Lions Club Hakunilan talvitapahtuma 3.3. klo 10-14

Page 1

Lions Club Vantaa Hakunila Hakunilan Urheilupuistossa

Koko perheen

talvi-

tapahtuma

SU 3.3.2019 klo 10-14! • Poniratsastus

klo 11-13, pakkasraja -15°C

• Pulkkamäki • VPK ja Poliisi paikalla • Arpajaiset ja musiikkia • Loimulohta, grillimakkaroita, kahvia, laskiaispullia ja vohveleita Omat välineet mukaan!

Järjestäjä: Lions Club Vantaa Hakunila - tervetuloa!


2

Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 3.3.2019

Nähdään talvitapahtumassa Hakunilan urheilupuistossa sunnuntaina! Rahan keräyksessämme talvitapahtuma on ylivoimaisesti suurin ja osaltaan mahdollistaa toimintamme alueen nuorten auttamisessa. Vaikka taloustilanne maassamme on parempi kuin pitkään aikaan ei avuntarvitsijoiden määrä ole vähentynyt, ehkä päinvastoin.

Hei. Jälleen talvi on tullut, tosin vaihtelua lämpötiloissa on ollut näppituntumalla entistä enemmän. Mutta lunta on meillä Vantaalla nyt enemmän kuin monella paikkakunnalla pohjoisessa Suomessa. Joten on ollut mukava olla tekemässä suurinta vuotuista tapahtumaa, jonka ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Hakunilan Lions-clubimme järjestää. Meillä on ilo pitää vielä muutamia perustajajäseniä clubissamme, joten heille suuri kiitos pitkäjänteisestä työstä alueemme hyväksi ja esimerkistä meille nuoremmille.

Konserttien tuotot, auta lasta auta perhettä -keräys, jäsenmaksut ja tämän julkaisun mainostulot ja myyntituotot. Kaikki ne tullaan käyttämään alueemme nuorison ja perheiden hyväksi. Jokainen nuorisoon sijoitettu euro on hyvä sijoitus tulevaisuuteen. Kiitoksia kaikille tavalla tai toisella meitä tukeneille ja mukana olleille. Toivotan kaikille mukavaa kevättä ja nautitaan talvesta kun ainakin vielä meillä sellainen on. Ja kaikki joukolla mukaan vuotuiseen talviriehaan, sekä Lions- toiminnasta kiinnostuneet ottakaapa yhteyttä jäseniimme. Uusia auttavia käsiä tarvitaan mukaan.

Ilmari Kekkonen Lions Club Vantaa / Hakunila r.y.


Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 3.3.2019

3

Terveet hampaat auttavat menestymään Pohjoismaiden johtaviin tutkimuspalvelujen tarjoajiin kuuluvan Bilendin tekemä tutkimus selvittää miten hampaiden kunto vaikuttaa itsetuntoon. Puuttuva hammas aiheuttaa häpeää, ja hampaiden huonoon kuntoon kiinnitetään huomiota jopa päivittäin. Puuttuvat ja huonokuntoiset hampaat aiheuttavat häpeää ja vaikeuttavat normaaleja sosiaalisia suhteita. Bilendin tekemän kyselytutkimuksen mukaan meiltä miljoonalta suomalaiselta puuttuu hammas, heistä kolmannes kiinnittää huomiota puuttuvaan hampaaseen päivittäin ja naisista puolet tuntevat häpeää puuttuvasta hampaasta. Meistä Suomalaisista puolet miehistä, ja naisista 70%, kokee, että epäsiistit ja hoitamattomat hampaat heikentävät itseluottamusta. Samassa suhteessa suomalaiset kokevat, että terveet ja hyvin hoidetut hampaat helpottavat työllistymisessä tai työn haussa.

Häpeästä huolimatta hampaat ovat jääneet korjauttamatta, koska hampaiden korjaaminen mielletään kalliiksi. Suomessa hammasprotetiikan hintataso on jäänyt korkealle tasolle vähäisen kilpailun vuoksi. Tyypillisesti hammaslaboratoriot palvelevat vain paikallisesti ja isoilla ketjuilla on omat hammaslaboratorionsa, siksi Suomessa hammasprotetiikan hinnat ovat Euroopan kalleimpia. Kilpailu on kuitenkin kiristynyt ja valinnan mahdollisuus kasvanut. Kansainvälistyminen mullistaa myös meillä Suomessa perinteisiä aloja, kuten hammaslaboratorioita. Sen sijaan, että menettäisimme enemmän töitä hammasturismille, täysin suomalaisomisteinen Lumi Dental tuo Suomeen hammasprotetiikkaa ISO 9001-sertifioiduista laboratorioista Kiinasta hyödyntäen digitaalista teknologiaa ja valmistaen tuotteet samoista laadukkaista materiaaleista kuin Suomessa ja Euroopassa.

