Maja Repotočnik - portfolio 2021

Page 1

MAJA REPOTOČNIK PORTFOLIO 2021


SEM OBLIKOVALKA IN POVEZOVALKA EKIP. PRI RAZVOJU PRODUKTOV PREVZEMAMRAZLIČNEVLOGE. VABIMVAS,DAJIHSPOZNATESKOZI SLEDEČEREALIZIRANEPROJEKTE.USTVARJATI

# OBLIKOVANJE IZKUŠNJE # OBLIKOVANJE APLIKACIJE


VEČ O PROJEKTU

USTVARJATI DOBRE CELOSTN UPORABNIŠKE IZKUŠNJE

OBLIKOVANJE UPORABNIŠKE IZKUŠNJE PAMETNE EQUA FLAŠKE IN APLIKACIJE Leto 2018

Naročnik: EQUA Soavtoriji: Darja Osojnik, CNJ

Kako ustvariti čimboljšo uporabniško izkušnjo pametne stekleničke? Pametna EQUA flaška z vgrajenim accelometrom in algoritmom z machine learningom meri popit volumen, opominja na pitje in se povezuje s pametnim telefonom. Oblikovanje uporabniške izkušnje je zajemalo: proces prve povezave flaške s telefonom, interakcijo uporabnika s flaško (pametne geste na produktu), oblikovanje svetlobnih signalov z različnimi sporočilnostmi ter oblikovanje spremljajoče aplikacije za telefon. Skozi številne iteracije in več mesecev testiranj smo prišli do prototipa, ki je bil poleti 2018 uspešno predstavljen na platformi Kickstarter, kjer je zbral 240.000€. Od lansiranja produkta so potekajo redni updati aplikacije in nadaljnje izboljšave uporabniške izkušnje.

2132 ml


EQUA Smart Water Bottle APPPOVEZATI

# OBLIKOVANJE IZKUŠNJE # OBLIKOVANJE SPLETNE STRANI


OGLED SPLETNE STRANI

POVEZATI

PRENOVA SPLETNE STRANI MUZEJA ZA ARHITEKTURO IN OBLIKOVANJE Leto 2020-21

Naročnik: MAO, v sodelovanju s Prapeso

Kako podati uporabnikom informacije o muzeju, kako zastaviti izkušnjo brskanja po digitalni arhivski zbirki muzeja? Muzej za arhitekturo in oblikovanje je nazadnje stran generalno prenovil v letu 2011, zato je bila potrebna celostna prenova. Tudi vizualna podoba muzeja se je čez leta organsko spremenila, zato je bilo potrebno ponovno uvesti rdečo nit med digitalnim in fizičnim prostorom. Sodelovanje smo začeli s serijo delavnic, ki sem jih vodila, na katerih smo z ekipo muzeja smiselno strnili vsebine muzeja in kreirali poenostavljeno generalno strukturo strani. Fokus je bil na oblikovanju digitalne arhivske zbirke, ki omogoča ogled in raziskovanje muzealij, ki jih muzej hrani. Te je mogoče filtrirati po različnih ključih ter kustosom omogoči kuriranje digitalnih vsebin, ki se povezujejo z aktualnim programom muzeja.
POENOSTAVITI

# OBLIKOVANJE IZKUŠNJE # OBLIKOVANJE SPLETNE STRANI


OGLED KONČANE STRANI

POENOSTAVITI

PRENOVA SPLETNE STRANI ETREL Leto 2019

Naročnik: Etrel, v sodelovanju z Maticem Vihteličem

Kako predstaviti napredno tehnološko podjetje na uporabnikom čimbolj razumljiv način? Etrel je podjetje, ki deluje na področju elektromobilnosti - razvijajo polnilne postaje in programske rešitve za management polnilnih postaj. Vodila sem projekt prenove spletne strani. V sodelovanju z dizajn in marketing oddelkoma smo kreirali glavne vsebinske poudarke in cilje, sledilo je oblikovanje wireframov, oblikovanje posamezih gradnikov strani, priprava animacij in sodelovanje do končne izvedbi strani. Določene vsebine so tehnične in kompleksnejše za prikaz, zato smo uvedli dodatne razlagalne animacije, ki na večih delih strani razlagajo osrednjo zgodbo podjetja.


