Page 1

LE CAP D’AGDE • LA CITÉ D’AGDE • LE GRAU D’AGDE • LA TAMARISSIÈRE

Topbadplaats

NL

2009


PRESENTATIE Boeiend in alle opzichten, in een woord top... Cap d’Agde neemt een vooraanstaande plaats in binnen de wereld van de badplaatsen aan de Middellandse Zee. Talrijke evenementen, activiteiten, historisch erfgoed, alle soorten accommodaties die van alle gemakken zijn voorzien, vernieuwingen, animaties... Deze zuidelijke streek van vulkanische oorsprong met een rijke geschiedenis, zeer modern en heel natuurlijk, biedt het beste van haar mediterrane cultuur in 4 bestemmingen. Cap d’Agde, een topbadplaats.

INHOUD: BLZ. 2 & 3: PRESENTATIE / HET HELE JAAR IN TREK - BLZ. 4 & 5: BESCHRIJVING VAN 4 BESTEMMINGEN - BLZ. 6 & 7: DE NOUVELLE VAGUE VAN DE MIDDELLANDSE ZEE - BLZ. 8 & 9: ZOU U HET AANDURVEN? - BLZ. 10 & 11: CULTUUR, ONTSPANNING... DE LAATSTE TRENDS BLZ. 12 & 13: JAMMER DAT EEN DAG MAAR 24 UUR HEEFT - BLZ. 14 & 15: NAAKT TOEGESTAAN 2


Het hele jaar

in trek

Er is geen twijfel mogelijk, in Cap d’Agde schijnt de zon vrijwel het gehele jaar. In het voorjaar, de zomer, de herfst... is het er goed toeven. Laat u verleiden door de fijne zandstranden of door een kreekje, of slenter bij mooi weer door de winkelstraten. Hebt u zin om de geschiedenis van de binnenstad van Agde te ontdekken, of om een frisse neus te halen op de golfbaan? Behoefte om de frisse zeelucht in te ademen of om een tochtje te maken in de ongerepte natuur of op het Canal du Midi? Geniet er van, Cap d’Agde biedt het hele jaar een mooie omgeving en een mild klimaat.

. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . HET STROOMDAL VAN DE HÉRAULT Laat u bekoren door deze streek rijk aan geschiedenis en erfgoed: Agde, Griekse nederzetting op een kruispunt van waterwegen; Pézenas, stad van Molière, die omwille van haar goed bewaarde 16e-18e eeuwse architectuur ook wel het “Versailles van de Languedoc” genoemd wordt; pittoreske dorpjes, gelegen temidden van wijngaarden waar zeer uiteenlo-

pende wijnen met een sterk eigen karakter worden gemaakt : landwijnen, wijnen uit één druivensoort en de beroemde AOC Picpoul de Pinet. Deze ontdekkingstocht eindigt met het proeven van de zoete uien van Lézignan-la-Cèbe, de vijgen en de noga van Nézignan-l’Evêque, de “petits pâtés” (pasteitjes) en de berlingots (snoepgoed) van Pézenas of de chocolade van Pomérols, en nog veel meer.

3


Beschrijving van AAN U DE KEUZE. CAP D’AGDE DOET ER EEN KORTE SAMENVATTING VAN ONZE 4 Le Cap d’Agde

La cité d’Agde

10 sferen en alle geneugten van de Middellandse Zee Cap d'Agde, gelegen tussen de haven en de stranden, biedt een mozaïek van vakantiewijken waar architectuur en de karakteristieke kleuren van de dorpen uit de streek harmonieus samengaan en geheel passen bij de natuurlijke omgeving.

Le Grau d’Agde

De Griekse nederzettin g

Sinds de 5e eeuw voor J.C . hebben de phoceërs, ver volgens de Grieken deze stad vorm gegeven die oorspronkelijk “Agathé Tyc hé” werd genoemd, wat “geluk” betekent. In de loo p der eeuwen is Agde, dan kzij de zeehandel, een welvarende stad geword en die nu met trots teru g kan kijken op 26 eeuwen geschiedenis waar haar straatjes en archeologisch e schatten van getuigen.

re La Tamarissiè

De authentieke charme van een vissersdorp Dit lieflijke, kleurrijke dorpje met een echte familiesfeer, op de linker oever van de rivier Hérault heeft de charme weten te behouden van een authentieke badplaats waar traditie en bedrijvigheid samen gaan.

