Page 1


Hoi allemaal, We hebben de kerstdagen weer gehad, de echte sneeuwpret lijkt voorbij en langzaam denken we weer aan de lente! Wat verlangen we weer naar langere dagen en de zon op ons hoofd. Maar tot het zover is, zitten we vast nog een paar dagen of misschien wel weken binnen. Daarom lees je in dit nieuwe MamsMagazine alles over de trend: do it yourself! We geven je achtergrondinformatie en tips om de leukste en gekste dingen zelf te maken. Ben je al bekend met snailmailen? Of doe je toch liever aan postcrossing? Heb je geen idee waar we het over hebben, lees dan maar snel door. We leggen het je haarfijn uit en geven leuke tips. Daarbij is het bijna Valentijn. De perfecte gelegenheid om je lief eens te verrassen met een heerlijk zelf gemaakt ontbijtje. En natuurlijk shop je bij ons de leukste artikelen van de allerleukste webshops op het net!

Wij wensen je heel veel leesplezier! Groetjes Joyce, Marlieke & Lonneke Meedoen aan een van deze winacties is heel eenvoudig. Stuur je antwoord naar winactie@mamsatwork.nl o.v.v. betreffende winactie (Kapitein Klots, Ukje, Het Betere Boerenbed of Superbellen). Vergeet je niet aan te melden voor onze facebookpagina en schrijf je in op de MamsatWork nieuwsbrief!


DOE MEE EN WIN! We mogen het boek ‘Hoe jij samen met Kapitein Klots de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte’ van circus Patz weggeven onder onze lezers. Beantwoord de volgende vraag: “Waarom is voorlezen zo belangrijk voor kinderen?” Dit prachtige boxkleed t.w.v. € 84,95 mogen we weggeven van Ukje. “Welk standnummer heeft Ukje op de Negenmaandenbeurs?” Van Het Betere Boerenbed mogen we een weekend of midweek in een BoerenBed-tent weggeven (buiten de schoolvakanties en het hoogseizoen om). De winnaar mag een boerderij uitkiezen in alle landen waar Het Betere BoerenBed actief is ! “In welke landen is Het Betere BoerenBed allemaal actief?” Win een superbellenpakket t.w.v. € 50,-! “Hoe heet het experiment wat ze in de sneeuw hebben uitgevoerd?”


Freubelwerkjes of bittere noodzaak? Via twitter, facebook of Instagram komen de mooiste plaatjes van zelfgemaakte freubelwerkjes voorbij en het lijkt wel of we massaal de haaknaald hebben gepakt en in de breipennen zijn geklommen. 'Erg leuk en ontspannend maar ‘waar haalt iedereen de tijd toch vandaan?' zul je wel denken. Maar deze trend gaat verder dan wat breien, haken, naaien of knutselen. Het succes van Do it yourself is eigenlijk heel simpel te verklaren.

Van iets zelf maken of doen krijg je een heel voldaan gevoel. Je hebt het toch maar mooi zelf gedaan! Door de jaren heen zijn we alleen steeds minder zelf gaan doen, we kopen kleding in plaats van het zelf te maken, we besteden minder tijd aan koken en we sturen snel een berichtje of mailtje in plaats van dat we een brief schrijven. Dit hoort bij onze tijd en de snelheid waar we in leven en dit moet ook zeker niet verdwijnen. Maar het is juĂ­st leuk om ook weer bewust dingen echt zelf te doen en daar de tijd voor te nemen. Daarnaast lijkt iedereen in deze tijden van crisis en een verharde samenleving steeds meer terug te verlangen naar het gezellige en vertrouwde van vroeger. Er wordt weer volop zelf gekookt voor vrienden in plaats van af te spreken in een restaurant en de zelfaangelegde moestuinen schieten ook als paddestoelen uit de grond.


En last but not least is het heerlijk ontspannend om even

met je handen bezig te zijn in plaats van met je hoofd. Heerlijk even freubelen en creatief bezig zijn, zorgt ervoor dat je de batterij weer op kan laden en dat je vaak ook nog op ideeen komt waar je normaal niet zo snel aan denkt. Dus er zijn redenen genoeg om je handjes maar eens letterlijk te laten wapperen! Schrijf eens een mooie brief aan je beste vriendin en als je toch bezig bent dan knutsel je er gelijk iets leuks bij, of plan eens een lekker avondje film kijken op de bank met een brei of haakwerk, of doe iets heel anders. In dit Mamsmagazine vind je genoeg inspiratie om het eens lekker zelf te doen!

