Page 1

Presse kit 2012 Indholdsfortegnelse S. 2: Historien om LEGOLAND® S. 4: Nyhed i 2012 – Polar Land S. 6: Forlystelserne S. 13: Events S. 14: Restauranter og butikker S. 16: LEGOLAND som arbejdsplads S. 17: Hotel LEGOLAND S. 18: LEGOLAND Billund Resort S. 19: LEGOLAND i hele verden S. 20: Fun facts om LEGOLAND S. 21: Praktisk info

LEGO, the LEGO logo, the Minifigure, knob configurations and LEGOLAND are trademarks of the LEGO Group. ©2012 The LEGO Group. © 2011 Lucasfilm Ltd. & TM. All rights reserved


2

HISTORIEN OM LEGOLAND LEGOLAND er Danmarks største turistattraktion uden for København. Siden begyndelsen i 1968 har LEGOLAND indbudt til sjove og hyggelige oplevelser for hele familien – med udgangspunkt i børn i alderen 2-12 år. LEGOLAND parkens succes er bygget af mere end 60 millioner LEGO® klodser, og det uløselige bånd til LEGO gruppen er med til at give forlystelsesparkens gæster en unik oplevelse af leg, fantasi, kreativitet og læring. Historien om LEGOLAND Ideen til LEGOLAND opstod i starten af 1960’erne. LEGO var begyndt at gå sin sejrsgang over hele verden, og folk strømmede til Billund for at få et førstehåndsindtryk af den nye danske eksportsucces. På dette tidspunkt havde fabrikken cirka 20.000 gæster om året, som blandt andet kiggede fascineret på den lille udstilling af LEGO modeller, der var blevet fremstillet for at vise, hvad kombinationen af LEGO klodser og fantasi kan føre til. Ejer af LEGO gruppen, Godtfred Kirk Christiansen, så potentialet i de mange besøgende og begyndte at lege med tanken om at lave en park, som både kunne være et legeland for børn og en permanent udstilling af LEGO modeller. Godtfred Kirk Christiansen samlede en gruppe af designere og projektmagere, der skulle realisere idéen, og det første møde blev holdt i september 1963.

Overrumplende besøgstal Der skulle dog gå næsten fem år, før LEGOLAND slog dørene op første gang, og i løbet af den periode voksede projektet. I første omgang var det meningen, at der skulle ansættes et ældre ægtepar til at billettere og sælge kaffe, men da parken åbnede, var der 50 medarbejdere. På samme måde voksede den første skitse pludselig til femdobbelt størrelse. Parken åbnede den 7. juni 1968 dørene til 38.000 m2 med små huse, landskaber, hejsende kraner og sejlende skibe af LEGO klodser. LEGO modellerne i Miniland var omkranset af en række forlystelser, blandt andet et lille tog og en indianerlejr. Der var budgetteret med 200.000 gæster den første sæson, hvilket mange anså for urealistisk højt. Der kom 625.000.

HISTORIEN OM LEGOLAND


3

HISTORIEN OM LEGOLAND Leg og læring er grundstenen Siden 1968 er LEGOLAND blevet fornyet og forbedret adskillige gange, og særligt siden 2000 er der kommet mange nye forlystelser til. Linjen tilbage til de første tanker er dog bevaret, og parkens fundament er stadig den særlige kombination af leg og læring med LEGO klodsen i centrum. Mange af forlystelserne fra det første år lever også i bedste velgående. Hjertet i LEGOLAND er stadig det Miniland, som startede det hele, og børnene kan fortsat få deres første kørekort i Trafikskolen, præcis som de kunne det første år. I LEGOREDO Town® kan man ofte høre forældrene fortælle deres børn, at de selv som små sad på skødet af Høvding Langøre for at blive indlemmet i, hvad der efterhånden må være en af verdens største indianerstammer. Netop genkendelsens glæde spiller en væsentligt rolle i LEGOLAND, og tallene taler sit tydelige sprog. 80 procent af LEGOLAND parkens gæster har nemlig besøgt forlystelsesparken før. En del af Merlin Entertainments Group LEGOLAND var fra begyndelsen i 1968 ejet af familien Kirk Christiansen, som også står bag LEGO. I 2005 blev både parken i Billund og de øvrige LEGOLAND parker solgt til Merlin Entertainments Group, og de blev således del af en hastigt voksende familie af familieforlystelsesparker. Merlin Entertainments Group er blandt andre ejet af LEGO Holding/KIRKBI, så på den måde er LEGOLAND stadig på familien Kirk Christiansens hænder. Siden begyndelsen i 1968 har cirka 50 millioner børn og voksne besøgt LEGOLAND, og besøgstallet stiger støt. I 2011 var parkens besøgstal 1,7 millioner gæster, hvoraf 40 procent var udenlandske turister – primært fra Tyskland, Sverige og Norge.

HISTORIEN OM LEGOLAND


4

NYHED I 2012 – POLAR LAND Største investering i parkens historie Polar Land er den helt store nyhed i LEGOLAND i 2012, og området er med en pris på 75 millioner kroner den største investering i parkens historie. Omdrejningspunktet i Polar Land er droprutsjebanen Polar X-plorer, som er en af blot tre rutsjebaner i verden med et frit fald, og den eneste, der kombinerer en tur gennem et polarlandskab med pingviner med det sug i maven, som rutsjebanen uden tvivl giver. Fem meters frit fald Turen gennem bjerget kulminerer, når det 16 personers snescooter-tog pludselig falder frit fem meter gennem luften, hvorefter det kører videre på skinnerne. Gæsterne oplever undervejs på den 498 meter lange tur en G-påvirkning på op til 4,2 G og en tophastighed på 65 km/t. For at skabe så troværdig en oplevelse som muligt, har designeren bag rutsjebanen selv prøvekørt en snescooter, inden han designede Polar X-plorer.

Anlægget er designet til pingvinernes naturlige adfærd, hvilket blandt andet betyder, at temperatur og lysforhold følger den naturlige cyklus ved Antarktis. Pingvinerne har et landområde på 80 m2 og et vandområde på 70 m2 med 180.000 liter saltvand, og der er et specielt område til redebygning og klipper at klatre på. Pingvinerne bliver passet af dyrepassere og biologer, som har fået specifik træning i at have med Gentoo-pingviner at gøre. At LEGOLAND har valgt at have pingviner, hænger sammen med hele grundtanken i LEGO og LEGOLAND, nemlig at børn skal stimuleres til at lege og lære. Derfor vil uddannet personale på bestemte tidspunkter fortælle gæsterne om pingvinerne og deres naturlige leveforhold.

