Issuu on Google+

NR 1 – 2014

Helt gratis – direkt hem i brevlådan

MÄSSTIDNING

KISTA 21 – 23 MARS 2014


Håll i grejerna

- för nu smäller det!

Ni håller just nu i premiärnumret av gratistidningen Fiskeweekend. Tidningen ges alltid ut tryckt och går ut i fem utgåvor per år som skickas helt kostnadsfritt till de inom Sveriges gränser som vill ha tidningen. Allt man behöver göra för att få Fiskeweekend löpande är att anmäla sitt namn och sin adress på www.fiskeweekend.se. Det går även utmärkt att läsa tidningen via vår hemsida om man föredrar en digital version. I det här numret bidrar vår medarbetare Niclas Wedlund med en riktigt fräck och nervkittlande gammelgäddartikel. Vi har även med en flugfiskeartikel med tips på en trevlig norsk flugfiskedestination. Tidningen fungerar också som årets mässtidning på Sportfiskemässan i Kista 21-23 mars så vi har begränsat det redaktionella fiskeartikelmaterialet till förmån för att lyfta fram alla spännande aktiviteter som händer på mässan. Att vara mässtidning har gett oss en fantastiskt fin möjlighet att snabbt nå ut till ett flertal av Sveriges mest intresserade och kunniga sportfiskare. Vi har tryckt det här numret i 10 000 exemplar och vi hoppas att många av er som läser tidningen på mässan besöker vår websida och anmäler er prenumeration. Det går även utmärkt att skicka ett mail med namn och adress direkt till: pren@fiskeweekend.se. Fiskeweekend vill vara nära er läsare och vi tar tacksamt emot tips om exempelvis duktiga sportfiskare vi kan lyfta fram eller om spännande fiskeplatser som ni vill dela med er av.

Välkomna till Fiskeweekend! Jonas Nordigårds

Chefredaktör & ansvarig utgivare Fiskeweekend AB jonas@fiskeweekend.se 070-631 04 44

FISKEWEEKEND AB Lisellska Torget 1, 782 31 Malung, www.fiskeweekend.se Chefredaktör och ansvarig utgivare samt annonsering: Jonas Nordigårds, tel. 070-631 04 44, jonas@fiskeweekend.se Redaktion, Form och Layout: Jessica Perjos, Malin Losbjer, Stefan Mattsson, Frida Larsson, Jonas Nordigårds. Medarbetare: Niclas Wedlund Fotograf förstasidan: Jonas Nordigårds Tryck: Tryckmäklaren i Norr, www.tryckmaklaren.se


Regnet faller Text: Niclas Wedlund Foto: Jonas Nordigårds

och trycket ökar Himlen har öppnat sig helt och regnet vräker ner. Sikten är bara några meter. Vi har nu tre-fyra centimeter vatten i båten. Jag sneglar ner mot öskaret och böjer mig sakta fram när jag känner en ström av vatten som letar sig in i nacken och rinner längs ryggen. Hastigt rätar jag upp mig igen och funderar på vad jag har gett mig in på? Plötsligt piper ekolodet till och guiden säger - Trycket ökar, det är nu det händer! Jag lyfter spöet och drar iväg ett nytt kast rakt ut i sjön. Allt började för några månader sedan då jag och Oskar planerade kommande säsongs fiskecamp. Det har blivit vår tradition att göra upp planerna för året mitt i den kalla vintern när fiskesuget är som värst. Vi kom fram till att vi skulle ringa och prata med en guide som vi hade träffat på vildmarksmässan och höra om han kunde ta emot oss för några dagars gäddfiske. Vi bokade ett datum i augusti och tillsammans planerade vi årets fiskeresa in i minsta detalj.

4 FISKEWEEKEND 1 2014


Väl på plats i dalarna tog det inte många minuter innan guiden hade fått ut oss i båten. Solen sken och jakten på stor gädda var i full gång. Han berättade att gäddfisket hade varit trögt några veckor, men hoppades på att det skulle bli bättre i bästa guideanda. Som vi alla vet är det svårt att fiska när vädret varierar från högsommarvärme till höstrusk med både vind och regn och lägg där till dessa väderomslag inom loppet av någon timme. Redan på tredje kastet landade turens första gädda på en moddad Musky Mayhem Double Showgirl spinnare. Gäddan vägde tre-fyra kilo och återutsattes direkt. Humöret var på topp och några kast senare var det dags igen, denna gång för Oskar som fick fajta sin första gädda. Var det inte spinnare som levererade så var det Delalandes Super Sandra eller lilla varianten av Zalt. Det kändes som om vi var i himmelriket. Men dalarna ville visa sig från sin sämsta sida och verkligheten skulle snart komma ifatt oss. Huggen avtog och vi stod inför en tung period med mycket nötande samtidigt som vinden tilltog och drog med sig regntunga skyar. Förtroendet för de favoritbeten vi fått under förmiddagen i vårt nya vatten kördes snabbt ner i botten samtidigt som vi började titta djupare och djupare ner i beteshinken. Framåt kvällen så blev fisket ännu trögare, flera varv senare i beteshinken var frustrationen total. Tänk att så många handgjorda, fina och löjligt dyra beten plötsligt kan kännas så iskalla? Nu blåser det ordentligt och regnet tilltar. Barometertrycket som klart och tydligt visas på lodet pekar tvärt nedåt mot fallande tryck, något som gör dessa härliga gäddor helt ointresserade av jakt efter föda.

mot öskaret och böjer mig sakta fram när jag känner en ström av vatten som letar sig in i nacken och rinner längs ryggen. Hastigt rätar jag upp mig igen och funderar på vad jag har gett mig in på? Plötsligt piper ekolodet till och guiden säger -”Trycket ökar, det är nu det händer!” Jag lyfter spöet och drar iväg ett nytt kast rakt ut i sjön. Betet får sjunka till botten, jag väntar några sekunder, rycker till och börjar veva. Pang! Det viner till i linan vid mothugget och sen är det tvärstopp. - Nu jäklar kan ni ta fram håven, detta är stort! Säger jag med ett brett leende. Det gungar till i mitt tvådelade Edge Dynamic Powercast 10 fots 130 grams spö och jag kan inte göra något annat än att bara hänga med i svängarna. Efter några minuter så utbryter guiden - Men ta upp den då! Det är inte så lätt då gäddan gör allt för att hålla sig kvar nere på djupet. Jag känner nu korta små stötar men inget mer, spänner upp spöet, släpper trycket något och får in någon meter lina. Utan förvarning gör gäddan en rusning och så var vi tillbaka på botten, där vi började. Jag inser att det inte går att göra så mycket mer än att stå och hålla emot. Någon gång så måste den väl ändå ge sig? Jag får återigen in någon meter lina och sen tar det tvärstopp igen, men nu dröjer det inte länge förrän jag känner att gäddan börjar släppa trycket och kommer närmare och närmare båten.

- Nu jäklar kan ni ta fram håven,  detta är stort! Himlen öppnar sig helt och regnet vräker ner. Sikten är bara några meter. Vi har nu tre-fyra centimeter vatten i båten och jag sneglar ner

FISKEWEEKEND 1 2014 5


Äntligen! Detta kanske går vägen ändå, men så gör den en rusning ner mot botten igen. Jag spänner återigen upp spöet i motsatt riktning och gäddan kommer in mot båten.

Hur ska vi lyckas få in den i båten? Så gör den ny rusning men denna gång rakt mot båten! Jag vevar allt vad jag kan för att hålla spänd lina och får till slut kontakt igen. Vi ser en jättevirvel 20 meter framför oss och det ryser till i kroppen men nu är det återigen jag som har kommandot. Jag tar några nya vevtag, gäddan kommer närmare och guiden står redo med håven i högsta hugg. För första gången får vi se en bred ryggpelare några centimeter under ytan. Känslan har dessvärre gått från kontroll till förtvivlan. Hur ska vi lyckas få in den i båten? När vi har gäddan bara någon meter framför oss gör den en ny rusning rakt mot båten. Tumult bryter ut men guiden lyckas på något sätt får ner håven i vattnet och får tag på gäddan. Den är säkrad! Otroligt skönt! Ett glädjetjut ljuder över sjön och de omgivande bergen ger ifrån sig ett härligt eko. En ordentligt stabil och tung gädda på 116 centimeter får syna insidan av båten för en kort fotosession innan det är dags att släppa tillbaka den.

