Page 1

Carrièreweek 2011 31 oktober t/m 4 november


2

Carrièreweek 2011


Voorwoord wethouder Louwes Make a Move naar de Rotterdamse arbeidsmarkt

Bewegen, een beweging maken, of het roer gewoon helemaal omgooien. Dat laatste is eigenlijk wat je doet als je na je studie aan het werk gaat. Welke keuze moet je dan maken, wil je als ondernemer je eigen bedrijf beginnen,ga je het bedrijfsleven in of kies je voor een baan bij de overheid? En welke sector spreekt je dan het meeste aan? Heeft de Rotterdamse haven voor jou een bepaalde aantrekkingskracht? Of kies je bijvoorbeeld voor een baan in de zorg of juist de zakelijke dienstverlening? Sommigen weten al van jongs af aan wat zij willen worden. Voor anderen is het een ontdekkingstocht op zoek naar waar hun talenten en passies liggen. Om een weloverwogen keuze te maken is een goede oriëntatie op de arbeidsmarkt belangrijk. Ik vind het daarom heel goed dat de Carrièredagen worden georganiseerd. Ruim dertig potentiële werkgevers presenteren zich op laagdrempelige wijze aan de werknemers van morgen. Het is dé manier om te netwerken, sfeer te proeven, en wellicht een stage of meeloopdag te regelen. Want een succesvolle carrière begint bij een goede oriëntatie op de juiste opleiding of de juiste baan. En dat betekent ontdekken wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar voor jou de meeste kansen liggen op een leuke baan. Mijn tip om een goede keuze te maken: praat ook eens met een van de medewerkers, wat zijn de werkzaamheden, hoe is de cultuur op de werkvloer? Om zo te ontdekken of je bij de organisatie past. Natuurlijk is de concurrentie groot op de arbeidsmarkt, kijk maar eens om je heen in de collegezaal; allemaal talentvolle, ambitieuze studenten. Het is zeker belangrijk om je te onderscheiden, door je persoonlijkheid, relevante werkervaring, actief te zijn bij een vereniging of een leerzame stage in het buitenland. Tijdens je studie en nevenactiviteiten ontdek je talenten! Jullie weten als geen ander dat een actief studentenleven in Rotterdam meer dan mogelijk is. Grijp dus ook die kans, die ervaringen vormen je, en geven je een vliegende start in je carrière. Ik wens jullie allemaal veel plezier tijdens Make a Move, zet jezelf in beweging! Rotterdam heeft talent keihard nodig. Grijp je kans tijdens de Carrièredagen. Laat je informeren, maar vooral ook inspireren en maak werk van je talent! Korrie Louwes Wethouder arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie Carrièreweek 2011

3


Inhoudsopgave

4

Voorwoord wethouder Louwes

pagina 3

Inhoudsopgave

pagina 4

Introductie Make a Move

pagina 5

Make a Move traject

pagina 6

Overige events Make a Move

pagina 8

Dhr. Smits over de haven(dag)

pagina 10

Voorbereiding op de Carrièreweek

pagina 14

CV tips!

pagina 15

De Carriereweek

pagina 16

Bedrijfspresentaties

pagina 17

Workshops

pagina 18

Individuele gesprekken

pagina 19

Bedrijvenlunches en -diners

pagina 20

Activiteiten per bedrijf

pagina 21

Miniprofielen bedrijven

pagina 24

Inschrijfprocedure

pagina 40

Locatie

pagina 41

Colofon

pagina 43

Carrièreweek 2011


Introductie Make a Move Beste student, Tegenwoordig is het belangrijk om al vroeg in je studententijd bezig te zijn met je toekomst. Hierbij zijn een aantal factoren van belang, maar voornamelijk de sterke concurrentie op de arbeidsmarkt. Bedrijven hebben een ruime keus en stellen vaak eisen voor je afstudeercijfers, ervaringen in het buitenland en nevenactiviteiten. Deze eisen verschillen natuurlijk per bedrijf, net als jij andere eisen stelt aan je toekomstige werkgever. Maar hoe kom je er achter welk bedrijf precies bij jou past? En hoe weet jij wat dit bedrijf van haar toekomstige werknemers verwacht? Door deel te nemen aan de Make a Move Carrièreweek 2011 kom je hier snel achter! Van 31 oktober t/m 4 november biedt Make a Move jou de mogelijkheid om op formele en informele wijze kennis te maken met nationale en internationale topbedrijven. Maar wat minstens zo belangrijk is; jij biedt internationale topbedrijven de mogelijkheid om kennis met jou te maken, en ze te laten inzien dat jij toch echt een paar streepjes voor hebt ten opzichte van alle andere studenten. Uiteraard is de Carrièreweek ook een hele goede manier om je te oriënteren op de arbeidsmarkt in je eerste studiejaren. Dit jaar zal de Make a Move Carriereweek plaatsvinden in het Inntel Hotel gelegen aan de voet van de Erasmusbrug. Hier zullen naast de presentaties, workshops en individuele gesprekken ook volledig verzorgde lunches, diners en borrels plaatsvinden. Daarnaast organiseren wij op 4 & 5 oktober de sollicitatie & assessment training. Hier kun je jezelf optimaal voorbereiden voor je sollicitatiegesprekken en kijken wat je sterke, maar ook zwakke punten zijn. Dit is een echte aanrader voor mensen die op het punt staan om te solliciteren! Dus wil jij je toekomstige werknemer beter leren kennen? Wil jij een voorsprong nemen op je studiegenoten? Schrijf je dan nu in op www.makeamove.nl/rotterdam en kom naar de Carrièreweek in het Inntel Hotel. Mocht je vragen hebben, mail dan naar rotterdam@makeamove.nl of bel ons op 0104081790. Tot op de Make a Move Carrièreweek! Namens Make a Move Rotterdam, Bas Vermeulen

Carrièreweek 2011

5


Make a Move traject Wat kan Make a Move voor jou betekenen? Make a Move vormt voor studenten al ruim 40 jaar een brug tussen de collegebanken en de arbeidsmarkt. Met verschillende evenementen door het jaar heen probeert Make a Move studenten een vroegtijdige orientatie op de arbeidsmarkt en bedrijven te bieden. Dit doen wij door het aanbieden van een helder en doeltreffend traject dat bestaat uit drie in elkaar overlopende fases: zelfanalyse, oriëntatie en selectie. In welke fase van dit traject jij je ook bevindt, Make a Move is er altijd voor jou!

6

Fase 1: Zelfanalyse

Fase 2: Orientatie

Voordat je als student kan gaan beginnen met een oriëntatie op de arbeidsmarkt, is het belangrijk je eerst te orienteren op je eigen competenties. Op deze manier kun je ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen en kun je bepalen op welke gebieden je je nog verder kunt ontwikkelen. Daarnaast denk je na over waar jij graag zou willen werken en wat voor type bedrijf bij jou past. Voor eerste- en tweedejaars studenten organiseert Make a Move sinds 2006 “The Future is yours”. Dit evenement biedt studenten de kans hun eigen persoonlijke criteria op te stellen door het geven van verschillende trainingen.

Aan de hand van de zelfanalyse in fase 1, kun je je bewuster en daardoor specifieker oriënteren op toekomstige werkgevers. Make a Move organiseert verschillende evenementen om jou te begeleiden in deze fase. De workshops en bedrijfspresentaties tijdens de Carrièreweek geven bijvoorbeeld een goede mogelijkheid om je doelgericht te oriënteren. Daarnaast heeft Make a Move afgelopen jaar voor het eerst “Women at the Top” georganiseerd. Een evenement waarbij studentes de kans krijgen zich voor te bereiden op eventuele valkuilen op de arbeidsmarkt. Idealiter heb jij na de oriëntatiefase een selectie gemaakt van bedrijven waar jij graag zou willen werken.

Carrièreweek 2011


Make a Move traject

Make a Move team 2011 Boven vlnr. Kees Mackenbach, Andrew Nijssen, Coen de Keijzer Onder vlnr. Claudia Felix, Bas Vermeulen, Sabine Swaalf, Ruben van Oorschot

Fase 3: Selectie

Make THE Move

Tijdens de laatste fase, de selectiefase, heb jij inmiddels een helder beeld van welke bedrijven bij jou passen en waar jij ook graag voor zou willen werken. Make a Move organiseert voor studenten in deze fase de sollicitatie- en assessmenttrainingen zodat jij je kan voorbereiden op toekomstige sollicitaties. Daarnaast kun je tijdens de Carrièreweek in contact komen met bedrijven die jouw voorkeur hebben. Je zou je bijvoorbeeld kunnen aanmelden voor de bedrijvenlunches en -diners of voor de individuele gesprekken.

Stap 1: Bepaal in welke fase jij je op dit moment bevindt Stap 2: Lees het programmaboekje door en bepaal welke “Make a Move” activiteiten bij jou passen Stap 3: Ga naar de site of kom langs bij onze stand in het T-gebouw Stap 4: Schrijf je in!! (Ga naar blz. 40 voor de inschrijfprocedure)

Tip! Blader ook eens het profielboek van Make a Move door. Hierin staan de profielen van alle bedrijven waar Make a Move mee samenwerkt!

