Page 1

aktuellt under VÅR/SOMMAR 2014

Vi: Malmö City Tillsammans arbetar vi för att skapa variationsrikedom, en genuin atmosfär och ett engagerat värdskap!

KRISTINA LINDEROTH, Brillor å sånt: ”Kunderna blir jätteglada, de blir ambassadörer för oss!”

Så mycket sparar ni på ert medlemskap… Årets butik ska koras igen! Butikerna tar plats på Malmöfestivalen!


Kommunicera mera! Våren har kommit till city, glada människor solar sig på uteserveringarna och frossar i vårmode! Besökssiffrorna på gågatan har ökat sedan årsskiftet och vi känner hopp inför framtiden. Tillfälligt tomma lokaler fylls med framgångsrika koncept och nya idéer får ta plats. I detta nummer av vårt medlemsblad kan ni t.ex. läsa om pop up-projektet Dinner with Friends och vilken överraskande succé det blev för Bakluckeloppisen i Triangelns garage! När vi blickar framåt finns det många roliga aktiviteter att engagera sig i under året. Testa något nytt – medverka kostnadsfritt på Malmöfestivalen eller anmäl er till någon av tävlingarna Årets Butik, Årets Café eller Årets Lunchrestaurang! Ni kan också göra som de drivna butikscheferna på Ecco och Triumph och ordna en kundkväll tillsammans med en annan butik, att prova nya saker ger garanterat nya resultat! Vi på Malmö City har funderat mycket över vår största utmaning – hur vi kommunicerar med våra medlemmar. Trots nyhetsmail, medlemsblad och möten når vi inte alltid riktigt fram till alla våra medlemmar. I jakten på en lösning på detta dilemma anordnade vi i april ett kommunikationsmöte. En blandning av butiksägare och regionchefer deltog och mötet gav oss många nya idéer och infallsvinklar, t.ex. fick vi reda på att vissa butiker har svårt att klicka på länkar i våra nyhetsmail. Det här är viktig information som vi behöver för att kunna göra ett bra jobb, därför vill jag nu uppmana er alla att kommunicera mer med oss! Har ni en tanke? Lyft på luren eller skicka iväg ett mail till oss! Vi behöver veta vad ni tänker på, vad som fungerar och inte. Vi kommer att göra en omfattande undersökning av city och verksamheterna här för att ta reda på vad konsumenterna vill ha och vad de saknar. Resultatet kommer att vara till nytta för närings­ idkarna i city såväl som fastighetsägare och politiker. Arbetet påbörjas redan innan sommaren – det ser jag mycket fram emot! Vi ses på stan! Pia Sandin, VD Läs våra nyhetsbrev, genom dem får ni chanser till kostnadsfri marknadsföring och viktig info om det som händer i city! Vill ni att era medarbetare också ska få våra mail? Säg till så lägger vi till dem på listan!

vi: butiker – Brillor å sånt

Kristina Linderoth äger den charmiga glasögonbutiken Brillor å sånt vid Gustav Adolfs torg. Butiken har funnits på samma plats i city i 14 år och ”här vill vi stanna!” säger Kristina glatt. Kristina är en positiv och driven medlem som har många idéer och har jobbat hårt för att förverkliga dem. ”Visst har det varit tufft för oss också, precis som för de flesta, men jag är fortfarande positiv!” säger hon. ”Det gäller att hitta nya marknadsföringsaktiviteter! Vi gjorde en undersökning där vi frågade hur våra kunder hittat oss, 90 % svarade genom rekommendationer. Då tog vi fram en modell som fungerar jättebra för oss och som gör att våra befintliga kunder hjälper oss att dra in nya!” berättar Kristina. När kunderna hämtar ut sina glasögon får de några kuponger med erbjudande om gratis synundersökning att ge till sina vänner. Om någon av vännerna sedan köper sina glasögon hos Brillor å sånt och använder sig av kupongen så belönas den befintliga kunden med ett Malmö City Presentkort som tack för rekommendationen. ”Kunderna blir jätteglada, de blir ambassadörer för oss och för city och får ett presentkort som tack!”