6 FISKEWEEKEND 1 2014


Vilken start på årets fiskeresa! En dags fiske och så slår man till med årets tyngsta och längsta fisk, hur ska detta sluta? Efter att den gäddan kom i båten så kändes det nog för samtliga att dagen var räddad och det var dags att fara hemåt igen. Där möttes vi av guidens sambo som stod och väntade med bubbel och en färdigfixad brakmiddag. Vilken dag! Fisket var likartat de nästkommande dagarna med få korta och intensiva huggperioder, oftast mellan regnskurarna. Det som var roligt var att vi varje dag hade kontakt med riktigt stor fisk. På lördagen var det Oskar som nära båten hade en 110+ gädda simmandes efter hans Super Sandra i färgen silver/glitter. På söndagen hade jag själv en efterföljare som vände precis vid båten. Den hade följt min stora blå/silvriga flytande Zalt. På måndagen var det jag själv som hade en stor gädda på gång men som vände när den fick syn på oss. Det enda den gäddan gjorde var två riktiga revor i min gröna jättegummitail. På tisdagen var det guidens tur med en riktig gris som följde efter hans snabbt inspunna spinnerbait, tyvärr utan att hugga. Som sagt var, det finns stor fisk, men det gäller att komma rätt. Förutom den på 116 centimeter var nästa gädda en på 101 och sen några strax under 100 klubben, resterande var bara snipor. Väl hemma kan man inte säga annat än att man längtar tillbaka till ett roligt fiske, vällagad mat, fantastisk miljö och ett ökande tryck!

Läs mer om Niclas fiskeäventyr på hans hem sida

www.mcd

z.net

FISKEWEEKEND 1 2014 7


ร–PPETTIDER

: 09.00-17.00 Fredag 21 mars 09.00-18.00 Lรถrdag 22 mars rs 10.00-16.00 Sรถndag 23 ma

Kista 21 - 23 mars 8 FISKEWEEKEND 1 2014


Välkommen till mässan! Nu är det äntligen dags för årets sportfiskeevent nummer ett - Sportfiskemässan 2014. Förra året slog mässan rekord i antal besökare och inför i år har över 120 utställare anmält sig. Utbudet av aktiviteter och produkter är bättre än någonsin. Som sportfiskeintresserad besökare har man de bästa möjligheterna att kunna träffa likasinnade och fördjupa sig inom just sin egen gren av fisket. Här kan du möta dina favoritprofiler personligen och leverantörerna erbjuder välsorterade

Sportfiske

Missa inte

invigningen!

Näringsmin is tern och centerparti ets le dare Annie Löö f inviger m ässan samt låter sig intervju as av Martin F alk lind

Kl 13:00 på fred ag Stora scen

montrar där man kan klämma och känna på de senaste produktnyheterna. Gillar du fräcka och fullsutrustade sportfiskebåtar finns det fler ekipage än någonsin att beskåda. Mässan firar i år 10-årsjubileum och några av nyheterna för i år är ett havsfisketorg, enblogg-gata, dubbelt så stor betesbyggargata, dubbelt så stort metetorg och nybörjarkurser i predatorfiske. Sportfiskemässan 2014 har alla förutsättningar att bli den bästa vi upplevt och vi önskar dig varmt välkommen till årets show.

TRENDER

Sportfiske är hetare än någonsin och allt fler väljer att prova på fiske som fritidssysselsättning. Samtidigt som antalet utövare ökar så ser man även att många sportfiskare blir mer nischade och specialicerade. Aldrig tidigare har så många haft en så djuplodande kunskap om så många grenar av fisket. Det här gör marknaden för sportfiske större och utbudet av material för de olika teknikerna har blivit bättre. En av de stora trenderna just nu är predatorfiske efter gädda, gös och abbore och i kölvattnet av den trenden ser man exempelvis allt mer avancerade och specialframtagna sportfiskebåtar. Många väljer även att bygga sina beten

själv och på årets mässa har vi satsat på en rejält tilltagen betesbyggargata. Att göra egen film och lägga ut på exempelvis Youtube är en av de stora trenderna just nu och mässan erbjuder flera bra aktiviteter för filmintresserade. Söker man ett spö eller en rulle med precis rätt förutsättningar för en specifik art som ska fiskas med en speciell betestyp eller fluga så är chanserna stora att man kan hitta precis det man söker i någon av mässans montrar. Vi har försökt få med de flesta av höjdpunkterna i tidningen så ni enkelt kan orientera er och kan få ut bästa möjliga av ert mässbesök.

FISKEWEEKEND 1 2014 9


HAVSFISKETORGET Text: Frida Larsson Foto: Nordic Sea Angling En nyhet på årets mässa är Havsfisketorget. Här kan du planera inför årets havsfisketurer oavsett om du vill boka en resa hos någon av researrangörerna eller om du vill komplettera din utrustning med fräscha havsfiskeprylar. Kanske vill du fiska på samma plats där världens tyngsta sej har fångats? Eller är du tillräckligt tuff för att fiska hälleflundra på Halibut Hell Week? Varför inte passa på att få tips från ”The Hällbänder” som har massor av erfarenhet av sportfiske på just Hälleflundra. Ralph Bengtsson, Rapala Proguide, ger sina bästa Norgetips och missa inte heller chansen att ställa frågor och snacka fiske med ett av Sveriges bästa havsfisketeam. Killarna i Team ABU/Humminbird vet vilka metoder och vilken utrustning man ska ha för att fånga både stora och ovanliga fiskarter. Sportfiskeakademin har en havsfiskesimulator på plats där man kan få en försmak av vilka krafter som finns i havets djup. Detta och mycket mer hittar du på Havsfisketorget som bjuder på ett brett spektra av kunskap, produkter och upplevelser av olika slag.

046 ABU Havsfisketeam 046 Ralph Bengtsson 065 Nordic Sea Angling 045 Mieko Fishing 131 Sportfiskeakademin 079 Fiska Norge Hitta företagsmonter se karta över mässan (mittuppslaget).

10 FISKEWEEKEND 1 2014


Nyheter från Normark!

Rapala Scatter Rap

Shimano Stradic CI4 FA Sufix Nanobraid

r vår a t t i h u D vid monter a det stor ! akvariet

Storm DoomBell Deep Sweep`r

I Normarks monter på Sportfiskemässan kan du titta på en rad spännande nyheter från bland annat Rapala, Shimano, Storm och Sufix. Vi hälsar er alla välkomna till vår monter!


G

U

Fisketjej?

Vi har exklusiva mässaktiviteter just för dig! Mässan har ett brett utbud av aktiviteter för dig som är fisketjej. Organisationen Fjällorna är på plats och de kan berätta om sina resor och aktiviteter som riktas helt mot en kvinnlig publik. Vision, ABU och CWC har kvinnliga fiskeprofiler på plats som visar allt från flugfiske till vertikal och spinnfiske.

Flugkastarkurser för nybörjare:

Predatorkurser för nybörjare

Tid ca 1 1/2 timma per tillfälle Tider för flugkastarkursen är: Fredag: 11.30 & 14.30 Lördag: 12.30 & 16.30 Söndag: 12.00 Anmälan sker i: Fjällornas monter 133

Tid ca 45 min Tider för Predatorkursen är: Fredag 12.30 & 15.30 Lördag 11.30 & 15.30 Söndag 14.30 Anmälan sker i: Sportfiskeakademins monter 156

Under mässans alla dagar erbjuds alla tjejer från 13 år och uppåt att kostnadsfritt lära sig flugkastteknik och binda en fluga. Vision lär dig grunderna i flugkastning och Emma Lindgren från Fly Dressing hjälper dig binda en fluga. Därefter får ni testa live ute vid kastbanan.