4

de kust Een pijnboombos aan

gde, in de schaduw van n tegenover Le Grau d'A La Tamarissière, gelege stukje beschermde natuur rust en charme van een pijnbomen, biedt u alle ten in het water. voor vakanties met de voe


4 bestemmingen ALLES AAN OM U GASTVRIJ TE ONTVANGEN. BESTEMMINGEN. ...TOP... TOP... TOP... TOP... DE EFEBE VAN AGDE Dit beeld, dat in 1964 in de wateren van de Hérault is gevonden, trotseert sinds de 4e eeuw voor J.C. de tand des tijds. Dit Griekse bronzen beeld is het belangrijkste stuk van het museum voor onderwaterarcheologie, Musée de l’Ephèbe, dat de grootste Franse collectie bronzen onderbrengt die ter plaatse zijn gevonden.

...TOP... TOP... TOP... TOP... HET VULKANISME IN ZEE De Mont Saint-Loup (113 m), het eiland van Brescou, de vulkanische kliffen van Cap d’Agde en La Grande Conque zijn het resultaat van een serie vulkaanuitbarstingen op het vasteland en onder water, die zo’n 750.000 jaar geleden plaatsvonden in het uiterste zuiden van de vulkaanketen van de Auvergne. U zult, waar u zich ook bevindt, sporen van vulkanen aantreffen, in de natuur en in het historische erfgoed, met geheel in basalt opgetrokken bouwwerken.

5


De nouvelle vag van de middellandse

ZIN IN EEN VERFRISSENDE DUIK ? Laat u door Helios bruinen op één van de 11 bewaakte stranden die gemakkelijk via voetpaden toegankelijk zijn of op de ingerichte stranden die u het grootste comfort bieden. Van Cap d’Agde tot La Tamarissière kunt u genieten van 14 km kust en stranden: fijne zandstranden beschermd door het “Plan Qualité Plages” en ongerepte natuurgebieden, zoals de kliffen van Cap d'Agde en één van de mooiste basaltstranden van de Middellandse Zee, La Grande Conque.

WELKOM IN DE WERELD VAN DE STILTE In het Aquarium kunt u de zeefauna uit de Middellandse Zee en uit tropische zeeën, de verschillende aspecten van de zeebiologie en van de ecosystemen langs de kust ontdekken in 30 zeewaterbassins.

. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . DE JACHTHAVEN Als u aan de lokroep van de zee gehoor wilt geven, beschikt de jachthaven van Cap d’Agde over 3000 aanlegplaatsen om motor- en zeilboten te verwelkomen in optimale omstandigheden qua service, voorzieningen en veiligheid. Sinds 1987 wappert de “Europese Blauwe Vlag” over de haven. Dit eco-label garandeert de kwaliteit van het water, op grond van analyses en de uitgevoerde vernieuwingen.

6


ue

Zee

KIES HET RUIME SOP OM TE GENIETEN VAN DE TALLOZE WATERSPORTMOGELIJKHEDEN Duiken, watersportopleidingscentra, zeilen, motorboot, jetski, waterskiën, parasailen, zeetochten, vissen, kanoën-kajakken, roeien... Cap d’Agde wekt waarachtig golven van enthousiasme op! Het Watersportcentrum is de ontmoetingsplaats van degenen die een passie hebben voor de zee en de watersport: opleiding, verhuur, club en training. U bent in een “Station Nautique”, een kwaliteitslabel voor watersportactiviteiten die in alle veiligheid worden georganiseerd.

. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . HET ONDERWATERPAD Op dit parcours, dat begint bij La Plagette, kunt u al snorkelend tussen 0 en 5m diepte 5 verschillende onderzeemilieus bestuderen: van oorsprong vulkanische zeebodem met alle fauna en flora die zo karakteristiek zijn voor de Middellandse Zee. U kunt zelf een ontdekkingstocht maken (met behulp van boeien met onderzeese bakens) of begeleid door de Adena, die tevens de mogelijkheid biedt om zelf onderzeefoto's te maken.