Because it makes you happy


:

d n e r

T

lm

ail

i sna

Met een slakkengangetje naar de brievenbus

Snailmail, je hebt er vast weleens van gehoord en zo niet, bij deze. Als je snailmail letterlijk vertaald dan kom je op het woord slakkenpost, en dat is het ook. De bedoeling van snailmail is dat je elkaar dus via de post leuke brieven stuurt en dat je daarnaast ook nog wat leuke, soms zelfgemaakte, gifts bij doet. Verder zit er geen tijdsdruk achter dus als je niet gelijk tijd hebt om iets terug te sturen, is dat geen punt. Het heet niet voor niets slakkenpost! Snailmail is momenteel booming in Nederland. Je ziet dan ook via de verschillende social media kanalen regelmatig foto's voorbij komen van gezellige pakketjes die aan elkaar verstuurd worden. Het is ook echt superleuk om hieraan mee te doen en zo'n 'kadootje' in je brievenbus te vinden, gemaakt door iemand die je vaak niet eens kent maar die wel de moeite heeft genomen om jouw iets leuks en bijzonders te sturen. Iets speciaal voor jou. Zelf snailmail ik nu een paar maanden en ik moet zeggen dat het verslavend is en ook dat ik er minder tijd mee kwijt ben dan dat ik in eerste Leuk om mee te instantie dacht. sturen      

theezakjes mooie kaartjes een zakje kraaltjes wat lekkers iets dat jezelf hebt gemaakt, een mooie tekening


Het schrijven van de brief en wat leuke dingen voor erbij zoeken is alleen al een feestje op zich. Soms maak ik iets zelf maar vaak stuur ik ook wat leuk knutselspul mee, of een mooie inspirerende kaart, of een lekker recept. Wel maak ik de enveloppe altijd zelf van een cover van een oud tijdschrift. En als ik een groter pakketje heb dan gebruik ik een bubbel enveloppe die ik dan versier met stempels, plaatjes en masking tape. De brief die schrijf ik met de hand op mooi briefpapier. Dit kan je ook zelf maken maar er is zoveel moois te koop.

Met wie kan ik snailmailen? Voor het vinden van snailmailers hoef je niet ver te zoeken. Een oproep via twitter is vaak al genoeg maar er zijn ook verschillende sites en forums waar je een oproep voor snailmailmaatjes kan plaatsen. En op facebook zijn er verschillende snailmailgroepen actief waar je je voor kan aanmelden. En last but not least kan je natuurlijk ook eens in je vriendenkring gaan kijken of daar geen toekomstige snailmailers tussenzitten. Die oude studievriendin bijvoorbeeld die je bijna niet ziet omdat ze aan de andere kant van het land woont maar waar je nog altijd goed contact mee hebt.

Dus klim in de pen en begin gewoon! Met dank aan Lonneke!


Voor in huis

Dessertkommetjes - CAYBOO Mok - Kleur op tafel

Vloerkleed Opnieuw Ontdekt Mokken - Kleur op tafel Dutch Design Chair - Rinske Interieurstyling

Vogelhuisje van Livinginthegarden

D


Doe ook mee aan de winactie !


Kom maar op met die vrieskou We hebben genoeg ideeën !

Dit is een hele makkelijke en leuke DIY om je wintertuin op te fleuren maar het moet er wel voor vriezen. Dit keer ga je met een reden de winterkou in!

Benodigdheden:   

Siliconen bakblik en/of cakevormpjes Water Materiaal dat je mooi in kan vriezen. Bijvoorbeeld: takjes, bloemetjes, lint, knutselmateriaal, schijfjes citroen of sinaasappel. Vorst

Zo maak je het: 

Je doet de spulletjes die je in wilt vriezen in het bakblik of vormpjes en deze zet je op een dienblad.


Trend

creat

:

ief

 

met i Eventueel doe je nog een touwtje of een js! stuk lint in het met water gevulde vormpje zodat je je ijskunst later op kan hangen Je zet het dienblad met het bakblik of vormpjes buiten en laat het een nacht buiten staan of wacht totdat het goed bevroren is. Je haalt het ijs voorzichtig uit het bakblik of de vormpjes, zet het op een mooi plaatsje in je tuin of hangt het op en klaar is je winterkunst!

Geniet ervan zolang het vriest want als het dooit, is het heel snel weg.

Tip: Je kan deze winterkunst ook in de vriezer maken en pas buiten zetten als het vriest


d: n e r T ief t a e cr n leze

Maak van voorlezen een feest!