Emma Lindgren

12 FISKEWEEKEND 1 2014

För er som är nyfikna på olika tekniker inom predatorfiske kommer det erbjudas två kurstillfällen per dag. Vi startar med teori tillsammans med Sportfiskeakademin för att därefter dema beten med Evelina och Cecilia i Dragbassängen. Avslutningsvis går vi till betesbyggargatan och ser hur de bygger sina beten.

Cecilia Grönberg

Evelina Henriksen


e k s i f g u Fl

På flugfiskefronten har årets sportfiskemässa ett brett utbud för såväl nybörjare som inbitna flugfiskare. Vid kastbanan har du chans att lära dig grunderna för att kasta med flugspö eller inspireras av när branschens bästa kastare visar de senaste teknikerna. Är det dags att uppdatera flugfiskeutrustningen inför kommande säsong? Då är det en bra idé att titta när exempelvis Vision, Guideline, Hardy och Loop visar sina hetaste spön och nyheter. Både på kastbanan och i deras egna montrar.

För er som är sugna på att tävla är det fritt fram för alla att anmäla sig till Edgeflyfishing Casting Cup. Det här är för femte året som man kan tävla i tre olika klasser där längst godkänt kast vinner. För alla flugbindningsintresserade är det ett måste att besöka flugbindartorget där man kan se när några av våra skickligaste flugbindare binder flugor av alla de slag. Missa inte heller spöbyggargatan där du har chansen att se hur man bygger exempelvis splitcanespön från grunden.

.. utstallare

089 Vision Group Ltd 093 Guideline Sweden AB 091 Hardy Flyfishing 150 Bios 077 Allt om flugfiske 054 Edgeflyfishing 073, 076 Flugbindargata 025 Flugfiske i Norden 122 Flugfiskefilmer.se/ Mountain Media 089 Fly-dressing 077 Fly & Tie 087 Loop Tackle Design AB 058 LTS Flyfishing 061 MSX Flyfishing 081 Normark Scandinavia AB 060 Sameo 036 Spöakuten-Erik Orre 063 Spöbyggargata 032 Tyfon Fly Reels 034 Ulf Löfdal Splitcanespön FISKEWEEKEND 1 2014 13


KUL för barn & ungdomar Text: Frida Larsson Foto: Pär Lindberg För barn och ungdomar finns det flera spännande aktiviteter i montern hos Unga Sportfiskares Förbund. Varje halvtimma startar en ny sportfiskeskola där sportfiskeakademin under 60 min utbildar barn mellan 7-12 år. Där lär man sig om våra vanligaste fiskarter och vilka olika sätt det finns att fiska dem på. Det är gratis och alla som deltar får en presentpåse fylld med prylar till ett värde av över 400 kr. Visst hade det varit coolt att fånga fisk på sitt egentillverkade bete i sommar! Här finns chansen att måla sin egen vobbler, tillverka sin egen spinnare eller binda sin egen fluga. Att dessutom snacka fiske med Markoolio samtidigt gör ju bara saken bättre! sportfisÄr man upp till 16 år och nyfiken på sportfis projekke ska man definitivt kolla närmare på projek tet Börja Fiska. Representanterna för projektet finns på plats och informerar om hur man kan få låna fiskeutrustning över sommaren. Är du nyfiken på fler aktiviteter för barn och unga så besök följande montrar:

093 Guideline - Flugfiskekurs för killar 133 Fjällorna – Flugfiskekurs för tjejer 156 Sportfiskeakademin – Predatorkurs 053 Kanalgratis 089 Vision 129 Sportfiskarna 127 Unga sportfiskare

14 FISKEWEEKEND 1 2014


resfeber? Är du ute efter en fiskeresa utöver det vanliga? Sportfiskemässan har representanter från fler fiskedestinationer än någonsin på plats. Det finns ett brett utbud från fjällresor med helikopter till havsfiskeresor i Norge eller kanske mer exotiska resor till internationella vatten. Här listar vi reseföretagen som ställer ut på årets mässa.

103 109 116 135 078 105 099

Din Tur Fiskecentrum i Saxnäs Drömfiske Jämtland/Härjedalen Kallax Flyg Fishspot.no Mörrums Kronlaxfiske Visit Åland

023 095 095 095 065 045 079

Nordic Footprints SEFF Norrbyströmmen FishingNorth Nordic Sea Angling Mieko Fishing FiskaNorge

Hitta företagsmonter, se karta över mässan (mittuppslaget)


Akvariet ning i

Uppvis

I Europas största mobila akvarium visar branschens heta profiler upp årets spännande nyheter för alla som är nyfikna och vetgiriga. Du kan se hur olika beten och flugor påverkar fisken och exakt hur betet beter sig under vattnet. Här simmar både gädda, öring, röding och regnbåge. Givetvis använder vi inte krokar.

FREDAG

LÖRDAG SÖNDAG 22 mars

23 mars

10:30‐10:50 Bios 11:00‐11:20 Guideline 11:30‐11:50 Vision 12:00‐12:20 Abu 12:30‐12:50 Guideline 13:00‐13:20 CWC 13:30‐13:50 Vision 14:00‐14:20 Normark 14:30‐14:50 Abu 15:00‐15:20 Normark 15.30-15.50 CWC 16.00-16.20 Bios

10:30‐10:50 Bios 11:00‐11.20 Normark 11:30‐11:50 CWC 12:00‐12:20 Abu 12:30‐12:50 Vision 13:00‐13:20 Guideline 13:30‐13:50 Normark 14:00‐14:20 CWC 14:30‐14:50 Abu 15:00‐15:20 Bios 15.30-15.50 Guideline 16.00-16.20 Vision

11:00‐11.20 CWC 11:30‐11:50 Abu 12:00‐12:20 Vision 12:30‐12:50 Guideline 13:00‐13:20 Bios 13:30‐13:50 Normark

21 mars

16 FISKEWEEKEND 1 2014

Missa inte

Elin Lanto gör flera korta uppträdanden nter nr 081 på i Normarks mo 5. rdag kl. 12-1 fredag och lö


.. e r a l l a t s ut ABU AB ABU Havsfisketeam Akvarium Allt om flugfiske Anytec Aqua Life Betesbyggargata Bios Bokförlaget Settern AB Båtfisketorg Charity Shirts UF CWC AB Din Tur dittdrag.se Dogger Dragbassäng Butik Drömfiske Jämtland/Härjedalen Edgeflyfishing/Edgesportfishing Fairpoint Outdoors Fish on net fishEco/+Klimatpositiv FishingNorth FishingParadise Fishline.se Fishspot.no FiskaNorge Fiske - lite djupare Fiske & Outdoor Fiskecentrum i Saxnäs Fiske-Feber Förlag AB Fiskejournalen Fiskenyheter Fiskesnack.com Fisketeam Fiskeweekend Fiskkonservator Lubbe Fjällorna Fladen Store Flugbindargata Flugfiske i Norden AB Flugfiskefilmer.se/Mountain Media Fly & Tie Fly-dressing Garmin Sweden AB Guideline Sweden AB Gäddeholms Antik Hans Lidman sällskapet Happy Fish Hardy Flyfishing Harrkungens Fiske Havs- och vattenmyndigheten Havsfisketorg Hobie Kayaks HS Import AB Huntyard & Berras Håvar.se iFiske Jan Comstedt AB Jiggar.nu Jordbruksverket Kallax Flyg AB kanalgratis Kastbana L2DM Konsult Lars Andersson Leech Leif Milling Linder Aluminiumbåtar AB Loop Tackle Design AB LTS Flyfishing Länsstyrelsen i Stockholm Länsstyrelsen Västerbotten Mallgårds Rökeri Metebolaget

115 046,Havsfisketorg 1000 077 039 028 010, 011 150 017 041 Entré:09 082 103 052 071 015 116 054 152 026 Entré:02 095 120 062 078 079 Entré:01 141 109 113 077 119 Entré:02 088 054 038 133 143 073, 076 025 114A 077 089 142 093 112 051 114 C 091 086 101 042 066 097 012, 145 034 118 084 140 101 135 053 059 056 030 029 025 068 087 058 101 111 049 035