7


Zou u het

aandur

WILT U VAN UZELF VERSTELD STAAN OF UW GRENZEN VERLEGGEN ? HOUD HET ROER RECHT ! DEZE TOPBADPLAATS BRUIST VAN ENERGIE VOOR DE LIEFHEBBERS VAN VERTIER EN VOOR SPORTFANATEN. BENT U ER KLAAR VOOR ?

SPORTEN AAN BAKBOORD BADMINTON, BILJART, PAARDRIJDEN, GOLF, GYMNASTIEK, KARTING, MOTORRIJDEN EN QUAD OP DE BAAN, ADVENTURE - PARCOURS IN DE BOSSEN, VISSEN, PÉTANQUE EN JEU LYONNAIS, SKATEBOARD, STRANDSPORTEN, SQUASH, TENNIS, SPORTSCHIETEN, BOOGSCHIETEN, FIETSEN...

RECREATIE AAN STUURBOORD AQUALAND EN CAPTAIN JAKO, CLUB MICKEY EN STRANDCLUBS, BRIDGE, LUNA-PARK EN DRAAIMOLENS, MINIGOLF, MINIATUURHAVENS, DINO PARK, PARKEN EN SPEELTUINEN

Aqualand en Captain Jako Twee waterpretparken, op enkele meters van de haven en de stranden, die aan het glijden zijn gewijd, waarvan één voor kinderen tot 8 jaar: 2 avontuurlijke parken met spectaculaire of zeer ludieke attracties. Lachen en sensatie gegarandeerd !

Het internationale golfterrein Met een 18 holes baan (PAR 72 van 6279 m) is het golfterrein van Cap d’Agde een van de meest gewaardeerde golfclubs in Zuid-Frankrijk. Dit terrein is ontworpen door Ronald Fream, een van de grootste architecten ter wereld.

8


ven? Dit nationale label wordt toegekend aan vakantiebestemmingen speciaal toegespitst op de wensen van kinderen en hun ouders. U zult de ontvangst, de animaties, de activiteiten en de speciale service voor jongeren beslist waarderen.

...TOP... TOP... TOP... TOP... Het internationale tenniscentrum 24 buitenbanen en 8 indoorbanen waarvan 6 gravelbanen, een mini-tennisruimte voor kinderen en squashen badmintonbanen gelegen in een uitzonderlijk mooie omgeving. In het centrum vinden elk jaar belangrijke wedstrijden plaats.

“L’ÎLE DES LOISIRS” (EILAND VAN VERTIER) Liefhebbers van emoties, feestvieren, spelen en spanning? Zeker is dat u de verleiding niet zult kunnen weerstaan ! Het eiland van vertier is geheel gewijd aan feestvieren en amusement, dag en nacht, met als enig motto : zich vermaken. Casino, discotheken, bioscoop, Luna-park, Dino-park, mini-golf, bars en nachtrestaurants...

9


Cultuur, ontspanning...

de laatste

. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . HET FORT VAN BRESCOU Het verheft zich vóór de kust van Cap d’Agde, op een vulkanisch eiland in de Golfe du Lion. De vestingwerken zijn zeer oud. Maar het huidige fort werd in de 17e eeuw gebouwd naar het ontwerp van Vauban en werd later een staatsgevangenis (18e en begin 19e eeuw). Het fort kan in de zomer elke dag worden bezichtigd, vertrek per boot in Cap d’Agde en Le Grau d’Agde.

10


trends U aarzelt nog tussen culturele activiteiten en bubbelbaden? Laat u verleiden door een weldadige kuur en geniet grenzeloos van de natuurlijke krachten van de zee. Ontdek ook onze fitnesscentra, bronnen van ware ontspanning en levenslust. Cap d’Agde heeft ook haar geheime tuinen. Haar erfgoed op dit kruispunt van zeeroutes zal u bekoren. Het Canal du Midi brengt U midden in de natuur en geeft u de mogelijkheid om zijn geschiedenis te ontdekken, zoals de ronde sluis van Agde, maar ook de Languedoc en zijn levenskunst. Zin om mooie dingen, de cultuurhistorie, de ziel en de geschiedenis van deze landstreek te ontdekken? Welkom in het Musée de l’Ephèbe, het Musée Agathois of de versterkte kathedraal van Agde, maar ook in de showroom en de ateliers van kunstenaars gespecialiseerd in mode en bijbehorende accessoires, in de expositiezalen of het park Belle Isle. Kom naar de ‘Wereld van de Santons’ voor een reis door het schitterende rijk van de kerststal. Zin om u te laten leiden? Rondvaartboten, pendelboten, treintje staan voor u klaar. En niet te vergeten de talloze voet-, fiets- of paardrijtochten.

. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . HET NATIONALE NATUURRESERVAAT VAN BAGNAS De meren van Grand en Petit Bagnas, die sinds 1983 Beschermd Natuurgebied zijn, strekken zich uit over 560 hectaren. Het ecologische belang van dit natuurreservaat wordt gevormd door de rijke avifauna: hier zijn tegen de 250 soorten trek- of nestbouwende vogels waargenomen. Roze flamingo’s, eenden, kluten, kleine zilverreigers, maar ook zeldzamere soorten, zoals visarenden, zwarte ooievaars, witte steltkluten, strandplevieren, kalanderleeuweriken, roerdompen. Tijdens een rondleiding in het natuurgebied kan de natuur worden geobserveerd zonder de dieren te storen.

11


JAMMER DAT EEN DAG MAAR 24 UUR HEEFT Van 12 uur tot middernacht volgt deze topbadplaats uw tempo en biedt zij talloze uitgaansmogelijkheden. Begin dus met het bijwonen van de grote waterballetten voor de kust of het slenteren over de kleurrijke streekmarkten om er een hapje te eten want er vallen nog heel veel festiviteiten te ontdekken: podia van de zomertournees, muziek en straatartiesten, wedstrijden om zich in gezinsverband te vermaken, sporttoernooien, strandactiviteiten... De festivals volgen elkaar op van de Paasspelen tot de botenbeurs in de herfst. Het is al 20 uur. Ga zitten aan een van de tafels aan de haven of in de binnenstad om te genieten van schelpdieren en van lokale specialiteiten. Maestro muziek alstublieft! Het feest is in volle gang... De hemel neemt prachtige kleuren aan, de talloze cafés geven het ritme aan, het eiland van vertier is het middelpunt van het feest, voorstellingen, bioscopen en nachtclubs schitteren in de nacht. Zowel overdag als ’s nachts heeft Cap d’Agde als enig oogmerk het leven bruisender maken.

...TOP... TOP... TOP... TOP... AGDE, BAKERMAT VAN DE STEEKSPELEN UIT DE LANGUEDOC U moet een steekspeltoernooi hebben bijgewoond om de geestdrift van de streekbewoners voor dit aloude spel te kunnen begrijpen. In een euforische sfeer en op de tonen van de muziek komen de “ridders van de zee”, in spierwitte kleding, gewapend met een lans en een langwerpig schild, tegen elkaar uit vanaf twee bootjes die respectievelijk met rood en blauw zijn aangegeven. Deze traditie bestaat als sinds de Oudheid, want het waren de oude Grieken die de eerste zeetoernooien organiseerden.

s

Een feest voor uw smaakpapillen! 12

Gokautom bep


EVENEMENTEN IN ELK SEIZOEN*

maten, speeltafels, proef uw geluk

Geweldige sfeer !

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid; geniet, maar drink met mate.

Expositie “Azéma, een kunstenaarsfamilie uit Agde” 13 februari tot 17 mei Franse traditionele roeikampioenschappen 22 maart Tarotkampioenschappen van Frankrijk 3 tot 5 april Paasspelen 5 tot 19 april Straatartiesten 20 april tot 3 mei Franse zeilracekampioenschappen kustvaart 7 tot 10 mei Museumnacht 15 en 16 mei Fête du Nautisme - Watersportfestival 16 en 17 mei Au fil des Marionnettes poppenfestival 21 tot 24 mei Zandsculpturen 30 mei tot 1 juni 'Agde in de loop der tijd' 30 mei tot 1 juni Les “Hérault” du Cinéma 18 tot 22 juni Concerten en lichtshow op de Herault Juli en augustus Cap Laser 4 tot 5 juli Vertrek van de Tour de France 8 juli Vuurwerkfestival 10 tot 14 juli Feest van de Zee 25 en 26 juli Verlichting van het fort van Brescou 7 augustus Brescoudos Fietsweek 29 augustus tot 6 september De Grote Braderie 12 en 13 september Golf – Pro-Am van de stad Agde en het Casino 18 tot 20 september GTI Tuning du Sud - autosport 19 en 20 september National Tennis Cup 25 tot 31 october Botenbeurs 29 october tot 2 november * Uit het voorlopige programma van 08/12/08 (wijzigingen voorbehouden).