Lezen is heel belangrijk voor kinderen. Het stimuleert naast hun taalgevoel ook hun fantasie. Vooral als je als ouder creatief omgaat met het voorlezen. Immers voorlezen hoeft niet te stoppen met het uitspreken van de regels zoals ze geschreven staan. Je kan er een heel spel omheen bouwen. Neem je kinderen mee op ontdekkingsavontuur in de wondere wereld van het boek. Voorlezen is voor kinderen – en vaak ook de ouders – een momentje van ontspanning aan het einde van een hectische dag. Heerlijk luisteren naar een verhaaltje voor het slapen gaan. Weinig creatief zou je zeggen. Kijk, en daar gaat het al mis. Elk verhaal leent zich namelijk tot reizen, door het verhaal in te stappen en je ogen te openen voor het verhaal achter de letters.

Circus Patz’ Verhalen Laboratorium Circus Patz heeft van dit ‘duiken in een verhaal’ haar levenswerk gemaakt. Elk boek dat uit dit Verhalen Laboratorium tevoorschijn komt is een uitdaging voor je fantasie en creativiteit. De boeken ‘Hoe jij samen met Kapitein Klots de Wonderbaarlijke en soms zelfs gevaarlijke Avontureneilanden ontdekte’ en ‘Hoe jij samen met Astronaut Maus de Magistrale en soms zelfs gevaarlijke Avonturenplaneten ontdekte’ zijn hiervan twee prachtige voorbeelden.

D


Naast dat het geweldige verhalenboeken zijn om voor te lezen, bieden ze je ook handvatten om het boek tot leven te laten komen. Achter in het boek ‘Hoe jij samen met Kapitein Klots de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte’ bevindt zich namelijk een zeekaart met daarbij een tiental windkaartjes. Hierdoor kun je zelf bepalen welk eiland je gaat bezoeken. Je trekt een winkaartje en plaatst je vinger op het starteiland. De wind blaast je nu in de richting van het volgende verhaal. Hierdoor vaar je langs alle eilanden en ontdek je elke avond iets anders. Zelf heb ik met mijn kids dit boek tot favoriet gebombardeerd en is het uitgegroeid tot een gezamenlijk ‘einde van de dag momentje’. Niet alleen vergt het fantasie van het kind (de verteller stelt tijdens het lezen namelijk vragen aan diegene die mee vaart als: “wat zou er gebeuren”, “hoe ziet het eruit”.) Ook ouders kunnen aan de slag hun fantasie om het boek tot leven te laten komen.

Doe ook mee aan de winactie !

‘Hoe jij samen met Kapitein Klots de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekt’ kost €19,95 en is vekrijgbaar bij Circus Patz


Heb je nog geen kindjes van 4 jaar of ouder, maar wil je wel aan de slag met creatief lezen? Kijk dan eens bij de boekjes van Uitgeverij David en Goliat. Daar hebben ze ook prachtige boekjes voor kindjes vanaf 1,5 jaar. Bijvoorbeeld ‘De Giraf die niet in het boek past’. Dit girafje heeft een probleem dat alleen de lezer kan oplossen. De giraf past niet in het boek. Niet links, rechts, onder of boven. Hij zit klem. Hoe past de kleine giraf uiteindelijk?

Inclusief kleurplaat en kleurpotloden Bij de aankoop van dit boekje ontvang je ook een bijpassende kleurplaat en kleurpotloden om zelf het girafje in te kleuren en de mogelijkheid om memorykaartjes uit te printen. Met deze kaartjes kun je kindjes spelenderwijs links, rechts, onder en boven leren. Zo maak je een leuk spelletje van het boekje en komt de kleine giraf voor elk kindje tot leven. De giraf die niet in het boek past kost €9,95 en is verkrijgbaar bij Uitgeverij David en Goliat Met dank aan Marieska Visser van Love4Kids


BonoVivo biedt vakantieverblijven waar je nog het echte ItaliĂŤ kunt ervaren. Geen massatoerisme maar bijvoorbeeld logeren op de boerderij. Geen animatie voor uw kinderen maar heerlijk rondstruinen tussen de natuur. Laat hen zien en beleven hoe de druiven en allerlei andere groenten groeien. We leven in een tijd die zich snel ontwikkelt en soms vergeten we om echt van het leven te genieten en bewust te zijn van waar onze basis ligt.

