, stof, zoutaanslag of mos, kunnen minder zonnestralen opnemen. Hierdoor zal het rendement en uw groene investering sterk dalen. En regelmatig reinigen zorgt ook voor een langere levensduur van uw zonnepanelen!”

gedreven door vakmanschap Hallebaan 90 – 2390 Malle T 03 830 16 41 – info@mercatorcleaning.be – www.mercatorcleaning.be

33


BOUW

Bouwsector toont zich creatief op Batibouw Ook dit jaar kon Batibouw weer rekenen op massale aandacht van zowel professionals als particulieren. Honderden standhouders benadrukten het innovatieve karakter van de bouw. Dat was ook zichtbaar in de Belgian Building Awards die naar goede gewoonte uitgereikt werden.

Architectuur Awards: grenzen vervagen

uitzonderlijk zelfs twee winnaars: Gemeenschapshuis Westvleteren (architectenbureau Tom Vanhee) en kinderdagverblijf De Strandloper (De Smet-Vermeulen architecten). In Westvleteren ligt een bestaande constructie aan de basis van een origineel project. De architect bouwde nieuwe volumes op oude ‘ruïnes’ en creëerde

Architectenbureau Tom Vanhee bouwde voor Gemeenschapshuis Westvleteren nieuwe volumes op oude ‘ruïnes’ en creëerde zo een compromisloos ‘patchwork’ van oud en nieuw.

De bouwsector kan niet zonder kwaliteitsvolle architectuur. En daaraan was er het afgelopen jaar geen gebrek, getuigden de laureaten van de Architectuur Awards. Tenminste in de categorie ‘niet-residentieel gebouw van het jaar’. Uit de selectie van vijf projecten selecteerde de jury

Kinderdagverblijf De Strandloper formuleert een origineel antwoord op de stelling dat kinderen in een crèche afgesloten moeten zitten.

zo een compromisloos ‘patchwork’ van oud en nieuw, waarbij de gedurfde keuze voor baksteen het project een extra sterk karakter verleent. Kinderdagverblijf De Strandloper formuleert dan weer een origineel antwoord op de stelling dat kinderen in een crèche afgesloten moeten zitten. Door patio’s als buitenruimtes aan te leggen en daar dezelfde materialen en kleuren als binnen te gebruiken, doen de architecten de grens tussen binnen en buiten vervagen. In de categorie ‘residentieel gebouw van het jaar’ ging het er anders aan toe. De geselecteerde projecten van Cuypers & Q architecten, LOW architecten, Architectuuratelier 9a en Collectief Noord Architecten, konden op bijval rekenen, maar overtuigden de jury te weinig om tot winnaar uitgeroepen te worden.

Pure Tiles, exclusieve metalen tegels. De metalen tegels worden volgens het ambachtelijk proces vervaardigd in een zandmal en daarna verder verfijnd met de hand. Kleine imperfecties benadrukken de karakteristieke uitstraling. Deze tegels stralen pure luxe uit en geven het interieur een extra waarde!

FOLLOW US ON

34


Energiezuinig en bruisend innoveren

De innovatie op Batibouw komt van overal, maar volgens de Confederatie Bouw dit jaar toch vooral uit het Limburgse Hamont. Ze schonk de Innovation Award aan Bouwonderneming Marc Ceelen, die zich sinds 2009 toelegt op energiezuinig bouwen op basis van betaalbare processen. Voor de luchtdichtheid, die alsmaar belangrijker wordt in de moderne woningbouw, maakt Marc Ceelen gebruik van een speciale dorpel om koudebruggen weg te werken en van raamkaders die onmiddellijk in de binnenmuur ingemetseld worden.” Maar innovatie nam ook andere vormen aan op Batibouw. Wat te denken van Grohe Blue bijvoorbeeld. Deze kraan won dan wel geen award, maar heeft een opmerkelijk energiezuinig en groen kantje. Je kan er rechtstreeks

De Grohe Blue biedt gekoeld en gefilterd plat water en bruiswater. Of hoe je kraanwater naar een hoger niveau kan tillen.

gekoeld en gefilterd drinkwater mee tappen, maar ook bruiswater door toevoeging van koolzuur. Door leidingwater te herwaarderen, boort Grohe een groot ecologisch potentieel aan omdat zo het transport van flessenwater overbodig wordt.

Belg scoort met internationale architectuur De Belgische bouwsector blijft niet binnen de landsgrenzen en dat geldt de laatste jaren steeds meer voor architectuurtalent. Belgische architecten en Julien De Smedt realiseert met zijn bureau JDS Architects ge- architectenbouwen van Oslo tot Istanbul en bureaus reaShanghai. liseren prestigieuze projecten over heel de wereld. De

Belgisch-Deense architect Julien De Smedt behoort ongetwijfeld tot dat selecte kransje. Na zijn architectuurstudies kwam hij terecht bij Rem Koolhaas in Rotterdam. Daarna volgden Kopenhagen, waar zijn carrière in een stroomversnelling geraakte, en kantoren in Brussel en Shanghai. Als oprichter en manager van JDS Architects combineert De Smedt verschillende domeinen, van architectuur tot interieurinrichting en design. Dat resulteert in opmerkelijke projecten, zoals een skischans in Oslo of de VM Houses in Kopenhagen. De geknipte figuur met andere woorden, om de International Award op Batibouw in ontvangst te nemen.

MEUBILAIR VOOR KANTOREN HORECA SCHOLEN … EN U

35


BOUW

Living en badkamer smelten samen

De Japanse studio Nendo liet zich hiervoor inspireren door de leefwereld buiten de badkamer. Dat resulteert in een

geslaagde versmelting van licht en water. Of hoe woon- en badkamer in elkaar overvloeien.

Antwerps bedrijf scoort met afgedankt krantenpapier De AxorNendo van Hansgrohe brengt een stukje living in de douche.

Ook liefhebbers van design konden hun hartje ophalen op Batibouw. Maar de Design Award kan maar één keer uitgereikt worden en dit jaar kwam die eer toe aan de ‘AxorNendo’ van de Duitse kranenspecialist Hansgrohe. De jury was onder de indruk van de vernieuwende benadering voor badkamerbeleving en het speelse design van deze ‘lampdouche’.

Davy De Rijck (commercieel directeur van Isoproc) ontvangt de Eco Award van staatssecretaris Melchior Wathelet.

Isoproc uit Mechelen kreeg op Batibouw de Eco Award uit handen van

staatssecretaris voor Leefmilieu en Energie Melchior Wathelet (cdH). Deze onderscheiding gaat naar de onderneming die het meest milieuvriendelijke product voorstelt of de meest opvallende nieuwe ecologische productiemethode hanteert. Isoproc overtuigde met de i3 cellulose-isolatie. Dit duurzame materiaal wordt volledig in België ontwikkeld en gefabriceerd. Door de lage densiteit is er bovendien minder materiaal nodig voor hetzelfde isolatieniveau. De cellulose wordt gemaakt van afgedankt krantenpapier en kan op haar beurt ook gerecupereerd of hergebruikt worden.

ARCHITECTONISCH BETON BETON ARCHITECTONIQUE terrassen - kroonlijsten gevel-elementen kolommen - inkomzuilen en luifels terrasses - corniches éléments de façades colonnes - piliers et auvents Schollebeekstraat 74/1 - 2500 Lier www.stijlbeton.be - info@stijlbeton.be T. 03 480 01 52 36


Jef Van Oevelen.

St. Vincentius.

St. Vincentius.

A RC HI T EK T ENBURO JEF VAN OEV ELEN

“De gedachte is de grens van de architectuur, niet het budget” “Architecten moeten meer betrokken worden bij het ontwikkelen van publieke ruimtes. De keuze tussen bouwen of niet bouwen, massa of leegte bepaalt de kwaliteit en identiteit van deze ruimte,” zegt architect en voormalig docent Jef Van Oevelen. Het merendeel van de projecten van Architektenburo Jef Van Oevelen, 24 architecten sterk, strekt zich uit over de hele provincie Antwerpen. Of het nu gaat om een school, kantoorgebouw, zorginstelling, woningbouw of gemeentehuis, aan de basis van een goede architectuur ligt conceptueel denkwerk, stelt Jef Van Oevelen. “Dit denkproces is de eerlijkheid en de heerlijkheid van ons vak. Als architect zoek je naar een stukje objectiviteit, een stukje ‘waarheid’ in de dingen om ons heen.”

Klooster in Duffel “Eén van onze projecten, waar we nu aan werken is een nieuwe ‘woonvorm’, een woning voor enkele zusters naast het klooster in Duffel. Dat houdt uiteraard in dat je nadenkt over de wijze waarop men er wil wonen. Maar ook dat je verder kijkt, naar de herbestemming van deze woonvorm als het aantal zusters over zovele jaren zal afnemen, en naar de relatie met het woonzorgcentrum dat er naast wordt gebouwd. Dat vind ik het 38

leuke van de architectuur, dat ‘nadenken over heden en toekomst’. Daar ligt ook de grens van de architectuur, in de gedachte, niet in het budget.” Publieke ruimten zijn ruimten, gebouwde en niet-gebouwde plekken, die ten dienste staan van een groep mensen, een gemeenschap, een dorp, gebruikers, bewoners, leerlingen, enzovoort. “Architectuur heeft eigenlijk altijd met wonen te maken, met een plek waar mensen verblijven en zich goed willen voelen,” zegt Jef Van Oevelen die meer dan 20 jaar les gaf aan architectuurstudenten. “Bij het ontwikkelen van publieke ruimten staat het algemeen belang voorop. Daarom is het de taak van de architect om vooraf te overleggen met de betrokkenen. Met de gebruikers en bewoners, met de mensen die in die gebouwen werken en wonen of het gebouw zullen bezoeken, met de verantwoordelijken, de beleidsmensen, de betrokken stadsdiensten, enzovoort. In al die behoeften dan een soort van gemeenschappelijke noemer zoeken, een visie ontwikkelen en een antwoord

formuleren, dat is de opdracht. Net dat zoeken naar mogelijkheden en scenario’s maakt het boeiend. Het is alleszins die richting die we verder uit willen met dit kantoor.” Auxilia.


Van Celsthuis.

Van Celsthuis.

Morfologie bepaalt de beleving

Projecten Architektenburo Jef Van Oevelen:

Als het om architectuur gaat, voelt Jef Van Oevelen zich bekommerd om de morfologie. “De bekommernis van een architect over wat hij al dan niet zal realiseren heeft vaak met de morfologie van een plek te maken. Met het nadenken over de verhoudingen tussen hoogte en breedte, massa en leegte, afstand en nabijheid, openheid en geslotenheid. Neem het bekende Conscienceplein in Antwerpen en beeld je in dat de randen er maar half zo hoog zouden zijn dan nu. Dan heb je dat plein niet meer. Dat heeft alles met vorm te maken.”

1. Woonzorgcentrum Kalmthout Het bureau werkt op dit moment aan de renovatie en nieuwbouw van een woonzorgcentrum in Kalmthout dat begin 2015 zal worden opgeleverd. Het nieuwe geheel is een nieuwe herkenbare uitbreiding van de omgeving. Dankzij de instap van externe partners (CM, Assist, WGK, …) worden ook de drempels geminimaliseerd. Voor demente bejaarden wordt een geborgen binnentuin gemaakt. De uitbreiding en renovatie gebeuren met een minimale hinder en maximale bewoonbaarheid voor de huidige bewoners.

Hoe beoordeelt Jef de huidige vormgeving van onze publieke ruimten? “We gaan erop vooruit, gelukkig. Onder meer het Vlaams Bouwmeesterschap heeft in dit proces een inspirerende rol als aanjager en bewaker. Meer en meer opdrachten worden via het departement van de Vlaams Bouwmeester geïnitieerd, afgewogen en beslist via architectuurwedstrijden. Ook gemeentebesturen kiezen tegenwoordig sneller dit kanaal, eerder dan hun eigen oude kanalen op te zoeken.”

2. Nieuwbouw in een stedelijke context Op de hoek van St-Jacobsmarkt en St-Annastraat in het centrum van Antwerpen ontwierp het bureau een nieuw medisch centrum. Na afbraak van het bestaande medisch centrum kwam hier een onthaal, opleidingscentrum, bibliotheek, auditorium, enzovoort. Het overblijvende bouwvolume werd ingevuld met een mengeling van 34 verschillende maar kwalitatieve appartementen. Op deze wijze ontstond een gebouw

ARCHITECTUURWEDSTRIJDEN Architektenburo Jef Van Oevelen telt 24 medewerkers, allemaal architecten. “We nemen vaak deel aan architectuurwedstrijden, zelfs op ‘no cure no pay’ basis,” zegt Jef Van Oevelen. “In volledige onafhankelijkheid doen we onderzoek, gaan we op zoek naar die objectiviteit, die waarheid achter de dingen in onze omgeving, formuleren we een visie en dienen we een eigen project in. Bij de doorzetting van dergelijke opdracht weet je duidelijk dat je grotendeels op dezelfde lijn zit.”

Auxilia Interieur.

dat een maximale mengeling heeft van gebruikers, en daardoor een waardevolle invulling wordt van dit deeltje van de stad. 3. Bijzondere jeugdzorg Het Van Celsthuis op het Kiel in Antwerpen is een voorziening binnen de Bijzondere Jeugdzorg, en is bestemd voor jongeren die zich in een problematische opvoedingssituatie bevinden. In opdracht van Emmaus ontwierp het architectenbureau een duidelijke structuur die overzicht en herkenning biedt voor de jongeren. Het geheel van de site werd herdacht, door de inbreng van private woningen, appartementsgebouwen en een binnenplein. Het hele project, een nieuw stukje stad, is een evenwichtsoefening in openheid en geslotenheid, publieke ruimtes en privacy, in alle geledingen.

ARC HITEK TENBU RO JEF VAN OEVEL EN Geestenspoor 54 – 2180 Ekeren T 03 542 65 40 architektenburo@jefvanoevelen.be www.jefvanoevelen.be

39


BOLC KMANS

Onze klanten keren tevreden terug: 65 % van onze omzet komt uit repetitie Bouwen is teamwork, dat weet aannemer in de utiliteitsbouw Bolckmans maar al te goed. Want als alle neuzen in dezelfde richting staan, heerst er vertrouwen. “En dat zorgt voor een snel, efficiënt en veilig constructieproces. Maar liefst 65% van de klanten doet dan ook opnieuw beroep op Bolckmans voor nieuwe projecten of uitbreidingen,” beklemtoont commercieel directeur Bob Mertens. “Wij zijn erg flexibel in het soort gebouw en de mate van afwerking,” legt Bob Mertens uit. “Zo beperken wij ons niet tot warehouses of kantoren. We doen ze allebei. Onze klanten hebben op die manier één aanspreekpunt voor beide projecten: wij zorgen ervoor dat die perfect op elkaar zijn afgestemd. Verder leveren wij zowel wind- en waterdicht als volledig sleutel-op-de-deur. Een mooi voorbeeld is de werf waar we op dit moment aan bezig zijn: een complex in de Antwerpse haven met daarin kantoren, laboratoria en opslagruimte.”

Alle partners tevreden

Bolckmans kan bogen op een jarenlange ervaring in de utiliteitsbouw. “We zijn graag vanaf de ontwerpfase bij een project betrokken. Als een bouwheer met zijn architect naar ons komt, maken we het ontwerp samen. Wij weten door onze ervaring welke structuren en werkwijze het beste zijn. Doordat we van in het begin mee aan tafel zitten, verlopen zowel de ontwerpfase als de opvolging veel vlotter. We kunnen er zo ook beter op toezien dat de werkzaamheden veilig verlopen, weer een punt waar wij erg mee begaan zijn. De bouwheer kan op beide oren slapen. Een bedrijfsleider moet zich bezighouden met zijn bedrijf, niet met een bouwwerf. Na afloop is iedereen tevreden: de klant, de architect en wij.”

De deadline is heilig

“Naast de structuurberekening en werfvoorbereiding doen we ook de staalproductie voor de constructies volledig zelf. 40

Dat zorgt voor een snelle opstart en realisatie. Hoe krap soms ook, wij zullen altijd alles in het werk stellen om de deadline te halen. We bieden ook gebouwen in beton of hout aan. Hiervoor werken we samen met vaste partners,” aldus Bob Mertens.

RENOVATIE “In tegenstelling tot de meeste van onze concurrenten besteden wij veel aandacht aan renovatie en onderhoud. Onze gebouwen worden vaak intensief gebruikt, zodat zich geregeld herstellingswerken opdringen. Voor spoedherstellingen staan wij zelfs 24 uur per dag paraat. Voor deze activiteiten hebben wij een aparte afdeling, die de gebouwen door en door kent,” zegt Bob Mertens. De kwalitatieve ondersteuning bij renovatie komt de vertrouwensband tussen Bolckmans en de klant natuurlijk alleen maar ten goede.

Industrieweg 4 – 2320 Hoogstraten T 03 314 30 40 info@bolckmans.be - www.bolckmans.be


Glazenwasserij

AQUAZOOZLE

Gedreven in uitblinken

Aquazoozle bestaat ondertussen vier jaar. We reinigen niet enkel uw ramen, ook de omlijstingen, rolluiken, koepels en veranda’s krijgen een grondige poetsbeurt.

U kan ook op ons rekenen bij de opkuis van uw nieuwbouw of het reinigen van de dakgoten. Door de stijgende vraag om ook zonnepanelen proper te maken, werd een osmosereinigingstoestel aangekocht. Het water dat gebruikt wordt bij deze techniek is ontdaan van alle mineralen, metalen en bacteriën die aanwezig zijn in leidingwater. Osmosereiniging is de techniek bij uitstek geworden, Aquazoozle gebruikt deze dan ook voor alle reinigingswerken aan uw huis. Als zaakvoerder sta ik, Kris Van de Velde, er gelukkig niet alleen voor. Naast particulieren werden ook bedrijven vaste klant. Door de stijgende vraag kwam al snel een eerste werknemer in dienst en sinds enkele maanden bestaat Aquazoozle uit een vast en dynamisch team van vier personen. Samen zorgen we ervoor dat we u een blijvende, professionele service kunnen aanbieden. Dit houdt ook in dat er regelmatig opleidingen voorzien worden zodat we op de hoogte blijven van de allernieuwste technieken en trends. De osmosetechniek en het gebruik van een hoogtewerker zijn hier enkele voorbeelden van. We werken steeds volgens afspraak. Na uw goedkeuring omtrent de offerte, wordt een planning opgesteld. Om zeker te zijn van de afspraak, ontvangt u ook steeds een seintje wanneer we langskomen om de reinigingswerken uit te voeren. Vraag vrijblijvend een offerte - u zal merken hoeveel we voor u kunnen betekenen.

AQUAZOOZLE Hallebaan 88 – 2390 Westmalle T 03 500 96 91 – info@aquazoozle.be – www.aquazoozle.be

41


Mathieu Verwilghen. C ENT URY 21 BENELU X

“Opleidingsaanbod onderscheidt ons, én onze makelaars” CENTURY 21 is de grootste vastgoedorganisatie ter wereld met meer dan 7000 kantoren in meer dan 74 landen. “Vorming verklaart grotendeels het succes van de organisatie op de Belgische markt, en bij uitbreiding in de hele wereld,” zegt general manager Mathieu Verwilghen. CENTURY 21 Benelux onderscheidt zich met een uitgebreid cursusaanbod voor makelaars in de CENTURY 21 Academy. In de Benelux is CENTURY 21 actief sinds 1995 en telt het intussen meer dan 195 kantoren. “De CENTURY 21 kantoren en teams kennen de aspecten van hun vak door en door. Ze zijn in de eerste plaats adviseurs die hun klanten moeten begrijpen, begeleiden en adviseren,” legt Mathieu Verwilghen uit. “Hun eerste prioriteit is niet alleen hun ervaring en marktkennis ter beschikking van de consument te stellen, maar ook alle gerelateerde aspecten in verband met de vastgoedtransactie.”

CENTURY 21 Academy

De professionele aanpak van de makelaars wordt gegarandeerd door een waaier van opleidingen die alle aspecten van het beroep bestrijken, als aanvulling op een verplichte permanente opleiding. “Dankzij deze opleidingen, die variëren van een verkooptraining tot een ver doorgedreven managementtraining, kan onze makelaar zijn marktaandeel verder uitbreiden. De kennis die hij opdoet tijdens de trainingen bezorgt hem, in functie van zijn persoonlijke evolutie, de knowhow om

mee te evolueren met de markt én met het veranderende gedrag van de consument,” aldus Mathieu Verwilghen.

Kennisdelen

Tijdens de opleidingen worden de kennis en de ervaringen van de makelaars met elkaar gedeeld. “Door ervaringen met anderen te delen, verrijken onze makelaars hun bagage en krijgen ze een betere strategische visie en een betere structuur in het kantoor waar kwaliteit boven alles staat. Doel van de opleidingen is dus ook om meer communicatie tussen de makelaars tot stand te brengen, ook internationaal, en zo de kennis en de informatie over de markt te verhogen. Dankzij deze deskundigheid kunnen de makelaars mee evolueren met de markt waarin ze werken en optimaal beantwoorden aan de verwachtingen van de kopers of eigenaars.”

