Page 1

je telt mee op het bhc

2013

Beroepsgerichte afdelingen van het Baanderherencollege


OP NAAR EEN BEROEP! Het Baanderherencollege bereidt

Bouwtechniek Werk je graag met je handen? Bouwtechniek is een goede voorbereiding op een beroep in de bouw- of houtsector. Timmeren, metselen, meubelmaken, interieurbouw: je kunt alle kanten op! De eerste drie jaar zijn bedoeld om je te oriĂŤnteren. In het vierde jaar maak je een specifieke keuze. Graag brengen we je al zoveel mogelijk kennis en vaardigheden bij die jou straks van pas komen. Denk aan ambachtelijke technieken, maar ook aan omgaan met moderne apparatuur en de computer.

Zorg en welzijn Lijkt werken met mensen jou leuk? Dan is Zorg en Welzijn misschien een richting voor jou. In het tweede en derde jaar maak je volop kennis met jouw toekomstige werkveld. Levensechte simulaties op school zorgen ervoor dat je een goed beeld krijgt van beroepen waar je uit kunt kiezen. Zelfstandig en met andere leerlingen samen, werk je aan allerlei opdrachten, oefen je vaardigheden en breng je opgedane kennis in de praktijk. Ook doe je al werkervaring op in het echt: je loopt twee keer twee weken stage. Zorg en Welzijn is een moderne afdeling met veel aandacht voor jouw brede, persoonlijke ontwikkeling.

Handel en Verkoop Heb je commercieel talent? Dan zijn er allerlei mogelijkheden voor je binnen de richting Handel en Verkoop. Zo kun je later werken in een winkel, een kantoor, een pretpark of bij een gemeente, een groothandel, een ziekenhuis, noem maar op! We werken met een digitale methode, die altijd uitgaat van een bepaald bedrijf in de praktijk. Handel en Verkoop staat dicht bij de werkelijkheid. Zo leer je in onze simulatiewinkel onder andere met klanten omgaan, werken met geld, artikelen mooi presenteren, de kassa bedienen en goederen bestellen en verwerken. Ook krijg je creatieve opdrachten, zoals het ontwerpen en het maken van collages, etalages en producten. En je loopt stage: bij verschillende bedrijven of organisaties die aansluiten op jouw interesse, mogelijkheden en vervolgopleiding.


je voor op het leren van een beroep. Waar denk jij aan?

Multi-techniek De beroepsgerichte afdeling Multi-Techniek biedt je de volgende examenmogelijkheden: - elektrotechniek - metalektro - metaaltechniek - transport & logistiek Binnen Multi-techniek heb je de mogelijkheid om extra snel te werken. De tijd die je bespaart zetten we om in zogenaamde ‘overuren’. Die kun je gebruiken voor het behalen van één of meer uitstroommodules:

Wat is er allemaal te zien en te maken op de afdeling Multi-Techniek? • • • • • • • • • •

een lasdiploma (Mig/Mag en elektrode niveau 1) een moduul mechatronica een moduul elektrotechniek huisinstallaties (bordes installeren) een moduul netwerkproject een moduul installatietechniek een moduul discoproject een moduul elektronica (voor automonteur of elektronicus) een moduul motorvoertuigentechniek een moduul verspanen (draaien en/of frezen) een moduul project bedrijfshal

Praktijkonderwijs De leerlingen uit het Praktijkonderwijs werken ook op de afdeling Multi-techniek, ter voorbereiding op een werkplek in de maatschappij of voor een AKA-diploma.

bhc.nl


SAMENWERKING MET BEDRIJFSLEVEN EN OPLEIDINGSCENTRA Bedrijven in ons netwerk hebben vaak oud-leerlingen van onze school in dienst. Deze vaklui of aankomende professionals helpen huidige leerlingen graag bij hun beroepsoriĂŤntatie. Ze kunnen precies vertellen wat ze op het Baanderherencollege hebben geleerd, hoe dat aansloot op hun vervolgopleiding en wat ze in de praktijk hebben geleerd. Daarnaast werken we samen met een aantal opleidingscentra. Bij Installatiewerk Brabant en Goflex kun je terecht voor informatie over de praktijk in de Installatie- en Elektrotechniek. En bij het NVM uit Den Bosch ben je welkom met vragen over de vervolgopleiding voor draaier, frezer, constructielasser en onderhoudsmonteur.

KOM KIJKEN! We nodigen je van harte uit om een keer op het Baanderherencollege langs te komen. Je kunt dan zelf eens een kijkje nemen op onze afdelingen. We laten je graag diverse opdrachten en werkstukken zien en hoe onze digitale methode werkt. Interesse? Neem dan contact op met mevrouw Van Vroonhoven, teamleider beroepsgerichte afdelingen.

Deze bedrijven steunen ons onderwijs van harte.

Afdeling Transport en Logistiek

in de

opleidingsbedrijf in de techniek

bhc.nl

bereid je voor op het werken transportsector

Baanderherenweg 2 5282 RJ Boxtel Postbus 141 5280 AC Boxtel T. 0411 - 67 69 24 F. 0411 - 61 02 56 E. info@bhc.nl

BC Brochure Beroepsgerichte Opleiding  

BC Brochure Beroepsgerichte Opleiding

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you