Carrièreweek 2011

7


Overige events Make a Move Wat doet Make a Move nog meer naast het organiseren van de jaarlijkse Carrièreweek? Naast de Carrièreweek die ieder jaar in november plaatsvindt, organiseert Make a Move andere activiteiten, die allen gericht zijn op het dichterbij elkaar brengen van studenten en bedrijven.

the omenatthe Top Afgelopen voorjaar vond de eerste editie van het evenement ‘Women at the Top’ plaats, speciaal bedoeld voor ambitieuze, vrouwelijke studenten die niet bang zijn het zogenaamde ‘glazen plafond’ te doorbreken. Het evenement, dat inhouse bij ROBECO plaatsvond, was een groot succes. Naast masterclasses gegeven door onder andere Ernst & Young en Aon, werden de studentes geïnspireerd door verhalen van verschillende vrouwen aan de top. Wist je dat?! - De eerste editie van ‘Women at the Top’ werd geopend door Pauline van der Meer Mohr, bestuursvoorzitter van de Erasmus Universiteit Rotterdam. - In 2006 schreven zich 19.121 vrouwen en 16.649 mannen in aan een van de Nederlandse Universiteiten. - Van deze instroom schrijft 10% van de vrouwen zich na 1 jaar weer uit en 12% van de mannen. - De trend is dat na 4 jaar ongeveer 33% van de mannen en 57% van de vrouwen een bachelor heeft behaald. - Bedrijven met vrouwen in de RvB en/of RvC leveren een 10% hoger bedrijfsresultaat en aandelen koers.

8

Carrièreweek 2011


Overige events Make a Move Future is Yours! In mei vond het evenement ‘Future is Yours!’ bij KPMG plaats. Dit evenement is in het leven geroepen voor eerste- en tweedejaars studenten, met als doel zichzelf beter te leren kennen en te weten te komen wat zij willen in de toekomst en hoe zij dit kunnen bereiken. Deze inzichten worden verkregen door verschillende trainingen en opdrachten in groepsverband.

Havendag Dit jaar organiseert Make a Move voor het eerst een ‘Havendag’. Deze dag is bedoeld om Rotterdamse studenten kennis te laten met een andere buurt dan Kralingen, namelijk de Rotterdamse haven. Gedurende deze dag zullen de deelnemende studenten op een boot door de haven rondgeleid worden en zullen zij verschillende bedrijven bezoeken. De Havendag zal op 3 november 2011 plaatsvinden en zal de afsluiter zijn van de Make a Move Carrièreweek. Wist je dat?! - De Rotterdamse haven zorgt voor ruim 90.000 arbeidsplaatsen aan directe werkgelegenheid. - Jaarlijks bedraagt de goederenoverslag in de Rotterdamse haven ruim 430 miljoen ton goederen. - De Rotterdamse haven is de grootste haven EU haven en is een van de grootste havens in de wereld. - In 2010 is de overslag binnen de Rotterdamse haven met 11,1% gestegen ten opzichte van het jaar 2009.

De Havendag is een activiteit binnen de Carrièreweek. Volg dus de inschrijfprocedure op blz. 40 en schrijf je in voor de Havendag activiteit.

Carrièreweek 2011

9


Dhr. Smits over de Haven(dag) Beste student, De Rotterdamse haven is een van de meest Nederlandse én meest internationale plaatsen om te werken. De haven is een van de kurken waarop de Nederlandse economie drijft, een gebied waar de grootste olie- en chemieconcerns en logistieke bedrijven van de wereld zitten naast oer-Hollandse MKB-bedrijven. De haven is goed voor een kleine 100.000 banen. Naast de traditionele beroepen zijn er tal van uitdagende functies in de techniek, in het management, op financieel vlak, in de handel en de ICT. Het opleidingsniveau van functies neemt steeds verder toe. Havenwerk wordt steeds meer hersenwerk en is over het algemeen goedbetaald. Ook bieden veel bedrijven hun medewerkers de kans om carrière te maken bij hun vestigingen elders in de wereld. Mijn verwachting is dat de haven zich de komende twintig jaar sterk ontwikkelt: mede door de ontwikkeling van Maasvlakte 2 wordt de logistieke functie van Rotterdam nog sterker, de energiesector breidt flink uit, en in de olie- en chemiesector komt een transitie naar de productie van hernieuwbare brandstoffen en chemicaliën op gang. Maar terwijl de overslag van goederen bijna verdubbelt moet de druk op de omgeving (geluid, stank, verkeersdrukte) naar beneden. Die opgave vraagt om slimme, creatieve, ambitieuze mensen. Want geijkte oplossingen zijn vaak niet voldoende om die trendbreuk te realiseren. Afgestudeerden die kiezen voor de haven krijgen daarvoor wel wat terug: uitdagende banen in een fascinerende, internationale wereld, gecombineerd met doorgaans goede arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden. Onbekend maakt onbemind. Daarom is het een goede zaak dat ‘Make a Move’, KMR en SmartPort een dag organiseren voor studenten om kennis te maken met bedrijven in de haven zelf. Ik ben ervan overtuigd dat wie deze dag aan boord stapt gegrepen wordt door de fascinerende wereld van transport en industrie, van MKB en multinationals, want de haven kent meer verschillende functies kent dan er studierichtingen zijn. Hans Smits President-directeur Havenbedrijf Rotterdam

10

Carrièreweek 2011

B


FULLTIME AND PARTTIME

BOARD POSITIONS APPLY NOW

rotterdam@aiesec.nl

SALES | ACCOUNTMANAGEMENT | MAKE A MOVE LEADERSHIP EXPERIENCE | CV BOOST | PROFESSIONAL ENTREPENEURS | GLOBAL NETWORK | EXCHANGE TRAINING | DEVELOPMENT | INTERNATIONAL CONFERENCE

www.aiesec.nl/rotterdam

Carrièreweek 2011

11


We Offer You to be part of an organization that is present in 111 countries, operating since 1948. AIESEC is the world’s largest youth leadership development organization. AIESEC runs a unique leadership development program for its 55,000 student members, which includes over 8,000 leadership opportunities and 10,000 international internships annually. With such a vast network, AIESEC provides highly talented individuals to leading businesses and NGOs worldwide.

Because You Want To: -

gather professional experience expand your national and international network develop your personal and professional skills interact with students abroad

Are you ambitious, entrepeneurial, enthousiastic, internationally oriented and ready to work hard, but play harder? Do you want to challenge yourself and experience a parttime membership or full-time board position?

APPLY NOW rotterdam@aiesec.nl or 010-4081790 www.aiesec.nl/rotterdam


Werken bij KPN Consulting Naam: Wouter Zuijderwijk Leeftijd: 26 jaar Actief bij KPN Consulting sinds: 1 januari 2011 Functie: Young Professional Proces & Project Management Vooropleiding: Business Administration (BSc.) en Entrepreneurship &New Business Venturing (MSc.) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam Hoe ben je bij KPN Consulting terecht gekomen? Ik ben hier terecht gekomen door de vacature die zij geplaatst hadden op de website van Intermediair. Op deze website staan duizenden vacatures, maar die van KPN Consulting (in die tijd onder de naam Getronics Consulting) sprong er wat mij betreft direct uit. Vervolgens heb ik het bedrijf aangeschreven en is het balletje gaan rollen. Waarom heb je voor KPN Consulting gekozen? De belangrijkste reden voor mij om te kiezen voor KPN Consulting waren de mogelijkheden die geboden worden aan de werknemers. De focus binnen de organisatie ligt heel erg op persoonlijke ontwikkeling en er is veel aandacht voor trainingen; the sky is the limit wat dat betreft. Daarnaast maakte ik al tijdens mijn sollicitatie procedure kennis met de informele cultuur binnen KPN Consulting, wat ik een van de sterke punten vind van de organisatie. Wat heb je in het eerste half jaar dat je nu bij KPN Consulting werkt allemaal gedaan? Ik heb mij onder andere bezig gehouden met de kick-off fase van een project dat er op gericht is het interne proces van projectmanagement binnen KPN Consulting te stroomlijnen en naar een hoger niveau te tillen. Binnen deze projectfase heb ik bijgedragen aan het in kaart brengen van sterke en zwakke punten van de huidige projectmanagement aanpak, door middel van het afnemen van interviews.

Op dit moment ben ik geplaatst op een opdracht bij een grote zorginstelling in Noord-Holland en ondersteun ik twee zorgdirecteuren bij de opzet van verschillende projecten en het (her)schrijven van projectplannen. In welke mate is een uitgebreide IT-kennis noodzakelijk voor een carrière bij KPN Consulting? Kijkend naar de werkzaamheden die ik op dit moment heb gedaan, kan ik wel zeggen dat het hebben van een uitgebreide IT-kennis niet noodzakelijk is. De opdrachten die wij als Young Professionals uitvoeren liggen op het snijvlak van IT en de business van de klant. Dit betekent dat je in staat moet zijn een bepaalde vertaalslag te maken, maar dat je zelf qua technische kennis niet de diepte in hoeft. Voor wie is een carrière bij KPN Consulting geschikt? In mijn ogen is een carrière bij KPN Consulting geschikt voor jonge, ambitieuze professionals die affiniteit hebben met IT, die open staan voor persoonlijke ontwikkeling, die in zichzelf willen investeren om zo het maximale uit hun carrière te halen en die er een uitdaging in zien om bij de klanten van KPN Consulting een link te leggen tussen IT en de core business.


