Page 1

Relevante projecten die door het designteam van Beautiful Minds ontwikkeld en gerealiseerd zijn

structuurvisie 2030 amsterdam

30 MINUTEN L ange termijn “Amsterdam moet uitgroeien tot het stedelijke centrum van de metropoolregio, tot een internationale en leefbare stad. Met de Structuurvisie maken we samen de kaders om deze ontwikkeling tot metropool in goede banen te leiden.” Wat voor metropool willen we zijn? Hoe maak je gebruik van de kracht van elk gebied? Op welke manier blijft Amsterdam leefbaar en groen? De Structuurvisie is een instrument waarmee we de toekomst in beeld kunnen brengen, en die maken we door in gesprek te gaan met de stad. M ond -op -mond Hoe kan de Gemeente de bewoners van de stad betrekken bij de structuurvisie voor Amsterdam? In nauw overleg met de wethouder Ruimtelijke Ordening en de projectgroep is het gewenste participatieniveau vastgesteld. Amsterdammers is gevraagd om de projectgroep te ‘adviseren’. Deze inbreng helpt om keuzes te maken. Op basis hiervan is een online consultatieprogramma gestart en hebben we sociale media ingezet als middel om te informeren en ideeën te genereren. Amsterdammers denken mee over de toekomst van hun stad. 30 minuten In 2009 is de structuurvisie onder de aandacht gebracht met een ‘teaser-campagne’. Beautiful Minds ontwikkelde samen met Wit Communicatie de campagne ‘binnen 30 minuten’. Daarin maken we optimaal gebruik van sociale media. Andere middelen die ingezet zijn: website, buitenreclame (posters en LED-wagens), advertenties, banners en tekstlinks, PR en bijeenkomsten. Alle interne en externe communicatie wordt bij elkaar gehouden door één creatief concept: de stad is 30 minuten groot. Het dragende beeld van de campagne zijn pijlen met teksten als ‘Opwinding’, ‘Ambitie’ en ‘Geluk’. Alles binnen 30 minuten reistijd bereikbaar. Dat is wat Amsterdam haar bewoners biedt en wil blijven bieden. Resultaat: draagvlak binnen de gemeentelijke organisatie, 750 inhoudelijke bijdragen binnen 3 weken en meer dan 200 studenten die meedoen aan de prijsvraag.


Relevante projecten die door het designteam van Beautiful Minds ontwikkeld en gerealiseerd zijn

G iro d ’I talia 2010 A msterdam

ITALIAN SCENES I talian scenes Is Amsterdam op koninginnedag helemaal oranje, tijdens de start van de Giro d’Italia in 2010 kleurt de stad compleet roze. De wereldberoemde wielerronde start volgend jaar in Amsterdam. Beautiful Minds en partner Wit Communicatie ontwikkelden een merkstrategie en identiteit voor dit wielerspektakel. Onder het motto ‘Italian scenes in Amsterdam’ is door ons een campagne ontwikkeld waarin Amsterdam als culturele metropool ruimte biedt aan grote topsportevenementen. B envenuto De komst van de Giro d’Italia geeft Amsterdam de kans om zich internationaal te bewijzen als gastvrije stad. En een stad waarin topsport gecombineerd wordt met kunst en cultuur op hoog niveau. Beautiful Minds ontwikkelde een campagne, een identiteit, het merk (Start Giro d’Italia 2010 Amsterdam), een strategie voor het betrekken van partners in de stad (warenhuizen, musea, theater, sportclubs, banken, toeristische attracties etc.) en city dressing. En we ontwikkelden een campagnes voor de mensen in de stad zelf, de Amsterdammers en de toeristen. R oze fenomeen Voor alle initiatiefnemers in Amsterdam die hun marketing willen koppelen aan de start van de Giro d’Italia heeft Beautiful Minds een smart identity bedacht. Iedereen die een side event, product of dienst ontwikkeld mag het speciaal ontwikkelde logo en de communicatiestijl gebruiken. Het roze fenomeen biedt uitsluitend marketingvoordelen. Aan een roze lint door de stad is alles en iedereen herkenbaar. Ter bevordering van de promotie is de identiteit vrij te gebruiken.


