Page 1

U U S I M A A

Asunto Oy Helsingin Nuotti Vanhaistentie 1 a, 00420 Helsinki

Uudet tuulet, Uusi Kannelmäki www.uusikannelmaki.fi


Kannelmäen sydän 1950-luvulla teollisuus kasvoi pääkaupunkiseudulla voimakkaasti ja asuinrakentamisen piti vastata lisääntyvän väestömäärän tarpeisiin. Englannista omaksuttu ajatusmalli asumalähiöstä oli lähtökohtana myös Kannelmäen rakentamiselle. Arkkitehti Erkki Karvisen suunnittelema Kannelmäen ostoskeskus avattiin 1959, yhtenä Helsingin ensimmäisistä. Saman katon alle saatiin ruokakauppa, ravintola, kampaaja ja apteekki. ”Kantsun ostarin” sijainti muovasi koko lähiön rakennetta. Vuodet kuitenkin ajoivat ostarista ohi. 2010-luvulle tultaessa edessä olisi valtava peruskorjaus, mikäli rapistunut ostari haluttaisiin pitää toimintakunnossa. Palvelukattaus oli jo pitkälti siirtynyt puolen kilometrin päähän kauppakeskus Kaareen ja myös ostarin yrittäjät puolsivat purkamista. Uudisrakentamisen myötä tilalle nouseekin avara ja yhteisöllinen asuinalue, Uusi Kannelmäki. Se vastaa uudelleen suosioon nousseen lähiöasumisen kysyntään tarjoamalla viihtyisää ja sujuvaa asumista toimivien liikenneyhteyksien sekä palvelujen äärellä.

2

Havainnekuvat ovat taiteilijan näkemys kohteesta. Tämä esite on laadittu yleisluontoisten tietojen antamiseksi. Esite perustuu helmikuussa 2017 käytössä olleisiin tietoihin.


Aamuauringon ensimmäiset säteet pilkahtavat naapuritalon kulman takaa. Avaat ikkunan, aistit korttelin äänet ja tuoksut, haluat viipyä tässä hetkessä, alkavan päivän tunnelmassa. Naapurien jutustelu, päiväkotiin rientävien lasten kevyet askeleet, lähikahvilan leivonnaisten tuoksut... Sävelkorttelin tutut äänet ja rytmit virittävät sinut uuteen, hyvään päivään.

Me-henki

Yhdessä myötä- ja Kannelmäessä, kuten paikallinen sanonta kuuluu. Hukkuneet avaimet tai lompakko löytävät omistajansa Facebook-ryhmän kautta ja vapaaehtoisvoimin pyöritettävä ”Kantsun olohuone” on kaikille avoin kokoontumispaikka.

Viihtyisä pihapiiri

Uudesta Kannelmäestä tulee yhteisöllisine torialueineen alueen keskus. Asuintalojen suuret korttelipihat antavat korttelirakenteelle väljyyttä.

Palvelut pelaavat

Peruspalvelut ovat kaikki käden ulottuvilla. Vanhan ostarin yrittäjille tarjotaan uudet liiketilat alueelta ja kortteliin onkin tulossa kaksi päivittäistavarakauppaa. Lähijuna- ja bussiyhteydet keskustaan ovat erinomaiset.

3


Kaarelanpuisto

Helposti minne ja mistä vain Kannelmäen liikuntapuisto

100 kauppaa, ruokaa, asusteita ja viihdettä 800 metriä luonnon helmaan

Kannelmäen peruskoulu

Kannelmäen päiväkoti

600 asuntoa muodostaa aivan uuden lähiön

Kannelmäen juna-asema

700 metriä rautatieasemalle

ylä nvä nna enli me Hä

As. Oy Helsingin

Nuotti

800 metriä Kanneltalolle

Kannelmäen terveysasema Kanneltalo

500 metriä terveyspalveluihin 20 bussilinjaa siirtymiseen

Kauppakeskus Kaari

Päiväkoti

Keskiössä yhteisöllisyys

Kaikille jotakin

Yhteishenki on vahva, mistä kertoo muun muassa alueella toimiva tiivis ja aktiivinen asukasyhteisö Kannelmäki-liike, joka järjestää aktiviteetteja illanvietoista sukankutojaisiin. Kannelmäki-liikkeen facebook-ryhmään ilmestyy tavan takaa ilmoituksia erinäisistä yhteisöllisistä tapahtumista ja löydetyistä tavaroista sekä kiitoksia arjen pienistä hyvän tahdon eleistä.

