Page 1

Uusi lehti täynnä Nice Run -energiaa!

2.6. Forssa 5.6. Espoo • Esbo 11.6. Seinäjoki

3.6. Hämeenlinna 9.6. Pietarsaari • Jakobstad 12.6. Naantali • Nådendal

www.nicerun.fi

2014

4.6. Lahti 10.6. Vaasa • Vasa 23.8. Kalajoki


OSALLISTU! Sillä NiceRun lahjoittaa 1€ jokaisesta juoksijasta. Kerätyillä varoilla tuemme taistelua Suomessa rintasyöpää ja kotiväkivaltaa vastaan AVON Foundation for women –järjestön kautta!

2

info@nicerun.fi


Kesä ja Nice Run tulevat! Kesä lähestyy, ja yksi sen varmoista merkeistä on naisten kuntoilutapahtuma Nice Run. Tänä vuonna liikutamme kaiken ikäisiä naisia yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomea. Tavoitteena on, että Forssassa, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Espoossa, Pietarsaaressa, Vaasassa, Seinäjoella, Naantalissa ja Kalajoella liikkuisi kesän aikana yhteensä 16000 naista! Se on huima määrä, ja siihen tavoitteeseen pääsemme aktiivisten seuraihmisten avulla, sillä järjestävät seurathan vastaavat viime kädessä tapahtuman kiinnostuksesta ja onnistumisesta. Voidaan sanoa, että mitä aktiivisempia talkoolaisia, sitä enemmän seura saa varoja esimerkiksi juniorityönsä kehittämiseen. Esimerkiksi Vaasan Vasa Idrottssällskap r.f (VIS) sai viime kesänä kokoon noin 30000 euroa. Forssan Salama on omistanut Nice Run -tapahtuman oikeudet syksystä 2007 saakka, eli nyt on edessä seitsemäs Salaman isännöimä tapahtuma. Kuten tarkkaavaisimmat huomasivat, uutena kaupunkina mukana on Naantali, jos-

sa tapahtuma järjestetään 12. kesäkuuta. Kiertue käynnistyy Forssasta 2. kesäkuuta. Kalajoki oli mukana ensimmäistä kertaa viime kesänä ja houkutteli mukaan hienosti noin 1500 liikkujaa. Ainakin samoissa merkeissä jatketaan tulevana kesänä! Ensimmäinen Nice Run järjestettiin vuonna 2005 Espoossa. Esikuvana toimii ruotsalainen Vår Ruset. Vuonna 2006 mukana olivat myös Forssa, Vaasa, Mikkeli, Tampere ja Turku. Vuosina 2012–2013 lahjoitimme Roosa nauha -kampanjaan yhden euron osallistujaa kohden. Viime vuonna osallistujia oli 14700, eli lahjoitussumma oli 14700 euroa. Tänä vuonna Forssan Salama/Nice Run on tehnyt yhteistyösopimuksen AVON Cosmetics Finland Oy:n kanssa. Vuonna 2014 Avon tukee suomalaisia naisia taistelussa rintasyöpää ja kotiväkivaltaa vastaan Avon Foundation säätiön kautta. Nice Run lahjoittaa säätiölle euron osallistujaa kohden, eli tavoitteena on 16000 euron lahjoitus.

Nyt viimeinkin kevät jo kolkuttaa ovella ja Sinulla on kädessä ensimmäinen Nice Run -lehti. Saat esimerkiksi tietoa Suomen upeista kaupungeista ja urheiluseuroista. Toivon että pidät tästä! Aurinkoisin terveisin

Miia Nice Run projektipäällikkö ps. Älä epäröi lähettää meille vinkkejä ja palautetta osoitteeseen info@nicerun.fi

www.nicerun.fi

Vastaava toimittaja: Miia Laaksonen

Forssan Salama

Painosmäärä: 20000 kpl

Toiminnanjohtaja:

Painopaikka: Forssa Print

Jouko Lehtonen

Ulkoasu: Mak Media Oy, Forssa/Tuija Törmä

www.forssansalama.fi

3


FORSSA Wahreninpuisto

2.6.2014

Luonnonkaunis Forssa Vajaan 18000 asukkaan lounaishämäläinen Forssa on ollut mukana Nice Run -kiertueella lähes alusti asti, eli vuodesta 2006. Loimijokea myötäilevällä luonnonkauniilla reitillä on joka vuosi ollut mukana toistatuhatta naista, osallistujaennätys 1300 hekeä on vuodelta 2012. Forssa on kokoonsa suhteutettuna erittäin vireä urheilukaupunki. Erityisen tunnettu se on Forssan Suvi-ilta -maratontapahtumastaan sekä koripallostaan. Parhaana vuotena sekä Forssan Koripoikien että Forssan Alun mies- ja naisjoukkueet sijoittuivat koripallon SM-sarjoissa neljän parhaan joukkoon. Forssan Suvi-iltaan saapuu liikkumaan noin 3500 ihmistä ympäri Suomea. Forssan ravirata Pilvenmäki on yksi maan merkittävimmistä raviradoista. FoPS, nykyinen FPS, pelasi aikanaan jääkiekkoa jopa SM-sarjassa ja kaikkien aikojen 1. divisioonaseura (nykyinen Mestis) tekee vahvaa paluuta Suomi-sarjan kautta parrasvaloihin. Forssalaisen jääkiekkoilun kirkkain tähti on satoja pelejä NHL:ssäkin pelannut Antti Laaksonen. Nykyisistä forssalaisista tunnetuin urheiluihminen taitaa olla Itävallan jääkiekkoliiton nykyi-

nen urheilujohtaja Alpo Suhonen suorittavaa tasoa unohtamatta. Nice Run -tapahtumaa on pyörittänyt vuodesta 2008 alkaen Forssan Salama, joka täyttää tänä vuonna 105 vuotta. Alkuaikoina seura oli todellinen yleisseura, jossa harrastettiin voimistelua, yleisurheilua, hiihtoa, aika ajoin mäenlaskua eli mäkihyppyä, suunnistusta, hiihtosuunnistusta, painia, nyrkkeilyä, uintia, pesäpalloilua ja jääpalloa. Nykyisin toiminta keskittyy hiihtoon ja yleisurheiluun, jossa seuran naiset ovat tuoneet mitaleja Forssaan vielä 2000-luvullakin. Erityisen vahvaa yleisurheilu on tällä hetkellä junioripuolella, myös veteraanit tuovat SM- ja MM-tason mitaleita Forssaan. Jäseniä Salamalla on 330 ja vakituisia työntekijöitä 3. Kesäisin Salama työllistää nuoria yleisurheilukoulun vetäjinä. Talkoolaisia Nice Runissa on noin 50 ja kesäkuun Suvi-illan liikuntatapahtumassa noin 450. Kuntojaosto liikuttaa Puistojuoksun merkeissä kaiken ikäisiä 11 kertaa vuodessa. Puistojuoksuissakin on pitkät perinteet nyt alkoi jo 30. toimintavuosi.

