Page 1

VodiÄ? za fotografiranje // Ponuda 2016.


MaMagare Kidz Photo? Priča ide ovako...

MaMagare je jedno radoznalo i pomalo

blentavo magare fotograf koje uvijek ima neko (jako važno) pitanje. Voli djecu, i voli fotkati djecu, svih formata i oblika. Voli se družiti s njima, voli njihove ideje i razmišljanja. Sve su to više-manje moje osobine, glavne i odgovorne tvorice lika i djela MaMagareta. Moja fikcija i moja realnost.

J a sam Ivana, a ovo su crtice o meni: - imam 30ijošuvijekmanjeodpet brojeva godina - živim u Zagrebu - iako sam udana, moji inicijali i dalje, na valjda svim jezicima svijeta, zvuče kao magareće glasanje. Ono! matopeja bejbe! - neobičan sam spoj rudarske struke, s vječnim afinitetima prema raznim vrstama umjetnosti - cijenim i prakticiram sve razine humora, a to pokušavam prenijeti i na fotke / priče -majka sam dvojice sinova, a baš oni su...


…glavni i odgovorni krivci, moji prosvjetitelji, glavni modeli i nadahnuće cijele ove priče.

Fotografiram jer me to čini posebno sretnom. A čini i vas. A to onda sve skupa jako jako puno vrijedi. Jeste raspoloženi za dalje?


Što fotkam? Djecu i obiteljske trenutke. Ne poznajem granice pa su mi tako nebitni faktori tipa dob djeteta, lokacija ili povod snimanja. Prilika i prigoda za angažirati profi fotografa uistinu može biti mnogo. Kao što može biti mnogo opravdanih razloga za kupnju još jednih cipela, npr. U konačnici će uvijek odlučiti ono najbanalnije - jer vam je

jednostavno stalo do toga.

Meni je stalo da vam ispunim očekivanja jer vaša sreća, moja je dupla. Prilikom fotkanja koristim profesionalnu opremu i isključivo prirodno svjetlo.


Ok, sada vam je taman toliko jasnije da vam tek ništa nije jasno...

#gdje se fotkamo i koliko to traje?

#što obući!!???

#moja djeca se mrze fotkati.

#teško mi je to organizirati....

U većini slučajeva, družimo se oko 2h. To bude optimum unutar kojeg smo svi ok i još nitko ne plače.

Dobar recept je uložiti u styling/make up toliko truda da se osjećate lijepo sami sebi, a da ste istovremeno opušteni i nesputani.

Sori, ali nije (uvijek) istina. Klinci se itekako vole fotkati!

Poneke odluke ne treba dugo odlagati.

Ja vam zabavljam djecu, pritom ih i fotkam. Vi ste mi isto tu negdje u kadru, a ni ne kužite da jeste. Zimi se uglavnom fotkamo kod vas doma, a ostalim godišnjim dobima, što je svakako za preporuku, možemo dogovoriti i vanjsku lokaciju, prema željama. Otvorena sam prema svim zanimljivim prijedlozima. :)

Make-up nije nužan, ali ipak, jedna umjerena varijanta uvijek je dobro došla! Nastojte se međusobno uskladiti s bojama i uzorcima, a u slučaju da nam je model jako malena beba, izbjegavajte crveno!

Ono što vi morate napraviti jest pripremiti dijete da bude odmorno, sito, napito, a ja trebam stvoriti kontakt i dobru atmosferu. A vjerujte mi, barem ja, jedna zrela, odrasla, četvero-godišnja majka, nemam problema s tim.

Često nam nije pravo vrijeme za štošta, a nismo ni svjesni da priliku možeš zgrabiti ili propustiti. Sami odlučujemo kako ćemo problemu pristupiti i stvari posložiti. Djelovati ili ne djelovati? Pitam – zašto ne!? Ja vam s moje strane garantiram ugodno i kvalitetno iskorišteno vrijeme i ulaganje.


Koji je to MaMagareći stil fotografiranja? Totalni sam zaljubljenik u lifestyle fotografiju, što će reći da se fokusiram na vaše trenutke onakve kakvi oni to u stvarnom životu jesu, prirodni i spontani. Bilježim vašu svakodn evicu jer upravo ona čini naš život. Vaše pravo, živeće “danas“ je nešto čega ćete se “sutra“ rado sjećati, što će vam činiti toplo oko srca. Nijedna namještena scena ne može imati niti približno sličan efekt.

Vaš život je lijep. Uživajmo u trenutku. Uživajmo u sada. Vidite ove mucice i točno možete zamisliti koliko tako malene nožice mogu tako slatko-kiselo smrduckati. To i tako želim vidjeti.

Dopustite mi otkriti umjetnost vaše svakodnevice.


Što još MaMagare ima za ponuditi? Priču. Ali doslovno. Pišem šaljive, tople priče o vašem djetetu, odnosno o vašoj obitelji. S riječima na papiru sam uvijek bila kao riba u vodi, bubreg u loju, prsti jedne ruke... Imam smisla za humor i uz vašu pomoć, odnosno mojih puno pitanja i vaših puno odgovora, smišljam priču koju zasigurno nitko nikad o vama nije ispričao.


Jedna od dražih priča...