Vakantiehuizen, villa’s, appartementen en agriturismo met comfort en luxe. Liefst met zwembad en/of dicht bij een meer of zee. U hoeft nog maar een ding te doen op uw vakantie en dat is genieten. Ga alvast wegdromen op www.bonovivo.nl. Info@bonovivo.nl 06-49387535


Het verhaal van Sawini

Het kind Op de lagere school met twee staartjes in mijn haar tuurde ik naar die prachtige tekening van mijn klasgenootje. Een huis, een eiland of een boom, zij kon het allemaal mooi tekenen. Bij mij vroeg de juffrouw altijd: “Wat moet het voorstellen?” Nee, tekenen kon ik niet. Op jonge leeftijd worstelde ik hiermee. Ik bewonderde de mooie teken- en verf uitspattingen van andere klasgenootjes. Creativiteit zag ik als iets moois met je handen maken, zoals tekenen, schilderen of boetseren. Tot in mijn volwassen jaren heb ik deze misvatting voor waarheid aangezien. Waarschijnlijk straalde ik mijn ‘ik ben niet creatief gedachte’ uit en namen anderen dit ook voor waarheid aan. Toen ik deelnam aan een schrijfwedstrijd op school met mijn inzending, De avonturen van de reizende pen, belde de schooldirecteur mijn moeder op om te vragen of ik dit verhaal zelf had geschreven. Verontwaardigd vroeg mijn moeder waar hij het lef vandaan haalde te bellen met deze vraag. Ik won de eerste prijs. Maar het winnen van een schrijfwedstrijd was niet voldoende, ik wilde kunnen tekenen. Op een dag viel er een kleurplaat van de woningbouwvereniging op de deurmat en er waren drie prijzen te winnen. Vanaf dat moment was ik met een vraag bezig: hoe kan ik het zodanig inkleuren dat het tegelijkertijd anders en mooier is dan de andere inzendingen? Vol trots kan ik zeggen dat ik de derde prijs heb gewonnen.


Het verhaal van Sawini

De puber Gedurende de puberteit was creativiteit niet meer belangrijk. Stappen, mijn vriendinnen en merkkleding daarentegen wel. Zelfs de complimenten van mijn leraar Nederlands over de kwaliteit van mijn opstellen en mijn levendige manier van schrijven deden me weinig. De worsteling met creativiteit in

mijn

kindertijd

had

plaatsgemaakt

voor

onverschilligheid. Deze trend zette zich voort in mijn jongvolwassen leven op de universiteit.

De jongvolwassene De universiteit ervoer ik als een leerfabriek. Voor zover ik me kan herinneren was ik alleen met creativiteit bezig wanneer ik aan het bedenken was hoe ik in hemelsnaam honderden pagina’s literatuur in mijn kop moest krijgen. Mijn favoriete manier was met de benen in de lucht. De creatieve gedachte erachter, het bloed stroomt naar mijn hoofd en hopelijk blijft alles wat ik heb gelezen daar voor de verandering eens hangen. Creativiteit kwam keihard in mijn leven terug tijdens mijn stage in Indonesië. Ik bezocht tientallen ambachtslieden en was diep onder de indruk van wat ze allemaal konden maken. In die periode is mijn liefde voor ambacht ontstaan. Bij mijn eerste baan na mijn afstuderen zei mijn leidinggevende, Jan, het volgende: “Jij zal pas succesvol en echt gelukkig worden als je al die onzin die je op de universiteit hebt geleerd bent vergeten en gewoon jouw ding doet.” Een maand na deze profetische woorden stierf hij.


“Jij zal pas succesvol en echt gelukkig worden als je al die onzin die je op de universiteit hebt geleerd bent vergeten en gewoon jouw ding doet.”

De volwassene Jan had gelijk, zag ik jaren later in. Vol trots kan ik nu beamen dat ik een creatieveling ben, creatief met mijn hoofd wel te verstaan. Inmiddels heb ik geaccepteerd dat mijn handen niet meewerken. Ik werk daarom graag samen met makers om ambachtelijke producten te promoten. De liefde voor ambacht heeft mij gemaakt tot een voorstander van een lifestyle waarbij authenticiteit, respect, vakmanschap en eerlijke producten die met liefde en passie zijn gemaakt centraal staan. Daarom sluit ik graag af met een quote van de Nederlandse schrijver Willem Brakman (1922-2008) Creativiteit is: de zin van het leven als uitgangspunt stellen… Met passie, Sawini

Heb je interesse in een ambachtelijke producten of wil je vanaf nu geen blog meer missen? Like ons op: facebook Volg ons via twitter: @Sawiniboetiek Wij werken hard aan onze site www.sawini.com


Heb je ook een (2e-hands) BabyBjörn wipstoel of Stokke Tripp Trapp Newborn set die er saai uit ziet? Met een hoes van Ukje is je stoeltje weer als nieuw!

Doe a w www.ukje.nl | 0346—751779 | info@ukje.nl


Met het boxkleed op maat heeft de baby altijd een leuk speeltje bij de hand. Gemaakt van lekker zacht katoen en op maat gemaakt in de gewenste kleurencombinaties.

e ook mee aan de winactie !