Forssa

4

info@nicerun.fi


UUTUUS K KAUPOISSA NYT!


TREENAA LANTIONPOHJAN LIHAKSIA ENNEN JUOKSULENKKIÄ! Tilanne saattaa olla tuttu sinullekin? Olet huolissasi virtsankarkailusta kun hyppäät, naurat, yskit tai harrastat liikuntaa. Et todellakaan ole yksin. Tilastojen mukaan lähes joka toinen nainen* on huolissaan samoista asioista. Mutta huoliin ja mahdolliseen virtsankarkailuun löytyy apua – lantionpohjan lihasten harjoittelulla. Samalla tavoin kuin käsivarsien ja säärten lihakset rasittuvat nostaessasi jotain painavaa, lantionpohjan lihakset kuormittuvat tietyistä liikkeistä – esimerkiksi yskimisestä, nauramisesta tai juoksemisesta. Virtsankarkailu on tavallisempaa kuin moni uskoo. Tosiasia on, että joka kolmas 20 –74-vuotias nainen kokee virtsankarkailua jossain vaiheessa elämäänsä*. Vaikka inkontinenssi onkin yksi tavallisimmista terveyteen liittyvistä vaivoista, siihen liittyy paljon tabuja ja harvat uskaltavat puhua siitä avoimesti. Monet kärsivät hiljaisuudessa ja välttävät liikuntaa virtsankarkailun pelon takia. Säännöllisillä lantionpohjan lihasten harjoituksilla voidaan kuitenkin ehkäistä virtsankarkailua ja joissain tapauksissa myös päästä eroon siitä. Lähes 70 prosenttia lantionpohjan lihaksia harjoittavista naisista kokee tilanteessaan parannusta. Lantionpohjan lihasten harjoittaminen on toisin sanoen vähintään yhtä tärkeää kuin muu fyysinen harjoittelu.

NÄIN HARJOITAT LANTIONPOHJAN LIHAKSIA: Ensin on löydettävä oikeat lihakset. Kokeile jännittää lihaksia niin, että ”nipistät” keskeyttääksesi virtsaamisen. Jos se onnistui, olet löytänyt oikeat lihakset. Muista, että kyseessä oli vain testi, ei kannata ottaa tavaksi pidätellä virtsaa käydessäsi WC:ssä. Kun supistat lihaksia oikein, se tuntuu siltä, että jännität lihaksia ja vedät niitä hieman kehon sisään. Älä jännitä takapuolta tai reisiä, mutta peräsuolen sulkijalihaksen jännittäminen voi olla avuksi. Harjoita sitten lihaksia seuraavasti: 1. Ole makuulla, istu tai seiso. 2. Jännitä lantionpohjan lihaksia niin nopeasti ja voimakkaasti kuin voit.

Parasta tässä on se, että lantionpohjan lihaksia voi harjoittaa missä ja milloin tahansa. Voit harjoitella bussissa, kassajonossa, työpaikalla tai kotisohvalla televisiota katsellessa. Jos olet epävarma lihasharjoitusten sujumisesta tai haluat kysyä virtsankarkailusta, voit kysyä neuvoa lääkäriltä, uroterapeutilta tai lääkintävoimistelijalta. Jos olet huolissasi virtsankarkailusta, voit käyttää inkontinenssisuojia tunteaksesi olosi varmaksi. TENA Lady tarjoaa erilaisia pikkuhousunsuojia, jotka ovat erittäin pieniä ja huomaamattomia. Esimerkiksi huippuohuet Mini Magic -suojat on suunniteltu juuri pieneen virtsankarkailuun. Ne imevät kosteuden nopeasti, vähentävät mahdollisia hajuja ja auttavat säilyttämään kuivan ja raikkaan tunteen koko päivän.

3. Rentouta lihakset välittömästi. 4. Toista vaiheet 2 ja 3 nopeassa tahdissa enintään 10 kertaa. 5. Tee harjoituksia useamman kerran päivässä, yhteensä vähintään viisi minuuttia. Muista myös supistaa lihaksia silloin, kun naurat, yskit tai teet painavia nostoja. Säännöllisellä harjoittelulla huomaat tuloksia 2–4 kuukauden kuluessa.

*Tutkimukseen osallistui 1051 Ruotsissa asuvaa 20–70-vuotiasta naista. Se toteutettiin tammikuussa 2013 ja siitä vastasi riippumaton tutkimusyritys Cint TENAn toimeksiannosta.

6

Katso koko harjoitteluohjelma osoitteesta: www.tena.fi/vinkit

inf iinfo@nicerun.fi nfo@nicerun.fi fo@nic cerun.fifi


HÄMEENLINNA Hämeenlinnan Linnanpuisto

Historiaa henkivä Hämeenlinna Mitähän olisi tuumannnut Pietari Brahe 375 vuotta sitten jos olisi nähnyt tulevaisuuteen ja Nice Run -tapahtumaan: 1500 iloista ja liikkuvaa naista kesäisessä Linnan puistossa 1300-luvulla rakennetun Hämeen Linnan kupeessa. Reilu sata vuotta myöhemmin Kustaa III päätti siirrättää kaupungin keskustan nykyiselle paikalleen, joten tätä herraa saamme kiittää siitä, että tapahtuman ympäristö on säilynyt avarana ja puistomaisena "laitakaupungilla". Linnan puistoa halkova mukulakivikatukin on saanut nimensä Kustaa III:n mukaan. Hämeenlinnan Hiihtoseura perustettiin 90 vuotta sitten suureen suosioon nousseen maksuttoman huvin eli hiihdon harrastamiseen sekä mäenlaskuun suksilla ja kelkalla. Ajat ovat muuttuneet, Hämeenlinnan Hiihtoseura on tulevana kesänä kahdeksatta kertaa järjestämässä Nice Runia. Hiihtoa ei tämä vireä lähes 250 jäsenen seura ole tietenkään hyljännyt, päinvastoin. HlHs on mukana suomalaisessa hiihdossa aktiivisesti. Näkyvimmin seuraamme edustavat naiset Laura Mononen, Maija Hakala, Anni Kainulainen ja Jenni Mattila. Naisjoukkue on saavuttanut menestystä erityisesti viestikisoissa, lisäksi Laura on mukana maastohiihdon A-maajoukkueessa. Nämä naiset ovat hienona esikuvana seuramme lähes