Relevante projecten die door het designteam van Beautiful Minds ontwikkeld en gerealiseerd zijn

2007

2007

NEMO SHOP, NEMO AMSTERDAM

SLUMBER SHIP S cience kids Nemo is het grootste science center in Nederland voor kinderen en volwassenen. Het is een unieke plek in Amsterdam die bestaat uit 5 verdiepingen vol wetenschappelijke en technologische doe- en ontdekdingen. Nemo levert het bewijs: wetenschap is boeiend en fascineert. En Nemo is dé plek om spelenderwijs bezig te zijn met wetenschap en technologie. Ondanks dat de term ‘science center’ nog niet zo is ingeburgerd in Nederland, komen jaarlijks ruim 300.000 mensen naar het ‘schip’ bovenop de IJ-tunnel en dit aantal groeit. P opulair Voor al die bezoekers is in Nemo een winkel ontwikkeld met een eigen unieke identiteit: de Nemo Shop. De winkel is een object, net als in de rest van het science center. Nemo had ooit een winkel, maar het liep niet zo goed. Daarom is een nieuwe retailconcept gecreëerd, speciaal voor kinderen en met wetenschappelijke produkten voor kinderen. De aantrekkinsgkracht van de shop voldoet aan de retail-wensen van nu en de winkel werd enorm populair. S lumber ship Nemo betekent ‘niemand’ en verwijst naar een wereld tussen fantasie en wetenschap. In Nemo kruipt de bezoeker in de huid van een wetenschapper. Naast het retailconcept is de identiteit, stationary, verpakkingsmateriaal en belettering ontwikkeld. De visuele taal is sterk beeldend en fantasierijk: de geïllustreerde ‘slumber ships’ spelen de hoofdrol en prikkelen de fantasie. Winkel en identiteit zijn fabelachtige mobielen, elk met een eigen mysterieus doel in de wereld. De winkel op zich is een beleving waar je kunt shoppen tussen droom en werkelijkheid. En zo is een succesvolle museum shop gerealiseerd voor de kleine en grote bezoekers van Nemo.


Relevante projecten die door het designteam van Beautiful Minds ontwikkeld en gerealiseerd zijn

ROC VAN AMSTERDAM

GROOT EN STERKPODIUM, 1 MERK GROOT EN STERK Vanaf de eerste succesvolle pilot in 2004 ontwikkelt Beautiful Minds inmiddels alle corporate uitingen en het nieuwe merk van het ROC van Amsterdam, het grootste regionaal opleidingencentrum in Nederland en gevestigd in Amsterdam e.o. Zo’n 35.000 jongeren volgen er jaarlijks een mbo- of vmbo-opleiding. Het ROC van Amsterdam is het meest vooraanstaande merk op het gebied van mbo-onderwijs en is sterk in relaties met A-merken als Johan Cruyff, Jan des Bouvrie, Stein Group, Ajax, Joop v/d Ende, Schiphol Group en Gemeente Amsterdam.

2009

2010

PODIUM VOOR TALENT In 2008/2009 ontwikkelde en implementeerde Beautiful Minds de nieuwe identiteit van het ROC van Amsterdam. We creërden het nieuwe logo, de huisstijl, de design- en merkstrategie, communicatiestijl en grafische uitingen. Halverwege 2009 werd voor iedereen duidelijk dat het ROC van Amsterdam nauw verbonden is met haar propositie: Podium voor Talent. De kracht van het nieuwe merk is eenvoud en implementatie: de huisstijl is uitstekend toepasbaar. En dat is essentieel voor een complexe organisatie. EÉN MERK EN MAXIMALE IMPACT Tot vorig jaar was er sprake van een gedifferentieerde identiteit. De behoefte aan één sterk merk voor diverse doelgroepen was groot. Jongeren staan op het punt om een beslissing te nemen over hun toekomst. Zij moeten geholpen worden bij hun keuze voor onderwijs en niet verward raken door onduidelijke communicatie. Er zijn veel mensen betrokken: ouders, decanen, vrienden, leraren, leerplichtambtenaren, stagebedrijven. Het ROC van Amsterdam wil daar een serieus en betrouwbaar merk voor zijn. Daarom creëerden wij een nieuw merk dat krachtig, mentaal en visueel herkenbaar is in de positionering van ROC van Amsterdam in de markt.