Als eerste ISO-genormeerd Na een externe, internationale audit haalde CENTURY 21 Benelux in 2010 het ISO 9001:2008 certificaat. De vastgoedorganisatie is in België de eerste in de sector die zich laat keuren. ISO staat voor International Organization for Standardization en is een ‘kwaliteitsborgingsysteem’ waaruit blijkt dat een organisatie voldoet aan de strenge eisen die door de ISO-norm worden gesteld op vlak van kwaliteitsmanagement. 42

ISO 9001 : 2008

Handelslei 308 – 2980 Zoersel – T 03 309 21 08 – info@century21.be www.century21.be – www.century21global.com www.facebook.com/century21benelux – www.twitter.com/@C21Benelux


43


ARC HI T EC T U RA .BE

Meest gelezen architectuurwebsite van Vlaanderen lanceert Franstalig luik Op 21 februari ging voor Architectura.be een nieuw verhaal van start. De drukst bezochte architectuurwebsite van Vlaanderen ging online met het gloednieuwe Franstalig luik van zijn bestaande website. Daarmee wil het druk bezochte online platform ook Wallonië en Franstalig Brussel voorzien van het meest actuele en relevante nieuws, de mooiste en meest recente architectuurprojecten en de meest innovatieve productvernieuwingen van en voor de Belgische architectuur- en bouwwereld. Architectura.be blijft zowel in het Nederlands als Frans voor de volle honderd procent gericht op architecten, interieurarchitecten en ingenieurs en is dus het uitgelezen platform om online in contact te komen met voorschrijvers binnen de sector. Aandacht voor duurzaamheid en ecologie staat daarin centraal. Het nieuwe Franstalige luik zal daarbij hét informatiekanaal worden van en voor Franstalige professionelen, op basis van Architectura’s hoofdproduct: actuele, kwaliteitsvolle en interessante informatie.

Gespecialiseerde vertalingen rond bouw en architectuur

De architectuursite vormt de belangrijkste poot van Redactiebureau Palindroom. De kennis van de bouw- en architectuursector en van het specifieke jargon zal Palindroom nu ook aanwenden om teksten te vertalen voor andere bedrijven uit deze nichemarkt. Het redactiebureau heeft al jarenlang ervaring met redactie van teksten voor professionelen uit de bouwsector. Met die expertise gaat het bureau elke dag opnieuw aan de slag om op Architectura.be kwalitatieve en interessante artikels te plaatsen die zijn gebaseerd op vaak erg technische informatie. Ook bij de redactie voor uiteenlopende vaktijdschriften heeft het redactiebureau doorheen de jaren veel kennis van 44

zaken vergaard (onder meer in Be.Passive, Infosteel, Bouwen aan Vlaanderen, Beter Bouwen & Verbouwen, Bouwen aan de Zorg, Grond/Weg/Waterbouw en Installatie & Bouw).

Archi-Expert: gezelschapsspel voor en van architecten

Architectura.be bracht samen met de Vlaamse architectenorganisatie NAV en Eternit met trots het gloednieuwe architectuurspel Archi-Expert uit. Met meer dan 400 vragen over architectuur, opgesteld door diverse bureaus in België en Nederland, gaat het spel op zoek naar de grootste architectuurexperts. Een exemplaar kost 14,95 euro en kan worden besteld via info@architectura.be. Meer informatie? Kijk op www.palindroom.be, www.architectura.be of mail naar info@palindroom.be.

Lazarijstraat 168 – 3500 Hasselt – T 011 56 19 50 – F 011 96 08 40 E info@palindroom.be – www.architectura.be – www.palindroom.be


Ludo Van Eynde: Wij hanteren flexibele en transparante principes en overladen onze bedrijven niet met allerlei verborgen of overbodige kosten.”

B ED RIJ V EN C ENT RUM DE BOC K ( AGRO-I NVÉ)

‘Easy in, easy out’, op filevrije uitvalsbasis Bedrijvencentrum De Bock ligt in de luwte van de Waaslandhaven. Wordt u één van de huurders van de nieuw te ontwikkelen Zone B? Bedrijfsunits van 85 tot 1000 m² in de buurt van de N49/E34 en de Waaslandhaven, dat is het aantrekkelijke aanbod van Bedrijvencentrum De Bock. “Met een focus op loodsen, al zijn ook kantoren beschikbaar,” zegt Ludo Van Eynde, zaakvoerder van Agro-Invé, het bedrijf achter Bedrijvencentrum De Bock. “Onze sterkte is de filevrije locatie in de buurt van de Waaslandhaven. Bovendien geldt hier ‘easy in, easy out’: zelfs afspraken voor enkele maanden of één jaar zijn mogelijk. Bedrijven vinden hier ook doorgroeimogelijkheden.” Andere troeven zijn de grote hoeveelheid parkeerruimte voor medewerkers en klanten, de mogelijkheid tot buitenopslag en stalling van vrachtwagens.

Voor wie?

Bedrijvencentrum De Bock is een thuis voor starters, bedrijven op zoek naar een nieuwe locatie en ‘multisite’-bedrijven. Het grote voordeel is het gebruiksgemak en flexibiliteit. “Wij nemen een aantal taken voor onze rekening. Ondernemingen kunnen zich des te meer op hun corebusiness richten,” zegt Ludo Van Eynde. “Maatregelen rond brandveiligheid, terreinbeveiliging met badgecontrole en nachtbewaking, collectief groen- en terreinonderhoud en dergelijke meer. Camerabewaking volgt binnenkort.” Die bijkomende diensten zijn transparant in prijs. “Wij zijn voorstander van het ‘lean & mean’-principe en overladen onze

bedrijven niet met allerlei verborgen of overbodige kosten,” beklemtoont Ludo Van Eynde.

Zone B in ontwikkeling

Bedrijvencentrum De Bock bestaat uit drie zones. Zone A, aan de straatkant, bestaat uit daartoe vergunde winkels voor het grote publiek. Daarachter liggen de beveiligde zones B en C. Zone C bestaat uit loodsen en kantoren, zone B wordt de komende tijd ontwikkeld. “Zone C, die grotendeels gevuld is, wordt quasi gekopieerd. We volgen regels rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo komen er bijvoorbeeld geen grote transportbedrijven, om de verkeerslast van de buurt te ontzien. Voor de rest is veel mogelijk in deze kmo-zone. In zone C vinden we onder meer een klusbedrijf, chauffagist, een importeur van brandblussers, een hydraulicaspecialist, een industriële verhuizer en een industrieel reinigingsbedrijf terug.” Straks misschien ook u?

Kieldrechtsebaan 51 – 9130 Verrebroek T 03 735 04 10 – F 03 735 04 19 info@agro-inve.be – www.bedrijvencentrumdebock.be

45


Stenabo BOREN ZAGEN CHEMISCH VERANKEREN

Stenabo • Rerum Novarumlaan 49 • 2990 Wuustwezel T +32 3 633 08 80 • F +32 3 633 10 20 info@stenabo.be • www.stenabo.be

46


TAC !

Totaalprojecten in verwarming, ventilatie en airco The Airconditioning Company, afgekort TAC!, ontwerpt, plaatst en onderhoudt energiezuinige verwarmings-, ventilatie- en airco-installaties voor kantoren en industrie. “Het uitroepteken in de bedrijfsnaam verwijst naar de constante kwaliteit die we leveren,” vertelt bedrijfsleider Eric Van Overloop.

Klantentevredenheid is topprioriteit Naast zeven gecertificeerde koeltechnici, telt het team een vijftiental goed opgeleide medewerkers. De onderhoudsdienst geeft zekerheid voor een jarenlange werking en instandhouding van de installaties.

Studiedienst

TAC! is meer dan louter een HVAC-bedrijf. De onderneming beschikt over een eigen studiedienst die het project van ontwerp tot uitvoering in goede banen leidt. Eric Van Overloop: “Deze dienst bestaat uit ervaren ingenieurs die een energiezuinig en goed functionerend ontwerp maken aan de hand van voorbereidende gesprekken met bouwheer of architect. Ons doel is het bouwen van een installatie waardoor onze klant elke dag in een aangename omgeving kan werken. Dit doen we volgens de behoeften van de klant en binnen een vastgesteld budget.”

Nieuwe VRV IV-warmtepomp

TAC! legt mooie referenties voor in nieuwbouw- en renovatieprojecten in de industrie of kantoorbouw. Alle technieken

Eric Van Overloop.

komen aan bod in onder meer projecten met ventilo-convectoren, klimaatplafonds, dynamische koelbalken of VRVsystemen. “De nieuwe VRV IV-warmtepomp levert ongeevenaarde prestaties,” zegt Eric Van Overloop. “De variabele koelmiddeltemperatuurregeling houdt rekening met de aanwezigheid van de gebruiker en biedt daarmee een ongeëvenaard comfort. Tocht is een fenomeen dat hiermee tot het verleden behoort.”

KOELMIDDEL R-22 WORDT VERBANNEN Bij de ondertekening van het Kyoto-verdrag heeft Europa de 20/20/20 regel geïntroduceerd. Als gevolg hiervan is de verbanning van het koelmiddel R-22 bij wet tegen 2015 vastgelegd. Dit koelmiddel werd vroeger in airconditioningen processcooling systemen toegepast. Daarom moet R-22 vervangen worden door huidige koelmiddelen van het type R410a, R134a … die geen negatief effect hebben op de ozonlaag. Vanaf 1 januari 2015 zal het in Vlaanderen en Wallonië niet meer toegelaten zijn om een installatie te herstellen indien er R-22 koelmiddel bijgevuld dient te worden. In Brussel is de wetgever strenger en worden al vanaf 1 januari 2015 alle installaties met R-22 verbannen.

Tac! geeft u graag advies over de conformiteit van uw installatie.

Neerlandweg 20 – 2610 Wilrijk – T 03 288 66 44 Info@tac.be –www.tac.be

47


Elevating ideas.

Following function.

Thinking outside the box. SVR-ARCHITECTS nv Volhardingstraat 26 B-2020 Antwerpen www.svr-architects.eu

Designing for people. Fotografie Project

Toon Grobet BNP Paribas Fortis Brussel

Dedicated Fire Protection Solutions

Sprinkler

Schuimblussing

Gasblussing

Meer informatie en referenties op

www.aquasecurity.be Tel.: +32 53 64 60 60 • E-mail: info@aquasecurity.be 48

Detectie

Onderhoud


Jean Vinck. VIB UCO

Make Your Building Smart Lucht, licht, warmte, in de juiste hoeveelheid met het gebruik van zo min mogelijk energie. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat het comfort in een gebouw goed geregeld is. Jean Vinck, zaakvoerder van Vibuco (Vinck Building Controls), zorgt al meer dan 30 jaar samen met zijn team ervaren specialisten dat het binnenklimaat optimaal geregeld wordt. De eisen die aan het gebruik van een installatie worden gesteld zijn vaak ingewikkeld, terwijl de bediening juist eenvoudig moet zijn. Koppelingen met o.a. reserverings-, brandmeld-, ICT- en toegangssystemen, Vibuco realiseert dit met Priva hard- en software. Zij is Priva Partner van het eerste uur en beheerst alle toepassingen die het gebouwbeheerssysteem van Priva biedt.

Nieuwbouw, renovatie, onderhoud, service

Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie met specifieke wensen. Vibuco programmeert, integreert, stelt in bedrijf, beheert uw gebouwbeheersysteem en verhelpt snel uw storing.

Projecten door heel België en Luxemburg

Techniek in duurzame gebouwen zoals ziekenhuizen, brandweerkazernes, kantoren, laboratoria, hotels, theater wordt steeds belangrijker. Vibuco maakt het waar. Ook in uw gebouw!

Mertens-Architecten

Hoverheide 6c – 2540 Hove – T 03 460 17 70 – F 03 460 17 71 info@vibuco.be – www.vibuco.be

Geelvinckstraat 8 – 2940 Stabroek – T 03 568 72 53 info@mertens-architecten.be – www.mertensarchitecten.be 49


UW PARTNER IN PROJECTONTWIKKELING Projecten in opbouw TE HUUR / TE KOOP

Boekstraat 73 - 2610 Wilrijk tel. 03/827.37.10 – fax 03/827.37.50 info@aktuainvest.be - www.aktuainvest.be ■ ■ ■ ■ ■

uw partner in projectontwikkeling commercieel vastgoed bedrijfsvastgoed professionele uitvoering naar uw wensen en op maat

Ravels, Grote Baan 80-82 1 winkelruimte (400 m²) + 5 appartementen

Malle, Hoogstraatsebaan 25 1 winkelruimte (730 m²) + 5 appartementen

EEN BUREAU OM OP TE BOUWEN ! DS Engineering is als ingenieursbureau de schakel tussen architect en aannemer. Het bureau kan steunen op een jarenlange ervaring en dit zowel in nieuwbouwprojecten als renovaties. Nieuwbouwprojecten, renovaties, industriële en openbare bouwprojecten voor stad en gemeenten, OCMW’s. Het bureau telt een 15-tal medewerkers, ieder op zich gedreven om hun dossiers tot eenieders voldoening af te werken. DS Engineering geniet het vertrouwen van een brede en trouwe klantenkring die de professionaliteit en flexibiliteit van het bureau weten te waarderen. Het bureau maakt zich sterk om de projecten op de meest economische manier uit te werken tot tevredenheid van de bouwheer, en met respect voor de architectuur.

Lange Leemstraat 372 I B 2018 I Antwerpen I Tel :+32 3 641 63 00 I Gsm : +32 485 55 11.52 I www.ds-engineering.be

Bij Pami werken we met passie mee aan een aangenaam werkklimaat in je bedrijf. Door het creëren van functionele en ambitieuze werkplekken. Een plek waar je grààg werkt. Door hedendaags kantoormeubilair te maken. Doordacht en duurzaam, uit liefde voor ons vak.

JBC Industrielaan 20 | Nolimpark 1408 | B-3900 Overpelt T +32 11 800 700 | info@pami.be | www.pami.be

50

Referenties: Harol • VMMa • Janssen Pharmaceutica • Acerta • Grontmij • Kinderziekenhuis PrinsesElisabeth UZ Gent • Carglass • FOR-CMS • Stadskantoor Leuven • Mercedes Benelux • Ricoh • Nationale Bank • Nyrstar • Bank J.Van Breda & C° • TU Eindhoven • Fost Plus • Vlaamse Gemeenschapscommissie • ACV Brussel • Melexis • Flexpoint • JBC • ...


Laddermakerij Smits BVBA

Verkoop van aluminium ladders, platformtrappen en constructies Verkoop van polyester ladders, trapladders en constructies

Jan Theys. ALL REC U P

POLYL AK

“Wij recupereren echt alles”

IJzersterk in poedercoating op MDF

Zaakvoerder: Jan Theys. Specialisatie: recyclage van de meest uiteenlopende materialen, zowel ferro als non-ferro.

Met zijn jarenlange ervaring kan Laddermakerij Smits u een correcte veiligheidstrap aanbieden voor elke situatie. Dit in samenspraak met de veiligheidscoördinator on site. Actie van het jaar: veilige ladders op de werkplaats. Laddermakerij Smits komt bij u ter plaatse en vervangt alle laddervoeten en voert indien mogelijk ook kleine herstellingen uit. Indien de herstelling niet on site kan gebeuren, worden de ladders in onze magazijn hersteld of volledig gemaakt.

MET SMITS KLIM JE VEILIG TOT DE SPITS! Belcrownlaan 46 2100 - Deurne tel: +32.3.354.02.95 fax:+32.3.353.25.08 info@smitsladders.be www.smitsladders.be

Jef Van Geel.

Activiteiten: verouderde gebouwen, installaties en secundaire grondstoffen verwerken en voorbereiden op hun ‘tweede leven’; aan- en verkoop van materialen zoals ijzer, lood, zink, koper en inox. Aanpak: ophaling (met eigen transport), recyclage en verwerking van de secundaire grondstoffen, zowel voor vaste afvalstoffen (accu’s, auto’s, oliefilters, transformatoren met vloeistof ) als voor vloeistoffen (zuren, oliën, solventen, detergenten, koelvloeistoffen). Voor elk opgehaald product levert All Recup een verwerkingsattest af. Ontmanteling: All Recup verzorgt de sloop en de ontmanteling van industriële gebouwen en scheikundige installaties. Met behulp van een modern machinepark wordt het schroot gesorteerd, geknipt, geperst en verkleind.

Kapelanielaan 29 – 9140 Temse T 03 711 06 84 info@allrecup.be – www.allrecup.be

Als betrouwbare leverancier van afgewerkte producten voor interieurtoepassingen onderscheidt Polylak zich vooral in poedercoating op MDF. Qua design en vormgeving biedt deze nog vrij nieuwe techniek grenzeloze mogelijkheden. Bij Polylak genieten de klanten voor 100% van deze creatieve vrijheid. Een team van internationale experts en bekwame medewerkers loodst hen probleemloos door elk poedercoatingproject, van concept tot eindproduct. Poedercoating op MDF is ideaal voor kantoormeubels, winkelinrichting, displays, bergkasten, werkbladen, keukenkasten, badkamermeubels, dressings en slaapkamers. Deze eindproducten vinden hun weg zowel in de gezondheidszorg, onderwijs, horeca, retail, kantoorsector als de residentiële markt. Polylak heeft ook jarenlange expertise in het natlakken, vernissen en beitsen van MDF en fineerplaten. Het bedrijf haalde recent enkele grote projecten binnen en tekent ook regelmatig in op openbare aanbestedingen. Het gebeurt dat bij de afwerking van grote interieurprojecten het geluidsaspect een belangrijke rol speelt. Polylak weet hier wel raad mee door de realisatie van akoestische panelen. Voor grote projecten werkt het lakbedrijf doorgaans nauw samen met architecten.

Polylak, Franse weg 45, 2920 Kalmthout T 03 666 83 16 – F 03 666 34 00 info@polylak.be – www.polylak.be

51


Poederlakken van alle metalen

Verhoog het rendement van uw machine met XFC-technologie van Beckhoff.

Stroom geleiden. Data overbrengen. Energie beheersen.

OBO BETTERMANN Elektro-installatiesystemen: een volledig programma.

Aluminium, staal en verzinkt staal Staalstralen en chemisch voorbehandelen Serie – en/of stukwerk Procestraceability per artikel Klantgerichte aanpak

XFC (eXtreme Fast Control) verhoogt de reactiesnelheid van een machine controller met een factor 10 ten opzichte van vorige marktnormen. Afhankelijk van het type machine, kan dit resulteren in een snellere en efficiëntere machine met een aanzienlijke verhoging van de productiviteit tussen 1 en 5%. www.beckhoff.com / XFC

Met XFC regeltechniek verhoogt Beckhoff dramatisch de reactiesnelheden van een machine controller. Aangezien de traditionele “snelle” controllers van een machine 500 tot 1.000 keer per seconde scannen, beheert XFC deze taak 10.000 keer per seconde. Dit kan de productiviteit en efficiëntie op alle gebieden van machinebouw verhogen. Hierdoor kan XFC machine rentabiliteit en duurzaamheid revitaliseren in één oplossing met efficiënt beheer van sturing en energie.

VBS: Verbindings- en bevestigingssystemen TBS: Overspanningsbeveiliging, bliksembeveiliging, aarding en potentiaalvereffening KTS: Kabeldraagsystemen BSS: Brandbestendige systemen LFS: Elektro-installatiesystemen EGS: Module 45 UFS: Ondervloersystemen

IPC - I/O - Motion - Automation OBO BETTERMANN nv Bist 14 · B-2630 Aartselaar Tel. 03 870 74 00 · Fax 03 887 40 00 E-mail: info@obo.be · www.obo.be

Europaweg 21, 3560 Lummen, T 011-45 25 25 info@metacoat.be, www.metacoat.be

52

Beckhoff Automation bvba Kempische Steenweg 305 / 202 3500 Hasselt T +32 11 240 800 - F +32 11 240 801 info@beckhoff.be - www.beckhoff.be

THINK CONNECTED.


H Y D RO SERV

Hydraulica met service Een servicebedrijf dat het verschil maakt met een 24-uursservice en eigen engineering? Hydroserv ontwikkelt wat u wilt dat hydraulica doet. Marktkramers, kmo’s en multinationals weten het gespecialiseerde team van Marc Pardon te vinden ...

Wat was de reden om in 1996 met Hydroserv te beginnen? Marc Pardon: “Ik was al jaren actief in de hydraulicaservice bij mijn ex-werkgever. De nood aan betere service, ook buiten de werkuren, werd steeds groter. Er was dus een gat in de markt. Bijna niemand bood toen 24/24-service aan voor hydraulische systemen. Intussen sprongen collega’s ook op die kar en staken wij een tandje bij door ook doorgedreven engineering aan te bieden. Wij verdiepen ons verder in de projectontwikkeling, waar velen stoppen. Klanten willen een totaalpakket, zodat wij ook de elektronische of mechanische aansturing onder handen nemen en speciale pompen, hydromotoren en diverse meetsystemen aanbieden.” Er zijn weinig sectoren waar geen hydraulica te vinden zijn? “Wij zijn actief in de meest diverse sectoren. Klanten zijn zowel marktkramers met door hydraulica aangedreven luifels, kmo’s als multinationals met meerdere productievestigingen en zware industriële toepassingen. De vraag nam toe na de crisis van 2008: bedrijven stellen de aankoop van nieuwe machines uit en geven de voorkeur aan de optimalisatie van het bestaande materiaal. We hebben meerdere toepassingen waar vroeger een

Marc Pardon.

elektromechanische of pneumatische aandrijving gebruikt werd en door Hydroserv is omgebouwd naar een hydraulisch systeem. Compacter voor eenzelfde of groter vermogen en veelzijdige mogelijkheden inzake stuur- en regelproces!” Wat zijn de voordelen van de optimalisatie van bestaande hydraulica? “Vaak zijn dat wat oudere maar degelijke toestellen. Wij drijven de snelheid op en doen de nodige aanpassingen zodat ze kunnen worden gebruikt in moderne productielijnen. En wij denken met de klant mee. Steeds vaker maken productiebedrijven kleinere series van hun producten. Wij regelen de hydraulica zo dat heel snel een andere productiemodus kan worden ingesteld.” Depannage blijft een belangrijk aspect van jullie service? “Onze Quick Response Service is goed georganiseerd. Als u belt, zijn we op eender welk moment snel ter plekke met stevig uitgeruste servicewagens. Voor volcontinue productiebedrijven is dat een belangrijk pluspunt. En wij hebben vaklui in huis. Schoolse opleidingen zijn vaak erg theoretisch, ik leid zelf medewerkers op, zodat ze alle aspecten van de job onder de knie hebben.”