Myös matkanteko pääkaupungin sykkeeseen käy kätevästi. Alueella on kattava ja tiiviisti liikennöivä bussilinjaverkosto. Lisäksi rautatieasema on noin 700 metrin päässä. Autoilijoiden matkanteko on niin ikään helppoa, sillä Kehä 1 ja Hämeenlinnanväylä löytyvät noin viiden minuutin ajomatkan päästä.

Kannelmäki tulee edustamaan uutta, yhteisöllistä urbanismia. Aluesuunnittelu mahdollistaa asukkaiden yhteistoiminnan erilaisten harrastusten parissa kerhotiloissa tai vain viettämässä aikaa yhteisessä pihassa. Tulevalla aukiolla voi järjestää erilaisia tapahtumia.

Kannelmäki soveltuu palvelukattaukseltaan eri elämäntyyleihin ja -tilanteisiin. Moni vanhan ostarin nykyisistä toimijoista tulee säilymään lähialueella uusissa tiloissa, minkä lisäksi harrastusmahdollisuuksia löytyy moneen makuun. Lisäksi lähistöltä löytyy muun muassa kirjasto, päiväkoti ja useampi koulu.

Bussi pysähtyy kätevästi lähes kotioven edessä. Näppärää, kun työmatkat sujuvat joutuisasti ja jää enemmän aikaa nauttia vapaa-ajasta sekä harrastuksista. Tänään on vuorossa juoksulenkki naapurin kanssa, ensin täytyy vain käväistä lähikaupassa hakemassa iltapalan ainekset. Toki tutun kauppiaan kanssa vaihdetaan kiireenkin keskellä päivän kuulumiset. Viikonloppuna on kuulemma yhteistä ohjelmaa kerhohuoneella, kuulostaa mukavalta!

4

Helsingin keskusta n. 10 km


Uudet sävelet Uusi Kannelmäki on suunniteltu alueen historiaa, tunnelmaa ja kaupunkirakennetta kunnioittaen; esimerkiksi rakennusten väripaletti on vanhan rakennuskannan innoittamaa. Katse on kuitenkin tiiviisti tulevaisuudessa. Laadukas rakentaminen takaa alueen pitkän elinkaaren. Kannelmäki on ihanteellisen sijaintinsa puolesta ideaali alue kaupunkikehittämiselle. Sävelkorttelin suunnittelussa keskeisinä arvoina ovat olleet pihapiirin ilmavuus ja sujuvuus, jotka palvelevat erityisesti kevyttä liikennettä, jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Asukas- ja asiakaspysäköinti on sijoitettu pääasiassa pihakannen alle. Mukavuutta lisäävät myös korttelipihat. Pihat muodostavat yhdessä kävelyteiden ja ympäröivien palveluiden kanssa kokonaisuuden, joka tarjoaa omaa monimuotoista kaupunkitilaa. Väljät pihat tukevat naapuruston yhteisöllisyyttä ja tarjoavat lapsille tilaa leikkiä ja puuhastel9.2.2017 la omassa Asunto Oypihapiirissä. Helsingin Nuotti

P AJO PAIKOITUKSEEN PELASTUSTIE

sisäänkäynti katutasolta

Asunto Oy Helsingin Nuotti

VANHAISTENTIE

a)

ih

sp ei

ht

ha

(y

pi

tto

ka

AL UTOH AJO A

LIIN

E

ENTI

TAR ELET

KANT

5


Koteja moniin tarpeisiin Asunto Oy Helsingin Nuotista löytyy kompakteja, tarkkaan mietittyjä asuinneliöitä kotielämän eri vaiheisiin, joten kantsulainen voi pysyä kantsulaisena vaikka koko ikänsä. Asunnoissa toistuu sama avaruus ja yksinkertainen tyylikkyys kuin pihapiirissä ja julkisivussakin. Parvekkeet varustetaan kätevillä yläosastaan avattavilla lasituksilla. Pintamateriaalit ovat ajattoman vaaleasävyisiä ja materiaalit helppohoitoisia. Vaaleisiin pintoihin on helppo luoda oma sisustustyyli vaikkapa eri vuodenaikojen mukaan.