13


NAAKT TOEGESTAAN

Cap d’Agde staat op de eerste plaats van de bestemmingen van het Middellandse Zeegebied. Een toplocatie aan zee met vele voordelen: 2 km fijn zand met ingerichte stranden, een jachthaven, de mildheid van het mediterrane klimaat... Voor de liefhebbers van vakanties in harmonie met de natuur vormt het beschermde naturistendorp van Le Cap d’Agde een inspiratie, die zelfrespect en respect voor anderen bevordert.

. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . T O P. . . EEN ZELFSTANDIG DORP Het geheel zelfstandige naturistendorp biedt een grote verscheidenheid aan mogelijkheden en voorzieningen: uiteenlopende accommodaties, jachthaven, restaurants, boetiekjes en winkelcentra, bank, medische diensten...

14


15


Richting Clermont-Ferrand

Kopenhagen

Londen

Richting Lyon

Amsterdam

Varsovie Berlijn

Brussel Parijs

Praag Dijon Straasburg

Wenen

Genève

Bratislava Boedapest

Lyon Bordeaux Montpellier Grenoble

Ljubljana

Zagreb

Richting Toulouse

LE CAP D’AGDE Nice Rome Madrid

Offices de Tourisme en Syndicats d’Initiative: vestigingen en informatie Bij het Office de Tourisme vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw vakantie te reserveren en voor te bereiden: gidsen, kaarten en activiteitenprogramma's. Deze certificatie geeft aan dat het Office de Tourisme voldoet aan de Franse norm NF X 50-730 en het certificatiereglement NF237, en garandeert daarmee dat de bereikbaarheid, de ontvangst ter plaatse en de contacten per telefoon en per post, de bedrijfsinrichting, de beschikbare informatie, de beschikbaarheid en de vakkundigheid van het personeel, de opleiding van het personeel en het klantenservicebeheer regelmatig worden gecontroleerd door AFAQ AFNOR. Certification - 11 rue Francis de Pressensé - 93571 La Plaine Saint-Denis Cedex - Frankrijk.

Openingstijden van de Infokoepel - Van oktober tot maart: 9u - 12u en 14u - 18u - April - mei - september: 9u - 12u30 en 14u - 19u - Juni: 9 uur tot 19 uur - Juli - augustus : 9 uur tot 20 uur Weekenden en feestdagen van november tot maart: 10u - 12u en 14u - 17u Open in de nachten van zaterdag op zondag in juni - juli - augustus: 20 uur tot 5 uur Gesloten op 24/12/09 en 31/12/09 's middags en 25/12/09 en 01/01/10 de hele dag.

NF SE RVICE

ACCUEIL ET INFORMATION DES OFFICES DE TOURISME ET SYNDICATS D’INITIATIVE Afaq Afnor Certification www.marque-nf.com

Gedrukt op 60% gerecycleerde vezels en 40% van de maagd fiber FCS.

Autorisation : AU 034 98 0001

DDB Travel & Tourism - Fotoverantwoording: Office de Tourisme: N. Chorier, H. Comte, J. Guittet, E. Jouve, L. Martorell, J.C. Meauxsoone, P. Ramond, G. Rey, J. Sierpinski. R. Dupuy de la Grandive/A.D.E.N.A., Casino du Cap d’Agde. Musée de l’Ephèbe. Le Monde des Santons - Illustraties:

Het Office de Tourisme – VVV – heeft een 4 sterren-kwalificatie en is in het bezit van de certificatie 'NF Service'.

Cap d'Agde - Brochure  

Brochure van Cap d'AGde

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you