Xtra Makelaardij 106

Page 1

WWW.XTRAMAKELAARDIJ.NL Mei 2023 - #106

UITGELICHT

MICHIEL DE RUYTERSTRAAT 19 HELLEVOETSLUIS

Gelegen op één van de mooiste plekjes in Den Bonsen Hoek! Met alleen bestemmingsverkeer voor de deur en grenzend aan het water/park. Zo zijn ze er niet veel!

Deze goed onderhouden 2/1 kapwoning heeW een mooie PVC vloer met vloerverwarming, op maat gemaakte shuZers, een sfeervolle gashaard, moderne & complete keuken en een schuifpui naar de zonnige achtertuin. Verder ook nog een schiZerend toilet en royale badkamer. De voormalige garage is omgebouwd tot slaapkamer en is door de aparte/eigen deur naar buiten ook ideaal geschikt voor werken aan huis!

In de zonnige achtertuin, op het zuidoosten gelegen, met vrij uitzicht is het heerlijk vertoeven op 1 van de terrassen welke verdeeld zijn over verschillende niveaus.

- Slaapkamer/ werkkamer op de begane grond.

- Moderne complete keuken.

- Achtertuin op het zuidoosten met vrij uitzicht.

- Aan rus>ge straat in kindvriendelijke woonwijk.

Kijk op www.michielderuyterstraat19.nl voor alle informatie!

Bel voor een afspraak: 0181-323793
vraagprijs € 469.500,- k.k.

Colofon

WOONNIEUWS is een initiatief van Xtra Makelaardij en verschijnt maandelijks.

Aan de inhoud van WOONNIEUWS kunnen geen rechten worden ontleend. De onroerend goed advertenties zijn uitsluitend bedoeld als uitnodiging voor een bezichtiging van het betreffende object.

Productie:

Makelaars.media

T.: 024-3732585

E.: info@makelaars.media www.makelaars.media

Beste lezer,

Xtra Makelaardij

Rijksstraatweg 29

3222 KA HELLEVOETSLUIS

T.: 0181 - 32 37 93

E.: info@xtramakelaardij.nl

xtramakelaardij xtramakelaardij xtramakelaardij

xtramakelaardij.nl

Begin april verwelkomden 13.500 woningeigenaren in heel Nederland

66.000 consumenten tijdens de NVM Open Huizen Dag. Het aantal deelnemende woningeigenaren was ruim 20% hoger dan tijdens de laatste NVM Open Huizen Dag van 1 oktober 2022 (11.000 deelnemers).

Eén van de redenen waarom de Open Huizen Dag meer bezoekers trok, zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat dit tweejaarlijkse event zonder beperkende maatregelen kon worden georganiseerd. Tegelijkertijd bleek uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster, dat in de maand februari de prijzen van de koopwoningen voor het eerst sinds april 2014 lager waren dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bestaande koopwoningen waren gemiddeld 0,8 procent goedkoper dan in februari 2022. Het Kadaster maakte bekend dat het in februari 11.858 woningtransacties registreerde. Dat is 15,5 procent minder dan een jaar eerder.

Dit lijkt wellicht een kentering in de woningmarkt aan te kondigen, maar het structurele tekort aan woningen, de stijgende kosten van bouwmaterialen en de stikstofcrisis maken dat het gedrag van de woningmarkt zich minder goed laat voorspellen dan in het verleden. Dat maakt dat de zoektocht naar de woning van je dromen een uitdaging blijft. Wij gaan graag met jou die uitdaging aan. Kom gerust eens langs voor een kennismakingsgesprek. De koffie staat klaar!

Grote beslissingen neemt u met advies van uw notaris.