Polarforhold til pingvinerne Polar Land rummer et stort pingvinanlæg med 17 pingviner. Pingvinerne er af arten Gentoo, også kaldet æselpingviner på grund af deres karakteristiske æsellyd. Pingvinerne er født og opvokset i Edinburgh Zoo, og deres nye hjem, Penguin Bay, er udviklet i samarbejde med biologerne i Atlantis by SEA LIFE™.

NYHED I 2012 – POLAR LAND


5

NYHED I 2012 – POLAR LAND Ice Pilots School Som et led i etableringen af Polar Land har LEGOLAND omtematiseret Power Builder, som bliver til Ice Pilots School. Her kan gæsterne ”uddanne” sig til polarforskere, inden de går ombord i Polar Xplorer rutsjebanen. I Polar Land kan gæsterne spise i Polar Pizza & Pasta med udsigt til pingvinerne, og området får desuden en ny butik.

Fakta om Polar Land

Området er LEGOLAND parkens største investering med en pris på 75 millioner kroner. Der er 44 nye LEGO modeller i Polar Land lavet af cirka 751.000 klodser.

Penguin Bay: · Der er 17 Gentoo pingviner i anlægget. · Anlægget er 150m2, hvoraf landområdet fylder 80m2. · Der er 180 m3 vand i anlægget. · Området giver pingvinerne gode yngle-

betingelser på grund af sammensætningen af vand og land. Fra amfiscenen kan gæsterne se pingvinerne blive fodret.

Gentoo pingvinen: · Yngler på de subantarktiske øer syd for Sydamerika og på Antarktis. · Spiser krill og andre krebsdyr, fisk, blæksprutter og zooplankton. · Pingvinerne lægger to æg per kuld og ruger på dem i 33 dage. · Pingvinerne kan blive 75 cm høje og 6 kg tunge. Fun fact: Der bliver dagligt produceret et ton sne og is direkte ind i anlægget, fordi pingviner trives med at færdes på isen og lege med sneen.

NYHED I 2012 – POLAR LAND

Polar X-plorer: · Areal: 3.400 m2 · Kapacitet: Cirka 850 gæster i timen · Topfarten: 65 km/t · Turens længde: 111 sekunder · Maksimal G-påvirkning: 4,2 G · Gæsten kører ind i bjerget i 10 meters højde. · Bjerget er 16,5 meter højt. · Toget droppes 5 meter lodret ned · Droppet har været afprøvet i 100 timer for at sikre, at de overholder funktionskravene · Banen bæres af over 100 søjler · Der skal 28 transportvogne til at levere én rutsjebane · Den tungeste banedel vejer 5,5 tons

·

Historietip: Forlystelse for både piger og drenge Det kan være interessant at iagttage, hvordan bestemte forlystelser taler til henholdsvis piger og drenge. Polar Land er et godt eksempel på et område, der rummer begge dele. De søde pingviner tiltrækker flest pigeblikke, mens Polar X-plorer vil glæde mange drenge.


6

FORLYSTELSERNE MINILAND Miniland er hjertet i LEGOLAND og det første, der møder gæsterne. Det var her, det hele begyndte i 1968 med husene i ”Lilleby”, og siden er der skudt mange flere LEGO modeller op rundt om de første huse. Alverdens hovedstæder, berømte bygninger, småbyer og interessante miljøer sætter rammen om miniverdenen, som rummer autentiske modeller fra Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, USA, Holland, England, Finland, Japan og Skotland. Fiktionens verden har dog også sin plads i Miniland, som i 2011 blev udvidet med et stort Star Wars™ område. Star Wars™ modellerne blev indviet i 2011, og gæsterne kan se en scene fra hver af de seks Star Wars™ film samt fra den animerede serie Star Wars™ The Clone Wars™. Miniland er lavet i skalaforhold mellem 1:20 og 1:40, og alle modellerne er designet af modeldesignere fra LEGOLAND. Mange områder er interaktive, så gæsterne ved hjælp af joystick eller knapper kan styre, hvad der sker i LEGO verdenen.

Fakta om Miniland

Der er brugt mere end 20 millioner LEGO klodser i Miniland. De små tog, biler og fly i Miniland kører sammenlagt mere end 117.000 km om året. Det svarer til næsten tre ture rundt om Jorden ved Ækvator. De 32 små sejlende skibe i Miniland tilbagelægger tilsammen ca. 12.000 sømil om året. Det svarer til en sejltur fra København til Australien. I efteråret lægger gartnerafdelingen 60-80.000 blomsterløg. Desuden udplantes hvert år cirka 25.000 sommerblomster.

Toyota Trafikskole Toyota Trafikskole ligger ved Miniland og har siden 1968 været en af de mest populære aktiviteter i LEGOLAND. Der er blevet udstedt flere millioner LEGOLAND kørekort i trafikskolen, hvor børnene får en kort undervisning i færdselsreglerne og derefter stiger ind i deres egen el-bil, så de kan prøve færdighederne af i trafikken – på samme måde som mange af deres forældre har gjort. Trafikskolen er et af de mest klassiske udtryk for LEGOLAND parkens leg og lær-filosofi.

Fun fact LEGOLAND parken har opsat cirka 200 fuglekasser til mejse- og sangfugle. De mange fugleunger kræver en masse føde i form af insekter, larver og lignende, og fuglene er på den måde med til at holde antallet af skadedyr naturligt nede.

FORLYSTELSERNE

· · · ·

Historietip: Lille land – stor verden I Miniland er der modeller fra mange dele af verden, som giver gæsterne mulighed for at opleve genkendelsens glæde ved at se velkendte bygninger eller landskaber bygget i LEGO klodser. Har du fundet modellerne fra dit hjemland eller din egn?


7

FORLYSTELSERNE PIRATLAND I Piratland møder gæsterne Kaptajn Roger og hans vilde sørøvere, der første gang kastede anker i LEGOLAND i 1990. Piratland området er inspireret af en LEGO piratserie, som allerede i 1970’erne var meget populær. I 2008 blev området ændret, da det udendørs vandland Pirate Lagoon blev etableret. Lagunen rummer blandt andet familieforlystelsen Pirate Splash Battle, hvor man skal skyde med vandstråler og undgå selv at blive våd, samt Pirate Water Falls, hvor børnene kan boltre sig i brusende vandfald og et væld af interaktive legeaktiviteter.