FICHE Opgericht: in 1996. Recente Projecten: ƒ Zware elektromechanische 90 KW naar hydrostatische aandrijving Extruder 110 KW (petrochemie) ƒ Opdrijven systeem + aanpassen sturing pigmentmixer 75 > 110 KW (chemie) Vernieuwen sturingen goederenlift & orkestbak (Schouwburg) ƒ Hoogteregeling elektromechanisch > hydraulisch ombouw vuller Cans 0,15L > 0,25L (Voeding) ƒ Opdrijven winches van baggerschip (Scheepvaart) Maakte naam door: 24 uur op 24 service te leveren voor spoedherstellingen (Quick Response Service). Specialiseerde gaandeweg ook in specifieke engineering. Actief in meerdere sectoren: metaal, petrochemie, voeding, bouw, milieu, scheepvaart, textiel, landbouw, hout, …

Ninovesteenweg 212F – 9320 Erembodegem T 053 71 12 12 – servicelijn 0475 81 24 31 info@hydroserv.eu – www.hydroserv.eu

53


Peter Heylen en Jan Verbreuken.

Karel Geerts. H E RB E RT WATS O N B ELG IUM

Ervaring maakt het verschil in expeditieen douanewereld Oprichting: in 1895 als zeevaartbedrijf in Liverpool door Herbert Watson. In 1981 werd het Antwerpse filiaal opgericht en sinds 1991 staat Karel Geerts aan het roer. Activiteiten: Herbert Watson Belgium overkoepelt twee logistieke bedrijven. Watson Global Logistics is als expediteur van vooral projectladingen over de hele wereld actief. En I-Clearing specialiseert zich als onafhankelijke douaneagentuur. Specialiteiten: hoewel beide bedrijven hun eigen specialiteit hebben, delen ze toch enkele gemeenschappelijke kenmerken. “Communicatie is het allerbelangrijkste,” stelt Karel Geerts. “Wij kiezen voor een persoonlijke aanpak bij onze klanten en garanderen een hoge mate van flexibiliteit. Maatoplossingen vormen onze grote kracht.” Opmerkelijk: de decennialange ervaring van eigenaar Karel Geerts en zijn medewerkers vormt een enorme troef in de wereld van expediteurs en douaneagenturen.

Boerendijk 27 – 2180 Antwerpen T 03 220 00 00 info@herbert-watson.be www.herbert-watson.be

54

DESC ART ES

SERCOT EC

Profiteer van het GROOTSTE logistieke netwerk ter wereld!

Persoonlijke aanpak in BEVEILIGINGSoplossingen!

Descartes pioniert in de elektronische gegevensuitwisseling van goederenstromen. Meer dan 8000 transporteurs, rederijen en grote bedrijven rekenen op het bedrijf met Europese hoofdzetel in Lier. En dat zowel voor het verzenden als ontvangen van goederen. Het van oorsprong Canadese Descartes heeft kantoren in 23 landen en klanten in ruim 60 landen. “Maar we reiken veel verder,” weet sales consultant Jan Verbeuken. “Op onze cloud-service zijn niet alleen onze klanten aangesloten, maar ook hun klanten en leveranciers. Dat verklaart onze 35.000 connecties en 4,5 miljard uitgewisselde berichten per jaar. Het grootste logistieke netwerk ter wereld.” Klanten van Descartes importeren hun goedergegevens in de cloud. “Zo komen die data meteen ter beschikking van alle betrokkenen: fabrikanten, transporteurs en carriers, maar ook douane, klanten en leveranciers,” vertelt Peter Heylen, eveneens sales consultant bij Descartes. “Daardoor bereiken klanten al die afzonderlijke spelers in één klap. Dat betekent een gigantische administratieve vereenvoudiging.”

Duwijckstraat 17 – 2500 Lier – T 03 800 06 00 info@descartes.com – www.descartes.com

1

Urbain Schelpe.

Service, coördinatie en techniek zijn drie sleutelwoorden die centraal staan bij Sercotec. De beveiligingsonderneming die zowel kmo’s als de industriële markt bedient is gevestigd in de haven van Antwerpen. Vooral havenbedrijven en containerterminals voor wie continuïteit erg belangrijk is maken deel uit van het klantenbestand. Met passende totaaloplossingen zorgt zij dankzij korte communicatielijnen voor een snelle dienstverlening. “Onze klanten appreciëren onze persoonlijke aanpak,” stipt Urbain Schelpe, gedelegeerd bestuurder, aan. “Wie ons belt, krijgt geen computerstem aan de lijn, maar iemand die hem/haar meteen concreet verder helpt. De bestuurders verzorgen nog zelf het rechtstreeks contact met iedere klant, waardoor we ook heel snel op iedere behoefte kunnen anticiperen.” Bij Sercotec kunnen klanten terecht voor: automatisering brand- en inbraakbeveiliging intercomsystemen camerabewaking datanetwerken toegangscontrole tijdregistratie

Klein Zuidland 4-Bus 1 – 2030 Antwerpen T 03 653 08 38 – F 03 653 20 94 info@sercotec.be – www.sercotec.be FOBZ erkenningsnummer: 20 0738 42 Incert kwaliteitslabel: B-1594


Kiezen voor PostNL is gewoon slim. Pharma & Care - Cargo - Pakketten - International

Specialist in conventionele lading, aangevuld met vloeibare bulk ‘Handle With Care’ zowel voor goederen als voor documenten ● Verbeterde ‘flexi-box’ service omvat aankoop, fitting en verscheping ● Vertrouwen verkregen door ervaring Onze ervaring, Uw voordeel. Sinds 1981.

Boerendijk 27 – 2180 Antwerpen – T 03 220 00 00 – info@herbert-watson.be – www.herbert-watson.be

55


Nancy Schits. GARAGE SWI NNEN

Mercedes-Benz garage Swinnen in Lier opent nieuwe showroom De Mercedes-Benz-concessie ‘Garage Swinnen’ opende op 10 januari feestelijk zijn gloednieuwe showroom. “Tot voor kort beschikten wij over een toonzaal van ongeveer 500 m² waar we een twaalftal wagens konden plaatsen,” zegt zaakvoerder Nancy Schits. “Vandaag is onze showroom verviervoudigd in grootte. Zo zijn we klaar om mee te groeien in de verdere evolutie van het Mercedes-Benz-gamma, dat de laatste twintig jaar meer dan verdubbeld is. Ook de buitengevels van het bestaande gebouw werden vernieuwd en de parking wordt opnieuw aangelegd.”

Goede doel

Aanbod

“We hebben voor de opening de genodigden verzocht om geen cadeaus of bloemen mee te brengen, maar een bijdrage te doen voor Audrey, een meisje van vijf jaar uit Lier. Door een bloedvergiftiging moesten zowel haar handjes als onderbeentjes geamputeerd worden. Jaarlijks heeft het meisje vier dure protheses nodig, tot ze volwassen is. Momenteel heeft de inzameling al 9000 euro opgeleverd en komen er nog steeds schenkingen binnen.”

“Wij beschikken over een prachtig aanbod van nieuwe wagens, alsook Nearly New Car wagens, onze jonge tweedehandswagens, gecontroleerd op 125 punten en met garantie. Voor service staan wij ter beschikking voor zowel personen- als lichte bestelwagens.

Historiek

Garage Swinnen werd op 18 december 1956 opgericht door August Swinnen. Later hebben zijn zonen Walter en Alfons de zaak voortgezet. Op 6 februari 2004 werd de zaak overgenomen door Luc Andries. “Van 2004 tot vandaag hebben we ons enorm ingezet. Dat leverde ons de voorbije zes jaar maar liefst vijf CSI awards op. Deze awards weerspiegelen de klantentevredenheid voor zowel de verkoop- als naverkoopservice.” 56


Garage A. Swinnen – Mallekotstraat 62A – 2500 Lier – T 03 490 03 15 – info@lier.mercedes-benz.be – www.swinnen.mercedes-benz.be

572


T RUC K C ENT ER MERC EDES-BENZ ANT WERPEN

“Bij ons staan mobiliteit en rendabiliteit centraal”

Raf Gielis.

Door een opvallende ligging nabij de autosnelweg is het Truck Center Mercedes-Benz Antwerpen op Linkeroever een landmark in de omgeving. “Wij verkopen geen voertuigen, wij zetten de mobiliteit en de rendabiliteit van onze klanten centraal,” zegt gedelegeerd bestuurder Raf Gielis. Het Truck Center bestaat uit een grote showroom, een upto-date uitgeruste werkplaats, een magazijn en een 24-uurs depannagedienst. Onlangs werd het vrachtwagengamma quasi volledig vernieuwd met nieuwe versies van de Atego, Arctos, Antos en Axor. In het gamma van de bedrijfsvoertuigen werd de alom bekende Sprinter uitgerust met nieuwe technologieën en veiligheidssystemen. Ook de compacte bestelwagen Citan werd onlangs nog opgefrist. Kortom, het merk met de ster blaakt van gezondheid.

Total Cost of Ownership

In de levenscyclus van een truck of bestelwagen zijn er meerdere factoren die kosten veroorzaken, zoals de aankoop, het verbruik, de herstelling, het onderhoud en restwaarde. Samen vormen ze de zogenaamde Total Cost of Ownership. Raf Gielis: “Wij verkopen geen voertuigen, wij zetten de totale mobiliteit centraal. Door het totale plaatje te bekijken heeft elke

vrachtwagen of bestelwagen van Mercedes-Benz gedurende de levenscyclus een overtuigend totaalrendement. Daarin speelt de duurzaamheid een belangrijke rol. De betrouwbaarheid en de degelijkheid van onze bedrijfswagens hebben zich al vele jaren bewezen.”

Ruime openingsuren en 24-uurs depannage

Raf Gielis: “Hier koop je dus geen vrachtwagen of bestelwagen maar geniet je van een rendabel mobiliteitspakket, vanaf de aankoop tot en met het hele servicegebeuren. Met openingsuren, van 7.30 ’s morgens tot 20 u ’s avonds en opening op zaterdagvoormiddag, en de 24-uurs Mercedes depannagedienst, spelen we in op de behoeften van onze klanten. Een vloot van vervangwagens is continu beschikbaar om bij panne of accident de klant mobiel te houden. Want stilstaan betekent verlies in deze wereld.”

STRATEGISCHE LIGGING Truck Center Mercedes Benz Antwerpen verhuisde in 2007 van Wilrijk naar Linkeroever. “Een strategische en truckgerichte keuze,” zegt gedelegeerd bestuurder Raf Gielis. “Het Truck Center ligt vlakbij het nieuw te bouwen opritten- en afrittencomplex zoals voorzien in het mobiliteitsplan van Antwerpen. Voor de zichtbaarheid is deze locatie zeer geschikt. Het ligt iets hoger dan de autosnelwegen die ons omringen. Onze 15 meter hoge toren maakt bovendien dat het gebouw kilometers in de omtrek opvalt.” 58

Katwilgweg 4 – 2050 Antwerpen T 03 870 85 85 – nverougstraete@tcantwerpen.mercedes-benz.be www.mercedes-benz.be


ECOLOGI E – A LTE R N ATI E V E E N E RG I E

Markt van hernieuwbare energie kan voor honderden nieuwe jobs zorgen

“Vraag en aanbod op elkaar afstemmen” Hernieuwbare energie: iedereen is overtuigd van de ecologische en economische meerwaarde, maar toch heeft de sector het niet makkelijk om een stabiele groei door te maken. Hoewel het wegvallen van de subsidies voor zonnepanelen allerminst een geschenk was, blijven ze bij ODE (Organisatie Duurzame Energie) hoopvol. “Een duidelijkere wetgeving zou al een forse stap in de goede richting zijn,” orakelt algemeen directeur Bart Bode. M.M.: Hoe moeilijk heeft de sector het om zich te herstellen van het wegvallen van de steunmaatregelen voor zonne-energie? Bart Bode: “Doordat die maatregel zo snel kwam, hadden wij amper tijd om te anticiperen. Een berekening leert dat daardoor toch circa 4000 jobs verloren zijn gegaan. Het is moeilijk in te schatten hoeveel van die mensen snel de reconversie naar een andere job hebben gemaakt. Velen zijn teruggekeerd naar hun oude stiel (dakwerkers of elektriciens), maar zij ondervonden dat ook de bouwsector harde noten kraakt. Gelukkig hebben veel installateurs van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun aanbod te diversifiëren en ook andere duurzame technieken aan te bieden. Daardoor zijn hun risico’s beter gespreid.” M.M.: Heeft ook het draagvlak over de nood aan duurzame oplossingen bij de consument daardoor een knauw gekregen? “Uiteraard hebben velen in zonnepanelen geïnvesteerd om financiële redenen, eerder dan vanuit groene overwegingen. We moeten de mensen duidelijk maken dat ze niet zozeer zonnepanelen moeten plaatsen omdat het een rendabele investering is, maar veeleer vanuit de meerwaarde van het zelf elektriciteit opwekken. De kosten voor zonnepanelen zijn bijzonder transparant, zeker in vergelijking met de kosten voor fossiele brandstoffen. Mensen vergeten wel eens dat ze, naast de maandelijkse energiefactuur, via de belastingen een forse

M.M.: Welke uitdagingen ziet u voor de komende jaren? “De hele sector heeft nog een enorm groeipotentieel, op voorwaarde dat de grillige vraag en het dito aanbod beter op elkaar kunnen worden afgestemd. Daarnaast moet er zeker op Vlaams niveau werk worden gemaakt van een duidelijkere wetgeving, want nu zijn bepaalde thema’s nog te veel voor interpretatie vatbaar.” Bart Bode.

bijdrage leveren voor het opwekken van fossiele brandstoffen, maatregelen rond CO2 en luchtvervuiling. Wie dat wel beseft, is sneller geneigd de overstap naar hernieuwbare energie te maken.”

Bart Vancauwenberghe (Foto: EWEA)

Foto: Thea Defruyt.

M.M.: Krijgt de sector voldoende ondersteuning? “Het is positief dat er strengere normen voor nieuwbouw gelden, maar daarnaast denk ik dat onze politici wat geschrokken zijn over de snelheid waarmee hernieuwbare energiebronnen de afgelopen jaren hun intrede hebben gemaakt. Daardoor heeft men zich wat verkeken op het kostenplaatje en zijn de politici wat op de rem gaan staan. Dat is wat kortzichtig, want hernieuwbare energie creëert heel wat extra werkgelegenheid: op vlak van onderzoek en ontwikkeling, uitvoering en kennisopbouw. Bovendien zijn dat jobs die je niet naar de lageloonlanden kan verhuizen.” 59


Energiezuinig of zelfs energieneutraal bouwen of verbouwen spaart het milieu. En uw budget. De meerkost kan op vijf tot zes jaar worden terugverdiend, als u dat op de juiste manier doet.

Paul Boey.

BI ED GROUP

Slim bouwen brengt geld op Waaruit bestaat de activiteit van BIED Group? Paul Boey: “Wij verlenen als onafhankelijk bureau advies voor energie-economische gebouwen. We maken daarvoor gebruik van de meest geavanceerde technologieen. We simuleren alle energieaspecten van een gebouw. Vervolgens brengen we alle parameters in kaart en matchen we die in real time met elkaar. Zo kunnen we de bouwschil optimaliseren.” Kost zoiets niet meer dan het opbrengt? “Die optimalisatie laat u net geld verdienen. Voor een grote klant simuleerden we de voor- en nadelen van zonnewering. Wat bleek? Het terugverdieneffect liep over een periode van 37 jaar. Het komt erop aan àlle parameters op elkaar af te stemmen: de zonnewarmte, de interne warmtelast, de warmteverliezen van de bouwschil, de verliezen bij ventilatie, de straling naar de lucht, de verwarmingsen koelingsbehoeften en de rol van de verlichting. Alles wordt tot het kleinste 60

detail berekend en gekoppeld aan de andere parameters. Vooral dat laatste is behoorlijk innovatief. De meerkosten die u daarvoor maakt, kunt u dankzij onze optimalisatie op vijf of zes jaar terugverdienen. Verbouwprojecten komen trouwens ook in aanmerking. We voeren vaak energie-audits uit voor bestaande kantoorgebouwen en winkels, maar ook van klinieken en productiehallen.” Zelfs energieneutrale gebouwen zijn op die manier mogelijk? “We werkten recent mee aan de realisatie van twee energieneutrale gebouwen: Garage Rietje in Kapellen en IJzerwaren Vertommen in Sint-Niklaas. In beide gevallen bedraagt de energiefactuur op jaarbasis ... nul euro. Wij berekenen voor u zelfs de besparing die u kunt maken op pakweg vijftien jaar. Binnenkort werken we mee aan de realisatie van een complex van zeven winkels met daarboven kantoren en flats. Het is de bedoeling om heel die zone energieneutraal te maken.”

FICHE BIED staat voor Buro voor Innovatie in Energie & Datacommunicatie. Activiteiten: adviesverlening en projectontwikkeling voor energiezuinig en energieneutraal bouwen en verbouwen. Klanten: particulieren (privéwoningen), kmo’s (kantoren en productiehallen), projectontwikkelaars (flatgebouwen) en grote bedrijven.

Bosstraat 10 – 9170 Sint-Gillis-Waas T 03 298 31 79 – info@biedgroup.com www.biedgroup.com

1


Bemiddelaars in overname van KMO bedrijven

Sedert 1990 uw bron van vertrouwen bij overnames

OVERNAMEBEGELEIDING OP KMO NIVEAU

Roberto Tibollo. T EN ST EPS AHEAD

Hotspots voor horecazaken

Geniet van een heerlijke vakantie

Dankzij zijn rustige ligging in het noorden van Limburg (op de grens van Overpelt en

Neerpelt),

zijn

multifunctionele

ruimtes en zijn prachtige inrichting is ‘De landelijke Residentie’ uitermate geschikt

Atkinson is meer dan 20 jaar gespecialiseerd in overnamebegeleiding van rendabele kmo’s.

voor al uw:

l Vakanties l Seminaries l Bedrijfsfeesten

www.atkinson.be

Atkinson is als onafhankelijke overnamebemiddelaar partner van verschillende grote financiele instellingen.

Achterstenhoek 48 • 2275 Lille • Antwerpen, België • T.: +32(0) 14 88 09 37 • F.: +32(0) 14 88 02 72 • info@atkinson.be

l Recepties l Opleidingen l Familiefeesten

Mooie

multifunctionele

Activiteit: Ten Steps Ahead is gespecialiseerd in de installatie van telecom. Daarnaast ontwikkelt het planningssoftware voor bedrijven en recent werd een businessmodel gelanceerd voor de installatie van wifi-hotspots voor de horeca.

cursusruimte

(tot 20 personen), volledig uitgeruste keuken, 2 ruime feestzalen (tot 120 personen), overnachtingsmogelijkheid (tot 22 personen), overdekt buitenterras met vaste barbecue.

Atkinson beschikt over een zorgvuldig beheerde databank van kandidaat-overnemers en investeerders. Atkinson staat voor een 100% trajectbegeleiding, van de waardebepaling tot en met de afronding van de verkooptransactie.

Hotspotconcept: horecazaken betalen enkel een eenmalige installatiekost van 150 euro en een licentiekost van 30 euro per maand. Ten Steps Ahead kan datalimieten instellen, sites blokkeren, de surfsnelheid begrenzen en zorgt ervoor dat de gebruikservaring voor elke gebruiker uitstekend is. Sterke groei: vorige zomer telde het bedrijf 10.000 hotspotgebruikers, momenteel zijn er dat ruim 60.000. Naast kleine zaken gaan ook grote ketens met Ten Steps Ahead in zee, zoals SSP Belgium, de groep achter Panos en The Coffee Club. Herleving horeca: Ten Steps Ahead ontwikkelde een systeem voor reclame-inkomsten via het inlogscherm van de gebruikers. De horecazaken krijgen 30 % van de inkomsten. “Zo laten wij de sector heropleven,” aldus zaakvoerder Roberto Tibollo.