Keittiön vakiovarusteisiin kuuluu 60 cm leveä astianpesukone, 60 cm leveä kalusteuuni ja keraaminen keittotaso. 1h- ja 2h-asunnoissa on jääpakastinkaappiyhdistelmä, 3hja 4h-asunnoissa on täyskorkeat jää- ja pakastinkaapit. Mitä aikaisemmin varaat asunnon, sen paremmin voit vaikuttaa materiaalivalintoihin. Osaan materiaaleista, kuten parketteihin, laattoihin ja keittiön pintamateriaaleihin on tarjolla myös veloituksettomia vaihtoehtoja. Lisäksi olemme hinnoitelleet valmiiksi muutamia suosittuja vaihtoehtoja, joiden avulla voit helposti muokata oman kotisi tyyliä. Kysy ihmeessä lisää muutostyömahdollisuuksista!

Parvekkeella nautittu iltapala kruunaa vauhdikkaan päivän ja rauhoittaa mielen. Höyryävä teemuki lämmittää mukavasti, ilmassa on jo aavistus syksyä. Katselet kuinka päivällä elämää kuhiseva korttelipiha rauhoittuu hiljalleen, kauppias sulkee liikkeensä oven, punaposkiset lapset lopettelevat ulkoleikkejään. Tunnet vahvasti, että kuulut tähän paikkaan ja hetkeen. Nämä ovat sinun naapureitasi ja tämä on sinun kotisi, sinun korttelisi.

6


Huoneistoluettelo 1H+KT 2H+KT 2H+KT 2H+KT+S 3H+KT 3H+KT 3H+KT+S 3H+KT+S 4H+KT+S

36,0 m2 45,0 m2 46,0 m2 57,0 m2 66,5 m2 77,0 m2 60,5 m2 69,0 m2 98,5 m2

4 kpl 6 kpl 3 kpl 2 kpl 3 kpl 1 kpl 2 kpl 4 kpl 1 kpl

Yhteensä 26 huoneistoa

7


Kerrospohjat

Asunto Oy Helsingin Nuotti IRT. VAR

TEKN. PRH

B21

UVV PRH

TELE

A

B PRH

B19 A11 B12 A9

A10 B13 B23 B20 Helsingin Asunto Oy Nuotti B14 A4

A1

IRTAIMISTOVARASTO TALOSAUNA/KERHOTILA B17

B25 B16

A2

B15 A5

UVV A8

A7

A6

PRH

JÄTE /LIIKET.

B24

JÄTE /AS

B22 B18 B26

SOS/VAR.

A3

A

TALO- 13.2.2017 VAR.

UVV JÄTE /AS

-2. kellarikerros, autohallin taso

13.2.2017

PKH

S WC-LE

-2 KELLARIKERROS AUTOHALLIN TASO

JÄTE/ RAV.

JÄTE/PT.

B PRH

SK KUIVAUS tto

-1. kellarikerros, välikerros

ka

PESULA

A

B

A KAAV

PRH

TEKN.

dB

PRH

P

2.KERROS SÄHKÖ

0 1

5

SÄHKÖ

10 m

POHJAPIIRUSTUS VÄLI- JA KELLARIKRS

Kantelekortteli T6 -1 KELLARIKERROS r VÄLIKERROS

r PRH TK

TK

LVV LIIKETILA

1. kerros, katutaso

PRH

LIIKETILA

LVV

A

B PRH LIIKE

Asunto Oy Helsingin Nuotti IRT. VAR

KAUPPA

TEKN. B21

PRH

13.2.2017 UVV PRH

TELE

A

B PRH

B19 A11 A10 B13 B12 A9

B23

B20 1.KERROS, KATUTASO

A1

IRTAIMISTOVARASTO TALOSAUNA/KERHOTILA B17

B25 B16

A2

B15 A5

UVV A8

A7 PRH

A6

A

JÄTE /LIIKET.

B14 A4

JÄTE /AS

B24

JÄTE /AS

B22 B18 B26

UVV

SOS/VAR.

A3

S WC-LE

PKH

JÄTE/ RAV.

TALOVAR.

JÄTE/PT.

