Page 1


CRISTINA MALAI

STUDII

CONTACT

DETALII

+40724647965 CRISTINA_MALAI@YMAIL.COM WWW.FACEBOOK.COM/MALAI1 MALAI1.TUMBLR.COM STR. VEDEA, NR.5, BL.91, AP. 25, BUCURESTI

14.IANUARIE.1989, PITESTI FILM, LITERATURA, FOTOGRAFIE, CULTURI, TEATRU, CONCERTE, REVISTE, BEZNI DESENATE, SCIFI, TV, JOCURI.

PROFIL Vreau să lucrez în publicitate sau televiziune. Vreau să-mi susțin și să-mi continui toate proiectele începute. Vreau o revistă, vreau un studio, vreau să aduc ceva nou și să materializez tot ce-mi pun în cap. Mă inspiră tot ce este în jurul meu. Știu să observ detalii, să ascult, să scriu, să fiu echilibrată și să mă lupt pentru ce vreau. Pe partea tehnică, știu să filmez, să editez și montez clipuri, știu ceva design de afișe, știu și ceva proiectare, mă pricep la învățatul rapid de programe.

2013_ Facultatea de Comunicare din cadrul S.N.S.P.A București 2011 Masterat Audio - Video 2010_ Facultatea de Litere din cadrul Universității 2007 Hyperion, București 2007_ Colegiul Economic Maria Teiuleanu, Pitești 2003

EXPERIENTA DEC. 2012_ OCT. 2012

Copywriter, Realizator clipuri pentru campania “Crăciunul într-o cutie de pantofi” TheGypsyZine a fost partener Asociației Sprijin pentru Viață, o asociație care se ocupă de minorități. Am făcut o campanie de colectare de pachete. Am găsit sloganul, am promovat campania și am regizat, filmat și montat clipurile de promovare. Colega mea, Ioana Popescu s-a ocupat de afișele și obiectele promoționale. Am mers în comunități și am împărțit pachetele obținute.


PRE ZENT_ IUL. 2012

Producător, Editor de publicație TheGypsy Zine TheGypsyZine este o revistă care abordează într-un stil nou cultura romanes. O realizez împreuna cu Ioana Popescu - graphic designer. Mă ocup de articole și structură, de promovare și clipuri de prezentare. Împreună cu colega mea vizităm comunități de rromi din țară și strângem materiale. Revista a câștigat premiu la Festivalul de Franzine din Paris în octombrie 2012. Am colaborat cu asociații ce luptă împotriva discriminării și am derulat campanii de strângeri de pachete și fonduri pentru construirea centrelor de informare in fiecare comunitate.

OCT. 2012_ MAI. 2012

Redactor stiri: www.caplimpede.ro Caplimpede este un site de știri experimental ce urmează să aibă o lansare oficiala. Redactez și editez articole și știri.

OCT._ 2011

Practică la Revista Vice Romania

LIMBI STRAINE ····· ···· ···

Engleză - Avansat Franceză -Mediu Italiană - Începător

APTITUDINI Adobe Premier Elements CS 5, CS6 Adobe Soundbooth CS 5 Adobe Final Cut Adobe Photoshop CS3 Adobe Indesign CS 5 Adobe Illustrator CS 6 Sony Vegas Pro ProShow Windows 7 Microsoft Office Autocad


I EC T E P RO I EC T E P RO I


EC T E P RO I EC T E P RO I E


1

DIF F E RE NT A PPROAC H ON GYPSY CULT URE A B O R DARE DIFERITA A CULTU RII ROMANES


TheGypsyZine este o revistă care abordează într-un stil nou cultura romanes. O produc împreuna cu Ioana Popescu - Graphic designer, care realizează imaginea revistei. În calitate de Editor de publicație mă ocup de redactarea articolelor și structură, de promovare și clipuri de prezentare, de sloganuri si titluri. Împreună cu colega mea vizităm comunități de rromi din țară și strângem materiale. Revista a fost prezentată în expoziția de la Festivalul de Franzine din Paris în octombrie 2012. Am colaborat cu asociații ce luptă împotriva discriminării. Primul număr este compus dintr-un articol mare despre legea rromilor numită Romani Kris. Al doilea număr care va apărea la sfârșitul lunii februarie va fi structurat în 6 rubrici, printre care un articol mare și un editorial foto. Fiecare număr va fi targetat pe o anumită problemă legată de cultura romanes.

http://www.facebook.com/TheGypsyZine http://issuu.com/thegypsyzine/docs/issue_1


“Rrom is a category of citizens that state laws like Romanian, Bulgarian, French or Italian are much weaker than the laws that their ethnic and civil courts are.”

“The gypsy justice is self-sufficient and cannot include rules of a foreign justice system.” “As you wrong more, you pay more.”

“The gypsy law works like a cohesion force that serves to protect gypsies interests, rights, traditions and ethnic character.”

“To be called before the Kris is a serious accusation before the entire Gypsy nation and it is treated as such.”


2

SAFE FUSI O N OF RE A L ITIES MIX IMUN AL CONCRET ULUI


“GIVE P EO P L E S O M E T HING THEY DON_T EXPECT IN A PLACE T HE Y E X PECT EVEN L ESS”


Proiectul este trimis la un concurs din Barcelona, numit Zync Shower. Ioana Popescu a realizat imaginea și revista, iar eu am găsit numele, sloganul și am proiectat în autocad la o scală mai mică și cu mărimi aproximative, un studio, după o hală găsită în urma multor căutări, în apropierea parcului Carol, zona Tineretului.

“RE AC TIO N, E N L A R GED VISION AND NEW INT E REST S IS OUR TARGE T ”


One studio , many events in unconventional places. Different arts switch their usual activity space. Fashion shows in old factories, openings in underground parking space, dancing shows at the subway, rock concerts at hotels reception and many more to come A plan and a magazine New –entry artists and brilliant new ideas A project one if it’s kind

https://vimeo.com/57817409


3

EST E U N GEST REGESC SA AI GRIJA DE CE I CAZUTI


https://vimeo.com/55494402

TheGypsyZine a fost partener Asociației Sprijin pentru Viață, o asociație care se ocupă de minorități. Am făcut o campanie de colectare de pachete. Am găsit sloganul, am promovat campania și am regizat, filmat și montat clipurile de promovare. Colega mea, Ioana Popescu s-a ocupat de afișele și obiectele promoționale. Campania s-a defășurat pe perioada octombrie-decembrie, timp în care am vizitat constant comunități de rromi din zona județului Argeș și centre de ajutor social din orașul Pitești.


4 W H E RE THERE I S F ILM, TH E RE IS A WAY DACA E F I L M , E S I UN SENS


KINOTIC este un cineclub pornit împreună cu un prieten, Marius Crețu. Am avut două proiecții de filme cu public, în Club Underworld unde acest prieten era event manager. Cineclubul își propunea un blog pentru recomandări, rezumate și critică de film și un spațiu mai mare pe care îl găsisem în zona Dristor destinat proiecțiilor. Momentan proiectul a luat o pauză.


CRISTINA_MALAI@YMAIL.COM 0724 647 965

Portfolio  

A part of my work

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you