Historietip: Kunsten at skabe ”wauw-oplevelser” For at få succes som forlystelsespark er det vigtigt at give gæsterne nogle ”wauw-oplevelser” Altså oplevelser, som giver gæsterne mere end det, de på forhånd havde forventet. Det kan ske igennem spektakulære forlystelser, men det kan i lige så høj grad ske gennem LEGOLAND medarbejdernes leg med børnene. En sjov fægtekamp med Kaptajn Roger eller én af hans sørøvere kan gøre forskellen på en god og en fantastisk dag. Derfor bliver alle LEGOLAND parkens medarbejdere trænet i at lege med børnene. Kontakt presseafdelingen på +45 7950 1819 og tal en, der ved, hvordan LEGOLAND arbejder med at skabe ”wauw-oplevelser”.

Fakta om Piratland

Pirate Lagoon er 8000 m2 og blev bygget i 2008. Vandet i Pirate Lagoon behandles som i et svømmebad. Hver time filtreres 468.000 liter vand. Under området ligger 2 km vandrør. Piratland rummer 119 LEGO modeller fra piraternes verden. Det største piratskib i Pirate Water Falls er 12 meter højt med tre master af op til syv meters højde. Den store tønde rummer 1.000 liter vand Der løber 250.000 liter vand gennem det store vandfald hver time.

FORLYSTELSERNE

· · · · · ·


8

FORLYSTELSERNE KNIGHTS’ KINGDOM™ KNIGHTS’ KINGDOM™ er området omkring den store kongeborg - en kæmpestor middelalderfæstning i ægte eventyrstil, som blev opført i 1997. Borgen var på det tidspunkt LEGOLAND parkens største enkeltinvestering med en pris på 45 millioner kroner. Den primære attraktion er rutsjebanen Dragen, som er blandt de mest populære forlystelser i LEGOLAND. I 2006 blev vandrutsjebanen Vikings River Splash desuden indviet.

Fakta om KNIGHTS’ KINGDOM™

· Kongeborgen er lavet af 160 tons knust granit, 150 tons kampesten til dekorering og 2000 lastbilfulde jord til at skabe land skabet omkring den. · Borgen har et etageareal på 1.200 m2. · Der er brugt 1.130.000 LEGO klodser til at bygge modellerne i området. · Dragen kører 1,3 millioner ture om året. · Vikings River Splash kostede 25 millioner kroner i 2006. · Hvert sekund løber 4.000 liter vand gennem kanalerne.

FORLYSTELSERNE

Fun fact Hvert år opføres der over 500 artistshows fra Miniborgen i LEGOLAND, hvor de elegante ukrainske artister optræder med imponerende styrke og adræthed. Mange af artisterne har været med på holdet siden showenes begyndelse for mere end 10 år siden og vender således tilbage til Billund for at falde i vandet til stor fornøjelse for børn og voksne hver sommer.

Dragen Olli Når gæsterne besøger LEGOLAND, vil de ikke kunne undgå at møde parkens faste beboere, nemlig en række forskellige figurer, der hver dag glæder sig til at tale og lege med de besøgende familier. En af dem er dragen Olli, der ofte følges med prinsessen rundt i parken. Nogle vil måske undre sig over, hvorfor der bor en drage i LEGOLAND, men det er der en helt naturlig forklaring på. Bag hver figur ligger nemlig en lille fortælling om, hvordan de er havnet i LEGOLAND, og Olli er ingen undtagelse. Det siges nemlig, at prinsessen en dag fandt et lille, grønt og rødt æg, da hun var ude og hilse på børnene, der besøgte LEGOLAND. Hun gemte det på kongeborgen, og da det nogle måneder senere klækkede, kom der en lille drage ud, som hun kaldte Olli. Det er nu fem år siden, Olli satte sine ben i LEGOLAND for første gang, og han er ikke blevet mindre populær med tiden. Der findes både statuer af ham og sågar også en drage-rutsjebane, hvor man kan opleve livet på kongeborgen.


9

FORLYSTELSERNE ADVENTURE LAND Adventure Land byder på centralamerikansk stemning og ægyptisk mystik. I området finder man blandt andet rutsjebanen X-treme Racers, som når en tophastighed på 60 km/t på vej ned ad den stejle bakke. I TEMPLET kan familiens medlemmer konkurrere i at skyde til måls under køreturen mellem mumier og skjulte skatte.

Fakta om Adventure Land

gæster i timen. I 2011 prøvede 1,3 millioner gæster TEMPLET. · X-treme Racers kører op i 16 meters højde. · Der er 16 vandscootere i Jungle Racers. Fun fact Et tryk hver tredje sekund På et tidspunkt undrede LEGOLAND parkens tekniske afdeling sig over, at håndtagene på de 11 interaktive ”vandbombere” ved Jungle Racers blev slidt op så hurtigt. Man monterede derfor en tæller, som registrerede, hvor mange gange håndtaget bliver trykket i bund af ivrige børn i løbet af en dag. Tallet viste sig at være 10.000. Det svarer i runde tal til, at håndtagene trykkes ned hvert tredje sekund igennem hele åbningstiden.

FORLYSTELSERNE

· TEMPLET var den store nyhed i 2010 og ligger på et 1500 m2 stort område i Adventure Land. · For at opføre det nye område blev der flyttet 400 tons jord. · Bygningen er ca. 1.000 m2. · Facaden er 8 meter høj og 43 meter bred. · 31 specialdesignede biler med to lys skydere og joystick til styring af bilen. · I hver jeep er der plads til 2-3 personer. · Banen er 108 meter lang og indeholder 11 scener. · Banen indeholder 120 interaktive målskiver, 20 animerede figurer, 4D effekter (varmestråling, lugt og vand bomber) og en masse lys- og lydeffekter. · TEMPLET har en kapacitet på 1.200

Historietip: Den ultimative forlystelse TEMPLET er på mange måder den ultimative forlystelse i LEGOLAND, fordi den kombinerer flere forskellige oplevelsesaspekter. Det unikke LEGO univers, en sjov forlystelse og interaktivitet, som gør, at gæsterne sammen skaber deres helt egen oplevelse, hver gang de prøver forlystelsen. Hvis du vil vide mere om, hvordan LEGOLAND komponerer sine forlystelser, kan du kontakte presseafdelingen på +45 7950 1819 for at få anvist en relevant kilde.


10

FORLYSTELSERNE FALCK FIRE BRIGADE På brandstationen i LEGOLAND kan børnene udleve drømmen om at blive brandmand i en sjov forlystelse, hvor familien konkurrerer sammen mod andre familier om at være det hurtigste og mest effektive brandhold. Brandbilen skal manuelt pumpes frem til det brændende hus, hvor ”flammerne” skal slukkes ved, at man pumper en bestemt mængde vand ud så hurtigt som muligt. Når branden er slukket, skal brandbilen hurtigt køres tilbage på plads.