B PRH P

2. kerros

0 1

5

10 m

Kantelekortteli T6

P POHJAPIIRUSTUS 1. JA 2. KRS

N

2.KERROS

A KAAV

8

-2 KELLARIKERROS AUTOHALLIN TASO


Kerrospohjat

Asunto Oy Helsingin Nuotti

13.2.2017

AH

OH

AH

AH KPH

KPH AH

A3 2H+KT

KT E

KT

PRH

E

A

(mu)

E

KPH

KPH

KPH

Asunto Oy Helsingin Nuotti VT

B12 1H+KT

S

KT

B

E

E

(mu)

PRH

E KPH E

S

AH (mu)

A2 3H+KT

OH

AH

S

KT

A1 2H+KT+S AH

(mu)

OH OH

B15 2H+KT+S AH

KT TERASSI

AH KPH

A11 4H+KT+S

E

KPH TERASSI

B

E

KPH TERASSI

(mu)

S

KT

KPH AH

TERASSI

S

E

KT

AH

OH

AH

AH KPH

KT

B16 AH 1H+KT

AH

OH

(mu)

KT E

PRH

A

(mu)

E

KPH

KPH

B

E

(mu)

E

KPH

(mu)

PRH

E

P

(mu)

S

KT

E

KPH

S

KPH

B17 2H+KT

(mu)

A5 3H+KT 10 m

KT

A4 3H+KT+S

(mu)

OH

AH

KT

B19 3H+KT+S

AH

B18 2H+KT

OH

OH

OH

AH

Kantelekortteli T6

POHJAPIIRUSTUS 3. JA 4. KRS

4.KERROS

AH

OH

AH

AH KPH

KPH AH

KT (mu)

OH

4. kerros

AH

KT

AH

5

TERASSI

B25 3H+KT

KPH

E

KT

AH

OH

VH

2H+KT

0 1

KT

OH

PRH

AH 3.KERROS AH AH OH A10 B26 WC/KPH ENSIMMÄINEN ASUINKERROS, PIHAKANNEN TASO 3H+KT+S 3H+KT+S

6.KERROS

OH

(mu)

(mu)

E

VH

E

KT

(mu)

PRH

A

AH VHA6 AH

B14 2H+KT B24 1H+KT

KPH

OH

(mu)

KT

AH

13.2.2017

B13 2H+KT

(mu) (mu)

3. kerros

AH

KPH

KT

A9 2H+KT

B20 1H+KT KT

E

(mu)

PRH A

E

KT

E

B

E

KPH

PRH

E

5. kerros

(mu) (mu)

E

KPH

(mu)

Asunto Oy Helsingin Nuotti VT

AH

S

KT

KPH

AH

AH

KPH

S

A8 A3 3H+KT 2H+KT OH

KT

E

KT

A

(mu)

VT 5.KERROS

AH

OH E

PRH E

KPH

AH

A7 3H+KT+S

(mu)

KPH

AH

KPH

B

EOH

E OH

AH PRH

E AH

KPH

KT

A2 3H+KT

OH

S

KT

(mu)

(mu)

AH

A1 2H+KT+S AH

OH OH

B15 2H+KT+S AH

AH B14 KPH

OH

(mu)

KT TERASSI

AH

A11 4H+KT+S

KPH

B13 2H+KT

E

A

KPH TERASSI S

KT

10 mAH

Kantelekortteli T6 6.KERROS

OH

E

KPH TERASSI

E

B

PRH VH

S

(mu)

OH

KT

OH TERASSI

B25 3H+KT

KPH E

KT

3.KERROS AH A10 B26 WC/KPH ENSIMMÄINEN ASUINKERROS, PIHAKANNEN TASO 3H+KT+S 3H+KT+S AH

KT

2H+KT B24 1H+KT

(mu)

E

VH

KT

(mu)

PRH (mu)

5

OH

(mu)

(mu)

KPH E

S

KT KT

(mu) (mu)

13.2.2017

B21 2H+KT

(mu)

B22B12 1H+KT 2H+KT

AH

0 1

AH

KT

KPH

B23 3H+KT+S

AH

S

KT

KPH

KT

AH

OH

E

OH

AH

AH

OH

TERASSI

P

6. kerros

KT (mu)

AH

AH

P POHJAPIIRUSTUS 5. JA 6. KRS

9


1H+KT

36,0

m2

KT

JK/PK

APK

Asunnot B12 3. kerros B16 4. kerros B20 5. kerros B24 6. kerros (mu)

RK

SK

E

AH KPH Asunto Oy Helsingin Nuotti

P

9.2.2

P

RK

45,0 m2

2H+KT

SK

E

KT JK/PK

APK

PY

(mu)

RK

Asunto A3 3. kerros Asunto A6 4. kerros Asunto A9 5. kerros

otti

SK

E

9.2.2017

m2

P

2H+KT

OH

45,0

OH

KPH

0 1

m

PY

2

5

10 m

Mittakaava 1:100

KPH

RK

KT

APK

Asunnot A3 3. kerros Ikkunoiden, hormien ja koteloiden paikat A6 4. kerros saattavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta A9 5. kerros E