Wil je advies? Bel of mail, we helpen je graag.

www.ukje.nl | 0346—751779 |


OUD KASTJE, NIEUWE STIJL

Hoe knap je (oude) meubels op?

Tre

Knap Heb je nog een kastje of ander meubel staan, waar je geen afscheid van kunt nemen, maar die meube qua kleur of stijl niet helemaal meer in jouw interieur past? Of wil je eens iets anders en origineels wat niemand heeft? Denk er dan eens over om je meubel te schilderen. Zelf een meubel opknappen hoeft niet moeilijk te zijn en is juist heel erg leuk om te doen.

Als je een tweedehands meubel gaat kopen (kringloop, Markplaats, markt), let er dan of er geen gaatjes (houtworm) in zitten en het meubel niet (al te) gammel is. Ook kun je kijken of het meubel in de was zit, door er met je nagel overheen te gaan; blijft er een kleverig goedje onder je nagel zitten, dan zit er was op. Aan jou de keus of je deze wilt verwijderen of toch voor een ander exemplaar gaat. Maak het meubel goed schoon en schuur het hout licht op. Verwijder alle loszittende/gebladderde verf. Het is belangrijk dat het meubel glad, droog en stofvrij is. Het beste is om het meubel eerst in de grondverf te zetten met bijvoorbeeld een multiprimer. Hierdoor hecht de eindlaag mooier en beter. Nu kun je het meubel gaan afwerken en dat is natuurlijk het leukste, want je ziet het onder je handen een metamorfose ondergaan.


end:

Ik werk zelf het liefst met krijtverf of acrylverf (waterbasis) en (oude) tegenwoordig zijn er ontzettend els op veel merken met mooie kleuren krijtverf. Denk erover na welk effect je wilt bereiken met het schilderen; een brocante geschuurd effect of helemaal strak gelakt. Kies je voor een brocante look, dan kun je de krijtverf met een kwast aanbrengen en de kwaststrepen laten zitten. Als de verf droog is, kun je de randjes met een fijn schuurpapiertje opschuren, zodat je de versleten uitstraling krijgt, dat bij oude meubels hoort. Schuur op de plekken, die logischerwijs kaal geworden zouden zijn door de jaren heen. Neem af en toe afstand van het object om te beoordelen of dit is wat je wilt. Mocht je teveel geschuurd hebben, dan kun je alsnog bijwerken met de verf. Gebruik je krijtverf, dan kun je het beste afwerken met boenwas of verniswas. Dit zorgt ervoor dat je de verf afdicht, want deze is anders te poreus en dan zou je kans hebben dat de vingerafdrukken in de verf achter gaan blijven. Heb je een kastje geschilderd, dan kun je deze nog afwerken met mooie kastknopjes. Zo heb je een meubel dat origineel is en waar geen tweede van bestaat! Ik ben Sandra Tirrito en heb het bedrijf Goed in Stijl. Ik knap meubels op en verkoop deze in mijn winkel en webshop. Mocht je zelf geen tijd of zin hebben om zelf aan de slag te gaan, dan kun je ook bij mij terecht. Ik schilder jouw meubel helemaal naar wens in mijn studio!


HAPPY POSTCROSSING! Doen jullie al mee aan de nieuwe hype die Postcrossing heet? Nou ja nieuw‌ Postcrossing is eigenlijk heel ouderwets!

Tre

Pos

cross

Het is net zoals pennenvrienden die we vroeger hadden, maar dan in een nieuw jasje. Je stuurt een kaart naar de andere kant van de wereld en je krijgt er eentje voor terug, maar die is van iemand anders. Eigenlijk wissel je gewoon leuke kaartjes uit met andere mensen, met het idee meer leuke post te ontvangen. Of om postzegels te verzamelen, of om echt buitenlandse schrijfvrienden te houden. Maar hoe begin je daar in hemelsnaam aan? Ga je in een telefoonboek zoeken? Of vind je adressen via Google? Nee hoor! Er bestaan websites waar je je kunt aanmelden zodat je in een soort van adressenbestand komt te staan en dan kan je meeschrijven. De meest bekende is www.postcrossing.com Dit Postcrossing-project werd nog niet zo heel lang geleden, in 2005, opgestart door de Portugees Paulo Magalhaes. En nu doen er al meer dan 200 landen mee. Het werkt echt heel eenvoudig, je maakt een gebruikersnaam aan en dan kan je je eerste kaart versturen.


end:

st-

sing

Je kunt maximaal 5 kaarten tegelijk in de running hebben in het begin. Je moet namelijk eerst een beetje “credits� opbouwen.