Miksi sitten kestävät keraamiset paikat eivät ole vielä yleistyneet Lähes kaikilla täysi-ikäisillä suomalaisilla on paikattuja hampaita. Selvityksen mukaan vain 11%:lla ei kyselyn mukaan ole ollenkaan paikattuja hampaita. Suomalaisten hampaat on paikattu pääsääntöisesti, suosituksesta poiketen, muovipaikoilla. Yllättävän monelta löytyy edelleen myös amalgaamipaikattuja hampaita. Vastanneista 50%:lla oli yksi tai useampi amalgaamipaikka. Kestäviä keraamisia paikkoja on vielä harvalla, vain 10% ilmoitti että heiltä löytyy keraaminen paikka. Tässä alueelliset erot korostuvat huomattavasti, sillä siinä missä Itä-Suomessa vain 5%:lla vastanneista on keraaminen paikka, Etelä-Suomessa keraamisia paikkoja on jo 12%:lla. Tulotasolla on siis suora korrelaatio keraamisten paikkojen suosimiseen, yli 75.000 euron talouden yhteenlasketuilla bruttotuloilla keraamisten paikkojen käyttäminen on tuplasti yleisempää, eli joka viidennellä korkeamman tulotason omaavalla kotitaloudella on keraaminen paikka.

Kyselyssä selvitettiin myös niitä syitä miksi hampaita ei paikattu oikeaoppisemmin ja käypähoitosuosituksen mukaisesti keraamisilla paikoilla, 30% vastaajista vastasi, että syynä on korkea hinta, 49% vastasi, että hammaslääkäri ei ollut kertonut keraamisen paikan mahdollisuudesta ja vain 25% ei kokenut keraamista paikkaa tarpeelliseksi.

Suomessa on miljoona suomalaista, jotka haluaisivat korjauttaa hampaansa, jos hinta olisi järkevämpi. Jo kolmatta vuotta Suomessa toimineella Lumi Dentalilla on aito mahdollisuus ratkaista iso yhteiskunnallinen ongelma. Lumi Dental pystyy jo toimittamaan hammasprotetiikkaa 50-70% edullisemmin kuin Suomessa yleensä, joten se tuo oikeaoppiset korjausmenetelmät kaikkien ulottuville.

Hammasprotetiikassa on tapahtumassa samanlainen muutos kuin silmälasimarkkinoilla vuosia sitten. Suomessa tullaan hyödyntämään kansainvälistä tuotantoa ja saamme suomalaiset hoidattamaan hampaansa Suomessa ilman laadullisesti epävarmaa hammasturismia ulkomaille. Lumi Dental toimittaa protetiikkaa sadoille yksityishammaslääkäreille ja on voittanut useampia kunnallisia kilpailutuksia. Edullinen hinta mahdollistaa hampaiden korjaamisen yhä useammalle ja hammasprotetiikan kokonaismarkkina kasvaa entisestään. Hammasprotetiikan osuus hampaiden korjaamisen kustannuksista on noin puolet. Pudottamalla pelkästään hammasprotetiikan hintaa potilaat säästävät jopa 2550% kokonaiskustannuksista. Näin annetaan mahdollisuus, niin hammas-

lääkäreille kuin meille kuluttajillekin, korjauttaa hampaat ja samalla sijoittaa suomalaiseen hymyyn. Ymmärrettävästi Kiinalainen tuotanto monesti herättää Suomalaisissa vielä epäilyksiä, mutta Lumi Dental tekee tiivistä yhteistyötä maailman johtavien alan ammattilaisten ja yliopistojen kanssa, jotta protetiikan laatuun ja käytettyihin materiaaleihin voi täysin varmasti luottaa. Lumi Dentalin neuvontajana ja osakkaana toimii Professori Jukka Pekka Matinlinna, joka on erikoistunut hammasprotetiikan ja implanttihammaslääketieteen materiaaleihin: ”Halusin lähteä tähän suomalaisomisteiseen liikkeeseen mukaan koska koin, että moni suomalainen kärsii huonoista hampaista. Hyödyntämällä kansainvälistä osaamista ja tuotantoa, voimme tarjota laadukasta ja edullista protetiikkaa ja mahdollisimman moni suomalainen saa hampaat kuntoon”

LISÄTIETOJA: Jukka Kuosmanen, Kehitysjohtaja, 020 770 5420 www.suutkuntoon.fi Lumi Dental on suomalaisomisteinen hammasprotetiikka ja -implantologian palveluyritys, joka palvelee hammaslääkäriasemia, -ketjuja ja kuntia. Lumi Dental tuottaa hammasprotetiikan Kiinassa ISO 9001 -laatusertifioiduissa laboratoriossa CE-hyväksytyistä materiaaleista, ja tekee yhteistyötä korkean laadun varmistamiseksi maailman parhaiden ammattilaisten kanssa.