I DUPLO Land kan gæsterne besøge Cirkus DUPLONI, hvor der er underholdende shows for de mindste. Cirkusset er åbent på udvalgte dage samt hver dag i højsæsonen. Tæt på DUPLO Land ligger Babycare Centeret, hvor gæsterne finder alle fornødenheder til babyer.

FORLYSTELSERNE

DUPLO LAND DUPLO Land er et farvestrålende legeland, hvor parkens mindste gæster kan gå på opdagelse i et univers, de kender fra DUPLO serien – blot forstørret 15 gange. Det 500 m2 store område er bygget op omkring tryghed, kvalitet og sikkerhed. For eksempel er belægningen på jorden lavet af en tyk gummimåtte.

Historietip: Voksne legebørn Falck Fire Brigade er et godt eksempel på, hvordan forlystelserne i LEGOLAND aktiverer hele familien. Ikke så sjældent vil man se to familier dyste mod hinanden, som gjaldt det andet end æren, og ikke mindst mændene giver kræfterne frit løb og engagerer sig i legen, så sveden springer.


11

FORLYSTELSERNE IMAGINATION ZONE 4D film for alle sanser I LEGO Studios kan familien få en filmoplevelse med nye dimensioner. Salen er udstyret med avanceret teknologi, som sikrer en billed- og lydoplevelse i topkvalitet kombineret med lysanlæg, røgmaskiner og andre 4D-effekter.

Fakta om LEGO Studios

er er brugt 25 kilometer kabler og ledninger i LEGO Studios. Lydanlægget har en udgangseffekt på 32.000 watt – normalt er et par tusind nok til at spille en sal op til musikarrangementer. Der vises forskellige 4D–film, blandt andet Clutch Powers, LEGO Racers og Spellbreaker.

Fakta om Atlantis by SEA LIFE™

· · · · ·

Atlantis blev etableret i LEGOLAND i 2007. · Akvariet er blevet så stor en succes, at det siden er blevet indført i alle andre LEGOLAND parker verden over. Pris: 20 millioner kroner. Atlantis er 1000 m2 og rummer i alt 600.000 liter vand. Der er brugt 20 tons salt til at fremstille de mange liter kunstigt saltvand.

· · · ·

Der er i alt 1.200 tropiske fisk i akvariet. Den største er en nursehaj på 2,5 meter og næsten 100 kg. Der er brugt 230.000 LEGO klodser til modellerne i akvariet. Fiskene bruger LEGO modellerne i vandet til camouflage, sådan at gule fisk gemmer sig ved de gule modeller. Akvariet er skabt i samarbejde med SEA LIFE, som er Merlin Entertainments akvarieparker og verdens største akvariekæde.

Fun fact Succesfuld søhesteyngel LEGOLAND er et af de få steder i verden, hvor det er lykkedes at få søheste til at yngle i fangenskab. LEGOLAND leverer søheste til akvarier over hele Europa, og succesen skyldes blandt andet at havbiologerne i LEGOLAND selv bruger tid på at producere særligt foder til de små søheste.

FORLYSTELSERNE

· · ·

Atlantis by SEA LIFE™ Atlantis by SEA LIFE™ er LEGOLAND parkens undersøiske LEGO verden. I det store ocean-akvarium kan gæsterne se et væld af revhajer, rokker og farvestrålende tropiske fisk svømme rundt blandt LEGO ubåde, dykkere og skibsvrag. Turen gennem akvariet er bygget op som en rejse frem mod det forsvundne Atlantis.


12

FORLYSTELSERNE LEGOREDO® TOWN Westernbyen LEGOREDO® Town er en af de helt klassiske LEGOLAND områder. Allerede ved åbningen i 1968 var der en indianerboplads, og efter at folkene bag parken havde været på researchtur i USA i starten af 1970’erne, blev LEGOLAND udvidet med en hel westernby i 1973. Blandt områdets mest populære aktiviteter er LEGOLDMINE, hvor gæsterne kan vaske guld og få det ”smeltet om” til en guldmønt i en rød snor. Guldvaskeriet er lige så populært i dag, som da børnenes forældre selv var små og vaskede guld i LEGOLAND i 1970’erne og 1980’erne. Hvert år trykkes cirka 70.000 guldmønter.

Historietip: 28 sæsoner med Langøre Høvding Langøre er blandt LEGOLAND parkens mest populære karakterer, og det er faktisk den samme mand, som de seneste 28 sæsoner har siddet med børnene på knæet og optaget dem i sin LEGOLAND stamme. Han er dog ikke den eneste veteran i LEGOREDO® Town. For eksempel har countrybandet RattleSnakes spillet i LEGOREDO® Town i 25 år.

Fakta om LEGOREDO® Town

Fun fact Idéen der blev et ikon Da LEGOLAND åbnede, indgik parkens leder, Arnold Boutrup, en forpagtningsaftale med en hesteejer, som gerne ville indføre ponyridning i parken. En del af aftalen blev, at hesteejeren skulle betale lønnen til parkens indianer. Efter en sæson ville hesteejeren dog opsige aftalen, da den ikke gav overskud for ham. Boutrup gik i tænkeboks et par uger og fik en idé, der skulle generere de nødvendige penge til at bevare både ponyer og indianer. Ideen var at sælge et pandebånd med en indianerfjer som souvenir. Den farvestrålende souvenir blev en øjeblikkelig succes og er siden blevet et ikon for LEGOLAND, og er solgt i over en million eksemplarer.

FORLYSTELSERNE

· Der er brugt 2,4 millioner klodser til det 14 meter brede relief “Den store bisonjagt”. · Selvom relieffet er lavet af det højeste antal klodser i LEGOLAND, tæller det ikke som parkens største enkeltfigur, da der ikke er tale om en sammenhængende model. · Den største enkeltfigur i LEGOLAND er derimod Mount Rushmore med de 4 præsidenthoveder af George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln. Modellen er lavet af 1,5 millioner klodser. · Den legendariske indianerhøvding Sitting Bull er udført af 1,4 millioner LEGO klodser. · Alle tre modeller er skabt af Bjørn Richter. Sitting Bull kom i Guiness Rekordbog i 1986 som verdens største LEGO figur. · Kanalen i LEGO Canoe er 255 meter lang. · Hver af de 17 kanoer kan medbringe 4 voksne eller 6 børn. · Der er 19 heste i hestekarrusellen Western Ride. · LEGOLAND Billund er den eneste LEGOLAND park i verden, der har et westernområde.