Telkens als je een kaartje gaat versturen krijg je een aantal mededelingen en dan pas krijg je een adres. Dit adres wordt nog eens extra naar je mailbox verstuurd, samen met wat meer informatie over de geadresseerde. Het is leuk om wat meer te weten over de persoon waar je je kaartje naartoe stuurt. De een heeft graag een kaartje van het land waar je in woont, de ander eentje met dieren erop, de andere weer helemaal iets anders. Heel veel leden zijn Russische, Chinese of Japanse studenten die graag wat meer willen weten over de wereld. MOOIE KAARTJES VIND JE OVERAL Ikzelf vind mijn kaartjes overal, in de stad, bij papierwinkels, of ook online bij Hipgemaakt bijvoorbeeld (herinner je je de vorige Mams Magazine nog?), Ankepankedesign, Winkel van Papier, en nog zoveel meer papierwinkels!


VOLG JE KAART! Bij elk adres krijg je een code. Voor BelgiĂŤ begint die met BE, voor Nederland met NE. Dat is de identificatie van je kaart. Het is belangrijk dat je deze noteert op je kaart omdat de ontvanger je kaart registreert als hij of zij deze ontvangt. Zo kan je bijhouden hoeveel dagen een kaart onderweg is geweest en hoeveel kilometers een kaart heeft afgelegd. Je krijgt dat ook elke keer weergegeven op de kaart. PERSOONLIJKE MAILBOX In je persoonlijke mailbox kan je nakijken hoeveel kaartjes je al hebt verzonden en ontvangen en hoeveel kilometers je al hebt afgelegd. Als jij zelf een kaartje ontvangt dan registreer jij op jouw beurt het nummer dat er op staat en als je het kan inscannen kan je ook de foto mee op de website plaatsen. Dan kan iedereen meekijken. En dan is het voor de verzender ook leuk dat hij/zij ziet dat je de kaart leuk vindt.


Mijn eerste kaart kwam uit

Nog een tip die ik meekreeg van een forum en die ik graag deel:

Rusland en dat was deze hele sjieke kaart. Ik was er best trots op!

Bij je profielgegevens kan je volgende optie al dan niet aanvinken bij Postcrossing Options “check if you prefer to send to repeated countries (does not affect the postcards you receive) This is experimental”. Als je deze optie aanvinkt dan bezorgt de computer je meer random adressen in plaats van adressen in 1 bepaald land. Dus als je dat niet wilt, niet doen! Veel postplezier! En wie weet…misschien ooit eens tot op één of andere postcrossingbijeenkomst!

Met dank aan Hilde Cortebeeck @misskoffieklets


t n e b j Ji n j i m ! n j i t n e l a V

Geef je lief een va Valentijns cappu Gek op cappuccino? Dat komt goed uit, want de ‘latte art’ zoals deze figuren genoemd worden, die moet je wel even oefenen van te voren! Door op het einde met het inschenken van de melk rondjes te draaien en te eindigen met een streepje van boven naar beneden maak je deze liefdevolle cappuccino


Valentijns smoothie Doe een banaan, 20 druiven en een bakje aardbeien in de blender. Voeg wat ijskoud water toe, of liever nog… een beetje crushed ijs… En violà Een supergezond ontbijt voor jouw lief!

alentijns-ontbijt!

Lovely egg Voor een iets zwaarder ontbijtje kan je natuurlijk ook zo’n lovely egg bakken! Lekker op een geroosterd boterhammetje


Voor on

Jurkje met hart van Lievajurkjes

MIBO zelfmaakbeestjes van Mijngekkegeit

Handgemaakt tasje Ribelles Hoekje


nze kids! Muziekdoosje van Nieuwsgierig Aagje

Circus DIY pakketten van Aapje 4 Kids

van Meidentasje van 4 Funky Flavours

Jurkje Elin van Noeser


Pak een lekkere kop thee of een heerlijke kop koffie en ga er eens goed

voor

zitten.

Mams

at

Work

staat

namelijk

boordevol

herkenbare blogs en de beste tips en trucs van onze deskundigen. Je voelt je snel thuis tussen de andere werkende moeders. We worstelen immers allemaal met hetzelfde. Hoe vinden we de balans tussen werk en leven en alle zaken die ook nog spelen ?

Vraag het onze deskundigen!

Bezoek de winkelstraat!