De landelijke Residentie Bergeykseweg 1 l 3900 Overpelt Voor meer informatie & boekingen: Christiane Vervaet l T +32 (0) 11 808 934 Mobile +32 (0) 489 57 23 61 christiane.vervaet@vakantie-residenties.be

www.vakantie-residenties.be

Achterstenhoek 48 - 2275 Lille Tel.: 014-88 09 37 - Fax: 014-88 02 72 info@atkinson.be - www.atkinson.be

Industrieweg 45 – 3980 Tessenderlo T 013 29 36 71 – info@10sa.be www.10sa.be

61


Jethro Seghers en Wim van Sprundel. FLEX AMI T

Cloud als oplossing voor een vlotte ICT “Analyseren, oplossen, implementeren en begeleiden, ICT hoeft niet moeilijk te zijn,” zeggen Jethro Seghers en Wim van Sprundel van Flexamit. Deze gedreven ICT-consultants begeleiden kmo’s naar een vlot draaiende ICT, gesteund op cloudoplossingen en een veilige infrastructuur. “We gaan uit van wat onze klant wil.” “Nee, wij zijn geen stereotiepe ICT’ers,” zegt Wim van Sprundel. “Beschouw ons eerder als bedrijfsleiders die andere bedrijfsleiders willen helpen in ICT, cloud, security en telefonie. Wij werken op een hoog professioneel niveau en met partners van een navenant kaliber.”

Cloud als oplossing

“Net omdat cloud zo eenvoudig is, is cloud een opportuniteit om de ICT van bedrijven probleemloos te organiseren en volgens hun wensen te realiseren,” zegt Wim. ”Een voorbeeld van een eenvoudig en goed werkend cloudplatform is het Office 365 platform dat bij kmo’s perfect integreerbaar is.” Jethro voegt toe: “Cloud is hip, maar wij beschouwen het als een middel om de IT-infrastructuur vlot te laten draaien. Voor een ondernemer is het immers belangrijk om operationeel te

SECURITY IS STOKPAARDJE Virtuele desktops, applicaties in de cloud, het gebruik van wifihotspots. Hoe veilig zijn cloudoplossingen? “Security is een van de stokpaardjes van Flexamit,” zegt Wim van Sprundel. “Proactief inspelen op mogelijke securityproblemen is de sleutel, of het nu gaat om interne security door webfiltering waarbij sommige applicaties van een social media site niet meer kunnen worden bezocht, of om het beschermen van draadloze netwerken. Wij geloven sterk in het feit dat cloudoplossingen de toekomst zijn voor elke organisatie zolang ze met een veilige infrastructuur worden gecombineerd.” 62

zijn op een bedrijfszekere manier, om continu en overal aan de bedrijfsgegevens te kunnen en om op een flexibele manier te groeien. Wel, onze oplossingen zijn gebaseerd op bedrijfszekere en gevestigde waarden zoals Microsoft of Telenet. Daarbij stellen we universele oplossingen voor, zodat iedereen van het bedrijf kan werken waar hij of zij wil, met eender welk besturingssysteem of device. De lokale, bedrijfsgebonden oplossingen integreren we met plezier. Cloudoplossingen zijn tot slot heel kostenefficiënt en flexibel omdat ze zich richten op de variabele operationele kost en niet op de investeringskost.”

Persoonlijke aanpak

“Voorop staat de relatie met onze klant,” zegt Jethro. “Wij gaan niet voor het eenmalige project, meedenken is bij ons aan de orde: hoe kunnen we de ICT van onze klant nog beter organiseren zodat hij zorgeloos kan ondernemen? Al onze klanten ervaren dat ze zich veel beter kunnen focussen op hun corebusiness na onze tussenkomst.”

Oudestraat 111 – 2630 Aartselaar – T 03 500 10 10 info@flexamit.com – www.flexamit.com


CLOUD COMPUTING STAAT OF VALT MET DE KWALITEIT VAN DE BEVEILIGING

“Geen veilige haven voor bedrijfskritische gegevens” Werken ‘in the cloud’: het nog relatief jonge begrip is al goed ingeburgerd in het bedrijfsleven. Het systeem voor virtueel opslagbeheer wordt druk gebruikt, maar niet altijd op de meest intelligente manier. “De cloud biedt heel wat voordelen, maar er zijn ook serieuze gevaren aan verbonden,” verduidelijkt Mathieu Verhaeghe van Compumat. M.M.: De ‘cloud’ is voor veel mensen nog een abstract begrip. Wat betekent het eigenlijk? Mathieu Verhaeghe: “Het is een geavanceerde manier van virtuele gegevensopslag. Het grote voordeel is dat je de gegevens die je in de ‘cloud’ opslaat, overal en altijd kan consulteren, Mathieu Verhaeghe (Compumat). met om het even welk toestel waarmee je een internetverbinding kan maken: computer, laptop, tablet, smartphone, gsm, enzovoort. De term is inderdaad nog vrij jong, de ‘cloud’ is pas sinds 2007 heel populair geworden. Die populariteit wordt vooral veroorzaakt door de grote beschikbaarheid. Als je je gegevens lokaal opslaat – op je pc, laptop of externe harde schijf – kan je ze alleen daar consulteren. Als die harde schijf dan crasht en je hebt geen back up, ben je alles kwijt.” M.M.: Welke belangrijke nadelen zijn er aan de cloud verbonden? “Op vlak van veiligheid staat ‘cloud computing’ nog voor een uitdaging: bij een technische storing kan de gebruiker zijn data niet meer raadplegen en is hij dus volledig afhankelijk van de service van de aanbieder. Met andere woorden: je hebt niet alles meer in eigen hand, want je hebt er ook geen idee van waar je gegevens eigenlijk zijn opgeslagen. Uiteraard investeren de aanbieders van ‘cloud’-systemen aanzienlijk in beveiliging, maar je hebt daar geen controle over. Het enige wat je zelf kan doen, is een sterk wachtwoord gebruiken.” “Daardoor is de ‘cloud’ geen ideale omgeving voor bedrijfskritische gegevens: data die alleen voor bevoegde personen bestemd zijn, stockeer je beter niet daar. Ondernemingen kunnen dan beter investeren in een NAS (Network Attached Storage, red.), een miniserver met twee tot vier harde schijven die toelaat om van op alle apparaten in je draadloos netwerk de gegevens te consulteren.”

M.M.: Hoe ziet u de ‘cloud’ de komende jaren evolueren? “Sinds het ontstaan is dit systeem al enorm gegroeid. Sowieso zal het blijven bestaan, want buiten ons medeweten om wordt er enorm veel op die manier opgeslagen. Zo werken iPad-gebruikers automatisch via de iCloud, dat onder meer fungeert als back-up voor de iPad-instellingen: eenmaal je er een app op hebt gedownload, heb je die voor altijd ter uwer beschikking. Ook Windows 8 is op de ‘cloud’ gebaseerd. Bovendien worden er elke dag honderden nieuwe apps aangemaakt. Het zal er dus vooral op aankomen intelligent met de ‘cloud’ om te gaan.” Bart Vancauwenberghe

Vier tips voor intelligent werken met de ‘cloud’ ƒ 1. Kies een sterk wachtwoord “Gebruik geen voor de hand liggende login-code, maar kies voor een complexere combinatie van getallen, letters en speciale tekens. Zo krijgen eventuele hackers of phishing-zondaars minder kans uw gegevens te stelen.” ƒ 2. Investeer in een kwalitatief antivirus-programma “Een hoogwaardig beveiligingsprogramma is een ‘conditio sine qua non’ om geruster te slapen: het detecteert pijlsnel dreigende gevaren en ontmantelt ze.” ƒ 3. Maak regelmatig een back-up “Zelfs al maak je gebruik van de ‘cloud’, dan nog is het verstandig om geregeld je gegevens extra te bewaren op een externe harde schijf. Zo reduceer je de kans op potentiële verloren data gevoelig.” ƒ 4. Surf intelligent “Zelfs al pas je bovenstaande drie tips toe, dan nog ben je eigenlijk zelf verantwoordelijk om een of ander virus op je pc toe te laten. Surf dus verstandig als je problemen wil vermijden: ga niet naar obscure, louche sites.” Info: www.compumat.be.

63


SONJA BEVERS, TAM TAM CONSULTING

“Huidige ICT-omgeving vormt ideale omgeving voor vrouwelijke managers” Het onafhankelijk consultancybedrijf Tam Tam Consulting ondersteunt middelgrote, grote en multinationale bedrijven bij het beheer van hun telecommunicatie, en zorgt ervoor dat die volledig in functie van hun business wordt geïmplementeerd. CEO Sonja Bevers houdt een warm pleidooi voor meer vrouwelijke inbreng in deze toch nog overwegend mannelijke sector. “Vrouwen beschikken over ‘skills’ die enorm belangrijk zijn bij het vertalen van de bedrijfsstrategie en -visie naar het ICT-gebeuren.” M.M.: Mevrouw Bevers, hoe gaat uw bedrijf tewerk? Sonja Bevers: “Eerst checken we hoe de medewerkers van het bedrijf werken en communiceren. We brengen in kaart wat de onderneming qua communicatietechnologie biedt, en wat het daar allemaal mee doet en zou kunnen doen. Daarna onderzoeken we hoe we dat geheel kunnen optimaliseren, zowel financieel als technisch. We analyseren dus hoe we hen beter en/of goedkoper kunnen 64

laten werken door de meest optimale communicatiemiddelen in te kopen. Als telecomexperten weten we alles over ‘fixed voice’, ‘mobile voice’ en data, datanetwerken, ‘unified communications’ en audio- en videoconferenties. Voor al deze oplossingen bieden wij diensten aan op vier gebieden: ‘monitoring & reporting’ (klanten vertellen wat ze verbruiken, wat de kosten daarvan zijn en hoe hun contracten in elkaar zitten), ‘sourcing & contract management’ (ervoor zorgen

dat de contracten in lijn liggen met de behoeften), ‘business alignment’ (de telecomomgeving afstemmen op de noden van de huidige en toekomstige business) én ‘strategy development’ (een langetermijnvisie ontwikkelen als onderdeel van de bedrijfsstrategie).” M.M.: Wat zijn vandaag de belangrijkste trends en uitdagingen? “De grote trend is duidelijk dat alle communicatiemiddelen geïntegreerd zullen


I C T – TE LE COMMU N IC ATI E

worden. Applicaties moeten continu beschikbaar zijn. E-mail verliest terrein, de ‘cloud’ komt fel op en alles evolueert tot één groot geheel. Het doel? Dat elke medewerker beschikt over alle hulpmiddelen, zodat de zaken beter draaien. ICT zal veel meer vertrekken vanuit de business van elk bedrijf dan wel vanuit de technologie op zich. Spijtig genoeg staan veel bedrijven nog maar aan de startlijn van dergelijke broodnodige integratie. De belangrijkste uitdaging is ongetwijfeld het vervagen van de scheiding tussen privé en werk. Mensen willen alle communicatiemiddelen die ze thuis gebruiken ook op het werk benutten. Maar deze overlapping veroorzaakt grote uitdagingen voor het beveiligen van bedrijfsinformatie.” M.M.: U staat als vrouw aan het hoofd van een ICTconsultancybedrijf. Is dat niet vooral een mannenwereld? “Toch wel. Maar gelukkig vinden ook meer en meer vrouwen hun weg in deze boeiende sector. Vrouwen beschikken over een aantal ‘skills’ die enorm belangrijk zijn bij het vertalen van de bedrijfsstrategie en -visie naar het ICT-gebeuren. Noodzakelijk om hier juist mee om te gaan, zijn onder andere overleg, luisteren en intensieve communicatie. En dat zijn toch vooral vrouwelijke eigenschappen. Om te achterhalen wat de eindgebruiker juist wenst, heb je bovendien vooral kenmerken nodig zoals emotionele intelligentie, de dingen perfect aanvoelen, goed kunnen luisteren, zaken bij elkaar brengen en organiseren. Diezelfde kenmerken zijn van onschatbare waarde om de wensen van alle departementen – financieel, IT, HR en directie – te respecteren bij het aanbrengen van grote of kleine veranderingen. De wereld evolueert bijzonder snel: ook daar kunnen vrouwen een geweldig positieve rol vervullen. En het toenemende belang van ethiek vormt eveneens een troef voor vrouwen.” M.M.: Waarom hebt u gekozen voor deze sector? “Ik ben hier eerder toevallig in terechtgekomen, maar had de microbe

onmiddellijk te pakken. Ik belandde in een wereld die permanent veranderde en bovendien geliberaliseerd werd. Er kwamen nieuwe leveranciers bij en alles evolueerde ontzettend snel. Dat is eigenlijk nog altijd zo. Als je op vakantie bent geweest, moet je telkens even bijbenen. Telecommunicatie en ICT vormen ook een heel brede wereld vol mogelijkheden en ruimte voor initiatief en creativiteit. Een omgeving die mij enorm boeit, waarin ik mijn job met veel passie en overgave wil uitvoeren.” M.M.: Waarom werken er weinig vrouwen in ICT en telecommunicatie? “Omdat de meesten geen studies volgden in die richting. Weinig meisjes kiezen rechtstreeks voor technologie. Het is voor hen een onbekende wereld. Daarom hebben ze er ook veel vooroordelen over, terwijl er net bijzonder veel werk is op het gebied van interactie,

“De belangrijkste uitdaging is ongetwijfeld het vervagen van de scheiding tussen privé en werk. Mensen willen alle communicatiemiddelen die ze thuis gebruiken ook op het werk benutten.” Sonja Bevers.

luisteren en begeleiden. Het is onvoldoende bekend dat je in deze sector dikwijls intermenselijk actief bent. Vrouwen hoeven zich in deze sector bovendien evenmin zorgen te maken over de combinatie van een job met kinderen. Er zijn voorbeelden genoeg dat het perfect kan.” M.M.: Moeten vrouwen in deze sector harder hun best doen om zich te bewijzen? “In de beginfase heb ik inderdaad heel hard moeten werken. Maar of dat echt noodzakelijk was? Misschien legde ik het mezelf wel op om perfect te zijn. Ik streef daar nog naar, maar kan alles nu veel beter plaatsen, omring me met een volledig team en leerde om zaken tijdelijk uit handen te geven. Ook mijn rechterhand is een dame, net zoals mijn vennoot, onze sales verantwoordelijke in België en onze business development verantwoordelijke in de VS. Voor de rest zijn het wel allemaal mannen. Ik zoek vooral een gezonde mix van dames, heren en leeftijden. Ons vijftienkoppig team breidt dit jaar zeker nog uit. Daarbij is de mens achter de medewerker heel belangrijk. Wij verkopen namelijk diensten en moeten als een erg sterk team functioneren. Daarom selecteer ik in de eerste plaats op de combinatie van persoonlijkheid en expertise.” M.M.: Hoe ziet de manager van de toekomst eruit? “Hij of zij is emotioneel intelligent, vooruitziend, gefocust en organisatorisch sterk. Bovendien moet die ‘toekomstmanager’ beseffen dat individuen heel belangrijk zijn. Hij of zij dient niet alles te kennen of te weten, maar moet wel erg goed begrijpen wie waar goed in is, zodat hij zo optimaal mogelijk kan delegeren. Door de snelheid waarmee alles verandert, moet elke medewerker zich kunnen uitleven in zijn sterke punten, creatief uitgedaagd worden en zich goed voelen. Inderdaad, de manager van de toekomst krijgt een uitgebreid takenpakket voorgeschoteld.” Ruud Van De Locht

65


Klanten halen hun voordeel uit de Cheops-filosofie. Dat blijkt uit de forse groei die het IT-bedrijf sinds 2005 kent. “Onze 100 medewerkers blussen uw ITbrandjes niet,” vertelt managing director Filip Goos. “We waken er over dat dergelijke brandjes niet ontstaan. Wij nemen het dagelijks IT-beheer voor onze rekening – volledig of gedeeltelijk. Onze klanten kiezen welke diensten ze uitbesteden en welke activiteiten ze beter intern organiseren. Zo legt men de klemtoon op de strategische IT-projecten. Wij leiden de rest – zeg maar het operationele en tactische beheer – in goede banen.

“We achterhalen hoe we nieuwe technologieën vertalen naar bedrijfsvoordelen voor onze klanten. Want technologie is nooit een doel op zich maar enkel een middel.” Filip Goos.

C HEOPS

“Wij zetten onze schouders onder uw zaak” Tilt u met informatietechnologie uw bedrijf naar een hoger niveau? Dan is het een strategisch instrument en verliest u liever niet te veel tijd aan het dagelijkse IT-beheer. Maar wie zorgt er dan voor dat alles gesmeerd loopt? Dat doet Cheops, de gekende IT-dienstverlener uit Edegem. En zo krijgt u de handen vrij voor wat écht telt: bouwen aan uw zaak.

1 66

Bij Cheops geniet u van belangrijke schaalvoordelen. Want Cheops investeert in kennis, processen, tools en een state-of-the-art cloudinfrastructuur. Voor de meeste kmo’s is zo’n investering financieel en organisatorisch niet haalbaar. Klanten kunnen snel en eenvoudig ‘inpluggen’ in ons platform en genieten zo mee van de schaalvoordelen die Cheops biedt. Denk maar aan de mogelijkheden rond cloud, mobiliteit, back-ups, monitoring en beveiliging. Door deze aanpak van standaardisatie en schaalgrootte werkt u kostenbesparend en efficiënter. En u verzekert de continuïteit van uw werking.”

Van audit tot beheer

Filip Goos: “Gaat u met ons in zee? Dan loodsen we u in vier stappen naar een performante IT-omgeving. Aan de hand van een degelijke audit brengen we de huidige situatie in kaart en bespreken we wat uw visie is en wat u van informatietechnologie verwacht. Want IT is een middel en geen doel en daarom moet het naadloos passen bij uw bedrijfsstrategie. Wilt u sneller uw markt bedienen? Of denkt u aan groei? Misschien ligt uw focus op kostenbesparing of net een


verhoging van de productiviteit? Elke organisatie kiest uit een brede waaier aan strategische doelen. Volgens Cheops moet IT die doelen mee helpen waarmaken. Daarom is dat ons uitgangspunt en niet de technologie an sich. Wij gooien trouwens het typische IT-jargon graag overboord, hoe duidelijker en eenvoudiger, hoe beter. Hebben we een klaar beeld van waar u staat en waar u naartoe wilt? Dan volgt ons advies snel. Advies waarmee knopen kunnen worden doorgehakt op basis van stevige zakelijke argumenten. Is de koers eenmaal uitgezet? Dan start Cheops met het optimaliseren van de IT-werking en infrastructuur. Vaak is dat een veranderingstraject, waarvan onze klanten het ritme bepalen. Nieuwe hardware of software nodig of beter in de cloud? Wij rollen het nodige uit. Het verhaal stopt hier niet. Want Cheops tekent ook voor proactief IT-beheer. Wij zetten onze schouders onder uw zaak en drukken mogelijke issues de kop in

Cheops, groeibedrijf met focus op service Cheops levert sinds 1989 informaticadiensten en stelt vandaag meer dan 100 mensen tewerk. En er staan opnieuw 25 aanwervingen in de steigers. Sinds 2005 kent het bedrijf een gestage groei van ruim 15 % per jaar. Met welke diensten maakt Cheops dit waar? ƒ Managed Services: wij ruimen uw IT-zorgen van de baan, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteit. ƒ Cloud Services: plaats uw systemen en gegevens snel en flexibel in de Cheops-cloud. Geniet van de schaalvoordelen, de ijzersterke beveiliging en een optimale beschikbaarheid. U betaalt enkel voor wat u gebruikt. ƒ IT-experten: een team ervaren specialisten geeft u advies en neemt het beheer van uw IT-infrastructuur voor zijn rekening. ƒ IT-projecten: zoekt u expertise voor een specifiek optimalisatieproject? Cheops levert ze u, van audit en advies naar architectuur en implementatie.

vóór ze ontstaan. Ook hier bepalen we samen hoe we het beheer best organiseren – van remote support tot Cheopsmedewerkers die on site uw servicedesk bemannen. Het maakt daarbij niet uit of uw IT draait in onze Cloud of bij u ter plaatse staat. Ons doel is immers uw bekommernissen over het dagelijkse ITbeheer uit handen nemen en het steeds

Wie klopt er bij Cheops aan? Kleine, middelgrote of multinationale bedrijven? Wie vindt de weg naar Cheops? We vroegen het aan managing director Filip Goos. “Cheops bedient twee segmenten: de kmo-markt en de zogenaamde midmarket. Bij kmo’s nemen wij vaak het volledige IT-beheer in handen. Maar ook de midmarket – zeg maar bedrijven met tussen de 100 en de 500 computergebruikers – smaken onze producten en diensten. We zitten perfect gepositioneerd voor beide segmenten. Enerzijds kunnen onze kmo-klanten profiteren van de ervaring die we opdoen bij grote bedrijven. Die grote bedrijven genieten op hun beurt van de flexibiliteit en dynamiek van het kmosegment. IT goed beheren wordt overigens steeds complexer. De grotere spelers hebben vaak een sterk uitgebouwde eigen IT-dienst. Cheops levert aan hen specifieke expertise en competenties, meestal op projectbasis. Wij hebben daardoor ook voldoende kritische massa om te blijven investeren in onze kennis en ons aanbod. Wat onze klanten bindt? Groot of klein, stuk voor stuk zijn het bedrijven die IT strategisch inzetten. En zo blijven ze hun concurrenten altijd een stap voor.

te verbeteren. En die aanpak werkt. Want we bouwen steevast een hechte relatie op met onze klanten. Misschien is dat wel de sleutel van ons succes.” Alles kan beter Filip Goos: “Investeren in langetermijnrelaties betekent ook dat we de lat steeds hoger leggen. We streven altijd naar een betere dienstverlening. En dat betekent ook innoveren, want onze sector evolueert razendsnel. Daarom volgen we de ontwikkelingen in de IT-sector op de voet. Maar evenzeer houden we de behoeftes van onze klanten in het oog. Die evolueren ook steeds sneller. Cheops achterhaalt hoe we die nieuwe technologieën vertalen naar bedrijfsvoordelen voor onze klanten. Zo halen ze er écht voordeel uit. Want – nogmaals – technologie is nooit een doel op zich maar enkel een middel. Innoveren is goed. Maar we halen enkel bewezen technologieën in huis. We storten ons niet in wilde avonturen, maar kiezen resoluut voor de technologieën van marktleiders en die hun nut bewezen hebben.”