www.nicerun.fi

3.6.2014

100 juniorihiihtäjälle. Nice e Runin talkoissa voit nähähäh dä sekä maajoukkueehiihtäjän että juniorin ja a heidän vanhempansa. Runsas ja luotettava talkooporukka on tapahtumamme onnistumisen ydin. Samoin n paikalliset ja pitkäaikaiaiset yhteistyökumppapanit takaavat iloisen ja nautittavan liikuntatapahtuman. htuman. Vuodesta toiseen kasvavaan vavaan osallistujajoukkoomme on liitynyt yhä enemmän erilaisin apuvälinein reitin kiertäviä, sillä rantareitti on vaikkakin hiekkapintainen, niin myös esteetön. Rantareitti, n 5,7 km kiertää Linnan Puistosta Vanajaveden rantaviivaa myötäillen läpi myös toisen historiallisen alueen, Varikonniemen, jossa on ollut asutusta jo rauta-ajalla. Reitti etenee rantaviivan tuntumassa ja ylittää Vanajaveden rautatiesillan kevyen liikenteväylää pitkin. Kaupunginpuiston jälkeen ollaan jälleen Linnan läheisyydessä, loppusuora on linnan jyhkeän muurin suojassa.

7


Uutuussauva testattavana kaikissa Nice Run -tapahtumissa. Lainaa maksutta lenkille Exel-teltalta!

EXEL CURVE SAUVAKÄVELYN SEURAAVA ASKEL Sauvakävelyn kehittänyt Exel esittelee nyt lajin seuraavan kehitysaskeleen: Curve-sauvan, joka perustuu uuteen Curve-teknologiaan. Curve-sauvakävelyssä kävelyasento on pystympi ja tehokkaampi kuin perinteisessä sauvakävelyssä, lisäten vatsa-, selkä- ja rintalihasten käyttöä. Tutustu uutuuteen lähimmän jälleenmyyjän luona ja valmistaudu ottamaan harrastuksessasi seuraava, iso askel.

EXELSPORTS.COM

info@nicerun.fi


LAHTI Pikku-Vesijärven puisto

Nice Run liikuttaa Lahdessa Lahden Naisvoimistelijat on vuonna 1920 perustettu naisten ja lasten voimisteluseura. Seuramme liikuttaa viikoittain satoja jumppareita, aina perheliikunnan vauvoista, lähes 90-vuotiaisiin senioriliikkujiin. Tuntitarjonta on laaja, satujumppaa, tanssillista voimistelua, kuntojumppaa, itämaista vatsatanssia, zumbaa, sykepumppia, liikkuvia leidejä, ikivireitä jne... Lisäksi seuramme joukkueet osallistuvat Suomen voimisteluliiton erinäisiiin kilpailuihin. Viime kesänä seuramme oli mukana järjestämässä voimistelun suurtapahtumaa Sun Lahtea. Sun Lahti keräsi Lahteen 8000 voimistelijaa ympäri Suomea. Sun Lahti palkittiinkin Päijät-Hämeessä vuoden liikuttaja palkinnolla vuonna 2013. Nice Runia seuramme on ollut järjestämässä Lahdessa vuodesta 2011 iloisen ja innokkaan talkooporukan voimin. Nice Run on naisten iloisena liikuntatapah-

www.nicerun.fi

4.6.2014

tumana löytänyt paikkansa Lahdessa, muuten niin "totisessa" urheilukaupungissa. Työyhteisöjen kesätapahtumana ilta-auringossa Vesijärven rantaviivaa seuraileva reitti on tullut suosituksi. Piknik lenkin päätteeksi juhlistaa tunnelmaa, joskin Skandinavian Hunks viime vuonna nostatti huippufiiliksen jo ennen lenkkiäkin. Noin puolet osallistujista juoksee ja puolet kävelee lenkin. Kävelijät kertoilivat viime vuonna tutustuneensa samalla myös Lanun puiston taiteeseen. Alkulenkkihän kulkee kulttuurisesti mielenkiintoisen Lanun puiston läpi. Puistoon on sijoitettu taiteilijaprofessori Olavi Lanun 12 jättimäistä betoniveistosta. Lanun puiston jälkeen reitti kulkee suositun Vesijärven matkustajasataman poikki. Sataman kahviloiden terasseilta kuuluu raikuvat kannustushuudot Nice Run kuntoilijoille. Tervetuloa Lahteen liikkumaan!

9


Loihdi hyvää ja helppoa energiaa!

Aamun mustikkainen tuorepuuro 1:lle

Hitaita hiilihydraatteja sisältävä kuitupitoinen aamupala on tärkeä, jotta verensokeri pysyisi tasaisena. Moni luulee pärjäävänsä lounaalle asti pelkällä kahvilla, mutta silloin tulee helposti syöneeksi lounaalla niin paljon ruokaa, että on aivan liian väsynyt kohti iltapäivää. Tuorepuuro on vaihtoehto niille, joita perinteinen kaurapuuro ei miellytä tai siihen halutaan vaihtelua. Tuorepuuro tehdään aiemmin, esim. illalla turpoamaan ja siten se on valmista heti aamulla, mukaan vain marjoja. Tuorepuurosta saa monipuolisemman vaihtoehdon tekemällä siitä maljan hunajan, pähkinöiden ja mustikoiden sekä jogurtin kanssa. Samoista aineista voi vaihteluna valmistaa myös smoothien.

Tee itse juuri sellaisia myslipatukoita kuin haluat. Käytä niihin kotimaisia, kuitupitoisia, lisäaineettomia hiutaleita, esim. Pikakaura+Kuitu Hiutaleita. Myslipatukoihin sopivat mainiosti myös Tattarihiutaleet, Neljän viljan Hiutaleet tai Ruishiutaleet. Siemenet, kuivatut hedelmät ja marjat tuovat täyteläisyyttä patukoihin. Ota energiapatukat mukaan evääksi tai syö välipalana.