Metemagasin Metetorg Mieko Fishing AB Mitt Fiske Mix Fishing Mojoboats AB MSX Fly fishing Mörrums Kronlaxfiske Navico NOA Aluminium AB Nordic Camping & Resort AB Nordic Footprints AB Nordic Sea Angling Normark Scandinavia AB Norrbyströmmen AB Nyttfiske Orsa Fiskecenter Pequod Fishing Porta-Bote ProFish Raymarine Sweden Sameo Save the Baltic/Salmon Scandica of Sweden Scandinavian Fishmania AB Scandinavian Tackle SEFF SFFF Sjöräddningssällskapet SLU Sportfish.se

031 033 045 080 027 148 061 105 146 070 089 023 065,Havfisketorg 081 095 045 037 021 064 057 144 060 Entré:04 037 050 072 095 020 Entré:08 101 Entré:06


Sportfiskarna Sportfiskeakademin Sportfiskeboden i Täby AB Sporting Spöakuten - Erik Orre Spöbyggargata Starweld aluminiumbåtar Stjärnås Sportfiske AB Sweden Fishing Svenska Gäddklubben

129 131,156 055 123,154 036 063 117 83,85,110 120 090

Sävenfors Vattenbruksskola Söder Sportfiske/Sportfiskeprylar.se Tyfon Fly Reels Ulf Löfdal Splitcanespön Unga Sportfiskare Uppdrag Tellus WestGear AB Vestlis Flugfiske & Fritid Vision Group Ltd Visit Åland Älvräddarnas Samorganisation Öhmandraget

074 024 032 034 127 Entré:05 121,Entré:07 125 089 099 075 013


i samarbete med 1. Vad är er mest ökade trend just nu?

OLLE LIDESJÖ ABU

STEFAN TRUMSTEDT CWC

JESPER NORELL Normark

NIKLAUS BAUER Fly-Dressing

PER WESTERLUND BIOS

HÅKAN NORLING Guideline

2. Vilken är er häftigaste nyhet för i år?

Fortsatt stor efterfrågan på gummi- och hybridbeten. När det gäller rullar och spön, så ser vi tydligt att väldigt många sportfiskare går ifrån att köra med ”allroundspön” till att mer välja specialspön för olika fiskemetoder som ex. vertikalspön, kraftiga gäddspön för tyngre tailbeten, speedjiggingspön mm.

Våra nya fantastiska lågprofilrular REVO MGXtreme samt REVO Salt High speed, och naturligtvis våra nya ”Svartzonkerbeten”

3. Vilken är Sportfiskemässans viktigaste funktion? Att vara den självklara mötesplatsen för ALLT sportfiske. Men också en ”kick-off ” för en ny spännande säsong, där sportfiskare skall få en samlad bild av vad som erbjuds både när det gäller produkter och nya metoder.

Gäddfisket utan tvekan, allt ifrån spön, linor, beten och tillbehör. Gäddfisket växer sig allt starkare och sprider sig norrut.

CWC har många coola nyheter. Här är två som redan är eftertraktade. BFT Microwave spöserie med Microwave Line Control System. Helt revolutionerande inom spinnfisket. Pig Shad & bandit Shad nya grymma gummibeten för storgäddan.

Att samla hela branschen under ett tak och tala om för svenska folket att sportfiske är en sport som växer sig allt starkare.

Vi säljer väldigt mycket högkvalitativa havsfiskerullar just nu. Såsom Talica strl 8-10 Stella SW 10 00020 000, så det ser ut som en tydlig trend.

Vi har så många nyheter som är riktade mot så många olika användningsområden så det blir svårt att peka ut en enskild. Måste jag välja en så får det bli våra nya isfisketält som säljer som smör, enkelt att ta med enkla att sätta upp och ta ner. Perfekt skydd för väder samtidigt som det ger perfekta förutsättningar för kikfiske. Den kan naturligtsvis anvädas både sommar och vintertid.

Enligt mig så måste målet vara att få in en bredare publik till mässan. Fler barnfamljer skulle jag personligen se.

Den trenden vi ser som ökar mest just nu är flugfisket efter gädda, men vi ser också en stor nyfikenhet att börja flugfiska.

Att vi kommer att erbjuda gratis kastkurser för nybörjare och ungdomar på ett 35-tal platser i Sverige med start i mitten av maj, men självkart har vi massa coola prylar också men de får ni titta på i vår monter.

Det är intresset för gummibeten generellt och för gäddfisket i synnerhet. En annan trend som precis har börjat och som vi hoppas och tror på är det ökande intresset för abborrfisket. Abborren finns i stort sett i hela landet och kopplar man ihop tillgängigheten med modena fiskemetoder så tror vi att det här kan bli nästa stora trend inom svenskt sportfiske. Jag skulle vilja säga att flugfisket i allmänhet verkar vara rätt hett i år. Vi ser redan många positiva vibbar från butiks och konsumentledet, så förhoppningsvis blir 2014 ett bra år. Med tanke på de ökade restriktionerna på fisket i Östersjön så är chansen att få en lax på kroken större på hemma plan än att åka på dyra fisken utomlands.

Våra nya IFISH Jiggar och Daiwas många nya rullar – det är svårt att peka på en men ur ett miljöperspektiv är det även häftigt att få lansera våra nya blyfria jiggskallar. Ska vi ta en nyhet inom flugfisket så är det Orvis Sonic Seam vadare som svetsas ihop i stället för att sys – det är revolutionerade.

Att inspirera till att prova nya typer av fiskesätt och träffa likasinnade under tre dagar.

Att ge alla sportfiskeintresserade möjligheten att få se det senaste från världens ledande tillverkare, att ge möjlighet att ställa frågor direkt till leverantörerna och även för oss som ställer ut att få ta del av synpunkter och idéer från besökarna. Sportfiskemässan är en spännande mötesplats där man under några dagar ges möjlighet att fokusera på allt som har med sportfiske att göra.

Vi har inte direkt så många nyheter för 2014, men vi har övertagit distributionen av Korkers vadarskor med utbytbara sulor för skandinavien. Det kommer midjevadare, LPXe spinnspön med Microwaveringar (sjukt bra), lite ny konfektion, nya bagar och väskor plus lite annat smått och gott.

För den som vill ha koll på vad som händer inom sportfisket så finns det ingen bättre plats att vara på än Sportfiskemässan under de här dagarna. De bästa i branschen är på plats och delar med sig av sina bästa trix.


BATTLE BETWEEN MAN AND FISH CONTINUES

THE BATTLE BETWEEN MAN AND FISH CONTINUES

Daiwa Lexa SH

skar behöver du utrustning som håller, at Lexa som är fullproppad med kraft. signen gör att Lexa upplevs som komfortabel

Frambromsad haspelrulle utrustad med fyra högkvalitetskullager ger mjuk och jämn gång. Daiwas unika ABS spole i aluminium ger mycket fin linuppläggning och långa kast oavsett om du väljer att fiska med nylon eller flätlina. ABS DaiwagörLexa SHper vevat varv. ågprofildesign det enkelt att komma åt med spolen gör även Daiwa att du tarLexa in mer lina Om du vill för fånga fiskar du och utrustning Frambromsad utrustad högkvalitetskullager ad i aluminium attstora klara av behöver tuffa tag har som håller, Daiwas nya Air Rotor (Pat.P.)haspelrulle i Zaion, en rotor med somfyra utvecklats för att geger lågmjuk Daiwa utvecklatnär Lexadu som är fullproppad gång. tuffastedärför drevhar som levererar behöver det. med kraft. vikt, finare gångoch ochjämn överlägsen balans och känsla gör rullen behaglig att Den nya ergonomiska designen gör att Lexa upplevs som komfortabel Daiwas unika ABS spole i aluminium ger mycket fin linuppläggning och iumspole samt Daiwas böjda vev med soft touch fiska med. trots sin storlek. långa kast oavsett om du väljer att fiska med nylon eller flätlina. ABS llen närmare spöet för bättre balans Lifetime® Öppen och lättåtkomlig lågprofi ldesignoch görkänsla det enkelt att komma åt medbygelfjäder spolen gör även att du tar in mer lina per vevat varv. m extra mycket en ihåligDaiwas bygelnya i rostfritt med lite en rotor som utvecklats för att ge låg tummen. kraft. Lexa är tillverkad i aluminium för att klara av tuffaAir tagBail, och har Air Rotor stål (Pat.P.) i Zaion, urnametinvändigt (UT-drag) med grafi tskivor som ger jämn större diameter somfinare är starkare de största och tuffaste drev som levererar när du behöver det. vikt, gång och överlägsen balans och känsla gör rullen behaglig att Lexa har svarvad aluminiumspole samt Daiwas böjda vev med touch fiska med. kg styrka som ochsoft lättare. och känsla Lifetime®Digigear bygelfjäder llt som handtag finns. som placerar rullen närmare spöet för bättre balans Invändigt sitter Daiwas och germagmed sina 110mm extra mycket kraft. Airdrev Bail, en ihålig bygel i rostfritt stål med lite utionerande digitalt designade och rullen är Ultimate Tournamet (UT-drag) med grafitskivorär som ger jämnmedstörre gör att Bromsen lintrassel utrustad Twistdiameter Bustersom II. är starkare