Het kopen van een huis is een leuke stap. Ook een spannende, of het nou je eerste huis is of bij wijze van spreken je vierde,er komt altijd veel bij kijken en er is behoorlijk wat geld mee gemoeid. Een goed moment om dus om ook andere zaken waar je doorgaans niet zo vaak bij stilstaat, onder de loep te nemen. Zeker wanneer je samen in het huis gaat wonen, of je nou getrouwd bent of niet. Want wat gebeurt er als je besluit niet langer samen verder te gaan, of een van beiden komt te overlijden. Laat je in zo’n situatie niet verrassen door onverwachte juridische, financiële en fiscale gevolgen. Bespreek in ieder geval met elkaar wat je in een dergelijk geval van elkaar verwacht en tref een goede regeling. Laat je daarover deskundig adviseren en leg het schriftelijk vast.

bezoekadres

Raadhuislaan 45a

3201 EM Spijkenisse

postadres

Postbus 803

3200 AT Spijkenisse

T 0181 627 027

F 0181 627 044

E info@ouwerkerknotariaat.nl

I www.ouwerkerknotariaat.nl

Wanneer je een huis koopt, kom je altijd een keer bij de notaris op kantoor. Voor de juridische levering van het huis en het vestigen van de hypotheek is namelijk een notariële akte nodig. En daarbij zit je meteen aan tafel bij een specialist op het gebied van familierecht en erfrecht, maak er gebruik van.

Welke regeling voor jullie het beste is, hangt helemaal af van je situatie en wensen. Bij de notaris kun je goed advies op maat krijgen,

over je testament, huwelijksvoorwaarden, het opstellen van een samenlevingscontract en het maken van een levenstestament. Door met elkaar goede afspraken te maken en die te laten vastleggen door een onpartijdige en deskundige jurist kun je veel problemen in de toekomst voorkomen.

Ook over andere zaken die soms bij het kopen van een huis spelen kun je bij de notaris terecht voor advies en voor het laten vastleggen van de gemaakte afspraken. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een geldleningsovereenkomst wanneer je geld leent van familie om het huis te kunnen kopen. Of wanneer je een schenking krijgt om dat te doen. Er gelden momenteel bijzondere vrijstellingen voor schenkbelasting wanneer de schenking gebruikt wordt om een huis te kopen of een hypotheek af te lossen. Met een goed advies kun je optimaal gebruik maken van deze vrijstelling.

Kijk op www.ouwerkerknotariaat.nl voor meer tips, het aanvragen van een offerte of het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek.

Hypotheekvormen bij aankoop eerste woning

Altijd spannend, de aanschaf van je 1e woning! Je bent je druk bezig met het zoeken naar je ideale eerste eigen woning: je let op het aantal kamers, de ligging, de faciliteiten in de buurt, etc. Waar je wellicht minder in geïnteresseerd bent zijn de belasting- en hypotheekregels. Ons makelaarskantoor zet het graag even simpel voor je op een rijtje.

Als basis geldt: de gehele lening moet binnen dertig jaar afgelost worden om recht te hebben op hypotheekrenteaftrek. Hierdoor kun je als starter nog maar kiezen tussen twee hypotheekvormen: een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek.

Annuïteitenhypotheek

Je betaalt elke maand hetzelfde bruto bedrag aan aflossing en hypotheekrente aan de hypotheekverstrekker. Aan het begin van de looptijd bestaat de annuïteit voor het grootste deel uit rente, die fiscaal aftrekbaar is. Hierdoor profiteer je bij aanvang van de looptijd maximaal van de hypotheekrenteaftrek. Gedurende de looptijd verandert echter de verhouding tussen hypotheekrente en aflossing: de aflossing neemt een steeds groter deel in van de annuïteit en de rente daarmee juist een steeds kleiner deel. Omdat dit aflossings-

deel niet fiscaal aftrekbaar is, worden je netto maandlasten steeds hoger.

Lineaire hypotheek

Met een lineaire hypotheek los je maandelijks je hypotheekschuld af. Deze aflossing is elke maand hetzelfde. Daarnaast betaal je fiscaal aftrekbare hypotheekrente over de schuld die overblijft. Omdat je schuld elke maand een stukje kleiner wordt, betaal je steeds minder hypotheekrente. Je hypotheeklasten worden dus zowel bruto als netto elke maand iets lager.