Handel & Ondernemerschap

Podium 2010-2011

magazine

Detailhandel Internationale Handel & Groothandel

Zakelijke Dienstverlening

International Studies

Aviation Studies Business & Languages Business & Management Studies Hospitality & Catering Tourism Bilingual vmbo

Administratie & FinanciĂŤle Beroepen Bank- & Verzekeringswezen Juridische Dienstverlening Managementsupport Marketing & Communicatie

Luchtvaart, Transport & Logistiek

Luchtvaartdienstverlening Vliegtuigtechniek Transport & Logistiek Schiphol College Haven College

Podium 2010-2011

magazine

Techniek & Technologie niveau 3 & 4

Zorg & Welzijn

Assisterende Gezondheidszorg Laboratoriumopleidingen Pedagogisch Werk & Onderwijs Sociaal Cultureel Werk Verpleging, Zorg & Welzijn

Sport

2010-2011

magazine

Automotive Bouwen & Wonen - Bouw - Infra

Techno-Industries - Werktuigbouw - Fijnmechanische Techniek - Elektro- & Installatietechniek

Podium

Sport & Bewegen Sport & Business / Johan Cruyff College


Opening zaterdag 10 oktober 2009 om 12.00 uur Graag nodigt het ROC van Amsterdam en ROC Flevoland alle medewerkers en studenten uit voor de spectaculaire opening van de fototentoonstelling voor en door onze studenten. Inspiratie 100 studenten fotografeerden hun eigen opleiding. Wat hen inspireert. Met begeleiding door een professionele fotograaf. Expositie Al die mooie foto’s van 100 studenten worden tentoongesteld in een expositie op school. Een reizende expositie, die naar meerdere gebouwen zal gaan. Start: Fraijlemaborg 135, Amsterdam Zuidoost. Expositie tot eind november 2009. Daarna naar Almere. Kijk ook eens op www.rumour.nl voor meer info. Met vriendelijke groet, ROC van Amsterdam – ROC Flevoland

16A

20A

20

Domein Luchtvaa 6 transport en logistiek Domein Pdm met in dit nummer

halfjaarcijfers roc flevoland onderwijs ontwikkeling ontwikkeling module cbr talent ontwikkeling

3

Intern magazine voor de medewerkers van het ROC van Amsterdam

pdm.

oktober 2009 jaargang 2

P. 04

Luchthaven beveiliger Student Joanne Louhenapessy en opleidingsmanager Eus Strik over de nieuwe opleiding tot Luchthavenbeveiliger op het Schiphol College.

P. 16

Rondetafelgesprek

Drie kenners van de gedragscode op het ROC van Amsterdam gaan met elkaar in debat. “Tijdig ingrijpen – dat is de kern.”

P. 23 Michigan

Hoe collega Niels Vierling door toeval gastdocent wordt aan de Grand Valley State University. En ze waren blij met hem.

17A

17

18A

18

21

21A

19

22

Zorg en welzijn podiummagazine

2009 2010

06247993

2


ma 12:37

Home

Over ROCvA

VMBO

MBO

Volwassenen

Bedrijven

Decanen

Ouders

Vragen

Contact

Meer weten? 0900-9599 (lokaal tarief)

ma 12:37

Home

Over ROCvA

VMBO

MBO

Volwassenen

Bedrijven

Decanen

Ouders

Vragen

Contact

Meer weten? 0900-9599 (lokaal tarief)

Home / MBO / Domein techniek / ...