Voorbereiding op de Carrièreweek Voorafgaand aan de Make a Move Carrièreweek bieden wij jou de mogelijkheid om je alvast voor te bereiden op het arbeidsselectieproces door middel van een tweetal trainingen: een sollicitatie- en een assessmenttraining. Deze trainingen worden verzorgd door het trainingsbureau ImpressiveGreenApple. Door onze samenwerking met dit bureau kunnen wij een hoge kwaliteit traingen bieden tegen een gereduceerde prijs. De trainingen zullen plaatsvinden bij ABN AMRO (Coolsingel 119, Rotterdam)

14

4 oktober: Sollicitatietraining

5 oktober: Assessmenttraining

Het doel van de sollicitatietraining is het vergroten van je kansen op de arbeidsmarkt door inzicht te verkrijgen in het sollicitatieproces en door te leren een sollicitatieprocedure effectief en gestructureerd aan te pakken. Tijdens de training ga je als een echte recruiter sollicitatiebrieven en CV’s bekijken en beoordelen. Verder worden de criteria behandeld waaraan een succesvolle sollicitatiebrief en een goede CV aan dienen te voldoen. Een belangrijk element hierbij is dat je inzicht krijgt in hoe een recruiter naar je brief en CV kijkt. In het tweede onderdeel van de training zal het sollicitatiegesprek behandeld worden. Er zal inzicht verkregen worden in het doel, de structuur en de onderdelen van het gesprek. Daarnaast kom je te weten welke interviewmethoden er zijn, hoe een gesprek in de praktijk kan verlopen en wanneer je kunt onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. en de gegeven antwoorden.

Bedrijven gebruiken nu vaak een assessmentcenter om het gedrag te bepalen van sollicitanten. Daarnaast wordt vastgesteld in welke mate de deelnemers eigenschappen bezitten als leiderschap, creativiteit en aanpassingsvermogen. Een assessment bestaat uit het uitvoeren van verschillende testen en cases. Als deelnemer kom je onder druk te staan van tijd, observatie en de aanwezigheid van concurrenten. In deze assessmenttraining komen al deze aspecten aan bod. Tijdens de training zal je zelf aan een aantal cases en testen deelnemen. Je zult feedback krijgen op je aanpak en je wordt geconfronteerd met de uitkomsten.

Carrièreweek 2011

! Schrijf je in voor 16 september voor de trainingen op www.makeamove.nl/rotterdam ! Trainingen zijn inclusief luxe lunch en borrel Prijzen €22,50 per training €40,00 voor beide traingen


Tips voor het maken van een CV FF Checken… Tijdens de Carrièreweek krijg jij de kans om je CV te laten checken door een recruiter van ImpressiveGreenApple. In 15 minuten gaat het puur en alleen om JOU. Zonder medestudenten om je heen kun je al je vragen stellen over je CV. We kijken naar lay-out, inhoud en nog belangrijker; hoe laat je nou datgene wat belangrijk is, sterk naar voren komen.

Tips voor het maken van een Curriculum Vitae: Het CV is een opsomming van feiten dus houd het bij feiten. Belangrijk is dat je CV helder, duidelijk en concreet is. 1 Voorkom zoveel mogelijk onderstrepingen, plaatjes, etc. dit maakt het onrustig; 2 Zorg ervoor dat je dezelfde opmaak hanteert, dit maakt je CV overzichtelijk; 3 Het is in Nederland niet noodzakelijk een foto op je CV te zetten. Indien nodig wordt er wel om gevraagd. Als je het doet, zorg in dat geval voor een zakelijke foto; 4 Referenties op het CV vermelden is niet nodig, tenzij erom wordt gevraagd 5 Vermeld de belangrijkste werkzaamheden van stages, afstudeerop drachten, (commissie)werk (alleen een functietitel zegt niets); 6 Minder relevante bijbanen en/of commissies kunnen onder 1 noemer geplaatst worden (‘diverse bijbanen naast de studie’); 7 Vakken opsommen is alleen nodig als dat echt relevant is voor de functie; 8 Zorg dat er geen ‘gaten’ in je CV zitten. Schep liever duidelijkheid, dat komt sterker over dan een periode verbloemen; 9 Hanteer een consequente chronologische volgorde (begin met je meest recente opleidingen/ervaringen); 10 Blijf bij de feiten! 11 Zorg dat je CV niet meer dan 2 pagina’s beslaat.

Carrièreweek 2011

15


De Carrièreweek: wie, wat, waar, wanneer? Make a Move Carrièreweek 2011

Ben jij in de laatste fase van je studie terecht gekomen en heb je nog geen idee wat de mogelijkheden na je studie zijn? Zit je in je Master en weet je nog niet wat het bedrijfsleven jou te bieden heeft? Of ben je op zoek naar een (afstudeer)stage, traineeship of een baan? Dan is de Make a Move Carrièreweek iets voor jou: al deze vragen komen in deze week aan bod. Waar en wanneer? De Make a Move Carrièreweek zal op 31 oktober t/m 4 november 2011 plaatsvinden in het Inntel Hotel in het centrum van Rotterdam. Op deze prachtige locatie aan de Maas kunnen studenten drie dagen lang in contact komen met maar liefst 31bedrijven. Door middel van bedrijfspresentaties, workshops, individuele gesprekken, bedrijvendiners en –lunches kunnen studenten de bedrijven beter leren kennen. Daarnaast organiseert Make a Move op 3 november een nieuw evenment; de Havendag. Tenslotte zal er op 4 november een inhouse dag bij Unilever zijn. Deelnemers aan deze inhousedag zullen onder andere meedoen aan een workshop van Unilever. en krijgen een unieke kans om achter de schermen te kijken van deze grote multinational. Tijdens de Carrièreweek beginnen de dagen rond 9 uur ’s ochtends, met de binnenkomst van de bedrijven en de studenten. Rond half 10 zal het ochtendprogramma beginnen, met de activiteiten waarvoor de studenten zich hebben ingeschreven. ’s Middags zal er een uitgebreide lunch worden geserveerd en aan het eind van de middag, na de de middagactiviteiten, zal er een informele borrel plaatsvinden. Gedurende de lunch en de borrel is er de gelegenheid voor de studenten om de deelnemende bedrijven en hun bedrijfscultuur beter te leren kennen. De dagen zullen eindigen met bedrijvendiners, indien de student zich hier voor heeft ingeschreven. Inschrijven Op www.makeamove.nl/rotterdam kun je je inschrijven voor de Carrièreweek. Op de website staan de verschillende activiteiten vermeld, met de bijbehorende deadlines. Mochten er vragen zijn over de inschrijfprocedure, stuur een mail naar rotterdam@makeamove.nl of laat een bericht achter op onze Facebook of Twitter pagina. De prijs voor inschrijving is slechts €12, 50 (ongeacht aan welke/hoeveel activiteiten je deelneemt) Dit bedrag is inclusief elke dag lunch en borrel in het Inntel Hotel!

16

Carrièreweek 2011


Bedrijfspresentaties Bedrijfspresentaties zijn een toegankelijke manier om zowel algemene als specifieke informatie over bedrijven in te winnen en natuurlijk al jouw vragen beantwoord te krijgen. De informatie die tijdens de presentaties aangeboden wordt zal zich voornamelijk richten op studenten die zich in de laatste fase van hun studie bevinden. Zo zal er voornamelijk worden ingegaan op de carrière- en stagemogelijkheden binnen de desbetreffende organisatie. Natuurlijk zijn er studenten die zich in de oriëntatiefase bevinden ook van harte welkom, want ook het bedrijfsprofiel en de kenmerken van de organisatie komen uitgebreid aan bod. Na de bedrijfspresentatie is er tijd gereserveerd om in te gaan op onderwerpen die tijdens de presentatie niet aan bod zijn gekomen en vragen uit de zaal. Wil je een duidelijk beeld vormen, de sfeer proeven en de cultuur van het bedrijf beter leren kennen, dan is het zeker de moeite waard om een bedrijfspresentatie bij te wonen. Voor de presentaties is er geen CV selectie.

Welke bedrijven? & Samhoud ABN Amro Achmea Aon Beiersdorf Cargill Delta LIoyd Heineken Interfood KPN

Kpn Consulting Kraft L’Oreal Mars Pepsico Pon Holding Procter & Gamble Rabobank Sara Lee Syngenta Unilever

Schrijf je in voor 23 september op www.makeamove.nl/rotterdam

Carrièreweek 2011

17


Workshops Voor dit onderdeel organiseren bedrijven een activiteit die in de lijn van het bedrijf ligt. Het geeft de bedrijven de mogelijkheid om op een originele en ‘eigen’ manier studenten kennis te laten maken met het bedrijf. Tijdens de workshops krijg je een goed beeld van de bedrijfssfeer en heb je de kans om persoonlijk kennis te maken met het bedrijf. Je kunt hierbij denken aan het oplossen van een case, een ontspannen activiteit zoals een high tea of een fysieke activiteit. Door de informele sfeer en het langere contactmoment is dit onderdeel een zeer waardevolle toevoeging op het oriëntatieproject dat je tijdens de Carrièreweek doorloopt. Studenten zullen via Cv selectie gekozen worden. De workshop en lunch van Unilever zal inhouse worden georganiseerd bij Unilever Rotterdam op vrijdag 4 november. Schrijf je in voor de inhousedag en krijg een unieke kans om achter de schermen te kijken van deze multinational. Welke bedrijven? &Samhoud Adviestalent Bain&Company Friesland Campina Heinz KPN Mars Pepsico