Prins Boudewijnlaan 49 – 2650 Edegem T 03 880 23 00 – cheops@cheops.be www.cheops.be

672


ICT — ONLINE MA R K ET I N G

“Slechts een derde van de kmo’s in Vlaanderen gebruikt het internet op de juiste manier. Het grootste probleem is dat de meeste bedrijfsleiders zeggen: ‘Ik heb dat niet nodig’.”

Eind vorig jaar won Grobbendonk de eerste eTown Award als meest actieve internetgemeente van Vlaanderen, omdat daar kmo’s het best gebruikmaken van internet. Thierry Geerts, directeur Google Belgium (links), overhandigde de trofee aan burgemeester Herman Cambré van Grobbendonk. I NT ERV I EW

THIERRY GEERTS, DIRECTEUR GOOGLE BELGIË

“Wie niet aanwezig is op het internet, bestaat niet meer” Google werd groot met het verkopen van doorklikadvertenties naast zijn zoekresultaten, en bouwde daarmee een advertentieplatform uit waarmee kmo’s ook hun lokale bedrijvigheid kunnen doen groeien. Maar de internetgigant levert nog andere diensten aan ondernemers. Een gesprek met Belgisch directeur Thierry Geerts. M.M.: Hoe belangrijk zijn kmo’s voor jullie als adverteerders? “Alle adverteerders zijn even belangrijk voor ons: van multinationale bedrijven die over de hele wereld actief zijn, tot de kleine, lokale kmo. Een persoonlijk voorbeeld om dat te duiden: mijn vrouw heeft twee jaar geleden een winkeltje opgestart in Antwerpen, en spendeert maandelijks een paar tientallen euro’s aan Googles advertentieplatform AdWords. Soms is het gewoon dat. Heel belangrijk is dat je gemakkelijk boven grote bedrijven kan komen te staan: de criteria die worden gehanteerd, zijn onder meer nabijheid of relevantie. Als mijn vrouw een artikel in 68

haar winkel heeft dat het beste past bij de zonet ingevoerde zoekopdracht, zal ze bovenaan staan, boven de nationale ketens.” M.M.: Wat is het grote voordeel van adverteren op Google AdWords? “Het klassieke verhaal van adverteren bestond uit het uitbouwen van een campagne met televisiespots en papieren advertenties: je gaf makkelijk tienduizenden tot honderdduizenden euro’s uit. Op Google AdWords adverteren start met één euro. Wordt er niet geklikt op je advertentie, dan

betaal je niets. Klikken mensen erop, dan betaal je per klik, tot aan een zelf ingesteld plafond. Als je vindt dat het werkt, betaal je extra, anders stop je ermee: je hoeft je niet te engageren voor een bepaalde tijd. Die flexibiliteit én meetbaarheid is ideaal voor de eigenaar van een kmo, want hij weet perfect hoeveel mensen er dankzij zijn advertentie op zijn website of webshop zijn terechtgekomen. Je kan beginnen met heel kleine bedragen, en heel doelgericht werken: specifiek op een bepaalde doelgroep, locatie, of tijdspanne. Je communicatie is één op één, maar wel op een bepaalde schaal.”


M.M.: Heeft de doorbraak van mobiel internet jullie activiteiten veranderd? “De consument denkt niet in termen van on- of offline: hij leeft gewoon zijn leven, en beleeft dat zowel in de fysieke wereld als op het internet. Met de smartphone zoekt hij ook op straat toegang tot de digitale wereld, om op zoek te gaan naar producten. En die wilt hij op dat moment niet bestellen in Amerika: hij zoekt iets in de buurt. Dat is de belangrijkste verschuiving: de start van het internet was heel globaal, het huidige internet - met de mobiele technologie - is uitgesproken lokaal en persoonlijk. Dat geeft een fantastische opportuniteit voor de lokale kmo.”

Business uitbreiden

M.M.: Weten ondernemers dat voldoende? “Slechts een derde van de kmo’s in Vlaanderen gebruikt het internet op de juiste manier. Het grootste probleem is dat de meeste bedrijfsleiders zeggen: ‘Ik heb dat niet nodig’. Maar dat klopt niet: van een tandarts tot een loodgieter, ieder bedrijf kan zijn business uitbreiden via het internet. Dan valt er nog te discussiëren over hoe intens je moet aanwezig zijn, maar helemaal niét aanwezig zijn, staat gelijk aan niet meer bestaan.” M.M.: Welke andere Google-diensten worden door Belgische kmo’s gebruikt? “Heel wat ondernemers gebruiken Google Apps, onze online bureelsoftware. Die dienst laat je toe om, als je start met een bedrijf, al je softwarekosten aan een relatief lage prijs te dekken. Voor 40 euro heb je een hele officesuite, met online backup, toegang tot je gegevens vanuit eender welke locatie en van op eender welk toestel. We leveren bovendien heel wat diensten gratis. Vindbaar zijn op Google Maps, bijvoorbeeld, kost je als ondernemer niets. Video’s uploaden naar YouTube, om je producten en diensten te tonen? Gratis. Adverteren is al een volgende stap: om aanwezig te zijn op plaatsen waar je nog niet was.” M.M.: Veel van jullie diensten zijn ‘cloud’-gebaseerd: alles wordt opgeslagen in een datacenter dat zich ver van een ondernemer zijn voordeur bevindt. Hebben ze al voldoende vertrouwen daarin? “Daar hebben we nog werk aan. Mensen hebben het idee dat hun gegevens het veiligste staan opgeslagen op de server van hun bedrijf, omdat die zich hier bevindt: ze kunnen hem zien. Niets is natuurlijk minder waar: informatica beveiligen is bijzonder moeilijk. En wij kunnen dat doen op wereldschaal: ik kan u verzekeren dat iemands gegevens vele malen veiliger zijn in onze ‘cloud’-infrastructuur dan op een vaste server. Bovendien is het veel kostenefficiënter dan zelf een serverpark onderhouden, en zijn de gegevens veel gemakkelijker bereikbaar: men kan er van overal waar het nodig is aan. Dat is de echte opportuniteit: je draait er rechtstreeks niet meer omzet mee, maar het maakt je wel veel flexibeler.” Ronald Meeus

Marijke Diependaele. I NT RONI C S BELGI U M

“Distributeur van kwaliteitsvolle producten voor de IT en audio/video markt” Klanten van Intronics Belgium kunnen vertrouwen op een snelle levering en het juiste technisch advies voor al hun connectivity producten. “Onze voorraad bevat meer dan 6.000 verschillende producten,” vertelt managing director Marijke Diependaele. Intronics Belgium maakt deel uit van TKH, een grotere Nederlandse holding. De dochterfirma richt zich op ons land en Luxemburg. Het bedrijf kreeg vooral bekendheid voor zijn kwaliteitsvolle bekabeling. Verder bestaat het productgamma uit een brede waaier aan hardware, beginnende met de eenvoudige kabels tot en met complexe actieve componenten, zoals bijvoorbeeld full HD IPTV. “Wij leveren voornamelijk aan zowel systeemintegratoren voor IT en audio/video als aan netwerkinstallateurs en computerwinkels. Vandaag besteld, betekent binnen de 24 uur geleverd. Onze mensen van internal sales helpen klanten met elke technische vraag en stellen vanuit het brede assortiment de juiste oplossingen voor. Daarnaast hebben we een buitendienst die onze klanten een persoonlijke service biedt. Klanten maken graag gebruik van onze jaarlijks gedrukte catalogus of onze uitgebreide website en webshop. Tenslotte nodigen we regelmatig klanten uit voor live demo’s van onze producten voor audio- en videostreaming in onze kantoren in Frame21 in Herentals.”

Grote publiek

Met Eminent/Ewent ontwikkelde Intronics een huismerk van computeraccessoires. Via de retail belanden deze producten bij de eindconsument. “Verder zijn we de exclusieve verdeler in de Benelux van alle laptoptassen, tablethoesjes en -sleeves, … van het gekende merk Samsonite,” besluit Marijke Diependaele.

Intronics Belgium – Diamantstraat 6B – 2200 Herentals T 014 220 334 – sales@intronics.be – www.intronics.be

69 2


VERMOGENSBEHEER EN PRIVATE BANKING

Conferenties met een scherpe analyse

Fritz Mertens (Petercam), Erwin Schoeters (KBC) en Michel Hubain (Belfius).

HET GROTE PRIVATE BANKING DEBAT MET KBC, BELFIUS EN PETERCAM

“Een bank zonder risico, is een bank zonder activiteiten” 70


De nieuwe bankenwet, de verhoging van de roerende voorheffing op de liquidatiebonus, ...: het zijn maar enkele van de maatregelen die (on)rechtstreeks betrekking hebben op het vermogen van ondernemers. Voor het beheer van hun portefeuille, kunnen zij terecht bij heel wat private bankers. Manager Magazines bracht drie specialisten rond de tafel: Erwin Schoeters (verantwoordelijke retail en private banking KBC), Fritz Mertens (verantwoordelijke private banking Petercam) en Michel Hubain (head of private banking Belfius). “Als onze klanten alle moeite doen om hun patrimonium volstrekt legaal te beleggen, hebben ze recht op fiscale stabiliteit.” M.M.: Heren, hoe is de vraag naar private banking de voorbije jaren geëvolueerd? Erwin Schoeters (KBC): “De voorbije jaren stelden we een enorme stijging van de vraag naar een goede structurering van vermogens vast. Alle componenten, roerend en onroerend, moeten in het plaatje worden opgenomen. Daarnaast willen ook meer ondernemers begeleiding bij hun successieplanning: heel wat bedrijfsleiders zijn ouder dan 50 en beseffen hoe belangrijk het is om in een voldoende vroeg stadium aan de opvolging te denken.” Fritz Mertens (Petercam): “Dat stellen wij ook vast. De globalisatie van onze economie leidt tot reorganisaties, en eventueel overnames, binnen een groter geheel, zodat de mature bedrijven van de babyboomgeneratie in staat zijn om op te boksen tegen jonge ondernemingen, gebouwd op de fundamenten van de meest recente technologieën. Ook de private banker speelt in dat proces een rol. Meer dan ooit is ons beroep uitgegroeid tot een ‘people’s business’, waarbij de persoonlijke contacten erg belangrijk zijn.” Michel Hubain (Belfius): “Dat klopt, want de cliënten worden veeleisender op vlak van informatie, advies en professionele opvolging. Het is onze taak de cliënt bij het overnameproces te begeleiden. We hebben zelfs een dubbele functie: enerzijds de kredieten toekennen aan de overnemer, anderzijds de ‘overlater’ adviseren om het geld dat hij voor de acquisitie krijgt, verstandig te beleggen.”

Wat is private banking? Private banking omvat bij elk van de deelnemers aan het debat twee tot drie belangrijke luiken: het beheer van de financiële activa, het structureren van het vermogen en de overdracht naar rechthebbenden of derden. Op die manier willen de financiële instellingen het kapitaal van hun cliënten optimaal beschermen, laten aangroeien en doorgeven.

M.M.: Hoe zit het met de cashpositie in de vennootschappen van ondernemers? Erwin Schoeters (KBC): “Omwille van de recessie zijn heel wat bedrijven voorzichtig geweest in hun investeringen. Daardoor beschikken heel wat vennootschappen over een gunstiger cashpositie. Het is onze taak om, in samenwerking met onze collega’s van corporate banking, de mogelijkheden voor onze cliënten te bekijken: met welke beleggingsproducten kunnen ze genieten van de notionele intrestaftrek? Hoe gaan ze best om met de liquidatiebonus? Wat die liquidatiebonus betreft, is het een goede zaak dat we 71


V ER M OG E N S B E HE E R E N PRI VAT E BANKI N G

D E BAT

Erwin Schoeters, KBC:

“Het aantal beleggers dat een risico wil nemen als er een hoger rendement tegenover staat, is weer gevoelig gestegen, zeker als er een ‘vloerbescherming’ of maximaal verlies is afgesproken.”

Drie gouden tips voor private banking cliënten Fritz Mertens (Petercam): “Een ondernemer zei me ooit: ‘ik ben heel mijn leven bezig geweest met de koe, nooit met de melk. Nu pas realiseer ik mij dat die melk minstens even belangrijk is’. Met andere woorden: ondernemers doen er goed aan zo nu en dan eens stil te staan bij hun patrimonium. Neem van tijd tot tijd even afstand van je zaak en laat je adviseren door specialisten voor vermogensbeheer.”

Michel Hubain (Belfius): “Creëer een goed evenwicht tussen uw privé en uw professioneel patrimonium via optimalisaties. Onze regering mag die twee dan wel als aparte entiteiten beschouwen, als ondernemer doe je er goed aan die twee globaal te bekijken via adequate financiële planning.”

Erwin Schoeters (KBC): “Ik kan mijn collega’s enkel bijtreden, maar wil toch nog het volgende toevoegen: zelfs voor wie al met zijn planning bezig is geweest, is het nuttig om toch ook nog naar het advies van zijn private banker te informeren, het is altijd verstandig een ‘second opinion’ in te winnen. Wij beschikken over een excellent team specialisten ter zake.” 72

drie maanden extra hebben gekregen, waardoor heel wat cliënten hun dossiers nog tijdig in orde kunnen brengen om van de 10 % roerende voorheffing te genieten, in plaats van de 25 % die op til staat.” Fritz Mertens (Petercam): “Dat is inderdaad positief, maar het wordt hoog tijd dat de fiscale regels niet om de haverklap veranderen. Voor een zelfstandige is zijn onderneming zijn pensioen. Hij heeft in het verleden bepaalde keuzes gemaakt, en moet - omwille van die hogere belasting op de liquidatiebonus - plots snel beslissen wat hij gaat doen. Dat stoort.” Michel Hubain (Belfius): “De overheid moet dringend het belang van een fiscaal stabiel klimaat beseffen. Ondernemers hebben hun hele leven gewroet voor hun opgespaarde reserves en moeten nu plots alles regelen om via een tijdelijke overgangsmaatregel nog van relatief goede voorwaarden te genieten. Het gevolg is dat de notarissen nu zowat verdrinken in de dossiers.” Erwin Schoeters (KBC): “De roerende fiscaliteit is nog veel erger en complexer: daardoor zijn er steeds minder mensen die dat goed beheersen. Het vergt van de banken telkens een enorme inspanning om onze private bankers tijdig op te leiden over de nieuwste fiscale veranderingen, zodat zij zo snel mogelijk onze cliënten daarover kunnen informeren.” Michel Hubain (Belfius): “Inderdaad. Je moet al een ervaren jurist zijn om het plaatje goed te begrijpen en alles op een bevattelijke manier aan uw cliënten te kunnen uitleggen.” M.M.: Hoe verknocht zijn private banking cliënten aan hun spaargeld? Fritz Mertens (Petercam): “Na Japan is België wereldwijd de tweede grootste ‘spaarnatie’. Er werd al enkele keren een ballonnetje opgelaten om via een belasting op het spaargeld de overheidstekorten aan te zuiveren. Tot mijn ergernis stel ik vast dat er soms bepaalde voorstellen worden gelanceerd, die eerder ideologisch dan economisch doordacht zijn. Dergelijke geruchten creëren veel nervositeit en onzekerheid. Voorlopig is die belasting op het spaargeld er gelukkig nog niet gekomen, maar toch moeten we beseffen dat de fiscaliteit de komende jaren er niet vriendelijker op zal worden. Het wordt hoog tijd dat er werk wordt gemaakt van een uniforme Europese regelgeving op dat vlak.” Erwin Schoeters (KBC): “Politici erkennen dat er op belastingvlak de jongste jaren nogal wat ‘bricolagewerk’ is gebeurd. Ze moeten dringend werk maken van een vereenvoudigde, coherente aanpak.” “Wat het spaargeld betreft, blijft het me wel verbazen dat de depositoboekjes maar blijven aandikken, terwijl het rendement ervan historisch laag is. Bovendien kan lang niet iedereen genieten van de extra getrouwheidspremie. Daarom is het onze taak om beleggers te wijzen op de hogere rendementen van andere producten, uiteraard rekening houdend met een zo hoog mogelijke kapitaalbescherming.”


VERMOGENS B EHEER EN PRIVATE BANK IN G

D E BAT

Michel Hubain (Belfius): “Van de 248 miljard euro die op spaarboekjes geparkeerd staat, is circa 30 à 40 % eigendom van private banking cliënten. Zij zijn opgelucht dat in Europa de grootste economische problemen achter de rug zijn en durven zich, dankzij de relatief lage volatiliteit van de markt, weer meer richting beurs begeven.”

“Neem van tijd tot tijd even afstand van je zaak en laat je adviseren door specialisten voor vermogensbeheer.” M.M.: Hoe groot is de interesse in aandelen momenteel? Michel Hubain (Belfius): “Het rendement op aandelen is tegenwoordig weer heel aantrekkelijk. Het voorbije jaar merkten we een positieve instroom in alle aandelenfondsen, wat heel positief is.” Fritz Mertens (Petercam): “In vergelijking met de Verenigde Staten is de lokroep van de beurs bij ons nog vrij bescheiden. We proberen beleggers wel meer in die richting te begeleiden. Het aanbod is erg groot, maar van nature uit hebben beleggers vooral de neiging naar de nationale beurs te kijken.” Erwin Schoeters (KBC): “Het aantal beleggers dat een risico wil nemen als er een hoger rendement tegenover staat, is weer gevoelig gestegen, zeker als er een ‘vloerbescherming’ of maximaal verlies is afgesproken. We voelen wel dat er meer belang wordt gehecht aan risicobewaking en -rapportering.” Fritz Mertens (Petercam): “Meer cliënten willen een op maat uitgewerkte aandelenportefeuille. Zo hebben we voor één van hen bijvoorbeeld een fonds samengesteld met aandelen van middelgrote Duitse familiebedrijven. Het ziet er naar uit dat die trend naar maatwerk nog zal toenemen, want niet iedereen wil worden ‘opgesloten’ in een bepaald risicoprofiel. Er is een groeiende tendens naar een patrimoniale benadering, waarbij men tot op een bepaald niveau van de positieve fluctuaties wil genieten en tegelijk beschermd wil blijven tegen mogelijke catastrofes.”

Michel Hubain, Belfius:

“Ondernemers zijn doorgaans zeer goed op de hoogte van kredieten, maar minder van beleggingen. Door de slechte conjunctuur die er is geweest, willen ze ook meer controle over hun beleggingen.”

Private banking in cijfers KBC ƒ Start: Premium banking vanaf 250.000, Private banking vanaf 1 miljoen euro, Wealth vanaf 5 miljoen euro ƒ 20 Private Banking kantoren en 1 Wealth Office ƒ Aantal specifieke medewerkers: 290 in Private Banking en 385 in Premium Banking ƒ Aantal klanten: 15.000 gezinnen in Private Banking en 80.000 gezinnen in Premium Banking ƒ Totale waarde portefeuille: 25 miljard euro in Private Banking en 34 miljard euro in Premium Banking

Belfius M.M.: Recent onderzoek van De Standaard en Rabobank toonde aan dat de financiële kennis van de Vlaming niet bijster goed is. Merkt u dat ook bij ondernemers? Fritz Mertens (Petercam): “Wij voelen vooral dat de cliënt op zijn gemak wil zijn: liever 0 % op een spaarboekje en rustig slapen, dan zware risico’s lopen. Volgens mij heeft de vergrijzing daar veel mee te maken. Toch loopt de belegger nu minder risico’s dan vroeger: als gevolg van de bankencrisis van 2008, is de regelgeving voor private bankers gevoelig verstrengd door de Europese richtlijn MiFID en de

ƒ Start: vanaf 500.000 euro ƒ Aantal specifieke medewerkers: 250 private bankers en experts ƒ Aantal klanten: 50.000 ƒ Totale waarde portefeuille: 27 miljard euro

Petercam ƒ Start: vanaf 250.000 euro ƒ Aantal specifieke kantoren: 8 in België ƒ Totale waarde portefeuille: 9 miljard euro 73


V ER M OG E N S B E HE E R E N PRI VAT E BANKI N G

D E BAT

“Het wordt hoog tijd dat de fiscale regels niet om de haverklap veranderen. Voor een zelfstandige is zijn onderneming zijn pensioen.” internationale Basel III-regels. Daardoor zit alles in een strak keurslijf. Dat was nodig om de cliënt te beschermen, maar creëert vanzelfsprekend ook beperkingen.” Michel Hubain (Belfius): “Ondernemers zijn doorgaans zeer goed op de hoogte van kredieten, maar minder van beleggingen. Door de slechte conjunctuur die er is geweest, willen ze ook meer controle over hun beleggingen: een groot deel kiest voor adviesbeheer, waarbij de private banker voor elke transactie overlegt met zijn cliënt. Proactief inspelen op de wensen van de cliënt en een adviserende functie zijn dus cruciaal geworden om het verschil te maken.” Erwin Schoeters (KBC): “Dat klopt. Toch zijn er nog behoorlijk wat cliënten die opteren voor discretionair beheer, waarbij de financiële instelling zelf koopt en verkoopt en om de zoveel tijd hierover zijn cliënt rapporteert. Ondernemers hebben nu eenmaal niet de tijd om zich voortdurend met hun beleggingen bezig te houden.” Fritz Mertens (Petercam): “Bij ons opteert 80 % of meer voor discretionair beheer. Wat wel opvalt: er was nog nooit zoveel informatie over financiële producten beschikbaar, maar het kennisniveau lag nog nooit zo laag. Daar moet ons onderwijssysteem dringend iets aan doen.”