Voordeligste optie

Veel starters kiezen voor een annuïteitenhypotheek, omdat hierbij je maandlasten bij aanvang van de hypotheek veel lager zijn dan bij een lineaire hypotheek. Dat de netto maandlasten zullen stijgen, is geen probleem

als jij verwacht dat je meer gaat verdienen. Over de gehele looptijd betaal je altijd minder voor een lineaire hypotheek dan voor een annuïteitenhypotheek.

Kans op restschuld

De lineaire hypotheek heeft als extra voordeel dat je relatief snel aflost. Wanneer jij je huis verkoopt heb je daardoor minder kans op restschuld. Daar staat tegenover dat je van een annuïtaire hypotheek ook een lineaire constructie kunt maken. Je mag bij de meeste banken namelijk per jaar 10% en soms wel 20% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag extra aflossen, zonder dat je boeterente moet betalen. Op deze manier ben je niet verplicht tot die hoge maandlasten bij aanvang, maar kun je er wel voor kiezen het risico op restschuld binnen de perken te houden.

WOONNIEUWS

• BOUWTECHNISCHE KEURINGEN VOOR WONINGEN EN BEDRIJFSGEBOUWEN

• N.H.G. KEURINGEN

• OPLEVERINGEN

• BOUWADVIEZEN

• BOUWBEGELEIDING

• BOUWEXPERTISE

• ENERGIELABEL

Telefoonnummer: (0181) 62 65 33

www.bouwtechnokeuring.nl info@bouwtechnokeuring.nl

BOUW TECHNO KEURING NEDERLAND
BOUWKUNDIGE INSPECTIES
Vanwege vele succesvolle verkopen van de afgelopen maanden, zijn we dringend op zoek naar nieuwe woningen!
0181
323 793 voor een vrijblijvende kennismaking en waardebepaling.
ENERGIE PRESTATIE ADVIES
Bel
-
NIEUWE WONINGEN

Appartement kopen? Waar op letten tijdens de zoektocht?

Het aandeel appartementen binnen het totale woningaanbod is de laatste jaren sterk gedaald (van 30 naar 17%). De vraag ernaar is dan ook zeer groot, maar let nog wel steeds goed op bij de aanschaf ervan. Immers, er komen andere zaken bij kijken dan bij aanschaf van een rijtjeshuis!

Het is als 1e belangrijk om te beseffen dat je bij het kopen van een appartement lid wordt van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Je bent medeverantwoordelijk voor de gedeelde ruimtes als je een deel van een gebouw koopt. Om te zorgen dat het hele appartementencomplex in goede staat blijft, is zo’n VvE verplicht. Elke bewoner moet dus lid worden.

Hoe werkt een VvE in het kort?

Een VvE maakt beslissingen over het onderhoud, het beheer en de financiële zaken. In een vergadering stemmen de leden over deze besluiten. En elk lid draagt bij aan gezamenlijke

kosten als onderhoud, energiekosten en verzekeringen. Een VvE legt vast hoe vergaderingen verlopen en hoeveel stemmen nodig zijn om besluiten te kunnen nemen (vaak bij meerderheid van 80%). De precieze regels zijn terug te vinden in het splitsingsreglement. Vraag dit document altijd op, pas dan krijg je een goed beeld van de gang van zaken.

Controleer de staat van onderhoud

Als je dan gaat bezichtigen moet je de staat van onderhoud controleren van jouw eigen appartement én van het complex. Je hebt als koper onderzoeksplicht, dus je moet goed kijken of je

gebreken kunt ontdekken. De verkoper heeft mededelingsplicht, dus stel gerust alle vragen die je hebt. Als je serieus overweegt om een bepaald appartement te kopen, kun je een bouwkundige keuring laten doen. Zo weet je zeker waar je aan toe bent.

Check het reservefonds

Een VvE stort geld in een reservefonds voor groot onderhoud. Door te sparen voorkom je dat je als eigenaar van een appartement onverwacht met hoge kosten te maken krijgt. Het is wettelijk verplicht om zo’n fonds te hebben. Toch is het verstandig om te controleren of deze echt bestaat en hoeveel geld erin zit. En check vervolgens het meerjaren onderhoudsplan.

