Page 1

Tekst: M A L E N E H A S S E L B L A D Foto: Y A S U R A G I H A S S E L U D D E N

YASURAGI HASSELUDDEN - En perfekt balance mellem arbejde og afkobling

Yasuragi er en fredfyldt oase der ligger i et naturskønt område blot 20 km fra Stockholms indre by. Den umiddelbare umage parring af japansk og svensk kultur er en perfekt scene at lade værdierne spille sammen på. Her kan du og dine kollegaer finde den ro og harmoni der skal til for at åbne jeres sind og møde hinanden på anden vis. Ved at opleve harmoni og afkobling får mennesker inspiration. Nye tanker og ideer vækkes til livs, for idet vi giver os selv tid til at reflektere, kan vi udvikles.

MØDE- OG KONFERENCEFACILITETER Yasuragi Hasseludden, har måske for nogen klang af et tvangsægteskab på tværs af kulturer, men i så fald er det et meget lykkeligt et af slagsen. Smækfyldt af kontraster er det selvfølgelig, for den japanske kultur og æstetik er langt hjemmefra i svenske Saltsjö Boo, hvor der til gengæld er brugt mange kræfter på at få ægteskabet til at balancere, men det gør det. Arkitekterne har lyttet til synspunkter fra en japansk Feng Shui-mester. Alt er udtænkt i mikroskopiske detaljer, for at energierne skal flytte sig og virke sammen. Yasuragi betyder egentlig indre rå energi, og på Hasseludden forsøger man at fange den japanske livsfilosofi med dens syn på hvile. Til trods for, at japanerne arbejder hårdt og kun har få feriedage, er det faktisk dem, som lever længst i verden. En tanke værd måske? Af møde og konferencefaciliteter, kan der vælges mellem 30 lokaler i forskellige størrelser. Det største lokale der hedder Fuji og er nydesignet, har kapacitet til 450 mennesker. Der tilbydes et internationalt møderum kombineret med japanske traditioner og hvor der findes

adskillige muligheder til inspirerende samtaler og møder. Hvide silkedraperinger fæstnede på metalstænger i loftet, opdeler rummet perfekt. De traditionelle konferencemøbler har for, at opnå den afslappende samtaleatmosfære, måtte give plads til puder og sofaer.

URGAMMELT RITUAL En god idé er, at begynde mødet med et besøg i Kyarabi. Der kan hver og én vaske hverdagens stress og små bekymringer væk og skylle det direkte ud med badevandet. Og den der med, at noget kun tager fem minutter, er der ikke rigtig noget der hedder på denne matrikel. I den japanske kultur er badet et urgammelt ritual som kræver godt med tid og som sker i et behageligt tempo, en meget god kontrast til vores hektiske verden, hvor vi tager styrtebade – smag på ordet, hvor charmerende er det lige? At bade hos Yasuragi Hasseludden indebærer at gæsterne gennemfører specielle momenter i en bestemt rækkefølge. Badet løber i flere tempi med forskellige kar og temperaturer. Man skifter mellem varmt

26 | EVENT

Event_Ark02_19-34.indd 26

07-10-18 14.53.44


og koldt, og det er noget, der sætter skub i blodomløbet. Og når alle akter så er gennemspillet, er man så ren så ren, først uden på kroppen, så inde i sjælen, og man kan gøre sig klar til nye indtryk. Når man besøger Kyarabi, får man tøfler, badetøj og en yukata, en japansk bomuldsmorgenkåbe til at anvende ved badet. Yukataen er både praktisk og bekvem, og tøflerne gør, at man automatisk bevæger sig i et behageligt tempo. Man kan bare ikke skynde sig i tøfler. Som mødegæst har man fri adgang til deres bad og én af deres aktiviteter. Sjælen kan for eksempel falde til ro til zenmeditation eller kroppen kan stimuleres med do in. Den japanske beklædning kan man vælge at benytte under hele opholdet, hvilket man vil erfare at mange gør, og måske bliver gruppens forudsætninger anderledes, når alle er iklædt de samme klæder?

JAPANSK ELLER SVENSK konceptet er gennemført, men ikke kompromisløst stædigt, for der er også sendt en venlig tanke til den forsigtige gæst, som nødigt lader sig kulturforskrække i alt for store mængder. På Yasuragi er der 162 værelser heraf 5 suiter. To af suiterne er bygget og indrettet helt efter japansk stil og kaldes for Ryokan. En Ryokan er bygget så alle indtryk skal balanceres på en harmonisk måde og ingen indslag må være alt for dominerende. I en Ryokan kan gæsterne bo i total ”privacy”” – faktisk behøver de ikke tage et skridt ud fra Ryokan, men det vil nok ikke skabe den store begejstring hos chefen, med mindre det er ham selv der har reserveret suiten. Suiten har egen varm kilde og gæsterne kan få alle sine måltider serveret af sin Ryokanvært.

Event_Ark02_19-34.indd 27

Det samme gælder maden, som kan indtages med enten pinde eller kniv og gaffel. I restaurant Teppanyaki har hvert bord egen kok, som anretter japansk mad på bordet, mens man i restaurant Tokyo mikser det moderne svenske køkken med det japanske.

BLIV KLOGERE PÅ YASURAGI: • Yasuragi Hasseludden er en del af Choice Hotels www.choice.dk • Bygningen er tegnet af den japanske arkitekt Yoji Kasmajima. • Omkring Yasuragi ligger der en meditationssti, som det tager en halv en time at gå. • Feng Shui – en femtusinde år gammel videnskab om hvordan omgivelserne påvirker ens velbefindende – er brugt til at skabe et fredfyldt miljø. • Yasuragi opfordrer til at tage ganske lidt med hjemmefra, da der udleveres både håndklæder, tøfler og badekåbe (yukata), som man må beholde. Derudover er der hvad man skal bruge af shampoo, balsam, cremer og sæbe.

Book allerede nu på tel.: +46 8 747 61 00, eller læs mere på www.yasuragi.se.

07-10-18 14.54.02

http://www.malenehasselblad.dk/log/fckfilebrowser/File/redaktionelle_artikler/Yasuragi_Hasseludden  

http://www.malenehasselblad.dk/log/fckfilebrowser/File/redaktionelle_artikler/Yasuragi_Hasseludden.pdf