Fritz Mertens, Petercam:

“Wij voelen vooral dat de cliënt op zijn gemak wil zijn: liever 0 % op een spaarboekje en rustig slapen, dan zware risico’s lopen. Volgens mij heeft de vergrijzing daar veel mee te maken.”

M.M.: De regering-Di Rupo wil met de nieuwe bankenwet een belangrijke scheiding tussen spaargeld en risicovolle activiteiten van banken realiseren. Hoe staat u tegenover die plannen? Michel Hubain (Belfius): “Die wet komt er om de cliënten te beschermen, om de risico’s van enkele jaren geleden te vermijden. Ik verwacht evenwel niet dat dit een grote invloed zal hebben op private banking.” Erwin Schoeters (KBC): “Er wordt de laatste maanden veel met slogans gegoocheld, zonder dat het debat in de diepte wordt aangegaan. In se houdt elk krediet dat wij verschaffen een risico in. Een scheiding van die bancaire activiteiten zou nefast zijn voor de rol die wij spelen ten aanzien van de economie. Het is nog afwachten waar de politieke discussie zal eindigen, maar ik vind het spijtig dat we dit - in een almaar breder wordende Europese context - even op Belgisch niveau zouden gaan regelen. Bovendien zouden de meeste in België actieve banken niet onder die bankenwet vallen, aangezien ze een Europese positionering hebben.”

Michel Hubain (Belfius): “Het is ontegensprekelijk onze grootste uitdaging voor de toekomst. Almaar meer clienten, de jongeren voorop, verrichten hun bankzaken via apps. De harmonisering van de bankservice over de diverse kanalen is een fundamenteel werkpunt voor de komende jaren. Uiteraard zullen daar weer stevige investeringen mee gepaard gaan.” Fritz Mertens (Petercam): “Wie zijn cliënteel wil verjongen, moet mee surfen op die golf. Duidelijk is dat het beveiligingsaspect de cruciale factor wordt binnen de digitale revolutie, want ‘phishing’ en cybercriminelen liggen constant op de loer.” Erwin Schoeters (KBC): “Al onze adviseurs zijn sinds begin 2013 uitgerust met een iPad, die onder meer erg nuttig is om tijdens thuisbezoeken voor passende ondersteuning te zorgen. Anderzijds willen we ook onze cliënten alle mogelijkheden bieden om via de razend populaire tablet-pc’s ‘anytime’ en ‘anywhere’ op de hoogte te blijven van hun bancaire productportfolio. Dat doen we evenwel vanuit de overtuiging dat dit nooit het persoonlijk contact zal kunnen vervangen.”

M.M.: We leven in een almaar sterker gedigitaliseerde wereld. Hoe ingrijpend is die evolutie voor de private banken?

Bart Vancauwenberghe (Foto’s: Bart Vandermeersche)

74


“De samenleving wordt steeds complexer. Onze klanten verwachten geen goede rechtshulp, ze verwachten zeer goede rechtshulp. Onze adviezen en pleitnota’s moeten top zijn.” Marc Gadisseur.

Dankzij een goed georganiseerde werkstructuur kan ons kantoor praktisch het volledige rechtsdomein bestrijken weliswaar met uitzondering van maritieme en fiscale zaken. Diezelfde structuur staat tevens borg voor een professioneel gehalte in de afhandeling van rechtszaken, waarbij steeds wordt getracht rechtsproblemen minnelijk of buitengerechtelijk op te lossen. De werking van ons kantoor is een samenspel van juridisch zeer onderlegde medewerkers en uitstekende pleiters. Het juridisch samenspel van deze professionele medewerkers kan niet los gezien worden van een meer dan enthousiaste administratieve ploeg.

Ringlaan 117 – 2170 Merksem – T 03 646 67 35 – kantoor@gt-lawoffice.be – www.advocatenkantoor-breugelmans.be Alle werkdagen tijdens kantooruren geopend, uitgezonderd vrijdagnamiddag. Consultaties uitsluitend op afspraak.

75


Joris Petillion en Douglas Michiels. PUN C H.DO

Boost uw verkoop, zonder de ballast De verkoopsgrenzen verleggen, letterlijk en figuurlijk? Het is een stap waar veel ondernemingen na de ‘credit crunch’ (de kredietcrisis van 2008) wat bevreesd voor zijn. Via PUNCH.do, een gespecialiseerde outsourcingpartner, kunnen ze die verkoopsoptimalisering nu wel realiseren. Tijdens een geanimeerd gesprek in de Vlerick-school legt zaakvoerder Joris Petillion uit hoe PUNCH.do dat aanpakt. Hoe hebt u het model van PUNCH.do bedacht? Joris Petillion: “Na mijn Vlerick-studies heb ik bij diverse (beursgenoteerde) bedrijven verschillende (internationale) posities bekleed als managing director of business developer. Tijdens die periode merkte ik dat veel ondernemingen er wel belang aan hechtten hun concurrentiepositie te verstevigen, maar niet meteen geneigd waren die opportuniteiten te grijpen, omdat ze de nadelen van de twee traditionele oplossingen te groot vonden.” Welke zijn die traditionele oplossingen? “De eerste mogelijkheid is een buitenlandse agentuur. Het nadeel daarvan is dat zo’n agent niet exclusief op jouw product is gefocust: hij biedt zijn cliënteel nog een tiental andere merken aan. Vaak is er te weinig engagement, waardoor je maar heel traag vooruitgang boekt. Daarnaast kan je opteren om het eigen salesteam uit te bouwen, maar dat heeft een enorme impact op je organisatie en brengt sowieso een heleboel kosten en inefficiëntie met zich mee. Als je bijvoorbeeld iemand met het verkeerde profiel aantrekt, heb je wel al serieus in die persoon geïnvesteerd (wagen, gsm, kantoorkosten, opleiding, management, …).” 76

Hoe biedt PUNCH.do daar een antwoord op? “Ons businessmodel laat onze klanten toe hun verkoop succesvol uit te breiden aan een lagere, flexibele kost en met een veel hogere focus. Op een benchmark van zeven cruciale criteria, scoren we stukken beter dan de traditionele systemen. Onze verkopers en business developers zijn exclusief toegewijd aan onze klanten. Wij bewijzen elke dag dat onze klanten veel meer resultaat boeken dan vroeger en dit aan een lagere kost. De PUNCH.do-aanpak kent ook heel wat ‘onzichtbare voordelen’: onze klanten profiteren van dag één van de ervaring, competenties en synergieën die onze specialisten al opbouwden. Je vermijdt als klant ook een hogere loonkost en hoeft de beschermingsvergoeding niet te betalen die je wel moet ophoesten als je het contract met een agentuur verbreekt. Bovendien hebben we de meest transparante aanpak, met wekelijkse rapportering en online opvolgingsmogelijkheden.” Guldenroedestraat 13 – 9030 Mariakerke (Gent) T 09 224 09 40 – M 0478 50 51 68 info@punch.do – www.punch.do


Tactvol reageren is een kunst bij het omgaan met wanbetalingen, maar communiceren hierover is dikwijls balanceren op een slappe koord.

B E D R I JF SA DV I E S

Vijf tips om laattijdige betaling van uw facturen te vermijden Het is elke ondernemer ongetwijfeld al overkomen: u werkt zich de pleuris om tijdig een klant te kunnen bedienen, maar dan raakt de factuur die u voor die diensten hebt verstuurd, maar niet (tijdig) betaald. Frustrerend en onrechtvaardig. Maar hoe pakt u wanbetalers best aan? Vijf praktische tips voor een intelligente benadering.

1. Stel uitgebreide en correcte algemene voorwaarden vast Door dergelijke bepalingen in uw factuur op te nemen, vermijd u dikwijls al veel miserie. Zo is het bijvoorbeeld verstandig de klant te laten weten dat het bij laattijdige betalingen toegestaan is om intresten op te eisen. Normaal gezien is dat voor de klant al een extra stimulans om binnen de afgesproken termijn alles te vereffenen. U doet er overigens ook goed aan u vooraf te informeren over de kredietwaardigheid van die klant en die informatie regelmatig te updaten.

2. Maak gebruik van een degelijke factureringsplanning

Besteed voldoende tijd aan het opmaken van de facturen. Zelfs als u het te druk hebt om opdrachten tijdig te realiseren, mag dat geen excuus zijn om de betaling van uw facturen niet op te volgen. Uiteindelijk doet u het werk om ervoor te worden betaald. Stuur daarom tijdig de factuur. Zo weten zowel de klant als uzelf nog de details van de opdracht en vermijd u misverstanden. Als de betalingstermijn dan toch is verstreken, stuurt u best rappels kort na elkaar. Vermijd evenwel dat die rappels op een standaardbehandeling lijken: geef een persoonlijke toets aan ieder document.

3. Jaag de klant niet onnodig op

Vroegtijdig achter de vodden van de klant zitten voor een betaling, kan op weinig bijval rekenen. Wie dat wel doet,

voedt onvermijdelijk het vermoeden dat hij onvoldoende werk heeft of er niet in slaagt zijn financiĂŤn goed te beheren. Het laatste dat we willen, is dat de klant daardoor het gevoel krijgt met een slecht beheerde onderneming zaken te doen.

4. Zoek samen naar een oplossing

Tactvol reageren is een kunst bij het omgaan met wanbetalingen, maar communiceren hierover is dikwijls balanceren op een slappe koord. De klant zal een respectvolle aanpak sowieso waarderen. Intimidatie is uit den boze, maar uiteraard mag u wel duidelijk zijn. Probeer daarom via het stellen van open vragen samen naar een oplossing te zoeken die bevredigend is voor alle partijen: vraag bijvoorbeeld een voorschot, verleg de betalingstermijn of werk een afbetalingsplan uit. Maar volg ook dat afbetalingsplan nauwgezet op.

5. De rechtbank is de allerlaatste optie

Niets is schadelijker voor een relatie dan een conflict voor de rechtbank uit te vechten. Dat is dan ook pas een optie als de klant u een grote som geld schuldig is en categoriek weigert om die te betalen, ondanks uw pogingen om hem op betere gedachten te brengen. Als u naar de rechtbank stapt, is uw goede relatie met die klant sowieso definitief voorbij. Maar soms kunt u niet anders. Bart Vancauwenberghe

77


Vertrouwen is goed, maar controle is beter

N°1 regionaal zakenmagazine € 6,95

www.managermagazines.be

€ 6,95

www.managermagazines.be

Tine Verhelst, Faculty Club Jef Staes, EOI Academy

“We moeten de schapen verjagen, en ‘rode apen’ alle kansen geven!” DRIES BUYTAERT: GROEIGIGANT IN VS

HET GROTE DEBAT ADVOCATUUR

ONDERNEMEN IN HEIST-OP-DEN-BERG

Blz. 16

Blz. 44

Blz. 64

“Bedrijven worden sterker dankzij verborgen talent van medewerkers” “SCHAALVERGROTING BIJ ARCHITECTEN”

HET GROTE PRIVATE BANKING DEBAT

ONDERNEMEN IN AARSCHOT

Blz. 14

Blz. 46

Blz. 58

1 Editie: Provincie Antwerpen - Nummer 64 - December 2013 - Jaargang 13 - Driemaandelijks in maart - juni - september - december - Afgiftekantoor 3500 Hasselt 1

€ 6,95

www.managermagazines.be

1 Editie:Vlaams-Brabant - Nummer 38 - Februari 2014 - Jaargang 11 - Driemaandelijks in januari - april - juli - oktober - Afgiftekantoor 3500 Hasselt 1

€ 6,95

Pieter Vansynghel en Ines Vandeputte,Youston

Expert in archiefdigitalisering realiseert sterke groeispurt ‘RODE DUIVELS’-KOORTS STIJGT IN BEDRIJFSWERELD

BUSINESSFOCUS OP LOMMEL EN TONGEREN

HET GROTE DEBAT ARCHITECTUUR

Blz. 20

Blz. 24 en 80

Blz. 48

www.managermagazines.be

Stefaan Wauters en Dirk Deruytere,Vergokan

“Elk schip heeft een kapitein, matrozen en wind nodig” ROBOT ‘ZORGT’ VOOR SENIOREN

ONDERNEMEN IN DEINZE

HET GROTE DEBAT ADVOCATUUR

Blz. 16

Blz. 18

Blz. 58

1 Editie: Provincie Limburg - Nummer 71 - Februari 2014 - Jaargang 14 - Driemaandelijks in februari - mei - augustus - november - Afgiftekantoor 3500 Hasselt 1

1 Editie: Oost- en West-Vlaanderen - Nummer 47 - December 2013 - Jaargang 12 - Driemaandelijks in maart - juni - september - december - Afgiftekantoor 3500 Hasselt 1

Print: 32.000 lezers/editie Online: >20.000 lezers/editie Een ondernemer voelt zich vaak alleen. Bij elke belangrijke beslissing heeft hij nood aan een klankbord en dat is er niet altijd. Een J&M Consultant kan dan zo’n klankbord zijn. Hierdoor ontstaat er vaak een vertrouwensrelatie die in vele gevallen jaren kan duren. In tijden van forse groei en van grote investeringen staan wij de ondernemer bij om strategie, doelstelling en kritische succesfactoren duidelijker in kaart te brengen.

J&M

www.managermagazines.be

Maak van ons netwerk

UW NETWERK

Manager Launch

Symbiosis

Manager Seminars

Manager Debat

Cook Your Own Dinner

Manager Events

Consultants BVBA Ven 4E, 2250 Olen Tel.: 0494-04 00 64 ronny.meyen@jmconsultants.be www.jmconsultants.be

Voor meer info: 011/71 76 00 info@managermagazines.be

78


A DVOC AT EN PA N EL

De aanvraag tot ruling gebeurt bij een afzonderlijke dienst binnen de Federale Overheidsdienst Financiën.

Kan ik op voorhand een standpunt krijgen van mijn belastingcontroleur?

Ik zit met volgende vraag: is het mogelijk om op voorhand een standpunt te bekomen van mijn belastingcontroleur? De fiscale wetgeving is erg complex. Bovendien ondergaat zij jaarlijks talrijke wijzigingen. Rechtszekerheid over de fiscale gevolgen van een transactie heeft de belastingplichtige dikwijls pas na een grondige belastingcontrole. Onnodig te vermelden dat zo’n belastingcontrole kan uitdraaien op een financiële ramp. Dit kan vermeden worden. De belastingplichtige heeft namelijk de mogelijkheid om voorafgaand aan de belastingadministratie een bindend advies te vragen over de fiscale gevolgen van een transactie. Dit noemt men een voorafgaande beslissing in fiscale zaken of kortweg een ruling.

Anonimiteit mogelijk in eerste fase

Rulings blijken bijzonder effectief in internationale situaties waarin de toepassing van een belastingverdrag tot bijkomende fiscale onzekerheid leidt. Het is belangrijk te weten dat een ruling ‘voorafgaand’ moet worden aangevraagd. Afhankelijk van het soort transactie waarover u een bindend standpunt wil, is dit ofwel voordat de transactie effectief plaatsvindt, ofwel voordat de betrokken jaarrekening wordt goedgekeurd, ofwel voordat de betrokken fiscale aangifte ingediend wordt. Laat deze bijdrage een uitnodiging zijn tot een gesprek met uw fiscaal raadgevers over op welke wijze een ruling soelaas kan bieden voor bepaalde onzekerheden in uw fiscale aangifte.

De aanvraag tot zulke ruling gebeurt bij een afzonderlijke dienst binnen de Federale Overheidsdienst Financiën. Uw belastingcontroleur wordt niet betrokken in deze procedure. Een aanvraag tot ruling kan in de eerste fase zelfs anoniem gebeuren.

Rulings blijken bijzonder effectief in internationale situaties waarin de toepassing van een belastingverdrag tot bijkomende fiscale onzekerheid leidt. 1

Ida Bollingh Dauginet Advocatenkantoor www.dauginet.com

79


HET GROTE VERZEKERINGSDEBAT

Conferenties met een scherpe analyse

“Elke wijziging in bedrijf kan gevolgen hebben voor polissen”

Verzekeringen worden door de meeste Belgische particulieren nog altijd beschouwd als een noodzakelijk kwaad. Het belang van een goede indekking tegen de meest uiteenlopende risico’s is gelukkig al langer doorgedrongen tot het gros van de zaakvoerders. Toch heeft de traditionele makelaar het niet onder de markt, want onder meer overheidsmaatregelen en de concurrentie van het online verzekeringswezen spelen hem parten. Desalniettemin is het panel dat Antwerpen Manager samenbracht, formeel: “Een professionele makelaar die in alle integriteit zijn huiswerk maakt en een goede oplossing voor zijn klant zoekt, zal altijd bestaansrecht hebben.” 80

Patrick Van Luyten (Van Luyten nv), Filip Geerts (G en G verzekeringen), Leo Gerber (Vanguard Insurance) en Greg Langenus (Akkermans & Partners).


VER ZEK E RI N G EN

D E BAT

Polis 1: Twin Peaks II

“Ik geloof niet in een wereld waarin het gros van de verzekeringen wordt afgesloten via internet. Mensen kennen te weinig van verzekeringen om de producten van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.”

Leo Gerber (Vanguard Insurance): “Twin Peaks II is het pakket aan maatregelen dat, in de nasleep van de bankencrisis van 2008, door de overheid werd goedgekeurd om klanten van financiële producten en diensten beter te beschermen. In dat kader worden bepaalde regels van de banksector doorgetrokken naar de verzekeringssector.” Filip Geerts (G en G Verzekeringen): “Het heeft vooral betrekking op het bepalen van het klantenprofiel en op de transparantie van kosten en commissielonen. Daarbij wordt dus ook de verzekeringssector aangepakt, hoewel er in België amper problemen zijn geweest. We hebben dit vooral te danken aan enkele Nederlandse cowboys die jarenlang woekerwinsten op levensverzekeringen hebben opgestreken.” Patrick Van Luyten (Van Luyten NV): “Het is vooral belangrijk dat niet alleen de makelaars worden geviseerd, maar dat de maatregelen voor het hele banken verzekeringswezen gelden.” Greg Langenus (Akkermans & Partners): “Spijtig is vooral de snelheid waarmee de overheid dit behandelt. De wet werd eind 2013 gestemd, maar medio februari was de inhoud er van nog niet bekend, terwijl de wet wel geldt vanaf 30 april 2014. Daardoor wordt het voor onze sector wel erg kort dag om ons deftig aan te passen.”

Polis 2: ‘Grijze muis’ wil sexier imago

Filip Geerts (G en G Verzekeringen): “De gemiddelde leeftijd van de makelaar is 55 jaar. Toen het wetsontwerp Twin Peaks II werd ingediend, hebben velen eieren voor hun geld gekozen en hun portefeuille verkocht aan een groter kantoor.”

Greg Langenus, Akkermans & Partners

mogelijk te werken. Wij sturen onze medewerkers de baan op met een iPad met daarop de toegang tot het volledige beheersprogramma. Wij trachten met een moderne website, een facebook-pagina en dergelijke de lijn naar modernisering door te trekken.” Greg Langenus (Akkermans & Partners): “Modernisering en vooral automatisering zijn absoluut nodig. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen is die trend al even bezig, maar bij de makelaar kunnen hier vaak nog stappen in gezet worden. De invoering van Twin Peaks II zal dit proces alleen maar versnellen. Professionele, moderne makelaars kunnen op hun beurt dan ook weer attractiever zijn voor sollicitanten.” Leo Gerber (Vanguard Insurance): “Wij verkopen eigenlijk papieren waarvan mensen hopen ze nooit nodig te hebben: het zijn producten waaraan de gemiddelde Belg niet graag zijn geld uitgeeft. Dat is meteen ook een van de oorzaken waarom bedroevend weinig studenten in financiële richtingen interesse tonen om in de makelaardij te stappen.”

Leo Gerber (Vanguard Insurance): “Bij de meeste verzekeringsmakelaars is die trend wel al ingezet, wat de efficiëntie gunstig heeft beïnvloed.”

Filip Geerts (G en G Verzekeringen): “In hun ogen is een bank sexier, betaalt die beter en krijgen ze er ook meer vakantie. Dat is een spijtige vaststelling, want eigenlijk is ons beroep erg gevarieerd.”