(mu)

JK/PK

AH

SK

PY

RK

Kantelekortteli T6

E

KT P

P

APK

(mu)

JK/PK

SK

P 13.2.2017

10

01

5

10 m

Mittakaava 1:100

Huoneistot voivat poiketa yksityiskohdiltaan myyntiesitteen pohjapiirustuksista. Rakentaja pidättää itsellään oikeuden tehdä talotekniikasta johtuvia kotelointeja ja kattojen vähäisiä alaslaskuja, joita ei ole esitetty pohjakuvissa. Esitteen 3D-kuvat ovat taiteilijan näkemyksiä kohteesta, eivätkä välttämättä vastaa kaikkien yksityiskohtien osalta toteutuvaa kohdetta.


RK

SK

E

PY

AH

KPH SK

(mu)

RK

SK

2H+KT

APK (mu)

KT

E

APK

KT JK/PK JK/PK (mu)

PY

m2

OH

Asunnot B13 3. kerros

OH

AH

KPH

45,0

SK

TERASSI

TERASSI

APK (mu)

KT

P

P

APK

Asunto Oy Helsingin Nuotti

KT

9.2.2017

JK/PK

JK/PK

OH

0 1

5

10 m

Mittakaava 1:100 (mu)

2

45,0 m

2H+KT

Ikkunoiden, hormien ja koteloiden paikat saattavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta

OH

Asunto B17 Asunto B21

Kantelekortteli T6

Asunto Oy Helsingin Nuotti

4. kerros 5. kerros

TERASSI

9.2.2017

45,0 m2

TERASSI 2H+KT Asunto B17 Asunto B21

4. kerros 5. kerros

P RK

SK

E

2H+KT

PY

RK

SK

45,0

KPH

AH

SK

E

m2

APK (mu)

5

kaava 1:100

KT

PY

10 m

APK

KT

KPH

JK/PK

AH

SK

JK/PK (mu)

OH

AsunnotOH B17 4. kerros B21 5. kerros

oiden, hormien ja koteloiden paikat avat poiketa esitetystä pohjapiirroksestaAPK (mu)

KT

Kantelekortteli T6

P

APK

P

KT JK/PK JK/PK (mu)

OH 0 1

5

10 m

Mittakaava 1:100

Ikkunoiden, hormien ja koteloiden paikat saattavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta

OH

Kantelekortteli T6

13.2.2016

01

P 5

10 m

Mittakaava 1:100

11


PY

KPH SK

E APK (mu)

KT

2H+KT

PY

46,0 APK

KT

E

KPH

JK/PK

KPH

JK/PK

SK

(mu)

Asunnot B14 TERASSI 3. kerros

PY

RK

m

OH

2

APK (mu)

KT APK

KT JK/PK

P

P

JK/PK

Asunto Oy Helsingin Nuotti

2H+KT

otti

9.2.2017

Asunto B18 Asunto B22

m2

46,0 m2

AH

9.2.2

(mu)

OH

TERASSI

4. kerros 5. kerros

P

E PY

E

KPH SK

E APK (mu)

KT

2H+KT

PY

46,0 APK

E

KPH

KT

KPH

JK/PK

JK/PK

(mu)

m2

5

SK

10 m

Mittakaava 1:100

Asunnot B18 4. kerrosIkkunoiden, hormien ja koteloiden paikat B22 5. kerrossaattavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta

PY

RK

OH

0 1

APK (mu)

KT APK

P

KT JK/PK

Kantelekortteli T6

JK/PK (mu)

AH

OH

P 13.2.2017

12

01

5

10 m

Mittakaava 1:100


PY

AH

E

KPH RK

2H+KT+S

57,0 S

KT

SK

APK

m2

PY (mu)

JK/PK

E

Helsingin Nuotti

+S

Asunnot OH A1 3. kerros

KPH

9.2.2017

TERASSI

RK

P

57,0 m2

P

S KT

0 1

5

SK

10 m

Mittakaava 1:100

APK

Ikkunoiden, hormien ja koteloiden paikat saattavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta

Kantelekortteli T6

3. kerros

(mu)

Asunto Oy Helsingin Nuotti

JK/PK

OH

2H+KT+S AH

Asunto B15

9.2.2017

57,0 m2

3. kerros

AH

PY PY

TERASSI

P

E

RK

KPH

E KPH

S SK

2H+KT+S

57,0 KT

RK

APK

m2

(mu)