Zoek je Het laatst een door jou opleiding? bekeken of weet jij al precies wat je wilt gaan doen?

MBO

actie button 3

• Alles over het MBO • Bezoek de open dag • Bekijk de video • Ontdek je talent

en mail jouw keus aan je vrienden en je moeder en mentor

• Vanaf het VMBO?

Nieuws

Ouders

• Fusie met ROC Flevo

Alles weten van je kind tijdens schooltijd?

• Leren zonder boeken • CH frituurt erop los • Show student mode

Business to business

Direct naar je opleiding Beroep of naam van opleiding: Zoek

download van amsterdam

>

mail a friend

bv. ‘Timmerman’ of ‘Houtbewerking’

Decanen

Het nieuwe leren, merken wij daar als bedrijf iets van?

Brokkenpiloot Richting:

Luchtvaart, Transport & Logistiek

Specialisatie:

Luchtvaartdienstverlening

Officiële naam:

Stuurknuppel (91850)

Niveau:

4

Startmomenten: Aug/sep & jan/feb

Weten hoe je je leerlingen het beste kunt helpen?

• Shakespeare is cool meer nieuws

alle opleidingen domeinen colleges meest gekozen alle opleidingen

Jan des Bouvrie college

food college

Kom naar een open dag

bewaar instellingen

Kies een opleiding

Bestel brochures

VMBO

MBO

Volwassenen

Bedrijven

Decanen

Ouders

Vragen

Contact

Meer weten? 0900-9599 (lokaal tarief)

Wat is jouw talent?

van amsterdam

• Welke vooropleiding heb je nodig? • Speciale eisen • Aan te raden vakken in je vooropleiding • Wat zijn de kosten? • Verder leren

Jenke, 17 jaar

• Alles over het MBO

Over ROCvA

• Is deze opleiding iets voor jou? • Wat leer je tijdens de opleiding?

Andere opleiding

Zie ook

Home

Misschien past dit? • Stuntvliegen • Luchtverkeerleider

sportservice

ma 12:37

Verder zoeken

• Stewardess

ma 12:37

Kom naar een open dag

Home

Over ROCvA

Kies een opleiding

VMBO

MBO

Volwassenen

Bestel brochures

Bedrijven

Decanen

Verder zoeken Misschien past dit?

Vragen

Contact

Meer weten? 0900-9599 (lokaal tarief)

• Is deze opleiding iets voor jou? • Wat leer je tijdens de opleiding?

• Stuntvliegen

• Welke vooropleiding heb je nodig?

• Stewardess • Luchtverkeerleider

doe de talent scan

Ouders

• Speciale eisen • Aan te raden vakken in je vooropleiding • Wat zijn de kosten?

Andere opleiding

• Verder leren

Zie ook

Jenke, 17 jaar

• Alles over het MBO • Wat is BOL of BBL

Locaties Amsterdam Hoofddorp

Ik ga binnenkort een eigen zaak openen

• Tets: ondek je talent • Vanaf het VMBO?

Fraijlemaborg 135 Opaallaan 25

• Naar het MBO?

Janneke, 16jaar

Maak hiernaast je keuze

Ik weet het niet?

Ik heb wel een idee?

Ik weet het precies?

Ik wil graag zien wat er allemaal mogelijk is

Ik weet in welke richting ik iets zoek

Ik weet al wat voor opleiding ik wil doen

Amir, 18 jaar

Ik hou niet zo van school maar hier is het wel cool.

MBO Hoe zoek

Mijn opleiding is helemaal te gek ik bouw m’n eigen computer

Alles over het MBO ik anders?