Check openstaande schulden van vorige bewoner

Het is belangrijk om te controleren of de vorige bewoner van het appartement dat je wilt kopen wel alle servicekosten heeft betaald. Stel dat dit niet het geval is, dan is het mogelijk dat jij hiervoor moet opdraaien. Een notaris is verplicht om te checken of er nog openstaande servicekosten zijn.

7
WOONNIEUWS

EEN HUIS ALS ERFENIS –HOE NU VERDER?

Na het overlijden van een huiseigenaar gaat het huis over op de nabestaanden. De erfgenamen erven ook de schulden op het huis (hypotheek). Wat komt er op de nabestaanden af na het erven van een huis en hoeveel betalen ze aan belasting?

De nabestaanden zijn na het overlijden van de erflater gezamenlijk de eigenaar van het huis. Samen beslissen ze wat er met het huis gaat gebeuren. Het huis verkopen is een optie, maar een van de erfgenamen kan er ook voor kiezen om het huis op naam te zetten. In dat geval moeten de overige erfgenamen worden uitgekocht.

Wie erft het huis na overlijden van een huiseigenaar?

In de meeste gevallen zullen de partner en de kinderen van de overledene de erfgenamen zijn. Dit is wettelijk vastgelegd. In een testament kan worden afgeweken van het wettelijke erfrecht. Als partners gezamenlijk (elk voor 50%) eigenaar zijn, bestaat de erfenis uit de helft van de waarde van het huis en de helft van de hypotheek op het huis. In een voorbeeld leggen we uit hoe het zit.

Voorbeeld

Huwelijkspartners zijn ieder voor 50% eigenaar van een huis met een waarde van €400.000 met nog een hypotheek van

€100.000. Ze hebben twee kinderen. Eén van de partners overlijdt. De erfenis bestaat uit de helft van de waarde minus de helft van de schuld: €200.000 - €50.000 = €150.000. De drie erfgenamen erven ieder €50.000.

De huwelijkspartner of de geregistreerde partner krijgen de beschikking over de volledige nalatenschap

De langstlevende partner heeft in veel gevallen het recht om in het huis te blijven wonen. De andere erfgenamen kunnen bij de partner niet hun erfdeel opeisen. De echtgenoot of de geregistreerde partner heeft levenslang recht op de volledige nalatenschap. De kinderen krijgen dus een vordering op de langstlevende partner. Voor samenwoners gelden er andere regels. Zij hebben een testament nodig om het onderling goed te regelen.

De erfgenamen moeten de vaste lasten dragen

De erfgenamen moeten de vaste lasten blijven betalen na het overlijden van de

eigenaar van het huis. Het gaat om de hypotheeklasten, maar bijvoorbeeld ook om de energiekosten, de verzekeringen en de gemeentelijke belastingen. Als eigenaren staan de nabestaanden ook voor de onderhoudskosten en de kosten van reparaties aan het huis.

Over welke waarde betalen de erfgenamen belasting?

Voor de waardebepaling van het huis kan worden uitgegaan van de WOZ-waarde van het huis. De erfgenamen mogen kiezen welke WOZ-waarde ze nemen. Bij overlijden in 2022, kiezen de nabestaanden voor de WOZ-waarde van 2022 (met de waardebepaling van 1 januari 2021) of voor de WOZwaarde van 2023 (met de waardebepaling van 1 januari 2022). De WOZ-waarde van 2023 wordt begin 2023 bekendgemaakt.

Hoeveel belasting betalen nabestaanden over een geërfde woning?

Voor de erfbelasting wordt uitgegaan van de totale verkrijging. Het gaat dus niet alleen om de waarde van de woning, maar ook om de waarde van de rest van de erfenis. De heffing voor de partner en de kinderen van de overledene bedraagt 10% van de verkrijging tot €130.425. Over het meerdere bedraagt de heffing 20%. Voor de kinderen van de overledene geldt er een vrijstelling van €21.559 en voor de partner een vrijstelling van €680.645.