JK/PK

5 S

0 1

10 m SK

OH

KT

Mittakaava 1:100

Asunnot B15 3. kerros

APK

TERASSI

(mu)

Ikkunoiden, hormien ja koteloiden paikat saattavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta

P

P

JK/PK

OH

Kantelekortteli T6

0 1

5

10 m

Mittakaava 1:100

Ikkunoiden, hormien ja koteloiden paikat saattavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta

Kantelekortteli T6

TERASSI

P

13.2.2016

01

5

10 m

Mittakaava 1:100

13


E KPH RK

3H+KT+S

AH

60,5

(mu)

APK

S

SK

m2

Asunnot AH A10 6. kerros

OH

A

E KPH

P

RK

P

(mu)

APK

E

S KT SK JK

PK

Asunto Oy Helsingin Nuotti

otti

9.2

9.2.2017

60,5 m2

3H+KT+S

5 m2

Asunto B26

AH

OH

6. kerros

AH

P

B E RK

KPH

3H+KT+S

AH

APK

(mu)

60,5 KT

SK

JK

PK

m2

0 1

5

10 m

AsunnotOH Mittakaava 1:100 B26 6. kerros

B

Ikkunoiden, hormien ja koteloiden paikat saattavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta

E

KPH

P

RK

P

APK

Kantelekortteli T6 S

(mu)

S KT SK JK

PK

AH

13.2.2017

14

01

5

10 m

Mittakaava 1:100

AH

OH


KT

KT

APK

APK

JK/PK

(mu)

SK

(mu)

SK

E

KPH

VH

3H+KT

RK

66,5

AH

SK

E

KPH

VH

JK/PK

m2

APK

RK

KT

AH

AH

Asunnot A2 3. kerros A5 4. kerros A8 5. kerros JK

OH

SK

(mu)

PK

APK

KT

(mu)

P

AH

0 1

OH

unto Oy Helsingin Nuotti

5

JK

P

10 m

9.2.2017

Mittakaava 1:100

PK Ikkunoiden, hormien ja koteloiden paikat saattavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta

H+KT+S

2

69,0 m

Kantelekortteli T6

Asunto Oy Helsingin Nuotti

nto A4 nto A7

4. kerros 5. kerros

9.2.2017

3H+KT+S

69,0 m2

Asunto A4 Asunto A7

P

4. kerros 5. kerros

AH

AH 5

10 m

1:100

A

E

KPH RK

3H+KT+S

APK (mu)

hormien ja koteloiden paikat iketa esitetystä pohjapiirroksesta

69,0 S

KT

PY

JK

SK

m2

PK

Kantelekortteli T6

A

E

KPH RK

OH

Asunnot AH A4 4. kerros A7 5. kerros

APK (mu)

P

S

KT

P

PY JK

SK

0 1

5

10 m

Mittakaava 1:100

PK Ikkunoiden, hormien ja koteloiden paikat saattavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta

Kantelekortteli T6

AH

OH

13.2.2016

01

P5

10 m

Mittakaava 1:100

15


AH

3H+KT+S B

E RK

69,0 APK

(mu)

m2

KT

PY

JK

SK

PK

Asunnot B19 4. kerros B23 5. kerros

B

OH

E

KPH P

RK

P

APK (mu)

S KT PY JK

SK

PK

Asunto Oy Helsingin Nuotti

otti

13.2.20

13.2.2017

m2

3H+KT

77,0 m2 AH

OH

Asunto B25

6. kerros

(mu)

OH VH

P

PY

SK

3H+KT PK

JK

77,0 KT

APK

(mu)

AH

(mu)

m 5

0 1

2

10 m

OH VH

Mittakaava 1:100 Asunnot B25 6. kerros

PY

Ikkunoiden, hormien ja koteloiden paikat KPH saattavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta KT P

P

E

JK SK

Kantelekortteli T6

PK

PK

RK

KT APK (mu)

AH

OH

13.2.2017

16

01

5

10 m

Mittakaava 1:100

AH

JK


JK

PK

S

(mu)

KPH KT APK

4H+KT+S

98,5 E

AH

OH

S

PY

PK

WC/KPH

AH

Asunnot AH A11 6. kerros

JK

VH

m2

SK

(mu)