och mjuk broms med 10kg styrka som stoppar i det närmaste allt som finns. Dual Stopper Lexa har ger Magforce revolutionerande magmothugg. netiska kastbroms som gör att lintrassel klusivetillhör 2 CRBB det förgångna. Infiniteoch Anti-Reverse och Dual Stopper ger tmjuk gång extra motstånd mot korrosion. blixtsnabba och kraftiga mothugg. 6 högkvalitetskullager inklusive 2 CRBB Viktplus (G) ett glidlager Utväxling CM / Vevtag Kullager ger kattmjuk gång och extra motstånd motModell korrosion. 227 Modell

6.3:1 Kapacitet

298Lexa 100HL NY!

110m 6.3:1

298Lexa 300H

6.3:1 0,35mm

428Lexa 300HL

170m 6.3:1 0,35mm

NY! Lexa 400H 428 NY! Lexa 400HL

0,35mm 170m

170m 0,40mm 6.3:1 170m 0,40mm

65 Vikt (G)

6 Utväxling

Lexa 1500 SH CM / Vevtag

Kullager

och lättare. Invändigt sitter Daiwas Digigear digitalt designade drev och rullen är utrustad med Twist Buster II.

NY!

Vikt (G)

Utväxling

CM / Vevtag

Kullager

140m 0,20mm

260

6.0:1

76

4

Modell

72 227

6.3:1 6

65

Lexa 2500 6 SH

155m Lexa 1500 SH 0,28mm

298 72

6.3:1 6

72

6 SH Lexa 3000

298 84

6.3:1 6

428

6.3:1

428

6.3:1

84

6

72

6 SH Lexa 4000

84

6

84

6

NY!

Kapacitet

Kapacitet

Vikt (G)

Utväxling

CM / Vevtag

Kullager

140m 300 0,20mm

2606.0:1

6.0:1

88

76

4 4

185m Lexa 2500 SH 0,30mm

155m 335 0,28mm

3006.2:1

6.0:1

105

88

4 4

190m Lexa 3000 SH 0,35mm

185m 425 0,30mm

3356.2:1

6.2:1

109

105

4 4

190m 0,35mm

425

6.2:1

109

4

Lexa 4000 SH

NY! Lexa spön med den senaste X-45 och teknologin HVF samtX-45 FUJI 10 modeller 7' tillfrån 10'7' till 10' Lexateknologin spön med den senaste ochrullfäste. HVF samt FUJI rullfäste. 10från modeller

BIOS23 ABMalung • Box 106• •Tel 7820280 23 Malung Tel 0280 - 44 100 • info@bios.se • www.bios.se BIOS AB • Box 106 • 782 - 44•100 • info@bios.se • www.bios.se


M

GRA O R P EN

SC

Dragbassäng

I vår dragbassäng kommer butikerna visa sina fina produkter och låta publiken testa själva. Vi kommer även ha några fasta kurser och specialuppvisningar varje dag.

FREDAG

LÖRDAG

SÖNDAG

10.00-10.20 Predatorkurs nybörjare KILLAR 10:30‐11:20 Fritt 11:30‐11:50 Predatorkurs nybörjare TJEJER 12:00‐13:20 Fritt 13:30‐13:50 Predatorkurs nybörjare KILLAR 14:00‐15:25 Fritt 15.30-15.50 Predatorkurs nybörjare TJEJER 16.00-17.25 Fritt

10.00-10.20 Predatorkurs nybörjare KILLAR 10:30‐11.20 Fritt 11:30‐11:50 Predatorkurs nybörjare TJEJER 12:00‐13:20 Fritt 13:30‐13:50 Predatorkurs nybörjare KILLAR 14:00‐15:20 Fritt 15.30-15.50 Predatorkurs nybörjare TJEJER 16.00-17.50 Fritt

11.00-11.20 Fritt 11:30‐11:50 Predatorkurs nybörjare KILLAR 12:00‐14:20 Fritt 14.30-14.50 Predatorkurs nybörjare TJEJER 15.00-15.50 Fritt

21 mars

Kom ihåg att ladda ner nya

+MagazineFishEco

www.fisheco.se

22 mars

Hetaste n fiskenyhetssajte på nätet!

23 mars


Betesbyggargata

Här har vi samlat 14 av Sveriges bästa betesbyggare. De gjuter, snidar, målar och lackar sina beten med största precision och bara de allra bästa materialen är gott nog. Ta chansen att träffa dessa passionerade betesbyggare och sportfiskare och se hur de bygger sina beten med all den kärlek och omsorg som skiljer de handgjorda betena från de massproducerade.

Följande betesbyggare finns på plats: Stampe Wolfcreek JW Lures Svartzonker Brunnberg lures PeWe tail Kent Sundin

Andreelures Holme Grams Lures MB79 Mälaren lures Niclas Nylen Bjerks beten Foto: Klas Fritzon, Wolfcreek

Bloggare

Träffa Therese Lundin från Flicksländan och många andra bloggare.

Raintroutfly Anderas Riktiga Sten Betesboxen Sussis Symfoni Team Mosbricka Isackflugfiske The Pikefather Fiske fur Alle Flicksländan Newbridge Fishing Team Walk the Line 24 FISKEWEEKEND 1 2014

Lär dig redigera film, förbättra din blogg och ditt foto hos Kanalgratis i monter 053

Foto: Flicksländan

En nyhet på årets mässa är att vi har samlat ett gäng bloggare. Det är män och kvinnor i olika åldrar, från olika delar av landet, med skilda erfarenheter men med sportfiske som gemensamt intresse och passion. Träffa dem, ställ frågor och umgås med dessa härliga människor som älskar att dela med sig av sina upplevelser.


Bästa 2014 Ett axplock av nominierade produkter att rösta på: Ur kategorin Bästa spö: BFT Microwave är en ”top of the line”-serie med spön designade för predatorfiske med mycket snabb och lätt klinga och hög modul American Tackle.

• Microwave ringar • Ergonomiskt rullfäste • Delat EVA-handtag med ändbutt

Ur kategorin Bästa bete: Mike the Pike – 280 mm/185g/Low Floating Det ultimata betet för för de stora gäddorna. Fantastisk immitation av en riktig gädda. Levereras med två öglor för reglering av djup. Bukfenor med flaxande gång.

Ur kategorin Bästa rulle: Ambassadeur Revo Rocket Utväxling på 9,1 – marknadens snabbaste lågprofilrulle ”Rocket fast” 10 HPCR- kullager, X-Craftic stativhus, Carbon Matrix slirbroms, Infini II-spole. Vevhandtag i kolfiber med EVA-grepp. Höger- och vänstervevad

Ur kategorin Bästa konfektion: Orvis Silver Sonic Guide Waders Vadare med patenterade SonicSeam® teknologi samt dubbelt förstärkta fogar. Värmefickor med vattentäta draglås. Vattenresistent ficka med glidlås och hållare för verktyg samt utvikbar vattentät ficka. anatomiskt utformade fötter. Justerbart vadarbälte medföljer. För information om tävlingen och fler produkter: – Se Sportfiskemässans Facebook-sida och Fiskenyheter.se

Nya Edge t-shirtarna är äntligen här! Köp din favoritfärg i vår monter: 054 Edgeflyfishing/Edgesportfishing

FISKEWEEKEND 1 2014 25


Scenprogram Missa inte kändisduelle

n!

