__MAIN_TEXT__

Page 1

Lions Club Vantaa Hakunila

Hakunilan Urheilupuistossa

Koko perheen

Autopesu Beli • Puh. 045 854 8501 Mittatie 20, 01260 Vantaa Avoinna ma-pe 9-17, la 10-15 www.autopesubeli.com

talvi-

tapahtuma

sunnuntaina

25.2.2018

klo 10-14!

• Poniratsastus

klo 11-13, pakkasraja -15°C

• Pulkkamäki • VPK ja Poliisi paikalla • Arpajaiset ja musiikkia • Loimulohta, grillimakkaroita, kahvia, laskiaispullia ja vohveleita Omat välineet mukaan!

Järjestäjä: Lions Club Vantaa Hakunila - tervetuloa!


2

Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 25.2.2018

Nähdään talvitapahtumassa Hakunilassa sunnuntaina! Talvi on taas siinä vaiheessa, että on jokavuotisen talviriehamme aika. Viime talvet ovat olleet alueellamme hieman haasteellisia talviriehojen kannalta, onneksi keinolumella saamme tarvittaessa olosuhteet aikaiseksi. Talvitapahtuma on suurin Lions-klubimme tapahtuma, sekä vapaaehtoistarpeella mitattuna että taloudellisesti. Tavoitteena on saada riittävästi tuottoja, jotta voisimme tehokkaasti taistella nuorten syrjäytymistä

”Auta lasta, auta perhettä”-keräyksessä keräämme vapaaehtoisten ihmisten lahjoituksia vähäosaisille. Nämä lahjoitukset ovat kuivaruokaa, leluja, vaatteita, oikeastaan mitä tahansa säilyvää. Nämä lahjoitukset jaamme seudun vähäosaisille seurakunnan diakoniatyön kautta.

vastaan, avustaa nuoria harrastamisessa sekä muutoinkin edesauttaa paikallista hyvinvointia. Lisäksi avustamme saaduilla varoilla kouluja stipendien muodossa, joita he myöntävät ansioituneille opiskelijoille. Tahdonkin kiittää tässä samalla kaikkia lahjoittajia, erityisesti lehtemme mainoksiin sijoittaneita heidän panoksestaan tavoitteidemme saavuttamiseen. Ilman heidän avokätisyyttään meillä olisi haasteita saavuttaa riittävä avustusmäärä. Muita aktiviteettejämme ovat tällä kaudella olleet Itä-Hakkilan kylärieha, konsertit, sekä ”Auta lasta, auta perhettä”-keräys. Itä-Hakkilan kylärieha ajautui järjestettäväksemme hieman puolivahingossa, mutta suoriuduimme siitä mielestämme hyvin, ja todennäköisesti tämä tulee olemaan vakituinen ta-

pahtumamme seuraavinakin elokuun viimeisinä lauantaipäivinä. Tapahtuma järjestettiin Hakunilan aluetoimikunnan tuella, ja Itä-Hakkilan koulu oli aktiivisesti mukana edesauttamassa tapahtuman järjestelyjä. Kiitoksia myös muille tapahtumaan osallistuneille alueen toimijoille, tänä vuonna uudestaan. Syyskaudella järjestimme kaksi konserttia yhdessä Hakunilan seurakunnan kanssa: Hyvän päivän konsertin sekä joulukonsertin. Koska jäsenissämme on onneksemme muutamia ammattilaulajia, olemme saaneet korkeatasoisia konsertteja järjestettyä suhteellisen pienellä ulkopuolisella panostuksella. Paikalla on myös ollut vierailevia tähtiä, joille tahtoisin välittää suuret kiitokset antamastaan panoksesta.

Lions-klubit eivät ole aatteellisia yhdistyksiä, joten yhteistyömme seurakunnan kanssa on puhtaasti samojen päämäärien tavoittelemiseen liittyvää symbioosia, eli lähimmäisten auttamista. Kiitos heille hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Viime kauden Suomen Lions-liiton pääkeräys oli Punainen Sulka. Punaisen Sulan keräyspäämääränä oli nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen, joka on yhteiskuntamme nykytilassa hyvin tärkeä tavoite. Keräys tuotti melkein 3 miljoonaa euroa, joka jaetaan avustettavien nuorisojärjestöjen kesken. Klubimme ansioitui keräyksessä, saavuttaen asetetut keräystavoitteet. Tavoitteiden saavuttaminen mahdollisti myös klubimme paikallisten partiolaisten sekä Leojärjestön avustamisen yhteensä n. 2000€:lla. Sen ohella avustimme rahallisesti 4090€:n edestä urheiluseuroja ja kouluja muiden toimintojemme tuotoilla.