KPH P

P

APK

KT

0 1

5

10 m

Mittakaava 1:100

E

Ikkunoiden, hormien ja koteloiden paikat saattavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta

Kantelekortteli T6

AH

PY

SK

017

1

WC/KPH

VH

AH

AH

P

5

10 m

takaava 1:100

unoiden, hormien ja koteloiden paikat attavat poiketa esitetystä pohjapiirroksesta

Kantelekortteli T6

13.2.2016

01

5

10 m

Mittakaava 1:100

17


Asunto Oy Helsingin Nuotti

9.2.2017

Julkisivut

Asunto Oy Helsingin Nuotti

unto Oy Helsingin Nuotti

9.2.2017

Asunto Oy Helsingin Nuotti

9.2.2017

Julkisivu pohjoiseen JULKISIVU POHJOISEEN

liiketilaa

JULKISIVU ETELÄÄN JULKISIVU POHJOISEEN

liiketilaa

Julkisivu JULKISIVUetelään ETELÄÄN JULKISIVU ITÄÄN

Kantelekortteli T6

Julkisivu itään

JULKISIVU LÄNTEEN

Kantelekortteli T6

Kantelekortteli T6

18

JULKISIVUT POHJOISEEN JA ITÄÄN

Julkisivu länteen JULKISIVU LÄNTEEN

JULKISIVU ITÄÄN

JULKISIVUT POHJOISEEN JA ITÄÄN

Kantelekortteli T6

JULKISIVUT ETELÄÄN JA LÄNTEEN

JULKISIVUT ETELÄÄN JA


Rakennustapaseloste

Rakennuskohde: Asunto Oy Helsingin Nuotti Vanhaistentie 1a, 00420 Helsinki Yhtiössä on yksi kaksiportainen kerrostalo, jossa on kuusi kerrosta (3. krs on ensimmäinen asuinkerros), 26 huoneistoa ja 16 autopaikkaa. Tontti 33130-6 Tontti on vuokratontilla, josta Asunto Oy Helsingin Nuotti hallinnoi osuuden hallinnanjakosopimuksella. Kaavoitus Alueella on voimassa oleva asemakaava. Lisätiedot: Helsingin kaupunki, p. (09) 310 1691 (vaihde). Rakenteet Perustukset tehdään kallionvaraisesti tai maanvaraisin anturoin vähintään 300 mm paksun murskekerroksen varaan. Alapohjat ovat maanvaraisia solumuovieristeisiä betonilaattoja. Välipohjat ovat teräsbetonisia ontelolaattoja, kuivissa tiloissa paksuus 370 mm + pumpputasoite, märkätiloissa lovettu kylpyhuoneontelolaatta. Ulkoseinät ovat pääosin lämpörapattuja tai maalattuja betonielementtiseiniä. Ovet ja ikkunat Kerrostaso-ovet ovat 1-lehtisiä ja puuviilupintaisia. Asuntojen parvekeovet ovat ulosaukeavia ikkunallisia puuovia, ulkopuoli alumiinia. Asuntojen sisäovet ovat tehdasvalmisteisia valkoisia laakaovia, ovikarmit ja -listat puuta. Saunassa on kokolasiovi. Asuntojen ikkunat ovat 3-kertaisia, sisäänaukeavia, ulkopuoleltaan alumiinipintaisia puuikkunoita. Asuntojen ikkunoissa on vakiona sälekaihtimet. Pääulko-ovet ovat metallilasiovia. Muut ulko-ovet ovat metalliumpi- tai metallilasiovia. Parvekkeet ovat alumiinilasikaiteiset, ne varustetaan yläosastaan avattavalla parvekelasituksella. Kaikissa asunnoissa on joko parveke tai pihaterassi pohja- ja julkisivukuvien mukaisesti. Seinät Huoneistojen väliset seinät ovat teräsbetonielementtejä. Kevyet väliseinät ovat pääosin teräsrankarunkoisia kipsilevyseiniä. Pesutilojen kevyet väliseinät ovat pääosin elementtirakenteisia, asunnoissa A11, B13, B17 ja B21 paikalla rakennettuja. Yläpohja Yläpohjarakenteena on betoninen 265 mm ontelolaatta. Vesikaton katteena on peltikate. Lämmöneristeenä on 350 mm puhallusvilla + 100 mm mineraalivilla.