Bezoek een opendag Ik wil zoeken op Bekijk video locatie,de niveau, leerwegje oftalent sector Ontdek Vanaf het VMBO?

terug

BBL BOL

3 tot 4 jaar 3 tot 4 jaar

BOL

1 tot 2 jaar

Is deze opleiding iets voor jou? Als brokkenpiloot ben je hét aanspreekpunt voor passagiers. Je begeleidt passagiers van en naar het vliegtuig of tijdens de vlucht. Je bent hét gezicht van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt goed met mensen omgaan, beheerst je moderne vreemde talen, hebt een goede beheersing van het Nederlands en bent flexibel. Je houdt rekening met de culturele en sociale achtergronden van je passagiers. Je bent stressbestendig en houdt ervan om in wisselende diensten te werken. naar boven Wat leer je tijdens de opleiding? - Voorbereiden van een vlucht - Begeleiden van de full service check-in - Verkopen van producten

ma 12:37

Home

Over ROCvA

VMBO

MBO

Volwassenen

Bedrijven

Decanen

Duits óf mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau Ouders Vragen Contact Meer weten? 0900-9599 (lokaal tarief) 3, met Frans of Duits naar boven

Speciale eisen - Goede lichamelijke conditie - Goedkeuring aanvraag legitimatie Schipholpas - Lengte (minimaal): 162cm voor dames en 170cm voor heren (IATA-voorschrift) naar boven

Aan te raden vakken in je vooropleiding Derde moderne vreemde taal naar boven

Wat zijn de kosten? Cursusgeld (wettelijk vastgelegd door het ministerie van OCW) Leermiddelen (uniform, boeken & overige materialen) € 100,- tot € 600,naar boven

Verder leren HBO - Communicatie HBO - Vrijetijdsmanagement HBO - Hoger Toeristisch enRecreatief Onderwijs (HTRO) naar boven


ROCvA Flyer

ROCvA Website

READY 2 TAKE-OFF

WELCOME ON BOARD!

BOARDING PASS / INSTAPKAART

www.rocva.nl/airport name of passanger

Boarding pass/instapkaart (Valid only when flight coupon attached)

you are flying with agent code

ROC van Airport ROC vanAmsterdam Amsterdam Airport NLNL passengers first name: date

departure time

28/08/07

geb.datum:

passengers surname:

11.30 uur

to Opleiding Luchtvaartdienstverlening (Locatie Brasserie Zeezicht)

class | opleiding

woonplaats date

boarding time

28/08/07

11.30 uur

start opleiding

Luchtvaartdienstverlening

Dinsdag 28/08/07 om 11.30 uur

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

in Brasserie Zeezicht

adres

Opaallaan 25 postcode

2132 XV

plaats

e-mail

Hoofddorp

airport@rocva.nl

Passagiers die zijn verhinderd door ziekte, kunnen dit melden via telefoonnummer 023 –569 36 63

BOARDING PASS LUCHTVAARTDIENSTVERLENING

WELCOME ON BOARD!

BOARDING PASS / INSTAPKAART

www.rocva.nl/airport name of passanger

Boarding pass/instapkaart (Valid only when flight coupon attached)

you are flying with agent code

ROC van Airport ROC vanAmsterdam Amsterdam Airport NLNL passengers first name:

passengers surname:

geb.datum:

date

departure time

to

28/08/07

9.30 uur

Opleiding International Aviation Services (Locatie Brasserie Zeezicht)

class | opleiding

woonplaats date

boarding time

28/08/07

9.30 uur

class | opleiding programma

International Aviation Services

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Start opleiding dinsdag 28/08/07 om 9.30 uur in Brasserie Zeezicht

adres

Opaallaan 25 postcode

2132 XV

plaats

e-mail

Hoofddorp

airport@rocva.nl

Passagiers die zijn verhinder door ziekte, kunnen dit melden via telefoonnummer 023 –569 36 63

ROCvA Card

feest mee en kijk op www.10jaarocva.nl

feest mee het roc van amsterdam is jarig

laat je de les lezen door een bn’er! henkjan Smits, jan des bouvrie, gerard spong, joop braakhekke, ferry corsten en vele andere bekende professionals geven een bijzondere masterclass. en jij kunt er bij zijn! - Heb je talent? - Wordt ROCvA Topper van 2007! - Win een geldprijs met je talent 2007 is een jaar vol leuke, bijzondere, spetterende en feestelijke activiteiten: van talentenjachten tot sportclinics. Er valt steeds iets nieuws te beleven. Kijk daarom regelmatig op de site.

