Page 1

Myynnin tekij채

Markkinointi ja mainostoimisto Adpro Oy www.adpro.fi


Adprossa luotsataan teollisuusyrityksistä markkinointihenkisiä palveluyrityksiä - Taantumalla on positiivisiakin vaikutuksia: se pakottaa yrityksiä miettimään rahaa tuottavia ratkaisuja markkinointiin ja myyntiin. Väljän rahan aika on auttamatta ohitse, jokainen euro on saatava poikimaan. Meidän tehtävämme löytää mahdolliset pullonkaulat esiin ja esittää asiakkaillemme uudenlaisia myyntiä lisääviä markkinointiratkaisuja tulosten aikaansaamiseksi, painottaa toimitusjohtaja Mika Mäkinen.


Karsimalla parannat tulosta Adpron asiakaskunnassa on paljon teollisuusyrityksiä ja kalliiden investointihyödykkeiden tuottajia, etenkin laite- ja konevalmistajia. Lähtötilanne näissä yrityksissä on lähes poikkeuksetta samankaltainen: asiakas ihmettelee miksi markkinoiden paras ja teknisesti hienoin tuote ei myy. Syyt myynnin ja kasvun hiipumiseen ovat moninaiset mutta yksi yleisimmistä on, yllättävää kyllä, liian suuri määrä asiakkaita ja tuotteita. Hyvinä aikoina monissa yrityksissä on sorruttu kannattamattomiin ”harrastetuotteisiin”, kun tosiasiassa päätuote tuo liikevaihdon ja kannattavuuden yritykseen. - Mikään ei ole kalliimpaa ja tehottomampaa kuin seurustella kaikkien mahdollisten asiakkaiden kanssa. Autamme asiakkaitamme löytämään kannattavuuden takaisin keskittymällä oikeisiin tuotteisiin sekä asiakassegmentteihin, jatkaa Mäkinen. Lopeta tuotteiden myynti ja vältä hintasota Asiakkaat eivät osta tuotteita niiden teknisten ominaisuuksien tai innovaatioiden vuoksi vaan niiden tarjoamien hyötyjen perusteella. Sellaisia ovat esimerkiksi oston helppous, käytön turvallisuus tai investoinnin tuomat säästöt. Teknisten tuoteominaisuuksien

kääntäminen selkeiksi, erottuviksi sekä eri intressitasoja puhutteleviksi asiakashyödyiksi on ollut Adpron ydinosaamista jo 33 vuoden ajan. Palvelujen avulla tuotteesta voidaan tehdä entistä houkuttelevampi. - Painotamme asiakkaillemme palvelujen merkitystä markkinoilla, joilla tuotteet ovat samankaltaisia, eivätkä synnytä kilpailuetua. Palvelubisneksen tekijän on osattava kiteyttää asiakaslupauksensa sekä rakennettava teknisesti loistavien tuotteidensa ympärille palveluja, joita asiakkaan on helppo ostaa, kuvailee Mäkinen. Yrityskuvasta rohkeasti erottuva - Monet teollisuusyritysten edustajat sanovat, etteivät he markkinoi vaikka itse asiassa tekevät sitä koko ajan. Kaikki mitä yrityksessä tehdään tai miltä ja miten yritys näyttäytyy ulospäin kuuluu markkinointiin. Esimerkiksi se, miten huolto palvelee, sanoo Mäkinen. Dynaamisissa yrityksissä toiminta ohjeistetaan yhtenäiseksi. Myös erottuvalla yrityskuvalla on merkitystä. Se toimii huomionherättäjänä sekä tunnistetekijänä esimerkiksi messuilla ja asiakaskohtaamisissa ympäri maailmaa. Tästä on kokemusta muun muassa metallin lämpökäsittelypalveluja tarjoavalla HeatMastersilla, jolle Adpro suunnitteli ja tuotti kiehtovan ritaritaruston ympärille kietoutuvan yrityskuvan.