Rafael Edholm, Markoolio , Adam Alsing och Millencollin-gitarristen Erik Ohlsson är med och tävlar mot fler a fiskeprofiler. Start på Kastbanan fredag kl. 14.00 samt fortsättning på Stora scenen kl. 14.30.

FREDAG 10.30

Älvräddarna

13.30 Fiske – en outdoor medicin

11.00

SM i Gädda

11.30

Berras Abborrtips

14.00 Kändistävling – Robbo Jonsson + intervju med kändisar

12.00

Havsfiske

15.20 Jean Jältsten - Skärgårdsguiderna

12.30

SFFF (Sveriges funktionshindrades frilufts- och fiskeförening)

15.45 Martin Falklinds värsta ögonblick

13.00

INVIGNING Annie Lööf

16.15 Johan Klingberg – torrflugeöring

LÖRDAG 10.00

Håkan Fransson- Röding Vertikalt

13.30 Freewater pictures Alaskaäventyr

10.30

Gäddfajten + Edgeflyfishings fototävling

14.00 Älvräddarnas välgörenhetsauktion

11.00

Fly vs Jerk – Så gick det

15.30 Hur blir man en bra fiskebloggare?

11.30

Emma Becker - Abborrar & Tjurhajar

16.00 Tobias Fränstam om rovfiskar

12.00

Martin Falklinds värsta ögonblick

16.30 Fiske – en outdoor medicin

12.30

Johan Klingberg – Torrflugeöring

17.00 Sportfiskarna delar ut pris

13.00

Nicka Hellenberg – Spinn & Havsöring

17.30 Älvräddarna

SÖNDAG 10.15

Johan Klingberg – Torrflugeöring

13.00 Sportfiskarnas Stefan Nyström

10.45

Politiken runt fiske & vattenfrågor

13.30 Mikael Frödin - Laxflugor & Laxfiske

11.30

Martin Falklinds värsta ögonblick

14.00 Ella Micaelsen sår inspirerande frön

12.00

Cecilia Grönberg - Vertikalfiske Gös

14.30 Laxen i bottenhavet – Glenn Douglas

12.30

Kluriga tips från Johan Broman

15.00 Nicolas Jändel – Havsöring från båt

26 FISKEWEEKEND 1 2014


get it together.

ONIX ™ SERIES

FEATURING CROSS TOUCH.™ Humminbird Cross Touch full hybrid användarinterface tar det ett steg längre. Nu kan du göra allt med pekskärmen och med knappsatsen. Zooma med fingrarna, gör en markering med knappsatsen, skapa en rutt genom att peka eller justera känslighet med ratten valet är ditt. Att utnyttja kraften i Humminbird har aldrig varit enklare. Med Navionics och C-Map 4D sjökort kan dessutom en automatisk rutt skapas till ditt nästa mål. ONiX 8 och ONIX 10 har 8,4” och 10,4” ljusstarka högupplösta skärmar som är laddade med senaste teknologin.

Läs mer på www.comstedt.se


k a v r r a H r a p p o t l l och f jä Text & foto: Jonas Nordigårds

Längs vägen mellan Idre och Röros passerar man ett av Norges största och mest legendariska fiskeområden för svenska harr och öringfiskare. Sjön Femunden i Engerdals kommun har förutom ett fantastiskt fint sjöfiske även flera riktigt spännande in- och utlopp. Strömmar som Sömåa, Röa och Isterforsen är bekanta namn och den här gången ska vi testa en ny strömsträcka vid Galten strax sydväst om Femunds ände. Jag och Frida har bokat in oss på Galten gård som ligger vid foten av berget Sölen vars tre toppar börjar stiga vid Galtsjön och målar upp en fantastisk bakgrund i väst. Södra och

28 FISKEWEEKEND 1 2014

mittersta toppen är jämnhöga och den högsta av de två når ända upp till 1755 meters höjd. När solen skiner mellan topparna önskar man att det fanns mer tid att utforska den fridsamma fjällmiljön. Galten Gård ger oss ett mycket välordnat intryck och Per Roar som är guide och driver gården tillsammans med sin fru Gjertrud tar emot oss och visar oss tillrätta i en av stugorna på gården. Det är hög standard med möjlighet till självhushåll i eget kök. Per meddelar att vi äter på gården ikväll och att vi kan göra oss redo för att följa honom i båt över sjön till


en strömsträcka en bit ner från gården. Femundsälven och strömmarna ovan och nedanför Galtsjön har gott ryckte om sig att leverera både fina öringar och riktigt stora harrar, så det är med spänstiga steg vi traskar ner mot båtplatsen vid sjön. Per berättar om en större stuga man kan hyra på andra sidan sjön som uppfördes för att ta hand om tidiga engelska fisketurister. Stugan har nu återställts till orginalskick och passar utmärkt för lite större kompisgrupper som vill ha ett mer avskilt och exklusivare läge direkt vid en av de bättre fiskesträckorna.

Vi vill fiska torrfluga så Per går igenom lite flugval och berättar att dova färger brukar funka bra under hösten. Kommer man däremot i juni så är lite större sländor ett utmärkt val då kläckningarna kan vara massiva den perioden. Vi spanar ut över älvnacken och noterar snart flera fina vak. Frida får första tjing på en fin harr som visat sig några gånger och hon vadar ut i position medan jag och Per placerar oss en bit uppoch nedströms. Fisket är bra och under några timmars fiske får vi flera fina harrar på torrt. För egen del

FISKEWEEKEND 1 2014 29


Fisket är bra och under några timmars fiske får vi flera fina harrar på torrt. För egen del får jag vara med om en lite tuffare resa då en större öring råkar glömma bort att den inte får hugga. Fisken kliver av nästa direkt och trots att fajten är över snabbt lämnar den en stor längtan hos mig att återvända hit. Ett försäsongsfiske riktat efter öring till våren känns som en mycket intressant tanke. Det råder hur som helst ingen tvekan om att det är bra med fisk i strömmen och när vi bryter för dagen och beger oss tillbaka är det med ett leende på läpparna.

beger oss av efter en stadig frukost. Vi tog beslutet att lämna de högre fjällregionerna för att istället ska reka ett nytt ställe vid Rena ett par timmar västerut. Men det är en annan story. Galten Gård har fått till ett mycket bra helhetskoncept för den som söker bra fiske i kombination med en oerhört vacker fjällmiljö och god närproducerad mat. Vi rekommenderar stället å det varmaste och hoppas på ett snart återseende.

Det visar sig att Per och hans fru även är excellenta kockar och de serverar en middag i toppklass med lokala inslag och en passande vinmeny. För den som inte orkar med självhushåll går det utmärkt att boka mat så man kommer till dukat bord efter varje fisketur. Gården har även fullständiga rättigheter och bra vin. Dagen efter slår vädret om till det sämre och vi

30 FISKEWEEKEND 1 2014

Läs mer om Galten gård på: www.galtengard.no Tel./fax: +47 6245 9721 Mob.: +47 9139 4575 Sugen på fler fina norska fiskeplatser? Kolla in: www.fishspot.no


Uppvisning på Kastbanan

Missa inte kä

ndisduellen! Rafael Edholm , Markoolio, Adam Alsing och Millenco llin-gitarriste n Erik Ohlsson är med och tä vlar mot flera fiskeprofiler. Start på Kast banan fredag kl. 14.00 sam fortsättning på t Stora scenen kl. 14.30.

På kastbanan för grossister visar branschens duktiga kastare upp de senaste teknikerna för att lyckas med ditt flugfiske. Här kommer även Edgeflyfishing Casting Cup att ha sina kval och finaler under mässan.