Variationsrikedom Bakluckeloppis Bakluckeloppisen som vi anordnade i Triangelns garage den 12 april blev en succé! Intresset var enormt och vi hade ca 130 säljare på plats. Under dagen kom väldigt många besökare och vi fick mycket positiv feedback. En utvärdering skickades ut till alla försäljare och 96 % av de svarande var mycket nöjda och 4 % nöjda med loppisen. Utöver loppisförsäljare fanns även en trubadur på plats och två caféer med fikaförsäljning. Syftet med loppisen var att på ett roligt sätt locka nya kunder till city, att få dem att hitta till Triangelns stora nyrenoverade garage samt att lära sig att det varken behöver vara svårt eller dyrt att parkera i city!


Värdskap Creative Kids Weekend

Succé för Drömshopping!

Tjäna på ert medlemskap!

Den 17-18 maj anordnades kostnadsfria workshops för barn i pop up-lokalen på Södertull. Barnen kunde göra allt från cup cake dekorering till kläder av papper i sin egen storlek, det sista tillsammans med barnbutiken Mini.

Drömshopping är tävlingen där en lycklig citykund vinner ett Malmö City Presentkort laddat med 20 000 kr att shoppa för. Förra året gjordes en mindre variant och i år utvecklade vi tävlingen, den förlängdes till 4 veckor och vi hade reklam på både Pågatågen och i Sydsvenskan. Även Triangeln och Hansa bidrog med marknadsföring på sina digitala skärmar. Nytt för i år var även att den butik där vinnaren handlat vinner en helsida i Sydsvenskan! Syftet med tävlingen är att skapa mer­ försäljning för våra medlemmar samt att promota presentkortet. I år har vi fått in hundratals tävlings­ bidrag från kunder som älskar city och som motiverat varför de helst handlar här. Vinnaren i tävlingen avslöjades på Malmö Citys Facebook den 24 maj!

Då Malmö Citysamverkan arbetar med så många olika projekt är det ibland svårt att få ett grepp om allt vi gör. För att ni som medlemmar ska kunna få ut så mycket som möjligt av ert medlemskap är det viktigt att ni vet om vad vi kan göra för er! Därför har vi tagit fram en medlemsbroschyr, i den kan ni läsa om en del av de projekt vi arbetar med. Den innehåller dessutom en lista över helt nya medlemsförmåner! Medlemsförmånerna är erbjudanden på allt från annonsering, trycksaker och teambuilding till utbildningar och övervakning. Här kan ni verkligen räkna hem ert medlemskap och kanske tjäna ännu mer på det än ni redan gör idag! Medlemsbroschyren och förmånerna kommer skickas ut med post och mail inom de närmsta veckorna, håll utkik!

Visa upp er under malmöfestivalen!

Varje år har Malmöfestivalen ca 1,4 miljoner besökare, den är Nordens största stadsfestival och vi är stolta över att ha den i Malmö City! Vi vet att många av butikerna i city vill synas mer under festivalen, förra året erbjöd vi därför våra medlemmar att stå på festivalen kostnadsfritt under en dag och sälja sina produkter. 7 butiker deltog och var mycket nöjda, deras huvudsyfte var att marknadsföra sin verksamhet på ett nytt sätt. I år har vi utökat till 16 platser! Festivalen pågår 15–22 augusti, det finns alltså 8 dagar att välja mellan. Maila er intresseanmälan till: mira.thimmayya@malmocity.se med information om vilken typ av varor ni vill sälja samt om ni önskar någon specifik dag. Vi behöver er anmälan så snart som möjligt, dock senast 9/6. *Ordinarie pris för ett stånd är ca 22 000 kr ex. moms för en vecka. För er som är medlemmar är det kostnadsfritt.

Pop up-event Den 12–16 maj arrangerade vi, i sam­arbete med Made with Many, pop up-konceptet Dinner with Friends. Under veckan fyllde vi en butikslokal med inspiration kring allt som rör något av det mest sociala i vår tillvaro: middagen. Dukning och inredning byttes varje dag ut av lokala designers i samarbete med olika butiker och varje dag hade ett nytt tema. Under fem kvällar lagade lokala stjärnkockar mat framför 20 gäster per kväll. Kockarna visste inte i förväg vem de skulle arbeta tillsammans med eller vilka råvaror de hade att utgå från. Eventet marknadsfördes endast genom sociala medier och blev fullbokat på en vecka. Gästernas reaktioner var otroligt positiva, de tyckte det var roligt att detta hände i city och uppskattade att butiker, kockar och designers samarbetat på detta sätt.