5
WOONNIEUWS

Hellevoetsluis

Nieuwe Zeedijk 1 K308

Villa

Woonoppervlakte: 105 m2

Perceeloppervlakte: 442 m2

Inhoud: 425 m3

Kamers: 5

Bouwjaar: 2002

Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Brielle

Kotter 20

Tussenwoning

Woonoppervlakte: 117 m2

Perceeloppervlakte: 133 m2

Inhoud: 460 m3

Kamers: 5

Bouwjaar: 1973

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Hellevoetsluis

Meidoornstraat 4

Hellevoetsluis

Kerkstraat 20

Appartement

Woonoppervlakte: 136 m2

Woonlaag: 2

Inhoud: 504 m3

Kamers: 4

Bouwjaar: 1850

Vraagprijs € 250.000,- k.k.

Hellevoetsluis - Spijkenisse - Brielle

Spijkenisse

Abrikozengaard 11

Tussenwoning

Woonoppervlakte: 112 m2

Perceeloppervlakte: 101 m2

Inhoud: 386 m3

Kamers: 5

Bouwjaar: 1974

Vraagprijs € 219.000,- k.k.

Hellevoetsluis

Clausstraat 40

Appartement

Woonoppervlakte: 106 m2

Woonlaag: 1

Inhoud: 343 m3

Kamers: 3

Bouwjaar: 2010

Vraagprijs € 393.000,- k.k.

Tussenwoning

Woonoppervlakte: 151 m2

Perceeloppervlakte: 213 m2

Inhoud: 570 m3

Kamers: 5

Bouwjaar: 1981

Vraagprijs € 329.500,- k.k.

9 WOONNIEUWS

Kerkweg 9 - Zuidland - 0181-451203

www.vannoortzuidland.nl

nuookmet onlineshop

Al meer dan 60 jaar zijn wij hét vertrouwde adres op gebied van keukens - badkamers - bouwmaterialen.

In de loop der tijd hebben we een showroom opgebouwd van meer dan 1000 m². Hierin ziet u een groot assortiment aan keukens, badkamers, wand- en vloertegels.

Ook onze bouwmaterialenafdeling is in de loop der jaren flink uitgebreid met alles op het gebied van doe-het-zelf artikelen, hout, tuinartikelen, verf en behang, radiatoren, inloop- en schuifdeurkasten.

Daarnaast hebben we sinds kort een aparte “Outlet” met daarin vele koopjes.

Komt u gerust eens bij ons kijken en laat u verrassen door het grote assortiment.

Hellevoetsluis - Rozenburg

Hellevoetsluis

Michiel de Ruyterstraat 19

2-onder-1-kapwoning

Woonoppervlakte: 132 m2

Perceeloppervlakte: 237 m2

Inhoud: 499 m3

Kamers: 4

Bouwjaar: 1989

Vraagprijs € 469.500,- k.k.

Hellevoetsluis

Rondostraat 69

Tussenwoning

Woonoppervlakte: 133 m2

Perceeloppervlakte: 127 m2

Inhoud: 441 m3

Kamers: 5

Bouwjaar: 1998

Vraagprijs € 409.000,- k.k.

Rozenburg

Iependaal 3

Appartement

Woonoppervlakte: 160 m2

Woonlaag: 3

Inhoud: 520 m3

Kamers: 6

Bouwjaar: 2007

Koopsom € 290.000,- k.k.

Hellevoetsluis

Preludestraat 4

Hellevoetsluis

Sonatestraat 14

Eengezinswoning

Woonoppervlakte: 146 m2

Perceeloppervlakte: 286 m2

Inhoud: 584 m3

Kamers: 5

Bouwjaar: 2000

Vraagprijs € 559.000,- k.k.

Bungalow

Woonoppervlakte: 128 m2

Perceeloppervlakte: 800 m2

Inhoud: 583 m3

Kamers: 3

Bouwjaar: 2000

Vraagprijs € 649.000,- k.k.