www.10jaarrocva.nl

2008 © Beautiful Minds. Studio for design and strategy. Amsterdam, The Netherlands

ROCvA Anniversary medal


Relevante projecten die door het designteam van Beautiful Minds ontwikkeld en gerealiseerd zijn

ONTWIKKELINGSBEDRIJF NOORD-HOLLAND NOORD

ONDERNEMEND ONDERNEMEND Koud, leeg, altijd wind en ver weg. Zo denken veel mensen over het noordelijk deel van de provincie Noord-Holland. Dat deze regio sterk in ontwikkeling is, dat is minder bekend. Maar in China bijvoorbeeld, weten ze wel beter. In Noord-Holland zijn economische kansen voor internationale bedrijven in sectoren als duurzame energie, toerisme, off shore en agricultuur. Om bedrijvigheid in de regio aan te trekken en te behouden is Ontwikkelingsbedrijf NHN opgestart. NHN is er voor iedereen die wil ondernemen, investeren of ontwikkelen in Noord-Holland Noord. ALLWAYS IN BUSINESS De propositie van NHN is om altijd in bedrijf te zijn en om ondernemers, investeerders en overheden bij elkaar te brengen, met als doel de regionale economie en werkgelegenheid te stimuleren. Daarom creĂŤerde Beautiful Minds een huisstijl waarin elke uiting een vorm van aqcuisitie is en de regio in beeld brengt. Wij ontwikkelden in korte tijd het merk, de huisstijl en fotografie voor Ontwikkelingsbedrijf NHN in hetzelfde jaar dat het bedrijf startte. RADERTJE Ontwikkelingsbedrijf NHN is de spin in het web als het gaat om de uitvoering van economische activiteiten in Noord-Holland Noord. Zij werkt zo veel mogelijk samen en participeert in kansrijke ontwikkelingen en bedrijven. Beautiful Minds creĂŤerde voor NHN een merk dat een radertje communiceert dat altijd in beweging is en de spil in het netwerk is. De energie die daarmee vrij komt is gevisualiseerd in een opvallend blauw logo dat alles kan zijn: een zon, een paardebloem, een windmolen of een raderwieltje. Inmiddels is NHN een zeer actief en bekend merk in Noord-Holland Noord.


Postbus 68 PO Bo x 68

1800 AB A lkmaar NL

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

nhn


pagina

04 | 12

aan

Ministerie van Verkeer en Waterstaat directoraat Generaal RWS tav. dhr. drs. ing. C. A. P. van Bergenheen Rijnstraat 8 den Haag Postbus 3500

datum

26 september 2006

onderwerp

Inzichten over de overheids- en arbeidsovereenkomsten

Uw referentie

tunesssdj Onze referentie

nhn-2009

Geachte heer van Bergenheen, ontrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of “de Finibus Bonorum et Malorum� (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very

met vriendelijke groet Selmar de Jager

Briefpapier achterzijde

Briefpapier

NHN is het Ontwikkelingsbedrijf van en voor de regio Noord-Holland Noord. Noord-Holland Noord is een regio met een gezonde economie. Er zijn veel toonaangevende bedrijven in belangrijke sectoren als agribusiness, duurzame energie, watergebonden bedrijvigheid en recreatie & toerisme. Noord-Holland Noord heeft ondernemers veel te bieden. Logisch want de regio beschikt over goed opgeleide en gemotiveerde beroepsbevolking, een goede infrastructuur en een prachtige omgeving. Volop ruimte voor wonen, werken en recreatie. En dat alles dichtbij de Randstad, goed bereikbaar vanuit Amsterdam en Schiphol. Noord-Holland Noord: always in business!