4

Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 3.3.2019

Piirikuvernööri Heikki Tuomalan tervehdys Arvoisat Talvitapahtumaan osallistujat! Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jonka verkosto koostuu lähes 1,5 miljoonasta jäsenestä, miehistä ja naisista, yli 210 maassa ja maantieteellisellä alueella. Leijonat, kuten heitä täällä Suomessa kutsutaan, palvelevat pääosin omilla paikkakunnillaan, mutta ovat valmiina auttamaan myös kansallisesti ja maailmanlaajuisesti.

Vapaaehtoisena toimiminen ei ainoastaan auta avun tarpeessa olevia ihmisiä, se antaa itselle paljon. Lions-klubin jäsenenä pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan paikallista vapaaehtoistyötä, joka parantaa elinympäristöämme ja läheisten elämänlaatua. Liittymällä mukaan saat uusia ystäviä, kansainvälisen verkoston, koulutusta ja hyvää mieltä auttamisesta.

Tämän tapahtuman järjestäjä on Lions Club Vantaa Hakunila, joka on toiminut viiden vuosikymmenen ajan paikallisesti Hakunilan alueella, palvellen paikallista väestöä. Klubi on järjestänyt vuosittaisen Talvitapahtuman lisäksi laadukkaita konsertteja ja muita tempauksia.

Haluan toivottaa teille kaikille, yleisölle ja talvitapahtuman järjestäjille erittäin antoisaa Talvitapahtumapäivää! Heikki Tuomala 107-N piirin piirikuvernööri 2018-19

Joukkoomme on mahdollista tulla mukaan olemalla yhteydessä Lions Clubiin, esimerkiksi Talvitapahtumassa Hakunilan leijoniin.

AUTOKORJAAMO TEHOLEHTO OY

Huollot ja korjaukset kaikkiin autoihin Korjaamme ja huollamme henkilö- ja pakettiautot ammattitaidolla, merkistä ja mallista riippumatta. Huollamme kaikki merkit valmistajan antamien huolto-ohjeiden mukaisesti. Valmistajan myöntämä takuu pysyy edelleen voimassa huoltomme jälkeen.

• Määräaikaisja vuosihuollot • Ilmastointihuollot

• Öljynvaihdot • Vikadiagnoosit • Isommat koneremontit

• Vaurio- ja ruostekorjaukset • Katsastus- ja rengaspalvelut

Mittatie 8 B, Vantaa 01260, Kuninkaanmäki 0400 465 214 • teholehto.oy@gmail.com

VESIJOHTOLIIKE MÖNKKÖNEN OY LVI-Myynti ja LV-asennukset Kaukolämpöasennukset Kivipyykintie 2 A, 01260 VANTAA Puh. (09) 823 0312, päivystys (09) 873 1795 info@vesijohtoliikemonkkonen.fi www.vesijohtoliikemonkkonen.fi


Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 3.3.2019

5

Yhteisöllisyys esillä Kolohongassa

Tolosen kauppiaspariskunta on isännöinyt Kolohongan K-Market Honkatoria marraskuusta lähtien. Helsinkiläislähtöiset Antti ja Leena Tolonen ovat aiemmin olleet kauppiaina itäisessä Helsingissä, viimeksi Aurinkolahdessa ja Rastilassa. Varsin nuorella pariskunnalla (Antti on 36- ja Leena 38-vuotias) on kuitenkin alasta jo rutkasti kokemusta. – Suhteellisen nuoresta iästämme huolimatta meillä on yhteensä jo yli 40 vuoden työkokemus kaupan alalta K-ryhmän kaupoista. Olemme molemmat aloittaneet työskentelyn alalla jo teini-iässä. Kauppiaina olemme toimineet jo kymmenen vuoden ajan. Olemme tavallaan kasvaneet kaupassa ja kauppiaiksi, emmekä osaisi ajatella tekevämme muuta työtä, he kertovat. Keravalla asuvan pariskunnan mielestä asiakaskunta ja kaupassakäynnin tavat eroavat suuresti heidän edellisistä toimipisteistään. – Honkatorilla käy asiakkaita laajalta alueelta ja kaupan läheisyydessä on todella paljon työpaikkoja. Siksi kauppa käy aika tasaisesti aamusta iltaan. Honkatorilla on paljon pysäköintipaikkoja asiakkaillemme, jonka vuoksi kauppaan tullaan pidemmänkin matkan päästä. Aurinkolahden ja Rastilan K-Marketeissa korostui se, että asiakkaistamme valtaosa oli lähialueen asukkaita, eikä alueella ollut työpaikkoja, joten kaupankäynti painottui hyvin vahvasti ilta-aikaan, he vertailevat. Kauppiaspariskunnan lisäksi K-Market Honkatorilla työskentelee 20 henkilöä, ja osalla heistä on jo pitkä työhistoria Honkatorilla. Mikä on sitten kauppiaiden mielestä hyvän kauppiaan määritelmä? – Hyvä kauppias on läsnä kaupan arjessa. Hän kuuntelee asiakkaita, jonka avulla rakentaa henkilökuntansa kanssa kaupan asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaiseksi. Hyvä kauppias ottaa asiakkaidensa lisäksi huomioon henkilökuntansa ja ylläpitää hyvää työskentelyilmapiiriä. Toloset kertovat saaneensa hyvän vastaanoton uusilta vakioasiakkailtaan. Tuotetoiveiden lisäksi muitakin pyyntöjä on kuultu ja toteutettu. – Pidensimme asiakkaidemme toiveista aukioloaikojamme ja olemme nykyisin avoinna joka päivä iltakymmeneen asti. Saimmekin meille myös Matkahuollon pakettipisteen, joten asiakkaamme voivat kätevästi noutaa paketit ostosreissun yhteydessä, Toloset kertovat. Antti ja Leena ovat innoissaan yrittäjyydestä Honkatorilla. He tiedostavat myös kaupan historian. – Honkatorilla on pitkä perinne kauppapaikkana, ja todella moni asiakkaamme on käynyt kaupassa lähes päivittäin jo sen perustamisesta saak-

ka -80 luvulta. Alueella on vahvasti esillä yhteisöllisyys, he kuvailevat.

tuotteita suoraan viljelijöiltä mahdollisimman tuoreena.

Yksi Honkatorin erikoisosaamisalue on laadukas lihaosasto. Myös lähiruokaan panostetaan. – Meiltä löytyy paljon paikallisten pientuottajien tuotteita lähialueilta. Asiakkaamme arvostavat sitä, että saamme

Lions Clubin toiminta on tuttua Tolosille Aurinkolahdesta, paikallisen Lions Club osaston kautta. Heillä oli yhteistyötä myös Vuosaaressa toimivan Lions Club Helsingin naisjaoston (Soihdut) kanssa.

Kahden pojan (16- ja 7-vuotiaat) vanhemmat ehtivät myös harrastamaan. Antti pitää kuntoa yllä sulkapalloa pelaamalla, ja Leena käy salilla sekä ryhmäliikuntatunneilla. Yhteistä päivittäistä tekemistä on ulkoilu perheen koiran kanssa. Teksti Pena Rekiranta


6

Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 3.3.2019

Tietoisuus suun hyvinvoinnista on lisääntynyt Hakunilassa työskentelevä hammaslääkäri Markku Pirhonen arvostaa hakunilalaisia asiakkaitaan. Hepokujalla sijaitsevan Hakunilan hammaslääkäriaseman omistaja Markku Pirhonen viihtyy hyvin töissä Hakunilassa. – Hakunilalaiset ovat miellyttäviä, helposti lähestyttäviä ihmisiä ja vastaanotolla asioidessa meillä riittää aina juttua, Pirhonen kertoo. Helsingin Pohjois-Haagasta kotoisin oleva Pirhonen, 52, hurauttaa työmatkan nykyisestä asuinpaikastaan Nurmijärveltä puolessa tunnissa. Pirhosella on jo pitkä kokemus hammashoitoalasta, sillä hän laskeskelee valmistumisestaan tulleen tänä vuonna kuluneeksi 24 vuotta. Näistä vuosista hän on toiminut vuodesta 2003 Hakunilassa ja vuodesta 2006 lähtien omistajana. – Ensin olin vuoden verran töissä kunnallisessa hammashoidossa ja sen jälkeen yksityisellä puolella, jonka koen omimmaksi tavaksi harjoittaa hammaslääkärin tointa, hän kertoo. Myös hammaslääkärin kanssa asiakassuhteet voivat olla hyvinkin pitkäaikaisia. – Pisimmät asiakassuhteet ovat kestäneet koko urani ajan. Siinä tulee ihmisen kanssa läheiseksi ja elämän asiat kiinnostavat puolin ja toisin, Pirhonen kuvailee. Hammaslääkäri Pirhosen lisäksi työyhteisöön kuuluu kaksi hammashoitajaa sekä Pirhosen Tiina-vaimo, joka on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Pitkän kokemuksensa turvin Pirhosella on näkemystä arvioida alan kehitys-