1

dl

1 1-2 1 (1 1

dl rkl dl rkl dl

Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita tai Tattarihiutaleita mustaherukoita hunajaa mustikoita pähkinärouhetta) turkkilaista jogurttia

Pinnalle: 1 rkl mustikoita tai kuivattuja suklaamustikoita (Biokia) 1 rkl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta tai Kaurahiutaleita Survo korkean lasin pohjalle herukat ja hiutaleet, lisää hunaja ja anna turvota yön yli tai ainakin mielellään tunnin verran. Rakenna aamulla lasiin tuorepuurosta kerrosmalja. Laita pohjalle tuorepuuron päälle mustikoita, sitten halutessa kerros pähkinärouhetta ja sen jälkeen kerros paksua jogurttia ja koristeeksi vielä marjoja ja leseitä. VINKKI: Myös KARU Pikakaura-Ruishiutaleet tai Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleet sopivat tähän.

Itse tehdyt energiapatukat 8 isoa tai 12 pienempää patukkaa

½ ½ 1 4 1 1 1 1 1

dl dl dl dl dl dl dl dl dl

rypsi- tai avokadoöljyä appelsiini- tai omenatuoremehua siirappia tai hunajaa Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita kuivattuja papaija- ja mangosuikaleita rusinoita auringonkukan- tai pinjansiemeniä kuivattuja mustikoita, puolukoita tai karpaloita saksanpähkinä- tai mantelirouhetta

Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, mehu ja siirappi (tai hunaja) kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi. Aseta leivinpaperi suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voitele öljyllä. Painele taikina matalaksi levyksi paperin päälle vuokaan tiiviisti. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia riippuen vuoan koosta eli reunojen paksuudesta. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi energiapatukoiksi. • Reseptit: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Liity maksuttomaan Myllyn Paras Reseptiklubiin www.myllynparas.fi

10

kuntoiluun: Lisää reseptejä s.fi www.myllynpara

info@nicerun.fi


ESPOO • ESBO

Espoossa juostaan taas naisporukalla Nice Runissa! Espoossa Nice Runilla on jo useamman vuoden perinteet ja tänäkin vuonna tapahtuman iloinen tunnelma ja runsaslukuinen joukko naisia täyttää Otaniemen kentän Nice Runin merkeissä. Kaunis reitti merellisessä maisemassa yhdistettynä hyvään seuraan ja ohjelmaan on loistava tapa viettää kesäistä iltaa pääkaupunkiseudulla! Espoon Nice Runia on tekemässä kolme espoolaista urheiluseuraa eli Esbo IF, Espoon Tapiot ja Leppävaaran Sisu. Tällä järjestelyporukalla vuoden 2014 Nice Run on järjestyksessään kolmas, mutta onhan yksi seuroista, Esbo IF, ollut vuonna 2005 tuomassa tapahtumaa Suomeen eli tapahtumalla on pitkät perinteet Espoossa. Esbo IF on 2000 jäsenen urheiluseura, jolla on useita eri jaostoja yleisurheilusta käsipalloon. Espoon Tapiot on Suomen suurin yleisurheiluseura, joka liikuttaa niin lapsia ja nuoria kuin aikuisiakin harrastelijoista huippuihin. Leppävaa-

Otaniemen urheilukenttä ja Otahalli

5.6.2014

ran Sisu puolestaan on espoolainen yleisseura, joka tarjoaa monipuolista harrasteliikuntaa jäsenilleen. Saman järjestelyorganisaation toinen suuri voimannäyte on Espoo Rantamaraton, joka juostaan tänä vuonna 20.–21.9.2014 Espoon rantaraitilla ja keskuspuistossa. Espoo Rantamaraton järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa ja juoksijoita on odotettavissa jopa viime vuoden 6000 juoksijaa enemmän! Tapahtumassa on mahdollisuus osallistua maratonille tai puolimaratonille sekä myös lyhyempi 10 kilometrin lenkki on vaihtoehtona. Espoo Rantamaratonissa yhdistyy maastomaratonin tunnelma ja urbaani ympäristö. Tervetuloa mukaan! Lisätiedot www.rantamaraton.fi

Tapahtumat järjestävät:

www.nicerun.fi

11


Avon on yritys, joka tuo ripsivärin ripsille ja ruoan pöytään, joka taistelee ryppyjä vastaan toisella kädellä ja rintasyöpää vastaan toisella. Avon tuntee täydellisten huulten salaisuuden, mutta osaa silti avata suunsa ja puhua kotiväkivaltaa vastaan ja naisten taloudellisen itsenäisyyden puolesta. Tämä on yritys, joka ei ainoastaan tuo kauneutta kotioville, vaan myös avaa ne. Yritys, joka tukee kuutta miljoonaa konsulttia yli 100 maassa. Yritys, joka 127 vuoden ajan on seisonut kauneuden, innovaation, optimismin ja ennen kaikkea naisten takana.

Kuluttajatiedustelut: Asiakaspalvelu (09) 6850 9494 www.avon.fi, facebook.com/Avonfi

AVON on naiselle joka haluaa elää aktiivista elämää, naiselle joka nauttii kodista ja perheestä, naiselle jolle ystävät ovat tärkeitä.

12

AVONin tuotteet sopivat kaikille, ja jokainen löytää valikoimasta omat suosikkinsa. Liikuvalle ja aktiiviselle naiselle Senses –sarjan suihkusaippuat tuovat ihanan raikkauden treenin jälkeiseen suihkuhetkeen ja Care –tuotteilla kuiva iho palautetaan nopeasti kosteaksi ja pehmeäksi. Planet Spa –sarja löytää tiensä hemmot-teluhetkiin kasvonaamioi-den ja ihanien kuorintavoiteidensa ansiosta ja upean pigmentin sisältävät Color –sarjan meikit korostavat parhaita puolia ja saavat kasvot loistamaan luonnollista kauneutta.

AVONin tuotesarjat tuovat päivittäiseen elämään helppoutta ja luksusta. Tuotteilla on erinomainen hintalaatu suhde ja ammattitaitoiset kauneuskonsultit auttavat löytämään juuri ne oikeat tuotteet sinulle. AVON ja AVON FOUNDATION ovat mukana NiceRun tapahtumissa. Haluamme olla osa naisten elämää, sen jokaisella osa-alueella.