Patrick Van Luyten (Van Luyten NV): “Wij doen er alles aan om zo modern

Greg Langenus (Akkermans & Partners): “Onze sector heeft de

perceptie wat tegen. Waar verzekeringen in Nederland een thema is dat enorm tussen de mensen leeft, is het hier een onderwerp dat zowat boven de hoofden van de mensen cirkelt. Een Belg heeft er echt moeite mee zijn hele leven te moeten betalen voor iets wat hij hopelijk nooit nodig zal hebben, simpelweg omdat de affiniteit met verzekeringen te weinig aanwezig is.” Patrick Van Luyten (Van Luyten NV): “Dat maakt het ook moeilijk om kwalitatieve nieuwe medewerkers te vinden. Vooral goede schadebeheerders

ONS PANEL Filip Geerts is zaakvoerder van G en G Verzekeringen uit Rijkevorsel, dat zich focust op oplossingen voor zelfstandigen, kmo’s en vrije beroepen. Leo Gerber is bestuurder bij Vanguard Insurance uit Antwerpen, dat de professionele markt bedient en zich onder meer specialiseert in verzekeringen voor maritiem transport. Greg Langenus is directeur bij Akkermans & Partners, een dienstverlenend bedrijf in de verzekeringssector acterend vanuit twee disciplines: personele dienstverlening door middel van detachering van eigen medewerkers en automatisering aan de hand van softwareontwikkeling. Patrick Van Luyten is zaakvoerder van het verzekeringskantoor Van Luyten NV uit Deurne waar de klemtoon ligt op verzekeringen voor bedrijven en zelfstandigen. 81


V ER Z EKE R IN G E N

D E BAT

zijn witte raven. Wij hebben al meermaals gemerkt bij sollicitatiegesprekken dat kandidaten verbaasd zijn dat ook onze sector met zeer moderne tools werkt.” Filip Geerts (G en G Verzekeringen): “Wie een goede kracht wil, is bijna verplicht die bij een concurrent weg te halen, want de goeden hebben allemaal werk. Als je dan eens een advertentie voor een specifiek profiel plaatst, komt de respons daarop niet van de juiste kandidaten.” Greg Langenus (Akkermans & Partners): “Het is een kwestie van eerlijke verwachtingen te scheppen en van je troeven in de verf te zetten, maar sowieso is de vijver waarin we vissen vrij klein. Dat voelen wij als detacheringkantoor maar al te goed: weinig mensen tonen de flexibiliteit om bijvoorbeeld de ene dag in Hasselt, een andere in Antwerpen en een volgende dag in Gent aan de slag te gaan, terwijl dit voor anderen een droomjob is omwille van de afwisseling.” Leo Gerber (Vanguard Insurance): “Bovendien blijft dit, zeker op ‘hoger’ niveau, bij uitstek een mannenwereld. De kantoren die door dames worden gerund, zijn schaars. Meer evenwicht op dat vlak zou ons imago een positieve boost kunnen geven.”

Polis 3: Veerkrachtig omgaan met concurrentie Patrick Van Luyten (Van Luyten NV): “Onze sector is door de jaren heen al meermaals in woelig water verzeild geraakt, maar krabbelt altijd weer recht. Bijvoorbeeld toen de grote financiële instellingen verzekeringsproducten begonnen aan te bieden. Of de opkomst van directe verkoop via internet.” Leo Gerber (Vanguard Insurance): “Die veerkracht danken we aan onze stielkennis én aan de attitude van de Belg: die zoekt op internet wel naar informatie over de juiste producten, maar wil uiteindelijk het persoonlijk contact met zijn adviseur niet verliezen.” Filip Geerts (G en G Verzekeringen): “60 tot 70 % van de verzekeringen die in België worden afgesloten, gaan via de makelaar. Toch mogen we niet op onze lauweren rusten en moeten we op internet aanwezig zijn, want de ‘iPad-generatie’ - onze toekomstige nieuwe klanten - moet nog beginnen aan de levensfase waarin ze zelf verzekeringen zullen moeten afsluiten. Daarom moeten we klanten de mogelijkheid bieden via internet bepaalde eenvoudige verzekeringen af te sluiten.”

“Wij hebben al meermaals gemerkt bij sollicitatiegesprekken dat kandidaten verbaasd zijn dat ook onze sector met zeer moderne tools werkt.” Patrick Van Luyten, Van Luyten NV

82

Leo Gerber (Vanguard Insurance): “Daarmee moeten we oppassen, want onze sterkte ligt net in het analyseren van de klantbehoeften en op basis daarvan de juiste producten aanreiken. Internet kan, maar dan vooral om de klant te prikkelen en uit te nodigen.” Greg Langenus (Akkermans & Partners): “Ik geloof vooralsnog niet in een wereld waarin het gros van de verzekeringen wordt afgesloten via internet. Internet is een geweldige bron van informatie, maar de meeste mensen kennen gewoon te weinig van verzekeringen om de producten van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. En puur op basis van de prijs kiezen is gevaarlijk, want dekt het goedkopere alternatief wel de noodzakelijke risico’s?” Patrick Van Luyten (Van Luyten NV): “Wij, als kantoor dat reeds 50 jaar bestaat met als slogan in vertrouwen verzekerd, willen klaar staan voor de volgende generatie klanten, wij geloven dan ook dat de ‘internetgeneratie’ nog steeds op zoek zal zijn naar service en kwaliteit.”

Polis 4: Het sensibiliseren van ondernemingen

Filip Geerts (G en G Verzekeringen): “Ik hou er niet van als bedrijven bij meer dan één verzekeringsmakelaar polissen hebben afgesloten, want dat leidt dikwijls tot een onuitgesproken spanningsveld, waarbij het risico bestaat dat de klant niet optimaal geïnformeerd is. Je weet bijvoorbeeld niet of je ‘concullega’ het bedrijf over nieuwigheden informeert, en omgekeerd. Daarom ga ik zoveel mogelijk voor totaalpakketten. Daarvoor moet je dan wel heel veel kennis in huis hebben en over de juiste mensen beschikken.” Leo Gerber (Vanguard Insurance): “Als een bedrijf met meer dan één verzekeringstussenpersoon werkt, bestaat de kans dat sommige risico’s


VER ZEK E RI N G EN

D E BAT

dubbel verzekerd zijn, en andere dan weer niet. Zeker bij ondernemingen is het cruciaal dat je alle risico’s volledig in kaart kan brengen en met alle aspecten – ligging, aard activiteiten, aard bedrijfsgebouwen... – rekening kan houden.” Patrick Van Luyten (Van Luyten NV): “Dat kan alleen als je het bedrijf goed kent. Daarvoor moet je het hebben bezocht en een rondleiding hebben gekregen, zodat je gerichte vragen kan stellen. Het is ook van primordiaal belang regelmatig contact te houden, want van zodra er iets veranderd is binnen het bedrijf, kan dat gevolgen hebben voor de verzekering.” Filip Geerts (G en G Verzekeringen): “Klopt: als bijvoorbeeld een cash-andcarry meubelbedrijf plots ook leveringen aan huis gaat verzorgen, of als een productieomgeving wordt uitgebreid, is het belangrijk dat in de polis op te nemen. Daarom overlopen wij jaarlijks het volledige spectrum met al onze klanten. Dat geeft zowel hen als ons een goed gevoel. Per slot van rekening gaat het om het opbouwen van vertrouwen en een langetermijnrelatie. Gelukkig kunnen we ondernemingen met goede schadestatistieken af en toe belonen met ‘ristorno’s’. Dat heeft automatisch een positief effect op ons verhaal.”

“Wij verkopen papieren waarvan mensen hopen ze nooit nodig te hebben: het zijn producten waaraan de gemiddelde Belg niet graag zijn geld uitgeeft.” Leo Gerber, Vanguard Insurance

Patrick Van Luyten (Van Luyten NV): “Het zorgt er ook voor dat ondernemingen automatisch meer inspanningen willen leveren om preventief aan veiligheid en het vermijden van arbeidsongevallen te werken. Een goede statistiek geeft ons de mogelijkheid om op de markt automatisch interessantere voorwaarden te bedingen en dit is nu juist een van onze sterke punten.” Greg Langenus (Akkermans & Partners): “Polissen spreiden over verschillende makelaars is voor een onderneming inderdaad niet ideaal. De kans op overlappingen, of erger nog, het ontbreken van dekkingen voor bepaalde risico’s, is iets wat je als ondernemer wil vermijden. Bovendien blijft

verzekeringen een people-business en iets wat gebaseerd is op vertrouwen, waardoor een persoonlijk contact met je makelaar zeer belangrijk is.”

Polis 5: Financiële educatie, een must!

Greg Langenus (Akkermans & Partners): “Ik kan alleen maar toejuichen dat de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, nvdr) vorig jaar een initiatief is gestart waarbij financiële educatie van de consument centraal staat, want daar is absoluut nood aan. Verzekeringen behelzen namelijk maatschappelijk relevante thema’s, waar iedereen mee te maken krijgt. Helaas wordt er in het onderwijs amper over verzekeringen gesproken.” Filip Geerts (G en G Verzekeringen): “De meeste mensen weten niet eens hoe een aanrijdingsformulier in te vullen, simpelweg omdat ze het nooit geleerd hebben.”

“De meeste mensen weten niet eens hoe een aanrijdingsformulier in te vullen, simpelweg omdat ze het nooit geleerd hebben.” Filip Geerts, G en G Verzekeringen

Leo Gerber (Vanguard Insurance): “Je kan de consument de mogelijkheid bieden die informatie zelf te verwerven, of hen tonen waar ze die kennis kunnen vinden: bij hun verzekeringsmakelaar.” Greg Langenus (Akkermans & Partners): “Eigenlijk is dat een 83


VERZEKERINGEN

én-én-verhaal: als er in het onderwijs meer aandacht aan zou worden besteed, zou de stap naar de makelaar sneller gezet worden aangezien mensen weten dat daar de kennis zit. Trek dit dan weer door naar de aantrekkelijkheid van de sector voor

sollicitanten en je zet de hele sector in een positief daglicht.”

verzekeringen hij wil, terwijl wij in België nog al te vaak de vraag krijgen: ‘Meneer, wat heb ik dan precies nodig?’”

Filip Geerts (G en G Verzekeringen): “Op die manier zouden we kunnen evolueren naar de Nederlandse situatie: daar weet de consument duidelijk welke

Moderatie: Stefan Kerkhofs Tekst: Bart Vancauwenberghe Foto’s: Noortje Palmers

Uw verzekeringsmakelaar: dé verzekering bovenop een verzekering Bedrijfsverzekeringen zijn geen banale producten, integendeel. Goed verzekerd zijn is de boodschap, want het welzijn van het bedrijf hangt ervan af. De noodzaak van verzekeringsoplossingen, alsook de complexiteit ervan, maken een op maat begeleiding voor het bedrijf onontbeerlijk. Elk bedrijf heeft nood aan verzekeringsoplossingen die aansluiten bij diens specifieke behoeften en verwachtingen. Hier speelt de verzekeringsmakelaar een belangrijke rol als dienstverlener. Het gros van de Belgische makelaarskantoren is tevens actief in het segment van zelfstandigen en kmo’s. Verzekeringsmakelaars zijn gereglementeerde tussenpersonen die niet alleen bemiddelen tussen een verzekeringsmaatschappij en een klant, maar daarbij bovendien onafhankelijk optreden en dus niet gebonden zijn aan één bepaalde verzekeringsmaatschappij. Door die onafhankelijkheid kan de verzekeringsmakelaar verzekeringsoplossingen zoeken bij meerdere verzekeringsmaatschappijen, en de uiteindelijke keuze laten afhangen van bijvoorbeeld de polisvoorwaarden, de specificiteit en noden van de bedrijfstak, de persoonlijke situatie van de bedrijfsleiders, alsook de verhouding tussen premie en dekking.

Hecht vertrouwen

Het is dus in alle objectiviteit dat de verzekeringsmakelaar zijn bedrijfsklant begeleidt en adviseert bij de selectie 84

van verzekeringsoplossingen, maar daar houdt zijn rol zeker nog niet op. De toegevoegde waarde van de verzekeringsmakelaar blijkt namelijk ook tijdens de looptijd en uitvoering van het verzekeringscontract (bijvoorbeeld in geval van schade), want ook dan blijft hij het aanspreekpunt bij uitstek voor de bedrijfsklant. Zo is de verzekeringsmakelaar het best geplaatst om het bedrijf te adviseren indien de verzekeringsmaatschappij wijzigingen wil aanbrengen in het contract, om polisvoorwaarden juist te interpreteren, om een optimale communicatie met de experts te bevorderen, enzovoorts. Op die manier vervult de verzekeringsmakelaar een brugfunctie tussen het bedrijf en de verzekeringsmaatschappijen,

wat resulteert in een hechte vertrouwensrelatie met zijn klant. Het staat buiten kijf dat zowel professionele als particuliere klanten zich liefst laten bijstaan door een onafhankelijk verzekeringsmakelaar. Dat kan bewezen worden door zijn prominente aanwezigheid op de distributiemarkt van verzekeringen. Vooral in schadeverzekeringen is de rol van de verzekeringsmakelaar overduidelijk: in deze markt staat hij namelijk in voor de distributie van nagenoeg twee derde (!) van de verzekeringsproducten. © Deze tekst werd opgemaakt door FVF (Federatie voor Verzekerings- en Financiële tussenpersonen). Meer info: www.fvf.be

Kanalen voor de distributie van schadeverzekering 10,60%

7,20% 20,60%

■ Verzekeringsmakelaars ■ Direct Writers

61,90%

■ Banken ■ Verzekeringsagenten

Figuur: Kanalen voor de distributie van schadeverzekering (Bron: Assuralia)


Filip Geerts: “Voor elke brandverzekering bezoek ik persoonlijk de gebouwen van de klant. Je maakt toch geen contract op voor iets dat je niet kent?”

G&G VERZEKERI N GEN

Grote speler gaat prat op maatwerk G&G Verzekeringen behoort tot de grotere spelers van Vlaanderen, maar blijft verbazen met een persoonlijke aanpak. “Ik ben nog altijd zelf het aanspreekpunt en wil elke klant een polis op maat aanbieden,” zegt zaakvoerder Filip Geerts, die de vierde generatie van het familiebedrijf vertegenwoordigt. Het twaalfkoppige bureau telt 3000 klanten, voornamelijk zelfstandigen, vrije beroepen en kmo’s. Maar ook particulieren zijn meer dan welkom. G&G biedt alle soorten polissen aan, van brand, ongevallen en andere risico’s tot individuele pensioentoezeggingen en groepsverzekeringen. “Onze oudste bewaard gebleven polis dateert van 1923, maar we draaien al langer mee,” weet Filip Geerts. De zaak straalt klasse en goede smaak uit en dat wekt vertrouwen. We schuiven aan voor een hartelijk Kempisch gesprek. Nog een halfuur en de sigarenkist zou zijn bovengehaald. Dat gevoel wekt Filip Geerts op en het is ook zijn handelsmerk: “Ik wil de klant persoonlijk ontmoeten en maatwerk leveren. Anders hoeft het voor mij niet. Mij zal je nooit ‘en masse’ standaardcontracten zien uitprinten.”

Mensen ontmoeten

“Ik stuur geen commerciële mailings rond. We hebben ons clienteel generatie op generatie uitgebreid, dus dat hebben voorlopig wij niet nodig. Ik wil de mensen ontmoeten en met hen over verzekeringen praten. Misschien is er iets waartegen zij niet voldoende zijn ingedekt, of zijn er overlappingen. Als ik een polis kan aanbieden die voor de klant goedkoper is, zal ik het zeker niet laten.”

Flair en slagkracht

Filip Geerts is sinds kort samenwerkingsverbanden aangegaan met bureaus in West- en Oost-Vlaanderen en Limburg, waardoor G&G Verzekeringen onder de koepelnaam B.BA tot de top 20 in Vlaanderen behoort. “Wij combineren de flair van een persoonlijke makelaar met de slagkracht van een grote speler. De klant vaart er wel bij. Hij profiteert van gunstige tarieven, maar geniet toch een individuele benadering. De medewerkers combineren service & knowhow en dat werkt.” Met die persoonlijke aanpak blijft G&G ook in de toekomst het verschil maken. “Voor elke brandverzekering bezoek ik persoonlijk de gebouwen van de klant. Je maakt toch geen contract op voor iets dat je niet kent? Ik wil mijn klanten recht in de ogen kunnen blijven kijken,” aldus Filip Geerts.

Bochtenstraat 32 – 2310 Rijkevorsel T 03 314 10 40 – info@geng.be – www.geng.be

85


met kantoren te Geel | Gent | Herentals | Lier | Melsbroek | Merksem | Stabroek | Willebroek

Ranstsesteenweg 45a

2520 Ranst

Tel.: 03-489 34 89

Fax: 03-489 35 49

rheivers@anthonissen.com

www.anthonissen.com

Waarom de krachten niet bundelen? Een onafhankelijke vertrouwenspersoon met een solide financiële en fiscale kennis die u in alle stadia van uw bedrijf van objectief en kwalitatief advies kan voorzien.

Kempenlaan 34 2300 Turnhout T 014 70 35 50 info@HBAccountants.be www.HBAccountants.be

LOGISTICS SERVICES

86


Patrick Van Luyten. VAN LUY T EN

Geeft uw verzekeringspartner u gemoedrust? Vindt u verzekeringen een verplicht nummer? Nochtans schuilt een tegenslag in een klein hoekje. En dan rekent u op uw verzekeringsmakelaar. Want die geeft u gemoedsrust. Zeker als het team van Patrick Van Luyten uw belangen behartigt. Maar wat maakt Van Luyten Verzekeringen nu anders? Waarom bent u dé makelaar voor mijn verzekeringen? Zaakvoerder Patrick Van Luyten: “Omdat ú als klant ons uitgangspunt bent – en niet een of andere verzekeringsmaatschappij. Daarom werkt Van Luyten 100 % onafhankelijk. Beschouw ons als uw riskmanager: wij brengen uw risico’s in kaart en geven u advies. Want met een klare kijk maakt u gefundeerde keuzes. Daarna plaatsen wij uw verzekeringspakket op de markt. Verschillende maatschappijen doen u een aanbod. En uit die brede waaier kiest u de polis met de beste voorwaarden én met de scherpste tarieven. En is het moment daar dat u een beroep moet doen op uw verzekeringen? Dan staat mijn team ook voor u klaar. Bel naar Van Luyten en u ervaart wat service betekent. Die klantgerichtheid zit in ons DNA. We zijn al meer dan 50 jaar een familiebedrijf. Groot genoeg om uw belangen te verdedigen, en klein genoeg om het persoonlijke contact

te bewaren. Bovendien schuilt service vaak in de details: wij ontvangen u in een modern kantoor, u volgt uw dossiers ook digitaal op, en bij Van Luyten parkeert u altijd voor de deur.” Wie kan op uw diensten een beroep doen? “Het gros van onze klanten bestaat uit bedrijven, zelfstandigen en beoefenaars van vrije beroepen. Maar ook particulieren vinden hun weg naar ons kantoor. Uw vraag is ons uitgangspunt. Zo kregen we vorig jaar een bijzonder verzoek van Tour Americal: een toeristische rally tussen New York en Miami, met meer dan honderd oldtimers uit België. Elke wagen werd per boot naar de Verenigde Staten verscheept voor deze rondrit van acht dagen. Een nachtmerrie voor een verzekeraar? Nee hoor, we klaarden de klus. Verzekeringen zijn dan ook onze kernactiviteit. Dat is een bewuste keuze, en daarom zijn we dé specialisten.”

FICHE Filosofie: in vertrouwen verzekerd. Omschrijving: centraal gelegen aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne is Van Luyten dé verzekeringsmakelaar voor ondernemers en vrije beroepen. Bezoek: www.vanluyten.be voor meer informatie.

Bisschoppenhoflaan 314-316 – 2100 Deurne – T 03 825 35 55 info@vanluyten.be – www.vanluyten.be

87


Marianne van de Laak. A PPRO

Goed personeel: de sleutel tot succes! Het is tegenwoordig erg moeilijk om geschikt en gemotiveerd personeel te vinden terwijl dit voor elk bedrijf juist de sleutel tot succes is. Hierbij kan Appro u van dienst zijn. Wij kunnen rekenen op een jarenlange ervaring in het rekruteren van werknemers. Dit onder meer door de ervaring van Marianne van de Laak, die als zaakvoerder van grote en kleine kmo’s perfect uw behoeften en noden weet te detecteren. Daarnaast bestaat Appro uit een goed opgeleid en gemotiveerd team dat al enkele jaren intensief bezig is met recruitment en selectie van competente kandidaten op maat van organisaties.

Specialisaties en andere diensten Appro rekruteert van jobstudent tot manager, zowel arbeiders als bedienden. Onze specialisaties zijn technische en logistieke functies. Wij kunnen moeilijke vacatures steeds kwalitatief goed en snel invullen. Door onze goede service en bekendheid krijgen wij ook veel vragen van andere sectoren die we met succes invullen. Daarnaast hebben we door de jaren heen onze diensten uitgebreid naar HR-gerichte adviesverlening en ondersteuning.

Op maat van uw organisatie Appro is een relatief kleine speler op de markt. We werken steeds vanuit ons kantoor in Willebroek en bewerken van hieruit heel Vlaanderen. Dit zijn bewuste keuzes die onze interne werking en de kwaliteit van onze dienstverlening zeer gunstig beïnvloeden. Elke opdracht voeren we uit op maat van uw organisatie. Dit is belangrijk want elke organisatie is uniek. Bovendien is het belangrijk het volledige plaatje mee te nemen in de selectie; welk team, welke verantwoordelijkheid, doorgroeimogelijkheden, …. Appro denkt met u mee en zorgt dat u klaar bent voor de toekomst.

Overwinningsstraat 52 – 2830 Willebroek – T 03 866 39 90 www.approbelgium.be – Erkenningsnummer VG 1281/BU

88

UNI QU E

HR-partner van staffing tot HR-advies Katty Scheerlinck, algemeen directeur Unique: “Bij Unique vinden we dat een onderneming voor alle HRbehoeften bij eenzelfde partner terecht moet kunnen. Als trusted HR-partner vormen we zo het verlengstuk van uw personeelsdienst.”