Lions-toiminta antaa iloa ja merkitystä elämääsi. Lions-toiminta tarjoaa mahdollisuuden palvella avun tarpeessa olevia ihmisiä. Samalla se antaa omaan elämään laatua. Vapaaehtoisena toimiessa ei auta vain muita, vaan samalla saa myös omaan elämään uutta sisältöä. Arvostukset saattavat muuttua ja vapaa-ajan käyttämiselle tulee mielekäs vaihtoehto. Vuodesta toiseen Lions-klubilaiset jaksavat kerätä varoja erinäisiin avustuskohteisiin, niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisesti. Suomessa on 930 Lions-klubia, joissa on jäseninä yli 23 000 naista ja miestä. Lasten ja nuorten hyvinvointiin panostaminen maksaa itsensä moninkertaisena tulevaisuudessa takaisin. Mottomme on Suomessa: Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nouseville Sukupolville. Jos toimintamme kuulostaa sinusta mielekkäältä, tulkaa viettämään hauskaa päivää Hakunilaan ja käykää kyselemässä lisää toiminnastamme. Lopuksi haluan kiittää alueen yrityksiä mm. Ikeaa sekä Tokmannia, jotka ovat antaneet meille mahdollisuuden järjestää erilaisia keräyksiä heidän tiloissaan. Kiitos myös Vantaan Leo-klubilaisille antamastaan aktiivisesta tuesta eri keräyksissä ja tapahtumissa.

Jan-Erik Luukkonen Lions Club Vantaa/Hakunila r.y.


Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 25.2.2018

3

Lions toiminta uudelle vuosisadalle Lions liike on saavuttanut 100 vuoden iän ja se lähtee voimakkaasti seuraavalle vuosisadalle. Liike on kansainvälisesti tunnustettu ja luotettavuudessa erittäin arvostettu. Lions liike on jäsenmäärältään maailman suurin palvelujärjestö (1.45 milj. jäsentä), joka toimii maailmanlaajuisesti kahdessa sadassa maassa tai alueella. Tulevaisuuteen lähdetään viiden osa-alueen kärjellä, jotka ovat näkö, nälkä, ympäristö, diabetes ja lapsuusajan syöpä. Kaikilla näil-

lä sektoreilla toimitaan erilaisissa hankkeissa ja kerätään varoja projektien toteuttamiseksi. Kaikkien varainkeräysten tuotto siirretään kohteisiin lyhentämättömänä. Kotimaassa Lions klubit tekevät erittäin paljon palvelutyötä myös vanhusten, veteraanien, lasten ja nuorten auttamiseksi. Mainittakoon, että Suomen leijonat keräsivät ja lahjoittivat nuorison syrjäytymisen ehkäisyyn n. 2,8 miljoonaa euroa Punainen sulka -keräyksen tuottona.

Leijonien paikallinen toiminta on suunnattu klubien lähiympäristöön. LC Vantaa /Hakunila on toiminut viiden vuosikymmenen ajan paikallisesti Hakunilan alueella palvellen paikallista väestöä. Klubi on järjestänyt mm. Talvitapahtumia ja laadukkaita konsertteja.

Timo Auranen 107-N piirin piirikuvernööri 2017-18

Joukkoomme on mahdollista tulla mukaan olemalla yhteydessä paikalliseen Lions klubiin, josta saa lisätietoa toiminnasta. Hakunilan leijonat kuuluvat N-piirin leijonayhteisöön, joka muodostuu alueellisesti itä-osasta vanhaa Uuden-

maan lääniä. Piirissä toimii 75 klubia ja yli 1900 leijonaa. Haluan toivottaa kaikille talvitapahtuman järjestäjille ja yleisölle erittäin mukavaa tapahtumapäivää.

Talvitapahtumalehti 2018

Julkaisija: LC Vantaa Hakunila Toimituskunta: Presidentti + Hallitus Painos: 10 000 kpl Sivunvalmistus: Mainospuoti Jari Mäntynen Oy Painopaikka: Lehtisepät Oy Jakelualueet: Hakunila, Itä-Hakkila, Kuninkaanmäki, Kuusikko, Vaarala

VAHVAA

VASTUSTUSKYKYÄ!

MINISUN Monivitamiini Vahva 120 tabl.

1690 Norm. 19,60e

PALVELEMME JOKA PÄIVÄ!