TEKSTI PIA DAG KUVAT AVON COSMETICS

info@nicerun.fi


PIETARSAARI JAKOBSTAD Fanta Sea

9.6.2014

Reitti kulkee luonnonkauniin Vanha Sataman alueen kautta. Haasta kollegojasi ja tule 5km:n idylliselle lenkille 2500:n muiden naisten joukkoon! IF Drott, on perustettu vuonna 1921 ja koostuu kolmesta eri jaostosta; yleisurheilu, telinevoimistelu ja keilailu. Drott järjestää tänä vuonna myös Jakob Marathonin 25.7 ja Yleisurheilun SM moniottelut nuorille 6-7.9. Rutten går längs med det natursköna Gamla Hamn området. Utmana dina kolleger och följ med på en idyllisk 5 km länk tillsammans med 2500 andra damer! IF Drott grundades 1921 och består av tre sektioner; friidrott, redskapsgymnastik och bowling. Drott arrangerar i år även Jakob Marathon den 25.7 och Friidrotts FM i mångkamp för ungdomar 6-7.9.

www.nicerun.fi

13


Älä anna sinua!

SAMA LUOTETTAVA TUOTE – UUSI PAKKAUS! Kärsitkö joskus virtsankarkailusta? Et ole yksin. Joka kolmas nainen kokee joskus virtsankarkailua elämänsä aikana. Siksi on olemassa TENA, jotta mikään niin tavallinen vaiva kuin virtsankarkailu ei rajoita sinua! Huomaamattomat suojamme pitävät sinut kuivana ja raikkaana kaikissa tilanteissa. Älä siis anna minkään estää sinua! Lue lisää osoitteesta www.tena.fi

+ ONNISPORT 1/2

14

inf iinfo@nicerun.fi nfo@nicerun.fi fo@nic cerun.fifi


VAASA • VASA Hietalahden Villa

Tervetuloa Vaasaan Välkommen till Vasa Kävijöitä odottaa monipuolinen alue, jossa meri on lähellä ja historia on pitkä. Aktiivinen, kaksikielinen Vaasa sijaitsee meren rannalla ja laivamatka Uumajaan onnistuu helposti. Keskustassa on kauppahalli ja tori lähekkäin monien muiden palvelujen ympäröimänä. Vaasassa on kaikki kävelytai pyöräilyetäisyyksien päässä. Vaasasta on kasvamassa merkittävä energiaklusteri koko pohjoismaita ajatellen ja myös maailmanlaajuisesti. Tietoa ja taitoa löytyy. Kulttuuri kukoistaa ja historiaa voi käydä kokemassa esim. Meteoriihessä, joka esittelee meteoriitin törmäyksen n. 520 miljoonaa vuotta sitten Sundomin kylässä. Vaasanseutu on myös Unescon maailmanperintökohde maankohoamisen myötä ja De Geer -moreeniharjanteet ovat kokemus sinänsä. Alue löytyy Suomen pisimmän sillan takaa Raippaluodosta. NICERUN JA VASA IDROTTSSÄLLSKAP Nicerun on järjestetty Vaasassa vuodesta 2006 lähtien Vasa Idrottssällskapetin toimesta aktiivisen talkooporukan voimin. Mukana myös runsas joukko seuran nuoria. Tapahtuma on järjestetty Vaasan hienossa Hietalahden Villan puistossa ja sen lähialueilla meren rannalla. Hietalahden Villa on Vaasan kaupungin omistama. Se on rakennettu 1850-luvulla ja alakerta peruskorjattiin 1992. Vasa IS on menestyvä Vaasalainen urheiluseura, joka on perustettu vuonna 1907. Viime vuonna 2013, olimme järjestämässä Kalevan kisoja Vaasassa, joissa tehtiin erittäin hienoja tuloksia. Vasa IS panostaa suuresti junioritoimintaan.

www.nicerun.fi

10.6.2014

Besökarna möts av ett mångsidigt område nära havet och med lång historia. Ett aktivt, tvåspråkigt Vasa ligger vid havet och en båtresa till Umeå går smidigt. I centrum finns torget och saluhallen omringat av många andra butiker och tjänster. I Vasa finns allt på gång- eller cykelavstånd. Vasa växer till sig starkt inom energi-industrin i norden och även globalt. Kunskap och färdigheter finns. Kulturen frodas och historien kan upplevas t.ex. vid Meteorian, som förevisar hur en meteor slog ner för ungefär 520 miljoner år sedan i byn Sundom. Vasaregionen är också med på Unescos världsarvslista i och med landhöjningen och De Geer-moränerna är en upplevelse i sig själv. Området finns på andra sidan Finlands längsta bro i Replot. NICERUN OCH VASA IDROTTSSÄLLSKAP Nicerun har arrangerats i Vasa sedan år 2006 av Vasa Idrottssällskaps aktiva talkogäng. Med finns även många av föreningens unga medlemmar. Evenemanget har ägt rum i Vasas fina parker runt Sandvikens Villa och strandområdet där intill. Sandvikens Villa ägs av Vasa stad. Den byggdes på 1850-talet och nedre våningen grundrenoverades 1992. Vasa IS är en framgångsrik idrottsförening i Vasa, som grundades år 1907. Förra året, 2013, var vi med och arrangerade Kaleva Spelen i Vasa. Många fina resultat uppnåddes under spelen. Vasa IS satsar mycket på juniorverkksamheten.

15


Aloe Vera – luonnollinen ravintolisä Aloe vera on mehikasvi, joka viihtyy eteläisillä leveysasteilla. Foreverilla on pitkä kokemus tuoreen Aloe veran käsittelemisestä ja jalostamisesta. Maailman suurimpana Aloe veran tuottajana Forever pyrkii luonnollisesti suojelemaan toiminnassaan ympäristöä. Sen vuoksi Foreverin Aloe vera on ekologisesti viljelty. Puhdas, tuorepuristettu geeli kerätään astioihin ja kuorien jäänteet poistetaan. Sen jälkeen geeli käsitellään patentoidun stabilointiprosessin avulla. Lehtien ja kuorien jäänteet kompostoidaan, jolloin niistä tulee jälleen osa luonnon kiertokulkua.

FITNESS Kaikkia meitä yhdistää halu voida hyvin sekä näyttää terveeltä ja hyvinvoivalta. Terveystrendit voimistuu maailmalla jatkuvasti ja terveysala on kovassa kasvussa. Foreverin tuotteiden avulla omaa hyvinvointia on helppo edistää, sillä tuotevalikoimassa on runsaasti sekä sisäistä että ulkoista hyvinvointia edistäviä tuotteita. Mm. aktiiviliikkujalle vauhtia herkullisesta Forever Ultra Shakesta, kunnon treeniin Argi+ ja jälkihoitoon lihaksille rentouttava Heat Lotion. Kokeile ihmeessä!

