Page 12

Nytt världsledande

KIKARSIKTE från Swarovski Optik

TEKNISKA FAKTA Förstoring: 1-8x Effektiv objektivdiameter (mm): 8,2-24 Ögonavstånd (mm): 95 Synfältet på 100 m (m): 42,5-5,3 Ljustransmission (%): 93 Skymningsvärden: 2,9-13 ,9 Korrigering/klick mm/10 0 m: 10 Max Höjd/Sida/100 m (m ): 2 Objektivgänga: M 27x0 .75 Längd: 301 mm Vikt: 515 g Z8i 1-8x24 finns också utr ustad med FLEXCHANGE.

TEXT Annika Dahlén FOTO Swarovski Optik Z8i lanserades nu i mars på IWA i Nürnberg och mottogs med stor beundran av branschfolk för den revolutionerande nyhet det är. I Z8i har man integrerat en 8x-zoom i en 30 mm smal mellantub och detta med bibehållet stort synfält och mycket hög skärpa där ingen detalj går förlorad. Sedan Z6-serien har man ökat ljustransmissionen vilket ger en optimal bilddefinition och extremt hög detaljrikedom, i stort sett helt fritt från tubseende. Skärpan är den absolut bästa man kan hitta på marknaden och går ända ut i kanten. I nya Z8i presenteras det första omställbara riktmedlet FLEXCHANGE vilket gör att det är ytterst anpassningsbart oavsett jaktsituation. Här finns en belyst ring som enkelt kan tändas eller släckas med en knapptryckning, en stark fördel vid drevjakt på rörligt mål. Ballistiktornet är också ytterst anpassningsbart och kan användas antingen som topptorn eller sidotorn, kombinerat med alla tillgängliga riktmedel, beroende på vad du behöver i stunden. Som ett extra tillval till ballistiktornet, finns en personlig, skräddarsydd ballistikring, utformad efter de uppgifter om aktuell ammunition du angett till SWAROVSKI OPTIK:S ballistiska program. Den slimmade designen gör också att man får bättre ergonomi och balans i vapnet.

12 JAKTWEEKEND MED FISKE 2016

Z8i finns i fyra olika modeller

Z8i 1-8×24 (tillgänglig med tillvalet 4A-IF FLEXCHANGE riktmedel) är det kraftfulla kikarsiktet som lämpar sig för drevjakt. Den imponerar med sitt enastående synfält, vilket är viktigt för att upprätthålla en översikt i snabbt föränderliga situationer och för att fatta rätt beslut. Z8i 1.7-13.3×42 P (tillgänglig med tillvalet 4A-IF FLEXCHANGE riktmedel), ett mångsidigt kikarsikte som lämpar sig för drevjakt och smygjakt. Den har ett anmärkningsvärt stort synfält som lämpar sig för drevjakt, och är samtidigt lätt och smidig i sitt utförande vilket gör den idealisk för älgjakt. Z8i 2-16×50 P är ett mångsidigt kikarsikte för smyg- och drevjakt. Den har ett stort synfält för drevjakt samtidigt som den har alla detaljer som krävs vid långdistansskytte. Z8i 2.3-18×56 P är ett kikarsikte som tack vare fantastisk optik och hög ljusstyrka ger en brilliant bildåtergivning även vid dåliga ljusförhållanden och skymning. Med dess höga förstoring och detaljnoggrannhet underlättar kikarsiktet skytte vid långa avstånd. Z8i kommer ut i juni till återförsäljare. Prisbilden ligger mellan 20.800–27.800 kr.

Jaktweekend nr 2 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you