11 WOONNIEUWS

Wat je moet weten vóór je een energiecontract afsluit

Heb je je droomhuis gevonden? Dan is het tijd om over zaken als energie na te denken. Met een nieuw energiecontractwiljenietvoorvervelendeverrassingenkomente staan. Hier 5 punten om rekening mee te houden voor je een contract afsluit, om er zeker van te zijn dat je goed zit.

1Ga voor een éénjarig contract

Energieleveranciers leggen je het liefst zo lang mogelijk vast. Contracten voor meerdere jaren kennen dan ook vaak lagere tarieven. Dat maar doen dan?

Wacht even: als je iets verder kijkt zie je dat éénjarige contracten op de lange termijn een stuk voordeliger uitpakken. Leveranciers houden namelijk nóg meer van nieuwe klanten dan van bestaande klanten. In een energievergelijker zie je daarom vaak hoge welkomstkortingen. Ieder jaar een nieuw energiecontract levert dan ook veel meer op dan een contract voor meerdere jaren.

2Dubbeltarief alleen handig als je ook echt ‘s nachts de was doet

Allereerst goed om te weten dat dubbeltarief alleen mogelijk is met een dubbele of slimme meter. Een dubbele meter heeft, zoals de naam al doet vermoeden, twee

aparte stroomdisplays. De een geeft het verbruik tussen 07.00 en (meestal) 23.00 uur aan, de ander het overige verbruik. Voor het gebruik ‘s nachts betaal je bij een dubbeltarief minder, maar voor het gebruik overdag juist wat meer dan normaal. Een dubbeltarief is dan ook alleen verstandig als je van plan bent ‘s nachts veel stroom te gebruiken.

3Groen is niet altijd écht groen

Er zijn in Nederland nog steeds veel contracten te krijgen met grijze energie, opgewekt uit niet hernieuwbare bronnen zoals steenkool. Als je groene energie afneemt, verwacht je natuurlijk dat dit uit bijvoorbeeld windmolens of zonnecellen komt, maar dat is niet altijd het geval. Leveranciers kunnen zogeheten groencertificaten kopen waarmee ze investeren ingroene initiatieven. De energie die je afneemt is dan gewoon grijs. Er zijn wel genoeg aanbieders

die écht groene energie leveren. Door te filteren tijdens het energie vergelijken zie je vaak heel snel welke aanbieders dat zijn. 4

Geef aan wanneer je gaat verhuizen

Bij een verhuizing is het van belang dat de energieleverancier ook weet dat het om een verhuizing gaat. Zij vertellen de netbeheerder dat er een nieuw energiecontract is aangevraagd voor de woning. Zo zit je tijdens het klussen niet zonder stroom. Vergeet vooral ook niet je energiecontract op je oude adres op te zeggen.

5

Maak altijd een vergelijking

Je kunt het contract natuurlijk direct bij de energieleverancier afsluiten, maar dan weet je nooit zeker of het niet ergens anders goedkoper kan. Op vergelijkingswebsites kun je alle leveranciers met elkaar vergelijken en zie je meteen welke het goedkoopst is. Deze websites hebben vaak betere aanbiedingen dan de leveranciers zelf en zorgen zelfs voor de volledige afhandeling van je aanvraag. Al het gedoe kun je dus eigenlijk uitbesteden.

12
WOONNIEUWS

Wij taxeren jouw woning snel en betrouwbaar!

Xander en Stephanie zijn beiden gecertificeerd taxateur en wij hebben een breed werkgebied om te taxeren, hierdoor zijn wij flexibel en kunnen wij snel een afspraak inplannen.

Voor de aankoop van een nieuwe woning heb je voor de hypotheek waarschijnlijk een NWWI gevalideerd taxatierapport nodig. Een taxatierapport kan ook nodig zijn voor oversluiting van een hypotheek, renteverlaging, bij echtscheiding of een nalatenschap. Xtra Makelaardij voert jouw taxatie snel en betrouwbaar uit.