13.2.2017

Alas lasketut katot ovat yleensä sileitä maalattuja kipsilevykattoja, elementtikylpyhuoneissa maalattu peltikasetti, paikalla rakennetuissa kylpyhuoneissa puupaneeli. Porrashuoneissa t-listakannatteinen palakatto. Keittiön työpöytätasojen ja pesualtaiden taustat laatoitetaan. Kalusteet ja varusteet Keittiöiden kiinteät kalusteet ovat tehdasvalmisteisia standardikalusteita maalatulla MDF-ovella. Keittiön pesualtaat ovat työpöytään upotettuja malleja, ruostumatonta terästä. Työpöytätasot ovat laminaattipintaiset. Muut komerokalusteet ovat maalattua kalustelevyä ja ovet MDF-levyä. Vakiovarusteisiin kuuluvat: - 60 cm leveä kalusteuuni, keraaminen keittotaso ja liesikupu - jääpakastinkaappiyhdistelmä 1h- ja 2h -asunnoissa. 3h- ja 4h-asunnoissa täyskorkeat jää- ja pakastinkaapit - 60 cm astianpesukone - saunassa sähkökiuas - kph:ssa valaisinpeili- ja allaskaappi. Antenni- ja puhelinjärjestelmät Talot liitetään kaapeli-TV-järjestelmään. Taloyhtiö varustetaan yleiskaapeloinnilla ja ovipuhelinjärjestelmällä. Talotekniikka - keskitetty tulopoistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla - kaukolämpö, lämmönluovutus pattereilla - pesuhuoneissa, saunoissa ja erillis-wc:ssä mukavuuslattialämmitys, joka on kytketty asunnon sähköstä - huoneistokohtainen mekaaninen vedenmittaus (kylmä ja lämmin vesi) Huoneistoihin saattaa tulla suunnittelun edetessä talotekniikasta johtuvia pienimuotoisia kotelointeja. Lisäksi muutoksia voi tulla hormien ja alaslaskettujen kattojen kokoon ja sijaintiin. Autopaikat Yhtiöllä on oikeus 16 autopaikkaan, jotka myydään erillisinä osakkeina. Näistä autopaikoista 3 sijaitsee väliaikaisesti ulkona, kunnes naapuritontti rakennetaan. Autopaikat sijaitsevat kylmässä pysäköintihallissa. Autopaikkojen yhteyteen tulee lämpöpistoke. Yhtiölle kuuluvat tilat Tekniset tilat (SPK, LJH, IVKH), siivouskomero, asuntokohtaiset irtaimistovarastot (1 kpl/asunto), talopesula, kuivaushuone, LVV, UVV, VSS sekä pyörävarasto ja saunatilat. Naapuriyhtiön (Asunto Oy Helsingin Kantelettarentie 15) jätetilat sijaitsevat Asunto Oy Helsingin Nuotin kellaritiloissa.

Huonetilojen päällysteet tila

lattia

seinät

ET OH KT MH VH SAUNA KPH

parketti parketti parketti parketti parketti laatoitettu laatoitettu

maalattu maalattu maalattu maalattu maalattu paneloitu laatoitettu

katto

roisketasoitus roisketasoitus maalattu/roisketasoitus roisketasoitus maalattu paneloitu maalattu peltikasetti (ja paneloitu A11, B13, B17, B21) ERILLIS-WC/KPH laatoitettu laatoitettu paneloitu (A11) PARVEKE betoni maalattu betoni (ja paneloitu A10, A11, B25, B26)

Tämä rakennustapaselostus on ohjeellinen ja perustuu laatimisajankohdan suunnitelmiin. Ostajan on tutustuttava lopullisiin myyntiasiakirjoihin kauppakirjan allekirjoituksen yhteydessä.

19


Pohjola Rakennus Oy Uusimaa • Televisiokatu 4, 00240 Helsinki · Vaihde 020 775 9600 · pohjola@pohjolarakennus.fi

www.pohjolarakennus.fi Pohjola Rakennus on suomalainen perheyritys. Meillä on yli 25 vuoden tietämys siitä, mitä asiakkaamme kotiaan valitessaan arvostavat. Näitä koteja olemme rakentaneet jo noin 10 000. Rakentamiimme asuntoihin valitaan laadukkaiksi ja kestäviksi todetut tekniset ratkaisut sekä materiaalit. Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla ja pohjaratkaisut suunnitellaan ammattitaidolla. Kun haet kohtuuhintaista, laadukasta kotia, käänny meidän puoleemme!

2016

Mainio Oy

Suomen parhaat työpaikat Finland

02/2017

Helsingin Nuotti esite  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you