Kraljevna Zima Jednom davno, u jednome malenome gradiću blizu Podvinja, živješe Žena i Muž. Imaše i mačka Mačka. Živješe oni tako sretno u troje kad jednoga dana osjetiše prazninu u srcima. Shvatiše da im nedostaje začin života te odlučiše napraviti plod svoje ljubavi. Na Mačkovu prepast, dobre vile jedva su dočekale taj dan. Proletješe i tih devet dugih mjeseci i svijet ugledaše prekrasna djevojčica. Sitna poput jednorogova roga, očiju plavih poput bistrog potoka, i jezika, dugačkog do vrha nosa. Nadjenuše joj ime Morana. Bolnički dvori orili su njezinim gromkim glasom, glasom najglasnijim od svih glasova. Rasla je uvijek sretna, što je pokazivala beljenjem svoga jezika svima i svemu. Znala je oduvijek da se za ljepotu treba potruditi, stoga je iskorištavala česte prilike da se pogleda u ogledalo, podraga po glavi, namjesti neukrotive kose… istovremeno pazeći da svi budno prate njene pokrete. Maltretira Mačka, koji ju, unatoč svemu, rado ima kraj sebe kada Kraljevna utone u dubok san. Nakon sebe, najviše voli onu s kojom provodi svoje vedre dane, i uporno ju zove Tata. I stalno gubi tu jednu cipelicu potajno iščekujući svoga kraljevića na bijelom sobu. Čiča miča, još dugo nek traje ova priča!


Što ulažete, a što dobivate?

Magararija

Veliko Magare

Malo Magare

- Fotografiranje trajanja oko 2 h - Pisanje priče o vama/ djetetu - N ajmanje 50 fotografija u digitalnom obliku - Prostor na web stranici MaMagare Kidz Photo (opcionalno) - Tisak 25 fotografija, formata 10x15 - Tisak 3 čestitke na preklop, formata 13x18 - Tisak Magararije (priča i odabrana fotografija), formata 20x30

- Fotografiranje trajanja do 2h - Najmanje 40 fotografija u digitalnom obliku - Prostor na web stranici MaMagare Kidz Photo (opcionalno) - Tisak 20 fotografija, formata 10x15 - Tisak 3 fotografije, formata 13x18 - Tisak 1 fotografije, formata 20x30

- Fotografiranje trajanja do 1h - Do 30 fotografija u digitalnom obliku - Prostor na web stranici MaMagare Kidz Photo (opcionalno)

Ukoliko se ne pronalazite u ponuđenim paketima, MaMagare se prilagođava vašim željama i potrebama te prema tome kreiram ponudu. Rođendani, rođendanski pokloni, krštenja, trudnički fotosešn, mini paketi, izrada prigodnih čestitki, zahvalnica, pozivnica (rođendani, blagdani i sl.)....

jB

jB

jB

À la carte

jB


Ali to nije sve... Ne biste vjerovali, ali MaMagareća foto-priča idealan je poklon...

...za babinje, za krštenje, za prvi (i bilo koji drugi) rođendan, za ukrasiti zid, za za za za...

...bratu, sestri, prijatelju, kolegi-ci-ama, bakama, djedovima... sebi!!! ;)

Sve što vi (ili TI) moraš - je odlučiti se za paket (prethodna stranica) i jedinstven poklon ide u željene ruke!

ksksk


Bliži se kraj... Poslije fotkanja vi ste na miru. Ili u pozitivnom nemiru, nestrpljivo iščekujući ishod. A za mene tek kreće posao. Budući da tijekom zajedničkog druženja ispucam određenu količinu (čitaj-hrpetinu) fotografija, njih je sada potrebno nekoliko puta pregledati te probrati samo one najbolje primjerke koje zaslužujete imati, te ih blago digitalno obraditi. Ovisno o odabranom paketu, radim pripremu za tisak čestitke odnosno pripremu za tisak Magararije, smišljam priču, obilazim foto radnje... To je dugotrajniji, ali neizbježan dio posla zbog kojeg može potrajati nekoliko tjedana dok u konačnici ne dobijete kvalitetu koju zaslužujete.

Kontroverzno pitanje za kraj – objavljivati vaš sadržaj na webu ili ne? Kakva god bila vaša odluka, ja ju apsolutno poštujem. Napismeno.


Najbolji dio...

q Drago mi je što su slike

životne, a ne uštogljene (mada smo se svi ‘kao’ ušminkali), pa makar lajtmotiv bio hrpa kablova ispod stola!

q ‘Uhvatila’ si stvari koje

su totalno ‘ona’, koje ne bih znala objasniti, a na slikama ih prepoznam kao ‘to je to’.

q Perfekcionist si i samo

savršeno je dovoljno dobro. Sviđa mi se i osvjetljenje i kadrovi i pogledi.

qqq Mama, nemoj me

ti fotkati. Ja volim samo kad me fotka Tvrtkova mama. (Šimun, 4)


Sometimes you will never know the value of a moment, until it becomes a memory.


Let me reveal the art of your everyday. www.ma-magare.com Facebook - MaMagare KidzPhoto Instagram - mamagare_kidz_photo mamagare.kidzphoto@gmail.com

MaMagare // Vodič za fotografiranje // Ponuda 2016  
MaMagare // Vodič za fotografiranje // Ponuda 2016  

Upoznaj MaMagare, informiraj se o fotkanju i pronađi pravu opciju za sebe!

Advertisement