RAZUMETI RAZLIČNESKUPINEUPORABNIKOV INNJIHOVEPOTREBE

#USER CENTERED DESIGN #OBLIKOVANJE APLIKACIJE #OBLIKOVANJE PROCESOV


VEČ O PROJEKTU

RAZUMETI

OBLIKOVANJE KONCEPTA MEDICINSKE APLIKACIJE Leto april 2015

Idejni projekt Soavtor: Matic Vihtelič

Kako razbremeniti osebje v zdravstvu? Razviti koncept aplikacije služi razbremenitvi osebja zaposlenega v zdravstvu. Skozi intervjuje sva ugotavljala, da so še zmeraj v uporabi fizične kartoteke, izvidi in rentgenske slike; pacient mora slike in izvide fizično prenašati med zdravniki... Vse te datoteke pa bi lahko bile zbrane v elektronski obliki in tako na enem mestu dostopne vsem. Aplikacija združuje lastnosti kartoteke, obenem pa služi kot e-rokovnik, ki povezuje zdravnike, medicinske sestre in paciente. Omogoča lažjo organizacijo njihovega delovnega dne, tako da jim ostane več časa, da se posvetijo vskemu izmed pacientov. Funkcionalnosti aplikacije se razlikujejo glede na tip uporabnika, ki se v app logira (zdravnik, sestra, pacient).


ANALIZIRATI IN IZBOLJŠATI

# OBLIKOVANJE STORITVE # OPTIMIZIRANJE PROCESOV # OBLIKOVANJE SPLETNE STRANI


ANALIZIRATI IN IZBOLJŠATI

PRENOVA SPLETNE STRANI, PRENOVA ONLINE PROGRAMOV, IZBOLJŠAVE PROCESA NAROČANJA STRANK Leto 2021

Naročnik: Pedosana d.o.o., v sodelovnanju z Beladesign d.o.o.

Kako optimizirati procese za boljšo uporabniško izkušnjo, ki potrebuje manj časa za podporo uporabnikom? Pedosana je gibalni center dojenčkov in otrok. Njihova dejavnost obsega tako gibalne vadbe v živo, kot tudi online programe kjer starši izvajajov vadbe s prejemanjem video vsebin. Trenutni uporabniki so pohvalili kvaliteto podanih vsebin, a izpostavili slabo uporabniško izkušnjo ob uporabi, Pedosana pa ima dosti dela tudi z nudenjem podpore uporabnikom glede zadev, ki ne delajo ustrezno. Sodelovanje smo pričeli z analizo trenutnega user journeya Pedosaninih različnih storitev - prijavo na programe v živo, individualna svetovanja, dostop do online programov in nakup fizičnih produktov povezanih z gibalnim razvojem... Na podlagi analize smo definirali priložnosti za izboljšavo in procese zastavili bolj celostno. Trenutno na manjši skupini uporabnikov testiramo prenovljene procese, celotno prenovo pa bomo implementirali po fazah in skozi iteracije.
POVEČATI

# OBLIKOVANJE SPLETNE TRGOVINE


OGLED SPLETNE STRANI

POVEČATI

PRENOVA SPLETNE TRGOVINE ZNAMKE KOZMETIKE FLOWER AND SPICE Leto 2021

Naročnik: Flower and Spice, v sodelovnanju z Beladesign d.o.o.

Kako s prenovo spletne strani dvigniti perceived value liniji kozmetike? Kozmetike Flower and Spice je višjega cenovnega razreda, spletna stran pa ni dajala takšnega vtisa. Pred prenovo je bila že zastarela, in nasičena z nepotrebnimi informacijami, ki jih je stranka čez čas dodajala sama. Cilj prenove je bil doseči bolj premium vtis strani, strniti vsebino na ključne informacije, ki so smiselno pogrupirane in implementirati smernice marketinške agencije za dvig conversion rata.