Post NL Rembrandt Group Unilever Van Lanschot VNAB

Schrijf je in voor 23 september op www.makeamove.nl/rotterdam

18

Carrièreweek 2011


Individuele gesprekken Dit onderdeel richt zich voornamelijk op studenten die in de laatste fase van hun studie zitten en die serieus bezig zijn met het oriĂŤnteren op de arbeidsmarkt. Het is een geweldige kans om direct in contact te komen met recruiters van de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Je hebt de mogelijkheid om op een intensieve manier kennis te maken met het bedrijf waar jouw interesse naar uitgaat. Tijdens een gesprek van ongeveer 40 minuten leg je het eerste persoonlijke contact met het bedrijf van jouw voorkeur. Je hebt hierdoor voldoende ruimte om met het bedrijf kennis te maken, maar ook het bedrijf te laten zien wie jij bent. Je kunt deze gesprekken gebruiken om bijvoorbeeld een deelname aan een business course vast te stellen, een stageplaats, traineeship of zelfs baan te regelen. De gesprekken zullen plaatsvinden in een hotelkamer van het Inntel Hotel. De studenten voor de individuele gesprekken zullen op basis van hun CV worden geselecteerd. Hoe bereid ik me voor op een gesprek? Zoals eerder al gezegd hebben bedrijven verscheidene doelen bij een individueel gesprek. Voorafgaand aan een gesprek kun je jezelf via een sollicitatie- of assessmenttraining (die ook aangeboden wordt door Make a Move) voorbereiden. Verder is het aan te raden om naar de bedrijfspresentatie van het bedrijf waar jij een individueel gesprek mee hebt te gaan. Ook kun je natuurlijk het profiel van het bedrijf doornemen.

Welke bedrijven? ABN Amro Beiersdorf Cargill Delta LIoyd Friesland Campina Heineken Heinz Interfood ING KPN KPN Consulting

Pon Holdings Post NL Procter & Gamble Randstad

Schrijf je in voor 23 september op www.makeamove.nl/rotterdam

Carrièreweek 2011

19


Bedrijvenlunches en -diners Tijdens een bedrijvenlunch of –diner kun je met bedrijven aan tafel om in een informele setting wat meer over een bedrijf te weten te komen. Tijdens een geheel verzorgde lunch of diner kun je de sfeer van een bedrijf goed proeven. Daarnaast is er volop de gelegenheid om vragen te stellen over het bedrijf en de carrièremogelijkheden binnen het bedrijf. De lunches en diner zullen op basis van CV selectie worden gevuld.

Welke bedrijven lunch? Achmea Beiersdorf Delta LIoyd Friesland Campina Heinz ING L’Oreal Post NL Rembrandt Group Unilever

Wist je dat?! Voor alle deelnemers van de Carrièreweek is er dagelijks een borrel waar ook alle recruiters aanwezig zullen zijn!! Welke bedrijven diner? Heineken Kraft Mars Rabobank Randstad Syngenta

Schrijf je in voor 23 september op www.makeamove.nl/rotterdam

20

Carrièreweek 2011


Overzicht activiteiten deelnemende bedrijven Bedrijfspresentaties &Samhoud

NL

ABN Amro

NL

Achmea

NL

Adviestalent Aon

Workshops

Individueel Gesprek

Lunch

x x x x

EN

Bain&Company

x x

Beiersdorf

NL

x

Cargill

NL

x

Delta LIoyd

NL

x

x

x

x

Friesland Campina Heineken

x NL

Heinz Interfood

Diner

x x

EN

x x

x

KPN Consulting

NL

Kraft

EN

L’ Oreal

NL

Mars

EN

x

Pepsico

EN

x

Pon Holdings

NL

Post NL EN

Rabobank

NL

x x

x x x x x x

x

Procter&Gamble

x

x

ING KPN

x

x

x

x x

Randstad

x

Rembrandt Group

x

Sara Lee

x

Syngenta

EN

Unilver

NL

x x x

x

Van Lanschot

x

VNAB

x

x

Carrièreweek 2011

21


DE EERSTE INDRUK TELT Kleed je ingetogen en smaakvol Een goedzittend pak is belangrijk om een positieve eerste indruk te maken tijdens een sollicitatie. Zorg ervoor dat de combinatie die je draagt in evenwicht is: het pak, shirt, das en schoenen zijn ingetogen van kleur en vallen niet afzonderlijk op. Kies voor een middengrijs antraciet of donkerblauw pak, eventueel met een dunne streep. Vermijd in dit geval linnen of katoen. De stoffen kunnen kreuken en dat oogt minder zakelijk. Met nette zwarte of donker bruine schoenen zit je altijd goed. Zorg dat je een riem draagt in dezelfde kleur en hetzelfde materiaal als je schoenen. Draag bij voorkeur een wit of licht blauw shirt. Dit hoort aan te sluiten op het lichaam, heeft lange mouwen en geen borstzak. Draag bij een shirt met een dubbele manchet onopvallende manchetknopen. Draag altijd een das. Let op: liever geen rood, dat leidt te veel af. Een veilige kleur das is bijvoorbeeld blauw. Naast de juiste kleuren is de juiste pasvorm van groot belang. Een perfecte pasvorm is representatief en komt professioneel over. Suitsupply zorgt ervoor dat iedere klant met een perfect zittend pak de deur uit loopt. Dit kan doordat in alle vestigingen van Suitsupply altijd een kleermaker aanwezig is die, indien nodig, aanpassingen kan maken op het pak. Dit kan meestal terwijl je wacht. Suitsupply heeft al vanaf â‚Ź 259 een passend pak voor iedere sollicitatie. Voor de gehele collectie en verkoopinformatie: www.suitsupply.nl

6011519 Advertentie Eerste indruk A5.indd 1

23-08-11 11:49


Website: www.cafedestoep.nl Tel: 010-4333002

Iedere maandag en dinsdag een dagschotel voor â‚Ź 6

Bij inlevering van deze bon: Bij aankoop van 2 biertjes een gratis portie bitterballen (actie loopt tot 01-01-2012)


Miniprofielen Bedrijven &samhoud &samhoud is een adviesbureau dat grote organisaties helpt bij ingrijpende veranderprocessen. Wij onderscheiden ons door onze uitzonderlijke focus op de menselijke kant van bedrijfsvoering. &samhoud realiseert doorbraken door het inspireren en verbinden van mensen op het vlak van business, maatschappij en persoonlijke ontwikkeling. Dat doen we vanuit onze filosofie, onze visie en door implementatie. ABN AMRO Er is veel gebeurd de afgelopen tijd met ABN AMRO in ook nog eens economische roerige tijden. ABN AMRO wordt weer een Nederlandse bank, maar wel met een sterk eigen Europees netwerk en alle mogelijkheden om klanten internationaal te bedienen. De missie van ABN AMRO blijft: meer mogelijk maken voor je klanten. In essentie is dát werken bij ABN AMRO. Bij ABN AMRO vind je de omgeving die je ambities prikkelt. Het netwerk waarin je kunt blijven groeien en jezelf ontwikkelen. ABN AMRO is een financiële dienstverlener met een zeer breed pakket aan producten en diensten. We willen onze eigen doelstellingen én die van onze klanten steeds weer overtreffen. Dit is alleen maar mogelijk door de mensen die er werken. Mensen met een bepaalde mentaliteit: niet alleen ambitieus, maar ook in het bezit van de daadkracht om die ambities te realiseren. Daarom blijven we op zoek naar nieuw talent voor het Management Traineeship en het Professional Traineeship zodat de bank een ambitieuze en succesvolle bank kan blijven. Als je meer wilt weten over werken bij ABN AMRO, kijk dan op abnamro.nl/werken. Adviestalent Adviestalent is het initiatief van Twynstra Gudde adviseurs en managers voor talentvolle academici. Jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling staan voorop in de groei naar adviseur of (project)manager. Kenmerkend is onze combinatie van werken en leren. Bij Adviestalent werken 30 jonge adviseurs in variërende opdrachten bij de overheid en in het bedrijfsleven. Ondertussen volgen zij een stevig opleidingsprogramma. Zit jij in de laatste fase van je studie en ben je ambitieus en scherp? Heb je genoeg lef en sprankeling? Kom dan naar onze workshop tijdens Make a Move en maak kennis met het werk en de mensen van Adviestalent!