13

EVENTS Events med folkelig appel I højsæsonen er der masser af skuespillere, artister og musikere på arbejde i LEGOLAND for at give gæsterne en oplevelsesrig dag, og derudover bestræber LEGOLAND sig på at give gæsterne nogle ekstraordinære events i løbet af sæsonen. Fællesnævneren er den brede folkelige appel, og at alle events planlægges og afvikles i børnehøjde. Bogstavelig talt. Eksempelvis er der et særligt børneområde foran scenen til mange af koncerterne, hvor man kun kan komme ind, hvis man ikke er højere end 150 cm. I 2012 indvier LEGOLAND et helt nyt eventområde, da det hidtidige har overladt pladsen til den nye attraktion Polar Land.

Historietip: En anderledes firmafest LEGOLAND er åbent for særlige firmaarrangementer, hvor virksomheder kan leje sig ind og give medarbejderne en anderledes fest. Man kan for eksempel spise ved langborde på Kongeborgen, med udsigt til pingvinerne i Polar Land eller sammen med fiskene i Atlantis. Kontakt presseafdelingen på +45 7950 1819 for at høre mere om mulighederne for at lave en historie om en virksomhed, der gør noget ekstra ud af firmafesten.

R e D n e l A K T n eve nen – hele sæso s t n e v e e d n Forryge

Fri AdgAng

tiL ALLe eve nts og koncer ter Med sæsonpA s

poster by riddertoft.com

©lFl

®

tM

star og ambulancer, ste eventyr, politimotorcykler Det bliver det vilde r, -fans og s helte rykker ud. når star Wars figure nere lander når hverdagen store udrykdesig Kom og oplev det how – samt en leGo star Wars frem t ærde lyssv nings- og redningss PUls. i leGolAnD. Find med som din yndlings brandgo’ koncert og kom udklædt den i g Delta star Wars figur. Wars parade og imponerende star store leGo glæd dig til den kurrence. star Wars byggekon

fedeste koncert sæt X ved den rocker, når te ven med hele leGolAnD tag din beds ® r velkommen Factor optræder stjernerne fra X leGolAnD bydeaf figurer, e stret. Der bliver live med X orke til en perlerækk urndo, ninte k, show og konk o fra herunder Mari 0 masser af musi seje præmier. ball samt Ben1 rencer med X-tra Darwin & Gum ork, ninjago på de optrædende fra Cartoon netw mange flere. læs mere om og vær 13, uge i ® figuren og .dk leGolAnD leGo cen om at møde & Kathrine fra med i konkurren oplev Kristian g i leGo erne. delta og stjern r X Facto lille nørd kurrencen. Friends byggekon

e isdes spare Ribs og enorm de country leven ter – til lyden af ern aften hver musik. Der er west 2. august til juli torsdag fra 5. . Rattlesnakes (begge dage inkl.) . spiller til kl. 22.30

Ween er! gør du? HALLopern e komm

edderkop bliver det hallo I efterårsferien de leGolAnD ween udsmykke er. nde edderkopp indtaget af krible sig i krogene er Monstrene gemm lister omkring. og vampyrerne r med humø godt t Kom i uhyggelig ween show, og scooby Doo hallo e halloween vær med til at bygg ® leGo modeller.

gust oncert 18. Au k ir A n e p o FAMiLie

eRne

erne 2012 Moe og Mgp-vind , outlandish, Joey oon network supershow. an g, the storm e Cart med til det skør

e – eller grin ertnavne: rasm siknavn populære konc cer og præmier rste mu telte, konkurren ert med de mest ser af aktivitets inviterer til konc danmarks ,stø når leGolAnD adsen med mas

are trademarks

us seebach, burh

med dagen på konc Ta’ hele familien leg dig igennem Dans, syng eller for hele familien. et koncertdag en stjernespækk

ertpl

1. septeMber

t sigurd bArret

nAbiHA

22. septeMber

15. septeMber

AnkerstJerne & XAnder

ilien live-musik hele fam er. Glæd dig til ncerterliekofor ncerter i septemb r for alle aldre. sensommer ko forrygende fami aktivitete og hele fem de konkurrencer I år byder vi på e med spænden og masser af hygg

sonpAsbio! M fede film i sæ KU ADGAn n Fri entré til Fe G MeD sæso nPA

s

DE SÅ’AGE! TILB

Fun fact mefra din billet hjem husk at booke Familie LEGOLAND Open Air koncert er en dk/biobooking på leGolAnD. af Danmarks største dagskoncerter med op til 30.000 musikglade besøgende. TM &

CHARACTERS RESERVED. AND Corporation. Fox Film Reserved. ALL RIGHTS CHIPETTES CORPORATION. LLC. THE Century All Rights FILM FOX LLC. Twentieth CHIPMUNKS, PRODUCTIONS, CENTURY © 2011 Productions, THE AND TWENTIETH ALVIN BAGDASARIAN Bagdasarian © 2011 © 2011 © 2011

TILHØRER

FOX.

KUN

TIL PROMOTION.

SALG,

KOPIERING

ELLER

ANDEN

OVERFØRSEL

AF DETTE

MATERIALE

FORBUDT. the Chipettes ER STRENGT the Chipmunks, Alvin and

and Characters

TM &

Corporation. TM Fox FilmandReserved. Characters Century All Rights Chipettes Twentieth theLLC. © 2011 Chipmunks, Productions, and the Alvin Bagdasarian © 2011

&

IEMATCH.DK WWW.KLUBMOV KUN TIL

PROMOTION.

SALG,

KOPIERING

ELLER

ANDEN

OVERFØRSEL

AF DETTE

MATERIALE

ER STRENGT

FORBUDT.

offentliggøres efter

ns, the Minifigure Knob configuratio

29. septeMber

se overrAskd. 1.eL juni 2012

se rAsk1.eL over juni 2012 tliggøres efter d. offen

! goLAi*nd ver Lrevæ rker Lys oM pe Fy .30 19 kæ ber kL. 28. oktoejde med højen Magic *I samarb

Historietip: Tæt på idolerne Til koncerterne i LEGOLAND har gæsterne ofte mulighed for at vinde et møde med kunstnerne. Kontakt presseafdelingen på +45 7950 1819 for at høre mere om mulighederne for at lave et interview med en af de glade gæster, der møder sit store idol.

