Page 1

RETRO VILLA the Brand Book


RETRO VILLA

et kreativitetskoncept


INDHOLD [BRANDET] [PRODUKTFOKUS] [INSPIRATION] [HISTORIEFORTÆLLING] [KOMMUNIKATION] [GRAFISK GUIDE] [RETRO VILLA HJEM] [VINTAGE TAPETER] [LANDE] [METTE HELENA]


mission

At skabe ideer og inspiration til personlige hjem, børneværelser og unikke indretninger - ved hjælp af det unikke og personlige man får forærende ved brug af vintage og genbrug i indretningen. Vi elsker det håndlavede, det unikke, det specielle, det personlige - og genbrug, vintage og retro. Derfor sælger vi retro tapeter og patchwork produkter, som er skabt af vintage tekstiler fundet på loppemarkeder.

vision

At blive det sted, hvor boliginteresserede fra hele verden søger inspiration. Og at få solgt Retro Villa hjem (boligreportager) til så mange magasiner i verden som muligt.


BRANDET værdier

At tro på, at den energi, de løsninger og overvejelser, man lægger i sin indretning og sit hjem, kommer tilbage i form af mere ro, overskud og energi på andre fronter i ens liv. Retro Villa er sponsor for den gode sags tjeneste hos Børnefonden og Børns Vilkår. Brandet har et stort hjerte for børn, og elsker at indrette børneværelser.

godt ay vide

Retro Villa er et kreativitetskoncept med fokus på unikt, håndlavet interiør, vintage tapeter, håndværk samt det kunstneriske. Retro Villa laver løbende boligreportager af danske hjem.

Grundlagt i 2008 Placeret i København Ejet af Mette Helena Rasmussen Produktområdet indeholder vintage tapeter, interiør, børnetøj og møbler, smykker og unikt håndlavet keramik.


Når en rulle bliver til tusinder... Af ejer Mette Helena Rasmussen

Et skatkammer af retro tapeter

På mine ferier har jeg for vane at shoppe en rulle retro tapet med hjem som souvenir, hvis jeg er så heldig finde noget smukt. Da jeg i 2009 skulle til England med en ven, havde jeg hjemmefra googlet retro tapeter og opdaget en lille butik langt uden for London med 30 forskellige tapeter på hjemmesiden, og jeg faldt for et fantastisk lilla tapet. Jeg brugte en halv dag på at rejse derud i tog (hvad gør man ikke for smukt tapet?), og midt i et indisk kvarter lå en håbløs isenkræmmer, der solgte grimme toiletter, støvsugere – og et lilla vintage tapet, jeg måtte eje…

“Hej. Jeg vil gerne se på det lilla tapet.” Sagde jeg. “Jamen, vil du ikke lige bladre udvalget igennem og se dem alle?” Spurgte ekspedienten, og så smækkede han syv kæmpe store tunge tapetbøger op på disken med tusindvis af vintage tapeter. “Har I virkelig alt det her?” Og ja, det havde de. I kælderen under butikken var der et skatkammer fyldt med gamle originale retro tapeter i de smukkeste farver og fedeste mønstre - i super stand. Jeg kastede mig over bøgerne og endte med at købe 60 ruller den dag, som jeg fik sendt hjem til Danmark.


PRODUKTFOKUS

Men jeg kunne ikke glemme alle tapeterne i kælderen, selvom jeg gik derhjemme og rørte ved mine 60 ruller tapet og ejede mere tapet, end jeg nogensinde kunne få brugt i min 50m2 lejlighed. “Alt det tapet kan da ikke bare ligge i den kælder, uden at nogen får glæde af det,”, tænkte jeg. Og så tog jeg en vild beslutning. Jeg må redde det! Skandinaviens Største udvalg af retro tapet Jeg rejste tilbage til England og købte resten. Tusindvis af ruller tapet. Isenkræmmeren var lidt i chok. Det var ikke lykkedes ham at sælge det i 40-50 år, og de forstod ikke, hvad jeg ville med alt det gamle tapet. Og lidt chokeret og nervøs var jeg da også selv, men det føltes så

rigtigt at have reddet det. Til Danmark kom det, jeg solgte det på Retrovilla.dk, og nu har jeg åbnet Butik Retro Villa midt i København - med Skandinaviens største udvalg af originale retro tapeter, hvor du kan vælge mellem mere end 500 forskellige retro tapeter til personlige farverige indretninger og dine kreative projekter.


INSPIRATION


Da min hobby blev min levevej... Af ejer Mette Helena Rasmussen Siden jeg var en lille pige, har jeg flyttet rundt på møblerne på mit værelse, været en flittig loppemarkedsentusiast og læst flere boligmagasiner end de fleste. Og i 2008 tog jeg den bedste beslutning i mit liv. Jeg ville bruge min passion for indretning og design, mit blik for smukke ting, min iver for at shoppe og al min kreativitet på at skabe, inspirere, lave personlige farverige indretninger og arbejde som stylist ved siden af studiet. Springbrættet til idag at være ejer af Retro Villa var mit kedelige studiejob som receptionist i en industrivirksomhed. Jeg havde alt for

meget energi og drivkraft til at sidde stille bag skrænken og byde mænd i jakkesæt velkommen, og for at udleve min skabertrang klippede jeg i smug lapper af retro sengetøj til Patchwork sengetæpper og læste bunker af boligmagasiner, mens jeg drømte om at leve af det, jeg brænder for. Denne drøm er gået i opfyldelse. Retro Villa ønsker at fortælle historier, og at dele erfaringer med andre. For dem der lever og ånder for kreativitet og for dem der bare bliver glade af at opleve form, farver og produkter, skabt af to hænder. Et kunstværk.


HISTORIEFORTÆLLING Badstuestræde 17


boligreportager

mund-til-mund

artikler facebook website

blog


KOMMUNIKATION

website

Retro Villa skaber al sin kommunikation med et webbaseret fokus. Tonen i kommunikationen er ligetil, hverdagsagtig og med et tvist af kreativitet. Retro Villas primĂŚre kilde er deres website.


sticker


GRAFISK GUIDE

RETRO VILLA

logo

abcdefg hijklmno pqrstuvw yzæøå

font

0123456789

Indgår i stickers og skilt på gaden. Den runde, organiske form med den fine, minimalistiske og børneagtige font giver butikken en fast karakter.

Print Clearly

farver

CMYK [0 - 8 - 7-0] lys fersken CMYK [0-0-0-100] støvet sort


RETRO VILLA HJEM stylist Mette Helena Rasmussen


VINTAGE TAPETER


RETRO VILLA ØNSKER AT

SPREDE GLÆDE, SMIL OG BEGEJSTRING OVER DEN UNIKKE OG FINE KREATIVITET, DER LAVES AF TO HÆNDER. I DANMARK OG UD OVER HELE VERDENEN.


LANDE Retro Villas produkter bliver bl.a. solgt følgende steder... rge

No

ige

er Sv

DK

d

lan

g En

d

lan

w Ne

n

lie

A

tra us

a Ze


kvinden bag Ejer af Retro Villa Kunstner Boligstylist Forfatter Blogger Kreativist Retro-fan


METTE HELENA Velkommen hos Retro Villa BadstuestrĂŚde 17, KBH K www.retrovilla.dk


Grafik: Malene Munch Vesterg책rd Fotograf: Tia Borgsmidt

BRAND BOOK - Retro Villa  
BRAND BOOK - Retro Villa  

This is a Brand Book for the Danish brand Retro Villa, located in Copenhagen

Advertisement