MA - PE    8 - 20 LA              10 - 18 SU              12 - 16 HAKUNILAN APTEEKKI Tarjous voimassa 28.2.2018 asti. Hakunilan ostoskeskus Laukkarinne 6 01200 Vantaa          09 877 0580 fax   09 877 8568

info(at)hakunilanapteekki.fi www.hakunilanapteekki.fi


4

Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 25.2.2018

Tuikku-Tytöt ja Kehäpartio ovat nyt Sotungin Tuliketut Vuosien 2016-2017 aikana kaksi Hakunilan alueen partiolippukuntaa, Tuikku-Tytöt ja Kehäpartio, päättivät yhdistyä sekalippukunnaksi. Syitä yhdistymiselle olivat muun muassa se, että lähes kaikki tapahtumat, kuten kesäleirit ja viikonloppuretket, oli jo useamman vuoden ajan järjestetty yhdessä, kalusto oli pääosin yhteiskäytössä ja monista perheistä oli lapsia kummassakin lippukunnassa. Lisäksi toiveena oli saada partiotoimintaan mukaan tasaisemmin sekä tyttöjä että poikia, mikä olisi helpompaa toteuttaa varsinkin nuorimpien ikäkausien kohdalla järjestämällä viikkotoiminta sekaryhmissä. Yhdistymisprosessi sijoittui pääosin vuodelle 2017 ja näkyi jäsenille eniten uuden lippukunnan nimija logokilpailuina sekä -äänestyksinä, joiden myötä lippukunnan nimeksi valikoitui Sotungin Tuliketut ja logoksi Elisa Roiniston suunnittelema tyylitelty punainen tuliketun pää ja häntä valkoisella taustalla.

Tuoreet Sotungin Tuliketut kesäleirillä. Leirillä käytettiin vielä valkoisia leirihuiveja, sillä uudet lippukuntahuivit saatiin vasta syksyllä.

Myös partiohuivin väristä järjestettiin äänestys, jossa päädyttiin oranssiin huiviin kahdella valkoisella nauhalla. Yhdistymistä juhlittiin heinäkuussa järjestetyllä lippukunnan omalla kesäleirillä, jossa perinteisen leiriohjelman, kuten vaelluksen, uimisen ja letunpaiston lisäksi pidettiin yhdistymisjuhla. Syksyllä toiminnan aloitti kaksi uutta sudenpentulaumaa ja yksi uusi seikkailijaryhmä, minkä lisäksi lähes kaikkien vanhojenkin ryhmien kokoonpanot hiukan muuttuivat kahden lippukunnan ryhmien yhdistämisen myötä.

Tällä hetkellä Sotungin Tuliketuissa toimii kolme sudenpentulaumaa 7-9-vuotiaille, kaksi seikkailijaryhmää 10-12-vuotiaille, kolme tarpojaryhmää 12-15-vuotiaille, kaksi samoajaryhmää 15-18-vuotiaille ja yksi vaeltajaryhmä 18-22-vuotiaille. Myös aikuisille on ohjelmaa ryhmien johtajina, lippukunnan hallituksessa ja erilaisissa projekteissa. Vuoden 2018 tavoitteina on saada lippukunnalle lippu ja huuto sekä kasvattaa yhdistyksen jäsenmäärää kaikissa ikäkausissa. Lisää lippukunnan kuulumisia voi lukea osoitteesta www.sotungintuliketut.fi ja Facebookista Sotungin Tulikettujen sivulta.

TEE ILMASTOTEKO. VALITSE PUHTAIN. Valitsemalla Ilmastosähkön ehkäiset omalta osaltasi ilmastonmuutoksen etenemistä. Ilmastosähkö on puhdasta aurinko- ja tuulisähköä. Eikä ympäristöystävällisen tarvitse olla kallista. Ilmastosähkö on edullisempaa kuin ehkä luuletkaan. Tilaa 100 % uusiutuvaa sähköä: www.vantaanenergia.fi

HAKUNILA Hakunilan Ostoskeskus, Laukkarinne 4, Vantaa


Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 25.2.2018

5

Hakunilan keskusta kehittyy

Sato / YIT

vehreys ja hyvät kävely-yhteydet säilyvät kaikissa muutoksissa. Hyväksytyn suunnitelman pohjalta on alkanut asemakaavan muutostyö, jossa Vanha Lahdentie muutetaan kaupungin kaduksi. Tavoitteena on ajonopeuksien laskeminen ja samalla liikemelun ja hiukkaspäästöjen pienentäminen. Kyytitien silta, joka ylittää maantien tullaan aikanaan purkamaan ja korvaamaan liikenneympyrällä. Kävelijät ja pyöräilijät pääsevät ylittämään uuden kadun suojateitä pitkin. Hakunilan kohdalla on tavoitteena muuttaa Vanha Lahdentie kantakaupunkimaiseksi kaduksi.

Kaavarungossa esitetään täydennysrakentamisen mahdollisuuksia Hakunilantien varrelle. Kaikki lisärakentaminen Hakunilan keskustassa vaatii asemakaavamuutoksen kuulemisineen. Sato ja YIT ovat visioineet mahdollisuuksia täydentää Hakunilantien varren tontteja. Tällainen visio on vasta hahmotelma siitä, miten aluetta voisi täydentää.