FREDAG 21 mars

LÖRDAG 22 mars

SÖNDAG 23 mars

09:00‐10:30 Edgeflyfishing One Shot Competition 2014 KVAL 10:30‐10:50 KURS Flugkastning för killar 11:00-11:20 Hardy Flyfishing Mattias Drugge 11:30‐11:50 KURS Flugkastning för tjejer 12:00-12.20 LTS Flyfishing 12:30‐12:50 Vision 13:00‐13:20 Guideline 13:30‐13:50 KURS Flugkastning för killar 14:00‐14:30 KÄNDISDUELL ”Kändisarna mot Fiskeprofilerna” 14:30‐14:50 KURS Flugkastning för tjejer 15:00-15:30 Edgeflyfishing One Shot Competition 2014 FINAL 15:30-15:50 CWC 16:00‐16:20 Loop

09:00‐10:30 Edgeflyfishing Switchcast Competition 2014 KVAL 10:30‐10:50 KURS Flugkastning för killar 11:00-11:20 LTS Flyfishing 11:30‐11:50 Guideline 12:00‐12:20 Vision 12:30‐12:50 KURS Flugkastning för tjejer 13:00‐13:20 Loop 14:00‐14:40 Edgeflyfishing Switchcast Competition 2014 FINAL 14:40-15:00 CWC 15:00‐15:20 KURS Flugkastning för killar 15:30-15:50 Hardy Flyfishing Mattias Drugge 16:30-16:50 KURS Flugkastning för tjejer

10:00‐11:30 Edgeflyfishing Trout Distance Competition 2014 KVAL 11:30‐11:45 Loop 11.45-12.00 KURS Flugkastning för killar 12:00‐12:20 KURS Flugkastning för tjejer 12:30‐12:50 Hardy Flyfishing Mattias Drugge 13:00‐13:20 Vision 13:30‐13:50 Guideline 13:50‐14:30 Edgeflyfishing Trout Distance Competition 2014 FINAL 14:30-14:50 CWC

FISKEWEEKEND 1 2014 31


Fiske

– en outdoor medicin

Kan sport- och fritidsfiske bidra till att vi mår bättre? Svaret är ja och här får ni berättelserna. Följ moderator Robert ”Robbo” Jonssons intressanta samtal om fiske och folkhälsa med sportfiskare som berättar om sina erfarenheter av fisket. Utöver skådespelaren Rafael Edholm medverkar även Ella Micalsen, Siv ”Sivan” Jansson, Jonas Nilsson och Jeanette ”Fiskemorsan” Linnarud. Fredag 13.30 Stora Scenen

BÅTFISKETORGET

Båtutbudet på årets mässa är större än någonsin. Här finns möjlighet att titta på coola båtar proppfyllda med all tänkbar utrustning man kan behöva för sitt sportfiske. Guider finns på plats för att berätta om sina egna båtäventyr, en del från turer på sjöar, andra från turer på havet.

32 FISKEWEEKEND 1 2014

Båtmodellerna som finns på mässan är bland andra Tracker, Starweld, Rockad, HR Boat, Marcraft, Beason, Alumacraft, Anytec och Linder. Comstedt, Raymarine, Lowrance, Simrad, TK trailer med flera finns också på plats så att du kan pimpa din båt till max.


På årets sportfiskemässa får alla mete-entusiaster sitt lystmäte. Metebolaget utlovar ett aktivt, levande metetorg där du kan träffa duktiga metare, kolla in coola prylar och ta del av nya metoder som gränsar till både flugfiske och trolling. 033 Metetorget

Piper Foto: Darell

torget

Demeter, n Daniel Bloggare Line, Walk the . egelkarp p s in med en f Foto: Walk the Line

vinn 10 000 kronor Tävlingssponsorer

VISIT

Arrangörer

Kval från 1 mars till 14 september Fotograf: Jonas Nordigårds


Prenumerera på gratistidningen

r na exempla Vill du ha eg kend? av Fiskewee er per år Alla 5 numm

SFRITT! – KOSTNAD Du kan göra på två sätt:

1. Gå in på www.fiskeweekend.se och sidan gratis prenumeration. 2. Skicka ett mejl till pren@fiskeweekend.se

Vi behöver:

Ditt namn och din postadress för att kunna skicka fem tryckta nummer och din mejladress för att kunna skicka ut nyhetsbrev om exempelvis nya artiklar på hemsidan.

Gå in på www.jaktweekend.se och börja prenumerera IDAG!

JAKT weekend

Nr 4 –

2013

NR 1 – 2014

FISKE JAKT

Tidningen som ALLTID är GRATIS! NÄRKONTA

KT

med björn

HELT GRAT – direkt hem

heISlt

i brevlåda

Dire

Trijicon

chevalier

n

grat

kt he m

VI TESTAR:

Jakt För

sta

rådjursjakt

kemä

ssan ä l g3j WI NC HE ST ER 24 a k tNG TO N en MI

VS

25 -06 RE

boke

is

vlåD

aN

äs te st e N av eN to am b it 2

Räv- och

& Fis

i bre

N


Un havsöriinkgvild i världsklsastam ss!

SPORTFI SPORTFIS SPORTFIS SPORTFISKE APRI 555APRIL APRIL 5 APRIL

5är april är det återigen dags för vår traditionsenliga Sportfiskedag på Stenu 5Den april det återigen dags för vår traditionsenliga påpå Stenungsbad Den Den 5Den april 5 april är det det återigen återigen dags dags för för vår vår traditionsenliga traditionsenliga Sportfiskedag Sportfiskedag på Stenungsba Stenungs 5är april är det återigen dags för vår traditionsenliga Sportfiskedag på Stenun Den 5 april är det återigen dags för vår Den traditionsenliga Sportfiskedag på Stenungsbaden Yacht Sportfiskedag Club. Vi har ett fullspäckat program för hela dagen med fisketävling, demonstration av allt för fullspäckat program för hela dagen med fisketävling, demonstration av allt för fisket o fullspäckat fullspäckat program program för för hela hela dagen dagen med med fisketävling, fisketävling, demonstration demonstration av av allt allt för för fisket fisk fullspäckat program för av hela medoch fisketävling, fi fullspäckat program för hela dagen med fisketävling, demonstration alltdagen för fisket chans att demonstration provkasta nya av allt för spön och rullar. After Fish med underhållning, auktion av fiskeutrustning och spön och rullar. After Fish med underhållning, auktion avav Niklas spön spön och och rullar. rullar. After Fish Fish med med underhållning, underhållning, auktion auktion av fiskeutrustning fiskeutrustning och och Nikla NiN spön och rullar. After Fish med underhållning, auktion av fiskeutrustning och spön och rullar. After Fish med underhållning, auktion avAfter fiskeutrustning och Niklas Åberg från 8fiskeutrustning Fjordar som och bjuder på intressant föreläsning. Gemensam middag med grillbuffé och dans bjuder på intressant föreläsning. middag med grillbuffé och dans in till sm bjuder bjuder på på intressant intressant föreläsning. föreläsning. Gemensam Gemensam middag middag med med grillbuffé grillbuffé och och dans dans in in till ti bjuder på intressant föreläsning. Gemensam middag med grillbuffé och dans in bjuder på intressant föreläsning. Gemensam middag med grillbuffé ochGemensam dans in till småtimmarna för de som önskar. Varmt välkomna! önskar. Varmt välkomna! önskar. önskar. Varmt Varmt välkomna! välkomna! önskar. Varmt välkomna! önskar. Varmt välkomna! DEMODAG KL. 07.00-17.00

DEMODAG KL. 07.00-17.00 DEMODAG KL. 07.00-17.00 DEMODAG DEMODAG KL. KL. 07.00-17.00 07.00-17.00 DEMODAG KL. 07.00-17.00

ABU, Normark, Flydressing, EdgeFlyfishing, Fiskejournalen, Sportfiskarna, Leech och Fisketillsyn. Plats ABU, Normark, Flydressing, EdgeFlyfishing, Fiskejournalen, Sportfiskarna, Leech och Fisketillsyn. Plats: Kookabur ABU, ABU, Normark, Normark, Flydressing, Flydressing, EdgeEdgeFlyfishing, Flyfishing, Fiskejournalen, Fiskejournalen, Sportfiskarna, Sportfiskarna, Leech Leech och och Fisketillsyn. Fisketillsyn. Plats: Plats: Kookab Koo ABU, Normark, Flydressing, EdgeFlyfishing, Fiskejournalen, Sportfiskarna, Leech och Fisketillsyn. Plats: K ABU, Normark, Flydressing, Edge- Flyfishing, Fiskejournalen, Sportfiskarna, Leech och Fisketillsyn. Plats: Kookaburra.