INFO@XTRAMAKELAARDIJ

Bezichtigings-checklist

Adres:

Bouwjaar: Vraagprijs: Bijzonderheden:

Algemeen

Verwarming: cv-ketel gaskachel gevelkachel

Leeftijd cv-ketel:

Warm water: boiler elektra cv-combiketel gas anders:

Beglazing: dubbel enkel deels dubbel, t.w.:

Isolatie: goed matig slecht

Aantal elektragroepen:

Aantal aardlekschakelaars:

Hang- en sluitwerk: goed matig slecht

Kozijnen: aluminium kunststof hout

Onderhoud kozijnen: goed matig slecht

Onderhoud schilderwerk: goed matig slecht

Aanwezigheid stopcontacten: voldoende onvoldoende

Zijn er vochtplekken zichtbaar? ja nee

Zijn er scheuren zichtbaar? ja nee

Energielabel? ja nee

Labelklasse woning

Omgevingsgeluiden (trein/snelweg, uitgaansgelegenheden, school):

Monument ja nee

Kruipruimte aanwezig ja nee

Kruipruimte droog? ja nee

Staat van het dak goed matig slecht

Kamers

Noteer per kamer de volgende gegevens.

Afmeting:

Lichtinval: voldoende onvoldoende

Geschikt voor huidige meubels: ja nee

Algemene staat: goed matig slecht

Hoeveelheid kastruimte: goed matig slecht

Opmerkingen: Tuin

Afmeting voortuin:

Ligging voortuin:

Uitzicht voortuin:

Afmeting achtertuin:

Ligging achtertuin:

Uitzicht achtertuin:

Bijzonderheden: Overig

Balkon: ja nee

Schuur/berging/garage: nee ja, t.w.:

Eigen parkeerruimte: ja nee

Opmerkingen:

Omgeving

Straatbeeld: veilig onveilig

Voldoende winkels: ja nee

Voldoende groen: ja nee

Goede uitstraling: ja nee

Scholen in de buurt: ja nee

Kinderdagverblijf in de buurt: ja nee

Gezondheidscentra in de buurt: ja nee

Openbaar vervoer: voldoende matig

Opmerkingen:

14
a++ a+ a b c d e f g
WOONNIEUWS

Lentefair

13 en 14 mei

Vaste prik in het voorjaar is de Lentefair van Dagblad van het Noorden. Vaste stek is de Tuinen in Frederiksoord, beter bekend als één van de grootste boomgaarden van Europa en daarmee onbetwist dé voorjaarslocatie bij uitstek. dvhnlentefair.nl

woon agenda

Doornenburgse Kasteelfair

6 en 7 mei

Op 6 en 7 mei ben je van harte welkom op de Brocante Fair op de Voorburcht van Kasteel Doornenburg. Met het historische Kasteel op de achtergrond krijgt de brocante fair een sfeer die het op zijn zachtst gezegd wel heel bijzonder maakt. Tal van brocanteurs verrassen je met de mooiste schatten en vondsten uit vroegere tijden. heerenlandenevents.nl/doornenburg

Hof & Huis

18 t/m 21 mei

Het Vlaamse event Hof & Huis is het moment om het mooiste op het vlak van tuin, interieur, lifestyle te ontdekken en de leuke producten mee naar huis te nemen om zelf aan de slag te gaan in de keuken of op de barbecue. tuinbeurzen.be

Brocante Markt Klein Frankrijk

20 mei

Klein Frankrijk is een gezellige Franse Brocante Markt waar de kooplui en particulieren naast antiek ook hun zolderschatten, kleinmeubelen, vintage-artikelen en streekproducten kunnen aanbieden en alle snuisterijen die je op zo’n typische Franse markt kunt tegenkomen. Daarbij staan er diverse foodtrucks. brocantemarktkleinfrankrijk.nl

VERTEL
Op slag verliefd op een huis! Hoeveel kunnen we lenen? helpt! Rijksstraatweg 31, Hellevoetsluis Bel 018 128 31 66, 0800 1800 of ga naar vanbruggen.nl/hellevoetsluis WIJ HELPEN U GRAAG, MAAK EEN AFSPRAAK! Peter Heemskerk uw financieel adviseur
ME ...