WEBSHOP TILL YOU DROP Op 8, 9 en 10 maart wordt de Jaarbeurs omgetoverd tot een plek waar verschillende, unieke (web)shops zich offline kunnen presenteren aan het grote publiek. Tijdens het gloednieuwe evenement Webshop Till You Drop kun je dan ook drie dagen lang optimaal shoppen en inspiratie opdoen. Je vindt er vele webshops op het gebied van fashion, gifts, feel good, beauty, kids, living, accessoires, shoes en travel. Daarnaast zijn er ook diverse loungeterrassen waar je even heerlijk kunt bijkomen met een hapje en drankje. Zo vormt Webshop Till You Drop de perfecte bestemming voor een gezellig dagje uit! Het thema New York staat centraal bij dit evenement. De bezoeker waant zich in een hippe trendy “stad� waar zij een heerlijk dagje kunnen shoppen en workshops kunnen bijwonen. Kijk uit over de skyline van New York en geniet van een hapje en drankje op het Central Park terras. Kijk voor meer informatie op www.webshoptillyoudrop.nl


LEVEN VAN HET MINIMUM NIVEAU, KAN JIJ DAT?

Trend:

Creatief

minder g e uitgeven

Een paar weken geleden deed ik mee met de twirlscrisisweken. Samen met andere twirls (twitterende girls die zich inzetten voor het goede doel) zouden we een week lang leven van het minimum niveau. Voor een gezin met 3 kinderen komt dat neer op 85 euro. Dat lijkt nog best heel riant maar daar moet wel alles van betaald worden. Vaste lasten telde deze week niet mee maar reiskosten en andere uitgaven dan boodschappen uiteraard wel.

Vol goede moed zijn we van start gegaan. Vooraf een lijstje maken en een weekmenu opstellen is eigenlijk cruciaal in deze situatie. Als een kip zonder kop door de supermarkt rennen is er niet meer bij. Aanbiedingen nakijken, passende gerechten zoeken en ook nog letten op gezond eten. Met een hele week pizza (toevallig in de aanbieding) zouden we het ook redden maar dan is de uitdaging niet echt geslaagd. De weekboodschappen doe ik uiteindelijk voor 35 euro wat ik een heel mooi bedrag vind. Normaliter zitten we al snel aan het dubbele door onder andere vlees. Vooral vlees is een hele dure kostenpost. Met dank aan Elja van der Laan


:

f

eld

Deze week dus ook eens wat vaker vegetarisch eten. Niks mis mee uiteraard maar we doen het denk ik nog te weinig. Het weekend komen we verder kosteloos door. Na de zwemles wordt er meestal iets uit de automaat gehaald maar door gewoon geen geld mee te nemen kom je ook niet in de verleiding. REISKOSTEN Op dinsdag moet ik naar Delft om te werken. Zorgvuldig reken ik door wat goedkoper is. Met de trein en de tram of met de auto (deels) en de tram. Door de kortingskaart wint de trein het maar als ik die niet zou hebben is de auto goedkoper. Jammer eigenlijk. De reis is wel een forse hap uit het budget. Gelukkig (luxe, ik weet het) heeft manlief een auto van de zaak waardoor zijn woonwerkverkeer ons niks kost. Wel krijgt hij de hele week van mij een broodtrommel mee met zelf gesmeerde boterhammen. Dat scheelt toch weer een euro of 3 a 4 per dag. ONVERWACHTE UITGAVEN Naarmate de week vordert is mij duidelijk dat het budget welliswaar (net aan) toereikend is maar dat er dan ook echt niks geks mag gebeuren. Halverwege de week zijn zowel de luiers als de scheergel op. Beide zijn (als je voor merk gaat) dure artikelen.


Maar we hebben ze toch nodig. Naar de winkel dus maar. In de winkel loop ik bijna gedachteloos rond. Leuke aanbieding hier, luiers, oja nog vlees voor vanavond, en op naar de kassa. Voor mijn gevoel is mijn wagentje bijna leeg maar ik mag toch 18 euro betalen. Oops slik. Impulsaankopen zijn echt funest. We hebben het gehaald Met een “marge” van 8 euro hebben we uiteindelijk de week gehaald. Navraag op twitter leert mij dat er gezinnen zijn die het met nog veel minder moeten doen en eigenlijk hebben ze dan nog teveel om in aanmerking te komen voor de voedselbank. Schrijnend bijna. 35 euro per week hebben en dan 5 euro teveel “verdienen” om hulp te krijgen. Per voedselbank is dit uiteraard verschillend maar dat het zwaar is, is me al heel snel duidelijk. Het geld dat wij hebben uitgespaard gaan we storten


DIY Valentijn-cadeaulabel Heb je ook zo’n leuk cadeautje gekocht voor jouw Valentijn? Maak zelf een cadeaulabel en geef je cadeau zo een persoonlijk tintje! BENODIGDHEDEN  stevig papier (roo d, roze of wit)  cadeaulint  stevig stukje doorz ichtig plastic (bijv. van een oud e verpakking)  plakband  schaar (voor klein e kinderen een prikpen en -m at)  bonbon of ander snoepje in de vorm van een hart je

Zo maak je een cadeaulabel: Neem het patroon over op stevig papier, of teken zelf een groot hart met een klein hartje in het midden. Meet dan wel even of je bonbon in het kleine hartje past.