Hakunilan keskustan kaavarunko hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa viime vuoden lopussa. Suunnitelmassa esitetään keskusta-alueen maankäytön, liikenteen ja palvelujen kokonaisuuden yleispiirteinen tavoitetila. Kaavarungon hyväksyminen merkitsee kaupungin virallista tukea keskusta-alueen kehittämiseksi entistä vireämmäksi ja viihtyisämmäksi. Hyväksytty kaavarunko tarjoaa mahdollisuuden nykyisen ostarin uudistamiselle, aivan uusien liiketilojen sijoittumiselle ostarin tuntumaan ja uudelle kävelypainotteiselle toriaukiolle. Lisäksi työssä

Vantaan kaupunki yleiskaavoitus

esitetään kaupungin tuki hankkeille, joissa pyritään alueen elinvoimaisuuden ja palveluiden turvaamiseksi tutkimaan lisärakentamisen mahdollisuutta Hakunilan keskustan kerrostalotonteille. Täydennysrakentaminen on mahdollista asemakaavamuutosten avulla. Muutosten laadintaan kuuluu aina avoin keskustelu ja kaikkien mielipiteiden kuuleminen sekä myös valitusmahdollisuus. Hakunilan

Pikaratikan ensimmäinen vaihe tiivistää ja tuo merkittävästi lisää asumista Länsimäestä Hakunilaan ja siitä Tikkurilaan.

Tämän vuoden aikana käynnistyy kaupunkisuunnittelijoille tarkoitettu yleinen asuntoreformikilpailu, jossa etsitään nykyisen bussivarikon tilalle tuleville uusille asuinkortteleille tuoreita asumisen ideoita. Alueelle on jo annettu paikallishistoriaan perustuva oma nimi, Langiksennniitty. Vantaan kaupungilla on myös alkanut uuden pikaraitiotien suunnittelu. Ensimmäisessä vaiheessa ratikkalinja suuntautuisi Länsimäestä Hakunilantielle ja siitä Kyytitien kautta Tikkurilaan. Hakunilantielle on alustavasti ajateltu tulevan myös toisenväriset, Helsingin pikaratikat Malmin suunnasta. Hakunilan tavoitettavuus julkisilla liikennevälineillä paranisi kahden kaupungin ratikoiden myötä merkittävästi.

Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy, Ramboll Finland

Tele-entre • Tietoliikennekonsultointi • VPN-yhteydet ja palomuurit • Sisäverkot • Ylläpito- ja monitorointipalvelut Puh. 02970 27100, sähköposti: info@teleentre.fi

Langiksenniityn arkkitehtuurikilpailun alue nykyisen bussivarikon kohdalla. Vanha Lahdentie on muutettu piirustuksessa kaupungin kaduksi. Ostarin alue tummanharmaalla ja tori sen vieressä oikeassa reunassa.


6

Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 25.2.2018

Vantaan kulttuuripalkinto Meiju Suvakselle Vuoden 2017 Vantaan kulttuuripalkinto on myönnetty laulaja Meiju Suvakselle. 10 000 euron arvoinen tunnustus jaettiin nyt 41. kerran. Meiju Suvas on artisti, joka on pitkään ja ansiokkaasti toiminut suomalaisten tunteiden tulkkina. Tänä vuonna Suvas juhlii 35-vuotista taiteilijanuraansa. Helsingissä syntyneen ja sittemmin vantaalaistuneen Meiju Suvaksen elämä on lapsuudesta saakka ollut musiikin värittämää. Koko kansan suosikiksi Meiju Suvas nousi vuonna 1982 ilmestyneen Tahdon sinut -singlen sekä hetkessä platinaa myyneen Meijupitkäsoiton myötä. Läpimurron jälkeen hittejä on riittänyt. Vuosien varrella monipuolinen laulaja on viihdyttänyt suomalaisia muun muassa konserttisaleissa, ravintoloissa, laivoilla, musi-

kaaleissa ja Etelä-Euroopan lomakohteissa. Hän on edustanut Suomea ulkomailla eri laulukilpailuissa sekä esiintynyt YK-sotilaille Etelä-Libanonissa ja Golanilla. Meiju Suvas on esiintynyt mukana myös yhdellä Hakunilan Lions Clubin joululevyllä. Meiju Suvas on tinkimätön artisti ja vahva tulkitsija. Hän on valloittanut yleisön sydämet ympäri Suomen ja lähtenyt aina innolla mukaan erilaisiin projekteihin. Vantaalaisia Meiju Suvas on ilahduttanut niin keikoillaan kuin esimerkiksi Teatteri Vantaan tuotannoissa. Juhlavuotensa pääkonsertin Suvas piti vastikään Kulttuuritalo Martinuksessa, missä hän esiintyi Vantaan Viihdeorkesterin ja mo-