Po prenovi

Pred prenovoPOSPEŠITI VSTOPNATRGZINOVIRANJEM RAZVOJNEGAPROCESA

#PRODUKTNO OBLIKOVANJE #OBLIKOVANJE PROCESA #OPTIMIZACIJA


POSPEŠITI

SMERNICE ZA PRODUKTNI RAZVOJ: EQUA MISMATCH 2018 Leto

Naročnik

maj 2017

EQUA

Naklada 80.000 +

Kako skrajšati čas vstopa na trg izdelkov za brand, ki mora zelo ažurno slediti modnim trendom? Čas od razvoja do vstopa na trg je bil cca. 1,5 do 3 leta. Spreminjanje oblike stekla je pomenilo visoko investicijo v nova orodja, razvojni cikel je daljši, kar nemalokrat zamakne željeni čas vstopa na trg. Ker pa se trendi hitro spreminjajo, je bil cilj oblikovati steklenico kot platformo, ki omogoča hitre spremembe in tako skrajša čas za lansiranje novih izdelkov. Predlog smernic za razvoj novih produktov se inspirira iz modne industrije: nove kolekcije ustvarjamo s preoblikovanjem tekstilnih ovojev in dodajanjem detajlov inspiriranih iz nakita. Steklenica prevzame vlogo modnega dodatka. Iz ene same oblike steklenice je z dodatkom tekstilnih ovojev do zdaj nastalo 9 različnih dizajnov. Čas razvoja novega izdelka se je skrajšal na 2-3 mesece. Tekstilni izdelki pa imajo tudi minimalne začetne proizvodne stroške. Odprejo se nove možnosti sodelovanj z modnimi oblikovalci. Primer uspešnih projektov so sodelovanje z modno oblikovalko Nino Šušnjaro in dve novi ekskluzivnejši kolekciji stekleničk, dodani v redno prodajo.


POSTAVITI SISTEM VSEHSTIČNIHTOČKPODJETJA

A A A

Core Sans CR ALL CAPS Font size: 24 pt Leading: 28, 8 pt Tracking: 250

TITLE

Core Sans CR ALL CAPS Font size: 10 pt Tracking: 270

SUBTITLE

Montserrat Medium Font size: 9 pt Leading: 10,8 pt

This is body text. Used for printed and digital media, for longer texts, measurments on drawings,...

#BRANDING #OBLIKOVANJE CGP


POSTAVITI SISTEM VSEHSTIČNIHTOČKPODJETJA

x x

x

OBLIKOVANJE CELOSTNE PODOBE BLAGOVNE ZNAMKE OTROŠKEGA POHIŠTVA Leto

Naročnik

julij 2018

Drimko d.o.o.

Kako zastaviti sistem pravil za vizualno podobo branda otroškega pohištva? S podjetjem sem sodelovala od samega začetka snovanja branda otroškega pohištva, moje zadolžitve so bile: smernice za branding, oblikovanje celostne grafične podobe in aplikacija te podobe na vseh touchpointih (vizitke, katalogi, cerada za kamion, predstavitvene makete, sejemski prostor).

x


POSTAVITI SISTEM JEZIKAPRODUKTNEGAOBLIKOVANJA


POSTAVITI SISTEM JEZIKAPRODUKTNEGAOBLIKOVANJA

OBLIKOVANJE LINIJE MODULARNEGA OTROŠKEGA POHIŠTVA WOOOTHY Leto

Naročnik

avgust 2018

Drimko d.o.o.

Kako zastaviti smernice razvoja produktov, ki izhajajo iz enostavne konstrukcije, a imajo prepoznaven karakter? Postavila sem oblikovalski jezik za produktni razvoj vseh izdelkov pod BZ, saj se bo linija širila na celoten otroški program. Izdelke povezujejo lesene vertikale v kontrastu z belimi ploščami, ki so zaključene z radiji. Prepoznaven element celotne linije pa je inovativen žep za shranjevanje predmetov, ki jih rabiš ob postelji (knjige, telefon, igrače), sploh pri pogradu jih nimaš kam odložiti. Pri oblikovanju je bil fokus tudi na konstrukciji enostavni za proizvodnjo. Predhodne ograje s številnimi klini, ki so bile dolgotrajne za sestavo, je zamenjala enotna ploskev. Kljub poenostavljeni in izčiščeni konstrukciji, pa imajo izdelki distinkten karakter. Enojna postelja je modularen element, ki omogoča različne sestave in prilagajanje različnim scenarijem uporabnikov (npr. ob prihodu drugega otroka kupiš še eno posteljo in obe sestaviš v pograd; ko otrok zraste, odstraniš baldahin/zaščitne ograje...).Prvi prototip predstavljen oktobra 2018 na sejmu "Kind und Jugend" v Kölnu, Nemčija


KOMUNICIRATI

# CELOSTNA PODOBA # BRANDING


VEČ O PROJEKTU

KOMUNICIRATI

ŽIVA - BRANDING IN OBLIKOVANJE CELOSTNE PODOBE BLAGOVNE ZNAMKE Leto februar 2016

Naklada (cca.) Folije: 1.000.000+ Karton: 6.500

Naročnik: Panorganic Soavtor: Matic Vihtelič

Za blagovno znamko solat, katerih USP je, da se prodajajo skupaj s koreninami, sva sodelovala pri definiranju smernic za branding, na podlagi katerih sva zastavila celostno grafično podobo. Podobo sva tudi aplicirala posamezne touchpointe znamke: prodajne embalaže za produkte, transportne škatle, POS stojala, promocijske materiale in oblikovanje spletne strani. Kasneje sem prevzela vodenje vseh oblikovalskih procesov podjetja. Naročnik je bil podjetnik leta 2016, ki je uspel s produkti blagovne znamke Živa dvigniti procent slovenske samooskrbe s solato s 6% na 19,2%. Izdelki so prisotni v vseh večjih trgovskih verigah slovenije, prav tako pa v sosednji Avstriji (Hofer, Billa, Merkur,...) in Bolgariji (Kaufland).