24

Carrièreweek 2011


Miniprofielen Bedrijven Achmea Achmea is de marktleider in verzekeringen in Nederland. Bij Achmea werken circa 22.000 mensen. De kracht van Achmea – met merken als Interpolis, Centraal Beheer Achmea, Zilveren Kruis Achmea, Avéro Achmea en FBTO-, schuilt in de verkoop via alle distributiekanalen: via Rabobanken, via onafhankelijke assurantietussenpersonen en direct (onder andere via internet). Achmea maakt deel uit van Eureko, een toonaangevende organisatie in financiële dienstverlening met activiteiten in negen Europese landen. Loopbaanmogelijkheden Veel doen, veel zien en vooral heel veel meemaken in korte tijd. Waarbij je ongetwijfeld wel eens voor verrassingen zult komen te staan. Dat kenmerkt het Achmea Management Traineeship. Je kunt je breed oriënteren en opdrachten doen op het gebied van bijvoorbeeld bedrijfskunde, marketing en HR. Maar je kunt er ook voor kiezen de focus te leggen op Finance door alleen financiële opdrachten te kiezen. Dit is een mooi startpunt voor een succes volle carrière binnen de financiële kolom bij de grootste verzekeraar van Nederland. In de twee jaar dat het traineeship duurt, krijg je vier opdrachten van zes maanden. Zo kun je de ene periode aan de slag bij Interpolis en de volgende bij Centraal Beheer Achmea. Zo ontwikkel je een brede blik en ontdek je wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent. Aon Aon is een toonaangevende (inter)nationale onderneming, actief op het gebied van risicomanagement, (her)verzekeren, Human Capital advies en outsourcing. We signaleren kansen, brengen ondernemingsrisico’s in kaart, kwantificeren, analyseren en adviseren. Het speelveld van onze klanten is complex en de belangen zijn groot. Daar heb je mensen met karakter, passie en drive voor nodig. Ondernemend en oplossingsgericht. Met wereldwijd meer dan 59.000 collega's in 500 kantoren en 120 landen biedt Aon haar klanten innovatieve en effectieve oplossingen, gericht op gebieden die alleen maar aan belang winnen, verzekeringen, risico management en human resources. Aon onderkende al jaren geleden dat haar klanten op zoek zijn naar producten en diensten specifiek gericht op hun unieke uitdagingen. Producten en diensten die worden aangeboden door professionals met diepgaande kennis van mondiale én lokale markten. Aon brengt daarvoor wereldwijd de meest toonaangevende expertise en ervaring bijeen om voor haar opdrachtgevers lokaal de beste oplossingen te bieden.

Carrièreweek 2011

25


Miniprofielen Bedrijven Bain & Company Bain & Company is een top Strategy Consulting firm met een passie voor het behalen van meetbare resultaten. Wij helpen CEO’s en topmanagers bij het nemen van besluiten over complexe strategische vraagstukken. Concrete oplossingen met directe impact op de waarde van het bedrijf: onze cliënten vragen niet om advies maar willen resultaten bereiken. We zijn informeel, direct en eerlijk tegen elkaar en onze cliënten. We staan open voor iedereen en zijn niet hiërarchisch ingesteld. We geven je ongeëvenaarde mogelijkheden om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Intensieve coaching en de beste trainingsprogramma’s binnen onze industrie helpen je om je doelen te bereiken. Kenmerkend voor de cultuur is pragmatisme en ondernemerschap. Bain consultants zijn energiek en zetten graag een paar extra stappen om iets voor elkaar te krijgen, zowel op het werk als daarbuiten. Al vroeg in je carrière krijg je veel eigen verantwoordelijkheid, wat betekent dat je vanaf dag één direct betrokken bent bij de cliënt. Voor verdere informatie: http://www.bain.nl/ Beiersdorf Passion for skin & Beauty Care Bij Beiersdorf ontwikkelen we innovatieve en kwalitatief hoogwaardige Amerken. Onze toonaangevende merken vormen een garantie voor succes. Wij zijn als internationaal A-merken fabrikant pas tevreden als onze merken NIVEA, Labello, 8x4, Eucerin, Hansaplast en atrix op de best mogelijke manier voldoen aan de wensen van onze consumenten. Bij Beiersdorf maken mensen het verschil. Onze medewerkers zijn enthousiast en gedreven. De betrokkenheid van onze medewerkers is de sleutel tot succes. Om expertise en enthousiasme te stimuleren zorgen wij voor een inspirerende, open (groeps)cultuur, waarin iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Beiersdorf is een concern met vestigingen over de hele wereld. Toptalenten geven wij de mogelijkheid in een uitdagende functie in het buitenland te werken. Ben jij een (recent) afgestudeerde Bedrijfskundige of (Bedrijfs)econoom? Dan zijn wij op zoek naar jou. Je hebt je opleiding afgerond met uitstekende resultaten, aangevuld met: aantoonbare interesse in FMCG, stage bij een vooraanstaande organisatie, buitenlandervaring, uitstekende beheersing van de Engelse taal. Voor meer informatie zie: www.beiersdorf.com. “You trust us with your personal beauty, now trust us with your personal growth”

26

Carrièreweek 2011


Miniprofielen Bedrijven Cargill Cargill is met ruim131.000 medewerkers in 66 landen wereldwijd een hoofdrolspeler in de voedingsmiddelenindustrie en één van de grootste niet-beurs genoteerde organisaties ter wereld. Wij creëren nieuwe en vernieuwende oplossingen voor onze klanten. Binnen Nederland is Cargill op grote schaal actief in de op- en overslag, de productie van - en de handel in - glucosestroop, zetmeel, vruchtensapconcentraten, cacao, plantaardige oliën, granen, mout en geharde vetten. Als B-to-B organisatie leveren wij halffabricaten aan spelers in de (fast)food-, veevoeder-, frisdrank- en zoetwarenindustrie. Delta Lloyd Groep Delta Lloyd Groep is de motor achter de merken Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen. We zijn een van de grootste financiële dienstverleners in Nederland, maar vooral een open, eerlijk en nuchter bedrijf. Ambitieus, maar zonder ellebogen. Dat merk je meteen als je hier aan de slag gaat: de sfeer is toegankelijk en open. Als trainee krijg je alle ruimte om je te ontwikkelen. Binnen je vakgebied en als persoon. Je zet je tanden in uitdagende opdrachten waar je veel van leert. Zeker doordat je constant wordt begeleid door vakmensen. Vanaf dag één kun je laten zien wat je waard bent, maar de richting bepaal je grotendeels zelf. Waar je ambities ook liggen, we geven je graag de kans om ze waar te maken. Zodat je uiteindelijk kunt excelleren in een droombaan waarin je volledig jezelf kunt zijn. Friesland Campina De wereld van FrieslandCampina begint bij jou om de hoek Zie jij grenzeloze mogelijkheden in melk én jezelf? FrieslandCampina voorziet mensen wereldwijd van al het goede van melk. Wij zijn gespecialiseerd in de verwerking van de melk in een scala aan producten; van smakelijke kazen en gezonde zuiveldranken tot de best mogelijke ingrediënten voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Bij FrieslandCampina delen we met 20.000 medewerkers de passie om meer uit melk te halen en om mensen verder te helpen in meer dan 100 landen. En we zijn, ook na 130 jaar ervaring, nog steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden van melk. Daarom gaan we door met het ontwikkelen van nieuwe producten en het uitbouwen van onze meer dan 30 topmerken. FrieslandCampina heeft business groups en werkmaatschappijen met vestigingen in de hele wereld. Maak tijdens onze workshop verder kennis met FrieslandCampina en onze mooie producten.

Carrièreweek 2011

27


Miniprofielen Bedrijven Heineken Refresh your career Heineken, de werkgever in Nederland waar je baan verder gaat dan je vak. Je werkt nauw samen met andere disciplines en bent continue bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Wij zijn het premium biermerk van Nederlandse origine, dat in meer dan 170 landen in de wereld verkrijgbaar is. En in meer dan 70 landen brouwen we Heineken bier. Vanuit onze passie voor kwaliteit. Voor meer informatie kijk op www.werkenbijheineken.nl H.J. Heinz H.J. Heinz Company is een van de grootste producenten van consumentenvoeding ter wereld. Heinz heeft bijna 33.000 medewerkers in dienst en is actief in circa 200 landen. Het bedrijf streeft naar innovatie en duurzame groei. Deze groei heeft niet alleen betrekking op Heinz als organisatie, maar ook op onze merken en onze medewerkers. In Nederland is Heinz verantwoordelijk voor de merken Heinz, Honig, De Ruijter, Roosvicee, Venz, Karvan Cévitam, Brinta, Wijko, Amoy, HP en Lea & Perrins. Werken met A-merken betekent een grote verantwoordelijkheid. Wij willen onze klanten topkwaliteit bieden en zijn dus voortdurend kritisch op onszelf en onze producten. In de praktijk betekent dit dat we oplossingsgericht werken, ondernemend zijn en verantwoordelijkheid nemen. Binnen Heinz bestaat een werkomgeving waar medewerkers vertrouwen hebben in elkaar en met trots en plezier het succes van de merken verder uitbouwen. Bij ons ben jij ‘eigenaar’ van je carrière en ontwikkeling. Binnen Heinz hebben we een eigen Heinz Academy, voor coaching en trainingen. Momenteel hebben wij ongeveer 15 stageplaatsen en 10 startposities in diverse disciplines. Alle starters nemen deel aan de Heinz Academy. Heb je interesse om je loopbaan bij Heinz te starten of bij ons stage te lopen, kijk dan op www. werkenbijheinz.nl.

