Page 1

ON IMATRALLA


Loma on lähellä Suomen kansallisihme Imatra tarjoaa ikimuistoisia elämyksiä ja monipuolisia aktiviteetteja. Lomailet sitten lasten kanssa tai ilman, tekemistä löytyy kaikille ja meillä vierähtää helposti koko loma. Kesän paras loma on hyvien yhteyksien päässä, reilun kahden tunnin junamatkan päässä Helsingistä.

Tutustu mahdollisuuksiin, valitse oma suosikkisi ja tule!

.fi


Ihmetyksen aiheita Imatran Valtionhotelli on sadunomainen linna, joka sijaitsee mahtavan Imatrankosken partaalla kaupungin keskustassa. Suomen kaunein rakennus on ihan paras paikka omaan aikaan. Suomen vanhinta matkailunähtävyyttä Imatrankoskea kannattaa käydä ihastelemassa, vaikka koski ei kuohu patoremontin takia vielä kesällä 2018. Koskea ympäröi Suomen ensimmäinen luonnonpuisto, Kruununpuisto, jossa ihmisen kokoiset hiidenkirnut ja kalliokaiverrukset hämmästyttävät vierailijaa. Kruununpuiston opastetulla kävelykierroksella tutustut keisarillisiin näköalapaviljonkeihin, kalliokaiverruksiin, hiidenkirnuihin, Imatra Impi -veistokseen ja Imatran Valtionhotellin historiaan. Kuule tarinat ja koe historian havina. Kierrokset 1.7.-18.8 päivittäin kello 17.


Ikimuistoisia tapahtumia 6.-10.6.

Kansainvälinen Mustan ja valkoisen teatterifestivaali Kokeilevaa nyky-tanssiteatteria, sykähdyttävää musiikkikatuteatteria, perinteistä draamaa, modernia nykyoopperaa, taidokasta balettia sekä mitä eriskummallisempia nukketeatteri-, sirkus- ja akrobatianäytelmiä.

9.6.

Kuninkaan Pidot – Lohikäärmeen vuosi Hiljan pihalla lapsille luvassa lohikäärmekoulu ja seikkailurata, aikuisille toiminnallista tekemistä sekä luentoja. Taverna, markkinat, taistelunäytöksiä ja paljon muuta kokemista.

26.6.-29.7.

Kruununpuiston kesäteatteri

Haluatko mökkiläiseksi -musiikkikomediassa pariskunta voittaa TV-visailusta pääpalkinnon, suomalaisen kesämökin ja idyllin Saimaalta. Saadakseen mökin omakseen, heidän on pystyttävä viettämään koko kesä mökillä, ja tietokilpailun tekijät järjestävät tietysti arvaamattomia kapuloita rattaisiin. Näin on kesän riemukkaimman musiikkikomedian soppa porisemassa!

27.-30.6.

Big Band Camp

Imatra Big Band Camp tarjoaa useita ilmaiskonsertteja kävelykatu Koskenpartaalla. Konserteissa esiintyy perinteisesti kansainvälisesti tunnettuja artisteja, että kotimaisia huippuja yhdessä kurssilla soittavien muusikoiden kanssa.


30.6.

Imatra Strongman Showdown

Kilpailu tuo Imatralle Suomen kovimmat voimamiehet ja lajin kansainvälisiä huippuja. Tässä kisassa rauta nousee ja hiki lentää, ja tunnelma tulee olemaan käsinkosketeltavan jännittävä. Tule kannustamaan voimamiehet uskomattomiin suorituksiin!

6.-8.7.

54. Imatranajo – International Road Race Championship Legendaarisella Imatran katuradalla ajetaan kilpailu, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Nopeita miehiä, kauniita naisia ja huumaavaa moottorien pauhua. Luvassa on jälleen kerran todellinen kansanjuhla.

20.-22.7.

Karjalan Kovin

Suomen suurin CrossFit-tapahtuma on vauhdikasta katsottavaa. Tule seuraamaan 150 kisaajan taistoa Imatran Ukonniemeen ja kannusta parhaat voittoon.