Knip het hart uit (het kleine hart is nu een gat geworden). Voor kleine kinderen is het knippen van een hart nog moeilijk. Laat hen het hart uitprikken.


Knip een stuk cadeaulint af en plak één uiteinde vast aan de achterkant van het hart (afbeelding 1). Je hebt vast vroeger weleens een kuikentje gemaakt van een pompom van wol. Voor dit hart gebruik je dezelfde wikkeltechniek, alleen ga je maar één keer rond. Trek het lint door het gat naar je toe en wikkel het om het hart heen (afbeelding 2). Trek het lint weer door het gat (afbeelding 3) en wikkel het nog een keer om het hart heen. Ga zo door tot je één keer helemaal rond bent geweest. Je kunt hiervoor één kleur cadeaulint gebruiken of juist meerdere verschillende kleuren. Plak het uiteinde vast met plakband (aan de achterkant). Knip een stukje stevig plastic op maat (iets groter dan het kleinste hartje). Plak het aan de achterkant tegen het hartje aan.


Plak de bonbon op het plastic (afbeelding 4). Rol hiervoor een stukje plakband op of gebruik een stukje dubbelzijdig plakband. Pak je Valentijncadeautje in en maak het cadeaulabel eraan vast! Variaties 

schrijf met watervaste stift een lieve boodschap op het plastic (ipv een bonbon) en verstuur het label als kaart vouw een klein hartje (met lieve tekst erin) en plak dit in het midden (ipv een bonbon) maak van het cadeaulabel een fotolijst door een leuke foto aan de achterkant de plakken (ipv het plastic) knip hele kleine hartjes en plak deze over het cadeaulint maak er een lus aan en je kunt het hart ook ophangen. Gebruik dan nietjes ipv plakband (zodat het hart er aan twee kanten mooi uit ziet). maak grote en kleine hartjes cadeaulabels en plak meerdere labels op je pakje teken een andere vorm (bijv. een bloem) en wikkel hier lint om

Tip: Ook leuk voor de verjaardag van mama, oma of je lievelingstante. Of voor Moederdag!

Dit cadeaulabel is bedacht door Marjon Heijmans, eigenaresse en ontwerpster van Risjebo. Hier kun je o.a. terecht voor allerlei DIYpakketjes. In deze pakketjes zitten alle materialen en een duidelijke uitleg. Zo kun je meteen aan de slag! Risjebo; de webwinkel voor feestelijke wenskaarten en hippe (kraam) cadeautjes.


Voor ons! Paars boothals Jurkje van Zendee Relax me van Beautea

Zilveren bedel met eigen tekst van Canoodle Jewels

Masking tape van Villavica

Laars van Wolkyshop


Trend: maak, deel & inspireer

Last but not least Wat? Wat? ‘Iets met de klok en klepel’ INSTAGRAM

Deze app op je telefoon geeft jouw kiekjes een andere dimensie door de diverse filters die je er (heel handig) op toe kunt passen. Deel je foto’s vervolgens via Facebook, Twitter en e-mail. Wist je dat? Je deze foto’s ook eindelijk af kunt laten drukken? Onder andere sites als Blurb en Hema kan je toegang geven tot jouw foto’s. Zij maken er (met jouw inbreng) een mooi album van. PINTEREST Pinterest is een online inspiratie– en verzamelwebsite. Waar hou je van, wat wil je graag hebben, welke quotes raken je. Bewaar deze pins (plaatjes) heel gemakkelijk op je eigen boards. Pas wel op: werkt verslavend! Wist je dat? Je ook andere mensen kunt volgen? Pinterest kan gekoppeld worden met je volgers op Facebook en Twitter. VINE Een nieuwe sociale app voor je iPhone heet Vine. Met deze app maak je filmpjes van 6 seconden. Deze 6 seconden zijn genoeg om je creativiteit op los te laten. Uiteraard deel je je video op Twitter en Facebook. Uiteraard.


Colofo

Concept en realisatie: Tekst & redactie: Lonne Ontwerp: Marlieke van Hoofredactie: Joyce va


on:

MamsatWork eke van der Velden n der Willik an de Pas

Profile for Mamsatwork

Mamsmagazine - doe het zelf  

Online magazine van www.mamsatwork.nl, het online platform voor werkende moeders, editie doe het zelf

Mamsmagazine - doe het zelf  

Online magazine van www.mamsatwork.nl, het online platform voor werkende moeders, editie doe het zelf

Advertisement