28

Carrièreweek 2011


Miniprofielen Bedrijven ING ING is een wereldwijde financiële instelling van Nederlandse origine en levert diensten op het gebied van bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen die inspelen op de wensen van een brede klantengroep. Voortaan richten wij ons op onze positie als internationale retail-, direct- en zakenbank, terwijl we een optimale basis creëren voor een onafhankelijke toekomst van onze verzekeringsactiviteiten (inclusief vermogensbeheer). Je hebt volop talent en ambitie en in de juiste omgeving kun jij je kwaliteiten optimaal benutten. The ING International Talent Programme is een op maat gemaakt, 3 jarig programma Graduate programma. Tijdens het programma ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het bereiken van jouw én van onze doelen; niet alleen tijdens je traineeship, maar tijdens je hele carrière bij ING. Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling is onze gezamenlijke investering. Het ING International Talent Programme biedt jou volop kansen om onze organisatie te leren kennen want je werkt op verschillende locaties, in verschillende functies en vakgebieden. Interfood Interfood is een toonaangevende multinational op het gebied van handel in industriële zuivelproducten (melkpoeders, vloeibare melk en room, boter, kaas, zuiveleiwitten, zuivelingrediënten en zuivel blends). Interfood heeft 15 vestigingen verspreid over alle continenten en een omzet van 750 miljoen US dollar. Wij exporteren onze producten naar meer dan 100 landen over de hele wereld. Onze afnemers zijn voornamelijk zuivel- en voedingsmiddelenfabrikanten, overheden en importeurs/ distributeurs, die onze producten als ingrediënt verwerken in o.a. bakkerijproducten, chocolade, ijs en babyvoeding. Wij zijn continu op zoek naar commerciële toptalenten om het succes van onze organisatie verder uit te bouwen. Bij Interfood sta je aan het stuur van je eigen carrière. Gedreven, resultaatgerichte mensen krijgen de mogelijkheid zich snel te ontwikkelen binnen ons bedrijf. Wil je meer weten over de carrièremogelijkheden bij Interfood, bezoek dan onze bedrijfspresentatie, meld je aan voor een persoonlijk gesprek of kijk op onze website www.interfood.com.

Carrièreweek 2011

29


Miniprofielen Bedrijven KPN Je studietijd was leuk, maar nu wil je laten zien wat je kunt. Je ambities waarmaken. En die zijn niet kinderachtig. Prima, wat ons betreft. Je begint gelijk in een volwaardige baan en wordt opgeleid tot eersteklas vakprofessional. Belangrijk, want KPN begeeft zich in een dynamische markt. Dat vraagt veel van de organisatie en de mensen die er werken. Dus ook van jou. Om succesvol te blijven, moeten we samen elke dag beter worden. Dat is het rotsvaste uitgangspunt van ons HR-beleid. Jou beter laten worden, zowel vakmatig als persoonlijk. Want hoe sneller jij tot de allerbesten behoort, hoe succesvoller KPN kan zijn. Rustig beginnen? Niet, dus. Je start in een pittige functie waarin je vanaf dag één serieus meedraait. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en er wordt een beroep gedaan op je professionele en persoonlijke capaciteiten. Natuurlijk kun je pas goed leiding geven als je je vak beheerst en weet waar je over praat. Daarom kies je als trainee voor één specifiek vakgebied waarover je alles leert aan een van de KPN Academies. We hebben zeven vakgebieden waarin je kunt starten: Sales, Marketing, Technology & Operations, IT, Finance, Customer Service en Human Resource. Daarnaast volg je een traineeprogramma waarin je persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Best in class KPN gaat veel in jou investeren. Want jij wordt gezien als ‘the best in class’: de toekomstige top van KPN. Jouw carriere heeft daardoor een duidelijk verloop: steil omhoog. Leren door te doen, daar geloven wij in. Dus krijg je gelijk veel taken en verantwoording en speel je vanaf dag één mee in de eredivisie. Om een voorbeeld te noemen: bij Finance zijn er trainees die miljoenen in beheer hebben. Als trainee bij KPN sta je altijd vooraan, neem je initiatief en ben je een team player die de groep vooruit trekt. We verwachten dat je zelf dingen oppakt. Hiervoor krijg je dan ook alle ruimte en ondersteuning, maar primair kom het uit jezelf. Kriebels? Kijk op www.kpn.com/werken Over KPN KPN wil de beste communicatiedienstverlener zijn, die producten en diensten biedt waarmee klanten hun persoonlijke of zakelijke doelen kunnen bereiken. Onze wortels steken diep in de samenleving, die we een warm hart toedragen. De manier waarop we werken, is daarom belangrijk. Met ons beleid Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wil KPN een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Denk aan Het Nieuwe Werken, energie besparen of diversiteit van medewerkers.

30

Carrièreweek 2011


Miniprofielen Bedrijven KPN CONSULTING KPN Consulting helpt de top van het bedrijfsleven te excelleren door slimme toepassing van informatietechnologie. Als brug tussen business en IT adviseren wij onze klanten over de best haalbare en meest effectieve veranderingen in hun IT-organisaties. Daarnaast stellen wij klanten in staat om die verandering daadwerkelijk te realiseren. Je maakt als Young Professional in korte tijd kennis met verschillende grote klanten. Ons opleidingsbudget is het beste in de branche. Je groeit uit tot een consultant die organisaties naar een hoger niveau tilt. En dat alles in een inspirerende werkomgeving met ervaren en prettige collega's op aansprekende opdrachten bij de top van het bedrijfsleven. Kraft Kraft Foods brengt al jarenlang mensen in heel Europa dagelijks hapjes vol geluk. Heerlijke merken zoals Milka, TUC, Stimorol, Philadelpia en LIGA. Meer dan 25 van onze Europese merken zijn al meer dan 100 jaar oud. En wat is nu ons niet-zo-geheime ingrediënt van onze geweldige merken en producten? Onze mensen natuurlijk! Meer dan 24.000 getalenteerde werknemers overal in Europa zijn oprecht gepassioneerd door onze merken en genieten ervan om onze heerlijke producten in een leuke en inspirerende omgeving te ontwikkelen. ‘Ownership, keep it simple, be open and inclusive’, … zijn slechts enkele van onze waarden die we dag in dag uit in onze werkzaamheden laten terugkomen. Zij typeren onze open, dynamische en professionele bedrijfscultuur. Jaarlijks starten bij onze vestiging in Oosterhout en op ons hoofdkantoor in Mechelen (België) jonge getalenteerde schoolverlaters in een commercial traineeship of als junior op de afdelingen Marketing, Sales, Finance, HR, … Ga jij de uitdaging aan? Wij bieden jou de mogelijkheden en ondersteuning die je nodig hebt voor een succesvolle carrière. Wij rekenen op jouw enthousiasme, drijvende kracht en ambitie. Join us and add your flavour: www.kraftfoods.nl en www.kraftfoods.be

Carrièreweek 2011

31


Miniprofielen Bedrijven L’Oréal More Business, More Ambition, More Global, More Passion… In 1907 ontwikkelt Eugene Schueller de eerste niet-synthetische haarkleuring, genaamd L’Auréale. Met deze uitvinding staat hij aan de start van een zeer innovatieve en ondernemende organisatie. Nu, ruim honderd jaar later, is L’Oréal wereldwijd marktleider in de cosmetica-industrie en is zij met meer dan 500 merken vertegenwoordigd in ruim 130 landen. Voorbeelden van deze merken zijn: L’Oréal Paris, Maybelline, L’Oréal Professionnel, Redken, Lancôme, Helena Rubinstein, Ralph Lauren, Giorgio Armani Parfums, Cacharel, Vichy, La Roche Posay. Sinds 2006 behoort ook The Body Shop tot de L'Oréal Group. De activiteiten van L’Oréal zijn ingedeeld in een vijftal core businesses: HairCare, Skin-Care, Make-Up, Perfume en Dermatology en in vijf internationale divisies, te weten Professionele producten, Consumenten producten, Luxe Producten, Active Cosmetics en The Body Shop. Mars Het in 1911 opgerichte bedrijf Mars, Incorporated is één van 's werelds grootste familiebedrijven ter wereld met 65.000 medewerkers wereldwijd. Mars is aktief in de marktsegmenten chocolade, petcare, maaltijdproducten, drinks en gum. In Nederland opereren wij vanuit twee vestigingen. In Veghel staat één van de grootste chocoladeverwerkende fabrieken ter wereld waar merken als MARS®, SNICKERS® en TWIX® worden geproduceerd. Ook het hoofdkantoor voor marketing en sales voor de Nederlandse markt is hier gevestigd. In onze vestiging in Oud-Beijerland produceren wij maaltijdproducten voor o.a. UNCLE BENS® en SUZI WAN®. Beide vestigingen spelen een belangrijke rol binnen Mars Europa als centrum voor innovatie van nieuwe producten, marketing strategieën en technieken. Werken bij Mars is helder en uitdagend.