tä pidemmällä aikavälillä, ja se näyttääkin positiiviselta. – Tietoisuus ja ymmärrys suun hyvinvoinnista ja sen vaikutuksesta kokonaisvaltaiseen terveyteen on lisääntynyt todella paljon näiden 24 vuoden aikana. Se on hieno asia, Pirhonen sanoo. Hammaslääkäri seuraa uteliaana mitä terveydenhoidolle tapahtuu lähiaikoina. – Tällä hetkellä odotan ja seuraan tietenkin mielenkiinnolla sote-asiaa, joka on ollut kehitteillä jo pitkään. Mielenkiintoista nähdä mitä tuleman pitää. Töiden jälkeen Pirhonen sytyttelee Klaukkalan kodissaan takkaan tulet, ja lepohetken jälkeen hän suuntaa usein lenkille vaimonsa kanssa. Liikunta on tärkeää myös ammatin kannalta. – Käyn myös kuntosalilla kaksi kertaa viikossa. Olen huomannut, että hartiaseudun lihaskuntoliikkeet ovat tärkeitä hammaslääkärin työasennon vuoksi, hän kertoo. Pirhonen on myös vaimonsa innoittamana ryhtynyt kuuntelemaan äänikirjoja. Muita mieleisiä rentoutumistapoja neljän lapsen isälle ovat formula ykkösten seuraaminen sekä 18-vuotiaiden kaksostyttärien kanssa jääkiekko-otteluissa käyminen. Hakunilan hammaslääkäriasema, Hepokuja 6 C-D, Hakunila www.hakunilanhammas.fi Teksti Pena Rekiranta

Skupoli Oy Skupoli Oy on rakennusalan yritys yli 10 vuoden kokemuksella. Olemme erikoistuneet telinerakentamiseen sekä linjasaneerauksien purkutöihin. Meillä osaaminen ja ammattiylpeys ovat korkealla tasolla. Tavoitteenamme on toteuttaa kaikki työt tehokkaasti työnlaadusta ja työturvallisuudesta tinkimättä.

www.skupoli.fi


Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 3.3.2019

7

SÄÄSTÄ HAMMASREMONTISTA JOPA 50%

sunnuntaina 3.3.2019

Kestävää protetiikkaa edullisesti Lumi Dental on palveleva hammasprotetiikkatoimittaja, joka tekee hymyn suomalaisille helpommaksi. Mahdollistamme yhä paremman hammashoidon yhä useammalle tarjoamalla laadukasta protetiikkaa järkevään hintaan. Yrityksemme tuottaa hammasprotetiikan ISO 9001 -sertifioiduissa laboratoriossa CE-hyväksytyistä materiaaleista. 84% Lumi Dentalin yksityisistä hammaslääkäreistä suosittelee Lumi Dentalia.

Miksi hankkia Lumi Dentalin protetiikkaa? T

S

TYVÄISYY YY

TA K U U

HINTA HINTA

LAATU LAATU

TAKUU TAKUU

Etsi oma reilu hammaslääkärisi www.suutkuntoon.fi

Monipuolista mainontaa kartanon kupeessa LEHTI-ILMOITUKSET, PAINOTUOTTEET, FLYERIT, JULISTEET, LAMINOINTI, ASIAKASLEHDET, BANDEROLLIT, MAINOSVIDEOT, W W W-SIVUT...