Menestyminen vaatii uskallusta Teollisuusyrityksen tie markkinointihenkiseksi palveluyritykseksi on ehkä kuoppainen mutta tulevaisuuden kannalta ehdottoman välttämätön. Ensimmäisen askeleen ottamiseksi riittää yhteydenotto markkinoinnin ammattilaisiin. - Jo tunnin parin tapaamisessa saam-me kuvan uuden kumppanimme toimintakentästä sekä tunnistamme mahdollisia markkinointiongelmia. Mitä syvemmälle kumppanuus kehittyy, sitä tehokkaammin pystymme reagoimaan ja tuottamaan lisäarvoa asiakkaillemme. Samalla markkinointi asiakasyrityksessä selkeytyy ja sen hallinta helpottuu ja tuottavuus paranee, päättää toimitusjohtaja Mäkinen. Myynnin ja markkinoinnin tehostamiseen Adpro tarjoaa investointihyödykkeiden markkinointiin suunniteltuja selkeitä tuotepaketteja. Näin asiakas tietää jo etukäteen, mitä palvelu maksaa, mitä se pitää sisällään ja mitkä ovat kunkin osapuolen tehtävät projektissa. Tuotepaketit kattavat koko paletin alkaen liiketoimintaa kehittävistä linjavedoista myynnin tukimateriaaleihin asti.


Power Partner


Mainonnan suunnittelu Meillä on taito viedä viestisi perille. Saat meiltä markkinointiviestinnän ratkaisut 33 vuoden kokemuksella. Sähköistä tai printtiä, me taidamme molemmat!


Myynnintukimateriaalit Teknisten tuoteominaisuuksien kääntäminen selkeiksi ja kohderyhmää puhutteleviksi konkreettisiksi asiakashyödyiksi on ydinosaamistamme. Siksi suunnittelemamme myynnintukimateriaalit saavat asiakkaasi kiinnostumaan, vakuuttumaan ja toimimaan.


Yrityskuva Useimmat teollisuusyritykset näyttäytyvät potentiaalisille asiakkaille aivan liian samankaltaisina. Siksi rohkeasti erottuvalla yrityskuvalla on merkitystä. Se toimii huomionherättäjänä sekä tunnistetekijänä esimerkiksi messuilla ja asiakaskohtaamisissa ympäri maailmaa.


Tuotteistaminen Älä myy asiakkaillesi ongelmia, myy ratkaisuja. Rakenna tuotteistetuilla palveluilla ylivoimaista kilpailuetua, asiakastyytyväisyyttä ja parempaa katetasoa. Palvelubisneksen tekijän on osattava kiteyttää asiakaslupauksensa sekä rakennettava teknisesti loistavien tuotteidensa ympärille palveluja, joita asiakkaan on helppo ostaa. Me autamme tässä.


Sähköinen markkinointi Joko kotisivusi on valjastettu myynnin avuksi? Entä tarvitsetko lisää liidiä? Sähköiset ratkaisut tarjoavat helpon, säännöllisen ja mitattavan tavan viedä myynti- ja uutisviestisi maailmalle. Tiedät, kuinka potentiaaliset asiakkaat reagoivat myyntiviesteihisi.


s ja logot


kiitos yhteistyöstä 2010

Power Partner


Yhteystiedot: BUREAU Mika Mäkinen toimitusjohtaja 044-577 4010 mika.makinen@adpro.fo Jesse Kiuru asiakkuuspäälikkö 044-577 4012 jesse.kiuru@adpro.fi Heidi Metso projektipäällikkö, taloushallinto 044-577 4024 heidi.metso@adpro.fi

STUDIO Riikka Lång copywriter 044-577 4026 riikka.lang@adpro.fi Jukka Virtanen AD 044-577 4023 jukka.virtanen@adpro.fi Petri Ryytty tuotanto AD 044-577 4007 petri.ryytty@adpro.fi Jammu Mäkinen tuotanto AD 044-577 4022 jammu.makinen@adpro.fi

Markkinointi ja mainostoimisto Adpro Oy Vesijärvenkatu 76, 15140 Laqhti puh. 03-877 400 adpro@adpro.fi www.adpro.fi

Markkinointi- ja mainostoimisto Adpro  

Adpro tekee myyntiä tukevaa markkinointia yritysten väliseen kaupankäyntiin. Olemme erikoistuneet koneita, laitteita ja järjestelmiä myyvien...