32

Carrièreweek 2011


Miniprofielen Bedrijven Pepsico PepsiCo is de tweede Food- & Beverages concern ter wereld en is te vinden in 200 landen. Met 285.000 medewerkers is PepsiCo actief in drie verschillende segmenten (dranken, ontbijtgranen en hartige tussendoortjes), een aantal merken die hieronder vallen zijn Lays, Duyvis en Quaker. In Nederland is het hoofdkantoor gevestigd in Utrecht. PepsiCo heeft daarnaast nog drie fabrieken in Nederland. De Chipsfabriek zit in Broek op Langedijk, Duyvis in Zaandam en de Quakerfabriek staat in Rotterdam. Bij PepsiCo in Nederland werken ongeveer 850 mensen. Bij Make a Move in zal PepsiCo een workshop en een presentatie over de organisatie geven. Zo kom je er achter hoe een dag in het leven van een PepsiCo-er eruit ziet. Als je bij PepsiCo werkt zit je in een jonge en dynamische omgeving. Bij PepsiCo is er volop de mogelijkheid je verder te ontwikkelen samen met je andere PepsiCo collega’s. Pon Holdings B.V. Pon is een internationale handels- en serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten. Bij Pon werken bijna 11.000 mensen verspreid over 250 vestigingen in 12 landen. Zo veel mogelijk waarde toevoegen in de relatie tussen klant en fabrikant staat bij Pon hoog in het vaandel. Aan de basis staan kwalitatief hoogwaardige producten van A-fabrikanten, waaronder Volkswagen, Caterpillar, MAN and Continental. Aanvullend, maar niet minder belangrijk, zijn de diensten die bij deze producten horen zoals: onderhoud, reparatie, leasing, verhuur en verzekering. Pon hecht veel waarde aan langdurige relaties, zowel met fabrikanten als met klanten. Door te investeren in relaties kan Pon haar dienstverlening optimaal blijven afstemmen op de wensen en eisen van de klant. Het merendeel van onze activiteiten is gericht op import, logistieke afhandeling, marketing, distributie, service en onderhoud van producten die wat betreft aard, kwaliteit en organisatie goed op elkaar aansluiten. Deze producten en markten zijn onder meer auto’s, bedrijfsauto’s, vrachtwagens, bussen, banden, grondverzet- en wegenbouwmachines, scheepvaart, off-shore, transport en logistiek. Pon heeft als doel om haar (potentiële) klanten elke dag het beste te bieden. Wat Pon te bieden heeft is gebaseerd op hoogwaardige producten van de beste fabrikanten, aangevuld met services als onderhoud, reparatie, lease, verhuur, en financiering. Het zijn de mensen bij Pon die het verschil maken: zij werken met veel trots voor de merken en voor Pon

Carrièreweek 2011

33


Miniprofielen Bedrijven Post NL Echte uitdagingen bij een bedrijf in beweging Er is veel aan het veranderen bij PostNL. Zo zijn we in juni 2011 als zelfstandig bedrijf verder gegaan, na een splitsing van het vroegere TNT in TNT Express en PostNL. We blijven als marktleider actief in post, maar we gaan ook groot inzetten op pakketten en e-commerce. Juist nu zijn er bij PostNL boeiende mogelijkheden voor starters. De veranderingen in ons bedrijf hebben namelijk alles te maken met andere marktomstandigheden. We spelen daarop in met de ontwikkeling van nieuwe logistieke modellen en we bedenken vernieuwende diensten. Kortom: we zijn volop in beweging! Heb jij als veelbelovende hbo'er of wo'er genoeg visie, durf en daadkracht om jezelf waar te maken in deze dynamische omgeving? Dan kun je direct aan de slag in een functie met eigen verantwoordelijkheden. Afhankelijk van je interesse begin je in het werkveld Logistiek, Operationeel Management, Marketing & Sales, Finance & Control of Human Resources. Tegelijkertijd krijg je de ruimte om je persoonlijk en managementvaardigheden te ontwikkelen in ons driejarig Young Executive Programme. Wil je meer weten over wat één van de grootste werkgevers van Nederland jou te bieden heeft? Oriënteer je dan voor een stage of loopbaan bij PostNL via werkenbijpostnl.nl of bel 088 868 80 99. Procter & Gamble Je loopbaanmogelijkheden zijn bij Procter&Gamble vrijwel ongelimiteerd. Afhankelijk van je eigen wil, je wensen en je talenten kunnen wij je dankzij onze grote schaal en unieke “build from within”-cultuur kansen bieden die je elders niet vindt. Natuurlijk ook in het buitenland. Vanaf dag één krijg je verantwoordelijkheid, maar je staat niet alleen. Iedereen bij P&G kan je vertellen dat je behalve opleidingen op maat en “training-on-the-job” ook kunt rekenen op 100% support van je manager/coach. P&G staat voor: leiderschap, ownership, samenwerken, integriteit, passie om te winnen en vertrouwen. Het is belangrijker wie jij bent dan wat je exact hebt gestudeerd. Het gaat om persoonlijkheid, om karakter. Beschik jij over analytisch vermogen, leiderschap en commercieel gevoel? Heb jij pit? Neem jij graag het initiatief en heb jij doorzettingsvermogen? Heb je dit aangetoond tijdens je studie? Dan ben jij degene die wij zoeken. Kijk op www.PGcareers. com voor uitgebreide en actuele informatie.

34

Carrièreweek 2011


Miniprofielen Bedrijven Rabobank Word jij de Rabobank? Als we jou deze vraag stellen, dan zijn we benieuwd of jij onze opvattingen deelt over werken. Want wat we doen, we doen het samen. Dankzij onze coöperatieve wortels, weten we als geen ander dat je door samenwerking verder komt en betere resultaten boekt. De Rabobank Groep bestaat uit ruim 140 zelfstandige lokale Rabobanken, Rabobank Nederland, Rabobank International en een groot aantal gespecialiseerde dochterondernemingen. Met bijna 60.000 medewerkers in 48 landen werken we samen met onze klanten aan het realiseren van hun ambities. Bij Rabobank draait het niet om de aandeelhouders, want die hebben we niet. Wel ruim 1.8 miljoen leden. En omdat alleen klanten lid kunnen zijn, begrijp je waarom het belang van de klant bij ons voorop staat. Langdurige relaties Rabobank biedt klanten meer dan alleen een oplossing op de korte termijn. We bouwen langdurige relaties met ze op. Net zoals we samen werk maken van jouw kansen als professional. Want bij ons heb je geen baan, maar een loopbaan waarin we allebei investeren. We bieden je veel vrijheid om tot de beste prestaties te kunnen komen. Je krijgt de mogelijkheid tot gerichte opleidingen en cursussen waardoor je verder kunt groeien in je vak. Als ondernemer met een eigen verantwoordelijkheid, geef je je eigen carrière vorm. Het succes van de Rabobank Rabobank heeft als coöperatie veel successen geboekt. We zijn de grootste financiële dienstverlener van Nederland, Europees marktleider op het gebied van internetbankieren en we behoren mondiaal gezien tot de 20 grootste financiële instellingen. En we blijven ambitieus. Gedrevenheid en ondernemerschap zijn daarom belangrijke waarden op de werkvloer. Maar bovenal maken onze collega´s gebruik van elkaars deskundigheid. Omdat we uit eigen ervaring weten dat we samen betere resultaten boeken. Jouw mogelijkheden Rabobank biedt voor zowel starters als professionals met meerdere jaren werkervaring tal van mogelijkheden. Een goed cv en een gezonde portie ambitie zijn een prima startkapitaal voor een mooie carrière. Enthousiast? Dan maken we graag kennis. Want we zijn heel benieuwd of jij de Rabobank wordt. Ontdek jouw mogelijkheden op www.rabobank.nl/werken.

Carrièreweek 2011

35


Miniprofielen Bedrijven Randstad Randstad is één van de beste werkgevers van Nederland. En daar zijn we trots op. Wil jij een topcarrière bij een Nederlandse multinational, bekijk dan de mogelijkheden bij Randstad. Je start je carrière bij Randstad als management trainee of als intercedent. Ons management traineeship duurt tweeënhalf jaar. Je wordt klaargestoomd voor een managementfunctie op hoog niveau. Je neemt onder andere plaats in de Denktank met de andere trainees om op strategisch niveau met de organisatie mee te denken. Tijdens het traject word je intensief begeleid door je manager en coach. De functie van intercedent is afwisselend, met veel (omzet-) verantwoordelijkheden. Je bent accountmanager, loopbaanbegeleider en ondernemer in één. Wij ondersteunen je met opleidingen en trainingen en helpen je om je ambities te realiseren. Wil je meer weten? Kijk op www.randstad.nl/ recruitment en kom naar onze presentatie of schrijf je in voor een individueel gesprek met een trainee en recruiter. Rembrandt Fusies & Overnames Rembrandt Fusies & Overnames (F&O) is een onafhankelijke organisatie met als kernactiviteit advisering en begeleiding bij koop en verkoop van ondernemingen. Wij begeleiden eigenaren van grote, middelgrote en kleinere familiebedrijven die een oplossing zoeken voor hun opvolging en ambitieuze ondernemers met uitbreidingsplannen. Onze focus ligt op transacties met een omvang tot € 75 miljoen. Rembrandt is een zelfstandig onderdeel van de Rabobank Groep. Bij ons werken mensen met passie voor corporate finance en belangstelling voor de mens achter de ondernemer. Ons team bestaat uit ervaren projectleiders die samen met de projectmedewerkers een hecht team vormen. Als starter bij Rembrandt word je direct en actief betrokken bij diverse opdrachten. Rembrandt is een groeiende organisatie. Wij hebben ruimte voor talenten die recent universitair zijn afgestudeerd in bedrijfskunde of economie. Daarnaast kunnen wij gemotiveerde Master-studenten een gecombineerde afstudeer/ meeloopstage aanbieden. Voor meer informatie, zie http://www.rembrandtfo.nl/werken-bij/