NHN is het Ontwikkelingsbedrijf van en voor de regio Noord-Holland Noord. Noord-Holland Noord is een regio met een gezonde economie. Er zijn veel toonaangevende bedrijven in belangrijke sectoren als agribusiness, duurzame energie, watergebonden bedrijvigheid en recreatie & toerisme. Noord-Holland Noord heeft ondernemers veel te bieden. Logisch want de regio beschikt over goed opgeleide en gemotiveerde beroepsbevolking, een goede infrastructuur en een prachtige omgeving. Volop ruimte voor wonen, werken en recreatie. En dat alles dichtbij de Randstad, goed bereikbaar vanuit Amsterdam en Schiphol. Noord-Holland Noord: always in business!

With compliments

P. 04

NHN is het Ontwikkelingsbedrijf van en voor de regio Noord-Holland Noord. Noord-Holland Noord is een regio met een gezonde economie. Er zijn veel toonaangevende bedrijven in belangrijke sectoren als agribusiness, duurzame energie, watergebonden bedrijvigheid en recreatie & toerisme. Noord-Holland Noord heeft ondernemers veel te bieden. Logisch want de regio beschikt over goed opgeleide en gemotiveerde beroepsbevolking, een goede infrastructuur en een prachtige omgeving. Volop ruimte voor wonen, werken en recreatie. En dat alles dichtbij de Randstad, goed bereikbaar vanuit Amsterdam en Schiphol. Noord-Holland Noord: always in business!

V-cards


Relevante projecten die door het designteam van Beautiful Minds ontwikkeld en gerealiseerd zijn

2008

2008

NOORDZEEWIND

6000 MEGAWATT N ot in my backyard Wie is er niet vóór windenergie? Een park met 36 windturbines zo groot als rechtopstaande vliegtuigen? Not in my backyard! De opdrachtgever (Ministerie van EZ, Shell en Nuon) was klaar voor publieke discussie. Strategie en communicatieplan zijn ontwikkeld voor kustbewoners, stakeholders, experts, bedrijfs-leven en overheid. Negatieve reacties bleven uit. Media, gemeentes, middenstand en bewoners; men zag vooral kansen. Windturbines op zee; dat is een lokale economische uitdaging! W e weten meer niet dan wel De communicatie rondom het windpark en het debat rondom windenergie op zee omvat vele doelgroepen. Er zijn ontstaan juiste en onjuiste stellingen en vooroordelen rondom het project en dat vraagt om uitleg. Dus werden een identiteit, communicatiestrategie, brochures, regionale krant, presentatiemiddelen, persmateriaal, illustraties, 3D animaties en videomateriaal en een website ontwikkeld. De strategie richt zich op objectieve informatievoorziening voor een brede doelgroep. In elke communicatieve uiting stonden meerdere kanten van de zaak centraal. We weten meer niet dan wel is het typerende karakter van het park en dus creëerden we een veelzijdige en volledig transparante aanpak. V isuele informatie Het windpark op de Noordzee is een demonstratieproject van NoordzeeWind, een consortium van Shell en Nuon en verschaft de overheid en de maatschappij informatie over een near shore park. Alle inwoners van de Noord-Hollandse kuststrook moeten geïnformeerd worden over het park. Omdat veel mensen weinig lezen, werd een een strategie gecreëerd waarbij alle informatie visueel is. In aantrekkelijke infographics worden gegevens toegankelijk gemaakt voor iedereen. Wie niet leest, begrijpt toch waar het over gaat.