Staffing en payrolladministratie

U bent op zoek naar een nieuwe medewerker, of naar een tijdelijke professionele ondersteuning. Of u verwacht specifieke kennis voor de duur van één project? Unique biedt hiervoor temping, temp to perm, payrolling, werving & selectie en projectsourcing oplossingen in Office, Customer Care, Technicum en HR-Consult profielen. “Naast de deskundigheid van onze 200 medewerkers in 40 kantoren staan we bij Unique voor een persoonlijke aanpak. We werken proactief om zo snel mogelijk in te spelen op uw behoeften. Wij matchen uw noden aan de talenten en ambities van onze kandidaten.”

Gedegen advies

Naast staffing solutions voorziet Unique ook HR-Consulting in de vorm van HR-opleidingen, assessments, training & coaching en outplacement. “Via infofiches en naslagwerken informeren we onze klanten geregeld op vlak van arbeidswetgeving en wetswijzigingen. Zo kunnen bedrijven bij ons momenteel terecht voor een overzicht van alle motieven voor uitzendwerk, informatie over veiligheid, salaris en onthaal van uitzendkrachten. Contacteer daarom uw Unique partner in de buurt voor actuele informatie rond de wijzigingen die het eenheidsstatuut met zich meebrengt, samen met de ‘Ontslagwijzer 2014’ van Claeys & Engels.”

Frankrijklei 101 – 2000 Antwerpen T 03 800 64 00 – info@unique.be – www.unique.be


ECS

Your Safety, Our Skill Totaalaanbod voor uw veiligheidsopleidingen VCA ● ●

VCA BASIS VCA VOL

Risicovolle Taken ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

HET MAATPAK VOOR DE VROUW filrouge is gespecialiseerd in unieke, elegante en tijdloze maatpakken voor de vrouw die een persoonlijke en professionele uitstraling belangrijk vindt. Persoonlijke service, korte leveringstermijn, een perfecte pasvorm, ruime keuze in modellen en kwaliteitsstoffen, hoogwaardige afwerking door een gespecialiseerd Duits atelier en een levenslange ‘service na verkoop’ zijn onze garanties voor járenlang draagplezier!

info@katrijnmannaerts.be www.katrijnmannaerts.be mob +32 (0)486 80 23 32

Aanslaan en Uitwijzen van Kritieke Lasten IS-006 Aanslaan en Uitwijzen van Niet Kritieke Lasten AV-004 Brandwacht Basis AV-011 Combi Rolbrug+Aanslaan Lasten IS-011+IS-006 Flensmonteur IS-010 Meten en Detecteren van Gevaarlijke Stoffen en Dampen EX-OX-TOX IS-013 Veiligheidswacht Besloten Ruimte IS-007 Werken met een Rolbrug IS-011 Werken met een Schaarlift AV-003 Werken met een Starre Verreiker IS-003 Werken met een Vorkheftruck Basis AV-001 Werken met een Vorkheftruck Gevorderd IS-001 Werken met een Zelfrijdende Hoogwerker IS-005 Werken met Kleine Blusmiddelen AV-012 Werken met onafhankelijke (autonome en nietautonome) ademhalingsbescherming IS-081 Werken met Persoonlijke Valbescherming Basis AV-006

Andere Veiligheidsopleidingen ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

BA4 BA5 Werken op Hoogte Module 1+2 Werken op Hoogte Module 3 Werken met Elektrische Stapelaar EHBO Eerste Interventieploeg Seingever Feitenboomanalyse Toolboxmeetings Train The Trainer

Kies uw datum en kom alles te weten over

automatisering & onderhoudstechniek Schrijf u in op het OPEN AANBOD: • Siemens S7-300 PLC basis: sessie 1 van 7/4 t.e.m. 11/4 of sessie 2 op 18/4, 25/4, 9/5, 16/5 en 23/5 • Siemens S7-300 PLC onderhoud en foutzoeken: 26/5 t.e.m. 28/5 en van 2/6 t.e.m. 6/6 • Siemens TIA portal S7 V12: 2/4, 3/4 en 4/4 • Siemens S7-1200 PLC: 18/6, 19/6 en 20/6 • Beckhoff PLC: 24/3, 31/3, 7/4, 14/4 en 28/4 • Profibus: 7/5, 8/5 en 9/5 • Profinet: 28/4, 29/4 en 30/4 • IndraDrive Bosch Rexroth: 17/3, 18/3 en 19/3 • Lenze 9300 Servodrive: 11/6 en 18/6 • Elektriciteit en schakeltechnieken: 27/3, 28/3, 3/4, 4/4, 10/4, 11/4, 17/4, 18/4, 24/4 en 25/4 • Frequentieregelaars: 10/4 en 11/4 • BA4/BA5 Veilig werken aan elektrische installaties: 13/3, 20/3 en 27/3 of 5/6, 12/6 en 19/6 • Industriële pneumatica: 7/4, 8/4, 9/4, 14/4, 15/4 en 16/4 • Industriële hydraulica : 16/6 t.e.m. 20/6 • Bediening en foutzoeken KUKA robot: 2/6 t.e.m. 6/6 • Bedienen en foutzoeken FANUC robot: 26/3, 27/3, 28/3, 1/4 en 2/4 of bespreek een OPLEIDING OP MAAT over een van volgende onderwerpen: Siemens S7 PLC, WinCC flex, SEW-drives, Danfoss frequentieregelaars, lagertechniek, Motoren, onderhoud en storingzoeken CNC 840D sturing, …

Ook voor overige veiligheidsopleidingen op maat van uw bedrijf kan u terecht bij ECS. Contacteer ons met uw vraag via onderstaande gegevens: Industrielaan 42, 2900 Schoten Tel.: 03 360 29 11 info@e-c-s.be, www.e-c-s.be

LIMTEC

H. Fordlaan 8 – 3600 Genk T 089 61 61 30 – www.limtec.be

89


Rudi Maes en Tom Verluyten.

TOM EN RUDI AMU SEMENTSTOEST ELLEN

Een extra attractie voor uw personeelsfeest Geef uw personeelsfeest of evenement iets extra’s met een tafelvoetbal, elektronische darts, flipperkast, airhockey, pooltafel of casinospelen. Of waarom niet allemaal? Tom en Rudi Amusementstoestellen biedt u een all-in verhuurservice voor éénmalige evenementen, inclusief transport en installatie. Samen een spel spelen of een minicompetitie organiseren, creëert sfeer en brengt uw gasten of medewerkers dichter bij elkaar. “En dat is waar een bedrijfsevent of personeelsfeest helemaal om draait,” stelt medezaakvoerder Tom Verluyten. “Gegarandeerd is het ijs meteen gebroken en vervelen uw gasten of medewerkers zich geen seconde.” Met interessante huurformules voor korte periodes of een éénmalige huur vindt u in Tom en Rudi Amusementstoestellen een gespecialiseerde partner. Wij plaatsen de spellen volledig gebruiksklaar, waar en wanneer u maar wilt.

Permanent op het bedrijf

Sommige bedrijfsleiders gaan zelfs nog een stapje verder en plaatsen permanent één of meerdere speltoestellen in de bedrijfsrefter. “Perfect voor een half uurtje ontspanning na het opeten van de boterhammen,” aldus Rudi Maes. “Na een ontspannende lunchpauze gaan uw medewerkers dubbel gemotiveerd opnieuw aan de slag. Het samen spelen bevordert bovendien de onderlinge samenhorigheid. Sommige ondernemers durven onze toestellen zelfs gewoon op kantoor tussen de bureaus plaatsen. De beste en meest creatieve ideeën 90

krijgen vorm tijdens een spelletje elektronische darts of tafelvoetbal, zo laten ze ons achteraf weten. We hebben nog nooit ergens een verkocht of verhuurd spel moeten terughalen. Eens de stap gezet, wil niemand meer terug.”

Kopen of huren

Voor een langdurige plaatsing hebt u de keuze uit huur- of koopformules. Bij huurformules zit het onderhoud in het contract vervat. “Bij het minste probleem komen we meteen ter plaatse. De huurprijzen variëren per spel. Al vanaf 75 euro per maand plaatsen wij een tafelvoetbal.”

Dalenbergstraat 94 – 3583 Paal-Beringen GSM Tom Verluyten: 0473-62 74 98 GSM Rudi Maes: 0496-51 80 15 info@tomenrudi.be – www.tomenrudi.be


The Grand Tour

Manager Magazines and Global present The Grand Tour: a unique, intensive, 3 days programme which provides managers with a conceptual and practical foundation for understanding and applying the latest techniques and insights in high management, leadership and people management. The first time ever world authorities from 6 of Europe’s best business schools are brought together:

EFFECTIVE LEADERSHIP BEHAVIOURS AND LEADER-FOLLOWER INTERACTION

DECISION MAKING UNDER RISK AND UNCERTAINTY

Professor Jochen Menges Judge Business School Cambridge University

Professor Enrico Diecidue INSEAD

HOW TO EFFECTIVELY USE CREATIVITY AND INFORMATION IN TEAMS

PARTICIPATIVE DECISION MAKING

Professor Kevyn Yong HEC Paris

Dr Connson Locke London School of Economics

THE CRITICAL ROLE OF CONFLICT RESOLUTION IN TEAMS

ADVANCED NEGOTIATION TECHNIQUES Professor Tim Cullen Saïd Business School Oxford University

Professor Randall S. Peterson London Business School

For more information mail ‘GT’ to: info@globalbusmag.com

91


‘STRAFFE MADAME’ LUVANDENBERGHEN, LU’S PARAGRAPH

“Ik

overtuig mijn klanten met een somptueuze ‘egg chair’…”

Lu Vandenberghen: “Een eigenschap die ik mezelf toedicht, is de kunst mezelf en wat ik doe te relativeren.”

Lu Vandenberghen omschrijft zichzelf als een zakenvrouw met een flinke dosis commercieel inzicht en een eigenzinnig en hardnekkig karakter. Met veel liefde en toewijding voor haar vak staat ze aan het hoofd van haar communicatiebureau Lu’s Paragraph. Aanvankelijk opereerde Lu Vandenberghen vanuit Brussel én Zaventem, als een ‘ambachtelijke’ vertaal- en copy-agentuur. Na de verhuis richting oud station Nekkerspoel in Mechelen groeide het bedrijf gestaag uit tot een full-fledged multilinguaal communicatiebureau, dat naast creatieve campagnes ook meertalige copy, vertalingen en grafische vormgeving aanbiedt. Vorig jaar ten slotte vestigde Lu’s Paragraph zich aan de Stuivenbergvaart in Mechelen in een erg charmant pand. Intussen bestaat Lu’s Paragraph al dertig jaar. Met een neus voor talent bouwde Lu in die periode een netwerk van taalgoochelaars en gedreven 92

creatieve medewerkers uit. “Uitgerekend door die rijke ervaring kunnen we onze klanten de meest efficiënte dienstverlening aanbieden, waardoor zij op beide oren kunnen slapen, zich als het ware kunnen nestelen in het geruststellend comfort dat onze ervaring hen bezorgt. Vandaar ook ons nieuw logo in de vorm van een somptueuze ‘egg chair’, een uitnodigende zetel met het onderschrift: ‘Come and sit in the comfort of our experience!’” Een klantenbenadering die ook in het verleden zijn sporen heeft verdiend, want Lu’s Paragraph kan ondertussen bogen op een bestand van meer dan 600 klanten.

M.M.: Hanteren vrouwelijke ondernemers een andere aanpak dan hun mannelijke collega’s? Lu Vandenberghen: “Ik hoed me ervoor me hierover clichématig uit te spreken. Ik zie echt geen verschillen. Misschien dat vrouwen wat meer en beter luisteren naar hun medewerkers en klanten, empathischer zijn en ook gemakkelijker problemen aanvoelen. Maar vrouwen kunnen zeker even hard, en weliswaar subtieler, voor een zaak gaan als mannelijke ondernemers. Het voordeel is dat je daardoor vaak meer goodwill creëert.”


S TR A F F E MA DA ME

M.M.: Hoe kijkt u tegen mannelijke ondernemers aan? “Ik werk samen met zowel mannen als vrouwen die hun eigen bureau of bedrijf leiden. Ik probeer met hen zoveel mogelijk een informele zakenrelatie te onderhouden, waarbij ook ruimte bestaat voor vriendschap. Ik ben absoluut geen voorstander van een vrouwenclubje.” M.M.: Beschikken vrouwelijke zaakvoerders over bepaalde voordelen? “Een eigenschap die ik mezelf toedicht, is de kunst mezelf en wat ik doe te relativeren. Is dat een typisch vrouwelijke eigenschap? Ik zou het niet weten. Naast de al genoemde empathie en luisterbereidheid denk ik wel dat wij ook wat meer servicegericht zijn. Ik hou ervan om mijn klanten te verwennen en verwacht dat ook mijn personeel zich uit de naad werkt als het gaat om het verwennen van mijn klant. Kortom, ook aan de kleinste opdracht moet de grootste zorg worden besteed. We voeren niet zomaar een opdracht uit, maar denken samen met de klant na over een budgetvriendelijke, creatieve benadering die het meest gunstige resultaat oplevert.” M.M.: Kijkt u op naar bepaalde vrouwelijke managers of ondernemers? “Ik heb veel respect voor de vorige ‘straffe madammen’ die jullie opvoerden. Zij combineren hun taak in een veel groter bedrijf met gezin en kinderen. We hebben jarenlang de interne magazines van Belgacom gemaakt. Belgacom is geen gemakkelijk bedrijf en ik heb dan ook de grootste bewondering voor de nieuwe Belgacom-CEO Dominique Leroy die na het ‘Bellens debacle’ een enorme uitdaging aangaat en een gigantische verantwoordelijkheid op zich heeft genomen.”

Voldaan naar huis

M.M.: Wat is uw grootste professionele drijfveer?

“Een goede sfeer scheppen op de werkvloer, en mijn bedrijf jong houden, dankzij voldoende creatief werk. Ook telkens opnieuw voor mijn klanten de rode loper uitrollen, zodat ik ‘s avonds met een voldaan gevoel naar huis kan rijden.” M.M.: Moet u zichzelf als zakenvrouw extra bewijzen, aangezien er aan de top van de meeste ondernemingen toch nog altijd grotendeels mannen zetelen? “Toch niet. Het is de onderneming die zich moet bewijzen. Als vrouw verkoop ik mijn communicatiebureau en probeer ik aan te tonen wat we waard zijn. Dat heeft niets te maken met X- en Y-chromosomen.” M.M.: Wat betekent netwerking voor u? “Dagelijks contact met mijn klanten en tijdens de middag al eens tijd maken om samen een hapje te eten. Netwerkavonden zijn aan mij niet besteed omdat je dikwijls te veel moet zaaien om te weinig te oogsten. We doen wel geregeld aan direct mailings die we zoveel mogelijk kruiden met een persoonlijke touch. Met heel goede resultaten trouwens.” M.M.: En sociale media? “Ook daar ben ik geen voorstander van, omdat er erg veel tijd inkruipt als je het goed wil doen. Ik heb wel besloten om LinkedIn te gaan gebruiken, met de steun van een nieuwe medewerkster die veel beter op de hoogte is van sociale media. Dat willen we combineren met onze nieuwe website en het nieuwe logo, waarmee we onze dertigjarige ervaring veel meer uitspelen.” M.M.: Is het moeilijk om ondernemerschap te combineren met een gezin? “Mijn beide zonen zijn ondertussen twintigers. Dat valt vandaag dus wel mee, ondanks mijn sterke moedergevoel.

Maar ook toen ze veel jonger waren, lukte dat. Het is een kwestie van goed organiseren.” Ruud Van De Locht (Foto: Noortje Palmers)

LU VANDENBERGHEN Leeftijd: 52 Functie: zaakvoerster Hoe lang: 30 jaar Aantal werknemers: vijf vaste medewerkers, 30 freelancers op regelmatige basis, 500 in totaal (in hoofdzaak native vertalers) Visie bureau: met zorgvuldig gekozen medewerkers streven naar een optimale klantentevredenheid Mooiste realisatie bureau: talloze totaalprojecten voor Agfa HealthCare Mooiste persoonlijke realisatie: fier dat ik dit bureau al 30 jaar leid en klanten nog altijd kan overtuigen van onze kwaliteiten Vrije tijd: lezen, rommelmarkten, gezin Wat ik als kind wilde worden: modeontwerpster Opleiding: MA vertaler Engels-Duits Zoveel uur werk ik per week: 45 uur Ondernemen is voor mij: samen met een groep mensen creatief uit de hoek komen en de klant een product leveren waarvan hij tevreden is Onmisbaar voor mijn werk: computer en iPad Boek op mijn nachtkastje: Jo Nesbø, een Noorse thrillerauteur Vakantiebestemming: Puglia, Italië Als een dag meer uren zou tellen, zou ik…: meer tijd aan mijn gezin besteden 93


Onze advertenties scoren altijd. Betrouwbaar Lieven Huygens, Talent Manager Vincent Vandaele, Lead Engineer Online rekrutering levert een betere return on investment dan de klassieke print versie. StepStone staat op dit vlak mijlenver boven de rest.

Rekruteringscommunicatie is een ideale manier om onze vooruitstrevende rol in energie, industrie, mobiliteit en healthcare te promoten. StepStone is een ideaal middel om deze bekendheid te vergroten onder het grote publiek. Lieven Huygens

Wat maakt van Siemens een interessante werkgever? LH: “De stabiliteit van het merk is een grote troef. Veel werkzoekenden zijn daar naar op zoek. Maar we zijn vooral een bedrijf in beweging dat zijn technologische bagage telkens opnieuw toekomstgericht inzet. We blijven nooit ter plaatse trappelen. En dat zorgt voor heel ruime carrièremogelijkheden natuurlijk. VD: “Ik kwam drie jaar geleden als ingenieur naar 94

Siemens en vind vandaag vooral de fierheid opvallend: ik ben oprecht trots om hier te werken. Je vindt onze technologische oplossingen ook écht overal: in metrostellen, energievervoer, intelligente gebouwen, ziekenhuis technologieën en geautomatiseerde productielijnen. We zijn ook heel actief in het ontwerpen van duurzame en innovatieve oplossingen voor uitdagingen zoals klimaatverandering en het leefbaar maken en houden van wereldsteden. Met zo’n sterk merk achter je, is het fijn werken.”

Waar liggen de uitdagingen op vlak van rekrutering? LH: “Directe online communicatie met brand ambassadors, zo bereik je vandaag de juiste doelgroep. En dus zetten we daar maximaal op in. Kiezen voor StepStone is een zuiver rationele beslissing. De resultaten spreken voor zich. Waar andere websites meer portalen zijn en informatiedragers voor alles wat met rekrutering te maken heeft, is StepStone duidelijk: hier vind je jobs. Dat spreekt onze doelgroep geweldig aan. We vinden er trouwens heel uiteenlopende profielen: financiële specialisten, sales engineers, IT’ers,…”


Feiten en cijfers Onze eigen medewerkers brengen veel nieuwe kandidaten aan. Daarnaast is StepStone onze grootste bron van kandidaten, zowel voor jongeren met een technisch profiel, maar ook voor ervaren sales profielen en consultants. Dat is ook precies de kracht van StepStone: we hebben geen nood aan andere jobsites. Met één advertentie bereiken we de juiste kandidaten.

19%

13% 6%

18%

Eigen medewerkers

44%

StepStone Campusrecruitment Eigen site Overige

( interim, headhunting, database, jobboards, beurzen )

« Zo hoort u het ook eens van een ander » Handig

StepStone is onze belangrijkste partner voor online rekrutering. Via hen bereiken we alle profielen die Siemens zoekt met één partner.

Veelzijdig

We zoeken permanent kandidaten met een heel uiteenlopende achtergrond. StepStone kan die verscheidenheid moeiteloos aan.

Efficiënt

Via StepStone krijg ik nooit eindeloze stapels vol nutteloze sollicitatiebrieven. Wél een werkbare pool geïnteresseerde en gekwalificeerde kandidaten. Precies wat we zoeken.

Resultaat

Online communicatie is perfect meetbaar. En dus worden talent managers streng voor jobsites die niet presteren. Dat we met StepStone blijven werken, heeft alles te maken met hun hoge “Return on Investment”.

95


“Wij zijn gerust in onze IT. Zo kunnen we alle aandacht aan onze klanten besteden.” Philip Van Dijck, Vennoot – Bedrijfsadviseur bij AccountingTeam

PROACTIEF IT-BEHEER AAN EEN TRANSPARANTE KOST. Zijn uw IT-kosten te hoog en onvoorspelbaar? Wordt uw groei door IT belemmerd? Bent u bezorgd om de bedrijfscontinuïteit? Vraagt u zich af hoe u voordeel kan halen uit de cloud? IT-beheer kunt u volledig of gedeeltelijk uitbesteden, met sluitende Service Level Agreements. Cheops adviseert, implementeert en beheert IT-infrastructuur bij KMO’s en grote bedrijven. Zoals bij AccountingTeam. 96Ontdek onze Managed & Cloud Services op www.cheops.be of bel 03 880 23 00 voor een afspraak.

Profile for Manager Magazines

Antwerpen Manager 65  

Manager, Vlaanderen Manager en Limburg Manager Nederland. De magazines bereiken 152.000 topmanagers en decision makers in Vlaanderen en Nede...

Antwerpen Manager 65  

Manager, Vlaanderen Manager en Limburg Manager Nederland. De magazines bereiken 152.000 topmanagers en decision makers in Vlaanderen en Nede...

Advertisement