PREPOZNATI NENASLOVLJENEPOTREBE SKOZIRAZUMEVANJEVEDENJA INNAVADUPORABNIKOV

# PRODUKTNO OBLIKOVANJE # RAZUMEVANJE UPORABNIKA


VEČ O PROJEKTU

PREPOZNATI NENASLOVLJENEPOTREBE SKOZIRAZUMEVANJEVEDENJA INNAVADUPORABNIKOV

LESENA DELOVNA MIZA HOMEWORK Leto oktober 2016

Naročnik osebni projekt

Kako oblikovati vedno pospravljeno delovno mizo? Pogosta raba računalnika doma in delo od doma (kar iz dnevne sobe) narekujeta spremembe v oblikovanju pohištva. Lesena delovna miza s svojo dvižno delovno ploskvijo omogoča hitro transformacijo jedilne mize v delovno in obratno. Ves delovni nered po potrebi v trenutku skrijemo, z delom pa je možno kasneje nemoteno nadaljevati. S posebnim predelkom rešuje tudi organizacijo kablov, shranjevanje pisarniških pripomočkov in prenosnika. Miza je prejela dve nagradi strokovne žirije na sejmu Ambient 2017 v Ljubljani. Izdelek je v proizvodnji.
OPTIMIZIRATI PRODUKTNIDIZAJNZA LOGISTIKOTRANSPORTA

# OBLIKOVANJE EMBALAŽE #CELOSTNA PODOBA # OPTIMIZACIJA


OPTIMIZIRATI

EQUA HOME: ZLOŽLJIVE IN LAHKE POSODE ZA GOJENJE RASTLIN Leto september 2016

Naročnik EQUA

Kako oblikovati produkt, ki je primeren za spletno prodajo in enostavno pošiljanje? Linija izdelkov EQUA HOME služi urbanemu gojenju rastlin. Večina prodaje produktov poteka prek spletne strani, izdelki morajo biti zato lahki, zložljivi zavzeti čimmanj prostora, da je pošiljanje enostavno in cenovno ugodno. Prevzela sem razvoj produktov pod linijo in oblikovala tri produkte. Zavzemala sem se tudi za lokalno proizvodnjo v Sloveniji, katero sem tudi organizirala.


USTVARITI DOBIČEKIZIZMETA

# PRODUKTNO OBLIKOVANJE # OPTIMIZACIJA PROCESOV


USTVARITI

KOLEKCIJA PESKANIH STEKLENIC EQUA MISMATCH Leto

Naročnik

februar 2017

EQUA

Kako zmanjšati izmet pri nezanesljivi produkciji in hkrati ustvariti ekskluzivo kolekcijo steklenic? Določenemu delu celotne serije steklenic se je tekom proizvodnje površina spraskala. Več 1000 produktov je bilo zaradi tega neustrezne kvalitete za prodajo. Peskanje je način obdelave stekla, kjer zgornji sloj erodiramo in tako dosežemo mat videz stekla. Na ta način se morebitne poškodbe površine sanirajo. Grafični element na steklenički prilagodimo tehniki peskanja in vse neustrezne steklenice naknadno popeskamo. Lansiramo omejeno kolekcijo steklenic, ki je prodana v rekordno hitrem času. Vpliv: zaradi uspeha omejene serije, je kolekcija peskanih steklenic vključena v redno prodajo, iz nje izhajata še dve dodatni zelo uspešni kolekciji.


PRIPOVEDOVATI

# PRODUKTNO OBLIKOVANJE # OBLIKOVANJE TEKSTILA # STORYTELLING


VEČ O PROJEKTU

PRIPOVEDOVATI "Hello, I am a kiwi bird, one of only 450 left. Our water is poisoned. Our homes destroyed. When you hug me, you can feel something in my tummy. What is this?! If you squeeze it, you will find out it is a plastic cap! Sometimes I mistake plastic for food and now it is stuck inside my body. It is a reminder that you should take a better care of our planet. It is our home too!"