WELLNESS Intialainen viisaus nimittää suolistoa toisiksi aivoiksi, joten on tärkeää, että suolisto voi mahdollisimman hyvin. Jo vastustuskyvyn immuunipuolustuksesta 70% sijaitsee suoliston alueella, joten ei ole ihan yhdentekevää millaisia pöpöjä suolistossamme asustaa. Aloe vera koostuu suurimmaksi osaksi vedestä, mutta se myös sisältää paljon erilaisia kasvikemikaaleja. Nämä kemikaalit työskentelevät yhdessä ravintoaineiden kanssa vatsassa ja suolistossa. Päivittäisannos Aloe veraa pitää vatsan limakalvot kunnossa, säilyttää hyvien ja huonojen bakteerien välisen painon, edistää ruoasta saatavien ravintoaineiden imeytymistä ja ehkäisee liian happaman ympäristön muodostumista vatsaan. Juo sitä ja huomaa ero! Juotavaa Aloe Veraa löytyy kolme hyvää makua: Gel, Berry ja Bits´n Peaches. Mikä on sinun suosikkisi?

www.myaloevera.fi/saara

16

BEAUTY Aloe veran ihonhoidolliset vaikutukset on tunnettu jo pitkään. Jo Egyptin kuningattaret Nefertiti ja Kleopatra arvostivat Aloe veran kosmeettisia ominaisuuksia kauneudenhoidossaan. Foreverin Sonya Skin Care Collection on kehittynyt, Aloe veraan pohjautuva ylellinen ihonhoitosarja, joka hoitaa ihoasi ja auttaa sitä säilyttämään hehkunsa ja raikkaan ilmeensä. Sonyan lisäksi löydät runsaan valikoiman ihania tuotteita jokapäiväiseen kauneudenhoitoon. Kaipaatko päivitystä meikkipussiisi? Upean meikin loihdit kasvoillesi flawless by Sonya -meikeillä. Kaikki tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille. Foreverin tuotteita on riskitöntä kokeilla. Mikäli et pidä siitä, niin saat rahasi takaisin. Tuotteita et saa kaupasta, voit tilata niitä jälleenmyyjiltä tai ryhtyä itsekin jälleenmyyjäksi, jos olet kiinnostunut hyvinvoinnista ja kauneudesta. Tuotevalikoimassa on yli 150 tuotetta, joista löytyy varmasti suosikit koko perheelle. Kokeile ja ihastu! Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä, niin kerron mielelläni lisää

Itsenäinen Forever-jälleenmyyjä Saara Isoaho, puh. 050 420 0561 isoaho.saara@gmail.com, www.myaloevera.fi/saara, www.foreverliving.fi

info@nicerun.fi


SEINÄJOKI Uimahalliurheilutalon ympäristö

Seinäjoen Voimistelijat

11.6.2014

– liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille! Seinäjoen Voimistelijat on vuonna 1927 perustettu ikinuori seura, joka on Suomen Voimisteluliiton jäsen. Seuramme tavoitteena on tuoda jäsenillemme iloa ja elämyksiä liikunnan kautta, sekä tuottaa positiivisia yhdessä tekemisen tunteita kaiken ikäisille. Mielestämme liikunnan tarkoituksena on edistää väestön hyvinvointia ja terveyttä, sekä tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä. Meillä on ryhmiä sekä harraste- että valmennustasoilla. Harrastepuolen tarjonnasta löytyy lapsille, nuorille ja aikuisille erilaisia ryhmiä. Lisäksi aikuiset voivat tulla jumppaan yhdessä taaperon kanssa. Valmennuspuolella aloitetaan jumppakoulusta, minkä jälkeen mahdollisuus on jatkaa joukkuevoimistelun tai kilpa-aerobickin puolelle. Tunnit pidetään koulujen saleissa ympäri Seinäjokea. Meidän yhtenä painopistealueena on ohjaajien ja valmentajien koulutus. Haluamme ylläpitää heidän osaamista ja motivaatiota, tehdä työtä jäsentemme hyvinvoinnin eteen. Seuramme on ollut aktiivinen joukkuevoimistelun ja aerobic-kisojen järjestäjä. Lisäksi meidän kevät- ja joulunäytökset ovat olleet suosittuja. Yksi lisä tapahtumien joukkoon saatiin Nice Runista. Olemme järjestämässä Nice Run -tapahtumaa Seinäjoella nyt jo viidennen kerran. Kun meihin otettiin yhteyttä Forssan Salaman puolelta viisi vuotta sitten ja kysyttiin halukkuutta kuulla enemmän tästä tapahtumasta. Emme epäröineet het-

www.nicerun.fi

keäkään, vaan jo ensivaikutelma tapahtumasta sai meidät heti innostumaan. Päätöstä lähteä kokeilemaan tapahtuman järjestämisestä ei ole tarvinnut katua. Osallistujamäärä on kasvanut vuosi vuodelta ja olemme saaneet olla tyytyväisiä siihen, että olemme saaneet ison määrän pohjalaisia, energisiä naisia liikkumaan yhden illan aikana. Seinäjoella olemme saaneet järjestää tapahtuman joka vuosi keskellä kaupunkia Uimahalli-urheilutalon ympäristössä. Nice Run on ulkoilma tapahtuma ja sää aiheuttaa aina välillä ylimääräistä stressiä niin järjestäjille kuin osallistujille. Olemme Seinäjoella saaneet kiertää reitin niin helteessä kuin ukkossateessakin, mutta tämä ei ole haitannut fiilistä eikä tunnelmaa. Nice Run -tapahtuman järjestelyistä on vastannut johtokunnan lisäksi, harrastajia ja heidän innokkaita vanhempiaan. Tytöt ovat esim. olleet valmistamassa osallistujien eväspusseja etukäteen ja jakamassa vettä reitin varrella. Lisäksi Nice Run -tapahtuman lavalla ovat esiintyneet meidän joukkuevoimistelun, aerobicin ja aikuisten ryhmiä, tuoden tapahtumassa seuran tarjontaa esiin. Tämän kesän Nice Run -tapahtuma on Seinäjoelle 11.6. ja ilmoittautuminen on jo alkanut. Toivotaan, että viime vuoden osallistujamäärä 1844 lyödään ja pohjalaiset naiset lähtevät jälleen isolla joukolla liikkumaan. Sanotaan, että pohojalaasis naisiis asuu viisaus, mutta kyllä niis asuu kans sisukkuus.