FORLYSTELSERNE

8. septeMber

and leGolAnD

g - Hver LørdA r e t r e c n o k septeMber

the Brick and

H rAsMus seebAc

Joey Moe

outLAndisH

tHe storM

logo, leGo, the leGo

burHAn g

. ©2012 The leGo of the leGo Group

lucas Group. © 2012

film ltd. & TM.

vInD

for trykfejl.

ckdAgingsshow go´e ben s FALert forbi leGoReDo e rstM dAy og redn r, Rid en tur konc stAr WA LegoLAnd er med brandbile Town, og spis dig mæt i saftig Wars lander i FActor koncert serleGolAnD vriml

X

Friends

AFten Westeogrn country musik

ed. Forbehold All rights reserv

12. MAJ

21. ApriL

er 13. - 21. oktob

g 5. JuLi - 2. Au

30. Juni

16. - 17. Juni


14

RESTAURANTER OG BUTIKKER Mad til alle ganer For mange gæster er en hyggelig dag i LEGOLAND forbundet med at spise lidt af det, man ikke giver sig selv lov til i hverdagen. Det er vigtigt for LEGOLAND at give gæsterne mulighed for at træffe deres egne valg, og derfor kan man både få burgere, salater og alsidige buffeter i parken. Mange gæster ønsker ikke at vente for længe på deres mad, da de hellere vil bruge tiden på at lege i parken, og derfor lægger LEGOLAND vægt på at tilbyde alsidig mad i god kvalitet, som kan serveres hurtigt. Til de gæster, der ønsker at prioritere maden lidt højere, har LEGOLAND også en række tilbud til ”gourmet-ganerne” i parkens restauranter.

De seks restauranter i LEGOLAND er: Knight’s Table på Kongeborgen Saloon i LEGOREDO® Town Polar Pizza & Pasta i Polar Land Italian Pizza & Pasta i Miniland Family Buffet i Miniland Grill House i LEGOREDO® Town

LEGOLAND har igennem flere år arbejdet bevidst på at tilbyde sine gæster sunde valgmuligheder, når de skal spise. Derfor er der mulighed for at vælge salat ved alle salgsstederne, ligesom der er frugt og grønt i alle børnemenuer. Børnemenuerne fås i øvrigt med mælk og vand som standard, mens sodavand er tilkøb. Kun 41 procent vælger sodavanden.

· Med 600 ansatte i sæsonen er Mad & Drikke den største afdeling i LEGOLAND. · Der er i alt 37 salgssteder i LEGOLAND. · LEGOLAND kører en meget striks egen kontrol, som sikrer, at parkens fødevare sikkerhed er helt i top. · 27 af parkens salgssteder har ELITE smileys. · Resten har først mulighed for at opnå ELITE smileys i 2012 eller 2013, da de endnu ikke har haft fire besøg fra Føde varestyrelsen. De har alle glade smileys.

Fun fact LEGOLAND har fået specialudviklet sin egen burgerbolle til Burger House med 40 procent fuldkorn. Bollen lever op til både fibermærket og nøglehulsmærket. Antallet af solgte pommes frites på en sæson i Burger House ville række hele 202 km, hvis de lægges i forlængelse af hinanden. Antallet af solgte spareribs i en sæson i Saloon svarer til slagtning af 25.000 svin. I ’sCream sælger ca. 155.000 kugler is på en sæson.

FORLYSTELSERNE

Fakta om Mad & Drikke


15

RESTAURANTER OG BUTIKKER Besøg verdens største LEGO butik Ideen om LEGOLAND opstod i sin tid, fordi fabrikken i Billund efterhånden modtog tusindvis af gæster hvert år, som var nysgerrige på LEGO produktet. Derfor har der fra første åbningsdag også været en LEGO butik i LEGOLAND, og i dag kan gæsterne besøge verdens største LEGO butik på over 1000 m2 i parken.

LEGO butikken giver altså gæsterne mulighed for at købe et minde, som kan få eventyret og legen til at leve videre derhjemme.

I butikken kan gæsterne købe det komplette sortiment af LEGO og en række LEGOLAND produkter, som kun fås her, eksempelvis riddersværd og prinsessekjoler. Desuden kan man bygge sin egen minifigur, så man får sin egen unikke LEGO figur med hjem.

Rundt omkring i parken vil gæsterne møde en række mindre butikker, som sælger LEGO produkter, der passer til det tema-område, de er placeret i – for eksempel Castle Shop i KNIGHTS’ KINGDOM.

· · · · · ·

Udvalget tæller 1.400 LEGO artikler. Butikken er over 1000 m2 og beskæftiger 50 medarbejdere. Der er 75 meter fra den ene til den anden ende af butikken. Butikken blev i 2011 udvidet med 50 procent på grund af en stigende efterspørgsel. I gennemsnit har hvert menneske på Jorden 52 LEGO klodser. Med cirka 306 mio. dæk om året er LEGO koncernen verdens største dækproducent.

Fun fact Service i børnehøjde God service i børnehøjde er alfa og omega i LEGOLAND, og det får al personale mange timers uddannelse i. Derfor vil man ofte se medarbejderne i LEGO Shop sidde på hug, når de fortæller de mindste gæster om produkterne.

FORLYSTELSERNE

Fakta om LEGO Shop

LEGOLAND har også en stor butik med børnetøj, LEGO Kids Wear, der har Nordeuropas største udvalg af LEGO WEAR, samt en butik med et stort udvalg af tøj til voksne.


16

EN ANDERLEDES ARBEJDSPLADS En familie af ”LEGOLÆNDERE” LEGOLAND er en speciel arbejdsplads på flere måder, men et af de mest fremtrædende træk er, at medarbejderne meget nødigt forlader den igen. Der bliver fejret 25 års jubilæer på stribe i LEGOLAND, og mange af ”LEGOLÆNDERE” taler om en næsten familiær stemning kollegerne imellem. Sammenholdet ser man blandt andet folde sig ud, når åbningen nærmer sig i foråret, og der arbejdes i noget nær døgndrift for at få det sidste på plads, eller når tingene spidser til på de travleste højsæson-dage. Så giver alle en hånd med, hvor der er brug for det uden at skele til faggrænserne. Et legebarn i maven Legen er i centrum i LEGOLAND, og det hjælper unægtelig at have et legebarn i maven, hvis man gerne vil arbejde i parken. Mange af medarbejderne har et særligt forhold til LEGO. Det er desuden afgørende, at medarbejderne kan lide at interagere med gæsterne – særligt børnene. Det gælder selvfølgelig for de udklædte karakterer, men også teknikere, gartnere, salgspersonale og medarbejderne ved forlystelserne må hele tiden være opmærksomme på, at der er gæster omkring dem, og at de er med til skabe LEGOLAND oplevelsen. For teknikerne betyder det for eksempel, at de skal kunne udstråle ro, når de er ude og servicere forlystelserne i parken, ligesom salgspersonalet skal holde højt humør, når der er ekstra tryk på i restauranterne.

Fun fact Tilfredse medarbejdere LEGOLAND gennemfører årligt en stor medarbejdertilfredshedsundersøgelse, og seneste undersøgelse viste en medarbejdertilfredshed på 97 procent. Fun fact Lokale nørder med globale evner Siden LEGOLAND blev en del af Merlinkoncernen, er flere parker skudt op rundt om i verden. De følger alle sammen stilen fra Billund, og derfor er det også de jyske teknikere, der må pakke kufferten og rejse udenlands i månedsvis, når en forlystelse skal stilles op på den anden side af kloden.