Katso lisää tapahtumia imatrainfo.fi


Lomaparatiisi Saimaan rannalla Imatran Ukonniemen alue tarjoaa täydelliset puitteet aktiivimatkailuun. Lomaparatiisi sinisen Saimaan rannalla on yksi Suomen kauneimpia matkailualueita, jossa latautuu koko keho ja mieli. Nautiskele olostasi elämyksellisten kylpylähotellien altaiden lämmössä tai hemmotteluhoidoissa. Seikkaile perheen kanssa alueen aktiviteettipuistoissa. Hikoile upeilla ulkoilureiteillä Saimaan rantaharjuilla tai loistavilla urheilupaikoilla, ja rentoudu illallisella auringonlaskua rannalta katsellen tai lähivesillä ja saaristossa risteillen. Lumoava kylpyläelämys Imatran Kylpylän Taikametsässä arki katoaa! Kylpylän uusi allasosasto Taikajoki ja 80-metriä pitkä vesiliukumäki avautuvat kesäkuussa. Varaa oma lomasi hotellista tai loma-asunnoista. Valinnanvaraa ja aktiviteetteja löytyy jokaisen matkaajan makuun. Sirkuskylpylä ja vihaiset linnut Holiday Club Saimaa Rauhassa on täyden palvelun lomakeskus, josta löytyy tekemistä sekä sisältä että ulkoa vuoden ympäri. Täällä onnistuu rento, viihtyisä ja toimintatäytteinen loma vaikkapa perheen kesken.

ukonniemi.fi


Tekemistä moneen makuun Vesileikkejä pääsee kokemaan Saimaassa tai Vuoksessa. Voit kellua virran vietävänä tai nauttia huimasta kyydistä vedessä tai ilmassa. Vuoksi ja Saimaa ovat myös kalastajan unelma-apajia ja vuokralle löytyy niin venettä kuin kireitä siimoja. Golfauksen ystäville on tarjolla kaksi erilaista kenttää, jotka sijaitsevat alle 15 kilometrin säteellä toisistaan. Katujuna Wuoksi-Wille vie opastetulle kierrokselle ympäri kaupungin ja jokiristeilylle pääset Vuoksen Kalastuspuistosta.

imatrainfo.fi


Suomen vanhin matkailukaupunki Imatran taidemuseossa on esillä Imatran kosket ja Vuoksi -näyttely ajalla 1.6 - 7.7. ja Imatran kaupunginmuseossa Kaukopäästä kuituun – Ylä-Vuoksen teollisuuden vaiheita -näyttely. Imatran vesivoimalaitoksen ja Imatrankosken historiaan pääsee tutustumaan myös valokuvanäyttelyssä 25.6. - 19.8. Imatran voimalla -näyttely avoinna lasikuutiossa Inkerinaukiolla päivittäin kello 12-18. Teollisuustyöväen asuntomuseossa tutustut 1900-luvun alun teollisuustyöväestön asumiskulttuuriin. Ritikanrannassa sijaitsevan museon asuntorakennusten huoneistot edustavat sisustukseltaan eri vuosikymmenten asumistyyliä 1900-luvun alusta 1960-luvulle ja esineistö on saatu paikallisilta asukkailta lahjoituksina. Lotta- ja veteraanimuseossa koet Suomen autonomian ajan ja itsenäisyytemme alkutaipaleeseen, kansalaissodan sekä Talvi- ja Jatkosotien historiaan ja näet sotamuistoja. Valtionhotellin välittömässä läheisyydessä sijaitseva kodinomainen museo käsittää kaikkiaan yksitoista huonetta. Rajamuseo Immolan varuskunta-alueella esittelee Rajavartiolaitoksen ja Suomen rajojen historiaa, sekä rajamiesten työtä ja elämää vuodesta 1919 lähtien.

imatrainfo.fi


Lomalla syödään vain herkkuja Imatran keskustassa kävelykatu Koskenpartaalla ravintolat, kahvilat ja kesäterassit kutsuvat viivähtämään hyvän ruoan ja vilvoittavan juoman parissa. Ruoka- ja viiniravintola Buttenhoff on tarjonnut makuelämyksiä jo vuodesta 1936. Imatran Valtionhotellin Linnasalissa illallistat upeissa historiallisissa puitteissa ja keskustan yökerhoissa meno jatkuu aina aamuyön pikkutunneille asti. Ukonniemen ja Imatran sataman ravintoloissa ja terasseilla voit ihastella auringon laskua Saimaan rannalla. Piipahda myös Vuoksen varrella sijaitsevassa Vuoksen Kalastuspuistossa vaikka huurteisella ja nappaa savukala matkaasi.


Kesän paras loma on Imatralla  
Kesän paras loma on Imatralla