17


ENJOY THE

HARD HA RD WO WORK

Craft PR Femme Singlet W Craft Run Fast shorts 2 in 1 W Craft Femme-sarjan tekninen juoksutoppi pidemmällä helmalla. Pehmeä, tehokkaasti kosteutta siirtävä materiaali. 2in1 juoksushortseissa integroitu Ätness-trikoohousu väljän shortsin alla sekä joustava vyötärö kiristysmahdollisuudella. Singletissä värit: harmaa, anilliini ja valkoinen. Shorteissa värit: harmaa, valkoinen. Singlet svh. 39,00 € Shortsit svh. 52,00 €

Myynti:

Hyvin varustellut urheiluliikkeet ja -osastot kautta maan. Katso lähin jälleenmyyjä ja tarkemmat tiedot netistä:

craftÄnland.Ä Maahantuonti:

puh. 09 859 591 / info@sultrade.Ä / www.sultrade.Ä

info@nicerun.fi SUOMEN OLYMPIAJOUKKUEEN VIRALLINEN VAATETTAJA


NAANTALI NÅDENDAL 12.6.2014

Nice Run Naantalissa Nice Run -reitin valinta on tuottanut suurta pään vaivaa työryhmälle. Haluttiin, että reitti kulkisi tuolta ja tuolta ja vielä tuonnekin pitäisi päästä. Yksi asia oli kuitenkin heti alusta asti varma: reitti viedään mahdollisimman lähelle merta. Me, jotka asumme Naantalissa, emme aina muista, kuinka ainutlaatuinen kaupunki Naantali on. Peilityyni meri, auringonlasku, jylhät Kuparivuoren kalliot, satakielet Kailon saaressa ja valoisat kesäyöt ovat ihan parasta Naantalia.

NICE RUNIN JÄRJESTELYISTÄ NAANTALISSA VASTAA VG-62 VG-62 ry pähkinänkuoressa: perustettu 1.2.1962 kotipaikka Naantali pienen kaupungin suuri seura: jäseniä noin 1100, joista alle 18-vuotiaita noin 800 lajivalikoima: jalkapallo, jääkiekko, lentopallo, pesäpallo, ringette ja taitoluistelu Nuori Suomi –sinetti myönnetty neljälle lajille (jalkapallo, jääkiekko, ringette ja taitoluistelu) ja 50v-juhlasinetti vuonna 2012.

www.naantalinmatkailu.fi, kuvaaja Arto Takala

Meri, Vanhakaupunki, tasavallan presidentin kesäasunto, Muumimaailma, Naantalin kylpylä, Kultaranta Resort… Kaikki isoja, vaikuttavia asioita upeassa Naantalissa. Aurinkokaupunki ja kesäkaupunki. Totta. Jos talvella kävelet Naantalin Vanhassakaupungissa, niin et välttämättä kovin moneen ihmiseen törmää, mutta jos aurinkoisena kesäpäivänä kuljet kaupungilla, niin Vanhakaupunki kuhisee elämää. Naantali (ruotsiksi Nådendal) on noin 19000 asukkaan kaupunki Varsinais-Suomessa. Naantalin kupeessa ovat Turku ja Raisio. Naantali on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista. Viime vuonna juhlittiin kaupungin 570-vuotissynttäreitä. Kuntaliitoksessa Naantaliin liittyivät Merimasku, Rymättylä, Velkua, Livonsaari ja Lempisaari. Kaupungin maa- ja vesipinta-aloja verrattaessa vesistöä löytyy ripauksen verran enemmän. Kaupunkiin kuuluu myös noin 1000 saarta.

www.nicerun.fi

19


Juoksutapahtuma houkutteli paikalle melkein 1500 harrastajaa

Nice Run jatkuu Kalajoella Hiekkasärkkien dyyneiltä startannut ensimmäinen Nice Run -juoksutapahtuma houkutteli paikalle melkein 1500 juoksun harrastajaa. Muun muassa Seinäjoella, Pietarsaaressa, Hämeenlinnassa ja Espoossa järjestetty tapahtumaketju päättyi viime kesän osalta Kalajoelle, jossa kutsu oli kuultu jo keväällä. Yhä useampi juoksuporukka tunnusti, että päätös osallistumisesta tehtiin heti ensimainosten perusteella sekä sen, että juuri tällaiselle yhteiselle urheilutapahtumalle oli valtava tilaus. LEPARDIT PIUKEINE SÄÄRINEEN Juoksijajoukon seasta löytyi vaikka mitä. Yksi jännittävimmistä kohtaamisista oli villin viidakon piilossa, suorastaan unohdetun kaupungin marmoripaasien keskellä treenanneet Lepardit, jotka olivat treenanneet sääret piukeiksi ja lihakset tiukiksi. Hampaat ja kynnet oli teroitettu. Afrokampauksen alta oli kuultavissa hieman murtavaa suomea muistuttavaa kieltä. Aivan kuin joku olisi sanonut Ylivieska ja toinen apteekki. SOIJAA PUKKAA JO ETUKÄTEEN Kuuden tähden naisen ystäväporukka kokoontuu vähintäänkin 5–6 kertaa tekemään kulinaristisia nautintoja yhdessä teemamaiden malliin ja kaloreita sitten sulatetaan Nice Run -tapahtuman myötä. - Soijaa pukkaa, sii-

nä iässä ollaan. Hikipanta pitää olla, sillä se pitää makua hyvin. Alueekseen he tunnustivat Ylivieskan-Alavieskan ja Sievin ihmeellisen Bermudan kolmion. KALAJOKI ON LIIKKUVAN IHMISEN PARATIISI Ennen lähtölaukausta lavalle laskettiin tervehdyksensä tuomaan kustannustoimenjohtaja Alpo Ohtamaa, joka kertasi juoksutapahtuman alkua. - Noin vuosi sitten sanoin Yppärin Aulikselle, että kuinka saatais matkaliikuntatapahtuma Kalajoelle. Muutama viikko siitä Nice Runilta tuli viesti, että löytyiskö tapahtumalle järjestäjä. Nopeasti löysimme yhteisymmärryksen, Alpo Ohtamaa muistelee. - Tänään Kalajoki näyttää parhaat puolensa, ja osoittaa siten, että tämä tapahtuma todella kuuluu tänne. Eilen kävin koejuoksemassa reitin. Elävänä tultiin perille. Osallistujamäärästä toisen pääjärjestäjän ominaisuudessa Alpo Ohtamaa oli erittäin tyytyväinen. - Näyttää todella hyvältä, vaikka naiset ovat aina ihania! Kun on tällainen määrä ensimmäisellä kerralla, parannetaan juoksua kohti ensi kesää, jos silloin saataisiin mukaan jo kolme tuhatta juoksijaa, hän toivoi ja summasi: - Päivä osoitti että Kalajoki on liikkuvan ihmisen paratiisi. Tapahtuman paikallisina pääjärjestäjinä toimivat Keski-Pohjanmaan Kirjapaino sekä ravintola Dyyni. Johanna Hietala/KALAJOKI (KP) • Kuvat Pekka Selonen/KP