sunnuntaina 25.2.2018

nien iskelmälegendojen kanssa. Konsertti sai televisio-ensi-iltansa joulukuussa. Konsertti on vielä nähtävissä Alfa-TV:n permannolla. Vantaan kulttuuripalkinto on tunnustus ansioista taiteen ja Vantaan

kaupungin taide-elämän hyväksi. Päätöksen kulttuuripalkinnon myöntämisestä tekee kaupunginhallitus vapaa-ajan lautakunnan esityksestä.

KAIKKI KODIN REMONTIT VTTsertifikaatti

T:mi A. Rautiainen

P. 045 213 0441 Vanha Porvoontie 276 A, 01260 Vantaa arto.rautiainen2@gmail.com


Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 25.2.2018

Kartanon mainosmies

7 Teksti Pena Rekiranta Kuva Mainospuoti

Mainospuodin nokkamies Jari Mäntynen on kiireinen yrittäjä, mutta hän ehtii myös nauttimaan Hakunilan urheilupuiston liikuntamahdollisuuksista. Hakunilassa Håkansbölen kartanon läheisyydessä asuva ja työskentelevä Jari Mäntynen, 52, omistaa Mainospuodin yhdessä Helivaimonsa kanssa. Vuonna 1992 perustetussa perheyrityksessä on kaksi ulkopuolista työntekijää, ja toisinaan yrityksessä työskentelevät myös lapset Hanna-Juulia (23) ja Elias (19) – sen minkä opiskeluja armeijakiireiltään ehtivät.

toimistossa työ on kiireistä, mutta asiakkailta saatu positiivinen palaute lämmittää aina. – Nopeat aikataulut ovat työssä haastavinta, ja välillä materiaalia lehtiin luodaan lähes tyhjästä. Parasta on tyytyväinen asiakas eli esimerkiksi se, kun saa kuulla kuinka hyvin tekemämme kampanja on toiminut, Mäntynen kuvailee.

Mainospuodin ominta alaa on printtimainonnan suunnittelu ja toteutus, mutta myös mainonnan uudet ilmenemismuodot ovat hallussa. – Lehti-ilmoituksista kaikki alkoi. Teemme myös muun muassa julisteita ja esitteitä sekä nykyään yhä enemmän myös some- ja digimarkkinointia, mainosvideoita ja nettisivuja, Mäntynen kertoo.

Suhdanteet ja taloudellinen tilanne heijastuvat selvästi mainostoimiston arkeen. – Kyllä se näkyy, toimeksiantojen määrä ei ole suinkaan tasaista.

Asiakaskuntaan kuuluu muun muassa urheilukaupan ketju, urheiluliikkeitä ja -maahantuojia, kampaamoketju, ravintoloita ja pieniä kauppakeskuksia. Mainos-

Mäntynen arvostaa Lionsien toimintaa alueen lasten ja nuorten hyväksi, ja hän osallistuu oman mainoksen muodossa myös hyväntekeväisyystoimintaan. Kiireinen yrittäjä ehättää myös rentoutumaan, pääasiassa liikkuen. Hän toimii ikämiesporukan

salibandyjoukkueen maalivahtina sekä hiihtää. – Pelin tiimellyksessä ei työasioita ehdi miettiä ja ladulla mieli lepää. Elias-poikani hiihtää kilpaa Vantaan Hiihtoseurassa, ja siitä on saatu yhteinen harrastus. Jos talvisin on lunta, niin ladulle pääsee lähes kotipihalta, Mäntynen sanoo.

Veskari ja hiihtoisä Jari Mäntynen vastaa nyt ensi kertaa kädessäsi olevan lehden ulkoasusta ja taitosta. Mäntynen ei ole itse Lions Clubin jäsen, mutta leijonamielisten tuttujen kautta hän on päätynyt tekemään monille Lions-jäsenille erilaisia mainostöitä, muun muassa levynkansia ja konserttijulisteita.

Intersport Puhos tarjoaa huippuedun Talvitapahtuma-lehden lukijoille:

-20%

Vaatteet ja jalkineet ä la: l l ä T ngil o p u k

MYÖS TARJOUSHINNOISTA!

PA ·

EK

AU P

29 18 200 ·

SU

IN

Puotinharjun ostoskeskus, Itäkeskuksen kupeessa Puh. 0207 490 410 • E-mail: puhos@intersport.fi Palvelemme ma-pe 10-20, la 10-18 ja su 12-18

ÄL

Intersport Puhos

Tarjous voimassa tällä kupongilla Intersport Puhoksessa 28.2.2018 asti. Alennusta ei voi yhdistää muihin etuihin.