Legoland som arbejdsplads

Fun fact En kæmpe arbejdsplads – også uden for sæsonen Når solen skinner, og parken er fyldt med glade børnefamilier, er der naturligvis masser af ”LEGOLÆNDERE” på arbejde – nærmere bestemt omkring 1.250 personer. Men også uden for sæsonen er der masser af aktivitet. Cirka 250 mand arbejder nemlig fuld tid på at vedligeholde og udbygge parken, så den er klar til næste omgang.


17

HOTEL LEGOLAND Et hotel der inviterer til leg Hotel LEGOLAND er muligheden for at få en LEGO oplevelse, som ikke begrænser sig til et besøg i parken. Hotellet er tematiseret og på alle måder indrettet børnevenligt, så det inviterer til opdagelse og leg. Skattejagter, byggekonkurrencer, legerum og spillekonsoller med de nyeste LEGO computerspil er nogle af de mange aktiviteter, som hotellet tilbyder sine yngste gæster. I 2009 udvidede Hotel LEGOLAND med ny hotelindgang, receptionsområde, en helt ny værelsesfløj med 24 temaværelser i Adventure stil og en spændende Adventure restaurant, og også i 2012 bliver hotellets interiør forbedret.

· · ·

Hotel LEGOLAND er et firestjernet hotel med 199 værelser og egen indgang til LEGOLAND parken. I ”Kids House” finder man 50 store familieværelser med udsigt over parken. Hotellet har 36 særlige temaværelser bygget på Adventure-, Ridder-, Prinsesseog Piratuniverset.

LEGOLAND HOTEL & CONFERENCE Leg og læring er ikke kun for børn. Det er veldokumenteret, at voksne også lærer lettere gennem leg og visualisering, og derfor går der er en rød række af LEGO klodser fra LEGOLAND parken til LEGOLAND Hotel & Conference. Det store og topmoderne konferencecenter har udviklet et mødeunivers kaldet Business & Bricks, som blandt andet kan hjælpe virksomheder med at udvikle medarbejdernes samarbejdsevne og skabe forståelse for virksomhedens værdier og vision. Konceptet ligger i lige linje med tankerne bag Meetovation, der har til formål at fremme innovative, kreative og ikke mindst effektive mødeformer. Hotel og konferencefaciliteterne på Hotel LEGOLAND skaber samlet set en unik ramme om møder, workshops, konferencer og andre firmaarrangementer.

Fakta om LEGOLAND Hotel & Conference

· · ·

31 fleksible konferencelokaler. To store auditorier med plads til henholdsvis 54 og 300 personer. 1800 m2 multihus til store arrangementer. Konferencecentret benyttes jævnligt af virksomheder som Vestas, Danfoss, Siemens og – naturligvis – LEGO.

HOTEL LEGOLAND

Fakta om Hotel LEGOLAND

Historietip: Et eventyrligt ophold Hotel LEGOLAND er næsten en forlystelsespark i sig selv. Her bliver arrangeret skattejagter og konkurrencer i at bygge LEGO, og hotellets indretning inviterer i sig selv til leg og opdagelse. Man støder hele tiden på nye underholdende detaljer – prøv bare at se, hvad der sker, når man går en tur på toilettet. Gå en tur på gangene og oplev stemningen – kontakt eventuelt presseafdelingen på tlf. +45 7950 1819 for yderligere information.


18

LEGOLAND BILLUND RESORT En unik vifte af muligheder LEGOLAND Billund Resort er et samarbejde mellem LEGOLAND, Lalandia, GIVSKUD ZOO og Billund Airport, som er rettet mod turister fra primært Norge, Sverige, Holland og Tyskland. Målet er at vise den unikke vifte af familievenlige aktiviteter, som Billundområdet kan byde på. Da LEGOLAND Billund Resort både byder på udendørs og indendørs aktiviteter, er gæsterne heller ikke så afhængige af det lunefulde danske sommervejr. Udover fælles markedsføring indbefatter samarbejdet, at overnattende gæster på Hotel LEGOLAND kan købe et RESORT PASS, som giver ubegrænset adgang til Lalandia Billund, så længe opholdet varer. Det samme gælder med omvendt fortegn for overnattende gæster på Lalandia Billund. LEGOLAND Billund Resort begyndte sin samlede markedsføring i 2009, og siden har LEGOLAND oplevet markante vækstrater på det norske, svenske og hollandske marked. Markedsføringen i Tyskland begynder først for alvor i 2012.

LEGOLAND Holidays LEGOLAND Holidays hjælper LEGOLAND parkens gæster med at bestille værelser på hoteller og kroer, booke sommerhuse og campingpladser eller reservere plads på feriecentre og vandrehjem. De fleste overnatningssteder ligger i nærheden af LEGOLAND, og der kan bestilles entrébilletter til parken samtidig med reservationen. LEGOLAND Holidays: Tlf. +45 9623 4792 LEGOLANDHolidays.dk

LEGOLAND billund resort


19

BESØG LEGOLAND OVERALT PÅ KLODEN Fem LEGOLAND parker i verden – og flere på vej Allerede i 1996 åbnede den første LEGOLAND park uden for Danmark, da LEGOLAND Windsor inviterede englænderne indenfor. Siden er der skudt tre øvrige parker op – LEGOLAND California i 1999, LEGOLAND Deutschland i 2002 og LEGOLAND Florida i 2011. Parken i Florida er den største LEGOLAND park i verden og strækker sig over mere end 600.000 m2 med over 50 forlystelser i 10 tematiserede områder. Parken ligger naturskønt med store parkarealer med blomster og beplantning og rummer også en sø, hvor der afholdes vandski shows, som ikke findes i andre LEGOLAND parker. LEGOLAND Florida er placeret i et af verdens mest populære feriedestinationer, blot 45 minutter fra de to storbyer Orlando og Tampa, og området har igennem mange år været et populært udflugtsmål for millioner af gæster. I 2012 åbner LEGOLAND også en ny park i Malaysia, og der er projekter i støbeskeen i Dubai, Korea og Japan.