Kartanontie 6, 01200 Vantaa, p. 0400 700 480, www.mainospuoti.fi


8

Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 3.3.2019

Menoa ja melskettä - Suomen Leojen talvipäivät Suomen Leojen talvipäivät vuosimallia 2019 vietettiin Metsäpirtin leirikeskuksessa Tuusulassa 8.- 10. helmikuuta. Talvipäivien järjestäjänä toimi viime vuonna talvipäivien kisat voittanut Leo Club Järvenpää, joka juhlisti viikonloppuna myös 20-vuotista taivaltaan leoklubina. Talvipäivät ovat yksi kolmesta jokavuotisesta kansallisesta leotapahtumasta, joiden päätarkoituksena on ryhmäytyminen, ja ehkä tärkeänä ohjelmanumerona on legendaariset talvipäivien kisat. Leot ympäri Suomea kokoontuvat kisaamaan toisia vastaan, kukin edustaen omaa klubiaan. Talvipäivien voitosta on kisattu yli 30 vuotta. Ohjelma alkoi perjantai-iltana ryhmäytymisellä, jota järvenpääläiset leot vetivät. Heistä suurella osalla on rautainen kokemus seurakunnan nuorisotyöstä, joten illan leikit olivat mukava muistinvirkistys riparileikeistä. Leikkien jälkeen oli vapaampaa aikaa, jonka kului tuttujen kesken kuulumisien vaihtoon, ja uusiin leoihin tutustumiseen. Perjantain ohjelma on tavallisesti hyvin rento, ja yleensä Suomen Leojen hallitus kokoontuu silloin päättämään kansallisista asioista. Lauantain ohjelma alkoi videohaasteella, jossa osallistujat jaettiin pienempiin ryhmiin. Videoiden aiheena oli toiminnan esittely, ja kuvaajaksi videoille saatiin ammattilaiskuvaaja paikallisista leijonista. Tämä promootiovideoiden kuvaus oli hyvää ja rentoa harjoittelua sitä varten, kun hyvin todennäköisesti tulevaisuudessa kuvataan kunnollinen promovideo leoja

varten. Leikin kautta oppiminen on tehokas keino myös aikuisimmillekkin! Kuvausten jälkeen juhlistettiin Järvenpään Leojen merkkipäivää, klubi on ollut toiminnassa jo 20 vuotta, ja kutsuvieraina paikalla oli leojen lisäksi järvenpääläisiä lioneita ja C-piirin piirikuvernööri. Vantaan leot antoivat pääasiassa lukioikäisistä koostuvalle Järvenpään leoklubille lahjaksi muumilimua piristämään kokouksia. Lahjojen ja puheiden yhteydessä tarjottiin myös lounas, jota järvenpääläiset ja LC Helsinki/Timanttien entiset leot valmistelivat ohjelmien aikana. Tämän jälkeen oli kisojen vuoro. Ainoana vantaalaisena liityin entisistä Järvenpään klubilaisista koostuneeseen joukkueeseen. Nämä leot olivat muuttaneet paikkakunnalta opintojen perässä, ja ovat olleet tärkeässä asemassa perustaessaan leoklubeja uusiin kotikaupunkeihinsa. Tämän vuoden kisat pitivät sisällään Kahootvisan Järvenpää-tietämyksestä, musiikkivisan, ryhmätemppuradan, lumenveisto- sekä ryhmäkoreografiakilpailun. Kilpailu oli tiukkaa, mutta voitto karkasi lopulta Leo Club Helsingille, ex-jäkeläisten jäädessä toiseksi. Katsetta on hyvä siirtää ensi Talvipäiville, jolloin on uusi mahdollisuus palauttaa pokaali Vantaalle lähes 30 vuoden tauon jälkeen! Lauantai-illan päätti ”red carpet” -aiheinen juhla, ja ilta jatkui rauhallisissa tunnelmissa. Sunnuntaille jäikin enää tavaroiden pakkaaminen, majoituksen siivoaminen ja lähtö kohti kotia. Kotimatka oli totuttua lyhyempi, viimeisimpien leotapahtumien lähin järjestämispaikka on ollut Raumalla. Kansalliset tapahtumat antavat melkoisen piristysruiskeen toimintaan, tuttujen näkeminen ja tulevan suunnittelu jättää paljon energiaa, mitä viedä tuliaisiksi omaan klubiin. Tästä on hyvä jatkaa leotoimintaa Vantaalla! Joel Stockmakare BND-piiripresidentti Suomen Leojen hallitus Leo Club Vantaa

Perjantai-illan ohjelma sisälsi vauhdikkaita hetkiä.

Talvipäivien kisat voittaneet Leo Club Helsingin Sami Hedbergit grillaamassa lumigrillillä.

Talvipäiville osallistui yli 20 leoa seitsemästä eri klubista.


Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 3.3.2019 Oletko kiinnostunut Leijonahengestä Hakunilan alueella?

Lions-toiminta Toiminta-ajatus Teemme vapaaehtoistyötä pääsääntöisesti paikallisella tasolla lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksenturvaamiseksi sekä ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi.Toiminta tarjoaa jäsenillemme mahdollisuuden toimia sosiaalisessa yhteisössä, kehittyä ihmisenä ja kehittää johtamistaitoja sekä solmia kontakteja.