B

sverige porto betalt

Avsändare: Malmö Citysamverkan Engelbrektsgatan 7, 211 33 Malmö

Just nu!

Kalendarium

Årets butik ska koras igen!

Maj 24/5 Finaldag Drömshopping 30/5–1/6

Malmö Garden Show

Juni 6/6 Nationaldagsfirande på Stortorget med Mini Design & Konsthantverksmarknad! Juli 5/7 Svenskt Derby på Jägersro, samarbete med Baltzarsgatan 23–27/7 International Street Market Augusti 15–22/8

Malmöfestivalen

Helgdagar: Finns som aockså pp!

Cit y Ko rt – so mm ar

MalMö City Kort Bäst rabatter iC

FR 6/6 Nationaldagen

12–16

FR 20/6 Midsommarafton 

10–14

LÖ 21/6 Midsommardagen Stängt

ity!

so mm ar

2014

2014

Nu är det dags att uppdatera eller lämna in ett nytt erbjudande till höstens Malmö City Kort! Deadline är den 10 juni. Kontaktperson: Anders Beijer. Mail anders.beijer@malmocity.se

ma lm ö

Malmö city kort, dags att lämna ert erbjudande!

TO 29/5 Kristi Himmelfärdsdag 12–16

REKOMMENDERADE ÖPPETTIDER 2014: VARDAGAR: 10–19 LÖRDAGAR: 10–17

Vi jobbar för city!

SÖNDAGAR: 12–16

VD Pia Sandin pia.sandin@malmocity.se Tel 040-30 70 15, 0733-30 70 15

Marknadsföring & Arrangemang Mira Thimmayya mira.thimmayya@malmocity.se Tel 0733-30 70 19

Medlemsfrågor & Malmö City Kort Anders Beijer anders.beijer@malmocity.se Tel 040-30 90 45, 0733-30 70 17

Fastighetsfrågor Marcus Odelstig marcus.odelstig@malmocity.se Tel 040-30 70 16, 0733-30 70 16

Marknadsföring & Arrangemang Johanna Östberg johanna.ostberg@malmocity.se Tel 040 30 70 19, 0768-30 70 08

Malmö City Presentkort Anders Kvant anders.kvant@malmocity.se Tel 040-30 70 16

MALMÖ CITYSAMVERKAN AB Engelbrektsgatan 7, 211 33 Malmö • www.malmocity.se • Fax 040-30 70 13 • info@malmocity.se Malmö Citysamverkan AB är ett samarbetsföretag och våra ägare är Malmö stad, 35 fastighetsägare samt 400 butiker och restauranger. Tillsammans arbetar vi för att skapa och bibehålla en attraktiv och levande stadskärna. I Malmö City finns kunskap, kontakter, kreativitet, kraft att förändra, utveckla och påverka stadens kärna.

Grafisk formgivning: Whippet Form & Design. Bilder: Malmö Citysamverkan. Tryck: Punkt och Pixel, Malmö 2014

Varje år anordnar Malmö City­samverkan tävlingarna Årets Butik, Årets Café och Årets Lunch­restaurang tillsammans med Syd­svenskan. Tävlingen är ett fantastiskt sätt att marknadsföra sin verksamhet på. Våra medlemmar deltar utan kostnad. Vinnarna i de olika kategorierna vinner bl.a. var sin halvsida i Sydsvenskan! (värde ca 30 000 kr) Nytt för i år är att tävlingen blir större genom att allmänheten kan nominera sina favoriter bland våra medlemmar. Dessutom lägger vi till kategorin ”Årets servicestjärna” där butikschefer kan nominera en av sina anställda som de anser är extra bra på sitt jobb! Mer information om tävlingarna kommer i våra nyhets­mail, håll koll på dem och säg till oss om ni av någon anledning inte får dem!

Vi: Malmö City - nyhetsbrev vår/sommar 2014  

Medlemsblad för medlemmar i Malmö Citysamverkan

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you