En del af Merlin Siden 2005 har LEGOLAND parkerne været en del af Merlin Entertainments Group, som er Europas største og verdens næststørste foretagende inden for besøgsattraktioner. Ud over de fem LEGOLAND parker ejer og driver Merlin blandt andet også SEA LIFE, Madame Tussauds, The EDF Energy London Eye, Dungeons, Gardaland, LEGOLAND Discovery Centres, Alton Towers Resort, Warwick Castle, THORPE PARK, Chessington World of Adventures Resort, Blackpool Tower, Heide Park, Earth Explorer, Sydney Aquarium, WILD LIFE Sydney, Sydney Tower Eye and SKYWALK, Kelly Tarlton’s Antarctic Encounter Underwater World og Oceanworld Manly WILD LIFE Hamilton. Merlin Entertainments Group har over 44 millioner gæster om året i de næsten 80 attraktioner og på deres seks hoteller fordelt over 19 lande. Merlin Entertainments Group er ejet af Blackstone Group, Dubai International Capital og LEGO Holding/ KIRKBI.

Besøg Legoland overalt på kloden


20

FUN FACTS Vidste du egentlig… På et tidspunkt i 2012 vil gæst nummer 50 millioner træde ind ad indgangen til LEGOLAND® Billund.

Der skal stables ca. 40.000.000.000 (40 mia.) LEGO klodser oven på hinanden for at nå op til Månen.

Da LEGOLAND åbnede i 1968, fyldte parken et 38.000 m2 stort areal. I dag dækker LEGOLAND et areal på 140.000 m2.

I gennemsnit har hvert menneske på Jorden 52 LEGO klodser.

60 millioner! Så mange LEGO klodser er der blevet brugt til at bygge LEGOLAND Billund. Hvis klodserne blev lagt i forlængelse af hinanden, ville de danne en ubrudt linie på 1501 km – lige så langt som afstanden fra Billund til Verona i Italien. Den største LEGO model i LEGOLAND er Mount Rushmore med de fire amerikanske præsidenter. Modellen er bygget af i alt 1,5 millioner LEGO klodser og 40.000 DUPLO klodser. Den mindste LEGO model er duen i Miniland, der er bygget af fire små, hvide LEGO klodser. Polar Land kostede 75 millioner kroner at opføre og er dermed LEGOLAND parkens største investering. Kongeborgen i KNIGHTS’ KINGDOM blev opført på kun otte måneder og er dermed den hurtigst opførte borg i Danmark. Til dekorering er der anvendt 160 tons knust granit og 150 tons kampesten.

Der sælges syv LEGO æsker hvert eneste sekund. Der findes 915.103.765 forskellige måder at kombinere seks ensfarvede otte-knops klodser på. Akvariet i Atlantis by SEA LIFE™ akvarium indeholder 600.000 liter vand, som renses en gang i timen – hver dag året rundt. Kongeborgen i KNIGHTS’ KINGDOM dækker et areal på 2.500 m2. Etagearealet svarer til cirka 20 énfamiliehuse. Antallet af solgte spareribs i Saloon i LEGOREDO Town på en sæson svarer til slagtningen af 25.000 svin. Der har aldrig været savet, skåret eller filet i en LEGO klods for at få den til at passe i modellen. Der findes altid en løsning ud fra sortimentet. Med cirka 306 millioner dæk om året er LEGO koncernen verdens største dækproducent.

Gartnerafdelingen i LEGOLAND fremstiller hvert år 2-3.000 festdekorationer og andet bordpynt blandt andet til konferencer. Desuden bindes cirka 2.000 buketter til Hotel LEGOLAND. LEGOLAND parken har opsat cirka 200 fuglekasser til mejse- og sangfugle. De mange fugleunger kræver en masse føde i form af insekter, larver og lignende, og fuglene er på den måde med til at holde antallet af skadedyr naturligt nede. Om efteråret lægges omkring 80.000 forårsblomsterløg i jorden i LEGOLAND. Så er der farverige blomster fra det tidlige forår, inden løvspringet klæder parken i grønt.

fun facts

Der er fem LEGOLAND parker i verden: LEGOLAND Billund, LEGOLAND Windsor i England, LEGOLAND Deutschland i Sydtyskland, LEGOLAND California og LEGOLAND Florida i USA. Der findes desuden 3 LEGOLAND Discovery Centre.


21

ALLE VEJE FØRER TIL LEGOLAND® Hirtshals

MED BIL Fra syd ad A7/E45 til afkørsel nr. 63 (Bramdrupdam), rute 441 mod Bredsten og 28 til Billund – eller rute 176 via Egtved. Fra nord ad E 45. Tag frakørsel 57 ved Horsens og kør ad rute 30 forbi Billund Lufthavn til LEGOLAND. Fra Fyn og Sjælland ad E20 mod Vejle/Århus, afkørsel nr. 61 (Vejle S), ad vej nr. 18 mod Vejle og ad rute 28 til Billund. GPS: Kod din GPS til Nordmarksvej 6-9, 7190 Billund. MED FLY Ikke langt fra LEGOLAND® ligger Billunds internatio¬nale lufthavn, som har direkte forbindelse til det meste af Europa – og til resten af verden via København. MED BUS OG TOG Der er busforbindelse til LEGOLAND fra følgende togstationer: Kolding – ca. 60 minutter og Vejle – ca. 45 minutter.

Frederikshavn

Hanstholm

Grenå

Vejle Esbjerg Kolding

Odense

E45

Flensburg

Nordmarksvej 9 · DK-7190 Billund ÅBNINGSTIDER I ugerne 16, 17 og 36 – 40 (inklusiv) samt uge 43 er parken lukket onsdag og torsdag. Se åbningstiderne på LEGOLAND.dk

PARKERING LEGOLAND råder over 5.000 parkeringspladser. Herudover er der et særskilt område til handicapkøretøjer og et areal til busparkering. Ved indgangen er der busholdeplads til af- og pålæsning.

LEGO, the LEGO logo, the Minifigure, knob configurations and LEGOLAND are trademarks of the LEGO Group. ©2012 The LEGO Group.

Praktisk info

KOM SÅ TIT, DU VIL! Et sæsonpas giver fri adgang til LEGOLAND på alle åbningsdage i sæsonen. Sæsonpasset giver des¬uden fri entré til alle LEGOLAND shows og events samt en masse attraktive fordele – kun for sæson¬pasgæster: • Fri adgang til alle events • Fri entré til Sæsonpas Bio • Børn med Sæsonpas spiser gratis i udvalgte restauranter • 50% rabat eller fri adgang i andre forlystelsesparker • Stærke rabatter og specialtilbud i LEGOLAND Se alle betingelser og fordele på LEGOLAND.dk

KONTAKTINFO TIL LEGOLAND: LEGOLAND Billund, Åstvej, Tel: +45 7533 1333 LEGOLAND.dk For yderligere presseinformationer kontakt: press@legoland.dk

legoland  

hej sa sa som du vil

legoland  

hej sa sa som du vil

Advertisement