HAKEFJORDENS CUP KL 08.00-15.00 HAKEFJORDENS CUP KL 08.00-15.00 HAKEFJORDENS HAKEFJORDENS CUP CUP KL KL 08.00-15.00 08.00-15.00 HAKEFJORDENS CUP KL 08.00-15.00 HAKEFJORDENS CUP KL 08.00-15.00

Ekologisk fisketävling. arter som räknas: lax, havsöring, piggvar och slätvar. Lax och Öring fotas med må Ekologisk fisketävling. arter som räknas: lax, havsöring, piggvar och slätvar. Lax och Öring fotas med måttband som Ekologisk Ekologisk fisketävling. fisketävling. arter arter som som räknas: räknas: lax, lax, havsöring, havsöring, piggvar piggvar och och slätvar. Lax Lax och och Öring Öring fotas fotas med med måttband måttban Ekologisk fisketävling. arter som räknas: lax, havsöring, piggvar och slätvar. Lax och Öring fotas med måttb Ekologisk fisketävling. arter som räknas: lax, havsöring, piggvar och slätvar. Lax och Öring fotas med måttband som bifogas islätvar. startpåsen. Klasser: båt, öppen eller junior. Fisketävlingen: 130 krperson per person inkl en öl/ett glas vin. 80 kr för juniorer. Anmälan: sk öppen eller junior. Fisketävlingen: 130 kr per person inkl en öl/ett glas vin. 80 kr för juniorer. Anmälan: sker på plat öppen öppen eller eller junior. junior. Fisketävlingen: Fisketävlingen: 130 130 kr per kr per person inkl inkl en en öl/ett öl/ett glas glas vin. vin. 80 80 kr för kr för juniorer. juniorer. Anmälan: Anmälan: sker sker på på p öppen eller junior. Fisketävlingen: 130 kr per person inkl en öl/ett glas vin. 80 kr för juniorer. Anmälan: sker öppen eller junior. Fisketävlingen: 130 kr per person inkl en öl/ett glas vin. 80 kr för juniorer. Anmälan: sker på plats på Kookaburra från kl. 07.00 Betalning: på plats. Invägning på Kookaburra. Betalning: kontant påkontant plats. Invägning påpå Kookaburra. Betalning: Betalning: kontant kontant på på plats. plats. Invägning Invägning på Kookaburra. Kookaburra. Betalning: kontant på plats. Invägning på Kookaburra. Betalning: kontant på plats. Invägning på Kookaburra.

Fint pris för störst/tyngst havsöring! Fint pris för störst/tyngst havsöring! Fint Fint pris pris för för störst/tyngst störst/tyngst havsöring! havsöring! Fint pris för störst/tyngst havsöring! Fint pris för störst/tyngst havsöring! För frågor kring fisketävlingen kontakta: Björns & jakt, 0303-843 40, mail: bjorns-fiskeojakt@ FörFör frågor kring fisketävlingen Björns Fiske &Fiske jakt, 0303-843 40,40, mail: bjorns-fiskeojakt@telia.com För frågor kring kring fisketävlingen fisketävlingen kontakta: kontakta: Björns Björns Fiske Fiske &Fiske jakt, & jakt, 0303-843 0303-843 40, mail: mail: bjorns-fiskeojakt@telia.c bjorns-fiskeojakt@telia För frågor kring fisketävlingen kontakta: Björns & jakt, 0303-843 40, mail: bjorns-fiskeojakt@te För frågor kring fisketävlingen kontakta: Björns Fiske &frågor jakt, 0303-843 40, mail:kontakta: bjorns-fiskeojakt@telia.com

SPORTFISKEPAKET fr. 1095 kr p.p. SPORTFISKEPAKET fr.fr. 1095 kr p.p. SPORTFISKEPAKET SPORTFISKEPAKET fr. 1095 1095 kr kr p.p. p.p. SPORTFISKEPAKET fr. 1095 kr p.p. SPORTFISKEPAKET fr. 1095 kr p.p. Demodag, övernattning i dubbelrum, grillbuffé (kväll), Demodag, övernattning i dubbelrum, grillbuffé (kväll), Demodag, Demodag, övernattning övernattning i dubbelrum, i dubbelrum, grillbuffé grillbuffé (kväll), (kväll), Demodag, övernattning i dubbelrum, grillbuffé (kväll), Demodag, övernattning i dubbelrum, grillbuffé (kväll), föreläsning, frukost och entré till dans och nattklubb. föreläsning, frukost och entré till dans och nattklubb. föreläsning, föreläsning, frukost frukost och och entré entré till till dans dans och och nattklubb. nattklubb. föreläsning, frukost och entré till dans och nattklubb. föreläsning, frukost och entré till dans och nattklubb. Enkelrumstillägg 250 kr/natt Enkelrumstillägg 250250 kr/natt Enkelrumstillägg Enkelrumstillägg 250 kr/natt kr/natt Enkelrumstillägg 250 kr/natt Enkelrumstillägg 250 kr/natt Spaentré kr p.p. per natt Spaentré 300 kr300 p.p. per natt Spaentré Spaentré 300 kr300 p.p. kr300 p.p. per natt natt Spaentré krper p.p. per natt Spaentré 300 kr p.p. per natt Boka på www.stenungsbaden.se se ”Sportfiskepaket” Boka påBoka www.stenungsbaden.se se se ”Sportfiskepaket” Boka Boka på på www.stenungsbaden.se www.stenungsbaden.se se ”Sportfiskepaket” ”Sportfiskepaket” på www.stenungsbaden.se se ”Sportfiskepaket” Boka på www.stenungsbaden.se se ”Sportfiskepaket”

ENDAST KVÄLLSPAKET 345 kr p.p. KVÄLLSPAKET 345 kr345 p.p. ENDAST ENDAST KVÄLLSPAKET KVÄLLSPAKET 345 345 kr kr p.p. p.p. ENDAST KVÄLLSPAKET kr p.p. ENDAST KVÄLLSPAKET 345 kr ENDAST p.p. Grillbuffé inkl entré till dans och nattklubb Boka på telefon 0303-72 68 18 eller maila patrik.abrahamsson@stenungsbaden.se

Grillbuffé inkl entré till dans och nattklubb Grillbuffé inkl entré till dans och nattklubb Grillbuffé Grillbuffé inkl inkl entré entré till till dans dans och och nattklubb nattklubb Grillbuffé inkl entré till dans och nattklubb Boka på telefon 68 18 eller maila Boka påBoka telefon 0303-72 680303-72 1868 eller maila Boka Boka på på telefon telefon 0303-72 0303-72 68 18 18 eller eller maila maila på telefon 0303-72 68 18 eller maila patrik.abrahamsson@stenungsbaden.se patrik.abrahamsson@stenungsbaden.se patrik.abrahamsson@stenungsbaden.se patrik.abrahamsson@stenungsbaden.se patrik.abrahamsson@stenungsbaden.se

T. 0303-72 68 | www.stenungsbaden.se T.T. 0303-72 6868 00 |00 www.stenungsbaden.se T. 0303-72 0303-72 68 00 |00 www.stenungsbaden.se |00 www.stenungsbaden.se T. 0303-72 68 | www.stenungsbaden.se T. 0303-72 68 00 | www.stenungsbaden.se

S S E E A A S S II D D E E

F F U U N N ,,

ASIDESIDEIDEFDEFUEFUN F,UN,UNH , OT H LAND ANDS N S SEL SEASE IASID EOTEO LTELTELAELAN SEASEAS , NH FUN ,OH HOT AND H H O O TT E E L A A N N D D S S P PA A


VISIONFLYFISHING.COM


Fiskeweekend nr 1 2014