36

Carrièreweek 2011


Miniprofielen Bedrijven Sara Lee Heb jij de drive en ambitie om jezelf constant te blijven ontwikkelen? En vind je het bovendien leuk om een bijdrage te leveren aan producten waar miljoenen mensen iedere dag van genieten? Welkom bij Sara Lee, bekend van sterke merken als Douwe Egberts, Senseo en Pickwick. Sara Lee is een unieke mix Van mensen en merken. Van innovatie en traditie. Van een globale visie en lokale aanwezigheid. En van resultaatgerichtheid en maatschappelijke betrokkenheid. Dat betekent dat de ‘typische’ Sara Lee medewerker niet bestaat – onze professionals binnen marketing, sales, finance of supply chain zijn net zo divers als onze merken. Trekt deze unieke mix je aan? Op www.werkenbijsaralee.nl vind je onze vacatures, stagemogelijkheden en uitgebreide informatie over de organisatie! Syngenta As global demand for food and fuel continues to rise, we are dedicated to our purpose: Bringing plant potential to life. Syngenta is one of the world’s leading companies with more than 25,000 employees in over 90 countries. We work in collaborative and inspiring culture where personal contribution is rewarded and growth and development are at the heart of our culture. The Syngenta Finance Management Program Our Finance Management Program gives you the opportunity to pursue your career as a finance professional with a unique company in an exciting growth sector. The Finance Management Program offers you a chance to pursue a development program that is tailored to your needs. Over a 3 year period, you will benefit from exposure to many different aspects of our business with a combination of 3 different roles, a structured training program, mentoring and possible acquiring a recognized post graduate finance qualification such as CIMA, CFA or ACCA. Our ambition is to develop our future finance leaders and help graduates realize their potential for an international career Unilever Could it be U? Werken aan een betere toekomst, iedere dag. Dat is Unilevers visie. Wij helpen mensen zich goed te voelen, er goed uit te zien en meer uit het leven te halen met merken en diensten die goed zijn voor hen én voor anderen. Ons voortdurende succes steunt op nieuwe ideeën. Wij zoeken daarom ondernemende academici die initiatieven nemen en kansen benutten en die geen uitdaging uit de weg gaan. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Unilever? Kom dan naar onze bedrijfspresentatie of schrijf je in voor de lunch en workshop!

Carrièreweek 2011

37


Miniprofielen Bedrijven Van Lanschot Bankiers Van Lanschot Bankiers richt zich op vermogende particulieren, middelgrote (familie) bedrijven en hun eigenaren. Van Lanschot heeft een heldere ambitie: de beste Private bank van Nederland en België te zijn. Daarbij maken wij gebruik van de kennis en expertise van Kempen & Co, een 100% dochter. We zijn uitstekend in staat om de uitdagingen waarmee onze relaties worden geconfronteerd serieus te nemen en persoonlijke aandacht voor onze cliënten te combineren met de gewenste expertise. Persoonlijke aandacht is ook kenmerkend voor onze interne samenwerking. Voor meer informatie kijk op www.vanlanschot.nl/werken. Toon je talent! VNAB Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) is een brancheorganisatie die de belangen behartigt van een 85-tal ondernemingen die actief zijn op de grootzakelijke verzekeringsmarkt. Men spreekt ook wel over het ‘beurssegment’, omdat de werkzaamheden tot voor kort plaatsvonden in speciale beursgebouwen – assurantiebeurzen – in Amsterdam en Rotterdam. Een andere aanduiding is ‘de co-assurantiemarkt’, omdat te verzekerden schaderisico’s te groot zijn om door één verzekeraar verzekerd te worden en een beursverzekering doorgaans meerdere verzekeraars als risicodrager kent en ieder voor het ingekochte deel meedelen in de omzet en de eventuele kosten in de vorm van de vergoeding bij schade. Bij VNAB zijn momenteel 53 nationaal en internationaal opererende beursmakelaars aangesloten en daarnaast 32 verzekeraarss. Zij werken allen voor de in ons land actieve multinationals, de grote nationale ondernemingen, overheden en de bovenkant van het MKB. De verzekeringsbedrijven zijn merendeels in de Randstad gevestigd.

38

Carrièreweek 2011


FACE THE WORLD - A unique international experience - Over 5,000 management, development, education and technical internships in more than 100 countries - Personal coaching and training - Support with formalities and preparation - Accomodation - Social activities in your host country - A huge international network Send your cv and motivational letter to: application.aiesec@gmail.com

AIESEC INTERNATIONAL INTERSHIPS www.aiesec.nl/rotterdam twitter.com/aiesecrotterdam www.facebook.com/AIESECRotterdamCarrièreweek 2011

39


Inschrijfprocedure Schrijf je nu in! Om deel te kunnen nemen aan de Make a Move Carrièreweek moet je je inschrijven via: www.makeamove.nl/rotterdam of kom naar onze stand in het T-gebouw Stap 1: Website: Ga naar www.makeamove.nl Stap2: Jouw account: Maak je persoonlijke account aan als je die nog niet hebt of log in met je gegevens. Stap 3: Jouw Carrièreweek: Ga naar evenementen en klik aan “Carrièreweek Rotterdam” Stap 4: Jouw oriëntatie: Lees hier over alle mogelijkheden en activiteiten die de Make a Move Carrièreweek je biedt. Stap 5: Jouw selectie: Klik nu op “selecteer onderdelen” en kies hier de onderdelen waar je aan deel wilt nemen. Stap 6: Jouw CV: Indien van toepassing (workshop, individueel gesprek, bedrijvenlunch & -diner) upload je je CV online in een word of een pdf document onder mijn profiel. De deelnemende bedrijven kunnen je op basis van CV’s beoordelen en selecteren. Stap 7: Jouw wijzigingen: Je kunt tot het einde van de inschrijfperiode wijzigingen in je inschrijvingen aanbrengen. Na de inschrijving zullen bedrijven hun keuzes maken en zal Make a Move een persoonlijk rooster voor je maken. Deze krijg je een week voor de Carrièreweek opgestuurd.

Schrijf je snel in en tot op de Make a Move Carrièreweek! Heb je vragen of problemen met het inschrijven, dan kan je ons bereiken op 010-4081790 of stuur een mail naar rotterdam@makeamove.nl

40

Carrièreweek 2011


Locatie: Het Inntelhotel Locatie: Inntel Hotel Locatie: Inntel Hotel Dit jaar zal de Carrièreweek plaatsvinden in het Inntel Hotel Rotterdam, een viersterren hotel gelegen aan de voet van de Erasmusbrug. Als hoogtepunt heeft deze chique locatie op de bovenste verdieping een panoramazaal met subliem uitzicht op de maas en de Erasmusbrug. Het Inntel Hotel is verder erg gemakkelijk bereikbaar voor studenten die met de metro (stap uit bij metrostation Leuvehaven), tram, trein of fiets komen. Adres: Schiedamsedijk 140 3011 EA Rotterdam Netherlands Routebeschrijving vanaf Erasmus Universiteit: Met het openbaar vervoer: Metro Stap bij Kralingse Zoom op de metro, en neem de metrolijn B of C richting respectievelijk Schiedam Centrum of De Akkers. Stap vervolgens bij Beurs over op lijn D richting Slinge of de Akkers. Stap bij het eerste station erna uit, metrostation Leuvehaven. Tram Neem bij tramhalte Woudestein, voor het Excelsior stadion, tram 21 richting Woudhoek. Stap vervolgens bij tramhalte Keizerstraat uit de tram. Loop vervolgens richting het Maritiem Museum, sla hierna linksaf, aan het einde van deze weg (voor de Erasmusbrug) ligt Innhotel Hotel. Met de fiets: Bij de Erasmus Universiteit sla linksaf de Burgemeester Oudlaan op, steek vervolgens bij de stoplichten over en sla gelijk rechtsaf. Blijf deze weg langs de maas volgen tot aan de Erasmusburg. Zodra je daar aangekomen bent kan je links de brug op, sla hier echter rechts af (steek hierbij de weg over), dan zie je het Inntel Hotel Rotterdam voor je.

Carrièreweek 2011

41


Carrièreweek 2011 - ARE YOU IN? BEDRIJFSPRESENTATIES

WORKSHOPS

INDIVIDUELE GESPREKKEN

DINERS

LUNCHES

HAVENDAG

INHOUSE UNILEVER

42

Carrièreweek 2011


Colofon Samengesteld ter gelegenheid van de Make a Move Carrièreweek op 31 oktobe t/m 4 november 2011. Redactie adres Make a Move Rotterdam Burg. Oudlaan 50, kamer NB-09 3062 PA Rotterdam Telefoon: 010 - 408 17 90 E-mail: rotterdam@makeamove.nl Website: www.makeamove.nl/rotterdam Eindredactie Claudia Felix claudia.felix@makeamove.nl Organisatie Make a Move Carrièreweek 2011 Bas Vermeulen Coordinator Coen de Keijzer Company Contact Andrew Nijssen Marketing Claudia Felix External Relations Kees Mackenbach Logistics Sabine Swaalf Special Project Drukkerij Oplage Drukkerij Vos 2500 Met dank aan AIESEC Rotterdam Make a Move Nederland Wethouder Louwes Dhr. Smits Deelnemende bedrijven Sponsoren Copyright © 2011

Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het team van de Make a Move Carrièreweek 2011. Ondanks alle zorg die aan deze uitgave is besteed, blijven vergissingen mogelijk. Het Make a Move team kan daarvoor echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Carrièreweek 2011

43


Carrièreweek

31 oktober t/m 4 november

Locatie:

Inntel Hotel

inschrijven?!

www.makeamove.nl/rotterdam 44

Carrièreweek 2011

Programmaboekje Carrièreweek Rotterdam 2011  

Het programmaboekje van de Make a Move Carrièreweek Rotterdam 2011.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you