ING

DARE, DO AND WIN Dare In Augustus 2008 wilde de ING Bank, afdeling Operations & IT Banking (ca. 20.000 medewerkers in Nederland, België en Frankrijk) starten met een interne campagne voor álle betrokken medewerkers. De campagne moet aansturen op een Winning Performance Culture, een grote menatliteitsverandering in de organisatie. In een door Beautiful Minds en Wit Communicatie ontwikkelde campagne en identiteit worden ING’ers geïnformeerd en geenthousiasmeerd om trots te zijn en beter te willen zijn dan anderen. Do Met de pay off ‘dare, do, win’ daagden we de medewerkers uit om een winnersmentaliteit bij zichzelf aan te wakkeren. Voorbeelden als Bill Clinton speelden een rol in de communicatie en alle middelen waren erop gericht om gedrevenheid en passie te laten groeien bij medewerkers. Het definiëren van de ING-cultuur was wezenlijk onderdeel van de interne communicatiestrategie. De ING Bank is een goede plek om te werken en je krijgt er de kans om écht verschil te maken. Die nieuwe cultuur is door Beautiful Minds gevisualiseerd in een identiteit voor de campagne. Win In navolging van de door Wit Communicatie ontwikkelde communicatiestrategie en pay off, creëerden wij innovatieve ideeën voor een open en informatieve communicatiestijl met medewerkers. Middelen die we daarbij ingezte hebben, waren: identiteit, posters, e-nieuwsbrieven, intranetsite, banners, weblogs, brochures, spelvormen en mysterieuze 3D objecten voor in de talloze lokaties in de 3 landen.


Provincie Noord Holland

Elk verhaal heeft een begin In Augustus 2010 werd Beautiful Minds samen met Bex* Communicatie en Triptic de partij om in opdracht van de Provincie Noord-Holland een online platform te ontwikkelen: een innovatief, dynamisch, crossmediaal, toegankelijk, interactief, veelzijdig, prikkelend, verbindend, bewustmakend digitaal platform voor het materiële en immateriële erfgoed van de Provincie Noord-Holland. In een omvangrijke digitale infrastructuur worden alle verhalen van bezoekers en partners verenigd: verzameld, gecatalogiseerd, bewaard en gedeeld. Oneindig Noord-Holland Mensen zijn altijd op zoek naar het verhaal. Thuis, op hun werk, in de familie, op school, in de kroeg, op de tribune. Ze willen het verhaal horen of ze willen het vertellen. Verhalen geven zin aan het leven. Van verhalen kríjg je zin. Met verhalen krijg je mensen mee, gaan mensen zich identificeren. Worden ze zich bewust van wat ze te vertellen hebben. Van wie ze zijn. Met verhalen worden mensen en hun omgeving kenbaar. Verhalen bepalen de cultuur. In een oneindig productief proces: Oneindig Noord-Holland. Maak verborgen verhalen zichtbaar Oneindig Noord-Holland is een ‘never ending story’ van de mensen in Noord-Holland en in de nabije toekomst van heel Nederland. Met de positionering en campagne van Oneindig Noord-Holland wordt de provincie als kartrekker en initiator zichtbaar. Met veel (premium) partners zoals archieven, musea en organisaties als het VVV en ANWB. Voor ONH ontwikkelden wij de branding identity, het logo en de uitrol naar de campagne. Oneindig Noord-Holland. Maak verborgen verhalen zichtbaar. www.oneindignoordholland.nl


Hoe zien we eruit?

Hoe zien we eruit? Beeldmerk Oneindig Noord-Holland ONH-Font

De identiteit De oneindige vorm van de beeldtaal geeft eigenheid aan de verhalencollectie van Oneindig Noord-Holland. Het is een vorm die oneindig veel variaties, schalen en toepassingen kent. Oneindig Noord-Holland heeft daarmee de kracht om zich voortdurend te vernieuwen. Voortdurend te verrassen. De vorm verbindt bovendien. Het geeft ruimte aan nieuwe concepten en ideeĂŤn. Aan samenwerking met partners. Welk verhaal er ook verteld wordt: het is altijd Oneindig Noord-Holland.

ONH-Regular

Maakt verborgen verhalen zichtbaar ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890 ONH-Bold

Maakt verborgen verhalen zichtbaar ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890 Pag. 5

Brandbook Oneindig Noord-Holland

Pag.6

Brandbook Oneindig Noord-Holland


Beautiful Minds 2010-2011  

Portfolio of Beautiful Minds, agency for design and strategy in Amsterdam, The Netherlands. Selection of projects in 2010 and 2011.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you