Järjestömme tunnuslause Me palvelemme – Vi tjänar – We serve Lionsit tekevät vapaaehtoistyötä osallistuen moniin paikallisyhteisöilleen tärkeisiin hankkeisiin, jolla annetaan apua kohteisiin tai ihmisille, jotka eivät sitä muuten saa. Järjestö hankkii rahaa hyväntekeväisyyteen erilaisilla tempauksilla. Tempauksista yleisöltä saadut rahat tilitetään lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen, kun taas klubin omaan toimintaan ja hallintoon menevät varat se kerää jäseniltään. Lionsjärjestöllä on myös nuorisotoimintaa Leo-klubeissa. Niissä 12-30 -vuotiaat leot palvelevat ilahduttaen ympäristöään. LC Vantaa Hakunilan aktiviteetteja ovat mm. paikallisten lasten ja nuorten auttaminen, stipendien jako kouluihin, nuorisotyön tukeminen ja huumeiden vastainen toiminta ja valistus. Lisää esimerkkejä aktiviteeteista ja toiminnas-

ta löytyy klubimme omilta kotisivuilta (www.verkkoviestin.fi/lionsvantaahakunila/). Jäsenyys maailman suurimmassa palvelujärjestössä laajentaa vastuutamme myös maailmanlaajuisesti. Järjestön suuri palvelutehtävä on sokeiden ja näkövammaisten auttaminen (kaihileikkauksia, rokotusohjelmia jokisokeutta vastaan, silmäklinikkatoimintaa ja suuria näöntarkastusoperaatioita). Myös suomalaiset Lionsit ovat tukemassa näitä kansainvälisiä ohjelmia. Vuosina 2005 - 2008 Lionsit toteuttivat maailmanlaajuisesti näönsuojelukampanjaa Campaign SightFirst II, jonka tavoitteena on poistaa estettävissä oleva sokeus maailmasta. Vuonna 2007 Financial Times -lehden tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International arvioitiin maailman parhaaksi palvelujärjestöksi. Jos olet kiinnostunut jäsenyydestä ja Lions-toiminnasta, ota yhteyttä meihin joko talvitapahtumassa tai sähköpostilla.

Lions Club Vantaa/ Hakunila Ilmari Kekkonen

ilmari.kekkonen@gmail.com

MIKA KASONEN www.mikakasonen.fi

Jack Mattsson

jack.mattsson@saunalahti.fi

Historiaa • Lions Clubs International -järjestön perusti amerikkalainen liikemies Melvin Jones 7.6.1917. • Suomeen Lions-aatteen toi kanadansuomalainen Arne Ritari, Suomen Lions-toiminnan kummi. Lions -toiminta juurtui Suomeen lopullisesti 1950- luvulla. • Vuonna 2017 Lions-järjestössä oli maailmanlaajuisesti n. 1,4 miljoonaa jäsentä, jotka toimivat yli 46 000 Lionsklubissa 210 maassa. • Suomi kuuluu maailman aktiivisimpiin lionsmaihin. 1.7.2017 klubeja oli 920 ja niissä on jäseniä yli 23.000. Suomi on maailman 12. ja Euroopan neljänneksi suurin jäsenmaa. • Lions Club Vantaa Hakunila perustettiin vuonna 1969. Klubi toimii Hakunilan suuralueella, ja jäseniä on tällä hetkellä noin 20.

• lämpökäsittelyuunit ja -linjat • suojakaasu- ja poltintekniikka • alumiinin sulatus ja lämpökäsittely • kuumasinkityspadat • lämpökäsittelyuunien modernisoinnit • huolto-, kalibrointi- ja varaosapalvelut Sarlin Oy Ab Teollisuusuunit puh. 010 550 4000, fax: 010 550 4201 Kaivokselantie 3-5, 01610 VANTAA e-mail: info@sarlin.com www.sarlin.com

A leader in heat treatment

9


10 Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 3.3.2019

Aivovoimistelua sudokuilla 3 1 4 6

8 4 7 2 8 5 1 8 6 2 4 7 7 9

1 6

5

4 1 9 7 6 7 6 8 3 2 1 8

Puzzle by websudoku.com

UUDEN ELÄMÄN RAKENNUSAINEET SEISKAVITOSESTA.