PTIČKI BREZ KRIL: KIVI Leto marec 2018

Naročnik osebni projekt

Kako oblikovati izdelek, ki nosi ekološko zgodbo? V želji, da bi opozorila na okoljsko problematiko, sem oblikovala ptička kivija, ki nosi sporočilo. Ko ga objameš, začutiš nekaj v njegovem trebuhu - plastičen pokrovček. Tako nas ves čas subtilno opozarja na naš vpliv na naravo in živa bitja s katerimi si delimo življenje na Zemlji. Ker živi še samo 450 primerkov kivijev okarito, jih bo izdelanih točno toliko. Vsak je skrbno sešit in oštevilčen z vrstno številko.


IZBOLJŠATI JAVNIPROSTOR

#OBLIKOVANJE INŠTALACIJE #BRANDING


IZBOLJŠATI JAVNIPROSTOR

ZELENA STENA ZA LJUBLJANO ZELENO PRESTOLNICO EVROPE 2016 Leto maj 2016

Naročnik: MOL

Kako ustvariti zeleno steno v kontekstu javnega prostora? S strani MOL-a smo bili z EQUO povabljeni k sodelovanju pri oblikovanju inštalacije zelene stene iz Tangram posod, ki sem jih oblikovala za EQUO. Projekt oblikovanja zelene stene sem vodila od konceptne faze do načrtovanja izvedbe, med drugim smo morali rešiti tudi pritrjevanje, ki je odporno na vandalizem. Inštalacija je stala na infotočki Zelene prestolnice pred ljubljansko mestno hišo skozi celo leto 2016.


RAVNATI ODGOVORNO DOOKOLJAINPRITEMUPOŠTEVATI CELOSTENOGLJIČNIODTISPRODUKTA

# OBLIKOVANJE IZKUŠNJE # OBLIKOVANJE APLIKACIJE


VEČ O PROJEKTU

RAVNATI ODGOVORNO DOOKOLJAINPRITEMUPOŠTEVATI CELOSTENOGLJIČNIODTISPRODUKTA

OBLIKOVANJE LINIJE EKOLOŠKIH IZDELKOV ZA NEGO EQUA CARE Leto 2020

Naročnik: EQUA

Kako ustvariti linijo ekoloških izdelkov za nego? Moja naloga je bila oblikovanje produkta, uporabniške izkušnje in smernic za komunikacijo. Izdelki EQUA CARE zmanjšujejo odpadno plastiko pri izdelkih za nego telesa in doma do 30X. Osnovni koncept izdelkov je koncentrat produktov v obliki prahu (milo, gel za tuš, čistilo...), ki ga kupec doma zmeša z vodo v trajnem dozirniku in ga vsakič znova napolni. Takšni koncentrati so lažji in zavzemaji manj volumna kot že zmešani produkti, tako, da je ta rešitev bolj ekološka tudi za transport, hkrati pa zmanjšuje količino odpadnih embalaž za enkratno uporabo. Vsak aspekt produkta je karseda ekološki - dozirniki so iz reciklirane odpadne PET plastike, vrečice biorazgradljive,... 1. Fill the bottle with warm water.

3. Close the bottle and shake it

4. Your product is ready to use.


RAZVIJATI ITERATIVNOTERTAKO ZMANJŠATITVEGANJA VZGODNJIHRAZVOJNIHFAZAH

# EVALVACIJA KONCEPTOV # PROTOTIPIRANJE


RAZVIJATI ITERATIVNOTERTAKO ZMANJŠATITVEGANJA VZGODNJIHRAZVOJNIHFAZAH

A F IL A F ST, A F IL OFTEN Kako hitro preveriti koncept s čimmanjšimi stroški? Hitrih mock-upi produktov iz različnih materialov, detajlnejši 3d printani modeli, minimum viable produkti ter wireframi aplikacij so samo eni izmed pripomočkov za evalviranje zastavljenih konceptov. Tako pri razvoju produktov kot digitalnih rešitev ali storitev so pomembne hitre iteracije in čimveč sprotnega testiranja ter interpretacij feedbacka relevantnih deležnikov. Več napak kot ugotoviš in odpraviš že pri testiranju, več stroškov si prihranil ob neuspešnem lansiranju produkta na trg.


MAJA REPOTOflNIK Ulica bratov Učakar 74, 1000 Ljubljana +38631719216 maja.repotocnik@gmail.com Behance: www.behance.net/MajaRepotocnik