0207-alkuisiin numeroihin soitetut puhelut maksavat lankaliittymistä 8,35 snt/puhelu + 7,02 snt/min. ja matkapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 17,17 snt/min. (sis. alv. 24%).

OM

EN

LU O T

ETUIN U

RH

EIL

UV


8

Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 25.2.2018

Yhteisellä tiellä Leo Club Vantaa on aloittanut toisen virallisen kautensa siitä, mihin viimeksi jäätiin ja mitä aikaisemmin opittiin. Klubin uuden presidentin, Allan Hasasen, johdolla kauden teemana on ollut yhteistyö. Pääkaupunkiseudun leoilla on ainutlaatuinen asetelma, sillä alueella toimii neljä klubia, toisin kuin muualla päin Suomea. Tämä antaa mahdollisuuden järjestää yhteisaktiviteettejä, missä auttavia käsiä riittää enemmän, kuin klubikohtaisissa aktiviteeteissä. Yhteisvoimin muiden klubien kanssa leot ovat vierailleet Kannelmäen palvelutalolla lukemassa kirjoja vanhuksille ja auttamassa narikan pyörittämistä Tavastian Mummodiskossa. Leo Club Vantaa kantoi myös kortensa kekoon Suomen Leojen kansallisessa tapahtumassa, Hyvänmielenpäivässä, tarjoten pipareita sekä lämmintä juomaa Honkanummen hautausmaalla Pyhäinpäivänä. Vantaan leot pyrkivät jatkossakin toimimaan aktiivisena tekijänä pääkaupunkiseudun klubien yhteistyön edistämisessä.

Myös yhteistyö lionsklubien kanssa on meille tärkeää. Olemme koko lyhyen historiamme aikana tehneet tiivistä yhteistyötä Hakunilan leijonien kanssa, ja se on tärkeä osa meidän toimintaa. Leijonat takaavat leoklubien toimintaa, ja vantaalaisena klubina pyrimme myös tutustumaan kaikkiin Vantaan lionsklubeihin, jotta voisimme tuoda leot ja leijonat lähemmäs toisiaan. Leot ovat myös lioneiden tavoin kansainvälinen järjestö, ja Vantaan leot pyrkivät lähettämään tänä vuonna jäseniään Leo Europa Forumiin, mikä järjestetään tänä vuonna Unkarin Visegradissa elokuun lopulla. Forumissa eurooppalaiset leot kokoontuvat oppimaan toisiltaan, verkostoitumaan, ja edistämään omia ja yhteisiä taitoja toimia leona, mikä heijastuu meidän klubimme toimintatapoihin.

den leoklubien kanssa, pystymme tekemään enemmän ja paremmin rinta rinnan yhteisten tavoitteidemme puolesta. Sillä me palvelemme. Yhdessä! Joel Stockmakare Leo Club Vantaan sihteeri ja PR-sihteeri

Leo Club Vantaan kevätkausi tulee kulkemaan edellämainittujen, hyväksi todettujen ohjenuorien mukaan. Kukaan, taikka mikään taho ei pysty toimimaan yksin, ja Vantaan leot, lionsklubien ja mui-

SUOMEN LEOT Leijonien

oma

nuorisoaktiviteetti

vuodesta

1957

Klubin sihteeri Joel Stockmakare klubimaskotin, Tiikerin, sekä klubille annetun palkintolyhdyn kanssa.

MIKÄ ON LEO? Leo on leijonien nuoriaktiviteetin leoklubin jäsen. Leo on 12-30vuotias nuori, joka on kiinnostunut auttamisesta ja järjestötoiminnasta.

MITÄ LEO TARKOITTAA?

MITÄ LEOT TEKEVÄT?

Leo on lyhenne sanoista Leadership, Experience ja Opportunity, eli johtajuus, kokemus ja mahdollisuus.

Leot tekevät valitsemiaan aktiviteetteja omilla paikkakunnillaan. Leoja on tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, Turussa, Järvenpäässä, Jyväskylässä, Oulussa ja Joensuussa.

MITEN LEOKLUBI PERUSTETAAN? Leoklubi on helppo perustaa. Se vaatii vain tahtotilaa, sitoutumista ja innostusta nuorisotoimintaa kohtaan. Ensin etsitään sopivia nuoria, jotka tulevat mukaan toimintaan. Lions-päämajan sivuilta saa tarvittavat perustamisasiakirjat leoklubia varten. Kysy lisää Suomen Leojen hallituksen presidentiltä Clara Nilssonilta (clara.nilsson@leo-clubs.fi) HTTP://MEMBERS.LIONSCLUBS.ORG/FI/LEOS/LEO-CLUBSPONSORS/INDEX.PHP

Hakunilan Leot tutustumassa jätteenpolttolaitokseen.


Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 25.2.2018 Oletko kiinnostunut Leijonahengestä Hakunilan alueella?

Lions-toiminta Toiminta-ajatus Teemme vapaaehtoistyötä pääsääntöisesti paikallisella tasolla lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksenturvaamiseksi sekä ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi.Toiminta tarjoaa jäsenillemme mahdollisuuden toimia sosiaalisessa yhteisössä, kehittyä ihmisenä ja kehittää johtamistaitoja sekä solmia kontakteja.

Järjestömme tunnuslause Me palvelemme – Vi tjänar – We serve Lionsit tekevät vapaaehtoistyötä osallistuen moniin paikallisyhteisöilleen tärkeisiin hankkeisiin, jolla annetaan apua kohteisiin tai ihmisille, jotka eivät sitä muuten saa. Järjestö hankkii rahaa hyväntekeväisyyteen erilaisilla tempauksilla. Tempauksista yleisöltä saadut rahat tilitetään lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen, kun taas klubin omaan toimintaan ja hallintoon menevät varat se kerää jäseniltään. Lionsjärjestöllä on myös nuorisotoimintaa Leo-klubeissa. Niissä 12-30 -vuotiaat leot palvelevat ilahduttaen ympäristöään. LC Vantaa Hakunilan aktiviteetteja ovat mm. paikallisten lasten ja nuorten auttaminen, stipendien jako kouluihin, nuorisotyön tukeminen ja huumeiden vastainen toiminta ja valistus. Lisää esimerkkejä aktiviteeteista ja toiminnas-

ta löytyy klubimme omilta kotisivuilta (www.verkkoviestin.fi/lionsvantaahakunila/). Jäsenyys maailman suurimmassa palvelujärjestössä laajentaa vastuutamme myös maailmanlaajuisesti. Järjestön suuri palvelutehtävä on sokeiden ja näkövammaisten auttaminen (kaihileikkauksia, rokotusohjelmia jokisokeutta vastaan, silmäklinikkatoimintaa ja suuria näöntarkastusoperaatioita). Myös suomalaiset Lionsit ovat tukemassa näitä kansainvälisiä ohjelmia. Vuosina 2005 - 2008 Lionsit toteuttivat maailmanlaajuisesti näönsuojelukampanjaa Campaign SightFirst II, jonka tavoitteena on poistaa estettävissä oleva sokeus maailmasta.

PUUTBOIS

Mikkonen ja Kurkinen 0400 457 856

VEKA-LINE OY www.vekaline.fi

MIKA KASONEN www.mikakasonen.fi

Vuonna 2007 Financial Times -lehden tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International arvioitiin maailman parhaaksi palvelujärjestöksi. Jos olet kiinnostunut jäsenyydestä ja Lions-toiminnasta, ota yhteyttä meihin joko talvitapahtumassa tai sähköpostilla.

Lions Club Vantaa/ Hakunila Jan-Erik Luukkonen

j.luukkonen@outlook.com

Jack Mattsson

jack.mattsson@saunalahti.fi

Historiaa • Lions Clubs International -järjestön perusti amerikkalainen liikemies Melvin Jones 7.6.1917. • Suomeen Lions-aatteen toi kanadansuomalainen Arne Ritari, Suomen Lions-toiminnan kummi. Lions -toiminta juurtui Suomeen lopullisesti 1950- luvulla. • Vuonna 2017 Lions-järjestössä oli maailmanlaajuisesti n. 1,4 miljoonaa jäsentä, jotka toimivat yli 46 000 Lionsklubissa 210 maassa. • Suomi kuuluu maailman aktiivisimpiin lionsmaihin. 1.7.2017 klubeja oli 920 ja niissä on jäseniä yli 23.000. Suomi on maailman 12. ja Euroopan neljänneksi suurin jäsenmaa. • Lions Club Vantaa Hakunila perustettiin vuonna 1969. Klubi toimii Hakunilan suuralueella, ja jäseniä on tällä hetkellä noin 20.