VANHA PORVOONTIE 243, 01380 VANTAA, PUH. 020 775 7575

8 5

7 3

4 1 4

1 9 2 5 9 6 4 2

5 8 6

7 3

1 5

2

9 5 3 4

1

7 3

Puzzle by websudoku.com


Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 3.3.2019

11

Poliisi ja Leijona Olen 46-vuotias ja asun Vantaan Kuninkaanmäessä yhdessä vaimon, tyttären ja suomenajokoiranpentu Nyssen kanssa. Olen ollut mukana Hakunilan Lions Clubin toiminnassa usean vuoden ajan toimien muun muassa sihteerinä ja presidenttinä. Olen ollut aktiivinen myös alueen yhdistystoiminnassa ja lisäksi olen Vantaan kaupunginvaltuutettuna sekä useissa muissa luottamustoimissa. Harrastukseni ovat eräpainotteisia ja liikuntaa pyrin harrastamaan ajan salliessa. Olen työskennellyt poliisihallinnon palveluksessa lähes kahdenkymmenen vuoden ajan Espoossa, Vantaalla sekä Helsingissä. Nyt olen ylikonstaapelin virassa Helsingin erityistoimintayksikössä. Minulla on kunnia toimia Lions Club Vantaa / Hakunilan ja Itä-Hakkilan kilvan yhteisen rahaston yhdyshenkilönä. Rahaston tarkoituksena on pienentää lasten ja nuorten syrjäytymisriskiä. Rahasto perustettiin maaliskuussa 2018. Rahastosta on voinut hakea avustuksia yksittäisille pe-

laajille, jolla on ollut vaikeuksia joukkuemaksujen, varusteiden tai muiden pelaamiseen liittyvien kustannusten kanssa. Avustuksia haettiin keväällä ja syksyllä 2018. Joukkueenjohtajien laatimissa avustushakemuksissa oli selvitys hakemuksen perusteista. Rahaston taloustilanteen vuoksi kevään avustuksia ei voitu myöntää täysimääräisinä, vaikka kaikissa hakemuksissa oli riittävät perusteet niiden täysimääräiseen myöntämiseen. Kevään haussa avustushakemuksia tuli kuusi kappaletta ja niiden yhteissumma oli 2020 euroa, kun rahastossa oli koko vuoden avustuksiin rahaa 2000 euroa. Avustussummat suhteutettiin hakemuksissa ilmoitettuihin perusteisiin ja avustuksia myönnettiin yhteensä 1300 eurolla, jolloin syksyn avustuksiin jäi käytettäväksi vain 700 euroa. Syksyllä rahastosta haettiin avustuksia yhteensä 1929 eurolla.

oli varallisuutta 822 euroa. Hakunilan Lions Club ja Itä-Hakkilan Kilpa tekivät yhteisen päätöksen 1000 euron lisärahoituksen myöntämisestä rahastolle, jolloin syksyn avustuksia saatiin myönnettyä 1670 euron edestä. Rahastoon voi tehdä lahjoituksia, ja näin antaa syrjäytymisvaarassa oleville nuorille mahdollisuuden jatkaa urheiluharrastustaan. Pienetkin avustussummat ovat tervetulleita lahjoituksia rahastoon. Rahastosta ei vähennetä mitään hallinnollisia tai muita kuluja, vaan kaikki rahaston varat käytetään täysimääräisesti Itä-Hakkilan Kilvan pelaajien tukemiseen. Rahaston tilinumero on FI82 1387 3000 1154 49 / Lions Club Vantaa-Hakunila. Mika Kasonen

Rahastoon oli tullut yksi 122 euron yksityinen lahjoitus, jolloin rahastossa

Hakunilan Hammaslääkäriasema - Modernit suunhoito- ja röntgenpalvelut

futura medica DIAGNOSTIC CENTER

- Ajanvaraus 09 876 5431 - Varaaverkossa.fi - HLL Markku Pirhonen

HEPOKUJA 6 C-D, 01200 VANTAA www.hakunilanhammas.fi

Julkaisija: LC Vantaa Hakunila Toimituskunta: Presidentti + Hallitus Painos: 10 000 kpl Sivunvalmistus: Mainospuoti Jari Mäntynen Oy Painopaikka: Lehtisepät Oy Jakelualueet: Hakunila, Itä-Hakkila, Kuninkaanmäki, Kuusikko, Vaarala

Talvitapahtumalehti 2019


12 Lions Club Vantaa Hakunila - talvitapahtuma 3.3.2019

SUOMEN MAISEMARAKENTAJA OY

Weltem on Suomessa tyyppihyväksytty, erittäin turvallinen lämmityslaite, jossa on kattava turvajärjestelmä: • Laitteen sammuttava liiketunnistin aktivoituu, jos lämmitin kaatuu tai saa voimakkaan tärähdyksen. • Lämmittimen sisällä on ylikuumenemissuoja joka sammuttaa laitteen, mikäli anturin lämpötila ylittää +105 ⁰C. • Kaksiosainen polttoainetason tarkkailu. Lämmitin ilmoittaa merkkiäänellä tankkauksen tarpeesta. • Ajastin. Laite voidaan ajastaa sammumaan automaattisesti. • liekkivahti • sytytyksen turvajärjestelmä • virtakatkon tunnistava järjestelmä • sulake • polttimen suojaus • polttimen käynnistysvarmistin • lämpötila-anturin vikatunnistin