Lepardit olivat joko saalistaneet lisää lepardeja, ottaneet mukaansa suunnistusköyden tai auttaneet sisartaan liian kuumassa ilmastossa. Yhtä kaikki, perille tultiin.

Jokainen tunnusti väriään, tyyliään tai taitoaan. Nice Runin osallistujat eivät todellakaan olleet harmaata massaa. Helmat heiluivat, työporukat pitivät yhtä.

20

info@nicerun.fi


KALAJOKI Kalajoen Hiekkasärkät

23.8.2014

Merellinen lenkki

upeissa dyynimaisemissa!. Naisten liikuntajuhlaa Kalajoella! Kalajoen hiekat kutsuvat jälleen naisia ympäri maan! Iloisten naisten iloinen liikuntajuhla Kalajoki Nice Run järjestetään Kalajoen Hiekkasärkillä 23. elokuuta 2014. Luvassa on tälläkin kertaa liikuntaa, yhdessäoloa ja piknik-tunnelmaa ainutlaatuisilla pohjoisen hiekkarannoilla. Reitin varrella nautitaan merellisten maisemien lisäksi kaunista kangasmetsästä, hiekkadyyneistä, kesän 2014 loma-asuntomessujen upeista kohteista sekä tietenkin auringosta.

Kalajoki Nice Run –tapahtuman järjestelyistä vastaavat: Keskipohjanmaa-lehti, Ravintola Dyyni sekä KP24.fi –uutispalvelu. Yhteistyössä mukana JHT Kalajoki.

Kukapa tietää, vaikka illalla vähän tanssitaankin…

www.nicerun.fi

21


Nice Run info Ilmoittaudu kotisivujemme kautta osoitteessa www.nicerun.fi. Voit ilmoittautua yksin tai kuuden hengen ryhmänä. Kaikille kuuden naisen ryhmille tarjoamme runsaan, terveellisen ja maukkaan piknikin* maaliin tulon jälkeen. Yksin mukana oleville katamme buffet pöydän maalialueelle. Numerolaput ja paikkakuntakohtainen osallistujatiedote valmiina osallistujille noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa (paketit on noudettavissa paikallisesta urheilukaupasta, mutta aikataulua ilmoitetaan paikkakuntakohtaisesti). Ilmoittautuminen on sitova kun olet maksanut osanottomaksun. Maksattehan osallistumismaksun yhdessä erässä käyttäen aina viitenumeroa. Näin vältämme epäselvyydet. Osallistumismaksua ei palauteta. Voit maksaa ilmoittautumisen verkkopankin kautta, Smartum liikunta/kulttuuriseteleillä tai Sporttipassilla. • 28.3. mennessä 120€/ryhmä (yksilöilmoittautuminen 27€) Kalajoki 20.6. mennessä • 9.5. mennessä 150€/ryhmä (yksilöilmoittautuminen 30€) Kalajoki 18.7. mennessä • 10.5. alkaen ilmoittautumiset suoraan paikalliselle seuralle 174€/ryhmä (yksilöilmoittautuminen 33€) Kalajoen viimeinen online-ilmoittautumispäivä on 21.8. Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen/laskun sähköpostiisi. * Suuren osallistujamäärän vuoksi emme valitettavasti voi huomioida eritysruokavalioita.

Aikataulu 17.00 17.30 18.30 19 –>

Ohjelma alkaa SCANDINAVIAN HUNKS SHOW LÄHTÖ (juoksijat eturiviin ja kävelijät takariviin) Piknik nurmella ja arvonta

Aikataulu Kalajoella 23.8. 14.00 14.30 15.30 16 –>

Ohjelma alkaa SCANDINAVIAN HUNKS SHOW LÄHTÖ (juoksijat eturiviin ja kävelijät takariviin) Piknik ja arvonta

Järjestävät seurat FORSSA 2.6. Forssan Salama ry Jouko Lehtonen 0500 498 480 forssa@nicerun.fi

HÄMEENLINNA 3.6. Hämeenlinnan Hiihtoseura ry Silja Nasi 040 485 4784 hameenlinna@nicerun.fi

LAHTI 4.6. Lahden Naisvoimistelijat ry Kaija Marttila-Lehto 044 033 1920 lahti@nicerun.fi

ESPOO 5.6. ESBO Esbo IF, Espoon Tapiot ja Leppävaaran Sisu Pauliina Honkanen 050 356 4970 espoo@nicerun.fi

.6. PIETARSAARI 9.6. JAKOBSTAD IF Drott Hans Byggmästar 044 720 6351 pietarsaari@nicerun.fi

VAASA 10.6. VASA Vasa Idrottssällskap r.f. (Vasa IS) Jukka Lehto 050 403 8586 vaasa@nicerun.fi

SEINÄJOKI 11.6. Seinäjoen Voimistelijat ry Maire Tolmunen Toimisto (06) 414 1231 seinajoki@nicerun.fi

NAANTALI 12.6. NÅDENDAL VG-62 ry Marja Kytönen 040 723 8123 naantali@nicerun.fi

KALAJOKI 23.8. JHT-juniorit Irina Hannula 040 968 6772 kalajoki@nicerun.fi

22

iinfo@nic info@nicerun.fi cerun.fi


TILAA ilmainen MENAISET SPORT -NÄYTENUMERO!

Tilaa oma näytenumerosi osoitteesta www.menaiset.fi/ w sportn sportnumero Tarjou Tarjoustunnus 27039 054 270

UUTTA VIRTAA KOKO KEHOLLE!

Nice Run  
Nice Run  
Advertisement