• lämpökäsittelyuunit ja -linjat • suojakaasu- ja poltintekniikka • alumiinin sulatus ja lämpökäsittely • kuumasinkityspadat • lämpökäsittelyuunien modernisoinnit • huolto-, kalibrointi- ja varaosapalvelut Sarlin Oy Ab Teollisuusuunit puh. 010 550 4000, fax: 010 550 4201 Kaivokselantie 3-5, 01610 VANTAA e-mail: info@sarlin.com www.sarlin.com

A leader in heat treatment

9


10 Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 25.2.2018

Klubin puolisotoiminta Suomalaiseen lionismiin kuuluu kiinteänä osana puolisotoiminta. Jokaisen klubilaisen puoliso on tervetullut mukaan leijonien toimintaan. LC Vantaa-Hakunilan klubissa toimii joukko aktiivisia ladyja. Klubin perustamisen alkuvaiheessa ladyt kokoontuivat säännöllisesti lady-iltoihin. Viimeisimpien vuosien aikana toiminta on ollut pienimuotoisempaa. Varainkeruun lisäksi ladyt ovat kokoontuneet teemailtoihin. Viime vuonna saimme tutustua korealaisen keittiön saloihin valmistamalla susheja. Ladyt ovat retkeilleet monenlaisissa kohteissa, kuten Kyyrölän Savi. Olemme saaneet

viettää aikaa leijonien kanssa myös mökkeillen. Adventin aikaan pidettävässä Leijonien Hyvän tahdon joulukonsertissa väliaikatarjoilu on hoidettu ladyjen voimin. Hakunilan Lions Club tekee yhteistyötä Hakunilan seurakunnan kanssa ja ladyt auttavat kirkkokahvitusten tarjoiluissa silloin tällöin. Klubin helmikuussa järjestämään talviriehaan ladyt osallistuvat jälleen perinteisesti leipomalla laskiaispullia ja pitämällä kahviota. Ladyt keräävät omalla toiminnallaan rahaa Hakunilan alueen lasten ja nuorten tukemiseen. Ladyt ovat myöntäneet pieniä yksittäisiä avustuksia esimerkiksi koulujen, päiväkotien ja yhdistyksien hankintoihin. Seurakunnan Rakenna joulupuu -keräyksen kautta on osallistuttu vähävaraisten perheiden tukemiseen. Ladyjen palvelutoiminta pyrkii auttamaan lähialueen ihmisiä. Yhdessä tekeminen on palkitsevaa ja virkistävää.

UUDEN ELÄMÄN RAKENNUSAINEET SEISKAVITOSESTA.

Monipuolista mainontaa kartanon kupeessa

Kartanontie 6, 01200 Vantaa p. 0400 700 480, www.mainospuoti.fi

LEHTI-ILMOITUKSET, PAINOTUOTTEET, FLYERIT, JULISTEET, LAMINOINTI, ASIAKASLEHDET, BANDEROLLIT, MAINOSVIDEOT, WWW-SIVUT... VANHA PORVOONTIE 243, 01380 VANTAA, PUH. 020 775 7575


Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 25.2.2018 3

8 1 7 2 4 8 7 4 5 7 6 2 8 3 6 7

9

7

11 9

6

1 2 4 9 5 6 1 5 7 2 8 3 5 1

Puzzle by websudoku.com

1 6 4 7 2 9 4 2 1 9 4 2 3 8 3 2 6 6 4 8 2 6 9 2 4 7 1 2

6 3

1 5

Puzzle by websudoku.com

KOLOHONGAN

KYLÄKAUPPA H O N K ATO R I K AU P P I A S H O I TA A H O M M A N


12 Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 25.2.2018

SUOMEN MAISEMARAKENTAJA OY

LUOTETTAVA KORJAUSRAKENTAJA

Palvelemme kaikilla korjausrakentamisen osa-alueilla.

KEITTIÖKALUSTEITA alk. 399€/metri, alv 0% (minimitilaus 3m)

Hintaan sisältyy valkoinen sileäpintainen mdf-ovi, metallikaarivedin 128mm, jätevaunut, 1 kpl laatikosto max. 600mm leveä (ei hidastelaatikoita), laminaattitaso 30mm, kalusteet kasattuina, etusarjat kiinnitettyinä laatikostoon. Hinta ei sis. rosteriallasta, hanaa tai kodinkoneita. Kasattuna/toimitettavaksi 3 vrk tilauksesta.

Muutama esim. tasomalleista/vetimistä, jotka kuuluvat metrihintaan:

PYYDÄ

Keittiökalusteiden lisäksi toimitamme myös kylpyhuonekalusteet ja liukuovikomerot asennuksineen.

ProFit Rakennus Oy www.profitrakennus.fi

Kalustemyyynti, puh. 040 159 7400 kiintokalusteet@profitrakennus.fi

Vanha Porvoontie 235 H 2 01380 Vantaa

TA R J O U

S! iden ilm ainen mitoitus !

Kaluste

Profile for mainospuoti

Hakunilan Lions Clubin talvitapahtuma Hakunilan Urheilupuistossa 25.2.2018  

Hakunilan Lions Clubin talvitapahtuma Hakunilan Urheilupuistossa 25.2.2018  

Advertisement